Stickistickisticki...

Svärmor har smittat av sig. Jag har blivit stickfixerad, jag kan inte sluta!
Hittade en väldigt trevlig sida, kallad Garnkorgen, som säljer mumsiga garn. Beställde allt detta :)

Och just nu håller jag på att sticka en bolero till mig själv, hör och häpna :), av det grå och rosa garnet. Nu hoppas jag innerligt att garnet räcker, annars behövs det mer och det finns inte mycket kvar på hemsidan av just denna färgställningen. Typiskt, inte sant?

Dessutom har jag stickat mina första strumpor, dessutom även de till mig själv!


Det syns inte så väl på bilden, men garnet skiftar mellan brunt, mörktmörkt lila och rosa. Jag hade fel inställningar på kameran och orkade inte ställa om :P
Detta är iaf mina första strumpor någonsinn. De är inte perfekta, lite felstick här och där, dessutom är de lite för stora. Men jag har bestämt mig för att inte repa upp dem. Det är trots allt mitt första försök och då är lite charmen är att de inte är perfekta, har jag bestämt. :D

Nu måste jag sätta mig med boleron, så att jag vet om jag måste beställa mer garn. Om bara bebis kunde bestämma sig för att sova. Och när hon väl har somnat så kommer de väl ringa från elektrikern och upplysa om att de inte vill hjälpa mig med inställningen av parabolen så att vi får tv här hemma... Morr.

Alvgrodans allra första, riktiga beställning.En nybliven trebarnsmamma i byn tog mod till sig och frågade om hon inte kunde få beställa en alinjeformad klänning till lillflickan. Klänningen utvecklades, och när beställningen var lagd, och kompletterad, stod det även matchande muddkallingar och en icke matchande kaninbody.

Flodhästtyget kommer från Jofotex, mönster Hanne Meedom storlek 68. Kallingarna är osså från Hanne Meedom, svart trikå från E-Slöjd ocg vitt muddtyg från Emmaus.
Kanintyget är ju från JnyDesign, kantat med E-Slöjds cericea trikå, vilket gör att kaninerna nästan ser lila ut. Mönstret kommer från Allt om Handarbete, storlek 70, eftersom jag upplever mönstret som ganska smalt, dessutom var storleken under 60, så till 68 kändes det lite litet...

Det var väldigt roligt att få beställning. Jag fick dessutom veta att hennes man betygsatt dem som "ser ut som omde är köpta på P.oP". Det är en riktigt komplimang! Till historien hör även att mamman är Meandi-säljare :)

Stickfas :D

Nu har jag kommit igång ordentligt med stickandet!

Först ut, en fuskkrage stickad av viskosgarnet. Knappar hade jag hemma, efter att ha tömt den lokala loppisen på knappar :D
Stickade med 15mm stickor.Mjuk och mysig, jag önskar att jag hade köpt mer av garnet, men det kostade 250kr för 100gr/63m har jag för mig. Annars hade det ju kunnat bli en härlig halsduk.Här kommer en bild på vad jag handlade på vår Göteborgsresa. Det lila/rosa/bruna garnet har jag börjat sticka strumpor av. Hann med en strumpa på jobbet igår, får se hur mycket av den andra som blir gjord här hemma :)

RSS 2.0