Det går bättre nu..

Nu verkar det gå åt rätt håll. Aimée somnade i nya sängen, utan att stiga ur en enda gång ikväll. Första veckan gick ganska bra. Men de senaste dagarna har hon insett att man helt plötsligt kanske kan förhandla om sovandet.. Man kanske kan hoppa över? Stanna uppe längre? Inte för att hon är pigg utan för att testa.. Så funkar det inte hos oss :P Marsch i säng bara! Trots att man känner för att skita i alltihop, slänga igen dörren och låta ungen vara uppe tills hon stupar, så vet vi att allt funkar om vi är konsekventa. Det är inte förhandlingsbart om man ska sova eller inte. Det är en självklar grej som man helt enkelt gör.

Jag har jobbat idag. En timme i Älghult. Härligt pass som massakrerar hel förmiddagen :P Määääänn, jag ska inte klaga för jag har ett jobb. I så fall bara lite :P Träffade Tfans systerson vid bussen, så jag pratade lite med honom innan bussen kom..
 Efter att ha ätit och bytt om cyklade jag till dagis och hämtade Aimée. Hem igen, Aimée åt mellanmål, eftersom hon bara äter typ majs och lingonsylt på dagis :P Satt och dega vid tv:n en stund, ringde till mamma men det var upptaget, så vi gick till Bäckparken för att träffa kusinerna. När vi kom dit satt ju Meya i gungan! Ve och fasa!! Upptaget! Fast det blev snart ledigt, efter att Aimée stått helt stilla på samma fläck i fem minuter :P Gunga är nästan det enda man kan göra på lekplatser, enligt Aimée. Man måste iaf gunga i gott och väl tio minuter innan man kollar in resten av lekplatsen :P
 Efter gungandet gick vi till Ica, jag för andra gången idag. Handlade smör och aftonbladet, frågade efter ett paket som hade kommit! Mina Nikitajeans och SkullCandy-lurar!! Wihiiie!! Happyhappy! Passade gjorde de med.. Båda två.

Jag köpte ett par jeans i växjö i fredags, men när jag hade använt dem till och från ica insåg jag att mina lår skulle bli skinnflådda :P Typiskt. Som tur var kunde Tfan ha dem, lycklig blev han med, och jag kunde beställa andra brallor :)

Spenderade resten av eftermiddagen spenderades i telefon med mams, lite vid spisen, disken och matbordet. Vi skulle precis göra eftermiddagente, när Tfan kom på att ica nog stängde vid 18:00 istället för 19:00, eftersom det är Valborg :P Iiiiik! Bort till ica, för tredje gången :P Försökte komma ihåg allt, för imorgon har det stängt för inventering.. Bra.
Aimée gick en bit på vägen hem, eller sprang ska man väl säga. Det är nya grejen här. Full galopp vart man än ska. "Aimée pinga!!" Hihi!

Har ändrat inställningarna på min bilddagbok. Jag har tröttnat på dryga människor som skriver kommentarer på min dåvarande "precis-fött-barn"-övervikt, eller vilken ful unge jag har... Glo, men skriv inte. Haha! FUCKERS!! Så nu går det inte att skriva kommentar om man inte är vän med mig där. Men, läser du bloggen och kollar bilddagboken, så kan du bara skriva en rad hit :)

Mamma, du får lämna kommentarerna i telefon istället! :D

Faaaaan!!!

Mitt under middagen föll favorittavlan från mormor ner från väggen! Den lyckades dra ur spiken ur väggen, tavlan studsade ner på möbeln under och vidare ner på golvet. Så långt höll den, och jag höll andan. Men så föll tavlan saakta, sakta baklänges, över ett litet lock.. Kräsch! Ojämnheter och icke härdat glas funkar dåligt ihop.. Bajs..

Jag undrar om vi är försäkrade mot fallande konst?

Måndag igen!

Puh! Var uppe i 30 minuter mitt i natten med en Aimée som minsann var vaken och har kommit på att man kan klättra ur sängen :P 06:30 kom hon in och la sig i min säng. Jag tog över Tfans säng så länge. Vi kom iaf upp till slut, i med frukost och borsta tänderna. Sedan bar det av till dagis och jobb. Denna veckan blir det konstant jobb igen, och ingen egentid. Najs. Jobbade snabbt idag, så jag hann med tio trappor på 2½ timme istället för 3½ timme.. Tänk vad man kan lyckas med när man blir effektiv! :P Hade hunnit med minst tre trappor till, men alla garn var antingen i tvätten eller smutsiga :P Typiskt!

Jag har iaf hunnit äta lite i lugn och ro. Om 20 minuter ska jag knata iväg till dagis och hämta skrutten. Måste ta mig till ica med, och till jobbet för att fixa med tvättmaskinen. Det får nog bli vagn idag. Vad nöjd Aimée kommer att bli.. Not :P

Mitt internet är sporadiskt.. Väldigt roande när man skriver blogg, och får se till att man öppnar ny flik innan man publicerar :P

I lördags jobbade jag. Sin vana trogen vaknade Aimée skittidigt, och 05:30 gav Tfan upp och gick ner med henne. Vid 07:30 steg jag upp, och då behövde Tfan gå och lägga sig igen, så jag kom inte iväg till städningen förrän 11:15, och när jag väl var färdig hade ju nästan hela dagen gått :P Typiskt igen!

