Nyårsafton!

Aimée och jag sitter vid Disney Playhouse sedan 40 minuter ungefär. Aimée äter fortfarande på sin frukostsmörgås, och Tfan är på väg upp.
Igår började vi packa lilla bbväskan, den väska som vi tar med när vi ska åka in. Sedan ska vi ha en större väska som Tfan tar med dagen efter. Måste komplettera lite bara. Aimée och Tfan bakade sockerkaka och muffins igår, och jag följde med till ica. Hade två paket liggandes från Gulan som skulle hämtas ut, med kod och postförskott. En Triple 5 Soul blazer till Tfan och ett par Nikitajeans till mig :) Najs!

Tyvärr fick jag massor av förvärkar av promenaden till ica, så resten av dagen var ganska bortkastad. Jag satt mest i soffan och slösurfade i väntan på att värkarna skulle lägga sig, vilket de gjorde, när jag gick och la mig :P Pratade med mamsen som vanligt..

Idag ska vi käka ytterfile och klyftpotatis. Kanska skulle haft någon efterrätt med? Vi måste ändå handla middag till imon, när mamma och pappa kommer. Gissar att ica är stängt imon.

Jag har en gnällfis i soffan..


Gott nytt år på er!


Tisdag!

Tfan jobbar några timmar idag med. Sedan är han ledig resten av veckan.
Aimée och jag har betat av ett par filmer på dvd:n, jag har lagt ut bilder på BDB och betalat räkningar. Skitkul..
Men! Jag fick sms och det visar sig att det ligger två paket till mig på ica. Lr ja, ett är till Tfan och det andra till mig. Nya Nikitajeans! Inte för att jag får på mig dem nu, men sen! :) Imorse kom det dessutom ett paket från Babyshop. KikKidbody och byxor samt en Knuckleheadbody till bebis, och HulaMulaklänning och Appamantröja med racerbil till Aimée. Trevligt med mellandagsrea :) Särskilt på nätet, jag som inte tycker om att gå på stan i juletider normalt sett, höggravid med förvärkar gör inte saken härligare precis :P Men lite shoppat blev det ju iaf.

Imon är det väl nyårsafton, och då ska vi bara vara hemma. Jag har absolut alkoholfri cider från Systemet :) Dagen efter kommer mamsen och pappa och ska fixa elen i bebisrummet..

Lite vardag..

Tfan fick åtta dagars ledigt, med lön över jul av sin chef. Som tack skulle han ta min gamla trappstädning denna veckan, eftersom tjejen som har den nu skulle till Österrike. Men hon hade varit sjuk förra veckan så hon stannade hemma. Så idag jobbar Tfan vanligt istället, eftersom han hade lovat att jobba 8 timmar denna veckan. Sedan är han ledig resten av veckan.
 Aimée tittar på Micke Och Molle. Jag hoppas att hon håller sig lugn idag, eftersom jag i stort sett inte kan resa mig utan att få förvärkar.. Vi får se hur dagen blir.

Idag var det -9.3 grader ute vid 9 på morgonen. Jag vaknade av en blöt puss, och då har jag ju inte ens hund! :P Bara en galen treåring :)

Håller på att få spader på mitt internet med.. Skitrouter..

Juuul, juul!

Ojne, vojne! Nu är julen över, iaf för vår del.

Det började med granklädsel och lite pynt, de sista inslagningarna dagen innan julafton. Strax efter tolvslaget bytte Tfan och jag klappar enligt traditionen :) Jag fick en fin temugg av samma sort som jag fick på min födelsedag, ett exlusivt te och ett fint halsband, en stjärna i silverkedja ;)
 Tfan fick en cd, en dvdfilm och en ZooYork t-shirt. Han blev nöjd :) T-shirten köpte jag på favoritbutiken, den var inte ens uppackad när jag fick köpa den. Stamkund :)

På julafton fick vi sovmorgon. Aimée kom upp strax efter tio, vi hade ställt en liten julklapp utanför hennes dörr, men den missade hon när hon knatade in till oss :) Så jag fick be henne gå ut och hämta något jag hade glömt i hallen, och då hittade hon den! Hon öpnnade den i vår säng, och i lådan låg en liten djävulssmurf :D
 Jag åt risgrynsgröt till frukost, med Aiméekör jämte mig... "Jag tycker inte om gröt, gröt inte gott, gröt e bläää" Ursäkta?! Kan jag få äta min gröt ifred?? :P Knasbarn.

Aimée roade sig med Findus och Tomtemaskinen på förmiddagen, medans vi andra förberedde julmiddagen. Fem i två kom min lillebror Björn och 14:20 var maten klar. Det var förvånansvärt lugnt under middagen, inga treåringsutbrott :) Vi var klara alldeles lagom till Kalle, Björn och Aimée bänkade sig vid tv:n medans Tfan och jag plockade undan. Mitt i Kalle kom mamma och pappa.

Efter Kalle öppnade vi paket och fikade i flera timmar :P Mycket pepparkakor blir det :)
Aimée fick som vanligt massor av grejjer. En lastbil och briolok med tre vagnar av Tfan, egna glas och en egen servis med djup och flat tallrik plus mugg i porslin, och ett par byxor från Rockefella av mig. HelloKittydress, utbyggnad till tågbanan, Aristocats på dvd av mamma, pappa, Björn och Emma.. Jag har säkert glömt något :P
 Jag fick presentkort på favoritaffären! Wiie! Kläder efter graviditeten!

Efter att mamma, pappa och Björn åkt kom Svärmor och hennes Lasse förbi en stund. Lite pajfika och umgås innan de åkte hem och vi kastade oss i dusch och bad :)

På juldagen tog vi det lugnt. Jag internätshoppade på mellandagsrean. Två bodys och byxor till bebis, och två tröjor till Aimée på Babyshop, och ett par Nikitajeans på 30% rea!! Halleluja! :D
 Vi gick en runda med massor av insamling med. Tog med gammalt bröd och stannade vid en av byns broar och matade ankorna.. Tog det allmänt lugnt.

På annandagen var vi ansvariga för Tfans släkts julfirande. Vi stod för ris, potatis, grönsaker och dricka. Gästerna dök upp vid 14:00, och därefter följde 30 minutera kaos :P En av de stora familjerna var drabbade av kräksjukan och stannade hemma. Mycket mat och umgås! Jag försökte ta det lugnt, men det är så svårt när alla andra pysslar, och Tfan och jag brukar ju alltid dela på allt som ska göras..
 Mellan fyra och fem kom tomten!! Aimée tyckte att det var jättekul och hämtade alla sina klappar själv, avslutade med ett "tack så myckee!!" som blev mer och mer lyriskt ju fler klappar det blev :) Aimée fick massor av delar till tågbanan bl.a lok med ljud och lokstall, Micke och Molle på dvd, Pettson och Findus julkalender på dvd som hon redan har, kläder, en sorts klossar... Som vanligt har jag säkert glömt något :) Klapparna vi köpt själva blev uppskattade, vilket alltid är roligt!
 Aimée somnade som en klubbad säl vid 20:30, efter bad och kvällsmat.

