Andasss...

Inatt fick jag sova från 23:00-06:42. Lyx. Bums vaknade och ville ha mat, så hon och jag gick ner först och stökade igenom blöjbyte och matning. När hon var matad och rapad, vaknade Aimée till uppe på sitt rum, och kom ner efter att hon rullat upp rullgardinen.
 Fick iväg henne till dagis och kom iväg på min morgonpromenad.

Och snart är det dags att gå och hämta igen :) Hon hinner knappt dit innan hon ska hem igen, och jag misstänker att hon tycker detsamma.
Igårkväll cyklade jag bort till dagis och satte upp en stickad bonad på deras gård, vet inte om personalen hade lagt märke till den på morgonen för ingen sa något när jag lämnade :) Får se hur det verkar när jag hämtar.

Idag ska jag med Bums till bvc. Naturligtvis var det dåligt med tider nu på sommaren, så jag fick en tid tre kvart efter att jag ska hämta på dagis. Så meningslöst. Ingen mening att gå hem, men om vi går direkt till bvc så blir vi väldigt tidiga. Dessutom cyklade Aimée till dagis idag. Detta är nog höjden av dålig planering från min sida :P Jaja, jag får väl knåpa ihop en shoppinglista och gå runt ica på vägen dit. Muta barnet med en glass, mjölkfri of course.
Lilla Bums ska få spruta idag, det ser vi inte fram emot. Förra gången gick det gamla vaccinet bra, hon blev bara arg av det nya, som tydligen "ska göra ont" :P Får se hur det går idag. Risken är nog att Aimée far mer illa av det än Bums...

Jag borde tömma min kamera. Meeen, jag orkar inte, det är ju sååå ansträngande :P Latmask på mig.

Sommarvardag...

Solen steker som fasen. Bums avskyr värmen medans Aimée älskar det. Igår kväll skrek Bums hela kvällen och vägrade sova. Jag var så trött att det snurrade i huvudet på mig, när jag halvlåg ner in soffan. Den största anledningen till det kan ju ha varit att natten till igår var det Aimée som levde rövare. Hon låg i sitt rum och skrek till 22:00. Visst, hon höll sig i sitt rum, och hon somnade ju till slut, men Aimée brukar aldrig bete sig på det viset, så de få gånger hon faktiskt gör det, blir vi föräldrar helt knäppa i huvudet.
 Så kvällar utan vila gjorde att jag ringde till Vuxen Psyk och ställde in dagens tid hos arbetsterapeuten. Jag skulle få åka 08:30, ha med Bums, byta buss och stressa upp till Psyk för att komma till mitt möte som började tio minuter innan det var fysisk möjligt för mig att vara där. Avbokade så fort jag kunde imorse, och naturligtvis så funkade numret på min kallelse även som journummer, så jag kom till en stressad sköterska som hade fullt upp med en patient, som vad det lät som, antagligen hade det väldigt jobbigt med ångest. Under tiden skulle hon ta mitt personnummer och se till att allt blev antecknat. Som väl är så fick arbetsteraeuten mitt meddelande, och ringde upp fem minuter innan jag skulle varit där. Jag fick en ny tid om ett par veckor. Gött, då är det semester, och jag behöver inte tänka på att släpa med en bebis i hettan.

Pratade en bra stund med mamsen idag med. Började prata om hennes farmor och allt runt henne. Hennes pappa som skrev psalmer och religös, handlade med instrument och amerikanska bilar. Själv var hon "konstertpianist", så bortklemad att hon inte kunde bädda sin säng när hon gifte sig och klassikern! Hennes man ger henne en liten låda i julklapp, där han på lappen har skrivit "Ett par skidskor så fina, så du på isen kan vina" Hon blir rasande, trots att lådan faktiskt är alldeles för liten för att innehålla skridskor utan en handvisp med vev :P

Midsommar!

I fredags var vi hos svärmor och Lasse för midsommarfirande. Det var sjukt trevligt, massor av mat och trevligt umgås. Vi åkte buss till Lenhovda, ihop med all vår packning. Där plockade Lasse upp och, sedan började ett enda långt matmaraton :P
Först middag, kyckling och färskpotatis, mumisgt värre. En stund senare, jordgubbar med socker/mjölk/grädde. Ännu lite senare; kakfrosseri. Tfan hade gjort chokladmuffins och fruktpaj med hallon och mango. Jag bidrog med mina magiska havrekakor, och svärmor bjöd  på rågkringlor och rulltårta. Vi rullade fram.
Innan hemfärden passade vi dessutom på att grilla korv bland knotten :P

Det var väldigt trevligt iaf, och kul att träffa Tfans moster igen, det händer inte för ofta precis.

När vi kom hem stupade ungarna i säng, 23:15 :) Tfan hade en överraskning! Han hade smitit iväg för att handla innan vi åkte, och passade på att hämta ut paket som jag inte ens visste var på väg. Han hade beställt Gilmore Girls-boxen till mig! Snällaste älsklingen! Jag hade aldrig fått för mig att köpa den till mig själv, och det var tydligen just det som gjorde att han  tyckte jag behövde den :)

Fick mms från lillebror igår kväll. Han har försett sig med sin första tatuering, två svalor på bröstet. Så snyggt, och jag blir så tatueringssugen! Måste ringa mamsen :)

CityGross och Ikea.