Denna månaden kommer jag upp i sjukt många timmar! Ska jobba 40 timmar, men med bara trappstädning blir det typ 25-30. Denna månaden är jag uppe i över 50 timmar.. Det blir najs vid nästa lön! :D

Näe, ta sig samman kanske?

Having a blä-dag

Eller flera blä-dagar i rad :P Det börjar bli dags för mig att bestämma mig för om jag ska fortsätta med städjobbet eller inte. Jag gillar själva jobbet, det är kul och jag gör det bra har jag hört, det är skönt att komma hemifrån och tjäna "egna" pengar.. Men, snart är det dags för f-kassan att dra ner på min ersättning, och då drar de motsvarande 10 timmar i veckan, medans jag en lugn vecka bara jobbar 5½-6 timmar. Vilket i sin tur gör att jag förlorar pengar på att jobba. Det är helt sjukt! Det ihop med att jag inte har någon egentid alls längre gör att jag får lite ångest så här i bestämmamig-tider:P Ska ta upp det där med ersättningen med ansvarig tant på f-kassan, sedan får vi se hur det blir.

Idag har jag iaf städat i Älghult och det sista i en lägenhet i Alstermo. Ska bara släpa tillbaka städgrejorna till förrådet med, så är jag färdig där.
Aimée och jag var i Bäckparken och träffade Aimées kusiner. Aimée gungade konstant i 30 minuter :P

Imon funderar jag på att åka in till Växjö. Men mamma hade inte tid imon, och inte nästa vecka heller, iaf inte när jag hade tid:P Så, jag vet inte. Tfan jobbar... Får se hur det blir..

Annars läser jag Scar Tissue av Anthony Kiedis. Än så länge har han tjänat noll kronor, men ändå lyckats droga sig själv bortom all vett och sans... Herregud! Jag som blir seg av bara tanken att festa två helger i rad! I am way too much småbarnsförälder :D

Jag behöver nya jeans, och bara för att jag kan köpa det så kommer jag inte att hitta några :P Aimée behöver nya kläder med. Vi köpte storlek 86 i förebyggande syfte, och helt plötsligt var alla de kläderna för små... Vad hände där? De var ju för stora för bara ett litet tag sedan jöh!! Blabla..

Får se hur det blir..

Blah!

Jag har jobbat idag. Ett väldigt springande var det :P Började med att städa 28:an, det gick lätt, fortsatte med Sofiero, som är det skitigaste huset jag har. Där finns det tre trappuppgångar som ska städas varje vecka och en källarkorridor som ska städas varannan vecka. Det gick osså ganska bra. Det är helt otroligt hur skitigt det är på Sofiero! Var gång jag sopar upp efter moppen så får jag med mig lika mycket skräp som under resten av trapporna jag städar! Helt sjukt. Fimpar, godispapper, grus, tops, grenar, all möjlig skit...
 Iaf. När jag städade på Sofiero gick jag en vända i korridoren och insåg att det var dags för glödlampsbyte. De enda lamporna som lös var de som har speciell fot, och som folk inte får loss :P Dessutom hade det gått tre lampor i trapphusen med. Och en i ett annat trapphus på Doktorsvägen. Så jag fick knata iväg och lämna städvagnen, stoppa garnen i tvättmaskinen, leta upp trappstege och glödlampor. Först bort till Doktorsvägen. Där öppnades en lägenhetsdörr precis när jag stod högst upp på stegen värsta koncentrerad och i min egen värld. Ut kom en kille och bjöd på cola... Jo, det var ju trevligt.. Men efter allt som händer i landet just nu så kändes det inte helt bekvämt att ta emot läsk i en mugg av en främmande man :P Dessutom hade jag lite bråttom, så jag slurpade i mig ett par klunkar och kånkade vidare. Bort till Sofiero och bytte lamporna i trapphusen, fortsatte ner i korridoren och upptäckte efter en stund att jag hade för få lampor med mig, trots att jag räknade dem innan jag gick. Så det var bara att gå tillbaka igen och hämta nya. Men när jag väl kom till förrådet kom jag på att jag skulle bära bort städgrejor till lägenheten på 28:an som jag ska städa imon. Så jag gjorde det, tillbaka till förrådet, hämta två glödlampor, bort till Sofiero, byta lampor, tillbaka till förrådet, städa undan efter mig, packa ihop min skit, låsa dörren, cykla hem, lämna av väska och andas en stund, upp på cykel, bort till dagis och hem igen! Jag hoppade över joggingrundan idag, faktiskt!

Phu! Ikväll är det Champions League på tv. Füssball fårr alle! Jag som aldrig brydde mig innan.. Inte förrän Tfan sa åt mig att det blir ju roligare att titta om man har ett favvolag. Så jag skaffade mig ett, och nu är det klippt! Samma med snooker, MotoGP och två fotbollsligor till. Dessutom kan jag hejja på lite random lag bara för att de ha snygga tröjor.. Eller för att jag känner nån därifrån eller så :P Fast å andra sidan hatar jag Öster, mest för att jag gick i högstadiet i Växjö, och att hela Växjö fick något slags storhetsvansinne när de gick upp i Allsvenskan.. Bara för att halka ur med röven före nästa säsong :P

Aimée har sovit i sin nya säng två nätter nu. Det har funkat bra. Hon tycker så mycket om den att hon inte vill stiga upp alls på morgonen. Men nu kan jag ju byta på henne i sängen utan att bryta ryggen :D

Nu fotboll.