Igår var vi stilla. Iaf Aimée och jag. Försökte bota förvärkarna med vila, vilket funkade typ. Hade i genomsnitt en värk per halvtimme, som varade 3-5 minuter... Tfan var i Nybro och handlade med sin bror. Pyttipanna till middag...

Vi har skrivit en BBväske-lista iaf! Med alla förvärkar har vi varit förberedda på att förlossningen kan sätta igång närsom, men jag har hela julen bestämt att någon väska inte får packas innan annandagen :) Nu å andra sidan, är det fritt fram. Fast jag ser helst att bebis ligger kvar tills efter nyår. Allra helst till utsatt datum :)

Nu ska jag sätta mig i soffan.. Ta det lugnt.

En helvetes God Jul på er!

Fick sovmorgon!
Sedan fick Aimée sin morgonjuleklapp, en liten smurf :)

Jag fick fina klappar inatt, Tfan med. Plus lite extra :D

Idag kommer först Björn för julmaten, mitt i Kalle kommer mamma och pappa, och efter vår julklappsöppning kommer svärmor och hennes Lasse. Dagen kommer nog att bli trevlig, det känns så.
Nu ska jag ordna med julgodiset!

God Jul på er vänner!



Aimée och granen, julafton 2007.

Vad är en dag i julstressen?

Herregud, som jag brukar säga, oreligös som jag är :P

Igår var det måånga trötta småbarnsföräldrar på stan, och tyvärr ännu fler, ännu tröttare småbarn. Man hörde många småkul diskussioner under timmarna vi var inne..

-"Johan, kan du ta fram listan, så att jag kan kolla vad vi har kvar?"
Killen i fråga tar fram listan medans kvinnan håller i barnvagnen som de två äldre pojkarna sliter i konstant..
-"Men Johan, kan du läsa högt så att jag vet vad som står på listan?!" Utbrister kvinnan efter att killen stått försjunken i listan en stund :P

Vi fick allt gjort som skulle göras. Aimée spydde i bussen på vägen in, bara lite denna gången, eftersom allt hon hade i magen var en fjärdedels smörgås och lite vatten.. Helt plötsligt har ungen blivit bussallergiker.. :P Så Det första Aimée och jag gjorde inne i Växjö var toabesök och sedan knatade vi ner på HM och köpte en ny tröja. Det kändes inte så trevligt att hon skulle gå omkring och lukta kräk hela dagen. Skulle ändå köpa strumpor till bebisen, så vi hade ärende.
 Under tiden knatade Tfan bort till frisören och satt där i kö en stund innan han fick bli klippt. Aimée och jag gick dit, Aimée började bli grinig, jag började tappa humöret och klockan hade inte ens blivit 11. Då frågade jag om hon var hungrig, vilket hon naturligtvis var :P Så När Tfan var färdigklippt gick vi och fikade, långfika fick det bli. Narturligtvis ringde mamma fem minuter efter att vi ätit och ville gå och äta pizza :P
 De var på väg in till stan, så under tiden gick jag in på apoteket för att handla bindor och amningsinlägg och annat man kan behöva när en bebis har kommit. Men det var typ 30-40 pers i kön, så jag sket i det. 
 
Det slutade med att vi åt pizza iaf. Kompispizza delad på två vuxna och ett barn. Det gick bra. Hann ju prata lite med mamsen och Uffe med.
Innan vi åkte hem handlade Tfan nya strumpor julen till ära. Jag var inne på Umbra och handlade garn till bebisens filt. Ren ull ska det va! :)

Aimée somnade på bussen hem. Vi satte oss i bussen 14:00, den gick 14:10 och ungen tjatade konstant om "ha nått munnen!", medans jag försökte förklara att vi måste faktiskt komma ut ur stan innan du börjar småäta. 14:21 hade hon somnat och sov hela vägen hem :) Skönt.

Vi gjorde inte så mkt resten av dagen. Tfan slog in sina sista klappar och gjorde sin farmors kola, som tar fyra timmar att koka :P Jag satt på soffan och hoppades att förvärkarna skulle lugna sig. Det gjorde de inte. Får prata med BM idag. Tfan och jag kom fram till att det är nog dags att börja packa den berömda BBväskan. Jag har gått in i vecka 37 nu, och nu börjar det kännas som att bebis kan komma närsom helst.. Helst inte denna veckan, för jag har fullt upp med att fira jul, oki? :P

Nu ska jag borsta tänderna, sedan ska jag åka till härliga Lenhovda för att gå på MVC. Tacka vet jag Tfans syster som är snäll och kommer och hämtar mig, så att jag slipper sitta där i fem timmar.

Fooorsaaakringskassan...

Fick samtal från F-kassan i förmiddags. Det var en kvinna som bara skulle kolla upp om jag hade försökt få till mina arbetstider bättre, och berätta att min sjukskrivning hade gått igenom! Gött! Jag som ändå sa till Tfan igår att jag hade ställt in mig på att bli utan sjukskriving. på det viset skulle det ju bara kunna bli bättre så att säga :) Och idag blev det det. Sedan berättade hon att det blivit fel med föräldrapengen samtidigt, eftersom min sjukskrivning gått igenom. Så senare på dagen skulle det ringa en annan kvinna och reda ut det :P Korkat att det inte gå att ta saker och ting genom samma människa! Men men, det är ju inte de anställdas fel, det försöker jag intala mg själv varje gång något går åt skogen med F-kassan.
Senare ringde osså den andra kvinnan. Vi löste det så att jag skulle ta ut tre dagar till, och istället för att jag skulle få ett återkrav så dras den summan från de tre extra dagarna. Jag passade även på att tacka nej till resten av föräldrapengen fram tills bebisen kommer. Största anledningen till att jag tog den var ju för att täcka upp inkomst ifall sjukskrivningen inte skulle gå igenom. Nu gjorde den ju det, så då kan vi ju lika gärna spara de femtio dagarna jag skulle tagit ut, till senare. Inga problem sa hon! Löst. Gött!