Igår fick jag ett sms vid halv åtta på morgonen, med erbjudande att följa med till Kalmar och Ikea. Visserligen såg jag inte sms:et förrän halv nio, men det bestämdes snabbt att hon skulle komma och hämta mig och Bums tio över nio.
 Fem över nio var jag helt förberedd, när Aimée fick frispel eftersom hon tyckte att det var hennes tur och inte Bums, att få följa med. Jag är inte sämre än att jag kan  ändra mig, in med Aimée i badrummet, borsta tänder och hår. På med skor, byta till ren tröja.
 Aimée lyckades naturligtvis kräkas precis när vi stannade på Ikeas parkering. Det får väl bli åksjuketabletter till henne. Åka baklänges när man inte är van i en bil utan ac är kanske ingen hit, men hon repade sig som vanligt nästan med en gång :)
 Inne på Ikea åkte hon kundvagn tills vi fikade, sedan promenerade hon med och höll sig i närheten hela tiden. Det var lugnt i butiken så hon kunde gå själv utan att jag behövde vara på helspänn hela tiden.

Jag hittade iaf ett bord, en stol och en liten soffa till Aimée att ha lekrummet, stearinljus och ett ljusfat, blompinnar, en tygbit, en förvaringslåda på hjul med lock till lekrummet, ett par tallrikar och två tavellister.
 
Efter Ikea fortsatte vi till CityGross, där Becky kom och höll Aimée och mig sällskap.  Handlade lite småsaker och umgicks med Becky, sedan åkte vi vidare till BurgerKing, där vi åt mat som tog tvåhundra år på sig att anlända :P Aimée fick en Ironman i sin Kidsmenu, hur kul var det?
 Efter att Lenas mamma bucklat en bil med sin bildörr, åkte vi hemåt.  Aimée hann vara hemma i knappt 30 minuter innan hon var ute med grannungarna och lekte :)

På kvällen svettades jag en halvtimme på motionscykeln. I veckan var jag rasande på vågen. Trots att jag hade skött mig, och stegräknaren visade rätt antal steg om dagen, så gick jag inte ner i vikt.  Jag misstänker att alla dessa steg jag går hemma, när jag är med barnen och sköter vardagssysslorna, inte alls ger någon effekt. När jag började ta tag i detta, gick jag ner när jag bara räknade steg under tiden jag verkligen promenerade, alltså så gav den första tiden utan stegräknare mer motion än tiden med stegäknare, eftersom jag lurade mig själv till att ta det lugnt när jag kom upp i stegmålet med vardagsstegen. Nu jävlar. Stegräknaren får inte vara med mer, jag går promenader och cyklar minst en halvtimme i hårt tempo varje dag. Jag behöver gå ner i vikt för att må bra, och för att inte slita på min kropp. Dessutom är träning bra mot depression och nedstämdhet, som jag har problem med. Jag sover bättre och har bättre humör. Det största problemet är att klämma in motionen i vardagen, speciellt dagar som dessa, när Tfan jobbar till 16, och Aimée är hemma hela dagen. Det får bli motionscykeln ikväll.
 Jag har 16kg kvar till normalvikt för min längd, och när jag har nått den vikten har jag en belöning till mig själv. Men inte innan dess. Jag har gått ner innan, och nu ska det gå igen.

Det är alltså måndag, Tfan är tillbaka på jobbet efter tre veckors sjukskrivning. Bums vaknade för att äta vid halv sju, och jag tyckte att vi lika gärna kunde stiga upp. Aimée sover fortfarande, får se hur länge det blir idag.

Skatteåterbäring och stan med mams.

Jajemän, mina pengar kom igår:) Idag gick mamma och jag på stan. Först på schemat var Polarn o Pyret. Deras 30% rea startade 08:00 imorse, jag var där 09:50 och i denna lilla butik hade mammor parkerat typ 15 vagnar! Jag förstår inte varför en del människor envisas med att släpa in vagnen överallt. Växjös Po.P är dessutom en skitliten butik, där man knappt kommer runt om det står två vagnar där. Jag var iaf vagnfri, Aimée var på dagis och Bums hemma hos sjukskrivna Tfan. Så jag shoppade utan barn. Aimées garderob har sinat, så hon fick en grå t-shirt, baggyjeans, två par ekologiska trosor, en klänning + en klänning från mamsen. Bums fick nöja sig med en liten klänning. Senare hittade jag en body till Bums och en vindsnurra till Aimée på Lilla Skattkammaren. På HM köpte jag två par badbyxor/shorts till Aimée och två linnen till mig själv. Hittade en kofta på Lindex till mig själv osså. Till sist hann jag in på Helges Håla och köpte den efterlängtade rosa Hello Kitty hoppbollen till Aimée. Och jag har fortfarande kvar av min återbäring :)
 Fick äntligen käka kinamat igen! När Tfan och jag går på stan äter vi nästan alltid någon sorts pizzeriamat. Dels för att Tfan är petig med maten och dels för att det är ganska billigt, praktiskt med Aimée, men ofta för att vi väntar så länge med att äta att alla är hungriga monster och jag inte ens bryr mig om att diskutera vart vi ska, osså blir det automatiska pizza. Idag var det bara mamma och jag, så det fick bli kinabuffé :)

Klippte gräset efter att jag kommit hem och fått middag. Aimée jublade över sin vindsnurra, 45 väl spenderade kronor:)

Denna helgen är vi lediga. Efter att ha haft att göra två helger i rad, känns det knasigt att inte ha något planerat. Loppis så klart, men resten av helgen då? Får väl se...

