Kalasen avklarade :)

Jodå. Det blev kalas igår med. Sista 25års kalaset! Ganska skönt att ha dem avklarade nu, men lite tråkigt med ju.
Igår var iaf min familj här och hälsade på. Mamma, pappa, lillebror, mormor, och moster och hennes kille. Riktigt trevligt, Aimée blev bortskämd som vanligt :P
 Det var hon iofs inte ensam om :) Jag fick jättefina presenter! Jag fick ett presentkort på Bohaget av lillebror och lillasyster, supernajs! Mamma och Uffe hade köpt ett äkta pärlhalsband med färgade pärlor som nästan såg ut som små blåbär :) Jättefint, osså funkar det till vardags med och det är viktigt! Annars blir det aldrig av att jag använder smyckena jag får, det måste funka till Nikitajeans och DePalma-t-shirt! :D
 Mormor gav mig en av hennes tavlor, osså en sån fin grej som jag aldrig skulle ha råd att köpa själv. Den hänger bra på fondväggen i matrummet.. Moster hade glömt sin present! :D Hon skämdes, men jag tyckte mest att det var kul, speciellt eftersom de hunnit ända hit innan hon märkte att alla andra hade kassar med sig, och började undra var hennes egna kasse var :) Hennes man hade med sig förstoringar från en utställning som Smålands Museum hade i våras. Den handlade om svenska högtider, bröllop, dop, begravningar och sådant, i olika tider. Där användes tre bilder från vårt bröllop, och de fick jag igår. Roligt med förstoringar!

Idag är det pyssel på hög nivå :) Aimée och jag var och handlade på förmiddagen. När vi kom hem började vi med en lussedeg. Vårt sammarbete funkade ganska bra tills degen skulle jäsa, då hällde Aimée salt på bänken.. :P Härligt. Det gick ganska bra att baka ut lussekatterna med, Aimée höll sig sysselsatt med sin degsnutt tills jag var färdig med katterna. Pratade med mamsen medans katterna jäste, Aimée jäste med några russin framför Pettson och Findus julkalender.
Under tiden Aimée och jag bakade, var Tfan uppe i bebisrummet och målade. Där är han än iofs. Han vill bli färdig, och det kan jag förstå. Första strykningen idag, kanske en efter jobbet imon, sedan är det klart. Pappa Uffe var där uppe igår med och kollade vart det skulle dras el någonstanns. Han bestämde att det behövdes ett uttag mer än vi hade planerat, plus en taklampa där skötbordet ska stå. Det ska nog bli jättebra.

Nu käkar vi mellanmål. Sedan är det meningen att Aimée och jag ska knata bort till Bäckparken. Idag är det julskyltning i byn, och då ska det förskräckliga lysträdet tändas. Jag gillar det inte personligen, idén är ju bra men det är sällan bra utfört :) I år har de dessutom satt en jättelik adventsljusstake på taket till sporthallen. Den syns från vårt sovrumsfönster, jag såg den nämligen igår när de testkörde den.. Huvvaligen. Jag ska nog ha kameran med mig ut :) Jag misstänker att detta schabrak kommer att passa Aimée perfekt, och det är ju huvudsaken :) Förhoppningsvis kommer vi att träffa bästisen Nova och hennes mamma Lena med, då blir det ännu roligare :)

Fredagseftermiddag...

Vi är sjukligt uttråkade här hemma, Aimée och jag. Vi har varit ute med Tfans brorsbarn och deras mamma, matat ankorna med hur mycket bröd som helst... Den familjen är tydligen allergiska mot den sista decimetern på limpan:P
Sedan gick vi till ica och handlade, mitt i det värsta "ta-sig-in-i-butiken"-kaoset ringer min mobil, och det visar sig att jag har två missade samtal från hemligt nummer. Jag hatar hemliga nummer!! Jag vet ju inte om det är någon myndighet som bara måste få tag på mig, eller nån jag känner som bara har hemligt hemnummer.. Morr..
 Handlade massor inför morgondagens kalas. Aimée var ju med och skötte sig bra.. Efter en pratpaus utanför kusinernas hus knatade vi hemåt igen.

Väl hemma visar det sig att vi hade två missade samtal på hemtelefonen med, hemligt nummer där med. Försöker baxa in barn, varor och vagn när en gammal skolkompis ringer.. Han trodde att jag var i en butik inne i växjö.. :D Näe, du, bara ica i Alstermo :)

Får till slut in allt i huset. Skrapade fram mellanmål efter att jag suttit ner och vilat bort förvärkarna en stund. Passade på att ha lite fruktstund med, efter smörgåsarna.

