En liten klänning.

 
Bästa vännens dotter växer så det knakar! Jag har sytt en del till Tårtsmulan innan, men nu önskade min vän en klänning till barnet. Det är alltid kul när detta barn ska få kläder, eftersom jag vet precis vad jag ska hitta på. Jag får oftast fria händer, och det brukar sluta med att det blir plagg i tyger jag själv hade velat klä på en bebis just nu. Underbart!
Det roliga med att sy själv är ju att man får välja stil själv, och tänk friheten att kunna klä på sin dotter en klänning utan rosa, spetsar eller frill. Det älskar jag! 
 
 
Här syns baksidan på klänningen med. Jag är nöjd med mitt arbete och föräldrarna blev nöjda med plagget!
 

Stickar..

 
Ni får ursäkta bilden, en skärmdump från mobilen 😆 Men detta är vad jag håller på att sticka, en Aftur. Den ska tydligen ha burits av Scarlett J i nån film. Detta var det iaf den tjusigaste islandströjan med gratis mönster jag kunde hitta, när jag hetssökte på nätet. Både mönster och garner hittade jag hos IsLina, som jag tidigare hittat i bloggvärlden och nu visase det sig att hon har öppnat nätbutik. 
Då vår helg har bestått av kalasbjudningar och barnbesök från Mordor (obs, bara våra egna), så har jag inte fått något sytt. Men kl 14 i söndags gav jag upp, insåg att det gick inte att uppfostra barnen mer den dagen, sedan satte jag mig i sängen med stickning i händerna och en podcast i lurarna. Kom riktigt långt på tröjan, hoppas kunna sticka mer på den i veckan. Imon ska jag sy igen, om jag är frisk vill säga. Halsont är inte roligt. 
 
 
Min kofta stickas till största delen i mörkgrått, sedan ska oket stickas i olika grå nyanser, med ett rosagrått garn som färgklick. Det ska nog bli bra!

RSS 2.0