Ruskdag...

Fan. Det kommer att bli precis som jag sa när vi hade skållhett väder. Regn och rusk resten av sommaren, så att det är det enda man minns, och de där varma tre veckorna bara försvinner ur minnet... Jag är trött på rusket. Visst är det varmt fortfarande, men regnigt och kvavt samtidigt, så det går ju inte att vara ute utan att bli genomblöt och svettig. Dessutom är mitt promenadsällskap inte hemma i byn i helgen så jag får väl gå ensam, ifall jag inte får med mig familjen. Och det går ju knappast att räkna med att två barn ska tycka det är roligt att åka vagn i det här vädret, oavsett vad man mutar med :P

Bortsett från vädret så har dagen varit ganska bra. Aimée har varit väldigt sur och gnällig idag, men det brukar hon vara dagen efter hon har haft något kul för sig. Igår var hon ju med Tfan och Svärmor och Lasse, för att storhandla och gå lite på stan, och hon hade varit jätteduktig hela dagen, så det kom igen idag istället...
 Vädret påverkar ju henne med. Hon har försökt vara ute och leka lite. Just nu är det ju bara studsmattan som gäller, men även om det är uppehåll så är ju mattan fortfarande blöt, vilket betyder att hon är blöt och kall när hon kommer in...

Tfan har satt upp en hylla till i skafferiet, så nu har vi äntligen kryddorna där inne, istället för på stora hyllan i köket, där vi har fina och användbara saker uppställda. Sorterat ren tvätt har vi gjort, handlat och gått på loppis där jag hittade en beige karott. Jag har någon slags karottfixering nu tror jag :P Pratade lite med innehavaren om kaminerna de har med. Planen är ju att vi ska köpa en att ha i syateljen, men vi har ju ingen koll på hur stor kamin man behöver till det utrymmet. Nu har vi kollat av lite iaf, så vi vet vilken av dem vi ska ha så småningom.

Jag kom äntligen in på bilddagboken idag, efter typ två veckors krabb :P Startsidan har så mycket reklam, bilder och animeringar som min dator inte klarar av, så den har för vana att koppla ner internet när jag får upp den. Sedan måste jag starta om datorn för att få igång nätet igen, jävla skitdator! Nästa gång ska jag ha en HP, så det så. Kosta vad det kosta vill.
Men idag kom jag in, som sagt, och passade på att lägga upp alla bilder jag hade liggande. Många bilder blev det, och många kommentarer, sånt gillar jag :)

Dessutom har jag blivit bjuden på inflyttningsfest i Gävle :D Det är rätt trevligt. Eller så kanske jag bjöd mig själv, vad vet jag ;) Det kan bli kul, bara jag kan komma iväg så :D

Nu blir det fredagsslapp vid film, om Tfan kan slita sig från sitt nya spel...

För er nyfikna...

så rekommenderar jag www.gimetoden.se 
Annars kan man alltid googla på GI :D

Idag blir det promenad på nått sätt, loppis och Ica. Spännande va? ;)

Duktig tjej...

Jag har varit hemma med Bums idag. Tfan och Aimée var i Växjö och storhandlade med Svärmor och Lasse. Bums sov till halv elva, då jag väckte henne :P Det är hårt att vara småbarnsförälder :D
 Vi tog det lugnt under dagen. Gick till ica en vända, i regnet. Sedan blandade jag till min egen GImüsli, som himla god märkte jag när Bums och jag tog mellanmål.
Innan mellanmålet dök Tfans syster upp med man och dotter, så vi fick lite umgås en stund.

Lagom till att vi ätit fick jag sms från Becca om promenad, så jag packade ner Bums i vagnen och gav mig ut. Det är skönt att komma ut och gå igen. Och allra bäst är det att få gå ut utan barnen:P Att bara få vara tjej en stund är guld värt.