Just nu står middagen i ugnen, kotletter i soya och creme fraiche. Det låter knas, men är supergott. Svärmors recept :) Börjar bli dags att skala potatis med, Tfan kommer väl hem framåt 16:00, och då vill jag helst att middagen är klar. På så sätt hinner vi med mer tillsammans resten av dagen. Ska ju handla en gång till, och bebisrummet skulle ha lite "latmaskfog", eftersom vi fick upp de sista masonitskivorna igår. Målet är ju att rummet ska vara färdigt tills på måndag, det börjar bli lite tajt faktiskt.. :) Har fått in mattan vi köpte på ikea iaf :P Fast den får jag väl ta ut när vi ska måla, iofs så ska ju golvet täckas, så jag kan ju lämna mattan under täckplasten om jag tvunget tycker att den ska ligga kvar..
Nu tror jag minsann att jag babblar för sakens skull..  Nått sytt blir det iaf inte idag.. Nu var det potatisen med..

Förberedelse-fredag..

Jupp. Imon är det kalas, så förhoppningsvis kan jag förbereda en hel del idag.. Annars blir det körigt imon, eller härjigt, som målare tydligen säger :)
Jag mår bättre idag. Bebis knölar som vanligt, inget illamående och än så länge inga stötar i bäckenet heller.

Aimée är dagisledig idag. Hon hade vänligheten att ge mig sovmorgon till 07:30, sedan kom hon in i vårt sovrum, och jag kunde ligga kvar till 08:00. All sovmorgon är värdefull :)
Nu har vi ätit frukost, och Aimée har bäddat ner sig i soffan framför Pettson och Findus julkalender :)Fan vet om hon inte har somnat med.. Då kanske man skulle passa på att sy lite? Om det är möjligt...

Nähä, nu satte hon sig upp :) Borde nog försöka aktivera henne lite idag, gå ut och leka eller något. Men det är så fruktansvärt tråkigt väder ute bara. Än så länge regnar det inte iaf, men det är nog på håret.. Får se om kusinerna har möjlighet att leka lite idag kanske. Ska skriva ihop en icalista inför kalaset med, och handla, men vi får nog gå två gånger idag. Först handla till middagen, och sedan inför helgen och kvällen. Blir så mycket annars, blir svårt att cykla med alla varor :)

Jahupp.. Borsta tänderna kanske..

Blörk..

Hade världens illamående-attack när vi skulle äta middag i eftermiddags.. Det finns få saker som är så otrevliga som att må illa när man är höggravid. Dessutom har jag haft "stötar" ner i bäckenet större delen av dagen, och inbillar mig då att det hör ihop. Men det gör det junte. Bebis stöter eftersom "hon" inte är fixerad än, och illamåendet var avhjälpt efter en lååång stund på toa.. Sedan tittade jag på när Aimée "pärlade" över hela vardagsrummet, och nu kunde jag äta helt normalt igen...
Sömnen å andra sidan.. Är sjukt bra, om man bortser från att jag skulle behöva minst tre timmar natt till per dygn. Går och lägger mig strax efter 22 varje kväll, larmet ringer 06:45 och jag är som mest uppe på toa två gånger, inatt inte alls. Ändå är jag helt jävla dyngrak när jag vaknar på morgonen! Jag står inte uuut! Jag måste få sova!! 
 
Resultatet blir att jag i stort sett söver Aimée framför tv:n efter dagis, och somnar själv. Sedan gäller det att Aimée inte får sova en minut längre än tre kvart, för då somnar hon inte på kvällen, och då får jag spader eftersom jag inte står ut om jag inte får mina dryga två timmar utan barn efter hennes läggdags..
Den 12:e är det dessutom Lucia på dagis, och jaaa, jag vet att det är för föräldrarnas skull, men! Det är en fredag, som hon inte ska vara där, hon ska lämnas 06:30, lussandet börjar vid 07:00, sedan är det fika och var god medtag ditt barn hem igen.. Jag dör!! *gnällgnäll* Och jag har faktiskt inte mage att hålla henne hemma "bara för att" jag inte har lust att stiga upp 05:45 på morgonen.. Men jag har ändå inte lust.. Jag kommer att vara skittrött, hungrig och risken finns att jag kommer att vara en skittråkig mamma resten av dagen, och Aimée kommer att vara skittrött kl 15:00... Wiihooo! :P

Nu kanske man undrar varför jag blev gravid igen? Det undrar jag med ibland :P Men jag är mamma. Jag gör det jag ska, jag får vardagen att gå ihop trots att jag inte är frisk, min unge är superlycklig och glad största delen av tiden, hon är framåt och välutvecklad, och jag är lycklig. Jag älskar henne, plutt i magen och Tfan i andra änden av soffan. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dessa människor. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Tfan, och vi är en familj, tillsammans. Att skaffa barn är väl, för vår del, ett sätt att visa sin kärlek för varann inför andra. Precis som förlovning och giftermål osså kan vara.

Saken är den, att man klarar mer än man tror. Trots psykisk sjukdom i mitt fall, har jag tagit mig ur en spiral som kunde blivit väldigt destruktiv. Med medvetna val, självdisciplin, motion och ännu fler medvetna val, har jag, i min familj, fått till en vardag som fungerar för mig, Tfan och framför allt Aimée. Nu betyder det att jag i normala fall *o-gravid* släpar ut Aimée i ur och skur, inte för att hon ska komma ut, vilket är ett plus i kanten :P, utan för att jag måste få röka. Rökningen är det enda som fungerat som ångestdämpande för mig, trots olika försök med antidepressiva mediciner. Medicinerna gör mig till en zombie som inte kan älska, sköta, skratta, gråta eller leva... Och jag vill leva, med mig själv och med min familj..