Hemma i vardagen.

Jupp. Nu är vi hemma och nerlugnade igen :)
Fredag och lördag gick fort och lätt. Fredag förmiddag var iofs ganska seg. Tfan provade på att jobba lite, men gav upp och skulle åka hemåt mitt på dagen. Bussen var dock ordentligt försenad, och dök inte upp förrän 25 minuter för sent :P Han hann vara hemma en liten stund innan vi knatade bort till busshållplatsen igen, för att åka in mot stan. I Växjö hade vi toapaus innan vi åkte vidare mot Alvesta. På bussen dit hann jag mata Bums och sms:a lillebror, som precis hade slutat jobbet för dagen och var sugen på pizzeriaumgås. Så när vi kom fram mötte vi upp med Björn och käkade.
 På väg till Emmas lägenhet som vi lånade över natten, var vi inne på ica en vända med. Det var ju fredag :)
 
Aimée somnade på sin madrass efter att jag legat hos henne i tio minuter. Bums var svårare att övertyga, men även hon dukade under till slut.
 På lördagen var vi uppe i normal tid. Kvart i åtta hittade jag Aimée sittandes i soffan, iklädd nattlinne och nattblöja, ätandes på sin sparade choklad sedan kvällen innan :P
 Vid 13:00 kom pappa Uffe och plockade upp oss, men innan dess hann vi leka på områdets lekplats, gå till affären för att handla och äta glass och packa ihop. Studentfesten var lugn och trevlig. Aimée och Bums var de enda "små" barnen, och de skötte sig väldigt bra. Det var kul att träffa "min" sida av familjen, särskilt på Uffes sida, dessa människor har jag inte träffat sedan förra våren då en annan av mina kusiner tog studenten. En gång om året är egentligen inte tillräckligt.

Förutom Aimées matvägran, som pågått sedan i torsdags, så var helgen riktigt lyckad.
Igår var vi på Emmys konfirmation, och Aimée åt middag! Sen höll hon sig undan efterrätten, vilket  inte gör så himla mycket:)

Idag är Tfan fortfarande hemma. Han borde nog ta det lugnt egentligen. Får se vad de säger på vårdcentralen denna veckan.

Fullt ös.

Jag har glömt bort min blogg. Det har varit så himla mycket den senaste veckan! Förra helgen var jag och hela familjen hemma hos min ömma moder och umgicks. Vi promenerade, badade fötterna, åt glass, gick på utställning och bara umgicks. Härligt!
 I veckan var jag på läkarbesök på vuxenPsyk. Det gav inte så himla mycket, umgefär som vanligt. Läkaren är bra, och ihop med min handläggare på f-kassan ska det nog bli bra till slut. Frågan är bara vad de kommer fram till.
Mamma och jag passade som vanligt på att promenera runt växjösjön när vi var där. Vi hann både runt och en runda på stan innan jag skulle hem. Det lyckades naturligtvis bli apjävligt väder medans Bums och jag åkte buss, så när vi kom fram till Alstermo ösregnade det. Jag hade varken regnskydd, jacka eller tröja med mig. Lyckade fästa en handduk med två hårnålar, i sufletten, så att inte Bums blev blöt iaf.

Igår var vi på bvc och vägde lilltjejen. Nu är hon 67cm lång och väger drygt 6,7kg. Stor flicka! Eller, ja, mest lång, men iaf.

Imon ska vi till Alvesta med hela familjen. Tfan har varit hemma hela veckan, samt förra veckan, med förkylning som visade sig utvecklas till luftrörsinfektion. Imon ska han jobba. Så jag får packa två barn själv, med ombyten, festkläder, mat och blöjpryttlar, sovgrejor, bilstolar och allt mitt eget, heeelt på egen hand. Jag ser verkligen fram emot detta. Särskilt med tanke på att skiten inte bara ska packas, utan även fraktas till busshållplatsen i tid och packas in i bussen. Pju! Jag blir lite nervös av tanken. ¨

Dessutom borde jag sova just nu, på grund av ovan nämnt. Men i eftermiddags bestämde jag att Bums ska ha en ny outfit till helgens fester. Detta bestämde jag innan jag visste att Tfan ska jobba imon och när jag fick veta det så ville jag inte ändra mig iaf. Så ikväll har jag sytt en haklapp och ett par muddbrallor. En body kvar. Den ska jag knåpa ihop imon, med två barn hemma och väskor som ska packas... Lycka till, Fia.

NU, ska jag försöka gå och lägga mig.

RSS 2.0