Kalas!

Idag var mamma, pappa och lillebror Björn här och hälsade på. Vi firade Aimées födelsedag, och hon fick paket idag med, trots att hon redan fått kastruller, redskap, förkläde och leksakslåda av dem redan:P Idag fick hon en väska med Petson och Findus av Björn och två tallrikar och en mugg med Elsa Beskow-motiv av min lillasyster. Aimée blev väldigt nöjd, och visste precis hur man tar emot och öppnar paket :)

Vi hade fint väder idag med, så vi passade på att vara ute lite mellan måltiderna. Aimée var lite blyg först, men sedan kom hon igång och lekte med Björn i fullt ös. De kom hit i muskelbilen och den var osså väldigt intressant. Jag visade henne att man ska kolla hjulhusen och sparka på däcken :P
 Vi hade allmänt trevligt idag, och det var mycket köksrenovering på tal idag. Det har äntligen blivit dags för mamma och pappa att renovera, nu efter 8½ år i det huset. Jag hoppas att de blir nöjda! :)

Efter att de åkt hem tog Tfan och jag tag i kökssoffan i matrummet. Vi har länge tänkt flytta den, men inte vetat vart och dessutom var den full av hela vårt förhållande i musik och tatueringstidningar :) Nu packade vi tidningarna i märkta papperskassar, stuvade in kassarna i en långgarderob och bar upp soffan till Aimées rum. När vi fått in den där började äventyret att hitta madrass till soffan. Vi hade ingen, så det fick bli diverse filtar och täcken osså lakan på det. Aimée var ivrig inför nya sängen och blev så arg att hon grät när jag la mig i den för att kolla om det var tillräckligt mjukt. Jag fick inte vara i hennes säng:P
 Nöjd blev hon iaf, och nu ligger hon där och sover. Iofs så var hon väldigt trött vid läggdags. Besök och ingen middagsvila, det tar på krafterna :)

Imon ska jag jobba. Det blir mycket denna veckan. Trappstädning i Alstermo och Älghult, dessutom minst en lägenhet som ska städas efter renovering. Får se hur mycket ledigt det blir...

Utflyktsdag!

Ojoj! Idag har vi hållt igång! Vi åkte med bussen vid 08:30 imorse, ut till Eke, där svärmor och Lasse plockade upp oss. Med oss hade vi bilstol, matstol, Aimées ryggsäck och mormor och morfars julklapp :P Det är faktiskt så pinsamt att vi inte har träffats sedan i höstas :P

Vi åkte direkt till Tingsryd, och vidare ut i skogen till Hätteboda, där mormor och morfar bor. Det är alltid lika trevligt att komma dit. Jag har spenderat många sommardagar på deras gård, med alla djur och all.. natur. Det är lite som svärmor sa; När man kommer innanför porten, så blir allt helt tyst! Det stämmer. Det är mycket ljud där, men alla är natur eller diverse djur. Aimée var nästan mållös idag! Två hundvalpar, ankor, hönor, duvor och får med lamm. Helt otroligt spännande. Det var bara Vesta, den lilla jakthunden, som var lite väl intensiv för Aimées smak.
 Vi fick jättegod mat, fika med kaka, middag och fika igen med glass och cholkad.. Min mormor är från danmark, och det medför en helt annan bjuda-på-mat-kultur än vanligt :P Hos mormor ska det i stort sett ätas tills allt är slut :) Inte för att det inte skulle vara gott.. När all mat är tillagad i gjutjärnsspis så blir det speciellt...

Aimée fick sin julklapp, ett mjukdjur i hundform. Dessutom en keps som hon älskade från första stund, och en liten skjorta. Mormor och morfar fick två ljusstakar av oss, och vi fick delar ur en servis som mormor hittat på loppis. Jag tror att mormor tycker det är riktigt roligt att leta presenter till oss nu, eftersom vi har uttryckt tydligt att vi tycker om gamla saker och samlar lite på utvalda grejor :) Jag var eld och lågor när de undrade om jag ville ha deras gamla köksbänk! Mormor hade bett mamma fråga, hon hade inte trott att jag var intresserad.. Medans jag reagerade med ett SLÄNG DEN INTEEEE!!!!!  Haha! Den bänken har stått i deras kök så länge jag kan minnas.

Idag lyckades jag snylta till mig två möbler till:P Vi var ute  och tittade i lekstugan, där morfar har vinterbonat sina bin. Inne i lekstugan står en liten utdragssäng och ett gammalt skåp. Jag var snabb med att säga till morfar att om de inte ville ha skåpet, om det var därför det stod där, så tog vi gärna det! Åh, det var ju lite sönder och behövdes lagas, tyckte han.. Det gör inget!! :) Utdragssängen tyckte han att Aimée kunde få. Den kan ni ju måla om om ni vill.. Haha! Jag ser Knut Knutsson från Antikrundan få hjärtinfarkt när min antikvitetssamlande morfar kläcker ur sig något sånt :P Han tyckte för all del att vi kunde måla köksbänken osså, men det kommer inte på fråga :P Nu ska jag bara övertyga mamsen om att hon vill frakta hem hela rasket åt oss :P Snälla mamma?