Torsdag...

Det är lugnt idag.. Hittade just månadens dagisräkning, och insåg att jag faktiskt inte har råd att köpa julklappar i november. Skitkul, då betyder det att jag får tokshoppa mellan bidrag (20/12) och julafton.. Wiie, som fan. Det lär bli en del internetshopping i år. Tråkigt, men så är det.. Vad ska man göra?

Aimée har varit på dagis, och håller på att vakna från en vilopaus. Hon fiser illa, så hela rummet stinker fis.. Behövder jag nämna att hon inte får russin längre? Fast, å andra sidan så äter barnen tydligen snö när de är ute med dagis, och det kan ju göra en del :P Inte idag dock, eftersom all snö försvann igår, och bara lämnade blask efter sig

Igår var dagis stängt, så Aimée och jag tog bussen till Älghult, och faster Maries dagis (föräldrakooperativ) Gullvivian. Där trivdes Aimée som en fisk i vattnet :) Märkligt att olika förskolor kan vara så olika, dessutom till det positiva där det inte arbetar en enda utbildad personal.. Jag förstår att kommunerna vill ha utbildad personal, men ibland tror jag att det går till överdrift, för ibland kan det visa sig att den outbildade personalen är den som går bäst ihop med barnen, och kanske personlig lämplighet borde gå före utbildning? Jaja, jag vill inte göra någon upprörd, så jag lämnar ämnet där...

Åh, jag är så sugen på att köpa ett PS3 till Tfan i julklapp,men.. Jag har definitivt inte råd. Och ifall jag skulle ta mig råd, skulle Tfan få spader på mig... Det är låååångt över vår julklappsbudget, och det skulle betyda att jag skulle ha det att betala av på i fyra år framåt, utan att överdriva... Jag får helt enkelt hitta på något annat... Twåk...

Har hunnit sy lite grann idag, började på en nu bodysuit och denna gången tror jag att jag fick till halsringningen bättre. Men det går lite långsamt nu, för bebis knölar mycket, ihop med alla förvärkar.. Men snart är det ju över...

Nu ska jag fixa saft till kiddo.. :D

Häppi börfdäjj too me!

Jupp, idag blir Fia 25 år gammal. Jag har än så länge firat med dagislämning, velourbyxesy och telefonprat med mamsen.. Gött. Fick ett fint kort från svärmor och hennes Lasse, och ett vykort från mina biologiska farföräldrar som var på semester i Thailand. Svarade dem via mejl.
 Jag ska snart till dagis igen, för hämtning. Borde ta en runda runt ica med på vägen hem. Har bestämt god middag till mig själv, men måste handla för att det ska gå ihop..

Det snöar lite ute! Det ska enligt hårda traditioner antingen snöa eller ligga snö på min födelsedag. Har bara missat två år tror jag. Fast då fick jag veta att det snöade nån annanstanns, där iaf en av mina familjemedlemmar befann sig, så det gilldes nästan.. :P
 Egentligen borde man väl ha tårta med, eftersom man fyller år. Men jag är inte så glag i tårta, så det får nog va :P

Igår var vi i växjö en timme på eftermiddagen. Tfan skulle komplettera present till mig, och jag hade ingen lust att sitta hemma själv med Aimée hela eftermiddagen, så hon och jag åkte med. Var inne på Panduro för att köpa grön och vit mossa, men det hade de inte inne. De föreslog att jag skulle beställa på nätet, då tog det en vecka innan man fick hem det. Det tyckte jag var lite sent eftersom första advent är på söndag :P Hittade strumpor och mammatrosor på HM, nu finns det ingen återvändo :)

Måste nog skriva en shoppinglista.. Ska ju snart hämta!

Första kalaset avklarat!

Jupp, då har man haft förfest till sin egen 25årsdag :P
För att inte ta kål på mig själv, så bestämde vi att min födelsedag firades bäst fördelad på två helger. Så igår var Tfans familj här och firade. Vi lyckades möblera och duka så att alla fick plats vid ett bord. Det går ju nu när de två äldsta av Tfans systers pojkar har flyttat hemifrån. Innan, när de bodde hemma, var de alltid med och deras flickvänner osså :) trevligt, men trångt :D
 Mat och efterrätt räckte osså till alla, utan att det blev kopiösa mängder över. Nog för att jag gillar lasange, men jag har inte lust att äta det i två veckor framöver...
Fick en jättefin bok om stickning och en blomma av svärmor och hennes man, en glasstaty föreställandes en gran med belysning av Tfans syster med familj och nya BodaNovaglas av Tfans bror med familj. Härligt att fylla år :) :P

