Vojne, vojne...

Här har det varit tyst ett tag nu.. Vi har haft veckan från helvetet... Jag fick ett brev från F-kassan som jag redan skrivit om här, tror jag... Iaf, det tog musten ur mig totalt. Natten innan dess kräktes Aimée och det gjorde hon natten till onsdagen med, maginfluensa halleluja!
På onsdagen fick jag skjuts av Becca till MVC och fick träffa läkarn från spec.mödravården och fick ett nytt sjukintyg. Sedan hem igen, inget speciellt inträffade.
På torsdagen fick jag äntligen tummen ur och åkte in till stan för att simma, ta ut simkort och busskort. Flöt inte riktigt lika lätt som senast jag motionsimmade :P Fast, då hade jag ju ingen bebismage på magen... När jag var klar i simhallen hade jag tänkt lämna in alla papper på F-kassan, men nu visade det sig att de hade flyttat (igen) och jag hade inte tid att leta upp deras nya adress. Tfan kollade hemma, medans jag stressade bort till stationen och köpte mig nått att äta på vägen hem, och det visade sig att nu var de tillbaka i sina gamla lokaler.. Snark! Nu vet jag till nästa gång iaf...

På fredagen var jag och putsade luggen hos frisören. Tanken var att jag skulle känna mig lite nypiffad inför lördagens årsfest. Gick till ica med för att hämta ut min klänning från Nelly med, men i den paketen fanns bara en byxdress från Onlyl. Tack för den, i sista sekunden så att jag inte hann fixa nått annat att ha på mig! Jag fick migrän och blev liggandes hela eftermiddagen. På kvällen kom Tfans familj för att fira hans födelsedag, och framåt halv åtta kunde jag gå ner och umgås med folk en stund...
Natten till lördagen spydde Bums. Jag fick ont i magen tidigt på morgonen, och på lördagen hade jag migrän igen. Det blev alltså ingen årsfest för min del...

Igår kände jag mig bättre och knatade iväg på spinning, det gick bra med det var segt. Märktes att jag hade varit borta från cykeln en vecka :P Hoppas vi håller oss friska nu.

Idag ska jag umgås lite med Elan tänkte jag, om Tfan vaknar så att jag kan gå någonstanns vill säga. Sedan hoppas jag få höra lite om Beccas första dag på nya jobbet :) Spännande!

Imon är det vardag. Förskola, halleluja!

Gamla återfall.

Dagen började sådär. Var upp kl 04 imorse och tog hand om en Aimée som spytt i sängen. Två timmar senare hade hon spytt igen och då hade jag inte kunnat somna om eftersom jag fått förvärkar av stressen som kommer med tanken på magsjuka...
Egentligen skulle jag ha stigit upp med Aimée kl 07, gått med henne till Trollet och sedan åka in till stan för att simma, lösa simkort och busskort för pengar jag fått från F-kassan. Nu steg jag upp halv åtta, ringde till Trollet och sjukanmälde Aimée och gick sedan och la mig igen.
Steg upp vid tio, hann precis äta min frukost innan jag öppnar min post. Ett brev från F-kassan, där de informerar om att den sjukskrivning jag har gått på sedan 1 februari inte har gått igenom eftersom läkaren som skrev läkarintyget inte har fyllt i tre av fälten på intyget ordentligt. Tack för den. Välkommen, första ordentliga ångestattacken på fem år!
Satt inne på toaletten i en timme, eftersom jag helst skyddar våra barn från mina attacker. Sedan satt jag som en zombie i tvsoffan i fyra timmar, medans Tfan fixade allt med barn, mat och handlande. Till slut somnade jag i soffan, med två barn som sällskap, sov två timmar. När jag vaknade hade Tfan lagat middag, och jag kunde äta för första gången sedan frukost. Jag kan avslöja att det är inte riktigt samma sak att ha hjärtklappning och hyperventilera när man har små barn omkring sig, som det är när man är ensam... Nu har jag migrän.
Barnen är i säng och Tfan duschar. Jag ska strax äta nått och sätta mig vid tv:n. Imon ska jag till mvc och bästa Becca har ställt upp och ska köra. Hade nog inte klarat av fem timmars väntan i lenhovda. Fick ge bort mitt spinningpass med idag...
Jag ska iaf ta med mig lappen från F-kassan imon så får nya läkaren titta på den och lösa det hela.

Nu ska jag dricka te.

Superb dag!

Igår var en riktigt bra dag! Om man bortser från att ungarna började vakna redan vid sex :P Snark! 
 