Ikväll fick jag stora rensarrycket, och började röja runt i köket. All disk hamnade där den skulle, jag sorterade lite i skafferiet, fick undan sånt som var utgånget och packade godsaker och alla mina nyttiga GIingredienser i varsin gammal plåtburk. Sedan sorterade jag insamlingen som vi ska gå med imon med. Sedan satte jag mig framför tv:n med min vantstickning. Nu är Tfan vantar äntligen färdiga :D Det har tagit knappt två veckor tror jag. Har stickat de vantarna innan, så denna gången flöt det på, det kändes som om jag visste vad jag pysslade med iaf :)

Imon åker min promenadkompis iväg över helgen, så jag får väl släpa ut familjen på promenad :) Sist gick det riktigt bra, Aimée var lugn hela promenaden, fast att vi inte hade mutat henne särskilt mycket :)

Det börjar bli duschdags. Var trött på förmiddagen, och det var nog lika bra att jag inte duschade då :P Klibbigt och regnigt samtidigt är inte härligt kombination...

Idag, ingen förändring på vågen, men sammanlagt -7cm runt midjan på 12 dagar :D

Tjoho för mig.

Goddag! Jag har gått på GIdiet i 11 dagar och gått ner 2,2kg och 5,5 cm om midjan. Detta trots att jag faktiskt unnade mig både chips och choklad i helgen. Jag är nöjd. Glad, t.o.m, skulle man kunna säga.
 Idag har jag gått två promenader. En med Tfan och barnen mitt på dagen, efter världens längsta sovmorgon till 10:45 :) Sedan en prommis till med Becca och Dita vid sex. Gött att ha någon att gå med, trots att det råkade regna :)

Imon ska Tfan och Aimée till Växjö med Svärmor och hennes Lasse, för att storhandla. Vi behöver desperat en torkställning till, för här har vi inga torklinor i källarn, som vi hade på Ängö. Dessutom tror jag inte att vi vill ha det heller, eftersom vi har lite problem med fukt där nere. Just nu ser det ut som om det rinner in vatten i hörnet på baksidan, där en av stuprännorna går ner. Får se om Tfan kanske hittar någon bra lösning när han är i stan imon. Vattnet behöver helt klart ledas bort på något vis....

Nu har jag betalat räkningar och stickat på Tfans vantar. De är nästan färdiga nu, bara avmaskningen som är lite klurig, osså tummen, fast den går snabbt...

Snart ska jag sova!

Note to myself

Påminn mig om att fota och visa upp alla nya kläder jag köpt! Plaggen är många, och jag är förälskad i allihop, så det vore tråkigt att inte dela med mig av mina nyfunna skatter :)

Nu ska jag se till att Aimée kvällskissar, sedan ska jag gå och lägga mig!

Besök!

Mamma och pappa kom hit. De hade med sig ungarnas studsmatta, men det har spöregnat hela dagen så det har inte gått att montera den...
 Tfan bakade snabb fruktpaj och frallor, så de fick lite pajfika under tiden de var här.
Vi var borta på loppisen, mamma föll för ett slagbord som hon övertygade sig själv om att hon inte behövde :) Osså tittade hon på 26 delar av en Gustavsbergs servis, som hon fick av mig i försenad födelsedagspresent. Egentligen hade hon nog velat ha den antika barnvagnen, med porslinhandtag och jättestora hjul, men den kostade 1200kr, trots att den var nedsatt, och så givmild presentbudget har inte jag :) Möjligtvis till mig själv ;)

Vi visade upp köket, och vårt sovrum, det är väl de rummen som är i stort sett klara. Bums och Aimée fick frispel, som vanligt när det kommer folk, och förde ett satans liv tills mamma och pappa åkte igen.

Känner mig lite chipssugen ikväll, men Ica stängde för 3½ timme sedan, så det är ett bekymmer jag inte behöver bry mig om :)

Har invigt mina Ewa i Walla-byxor idag. De är härliga! Fast om man har dem på sig i motvind, är det risk att man får sig en flygtur. Det är massor av tyg i dem. De är vida från början, sedan är det två kilar med massor av extra tyg, i varje ben, så byxbenen blir nästan till en kjol... Sköna iaf.

Nu ska jag lägga Aimée. Det är mycket ståhej omkring henne idag..

Helgfunderingar...

Jag ringer mamsen för att se om hon vill komma hit idag...
 Hon har köpt studsmatta åt oss. Två år efter att Aimée började önska sig studsmatta, ska ungarna få en:)
 Dessutom skulle pappa reklamera vår grovdammsugare, och då måste de ha den och kvittot innan det är för sent för att reklamera.