Innan vi åkte hem fick Stefan och jag en plastback full med lammkött. Jag pratade med mormor för ungefär ett år sedan om att vi gärna ville prova på det.. Men de har så många som står på kö för att köpa av dem, dessutom äter de själva mycket lamm. När jag ringde mormor om att vi skulle komma på besök så säger hon Jo, vi har erat lamm här med! Vilket lamm? Vaddå? Var ska jag ha ett lamm någonstanns?? Jahaaaa, maten! :P Jag hade hunnit glömma bort att vi skulle få kött:P
 Fick med mig mina fyra tavlor med, som jag såg ut i höstas. Jag valde bland mormors konstverk alldeles på eget bevåg, så Tfan fick konst utan att ha sett den:P Men han gillade tavlorna när han fick se dem här hemma.

På vägen hem stannade vi i växjö och handlade. Svängde hem till svärmor för att lämna av henne och för att Aimée skulle få öppna sina födelsedagspresenter från henne och Lasse. Hon fick Duplolego som hon ville öppna med en gång:P Sedan jagade hon katten ett par varv i huset, innan det var dags för oss att åka hem.. Och här sitter vi nu :)

Slut i bollen, men helskön dag! Fint väder och trevligt sällskap! Imon kommer mamma och pappa på besök.

Ledigt.

Både Aimée och jag är hemma och lediga idag. Gött. Aimée sköter sig nästan själv idag, och jag försöker fortfarande återhämta mig från veckans sjukdommar.
 Jag var ju hemma igår med. Kröp ner i sängen efter dagislämning och utvecklingssamtal, bara för att vakna med ett ryck 11:40!! Aimée ska hämtas 11:45, och naturligtvis hade jag kört henne i vagnen och inte cykel :P Som grädde på moset så hade alla barn varit snabba med maten, så Aimée hade varit färdig långt innan jag kom. Hon tycker att jag ska vara där redan innan hon ätit färdigt :P Så att man med säkerhet vet att man faktiskt blir hämtad som vanligt:P

Utvecklingssamtalet gick bra. Personalen tycker att det märks att Aimée har fått vara ute mycket, för det älskar hon. Hon har bra kläder, fick jag höra med. Trots att Po.P-overallen inte får köras i torkskåpet:P Hon fungerar väldigt bra i de strukturerade lekarna och sätter tydliga gränser för de andra barnen, med vad hon accepterar. Är med på samlingarna, sjunger med och gör rörelser till alla deras sånger. Det var skönt att höra. Vi pratade lite om att försöka rubba hennes rutiner lite, för nu kan hon fixera sig så vid en rutin att hon hakar upp sig, och vi blir tvungna att bokstavligen lyfta bort henne från situationen. På det viset är rutinerna verkligen inte bra!
 Dessutom ska dagis börja med lite potträning för Aimée där med. Bara fråga henne om hon behöver gå, till att börja med. Sedan  får vi se hur hon verkar trivas med det.

Igår var Tfans syster Marie och hennes man Urban här en stund. De lämnade av födelsedagspresenter till Aimée och fick varsin bulle :) Aimée fick en dockvagga och en ladugård med djur. Hon var väldigt nöjd, och satt i Maries knä och tittade i hennes mobil. Sedan dess har det varit ett ständigt prat om Iiiiee och bylle. :)

Tfan jobbar idag. Han fick sovmorgon, sedan var han igång. Chefen ringde nyss och berättade att industridammsugaren jag använder är lagad. Imon ska jag städa i Älghult, sedan är det som vanligt nästa vecka, bortsett från en lägenhetsstädning. Jag ber en stilla bön om att det inte har varit nån rörmokare där :P

Imon ska Aimée och jag leka med Lena och Nova :D Det ska bli wolit!

Sjuk på jobbet :P

Jo. Igår var Tfan hemma och var sjuk tillsammans med Aimée. Han är osså dassig, så det funkade bra. Aimée mådde bättre igår. Hon åt all mat hon fick och var sitt vanliga knas :) Så idag fick hon gå till dagis.
 Jag mådde inte heller bra, varken idag eller igår. Illamående, den sorten som känns som en cider för mycket :P. Feber och huvudvärk. Osså mens på det! Härligt!! Men, mitt jobb blir inte gjort om jag inte gör det, så jag släpa iväg mig idag med. Med kroppen full av Ipren :P Det är nog första gången, någonsin, som jag har gillat det jag gör *förutom föräldraskapet*, så mycket att jag hellre går iväg än ligger hemma. Jobbet och chefen. Idag skrubbade jag bort apelsin från ett fönster, härligt! :D

Bläe. Just nu känner jag mig inte så fräsch :P Jag mådde bättre när jag städade, men nu är jag varm och seg. Så länge jag sitter ner mår jag iaf inte illa. Har ätit två tallrikar yoggi, banan och müsli idag. Mycket te och vatten. Men, imon ska jag vara ledig. Aimée ska till dagis, och jag ska på utvecklingssamtal efter att ha lämnat henne. Sedan ska jag gå hem, och stupa i soffan:P På torsdag är dagis stängt, så Aimée är ledig. Vi får hitta på något :)

Nu ska jag lägga in lite bilder.. Sedan försöka äta en smörgås..

bloggenkät..