Själva kalaset var lyckat, bortsett från att Aimées Mickispis förolyckades i samband med att Tfans brorson skulle sätta sig i knät på Tiger.. *don´t ask!*
 Aimée och kusin Cayenne rusade runt, runt i huset, och till slut var tvillingarna på 1 år osså med, dock något långsammare tempo :) Aimée var som vanligt genomsvettig när gästerna började klä på sig och bege sig hemåt :)

Imorse vaknade jag vid halv sex för att gå på toa. När jag sedan försökte somna om så fick jag halsbränna, som endast går att bota genom att äta något.. Så 05:45 imorse åt jag frukost. Kändes väl lite lagom halvkul en söndag, men jag fick iaf vara ifred med min frukost, och efter en stunds stickande sov jag nån timme på tv-soffan. Skönt, eftersom soffan är högre mitt på sittdynorna, så magen avlastas ganska bra.
 Vid 09:30 kom resten av familjen nedknatandes, och vi åt en frukost igen samtidigt som en inbjudan till muffinsfika infann sig på min mobil. Najs!
Efter tandborstning och påklädning cyklade Aimée och jag till Lena och Nova för lite fika-lek-och-umgås. Båda flickorna var dock en smula avslagna och dagen efter, så lekandet blev ganska sporadiskt, men Lena och jag hade trevligt :) Efter ett par timmar cyklade Aimée och jag till ica, där vi mötte upp med Tfan. Han hade varit hemma och slipat och torkat av väggarna i bebisrummet.
 Efter handlandet och lite mellanmål somnade Aimée på soffan. Tfan begav sig ner i källarn och sågade masonit medans jag vilade magen på soffan bredvid Aimée. Det tog tio minuter att väcka henne efter 45 minuters sov :P Började med middagen, fläskfilé och potatis blev det. Gott, trots att Aimée matvägrade tills det var dags att duka undan :P
 När middagsstöket var avklarat begav vi oss upp i bebisrummet. Tfan bar upp två stora skivor masonit, som jag sedan hjälpte till att hålla på plats medans han spikade. Nu är det nästan färdigt för målning.. Snaaaart! Målet var ju innan december.. Snart så :) Tre små bitar masonit innan det är dags för målning och lite fogning.

Imon är det dagis. Jag ska ringa f-kassan om hur jag ska fylla i min sjukanmälan, sedan ska den skickas in. Hoppas sy lite, ifall inte magen har förvärkar hela förmiddagen...

Förresten..

Angående mitt födelsedagsfirande imorron.. Det plingar och ringer ovanligt mycket i Tfans fon nu för tiden :P Hans mor har hittat på nått fuffens, och hans bror har osså blivit indragen i något.. Nyfiken!! Det är roligt att fylla år! Jag bryr mig inte ett skit att det är just 25 jag fyller, det är ju roligt att bli firad! :)

Imorgon får jag iaf se lite av anledningarna till plinget och ringandet :)

Sista långdagen på dagis..

Jupp, sista riktigt långa dagen på dagis för skrutteplutt. Jag tog tillfället i akt och åkte in till stan. Planen var att det skulle handlas julklappar, men det blev inget med det. Å andra sidan blev det annat köpt, som faktiskt stod på listan jag hade med mig..

Niferex -jag bara älskar järntabletter, som man inte får ta när man har ätit, eller druckit te, eller mjölkprodukter.. :P
Vinterskor -Inget nödvändigt egentligen, men när man är gravid är det extra viktigt med fina och sköna kläder. Mina vanliga vinterskor har snörning och tar kolen på mig varje gång jag ska gå ut.. Så nu blev det dra-på-stövlar.
Gravidkjol -Firar min 25årsdag imon, och då vill jag vara fin, så en Po.Pkjol blev det.
Barntyg från Åhlens -Världens sötaste djungeltyg, om man ska vara petig, som ska bli draperi till skötbordet och tygtavla i bebisrummet.
Sytråd och trikånålar till symaskinen -Jag är en jävel på att ha ihjäl mina nålar när jag syr. Dessutom blev jag superglad när jag hittade brun sytråd på 1000metersrulle, eftersom 200meter går åt på ett par dagar.
Adventsljusstake-pyssel -Efter att ha läst Pandurokatalogen 200 gånger, bestämde jag alldeles själv att i år ska vi inte alls ha vanlig adventsljusstake. Jag ska pyssla ihop den själv, så jag köpte ett fat och lite prydnadsmojs att grejja med.. :)

Inte en strumpa eller gravidtrosa så långt ögat kunde se. Skönt det, finns knappast deppigare saker att lägga pengar på. Provade lite gravidkläder på HM och höll på att kasta upp frukosten. Vad är det för fel på HM??!! Varför måste alla gravidtoppar falla rakt ner från magens topp? Jag bara undrar, eftersom det får gravida att se ut som hus! Jag vill inte ha ett tält på mig när jag bär en bebis i magen.. Då kan jag likaväl klippa hål i ett påslakan.. Så det blev inget shoppat på HM. Lika bra det. Tacka vet jag Mamalicious :)