Mamma har dessutom fyllt år för inte så länge sedan, så nu får Tfan en ursäkt till att baka :)

Idag stod det minus på vågen igen, sammanlagt -1,7kg. Dessutom har jag ingen som helst mensvärk! Jag som brukar ligga och kvida de första två dagarna. Härligt!

Lycka! Nr 2

Är när man hittar alla garnystan man behöver till Tfans vantar, i garnpåsen man packade innan flytten. :D
Nu är jag på banan igen! :D

Lycka!

Min syhörna är uppackad! Den var nästan först ner i kartongerna, ihop med allmänt pynt. Nu är den uppe, sist så när som på pyntet. Det ligger kvar i kartongerna :P

Tfan är duktig och snickrar ihop ett provisoriskt skoställ, vi har sjuka mängder skor i denna familjen. Bums sover middag en stund till, Aimée glor på film och jag ska börja med lite krubb!

Inget regn än... Märkligt.

Fredagsrutiner.

Steg upp med Aimée imorse.. Vid åtta satte jag igång en film åt henne, sedan gick jag och la mig en halvtimme innan jag hann bli hungrig. Tog sväng med måttband och våg med innan frukost, positivt!

Spenderade förmiddagen med dator och stickning. Insåg att jag har köpt ett nystan för lite till Tfans vantar. Får se om jag kan komplettera i GBG. I Växjö har ju garnbutiken stängt :P Eller ja, den är inte stängt, den är "bara" flyttad till Ör... Dit alla ju åker på sommarn! Om man har bil, vill säga.. Den första vanten är iaf tre fjärdedelar färdig!

När Bums och Tfan med vaknat och ätit frukost, gick vi till Loppisen. Jag hittade en gardinstuv och två olika spetsar, för 15:- och Tfan hittade en fin besticklåda för 35:- Vi hittar alltid saker där :P Borde kanske rensa lite mer här hemma?

Sedan gick vi till ica, kunde inte komma på nån middag, handlade till kvällen och knatade sedan hem igen.

Tfan är inte sugen på promenad idag. Han har puttat 23 kg Aimée i en 15kg´s vagn i flera dagar nu, så hans handleder har packat ihop. Får se om jag ger mig ut själv sedan. Det är sånt konstigt väder idag, jag bara väntar på att det ska börja regna. Det skulle visst åska med, enligt SmålandsPosten. Iofs så påstod den att det redan regnade här, för fyra timmar sedan :P

Just nu håller Tfan på att måla handtagen till lådhurtsen som ska stå i köket. Ungarna leker på övervåningen och jag tar det bara lugnt. Är rastlös, men jag måste vänja mig vid att det inte kan hända saker hela tiden. I min hjärna så ska jag vara på väg någonstanns hela tiden, någonting måste hända varje dag, för att jag inte ska bli uttråkad. Det är svårt att vänja sig av med, men det är bara att vänja sig.

Gistatus för dagen! Dag 6.
-1,6kg sammanlagt
-4 cm runt midjan.
-Försvunnet magont, alla smärtsamma gaser är väck.
-Mina händer är inte längre svullna.
-Mitt saltbegär är borta

Känner fortfarande ett "sting" när andra äter glass eller sötsaker, men det går över väldigt fort. Har jag dessutom sett till att äta innan, så att jag inte är hungrig, så är det inga problem att stå emot. Det svåraste är gamla vanor man har. Glass på fingrarna från ungarnas glass, ska inte längre hamna i min mun. Inte för att det är farligt med den lilla mängden glass, utan för att det vore att förstöra för mig själv. Har jag kämpat i tre dagar med att stå emot sockerbegäret, så får kroppen en rejäl kick av det lilla. Då blir suget efter sötsaker bara större.
 Borta hos folk. Korv med bröd, bli nu mer korv utan bröd. Måste tänka på att potatis, ris, potatisgratäng, potatissallad, bröd, kakor, godis, diverse frukt, faktiskt inte bara är att stoppa in i munnen som vanligt. Men än så länge går det riktigt bra. Än har vi inte varit bortbjudna, så jag har inte behövt tänka så mycket på det. Det värsta är nästan att folk som bjuder lätt blir stötta om man inte vill äta allt. Jag får försöka stå på mig helt enkelt. Det finns ju nästan alltid sallad :)

Vågen...