1.Hur länge har du bloggat? Jaa, började skriva dagbok på Lunarstorm -99, och höll fast vid den fram tills jag började på denna bloggen.

2.Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Alltså, jag vet inte om Lunardagboken räknas som blogg, men om den gör det.. Jag tror inte att jag hade någon speciell bild av bloggar/bloggare innan jag började skriva själv. Hade jag det, så har jag glömt det nu :)

3.Vilken var den första bloggen du förälskade dig i? Blogg och blogg!! Kan vi inte bara kalla det dagbok?? Jag vet inte... När jag började skriva, så skrev "alla" mina kompisar med, och jag läste dem alla... Men, jag kommer ihåg att jag läste en lunarDB av en kille som kämpade med vikten, och skrev upp varenda gram han gått ner/upp varje dag, och allt han åt varje dag :P Den läste jag slaviskt! :)

4.Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Ojoj! Det känns lite.. Väldigt extremt :P Eftersom den dagbok som fortfarande finns kvar påbörjades när jag var nitton, tror jag, och då mådde jag väldigt dåligt psykiskt, och hade svårt att tygla känslor och tankar.. Jag mest kräkte ur mig allt som rörde sig i huvudet..

5.Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare? Det är nog... Nog fem som jag kollar varje dag, sedan har jag nog 15 bloggar till som jag kollar någon gång i veckan..

6.Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?(t.ex teknikbloggar,modebloggar,politikbloggar) Hälften av bloggarna är nog ämnesbloggar, sömnadsbloggar, resten dagboksbloggar, varav en är kombinerad dagboks/reseblogg.

7. Nämn en bloggare (obs, länka) som är väldigt olik dig, vars blogg du tycker om? Men ååh! Jag vet inte :P

8. Nämn en bloggare som är väldigt lik dig, vars blogg du tycker om? Jag tycker om alla bloggar jag läser :P Mest lik... Kanske Hanna då, i vissa grejor, och Gekko i andra grejor.. :P Näe, jag tänker inte länka :)

9.Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Många i familjen läser den, praktiskt när man bor en bit ifrån varann och sällan träffas :) Så det är bara positivt.

10.Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Ja, jag har inte hört något annat iaf :) Jag kanske är lite mindre negativ i bloggen än jag är annars, men mycket av det beror på att allt kanske inte är lämpligt att nämna i en blogg utan lösenord :P

11.Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Jag är ganska nöjd med gränsen jag har. Annars skaffar jag bara lösen på bloggen :)

12.Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför? Större ekonomiska problem, mest för att jag vill slippa dem någonstanns :P Och tjafs i familjen. Är jag arg på någon så ältar jag en massa, och jag är inte alltid rättvis i mitt ältande, och därför kan ju folk ta illa upp bara av att jag ventilerar. Jag ventilerar med mamsen istället :)

13.I  vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Eh.. I början, allra första början -99, så var det nog hälften bekräftelse, kan jag tänka mig. Nu är det mest för att skriva av mig, kanske få annan synvinkel på något kanske, och respons och inspiration när det gäller min syblogg.

14.Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hans/hennes blogg? Det tror jag, iaf en del. Så länge den som skriver är ärlig så finns möjligheten.

15.Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad? Jag har inte träffat någon så, men genom chatt.. Det stämde inte riktigt :P

16.Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Ja, om man är för personlig och inte tänker vad man skriver om sig själv och sina närmaste, vilka bilder man lägger upp o.s.v

17.Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta? Näe.. Eller jo, på gamla lunartiden, nån gång under gymnasiet! Ett par gånger... Flera gånger :P Jag antar att jag lipade och skrek och smutskastade tillbaka i min egen blogg :P Moget, Fia, verkligen :P
 

18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Näe, inte sedan jag slutade med lunar och började skriva "riktig" blogg..

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Jag vet inte.. Ibland önskar jag att jag kunde vara mer personlig, men då måste jag skaffa lösen, och då riskerar jag att stänga ute läsare som jag inte känner till.. Det är en balansgång hela tiden.

20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då? Ja, jag har alltid skrivit dagbok, och bloggen har blivit den plats där jag ventilerar i den utsträckningen jag kan. Jag vet inte hur den skulle ha ändrats.. Det kanske har blivit mer av en rutin, osså kanske jag har fått till ett trevligare utseende på den :P

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?  Öh, va?Jag säger som Hanna, mig no understand :P

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?  Samma som mina gamla dagböcker, och ungefär som min terapi. Ett ställe att lätta hjärnan, förmedla min vardag. Den har många gånger fått problem att kännas lättare när jag har skrivit om dem.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig? Kul att följa andra människor, som man inte skulle ha kontakt med annars kanske. Det blir mer personligt med bloggläsandet, än med ett enstaka gästboksinlägg en gång i månaden. Även om man inte hörs så ofta, så vet man iaf hur personen man läser av, mår. Det allra bästa vore om alla i min familj skrev blogg :DDD

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten: Har du läst detta, och inte gjort enkäten innan, så är det din tur :)


2årsdagen!