På förmiddagen målade Tfan första vändan med den tredje och sista färgen på Aimées rum. Den skulle ha varit mörkbrun, men visade sig bli mörklila. Märkligt, men superfint! Under tiden han målade var ungarna ute, iaf halva tiden.
När första rundan var målad tog vi tag i Aimées hår. Tfan kom ju hem med rödlila hår i torsdags och detta satte sina spår hos Aimée :) Och första färgen hon sa att hon ville ha var rosa, väldigt oväntat! ;) Så, jag grävde fram en förpackning avfärgning, iofs "bara" den sorten man kan köpa på ica. När jag gör det på mig själv brukar jag använda Stargazers blekmedel, men det kändes en smula väl starkt.
Aimée spenderade hela väntapåattblekmedletskafunka-tiden med att gny som en bortglömd hund. För just så tråkigt var det tydligen att sitta stilla och vänta :P Fast att vi hade förvarnat henne innan, flera gånger. Men, medlet fick sitta, sedan sköljde vi ur, fönade osså i med det rosa. Samma gny igen, iofs bara 20 minuter istället för 40 denna gången. Skölja ur igen och igång med fönen. Sedan hade vi en super nöjd tjej med rosa slingor i håret! Magiskt med rosa hår, och man är tydligen finast i hela världen när man har just den färgen, enligt Aimée själv :) Så roligt att hon blev nöjd!

Sedan knatade hela familjen bort till ica. Vi knölade ner Bums i vagnen i förhoppningen att hon skulle somna eftersom hon varit vaken bra mycket tidigare än vanligt, men det var tydligen bara önsketänkt!
När vi kom hem åt vi mellanmål och ungarna tog det lugnt vid tv:n en stund, innan jag förberedda popkorn och saft till eftermiddagens bio. Aimée och jag gick iväg till Folkets Hus för en stund tillsammans. Aimée gillade filmen, riktigt bra tyckte jag med. Megamind var det vi fick se. Iofs så stod det 3D på planscherna, men så var inte fallet. Vi ska vara glada att det iaf visas film ibland här i byn :P Det var ganska mycket folk på plats och Aimée fick en chans att visa upp sina tjusiga slingor :)
Efter bion fortsatte Aimée och jag till pizzerian för att köpa dagens middag :) Under tiden vi var på bio skulle Tfan och Bums titta på Nicke Nyfiken hemma, och Tfan hade planer på att kunna måla den allra sista vändan på Aimées rum. Men det sket sig, för Bums somnade i tvsoffan :P Som en klubbad säl! Hon hade precis vaknat till när Aimée och jag kom hem :)

Efter middagen fick Tfan till slut tid att måla det sista på rummet, Aimée blev supernöjd och vi andra med. Det blev mycket bättre än vi från början trodde. Nu pausar vi Aimées rum ett tag. Hon har fortfarande heltäckningsmattan kvar, den ska bort så småningom, men först ska minstingarnas rum renoveras. Vi ska börja med med att måla tak och de väggar som nu finns, vita. Sedan är planen att den nya väggen som delar rummet ska ha någon tapet, osså ska det målas på de väggar som blir ut mot vårt sovrum. Golvet ska målas med, innan vi släpper lös snickarn.
Bortsett från att ungarna höll igång till 21:00 på kvällen, så var dagens superb :)

Idag ska jag antagligen med Ela till Emmaus, premiär för min del. Skamligt eftersom det bara ligger några få mil härifrån :P Får se om jag hittar något kul. Borde kolla mitt konto med innan... Sedan är det spinning ikväll!

Wolit hååår...

I onsdags fyllde världens bästa Tfan år! Han hade fått en kokbok av Plura först, lite i förväg :) Men i tisdagsnatt fick han sin "riktiga" present, ett presentkort på färgning hos frisören på gatan. Han blev glad och gick iväg på den beställda tiden, kom hem illrödmedenhintavlila i huvudet en timme senare :D Glad blev han iaf, och det var ju meningen. Nu lär han ha fastnat i färgningsträsket igen.

Aimées rum är nästan färdigmålat! Nu är det bara två strykningar brunt kvar, på två små väggsnuttar, sedan är det klart. Då är det nog bara att börja på Bums rum. Båla min ummm! har varit ledmotivet för lillfröken hela veckan. Bara lite avis :)

Idag har jag varit med ungarna i Bäckparken och lekt med Marias ungar. Efter en stund kom Tessan med, så till slut var det 6 ungar plus en i vagn, fullt ös! Bums åkte rutschkana som om hennes liv hängde på det, och helt plötsligt insåg hon att det är roligt att gunga :) Roligt hade de iaf.

Vi blev upplockade av Tfan, sedan fortsatte vi till ica och handlade massor med onyttigheter och kyckling. Synd att det blåste så jävligt, för solen sken ordentligt.

Går och funderar på att köpa mig en ny dator. Denna jag har är helt världelös. Skitmärke som säljs på ElGiganten till helt ovetande människor (jag) som inte vet vad de ska leta efter. Nu tittar jag efter en HP, fast allra helst vill jag ha en MacBook. Men, HP:n kostar 4000kr jämfört med 9500kr. Dessutom finns det andra saker jag vill ha med, som spjälsäng och skötbord till bebisen. Därför känns det inte helt hundra att lägga de pengarna på dator... En HP får det bli. Apple får vänta till en tid när vi inte har en liten på väg, med de utgifterna, plus Tfans eventuella bilköp när körkortet är avklarat...