Idag tog jag mod till mig. Försökte väga mig för fyra dagar sedan, men vågen hade varit packad i botten på en låda, och därmed fått vara igång hela tiden, eftersom andra saker stod ovanpå. Så batterierna var slut. Naturligtvis fanns det inte sådana batterier på vårt ica. Så det var bara att vänta tills vi kom in till stan. Sedan har jag glömt bort det på morgonen, trots att det är mitt gyllene vägningstillfälle :P Men idag kom jag på det!
 -1,4kg på fyra dagar! :D Det är verkligen inte dåligt om jag får säga det själv ;) Speciellt inte när jag under tiden har kunnat äta gott och vara mätt. Underbart när det går åt rätt håll, det blir som extra energi och extra ork till att fortsätta.

Anledningen till varför jag kom ihåg att väga mig var att när jag vaknade idag så stack revbenen ut ( mycket för att vara jag iaf), och jag kunde se förbi magen ner till kroppsdelar som jag inte sett ur den vinkeln på ett tag ;)

Igår fixade Tfan lite med en lådhurts som vi ska ha ståendes jämte spisen i köket. Den glömdes bort när vi intensivrenoverade köket, så Tfan fixar det nu. Vi har osså kommit på att vi har ett skåp som kan användas som överskåp, nere i källarn. Det ska slipas av, tvättas och målas. Det kommer att bli jättefint!

Idag blir det lite promenad!

Hurtigt!

Tredje blogginlägget för dagen! Ett tydligt tecken på att jag inte har något liv ;)
Har fått en hel del gjort så här på eftermiddagen. Innan vi började med middagen gick vi till ica för att slänga insamling, sedan hem igen.
Efter middagen började vi röja lite på övervåningen. Vad som började med "vi måste verkligen tömma tvättkorgen", blev samtliga klädkassar införda i skåp :) Vi kom på att vi har Unikaboxar, ärvda från förra ägaren, undanställda i en långgarderob. De fyllde vi med kläder! Eller ja, mest jag :P Fast att det är jag som har minst mängd kläder av Tfan och mig. Det blev en stor box, med gamla kläder som jag sällan använder men inte vill göra mig av med. Den fick precis plats i hyllan under klädstången i mitt klädskåp. Sedan blev det en med halsdukar, mössor och vantar som sällan används, en med mössor, vantar, sjalar som ofta används, och en med bälten, handledsvärmare, benvärmare, höga strumpor osv. De tre står snyggt och prydligt ovanpå mitt klädskåp nu. Nöjd! Passade på att rensa ut vita linnen som tog stryk i renovering och flyttkaos, slitna underkläder och strumpor.
Nu har jag massor av ordning, reda och plats i mitt klädskåp! Bådar gott inför GBGresan :D

Nu ska Aimée äta kvällsmat. Bums dukade under för 40 minuter sedan. Hon har varit vaken sedan 10:00, och glömt bort sin vila idag...

Jag ska slösurfa en stund till, sedan ska jag fixa nått mellanmål..

GIlunch.

Fem skivor bacon, två stekta ägg och en hög broccoli. Hur tillåtet som helst! Gott, mätt och vikt åt rätt håll. Det ni.

Promenad blev det med. Nu ska det fixas i köket.

Utflykt!

Vi kom iväg till stan igår, skönt!  Klarade t.o.m bussresa och bussbyte utan kräk, hejja Bums! :)

Jag stormade in på I Robe You med en gång. Tror att det är en månad sedan jag var där senast, seriös abstinens! 25% rea på Ewa I Walla, lyckan är total! Hittade en topp som passade bra, men på vägen ut från provhytten fick jag syn på ett av de coolaste plaggen någonsinn! Hängselbrallor från Ewa I Walla! Byxor med hängseln, baggy, byxkjol... De är svåra att beskriva, men jag föll som en fura. Ge mig, ja tack! Osså hade jag shoppat för dagen... :P Det blev ett skärp att ha till med, hade jag varit 10 cm längre hade jag klarat mig utan det :P På HM blev det två vita linnen och sex par trosor, och till sist knatade jag in på Scorett och köpte nya sandaler. Samma som förra gången, fast denna gången i annan färg och rätt storlek.