Idag fyller Aimée 2 år. Det firade hon redan inatt :P Kräkkalas deluxe :P
In i duschen två gånger, tredje gången räckte det att torka av och byta tröja. Stackars lilleskrutt! Så det blir inget kalas idag, vi får ta det senare i veckan istället.

Hon har iaf fått sina presenter! Började i tv-rummet, där leksakslådan från mormor och morfar stod. Hon la märke till den med en gång. Fin va den, tittade och kände och drog för andan :) Sedan in i matrummet där hon fick ett förkläde, som mest skulle provas, sedan en låda med kastruller och stekpanna. Det sista var väldigt populärt! Ut ur kartongen med en gång! :D
Till sist ut i köket, där det stod något under en filt. En köksbänk!! Med köksredskap i vasken, helt otroligt spännande! Pillade på kranen, och knapparna till spisen, öppnade ugnsluckan.. Senare la hon in sin ena docka i ugnen :P

Vi har varit på ica med, och stannade en vända i Bäckparken på vägen hem. Hade ju lovat Aimée att hon skulle få gunga på sin födelsedag :)

Magen verkar bättre. Inget mer kräk, har lyckats få i henne saft och nyponsoppa. Men yoggi eller smörgås är tydligen inte att tänka på... Hoppas att allt som skulle komma, kom inatt.

Idag är det tvdag. MotoGP, fotboll, fotboll igen... Aimée sover. Inte konstigt, det blev inte många timmar sömn inatt..

Mer extra jobb :P

Jo, jag har jobbat idag. Och Aimée har varit hemma från dagis. Hon hade 38graders feber imorse. Så jag stannade hemma med henne tills Tfan kom hem vid 09:30. Vi åt mellanmål/second breakfast, sedan cyklade jag till jobbet. Putsade fönster i tre trappuppgångar idag. Misstänker att jag inte tål putsmedlet så bra. Min näsa är helt igentäppt efter att ha putsat i två timmar. Det går åt en halv flaska medel till fem stora och tre små fönster :P

Jag var hemma igen efter knappt två och en halv timme. Under tiden  hade Aimée haft ont i magen hemma, och gett Tfan två härliga blöjor att ta hand om :P Sedan hade hon somnat på 30 sekunder, och låg avdankad i soffan när jag kom hem.. Tackes skrutten!

Knatade iväg till ica på eftermiddagen. Försökte hitta på middag, och kom fram till att vi skulle ha filmkväll :P Så snart jag har slitit mig från datorn :) Träffade kvinnan som har loppisen i byn. De ska öppna igen 1 maj, vilket ska bli väldigt kul. Jag saknar loppisen om vintrarna..

Pratade med mamsen idag med. De har fortfarande telefon!! Efter Glocalnets sexveckors-snedsteg så kan man ju aldrig veta :P Mitt under samtalet ringde min chef, på mobilen. Han undrade om jag kunde städa trappor i Älghult imon. Det kan jag ju, så under tiden han var i mobilen med en batterifnutt kvar, och mamma i hemtelefonen, försökte jag leta upp en busstidtabell för att kolla om det gick nån passande tur imon förmiddag :P Bara för att batteriet höll och jag lyckades hitta en busstur, så lyckades jag väl trycka bort mammas samtal när jag avslutat med chefen :P Ibland blir jag trött på mig själv :D
Men i fortsättningen ska jag städa tre trappor till i veckan, i Älghult en mil här ifrån.. Jag får väl cykla. Gratis motion?
 Måste säga till på dagis med. Nästa vecka ska jag städa de vanliga trapporna, plus putsa fönster i tre trappor, och städa trapporna i Älghult. Dessutom har dagis stängt på torsdagen, normalt sett Aimées sista dag i veckan. Så nästa vecka får de ta emot henne på fredagen med. Så är det! :P

Jag som ojjande mig över jobbets få timmar. Denna veckan har jag jobbat 4½ timme mer än vanligt, än så länge :P Problemet kommer när mina tre praktikmånader har gått. Då kommer f-kassan att dra ner min ersättning med 25%, vilket betyder att jag kommer att förlora ett par hundralappar i månaden på att jobba, så länge jag bara har trappor att städa.. Knas. Man kan tycka att det borde löna sig att jobba? Jaja! Det löser sig, framåt hösten kanske? :)

Nu, film.

Extra jobb.

Jupp. Idag har jag putsat fönster. Åtta eller nio trappuppgångar avklarade, sju eller åtta kvar. Det störiga är bara att alla utom en av dem behöver jag ha med mig trappstegen till:P Störigt att vara kort. Jag hade hunnit med sista trappuppgångens fönster med, men putsmedlet tog slut :P Det gjorde inte så mycket. Det var ganska skönt att komma hem, hinna byta och äta i lugn och ro, innan det var dags att hämta Aimée på dagis.