Annars har vi varit ganska duktiga :) Eller ja, Tfan iaf :P Vi hade en ganska seg förmiddag, alla tre var dassiga och snoriga :P Men efter att vi bestämt oss för att gå till ica så gick det undan. Vi tog med vagnen för säkerhets skull, och mycket riktigt så ville Aimée åka på vägen hem. Men mest för att hon skulle kunna äta sitt godis så snart som möjligt :) På det viset gick det ju drygt en timme.
 Innan vi gick iväg pratade jag med mamsen en stund, och bestämde lite om julafton. Mamma brukar ju jobba över jul, eftersom syster brukade bo på ett boende inom kommunen. Men nu har vi ju privata assistenter, och då finns det folk som gärna jobbar på julafton och får bra betalt. Så detta året ska mamma och Uffe först hem till lillasyster och äta och byta klappar. Sedan plockar de upp lillebror Björn och åker vidare hit och kommer någon gång under Kalle Anka, vilket antagligen kommer att vara ganska lagom. Aimée lär ju knappast ha tålamod att sitta där en hel timme iaf :) Sedan delar vi ut klappar och äter onyttiga onödigheter och umgås. Tfans mamma och hennes Lasse lär komma förbi på kvällen med :)

Iaf, tillbaka till idag :)
När vi kom hem från ica havererade jag på soffan, medans Tfan tog med sig Aimée upp på övervåningen och städade toaletten. Jag vaknade när F-kassan ringde andra gången. Tfan hade börjat tina kyckling, så jag hjälpte till med middagen.
Efter att vi ätit visade jag Aimée den ädla konsten att julpynta med apelsiner :) Apelsiner, röda paketsnöret och nejlikor :) Aimée var mest inne på att äta apelsinerna, vilket hon gjorde tills hon fick ont i munnen :P Sedan hjälpte hon Tfan med apelsinpysslet. Tfan hade inte heller pyntat med apelsiner innan :P Jag som trodde att det var obligatoriskt :) Tre fina apelsiner att hänga i fönstren blev det iaf.

När apelsinerna var färdiga gick vi upp och målade det allra sista i bebisens rum. Aimée hade målarbrallorna på och hjälpte till en hel del. Ska bli roligt sedan när bebisen kommer, att Aimée kan säga att hon hjälpt till :)
 Nu ska det in el med, kommer vid jul. Sedan ska det vara klart. Gött!!

Nu ska jag dricka cola :)

vissa dagar...

är man mer gravid än vanligt.. Eller, näe, men det känns ju så.
Just nu har jag en knölibastard *som det så kärleksfullt kallas här hemma* i magen, som envisas med att ha maraton i förvärkar dagarna i enda. Och när det väl lugnar ner sig så blir det så pass lugnt att jag börjar undra om ungen lever!

Puh. Jag behöver sova. Och vila. Och vara ifred. Och pyssla. Och sy. Och, och, och.... :P

Det är verkligen såå synd om mig... Not!

För drygt tre år sedan hade vi i stort sett gett upp tanken på barn, och börjat vänja oss vid tanken att leva utan dem. Nu har vi nummer två på väg, och jag skulle nog kunna leva med ett eller två till, tids nog :) Så, näe, livet är inte särskilt orättvist mot mig, egentligen. :)

Blabla..

Lämnade Aimée på dagis imorse. Fröknarna skojjade om hennes och Novas upptåg igår. Jag orkade inte spela med, för jag tycker faktiskt inte att det är oki, även om hennes kläder faktiskt klarade sig efter en vända i maskinen.
 Träffade Lena på ica på eftermiddagen och fick veta vad som faktiskt hände. Det visade sig att personalen faktiskt inte alls kollade barnen som sov. Näe då, de tre ur personalen som skulle jobba, stod i hallen och pratade med en pappa. Medans Lena gick in till dem och undrade om våra döttrar verkligen ska leka ensamma i målarrummet. Vilket de inte skulle. Verkligen schysst av dem i personalen som gjort fel, att skicka en annan personal som inte var inblandad till att kläcka nyheten för mig. Rättvist va? Jag blir så trött. Bajs.

Mår knasigt idag. Natten till igår blev väldigt sporadisk, vaknade med förvärkar och stenhård bebismage flera gånger. Dessutom envisades bebis med att dansa in julen där inne, så när värkarna lade sig så dansade "hon" så någon lugn och ro var inte att tänka på. Hela gårdagen var fylld av värkar, och idag är det lugnt. Då blir jag nojjig istället. Så mycket imorse, att jag var tvungen att sätta mig på toalocket, blunda och lägga händerna på magen tills jag kände en rörelse. Det är ingen fara, det vet jag egentligen, men mina psykiska besvär spökar. Jag som aldrig oroat mig för att bebis skulle komma tidigt, innan. Nu helt plötsligt är jag nojjig. Och det spelar ju ingen roll. Går förlossningen igång så får jag åka in och få ett "akut" snitt istället. Gah! Jag blir så trött på mig själv.

Jag har roat mig med att sätta i tryckknappar i bebiskläderna idag. Men så tog knapparna slut, och bebiskläder var fortfarande utan knappar.. Fast jag fick iaf ihop ett par byxor och en body. Ännu en body och en bodysuit utan knappar. Det lär inte bli så himla mycket mer innan bebis kommer. Dels så går Aimée bara på dagis imon med, och två dagar efter nyår och när hon är hemma blir det inte mycket sytt, hur jag nu ska överleva det. Det har jag inte listat ut än. Sedan så märkte jag igår att jag har blivit väldigt stor och klumpig i sömnadssammanhang.. Det är svårt att sitta framåtböjd och klippa ut/nåla/rita av, med en stor bebis upp i bröstkorgen.. Buhu..

Men sticka går ju alltid :)

För guds skull!!!

Alltså, jag blir knäpp. På allvar. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kanske överreagerar, vad vet jag...

När jag hämtade Aimée på dagis idag, så låg kläderna jag skickade henne i på morgonen, i en plastpåse på hennes hylla. Så när jag hittade henne på avdelningen så frågade jag henne om hon hade spillt ner sig. Eftersom jag visste att det är sång och rytmik på schemat idag, så förutsatte jag att hon inte fått målarfärg på kläderna. Men då får jag veta av en personal att bästisen Novas mamma gått förbi avdelningen under tiden hon jobbade, och sett Nova och Aimée ensamma inne i målarrummet. Då hade personalen passat de andra barnen som sov, och under tiden hade Aimée och Nova haft fri tillgång till textilfärgerna inne i målarrummet. Så Lena *Novas mamma* hade fått ringa in till avdelningen för att personalen skulle uppmärksamma att flickorna satt ensamma med textilfärgen. Härligt värre.

Så när jag kom och hämtade Aimée så var hennes svarta Katvigvelourisar och Finduströjan rosafläckig. Jag har lagt det i tvätten och ska kolla om de överlevde.

Allvarligt talat? Ska det verkligen vara så?

Snuvigt värre...