Om en halvtimme ska Aimée hämtas på dagis. Jag hoppas att hon har haft roligt.. Hon är inne i en fnasfas just nu. Igår satt hon och var allmänt rolig vid matbordet, varpå jag säger till Tfan " Ibland är hon ju väldigt rolig!" Aimée tittar på mig och säger "Neeeeej, jag heter inte Väldigt, jag heter ju Aimée" :P Knasboll!! Höll på att flina ihjäl mig :)
I Torsdags hade hon varit på teater med dagis, och höll på att missa bussen dit för att hon hade fullt upp med att promenera runt med dockvagnen och prata i telefon inne på Blåklockan :)

Puh! Jag börjar redan bäva inför morgondagen! Det är ju roligt att fylla år, och med kalas med för den delen.. Men alla förberedelser! Hoppas att Aimée är på gott humör under förmiddagen.. Efterrätten har jag inte ens tänkt på.. :P Städa med! Och var ska alla få plats? Vojne..

Idag fick jag förresten mina papper från F-Kassan, med min sjukanmälan som jag skickade in sjukintyg för, 6 oktober.. Jag undrar om jag kommer att få de pengarna innan jul.. :P Får ha Tfan till att hjälpa mig fylla i dem..

Nu ska jag.. Vila en stund innan Aimée ska hämtas..

Skön kommentar på dagispysslet..

Idag har Tfan och jag varit på dagisets pysselkväll, där vi fick pyssla ihop Aimées julklapp.. Träffade bl.a Lena där, och det var ett mindre ståhej över min mage och veckorna jag har kvar innan bebis ska komma.. I veckan lade jag dessutom ut en bild på magen på bilddagboken..



Lena kommenterade ikväll bilden med "Du hade väldigt snygg rumpa!" :D Ihop med att jag bara har mage :) Osså skönt att höra, med tanke på att när man är kortare än 1.60 och har en tendens till att få stora barn, så blir ju magen osså stor. Men folk i allmänhet har en tendens att säga "va stor/tjock du har blivit" Istället för "vilket stor mage du fått".. Det är en väldig skillnad kan jag avslöja.
 På bilden har jag gått 31+1, plus en massa extra kilon, men det orkar jag faktiskt inte bry mig om. Denna gången tänker jag skita i vikten och bara glädjas åt bebisen!

Nu ska jag slöa.

Bra dag!

Var sjukt trött när jag vaknade imorse. Det kändes att hela förra veckan var annorlunda mot den normala vardagen, plus att hela helgen har varit uppbokad. I fredags var både Aimée och jag lediga, men då var Aimée på ett hemskt humör, vilket var väntat efter veckans äventyr..

Idag, å andra sidan, var himmelsk i jämförelse :) Aimée fick åka vagn till dagis, som hon önskade. Hela morgonrutinen flöt på utan bråk eller gnäll. Knatade hem och surfade lite, sedan började jag på Aimées Luciautstyrsel. När dagis ska lussa har Tfan och jag bestämt att Aimée inte är någon Lucia.. Jag var aldrig Lucia när jag var liten. Jag minns så väl mitt första luciatåg.. Det var sex lucior, varav en pojke, osså Malin och jag som var tärnor... Så Tfan och jag bestämde att Aimée är en typisk pepparkaksgumma.. Flicka.. :D Så idag har jag klippt ut en tunika i brun velour, och ett par byxor som ska matcha. Byxorna, som jag även hann sy lite på idag, består av två 70talskökshanddukar, som jag fyndade på loppisen för 20kr/st i höstas. De är beige i botten med ett enkelt brunt mönster på. Kommer bli super ihop med brunt muddtyg :)
Iaf.. Tappade ämnet lite där :P
Jag pratade med mamsen en stund innan jag knatade bort till dagis och överraskade personalen med att hämta tidigt en måndag. Aimée ska ju inte gå långa måndagar mer, eftersom jag inte skulle jobbat idag :) Hon fick knuffa sin vagn hemåt. Hon halkade på en isfläck på vägen hem, och var helt förundrar över att det kunde finnas is på vägen :)

Efter en stunds filmtittande somnade jag till, och vaknade av att Aimée snarkade i mitt knä :) Vi var båda en smula groggy i hjärnan efter helgens ikearesa och födelsedagskalas :) Jag passade på att sy lite extra på byxorna medans Aimée sov.
Sedan kom TFan hem och vi begav oss till Ica. Skönt att inte vara trött och irriterad när han kom hem :)

Resten av eftermiddagen och kvällen har flutit på utan jox, bortsett från att pelletsen hade tagit slut, så att pannan hade slocknat. Så när det var bad och duschtajm så fanns det bara badvatten till Aimées balja :P Men vi kan duscha senare.

Jag är frusen.. Fast det kan ju ha med bortfallet av pellets att göra.. :P

Ikea avklarat.