Tfan hittade adidasskor på samma Scorettrea, skor som han suktat efter innan :) Bums fick ett eget kramdjur, Niinänn, och Aimée fick ett par manchesterjeans från Molo att ha i höst, och en träbrandbil. Sedan var vi på systemet med, när vi gick där ifrån insåg jag att jag inte ska dricka alkohol de här första veckorna, när jag kör Gi´s Rivstart. Jag får dricka senare helt enkelt.

Åt rätt hela dagen, inga problem där. Bussresa hem, med byte men inget kräk! Halleluja!! :D

Igår lyckades vi dessutom pussla ihop våra barnvakter, så den 3 augusti drar Tfan och jag till GBG över dagen, utan barn, med plånböckerna i högsta beredskap :D Snart börjar jag surfa runt efter alla butiker jag vill gå i, och minns jag inte fel, så har jag läst om en GIrestaurang i centrum :)

Min kära mor stod ut med Jysks dryga personal igår, och nu finns den efterlängtade studsmattan hemma hos henne. Vi ska ha hit den så småningom med, men det har vi inte planerat än :) Nu är den iaf inköpt, till slut, med skyddsnät. Aimée vet inget än, och det ska bli väldigt kul att se reaktionen när hon inser vad som väntar :D

Idag blir det väl en promenad. Eller två kanske, det beror på hur sammarbetsvilliga barnen är...

Tisdag...

Jorå. Då var det morgon igen. Aimée sitter och ser på Pettson och Findus julkalender, jag har ätit frukost och de andra två sover än. Jag har planer på att cykla bort till ica lite snabbt, behöver mellanmål innan vi går promenad idag. Tidigare har det nämligen slutat med att jag är vrålhungrig när vi väl kommer hem igen, och då ska jag ställa mig och laga lunch, samtidigt som barnen vill femtusen saker. Näpp, planering idag. Får se hur det känns ;)

Hade behövt åka hemifrån idag egentligen, känner jag. Dels så har jag ett sjukt shoppingbegär, osså är jag uttråkad på att vara hemma :P Får se om man kan lirka iväg familjen på något...

Nähä, om man skulle upp och peta på mannen kanske...

Dag två igen, fast kväll :)

Lättnad! Det är allt jag känner just nu! Gud, va härligt!

Vi har varit ute på två promenader idag, en på förmiddagen och en efter att vi ätit middag. Vi har handlat lite, plockat upp det allra sista i köket... Tror jag :P Det lär jag väl märka när jag saknar något. Det är fortfarande inte riktigt ordning på grejerna, men det är för att det saknas prylar. Som kryddhylla t.ex, så nu står kryddorna på fel hylla, fast så nära spisen som möjligt. Knivblock hade ju varit bra att ha :P Well, well! Det löser sig!

 Just nu håller Tfan på att läsa för Aimée. Bums sov naturligtvis sent på eftermiddagen, så hon var lagom sugen på att sova för natten nu. Så kan det gå när fröken inte behagar vakna förrän framåt 10-10:30 på förmiddagen :P Men hon lugnade sig efter en stund, som hon brukar, och nu är hon helt tyst.

Jag har pratat med min gode mor idag, och fått henne att gå med på att passa Bums om vi åker till Göteborg nu på semestern. Nu saknas bara en Aiméevakt, nån som känner sig modig nog? ;) Vi får se om det löser sig. Annars åker jag fanimej själv!!! ;D

Det börjar kanske bli dags att gräva fram vågen ifall man har tänkt gå ner i vikt :P

Dag två...

På GI´s Rivstart. Inget socker, inget mjöl, endast 2 dl mejeriprodukter om dagen och endast en frukt om dagen. Det går bra! Ypperligt, t.o.m, än så länge iaf :) Till min lycka hade affärens frysdiskar klappat ihop i helgen, så när vi handlade igår var det halva priset på alla frysvaror! Jag fick med mig lax och skalade räkor hem:)

Promenad kom vi iväg på med. Runt Rås, i fel riktning, så att det blir mestadels uppför. Ungarna fick doppa fötterna lite på vägen hem, Bums pinkade i vattnet och jag blev myggäten :P Förhoppningsvis kommer vi iväg idag med. Tfan och ungarna var ute och jagade grodor igår, och det kommer vi väl inte undan idag heller :P

Just nu är jag mest lite sur över vår planerade Göteborgsresa. Från början var tanken att vi skulle stanna över natten och vara barnlediga lite längre, men just nu verkar det fullständigt omöjligt. Så för tillfället är jag lycklig om vi kommer iväg alls. Morr :P

Borsta tänderna kanske?