Jupp. Aimée är snuvig idag. Så vi har parkerat oss i soffan, under filten.. Det är så segt när hon är sjuk eller dassig. Man kan inte göra någonting under dagarna när Tfan jobbar, utan blir sittandes vid barnfilmerna hela dagarna. Näe, visst, jag behöver ju inte sitta här jämte, men det är ingen större mening att lyfta på häcken, eftersom hon ändå ropar på mig med en gång. Och när man dessutom är höggravid så är det ju inte så himla lätt att manövrera sig :)
 Jag hoppas att hon slumrar en stund, så att jag kan göra något annat under dagen :) Dessutom vore det nog ganska bra för henne med.. Men men, vill hon inte vila så behöver hon väl inte vila.
Jag hoppas att hon är frisk nog att gå till dagis imon iaf. Det är sista veckan innan jullovet för hennes del, och det vore ju synd om just sista veckan ska gå åt till att vara hemma och va sjuk. Iofs så verkar hon mest täppt. Vi får se hur hon verkar imon. Om inte annat så kan de ju alltid ringa mig, så hämtar jag ju henne på 10 minuter.

Jag börjar få lite syabstinens med. Har inte sytt riktigt sedan Aimées pepparkakskläder blev färdiga. Jag vill syyyyyyy!! :D Får se om Tfan kanske ska måla i bebisrummet ikväll, då kan jag sy utan att känna mig osocial. Dessutom är det inte så schysst att släpa fram symaskinen i tv-rummet. Där finns det enda bra bordet att sy på, men osså tv:n som blir alldeles överröstad av min maskins dånande..

Beställde lite tyg i förrgår. Funderar på lite till. Får se hur det blir. Egentligen kanske det är lite onödigt, eftersom det inte lär bli så mkt sytt den närmaste tiden... Men, tyger blir ju aldrig för gamla :)

Julshopping avklarad!

Mina sista klappar är inköpta och det enda som fattas på julmatslistan är köttfärs och nötter, det går att köpa här hemma. Dessutom var nötterna helt jävla omöjliga att hitta på stormarknaden...

Vi började dagen med att cykla till bussen, och åka till Eke. Där blev vi upplockade Svärmor och hennes Lasse. Fortsatte in till stan, där Tfan och jag delade på oss för att Tfan hade nästan alla sina klappar kvar inklusive den till mig. Så han gick i ena delen av centrum och jag och Aimée i andra. Jag hann iofs inte gå nånstanns med Aimée innan farmor och farfar bestämde att de kunde ha med henne när de gick runt. Så jag fick en timme själv på stan, trevligt!
 Jag hann köpa strumpbyxor till Aimée. Har beställt julklänningen till henne, och den behövde kompleteras med strumpisar. Hittade en ram till julklappsbroderiet med. Var inne på Po.P men hittade inget speciellt. Var på Pirajja en vända med, men de har tydligen slutat sälja NovaStar.

Sedan kom jag till fasen som jag fasade inför *haaa haaaa*. In på InUnder för att köpa en amningsbh till.. Det var som vanligt ingen lätt grej.. Köpte en amningsbh i v.12-15 någonting, eftersom mina tuttar växer så fort jag plussat i stort sett. Men för ett tag sedan började den att skapa överrinningar, inte snyggt alls eller bekvämt för den delen.. Men eftersom jag vill ha båge i mina bh:ar så var det inte lätt. De hade ingen inne i 80G.. :P Men, jag fick prova en i 85F, och den funkade faktiskt. Nu har jag iaf någonting att byta med. Härligt.

Till slut hade jag skrapat ihop de sista klapparna, träffade Tfan och vi träffade svärmor, Lasse och Aimée i Linnégallerian. De hade dessutom träffat Tfans syster Marie, hennes man och deras dotter. Så vi gick och fikade, sedan tog vi över Aimée och gick en planlös timme på stan. Det slutade med en rulle grön sytråd, en vintermysse till bebis och en 30kr´s docka till Aimée.

Sedan åkte vi upp till stormarknaden och handlade mat. Hade sjukt med förvärkar under tiden, så jag var inte särskilt intressant att umgås med :P Aimée skötte sig jättebra hela dagen. Enda gångerna hon havererade i humöret var när hon var trött eller hungrig.
Efter mathandlandet satte vi oss utanför och fikade chokladboll tills svärmor och Lasse var klara. Sedan åkte vi hem till dem, och Aimée somnade två minuter efter att bilen hade startat. Hemma hos svärmor åt vi tacos och umgicks ett par timmar innan vi åkte hem.

Dagen var bra, om man bortser från förvärkarna, men de är jag ju van vid nu. Nu börjar de dock att bli kraftigare så jag blir tröttare efter en dags värkande :P

Fick brev från F-kassan igår! Jag slapp halva skulden de ville att jag skulle betala, precis som jag "begärde" i min överklagan! Gött!!! Det stod i brevet att "informationen till dig varit bristfällig", tro fan det! Tack joo! Lite märkligt är bara att de kan ta 5 månader på sig innan de hör av sig om att det blivit fel, och jag har till 12/1 att betala för mig.. Liiite knas, men så är det ju med F-kassan. Jag vann iaf!! Hahaaaaaa, suckers.. :P

Helt slut i kroppen idag. Hoppas på en liten adventsfika med Lena och Nova framåt dagen.. Aimée snorar.. Jag vill inte ha några förkylningar vid jul!!!


Lusselull....

Puh! Idag har det varit dagislusse. Jag steg upp 05:50. Helt omänskligt! Men vad gör man inte för att få se sin skrutt lussa? Barnen skulle lämnas 06:30, så att de kunde göras iordning. Jag väckte Aimée strax efter 06, hon skuttade upp och ner på toaletten. Av med nattblöja, tvätta, klä på, borsta tänderna på henne och mig, borsta håret. Sedan övertyga Aimée om att man faktiskt kan hoppa direkt ner i ytterkläderna :P Men det gick bra. Hon gick t.o.m med på att åka vagn, vilket var tur, för det ligger en decimeter snö här, minst. Aimée var iaf först på plats, precis i tid. Jag blev genomvarm av promenaden och av att klä av henne, så jag ställde mig ute och väntade på Tfan. Lusset skulle börja vid 07:00, så det var ingen mening för mig att gå hem igen, hade ju knappt hunnit dit förrän jag skulle iväg igen :P

Tfan kom iaf, och vi gick upp i matsalen och satte oss, fick bra platser med när vi var så tidiga. Till slut kom iaf hela dagiset tågandes. Aimée var enda pepparkaksgumman :) Otippat! :P Hon sjöng lite grann och dansade mest. Novas mamma Lena filmade ur vad som verkade en bra vinkel, så förhoppningsvis får vi alltihop på film. Det var ju så mörkt där att det var praktiskt taget omöjligt att ta bra bilder. Dessutom stod ju vår unge i fel ände av tåget för att hon skulle fastna bra på våra bilder :P

Efter lusset var det frukostfika. Jag var hungrig! Jag brukar ju äta så fort jag vaknat i stort sett, idag var ju jag ju uppe i typ en och en halv timme innan frukost.. Aimée åt fyra pepparkakor :) Sedan var det dags att gå hem igen..
Det regnade på vägen hem, och som det ser ut nu så regnar det fortfarande.. Blaskigt och eländigt. Vi var iaf ute en stund när vi kom hem, jag hämtade posten som ja glömde igår :P Har fått en avi på ännu en julklapp.