Jupp, vi är hemma igen, alla är med och vid liv. :P

Aimée passade på att snora ihop totalt i bilen till Kalmar. Hon är inte sjuk ofta, men hon har en tendens att passa på när det är som minst passande. Det gick ganska bra ändå. Det finns ett par nackdelar med Ikea i Kalmar, och det är att det har en tendens att bildas flaskhalsar på vissa ställen och att genvägarna är dolda bakom stängda dörrar.. Men en fördel är att i Kalmar finns Becky, och hon kan knata igenom Ikea i sömnen, med ögonbinden, gåendes baklänges, och ändå hitta en 3centiliters skål i ett hörn, under ett skynke, utan belysning... :P Häpp! :D

Största eländet under Ikeabesöket var matpausen. Först väntade vi för länge innan vi vände mot matsalen, sedan hade vi, eller rättare sagt jag, lovat Aimée att hon skulle få en kaka för att hon satt så fint i vagnen, och man köper tydligen mat och kaka samtidigt, vilket resulterade i att Aimée bröt samman totalt och vägrade äta.. Tills jag bröt ihop och gav henne chokladbollen istället för mat. Lugn och ro, men min hjärna var gröt. Najs. Vid sånna tillfällen saknar jag rökningen..
 Men sedan kom Becky, och då fick Aimée i sig ett par köttbullar av bara farten, och glömde bort att vara ledsen och arg.

Vi fick med oss det mesta hem. Alla bilder som skulle ramas in fick ramar, Aimée fick nytt täcke och madrass, en större byrå samt bäddset, vi kompletterade lite tallrikar och ett par skålar, vi bestämde att vi skulle ge fan i att köpa lampa för varenda gång vi gör det så ångrar vi oss när vi kommer hem, svarta julgranskulor behövdes eftersom mina gamla är i glas, 2 ramar att spänna tyg på, en trasmatta till barnkammaren, present till Tfans syster och en tvättkorg till Tfans bror.
 Precis när vi hade lastat in allt i bilen började det spikregna på oss.

Stannade till i Nybro och handlade på Kvantum. Aimée var duktig och gick själv genom affären. Och det mesta vi skulle ha kom med hem.

Förvärkarna  höll sig i schack idag. Bebis, å andra sidan, lever rövare i magen och har så gjort de senaste sju timmarna.. Härligt.

Snart ska jag sova, och imon ska vi på kalas.

Ikea..

Idag åker vi till Ikea med svärmor och hennes man. Ska bli.. trevligt? Vi brukar normalt undvika städer och butiker på lördagar, p.g.a folkmängden det brukar medföra.. Men, har man inte körkort och bil själv så får man åka när skjuts erbjuds. Det viktigaste är ju att vi kommer dit, det behövs en massa irriterande småplock här hemma. Aimée behöver en madrass och ett täcke, så att bebis kan ha den madrass och det täcke som hör till spjälsängen. Vi behöver en hel drös ramar, vi gifte oss för tre år sedan och bröllopsfotona ligger fortfarande i kuvertet vi fick dem i :P
Sedan behöver ju Aimée nya sängkläder till sitt täcke, och allt smågojs som man alltid glömmer när man är där för att köpa stora möbler. Denna gången ska vi "bara" ha en byrå i möbelväg..

Måste hinna bort till macken med innan vi åker. Har paket att hämta där. Kunde va skönt att ha det gjort innan vi åker. Första amningstoppen är införskaffad! Går faktiskt in i v32 idag.. Knas. Jag var tvungen att ta fram mobilen och räkna efter imorse.. :P Det går så väldigt fort nu..

Vardag..

Jupp. Aimée och jag är hemma i dagens regn och rusk. Fy så tråkigt! Vi var på Ica en runda, men det var inte direkt upplyftande det heller. Aimée är osså på dåligt humör, dels av vädret och dels av förkylning och hemkomsten från mormor och morfar. Hon bråkar mycket idag. Det är bara att bita ihop och fortsätta, men det är svårt att hålla humöret uppe idag. Jag är grymt sysugen, men när hon är på detta humöret så vet jag att det inte är någon mening för mig att försöka få något sytt. Hon kommer att klättra i grejorna och gräla om jag ber henne lämna mig ifred. Jag förstår mycket väl att hon vill vara med, det hör ju till. Hon är ju dessutom ett sådant barn som älskar att vara med. Får hon bara det så löser sig allt. Men bland trådrullar, heta strykjärn och knappnålar lämpar det sig inte med en 2½åring. Dessutom gör hennes humör att jag vet att det inte skulle funka med att sätta igång en film, vilket kan gå bra annars. Förresten så är inte tv:n någon barnvakt heller för den delen. 
 
Ica kom vi iaf iväg till, efter att Aimée bråkat om huruvida man behöver ytterkläder när det spöregnar ute, eller inte. Jag vann. Vi handlade till mellanmålet och fisk till middag. Jag tyckte att det började bli dags för fiskmiddag igen, men har ingen som helst lust att bli paneringskletig om fingrarna, så jag köpte färdigpanerad torskfilé och citronsås. Tfan får äta rester om fisken inte passar :) Det har han nog inget emot.
När vi kom hem hämtade vi posten och Aimée tog av sig ytterkläderna och hängde upp alla plagg på sin plats! Duktig tjej :) Jag fick en inbjudan till julbord med jobbet, ska höra med mor om hon ska gå.