Woho!!

Vi har internet igen! Har surfat på min iPhone i två veckor och det är lite opraktiskt. Facebook funkar bra, men det är i stort sett allt.

Nu är vi inne iaf! Vi panikflyttade in i nya huset den 5 juli, efter ett plötsligt beslut på förmiddagen. Helt plötsligt skulle jag packa två dygns flyttpackning på sex timmar :P Men det gick bra, fast att ungarna var hemma och Tfan på jobbet. Vi kom in på kvällen iaf, resten av veckan bestod av brakstädning av det gamla huset. Fy fan, att det kan bli så skitigt, fast att man vardagsstädar! Roligt var det inte, men nu är det gjort. Mycket tack vare mamma, svärmor och Lasse. Vad hade jag gjort utan er?!
Nu är kontraktet skrivet och alla nycklar överlämnade till det gamla huset. De nya ägarna har börjat flytta in, och jag är glad över att slippa eländet ;)
Vi pysslar här hemma. Köket är nästan färdigt. Vi har kört flera lass skräp till tippen. Det är inte många ouppackade lådor kvar. Det går bra!

Vi har hunnit bada med. Söndagen innan kontraktet städade vi det allra sista på Ängö, sedan körde mamma och pappa oss hem till Tfans mamma. Där åt vi jordgubbar, tog det lugnt, badade och såg på VMfinalen. Sedan dess har vi varit på Ekagårds invigning, där vi åt gott och red Halflinger *stava:P*. Mest Aimée, som red två gånger, sista gången helt utan mammas stöd :) Hon är tuff hon :D
I fredags hade vi tråkigt, så jag ringde mamma och bestämde att vi skulle åka dit. Det blev lite stressigt, eftersom jag ringde 30 minuter innan bussen gick, men det gick! Vi åt korv med bröd, och sedan glass. Tittade på nya bygget på deras torp och bara tog det lugnt i några timmar. Innan vi åkte hem badade vi. Lyx med badplats fem minuters promenad från mammas hus :)

Idag ska vi ut på promenad. Sedan ska jag se på MotoGP! Nu när vi har bytt leverantör till tvkanalerna så får jag äntligen se det igen :) Hejja, Valentino Rossi!!! :D

Idag går jag dessutom på min rivstart på GIdiet. Jag började lite försiktigt med GI förra veckan, bara för att vänja mig, utan att köra dieten fullt ut. Men idag går startskottet! Det känns bra, jag känner mig redo för en omstart och nya, goda vanor. Har gått med i GI Viktkoll, så att jag får en bra överblick på vad jag stoppar i mig och hur jag ligger till, i tre månader framåt. Sedan får jag se, om jag kanske känner mig modig nog att köra solo :D
Rivstart två veckor framåt, sedan får vi se var det slutar :)

Sista dagen i gamla huset!

Det blev ändrade planer imorse. Halv tio ringde svägerskan, efter att ha pratat en stund insåg vi att vi behöver flytta... Idag! Jag har packat som en galning hela dagen, hann med att gå till ica med ungarna, se på när de badade i poolen.. Nja, iofs så bajsade Bums mest i poolen :P Bums har fått sin vila och jag har stressat, och stressat lite till...

Köket är nästan färdigpackat, fick plocka ur den färdiga disken, torka av den och packa ner den i lådor :P Skafferiet är tomt, och jag har lagt fram det som behövs till middagen. Det blir Bullens korv med bröd. Lagom mycket disk :)
 Bums rum är packat, så när som på skötbordet, det måste skruvas ner från väggen. Aimées rum är packat. Våra sängar är avbäddade, täcken och kuddar packade. Leksakerna är packade allihop. Alla jackor och tröjor i hallen är packade.

Har skor, badrum, gardiner, tvätt, lampor och blommor kvar. Osså alla sängar som måste skruvas isär. Och allt nödvändigt småplock som måste med, men som man inte kan packa förrän man går ut genom dörren typ :)

Nu ska jag börja med maten! Och ta lite bilder på kaoset som råder :)

Sista måndagen i gamla huset...