Måste gå och handla idag med. Hoppas att det regnar så pass att snön smälter på vägarna, för det är sjukt tungt att dra briovagnen, speciellt som gravid. Hoppas kunna cykla. Måste handla för att kunna baka lussebullar. Inga russin hemma. Dessutom ska vi ju ha middag med.. Och jag har lovat Tfan köttfärssås.. Puh.. Hoppas snön försvinner lite lagom.. Fast utan slask.. Inga krav! :D

Bebismage..



Vecka 34+5. Stoooor mage, exakt lika stor som med Aimée. Ännu en klump är påväg ut till världen :)

Idag mår jag bättre. Iofs så började inte huvudvärken förrän precis innan jag skulle till dagis igår. Men vi får väl se. Jag har fått en hel del gjort idag! Mosters sjal som hon ska få i julklapp är färdig. Fin blev den, jag är nästan lite avis, ifall det inte hade varit för den regnbågsfärgade som jag stickade till mig själv i höstas :)
 Jag har målat skötbordet en andra och sista gång. Dörren till bebisens rum har osså fått ett andra och sista lager idag. Tfan skickade ett mess och har planer på att måla hela rummet en sista gång ikväll. Det borde bli färdigt snart. Jag vill pyssla!! :D Ställa dit skötbordet så att jag kan mäta på hur stora draperierna framför skåpet till skötbordet ska vara..
 Dessutom borde jag göra en tygtavla till. Har redan gjort en, men Aimée förälskade sig så i den att jag inte hade hjärta att säga att den faktiskt var till bebisen. Så jag gav den till Aimée, så får barnen en tavla var, vilket är mer rättvist faktiskt :)
 Bebisens byrå står tom inne på Aimées rum och tar plats. Dessutom ligger alla bebisens kläder i Aimées långgarderob. Barnvagnen står i hallen på övervåningen och tar plats, där står även spjälsängen omonterad, ivägen för Tfans "viktigapapper"-skåp.. Det är inte mycket som är som det ska i detta hushållet just nu känner jag :)

Nu ska jag börja klä på mig och gå till dagis. Jag cyklade med Aimée imorse och insåg snart att det var förenat med livsfara för alla inblandade, så nu blir det sittvagn. Ska förbi macken och hämta ett paket med beställda julklappar. Najs att få allt överstökat. Nu ska de slås in osså...

Later...

Ajje!

Usch och blä. Har grymt ont i huvudet. Fick det precis innan jag skulle till dagis för att hämta Aimée, sedan hjälpte den vita snön till lite på traven, och nu försöker jag äta bort den. Får se hur det går.
Hade ont i huvudet igårkväll med, men då tänkte jag att det var för att vi steg upp så tidigt och åt dåligt under hela dagen. Sedan vaknade jag och mådde illa på natten och fick campa på toa i en halvtimme. Puh!
Var helt genomsvett när jag var färdig med hämtningen på dagis med. Jag är nog inte riktigt kry.. :P Nu slutade smörgåsen smaka gott med.. :P Jaja...

Jag försöker få i Aimée mellanmål. Hela eftermiddagarna brukar låta "hungi!", "vill ha nått äta", "vill ha nått munnen". Men nu när hon får smörgås så äter hon knappt. Jag misstänker att hon mest är sugen. Men om hon var mätt så skulle hon ju bli mindre sugen.. Jaja, jag försöker råda bot på det hemska humöret hon har haft. Det har lugnat sig sedan i helgen, men det har varit vanligt på eftermiddagarna, så jag tänkte att hon kan faktiskt är hungrig trots att hon har ätit på dagis. Får se hur det funkar.

Fick veta att Tfan har fått julledigt från den 19/12 istället för 22/12. Najs! Aimée går sista dagen på dagis den 18/12, sedan har hon lov till 7/1. Tfan jobbar lite efter nyår, en vecka tror jag, sedan ska han vara hemma och vara föräldraledig! Najs!!

Nu har fröken ätit färdig och ska få russin. Framför Toystory :)

Två dagar i rad!

Tjo! :P Här rusar vi in i julstämingen! Fy fan, vilken huvudvärk man får :D

Iaf! Jag började dagen kvart i sex  på morgonen. Det kan verkligen inte vara hälsosamt att stiga upp så tidigt. Upp kom jag iaf, klädde på mig och sedan började morgonprojektet kallat Aimée :) Tio i sju lämnade jag henne på dagis, vid sju gick bussen till Lenhovda, och både Tfan och jag kom med :)
 Satt på MVC i knappt en timme innan vi fick komma in. Kissa i mugg och ta blodtryck. Slapp väga mig och bli stucken i fingrar eller arm. Sedan började det allmänna klämmandet :P Bebis var verkligen inte ett dugg fixerad, vilket inte förvånade mig ett dugg. Sånt ös som det är i den magen så! :) Hjärtljuden lät bra, och SFmåttet låg på 34, precis som Aimée i samma vecka, ännu en klump :) Inga kläder i storlek 50 här inte! Medans vi var där ringde min barnmorska till förlossningen och bokade in snittet. Halleluja! Nu har vi ett datum, ifall bebis inte kommer tidigt :)

Efter MVC kom mamsen och hämtade oss och vi åkte till Nybro. När vi kom fram fikade vi en stund, sedan röjde vi av stora delar av julklappslistan. Fyra av Tfans syskonbarn, bara två kvar nu :) Tfan hittade en klapp till Aimée med, och mamma handlade klapp till Aimée även hon, men från min syster. Jag handlade en body till bebis inne på Lindex, och mamma handlade en drös plagg med :) Tack mamsen! :D På ett nafs var vi klara nere i stan och kunde gå upp till Kvantum och julhandla. Fick med oss det mesta därifrån med. Stannade på Systemet på vägen hem. Tfan handlade Bacardi och jag fick alkoholfritt ciderpys till nyår :)

Vi hämtade Aimée på vägen hem. Packade upp, sedan kasade Tfan iväg för att jobba en stund på eftermiddagen. Nu på kvällen märkte jag att kanintröjan jag sydde för ett par veckor sedan, hade blivit nerfläckad på dagis och det gick inte bort i tvätten.. Jag blir galen!!! Vad ska jag sätta på henne?? Svart, brunt och camo? Jag blir knäpp! Jag förstår att personalen inte kan kolla varenda unge, hela tiden. Men varför kan de inte ha ordentliga förkläden på sig? Är det bara min unge som kommer hem med målarfärg, som inte går bort i tvätten, på axlarna?? Gah!