Aimée har en tand på g igen. Jag blir så trött. Natten till tisdag fick jag stiga upp vid 04:30, för att lägga på henne täcket. Gnällig var hon, men det gick över. I natt var jag uppe runt 02, sedan gav jag upp. Gick och la mig med täcket över huvudet. Tfan tog henne vid 06:20-nånting. Då skulle han stiga upp för att jobba vid 07:00. Det var bara att ta sig i kragen och släpa sig upp :P Hon var grinig när jag lämnade henne, och inte särskilt glad när jag hämtade henne heller. Trött och vill inte äta. Så innan badet tog jag tempen, 38.6... Bleä! Det störiga är att hon är pigg i övrigt. Hon är sig själv bortsett från febern. Hon får vara hemma imon. Gav henne alvedon innan hon skulle sova, nu sover hon som en stock.

Tfan fick komma till vårdcentralen idag. Han blev ordinerad inflammationshämmande och 5-10 dagars vila. Så han ska jobba ett par timmar imon, och sedan gå hem. Så jag kan gå iväg och putsa de sista fönstrena framåt eftermiddagen, medans Tfan och Aimée är hemma. Jag måste komma iväg till jobbet :D I love it! :DD

Det har snöat här idag, stora blaffor, men det lugnade ner sig och la sig inte.

Och min mamma fick tillbaka telefonen idag!! Halleluja! Gissa vem jag pratade med i 54 minuter, sittandes på köksgolvet? :P

umgås och jobb.

Idag har jag jobbat.. Aimée är på dagis tre timmar och tre kvart om dagen, och idag lyckades jag jobba tre timmar och 30 minuter av dessa :) Här snackar vi effektivitet! Inget sitta och såsa på dagis i en halvtimme.. Fast, vänta fär jag ändå alltid göra, vår unge äter lååångsamt, lååångsamt :)
Städade iaf 10 trappor idag. Har 6 kvar till imon, plus att jag måste putsa alla fönster denna veckan. Så jag passade på att putsa rutorna i alla dörrar jag använde idag, så slipper jag göra det när jag tar fönstren..

Hämtade Aimée med cykeln, hem, åt mellanmål och lyckades få henne att somna. Läste lite medans hon sov. Har börjat plöja igenom mina Lisa Marklund-böcker. Det är så länge sedan jag läste dem nu, så jag minns inte vad som hände :P
 Typ en  halvtimme efter att Aimée vaknat från sin lur, ringde Lena. Hon var påväg till dagis för att hämta Nova, och hade inte lust att gå hem och sitta och glo. Så de kom hit och vi satt ute på gräsmattan med ungarna, och försökte lära dem de där med att dela med sig, och ta för sig. Aimée behöver fortfarande lära sig att ta för sig, men hon kollar först ordentligt med nån vuxen, så att det verkligen är oki att hon håller fast grejen hon har :P

Idag hade Aimée tröstat Nova på dagis. Nova hade kommit precis när alla barn ska gå in, innan lunch. Samtidigt är det endel som hämtar/lämnar så det var mycket folk i hallen. Det blev lite mycket för Nova, men när hon fick syn på Aimée blev det bra. Miimii som Nova kallar henne. Precis som Aimée själv sa för ett par månader sedan :)

Innan kvällsrutinen drog igång skulle jag ut och springa. Har haft problem med blåsor på fötterna, så jag vilade över helgen. Idag var jag igång igen, och hade t.o.m handlat speciella plåster för skavsår och blåsor. Jomenvisst.. Nu har jag två stora sår i hålfötterna istället för blåsor. Plåstren kasade åt sidan, och när jag duschade kändes det som att jag likaväl kunde hällt salt i det ena såret. Aimée satt i baljan medans jag duschade...
-Mamma ajj, mamma ajje, ajje fooot.. *med väldigt bedrövad min*
-Ja, men det är ingen fara, det går över... *ojoj, vad övertygande jag kände mig*
-Mamma ajje, mamma tuttii? *mamma ont, ska mamma ha tutte?*

Hahahaa! Jag tror nästan att hon led lika mycket som jag, utan att ha ont. Fast att hon satt i baljan och försökte vända upponer på sin egen fot och säga ajje,ajje med jämna mellanrum... Men hon var inte lika förvirrad idag som hon var i helgen när hon upptäckte att pappa har hårstrån på stortårna :D Det var knasigt!! :DD

Näe. Imon ska jag ju jobba igen. Tfan ska försöka få en tid på vårdcentralen. Idag var det smäckfullt där, så de hade inte tid att ta emot honom... Får se vad som händer.

Äventyrsdag med mamsen!

Åh, va jag har saknat min mamma!! I sex veckor har hon och pappa varit utan telefon :P

Jag tog sovmorgon idag. Låg kvar i sängen till 07:30, steg upp och åt frukost i lugn och ro. Rökte och hämtade posten. Vid 08:00 väckte jag Aimée, satte på kläder och gjorde iordning frukost. När hon hade ätit ville hon bestämt rita, så jag tejpade (bjip som Aimée påstår att det heter), tejpade fast ett papper på bordet och passade på att plocka undan efter oss så länge. 08:40 kom mamsen in genom dörren.