Igår fick vi massor gjort!
Efter mycket om och men, och bråkande med barnen, fick vi in spis och kylskåp i köket! Nu ser det nästan färdigt ut! Speciellt ihop med taklampan som vi köpte i fredags.
Vi kände oss modiga och satte upp det ena stänkskyddet. Vi har köpt två stänkskydd i form av emaljerade plåtar, en grå att ha vid diskbänken och en svart att ha vid spisen. Igår fick vi dit den vid diskbänken, lite nervigt, men det gick :) Sedan hann vi sätta upp konsoller för hyllorna vid frukostbänken, under tiden var elektrikern där och avslutade elen i köket.
Tfan hann skruva fast alla hyllplan och börja med hyllorna i skafferiet, innan klockan var 19:00 (!!) och jag blev färdig med middagen. Ungarna tyckte det var lite konstigt med middag så sent, det var marsch i säng efter middagen :)

Efter att jag hade läst saga för Aimée, tog jag cykeln bort till nya huset och fyllde soptunnan. Vi har rensat så mycket här i det gamla huset att vår tunna blev full :P Så jag cyklade bort med sopor, och passade på att trycka ner lite extra skräp i den tunnan. Sedan bar jag ut alla stora kartongen, plast och frigolit från möbler och vitvaror, ut i garaget..  Så nu finns det lite mer plats att röra sig på där borta.

Idag har jag båda barnen hemma, så vi ska röra oss bort till nya huset så småningom, och rensa lite bland lådorna inför det sista flyttlasset :)

Flytthelg...

Fast ändå inte, eftersom vi inte flyttar riktigt förrän i mitten av veckan någon gång. Men igår var Svärmor och hennes Lasse här och hjälpte oss köra två lass. Så nu har vi nästan bara det allra nödvändigaste kvar på Ängö. Vilket hade varit i stort sett ingenting om vi hade varit barnlösa, men som nu innebär en tvåpersonsfamiljs lägenhetsinnehåll :P

Det var för varmt igår iaf. Vi körde två lass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det var fullt tillräckligt, sakerna ska ju bäras ut, packas på släpen, sedan packas ur och in i nya huset, puh! Varmt som fan.
Jag hade kläckt en idé om att se till det fanns vatten att leka i, ute på Postgatan, och i källarn där finns det två tvättkar, ett med ventil för tömning. Så vi släpade ut tvättkaret, satte på vattnet och vips, så hade vi badbalja! Mycket praktisk barnvakt :) Dessutom ställde vi baljan så att man ser ungarna från köket, och Bums kommer inte i baljan så hon riskerar inte att drunkna :)

På kvällen målade Tfan murstocken första gången. Jag gick dit när han nattade barnen, och målade insidorna på luckorna och en gjuten del av köksgolvet som jag har glömt om och om igen :P Bra blir det iaf! Vi har flyttat ut en köksbänk till i köket, och handlat taklampa som Tfan redan hunnit sätta upp, i lite 30tals stil :)

Nu ska Tfan dit igen, elektrikern kommer strax, sedan ska det målas lite till, hyllor ska upp och flyttlassen från igår ska organiseras :)

Snart, snart är vi inne!

Hemma igen!

Nu är Bums och jag hemma igen! Vi lämnade Aimée en timme senare på dagis idag, sedan gick vi hem och packade ihop oss. Vid tio kom Lena och hämtade oss, och vi styrde kosan mot Kalmar och Ikea. Fram kom vi, 90 minuter och tre spyor senare :P Värmen ihop med åksjuka är ingen bra kombo :P

Fick med mig allt jag skulle hem; gardiner till ungarnas rum, en rullgardin till till Aimées rum, jalusi till köket, varsin läslampa till Tfan och mig, hyllor till källarn, leksaksförvaringsmöbel till Bums rum, gardinstänger... Det var nog allt... Massor av fina saker på rea, t.ex klädförvaringen jag tycker allra bäst om, men nu köpte vi ju garderober för ett par veckor sedan :P Typiskt.

Vi åt lite mat, sedan stod vi i kö i nästan 30 minuter, innan kom ifrån ikea. Packade in i bilen, och gick bort till Modehuset. Träffade Becky och köpte tre toppar till Bums, så att hon fick nått okräkigt att åka hem i, och en baddräkt i 122 till Aimée :P Hon växer!!

Nu ska jag byta blöja!

RSS 2.0