I onsdags fick jag förresten brev om att företaget jag är anställd av, inte gjort någon sjukanmälan på mig till F-kassan, så nu kommer min sjukskrivning att dröja ännu längre. Det allra störigaste är att jag måste veta om sjukskrivningen går igenom, för om den gör det så ska jag tacka nej till föräldrapengen som jag har ansökt om. Jag ansökte som en säkerhetsåtgärd, för att vara garanterad någon slags inkomst, men jag kan ju inte ta emot både och, då blir jag återbetalningsskyldig... Där med.  När jag ansökte så hade jag bara intyg för en månads sjukskrivning, och räknade med att jag skulle veta i god tid om den gick igenom eller inte. Nu måste jag tacka nej till fp:n nästa vecka, och samtidigt försöka hitta nån via telefon som vet om sjukskrivningen går igenom eller inte,.. Puh. Man får fan i mej vara pigg för att orka vara sjuk..

Bläää, va omotiverad jag är!! Vill hitta på något, men har ingen lust. Allt jag vill göra är barn ovänligt :) Antingen sy eller måla om bebisens skötbord. Det är ljusgrönt sedan Aimée var liten, vilket passade där det stod då. Nu är tanken att det ska målas i samma färg som Aimées möbler, eftersom Aimée nog ska få ny klädförvaring och då får bebis ärva den målade byrån. Lite matchat får det gärna vara :)

Nu leker Aimée med sig själv i trappan.. Hon håller på att bli ovän med sig själv.. Snacka om kluven personlighet :D

Hemma igen!

Nu är Aimée och jag hemma igen! Mamma körde oss till Eke mitt på dagen, så vi behövde bara åka buss i ungefär 45 minuter. Helt oki. Aimée skulle tvunget sitta i sin vagn. Märkligt.

Igår var vi ute på stora äventyr. Först åkte vi ner till min lillebror Björn, och kollade in hans nya lägenhet. Umgicks en stund, och Björn skämde bort Aimée med vingummi och jordgubbssaft. Sedan åkte vi bort till Emma och hälsade på henne en stund. Mamma passade på att hämta sin baddräkt med. För när vi hade varit hos Emma en stund, gick vi vidare till Simhallen. Aimée tyckte inte att det var oki att duscha innan badet, men det var nog mest för att hon aldrig har varit i ett badhus innan :) Sedan fick hon på sig mammasydda badbyxor, och plumsade ner i vattnet. Först skulle det hållas i händerna, hoppa lite i vattnet,.. Till slut knatade hon själv runt i barnbassängen, utan att behöva nån att hålla i handen. I Alvesta har de bara ett djup i barnbassängen, så vattnet nådde henne till axlarna hela tiden, men det funkade ju bra ändå.

Själv guppade jag mest runt med min stora mage och frös. Det var inte riktigt så varmt som det brukar vara i barnbassänger, men Aimée klagade ju inte, och det är huvudsaken. Vi var i en timme ungefär, innan vi gick och duschade. Aimée lämnade bassängen utan att protestera!

Enda problemet under dessa två dagar är att hon vägrar gå och lägga sig när vi är borta. Hon bråkar inte eller så, det är bara det att jag är bortskämd med att få några timmar för mig själv på kvällen. Det tar ju på krafterna att vara barnansvarig hela dagen, när man är van att vara två om det ansvaret. De där kvällstimmarna för sig själv är värdefulla..

Tfan blev färdig med golvet i bebisrummet, och har dessutom med hjälp av sin bror, burit in fyra pallar pellets. Gött. Fast han fick inte mycket ledigt på sin barnlediga tid :P Ska snart gå upp och kolla hur golvet blev.

Nu är jag helt slut. Bebis knölar i magen. Aimée ser på Findusfilm och jag borde nog äta något.. Har inte ätit sedan frukost insåg jag precis. Inte konstigt att man känner sig lite sliten..

Utflykt!

Sitter vid datorn och segar. Har lämnat Aimée på dagis, ska strax hämta igen. Vi ska åka hem till mamsen och umgås. Så får Tfan en chans att måla golvet i bebisens rum, ifall han orkar. Han har haft migrän inatt med. Jag tror att det är vädret. Vi har haft eländig regnstorm här det senaste dygnet, och senast han hae migrän så hade vi snöoväder...