Nu har jag huvudvärk. G´natt.


Julshopping..

Idag tog jag mod till mig och tog Aimée med mig in till Växjö. Jag hade flera julklappar kvar, och eftersom Tfan och jag ska åka tillsammans på lördag, så kunde det ju vara skönt om jag hade klarat av iaf hans klappar innan dess. Och med tanke på Aimées humör de senaste dagarna, så kände jag faktiskt inte för att bara vara hemma.
 Så vi kom iväg till bussen. Resan in var lite joxig, Aimée var otålig och kom inte till ro som hon brukar. Precis när vi kommit in till stationen och bussen stannar så kräks hon rakt ut. Hon som aldrig spyr annars! Jag höll på att få spader, vilken jävligt bra start på dagens schema! Lyckades ta mig av bussen, själv, för ingen vill hjälpa någon höggravid med nerkräkt barn, tydligen. Samtidigt som jag försökte torka av Aimée och vagnen det värsta, så ringde jag mamma. Visste att hon skulle in till stan på morgonen, och hoppades att hon skulle vara kvar, men hon hade redan hunnit tillbaka till Alvesta.
Som väl är så litar jag fortfarande inte riktigt på blöjfriheten, även om det nästan aldrig händer olyckor :) Så jag hade med rena byxor iaf. In på stationens toalett, av med kläder, på med rena byxor, låta henne gå på toa med. Torkade av jackan och skorna så gott det gick. Knöla ner nerkräkta kläder, gosedjur och vagnklädsel i plastpåse.. Puh! Jag var helt slut, och vi hade inte ens börjat handla än! Resten av dagen var jobbig, men antagligen mest för att jag är gravid och inte van vid att vara i stan :P Man är ju från skogen :D Aimée är inte heller van vid staden, och tycker att det bästa med stan är att fika, så det tjatade hon om de fyra timmarna vi var där. Först macka, sedan kaka! :) Inget mer kräk iaf, och jag fick allt jag skulle handlat, nästan. Så när som på en klapp:) Inte illa.

På vägen hem hade en tant parkerat sin resväska på vagndelen av bussen, så jag fick baxa upp barn och vagn, bromsa vagnen, gå fram och betala, sedan knata tillbaka, packa av allt som var i vagnen och till sist fälla ihop den. Någon som vill hjälpa en höggravid människa? Inte det nä.. Fick iaf hjälp av bussen hemma i byn :) Skönt! Aimée somnade som en stock så fort bussen börjat röra sig, och sov sedan tills typ tre minuter hemifrån :)

Imon ska vi till MVC och få veta när bebisen ska få komma ut! Roligt! Dessutom kommer mamma och plockar upp oss efteråt, sedan åker vi till Nybro för att julhandla.

Tfan var på vårdcentralen med sin trasiga tass idag. Innan han fick träffa läkaren, så träffade han Aimées bvcsköterska, och hon berättade att vi hade blivit utsedda till mottagare av samma stipendie som vi fick förra året! I år igen!! Det är helt underbart!! Mitt i allt jox med jobb, sjukskrivningar och allmänt jävelskap från f-kassan, så kommer en klump pengar neddimpandes! Hon är helt enkelt bäst! :D

Nu ska jag in på Facebook :)

Hurtigt, två dagar i rad!

Jajemän! Dagen började i stort sett som igår, bortsett från att igår hade Tfan morgonen så jag fick sovmorgon. Idag fick jag stiga upp och byta en nattblöja full med bajs.. Nass!!
 Men efter en stund kom Tfan osså upp, och efter att alla ätit frukost och Aimée tittat på Toystory, cyklade vi till ica och handlade. Stannade hos Tfans bror och gjorde lite planer inför julfirandet. Efter ica stannade vi i Bäckparken, så att Aimée fick gunga och kana av sig en stund.

Hem igen, in och byta lite kläder, och ut i trädgården igen. Idag fick jag igång brasan helt själv, om man bortser från assistansen från tändvätskan :P Hade på en massa byggskräp som legat i garaget, bakom pelletsen. Tfan bar in en massa pelletssäckar till, innan det var fullt ös på brasan och vi fick sitta och titta på den en stund innan vi kunde grilla. Aimée fick en stor spade och en gammal teflonkastrull, som hon lekte med i potatislandet.. Lättroat barn :)

Efter att varit ute i nästan tre timmar, parkerade Aimée sig med nappen under en filt i någon timme, medans jag roade mig med julklappsstickning.. Snart klar med en :)

Fisk och potatismos till middag, tjurigt barn till efterrätt. Lite plock, mer stickning och en stund med bilspel på PS3. Sedan var det bad och duschtajm, kvällsmat för Aimée och sedan sängen. Nu sitter Tfan vid spelet och jag vid datorn. Ska ringa mamsen strax med.. Ska bara...

Hurtiga familjen..

Fju! Nu är vi inne igen! Efter frukosten gick vi till ica för att lämna insamling och handla. Tog för en gångs skull Aimée i vagnen, annars brukar vi alltid cykla till ica, men idag kände vi för lite extra motion :)
Handlade korv och bröd, så när vi kom hem bytte vi om lite snabbt och gick ut igen. Aimée och jag fjuttade igång en öppen eld, medans Tfan var nyttig på annat sätt och bar in en pall pelletssäckar från garaget till källaren.
När han var färdig hade elden blivit till glöder, och vi kunde grilla vår korv. Aimée grillade som vanligt sin korv mest i askan, men då blir den ju lagom ljummen :) Hon klagar inte, och vi brukar faktiskt se till att den är ganska avborstad innan den hamnar i korvbrödet :)

Tråkigt bara att min kropp har svårt för ojämn terräng, även om jag bara ska stå där och glo på elden. Hittade en jägarrygga i källarn som jag parkerade min gump på under grillningen. Nu har vi packat in oss igen, och Aimée är i full färd att sätta i sig sitt lördagsgodis. Hennes humör är normalt idag igen iaf. Igår var hon ett monster, och jag började allvarligt fundera på vad det egentligen var som var så underbart med att vara förälder.. Det enda jag kunde komma på just då, var att det skulle bli underbart lugnt i huset när hon somnat :)  Vilket hon osså gjorde vid normal natti-tid, jag fick egentid vid datorn och Tfan fick umgås med sin nya leksak :)

Nu ska jag tvätta händerna.. Jag stinker rök!

Wiie!

Jag har börjat shoppa julklappar!! På nätet, men iaf. Och jaaaa, jag vet att det är mycket roligare och personligare att gå runt i butikerna själv och välja och klämma. Men jag får förvärkar av tanken, och ni vill väl inte att det ska komma nån bebis innan jul? Tänk, en till för er att köpa klapp till :D

Efter lugn kommer 2½åringen..