Idag blir det improviserad kyckling med potatis och sås. Sedan godis till ungarna och ett spinningpass till mig.

Början på nått nytt?

Idag har Tfan målat Aimées tak! Äntligen, ett steg i rätt riktning :) Nu är det bara väggarna kvar, och Bums rum och hallen och trappen, och och och... :P

Under tiden gick jag med ungarna till ica, Bums har börjat gå själv så det tar sin lilla tid. Men när man ändå ska försöka hålla ungarna utanför huset en stund så gör det ju inget. De fastnade vid en rutschkana en stund, medans jag träffade en annan mamma att växla några ord med. Sedan gick vi hem, lååångsamt, ungarna åt frukt medans jag stekte småplättar till deras mellanmål. Sedan kom Ela förbi, första gången vi sågs på... nästan två veckor tror jag? Iaf, vi gick igenom bilderna som jag tog på modevisningen i onsdags, under tiden hann Tfan färdigt med taket.

Sedan har Bums och jag sovit i soffan, jag har dragits med en trevlig huvudvärk hela dagen så till slut var jag tvungen att ta en paus.

Resten av veckan har varit ganska lugn. Jag har hunnit gå på alla mina spinningpass, zumban missade jag, för vi fick besök och det kändes en smula ofint att gå ifrån :P

Imon ska Tfan gå på sin sista teorilektion och jag ska vara hemma med barnen. På kvällen kommer förhoppningsvis Becca och passar huliganerna medans jag går på ännu ett spinningpass, härligt :)

Förskola igen...

Så var det vardag igen. Efter flera veckors sjukdomar, en vecka på förskolan för att vara hemma en vecka på sportlov. Nu hoppas jag att sjukdomarna kan hålla sig borta.
Vi har haft en ganska lugn helg. Var bortbjudna på ett kalas som blev inställt, så vi höll oss på hemmaplan. Ela kom förbi en stund på söndagen, innan vi åt middag och jag gick på spinning.

Igår var vi ute på vår vanliga icarunda. Stannade till på Råsmarks, byn elektronikbutik, och köpte en ny taklampa i form av en häst, till Bums. Hon blev eld och lågor och tyckte att vi kunde plocka ner hästen från taket med jämna mellanrum, så att hon kunde leka med den :)

Har passat på att sy en del med. Har hunnit med en kortärmad-benad pjamas till bebis, en beställd klänning till Alma och en skjorta till Aimée. Aimée valde som vanligt ut tyget själv, och vet inte varför, men hon går alltid på det skrikigaste med mest mönster, mycket märkligt. Så, hon fick en skjorta som ser ut som en korsning mellan 60- och 70tal :) Men ungen är nöjd och det är ju det allra viktigaste. Som väl är så hade jag lite lugnare tyger att använda i sprund och halsringning, så det grällaste i tyget dämpades något.
Nu borde jag sy något till Bums med, så att det inte blir orättvist. Borde gå igenom ungarnas garderober med, för att kolla vad som behövs, men Aimée blir alltid militant när jag rör hennes kläder. Trots att endel är två storlekar så får det absolut inte plockas bort! Så, det tänkte jag hinna med denna veckan, medans hon är på Trollet.
Har redan kollat i hennes underklädeslåda, och insett att ungefär 75% av hennes trosor är i storlek 98/104, medans hon normalt sett har 122 :P Dags att handla lite.

Idag ska mamma komma hit och passa barnen. Tfan och jag ska in till stan. Tfan på teorilektion och jag ska till V.Psyk för ett läkarbesök. Det är dags att förnya min aktivitetsersättning igen. Förhoppningsvis kan vi få igenom en längre period denna gången.
Sedan ska vi väl gå och äta. Jag ska knata i lite affärer innan det är dags för mig att gå till bussen och åka hem till mamma och Bums. Mamma kommer att få gå till barngympan med Aimée precis innan jag kommer hem, så det vore kanske bra om vi bestämde var vi ska träffas sedan... Det löser sig :)

Det ska bli skönt att komma hemifrån iaf, synd bara att det blev just en tisdag, när vi har som mest att göra :P Jag missar mitt spinningpass, men förhoppningsvis kan jag kanske få någon att vara barnvakt nästa vecka. Sedan har Tfan inga fler teorilektioner och då är allt som vanligt igen. Huvudsaken är att vi kommer iväg på det viktigaste och att Aimée får gå på sin gympa igen. Hon har fått vara borta så många gånger att det kändes trist...

Nu har jag vad som känns som sjutusen saker att göra innan vi ska iväg...

RSS 2.0