Vi drack en kopp te innan Aimée och jag borstade tänderna och jag klädde på mig ordentligt. Ut till bilen, in med bilstol och iväg!! :D
Svängde förbi förrådet där mina städgrejor står, bara för att visa lite :)
I Älghult somnade Aimée i stolen. Vi åkte till Moheda, där mamma var på apoteket, medans vi andra sträckte på benen. Vidare till Alvesta, in på Ica där jag köpte blöjor och ett paket kakor som jag lovat Aimée i muta för att sitta i vagnen :P Inte hela paketet, men en kaka hade jag faktiskt lovat..
Vidare ner till en pizzeria för mat. Aimée mumsade i sig av hamburgare och pommes, lite av min pizza och cola med, och hon snyltade lite på mammas salladsdressing med :P När vi väl var klara där, och Aimée fått sin kaka, gick vi vidare till leksaksaffären Lilla Bus. Den affären är helt underbar! Massor med fina saker i en gammal lägenhet med trägolv och kakelugnar!! Dessutom har de kläder från VillerValla, massor av fina plagg.. Men jag höll i plånboken idag, motvilligt :)

När vi glott färdigt där, åkte vi vidare till Gemla. Där ligger Micki´s fabriksbutik, med försäljning av leksaker. Vi var helt ensamma i butiken och jag gick bara runt och försökte.. hålla mig till shoppinglistan :P Till slut fick jag ringa Tfan, så att han kunde säga åt mig att vi skulle ha det vi bestämt och inget annat :P Handlade till Aimées 2årsdag, och mamma fyllde på :D
Aimée förstod inte riktigt syftet med besöket i butiken, och när hon förstod att hon antagligen inte skulle få med sig något att leka med så fick hon småfnatt.. Sträckte sig efter det mesta hon kunde nå, allra helst böcker. Så hon fick en handdocka för 30kr :) Höll henne lycklig resten av dagen.

När vi var klara på Micki ringde jag till moster, som bor i Alvesta. Hon var hemma, så vi åkte dit och fikade lite. Iaf vi vuxna, Aimée fikade mycket och tryckte i sig tre bitar kladdkaka bara för att kraxa mi kaki!! innan hon tuggat ur sista biten :P

Sedan bar det vidare hemåt, Aimée somnade igen, hem kom vi. Gick och handlade, åt kvällsmat, bad, välling, läggdags, nu sitter jag här.

Saknar mamsen. Jag bor för långt bort :P

Up and running..

Jahupp, då funkar bloggen igen..

Det har inte hänt så mycket. Vädret är iofs super! Aimée och jag tar cykeln till och från dagis varje dag, vilket gör min arbetsdag något mer effektiv. Nu är jag på jobbet 08:05, istället för tio minuter senare. Men mest skillnad gör det innan jag ska hämta på dagis. Innan har jag suttit på dagis och väntat i 20 minuter, på att Aimée ska bli färdig. Tiden har nämligen inte räckt till att städa en trapp till och hinna till dagis i tid. Irriterande. Men nu funkar det bra :)

Förra veckan bled det knas med städningen. Först var det ju helgdag på måndagen, så jag skulle städa tisdag och onsdag istället. På onsdagen hann jag fyra trappor innan moppskaften gick sönder :P Så jag gick hem för dagen. I måndags skulle jag fortsätta städningen, men då hade min chef glömt att min mopp var sönder... Så det var bara att cykla hem och vara ledig istället.
 Satt vid symaskinen hela förmiddagen. Sydde på en klänning till Aimée, mönster från 70talet och tyg: påslakan lö 70tal :) Gröna och vita blommor :D Ska nog bli fint när det hela blir klart.

Idag har jag iaf städat som vanligt. Effektiva Fia hann med 10 trappor, så jag har 6 kvar till imon. Två av dem ska städas ordentligt, eftersom det var de som blev över förra veckan, när moppen gick och dog.

Knas från dagis idag. När jag kom och hämtade Aimée så berättade en ur personalen att de hade varit ute i skogen och tittat på spindlar. Problemet var bara att Aimée vägrar ha sin reflexväst på sig. Vi har ändå övat hemma. Så när jag tog på henne jacka och stövlar så sa jag till henne att vi fick öva på det. Frågade om hon kunde ha västen "Aaah" svarar hon och västen var på :P Personalen tappade hakan, vilket var lite kul :) Jag misstänker att hon passar på att protestera på dagis, eftersom det inte funkar hemma. Dessutom så är personalen lite rädda för att hon ska bli ledsen, och det tror jag att hon utnyttjar. Hon är ju inte dum :D

Mamsen ringde idag. De har inte haft telefon på fem veckor... Så fort de ringer Glocalnet så får de höra att Glocalnet ska höra av sig, men det händer inte så mycket. Mamma och jag brukar normalt prata en timme om dagen. Nu är det väldigt tyst här hemma :P Men! På fredag kommer mamsen hit, tidigt på morgonen, sedan åker vi en runda.. Så länge vi orkar :P Vi ska till Gemla och Mickis fabriksbutik, hem till moster kanske... Sedan märker vi vad som händer. Tfan säger att jag behöver umgås med min mamma.. Jag undrar om jag går här och gnäller :P Jag har en tendens till att älta.. Min mamma är likadan, så vi brukar göra det ihop. Så att alla andra slipper höra oss :D

Blahaaaa... Nu ska jag fnasa vidare!

RSS 2.0