Imorse var Aimée med mig hos frisören. Har inte klippt mig på typ tre månader, och har man kort hår så är det hur länge som helst :)
Hade med en liten plastpåse med muta till Aimée. Där i hade jag blandat NonStop, bilar och russin. Ingen större mängd, men tillräckligt för att hålla fröken sysselsatt. Tfan jobbade ju, och just idag var han och chefen på invigning, så han hade ingen möjlighet att ta Aimée medans jag klippte mig. Men hon satt snäll och fint i en timme, trots att mutpåsen tog slut. :)
 
Annat var det när vi kom hem. Konstant gallskrik i typ 30 minuter. Och behagar man inte säja vad som kan vara fel, så kan mamma inte hjälpa, faktiskt. Iofs så verkade inte Aimée heller veta vad som var fel, men det humöret har hållt i sig resten av dagen, så länge hon inte har haft något i munnen. Och man kan ju faktiskt inte äta hela tiden.

Nu är Tfan hemma iaf, och vi ska strax gå och handla.. Ikväll ska vi leka PS3, Tfans nya leksak ha kommit hem idag :)

ingen återvändo..

Nu är man anställd på riktigt! Idag ska jag nämligen på mitt första företagsrelaterade julbord :) Tfan kommer hem vid 15:30, så att jag ska hinna med bussen 16:00, sedan har jag knappt en halvtimme inne i stan innan själva julbordet kommer igång. Ska möta upp med mamma och pappa Uffe där inne. De kommer in lite senare än mig, precis innan det ska börja, för pappa slutar på jobbet inne i stan vid 16:00, sedan ska han hem och duscha och byta om, och sedan köra in till stan igen till julbordet som börjar 18:00.. Lite stressat kanske :P

Jag har suttit framför tv:n idag, med dator och stickning i knä´t. Hemorojjder och förvärkar gör livet lite surt just nu, men jag ska väl kunna överleva :) Är ju i v.34 nu, så det börjar dra ihop sig :D Var inne på en arbetskamrats sida på FL, och blev bebissjuk :) Hon fick en flicka i början av november, och lilltjejen är precis samma sort som Aimée var när hon var liten, rund och go :) Man blir ju sjukt nostalgisk! Och otålig på nya bebisens ankomst...

Aimée har varit på dagis idag. De har varit i skogen i snön, och Aimée verkar ha haft trevligt.. Nu ligger hon under filten i soffan och tittar på den obligatoriska Findusfilmen :)

Vi firade förresten vår treåriga bröllopsdag igår. Med att hämta ut en ny vattenkokare på Råsmarks och käka på pizzerian. Vi har fått nya ägare och maten var bättre. Mer kryddor :)
På vägen hem handlade vi på ica, och när vi kom ut igen hade det slutat regna och börjat snöa :)

Förmiddag..

Tjaaa, det blev inte nått sytt idag. Förvärkar deluxe har tagit över hemorojjdproblemet :P Så nu sitter jag ner för att magen känns som ett bowlingklot.. Dessutom passar bebis på att knöla runt lite. Det har blivit mycket lugnare på den fronten den senaste veckan. Min gissning är att "hon" börjar få rejält dåligt med plats där inne, och mest rör sig när hon behöver. Innan var det ju jitterbugg flera gånger i timmen :P

Det är mycket på gång just nu. Jag har inte handlat en enda julklapp, jag skojar inte! Normalt börjar jag handla i augusti och är klar i gooood tid, detta året vetifan vad som hände, men på julklappsshoppingstatusen står det stilla..
 Idag firar Tfan och jag 3 år som gifta. Wohoo! Märkligt, som resten av vårt förhållande.. Det känns som om vi varit ihop "för alltid", men ändå känns det inte som om vi varit ihop i nästan 6½år.. Det känns som om vi ganska nyligen har träffats, men ändå känner varann utan och innan, så väl man nu kan känna en annan människa. Liten parentes:)
 Och nästa vecka får vi veta när bebisen kommer ut.. Knas! Normalt sett får man ett "beräknat förlossningsdatum", då bebisen är beräknad att vara färdiggräddad och kan komma ut. När man har planerat snitt, får man *i mitt fall* träffa sin vanliga BM i vecka 34-35, då har BM redan varit i kontakt med läkaren på mödravården i växjö och bestämt ett datum och ett ungefärligt klockslag. Så nästa vecka när Tfan och jag går på MVCkoll, kommer vi dessutom få veta när vi får ut vår bebis :P Om inte bebis bestämmer sig för att komma tidigare, även då blir det snitt, fast det kommer då att kallas "akut snitt"..

Nu ska jag återgå till min stickning. Jag har en hemlig julklapp att ge bort, och den ska helst vara klar i god tid till jul, så att jag hinner med lite mer.. :)

orka rubrik..

Min stackars butt mår bättre idag :) Då kanske man kan börja röra sig lite normalt igen :P T.ex sitta ner utan att fasa över att behöva resa sig igen :D

Aimée har blivit lämnad på dagis. Jag försov mig en smula idag, en kvart ungefär. Det var ju så mysigt  att få sova ordentligt igen :) Men det gick bra, Aimée åt sin minimala frukost precis som hon brukar, sedan tog vi cykeln istället för promenad till dagis.
 Gårdagen var lugn. Jag satt vid symaskinen mest, sedan gick vi till ica och handlade, lite vanligt pyssel.
Idag blir väl ungefär detsamma. Ska sy på Aimées pepparkakastunika hade jag tänkt. Tfan hoppades väl kunna måla andra omgången på bebisrummet.

Känner att jag är helt oinspirerad.. Igår var jag väldigt inspirerad, men då kom jag inte in på bloggen.. *suck*

Gravidlista..

(stulen av Hanna)

Namn; Sofie Fia Fernestedt.
Ålder; 25 år.
Graviditetssymptom; Med Aimée; runt plusset;en trötthet som gjorde min dyngrak samt att minsta ansträngning gav mig "migränbesvär", i vecka 12 kom foglossningen.
Med bebis 2; influensaliknande besvär med illamående, trötthet, nästäppa osv, samt en känsla av "något mer" innan plusset.
Positivt gravtest i vecka; vecka 5+ något med båda, trots att vi och barnmorskan nu sist trodde att vi låg sex veckor längre fram i graviditeten :P
Då berättade jag för; Tfan, som satt i tvsoffan och nog förväntade sig det sedvanliga negativa testet, efter det messade jag Lena, som varit med på noterna nån vecka innan testet och faktiskt var den som köpte testet åt mig :)
Min Barnmorska hette; Först hade jag en tant som jag inte gillade så henne har jag glömt :P Sedan hade jag Maria Erensjö, som jag även har haft under denna graviditeten fram tills förra mötet. Nu har hon slutat och jag har Lena som har jobbat på förlossningen :)
Vikt vid inskrivningen; Med Aimée 65kg, denna gången 70kg.
Vikt vid förlossningen; Med Aimée 83,1kg, denna gången vet vi ju inte än, men de där 83kilona har jag passerat :P
Vikt efter förlossningen; Med Aimée tappade jag 10kg första veckan, sedan sket sig amningen och vi slank in i ett lösgodisrejs som liksom aldrig försvann, så jag kom inte ner till 65kg innan jag blev gravid igen.. Segt.
Mat jag var torsk på; Med Aimée var jag husmanskostfixerad de första 15 veckorna ungefär. Sedan efter vecka 30 åt jag i stort sett inget annat än havrefras med mjölk och äpplen. Denna gången har jag inte haft något speciellt.. Utom CocaCola :P
Mat som fick mig att vilja kräkas; Minns inte med Aimée. Denna gången har jag bara haft problem med smörgåssmöret, så jag slutade med det märket bara :)
Illamåendet började; Hade bara lite molande i början med båda..
Och slutade; som sagt.. Runt vecka 9-10 någonting..
Mina första mammakläder; Med Aimée började jag med två toppar från HM i v.12 någonting, kläderna som min föredetta vältränade kropp tyckte om, kändes helt plötsligt som ett skruvstäd :P Denna gången köpte jag en Po.Ptröja i vecka 13-14 tror jag, men då trodde vi ju att jag hade gått mycket längre :P
Min största modetabbe; Haha! Med Aimée hade jag någon gång rosa pjamasbrallor, röd tröja och orange-a strumpor! Denna gången har jag hittat ett märke jag trivs med :) Annars är nog de eviga snickisarna en tabbe nästan alla gravida går på. Mina har fått ligga i garderoben denna omgången :)
Första bebisprylen; En spargris som ser ut som en drake. Den används flitigt än:) Denna gången... Handlade så tidigt att jag har glömt! :P
Då kände jag första sparken; Med Aimée kände jag den "definitivt" på min födelsedag, under middagen :) Med denna kom allt samma dag som andra ultraljudet, i vecka 18, ungefär samtidigt som Aimée.
Vi trodde att bebisen i magen var; Med Aimée var vi bergsäkra på en tjej, trots att vi inte fick veta på UL. Denna gången hade jag inte en aning i början, medans Tfan trodde på en tjej till. Nu är jag osså mest inne på en tjej, så mkt att vi kallar bebisen för "hon".
Namn vi funderade på; Första gången Aimée, Tuvali, Scarlett, Leeloo. Denna gången är vi lite hemliga :)
Grejer som hände med min kropp; Med Aimée fick jag foglossning tidigt, bristningarn både uppifrånoner och från sida till sida, hemorojjder. Denna gången har jag mycket förvärkar som kom tidigt, nästäppa, hemorojjder och sura uppstötningar.
Så motionerade jag; Med Aimée inte alls, mer än hundpromenader eftersom jag helt enkelt int hade lust längre, efter att ha tränat ganska hårt i två år. Denna gången inget alls, eftersom förvärkarna drar igång så fort jag rör mig längre än runt i huset typ..
Konstiga grejjer jag gjorde under min(a) graviditet(er); Med Aimée var det väl havrefras-och äpple-ätandet.. Denna gången vet jag inte direkt...
Konstiga kommentarer jag fått; Med Aimée om det var en pojke eller flicka, om ungen inte kommit ut än, hur stoooor jag blivit.. Med denna mer om storleken på magen, men denna gången känner jag mig mer van.
Konstigaste bebisråden;Fick nog ganska många när jag var med Aimée, men nu har jag lärt mig att inte lyssna så jag hör dem inte längre :)
Värsta gravidminne; Med Aimée var det besöket på Ultraljudet i v.6 någon gång, där läkaren sa att vi fått missfall och ville ge mig abortpiller. Denna gången är det, än så länge iaf, när BM inte kunde hitta ljuden på typ 5 minuter. Ganska lindrigt :)
Bästa gravidminne; Med Aimée just själva grejjen att vi efter tre års "försök" faktiskt blev med barn, fick behålla det hela vägen och fick världens finaste tjej på köpet! Denna gången är det Aimées prat om bebisen och mitt eget lugn inför att bli mamma "igen".


Jag tänkte göra som Hanna, så här kommer bild med :)



Vecka 29+något med Aimée



Vecka 31+1 med bebis nummer 2. Alltså två veckor gammal bild.. Dags att ta ny :P

Fler gravidkrämpor...

Puh! Gårdagen var full av pyssel och aktiviteter! Aimée och jag kom iväg till ljusträdständningen, och Tfan målade bebisrummet klart för en andra strykning. På kvällen klarade jag av dagens sista pyssel, som osså blev dagens misstag.
 När vi var på Ikea senast köpte jag två träramar som man ska spänna tyg på, som applikation. Förrförra veckan tog jag mig t.o.m samman och köpte det planerade tyget på Åhlens. Så igår skulle jag göra de där två tavlorna. Först, det enkla, skruva ihop ramarna. Gick ganska smärtfritt, lite joxigt bara. Sedan letade jag fram tyget och bestämde vilken bit av tyget som skulle bli tavla, med hjälp av Tfan. Rita ut konturerna, klippa, passa in rätt på ramen.. Sedan skulle det "bara" häftas fast på ramen... Med en antik häftapparat :P Det tog oss nog tjugo minuter att komma på varför det inte kom några häftklamrar när vi tryckte ner handtaget :P Men till slut löste vi det, och lyckades klamra fast tyget så att det blev riktigt snyggt!
Men, detta resulterade i att jag hade stått lätt framåtlutad i en dryg timme och det, ihop med stor gravidmage, resulterade i väldigt irriterade hemorojjder :P Fy fan. Gick och la mig strax efter 23:00, 00:30 gav jag upp och gick ner. Satte mig i tvsoffan, på två isbitar i en plastpåse, inlindade i en handduk.. Till slut blev det bedövingssalva med, och efter att ha kollat på klockan 01:50 däckade jag av trötthet i tvsoffan. Vaknade igen 06:40 när Tfan kom ner och skulle göra sig iordning för arbetsdagen. Gick upp och la mig i min säng, och fick sova till 08:45 när Aimée vaknade. Sedan dess har jag gjort så lite som möjligt. Jag häckar i soffan, skulle behöva handla men det är inte att tänka på. Ajje!

Aimée har accepterat läget, än så länge iaf. Just nu dansar hon till Tigers film :) Så snart jag blir färdig på bloggen så ska vi dela på ett päron. Det borde vara nu det :)

RSS 2.0