Iaf! Jag har packat nästan allt. Igår kväll fick jag sätta mig och sy ett par badbyxor till Aimée. Vi ska åka och bada i Alvestas simhall med hennes mormor och morfar idag, och smart som jag är så insåg jag igår att hennes baddräkt är för liten. Den var egentligen trång redan i slutet på sommaren, och nu är det fullständigt omöjligt att få på den.
 Så jag fick ge mig ner i tyggömmorna, och lyckades mot alla odds hitta ett tyg som man kunde använda som badplagg. Blått med ljusblå blommor på, lite Billabong sådär. Tanken tror jag var att det skulle blivit ett linne till mig själv för typ fyra år sedan :P Så det kan bli :) Men ett par badbrallor blev det iaf!  Ska bli intressant att se om hon över huvudtaget tänker ha dem på sig.. Fast det är klart, får man bada så :)

Imorse var min dotter världens segaste. Det började så bra med uppstigningen och frukost, men tog det tokstopp :P Till slut satt hon utan ytterkläder i vagnen och skulle tvunget åka vagn till dagis. Hon som nästan aldrig åker vagn annars! Dessutom försökte jag förklara för henne att vi faktiskt inte kunde gå någonstanns alls så länge hon inte steg ur vagnen så att jag kunde klä på henne ytterkläderna.. :P Suck! Vissa dagar tröttnar jag på att vara mamma. Särskilt dagar som det spöregnar 07:45 på morgonen och man ska släpa sig till dagis.. Meeen, det går ganska snabbt över :P

Nu ska jag packa ner kamera och mobilladdaren..Sedan är jag i stort sett färdigpackad, bara smågrejor som får vänta tills vi ska gå.. Måste bära upp bilstolen med..
Hämta på dagis först!

Graviditetskrämpor..

Nu blir det lite varning här.. :P Som gravid har man en tendens att bli väldigt givmild med information angående sin egen kropp. Nu har jag kommit dit, så nu kan man säga att jag med all säkerhet, verkligen är gravid på riktigt :)

Som jag skrivit innan, så har jag haft problem med förvärkar sedan v22. Den senaste tiden har jag vaknat av förvärkar tidigt på morgonen. I helgen har jag dessutom haft en ihållande smärta i vänster sida, som håll ungefär, fast som strålar fram över magen mot naveln. Så för att få ett slut på dessa besvär, spenderade jag största delen av gårdagen sittandes i tvsoffan.. Så inatt vaknade jag naturligtvis av hemorojjder.. Härligt!
 Tfan tog Aimée till dagis idag, sedan kom han hem och la sig igen. Han har haft problem med migrän inatt och knappt fått sova något. Vid halv åtta gav jag upp. Eftersom jag, förutom hemorojjderna, är ganska stor vid detta laget, så går det inte att ligga så att det inte trycker på dem.. Så jag steg upp. Jag har en symaskin att umgås med :) Ska bara äta frukost med..

Nu finns ju risken att min stackars rumpa inte alls tycker att det är oki att sitta vid symaskinen... Jag får nog ta ner kontorstolen.. Det var ingen dum idé! :D Ibland är man smartare än man vet. Eller desperat. Jag har varit sysugen hela helgen, men det funkar inte riktigt att ockupera matbordet när hela familjen är hemma. Dessutom får man inte vara ifred..

Överklagande..

Glömde ju skriva om min kontakt med handläggaren på Försäkringskassan. Hon ringde mig på fredags eftermiddagen. Det visade sig att hennes telefonlinje varit nere i nästan två veckor, och nu hade hon massor av meddelanden från människor som försökt få tag på henne. Dessutom är det många som ringt och lämnat meddelande på en obefintlig telefonsvarare. Halleluja! Jag avundas henne inte.
 Hon berättade iaf att hon försökt få de som skickat brevet om återbetalningsskyldighet, att förstå att enda anledningen att jag fått för mycket pengar är för att försäkringskassan själv har haft för lång handläggningstid, och att allt detta är FK´s egna fel. Men det blev tydligen inte godkänt. De ansåg att även om det är FK som gjort fel så är det jag som ska betala tillbaka pengarna jag fått, som jag inte visste att jag inte hade rätt till.
I brevet jag fått hem stod det så snyggt att "jag borde insett att jag fått pengar jag ej har rätt till". Då undrar jag hur i allsinn dar det är meningen att man ska veta att man inte har rätt till pengar man fått, när man inte fått veta varför man inte skulle haft rätt till dem??!!
 Jag fick rådet att skriva ett överklagande, vilket jag gjort idag. Det gällde två månaders utbetalningar, varav den ena månaden förstår jag varför jag skulle vara skyldig pengar, eftersom min prövotid hade gått ut. Jag hade endast rätt till 3 månaders prövotid med lön, och det visste jag. Men med försäkringskassan inblandad blev allt fördröjt, och min ersättning drogs in en månad för sent. Det kan jag köpa. Men, nu påstår de även att jag skulle vara skyldig ännu en månad tidigare. Under en tid då jag bara arbetat två och en halv månad. Då visar det sig att FK räknar inte månader som resten av världen, alltså 30 dagar. Näe då, då påstår de nu att min prövotid räknas från 1 februari, istället för 18 februari, då jag faktiskt började arbeta. Vad bra att ingen av de tre som varit inblandade i mitt ärende har uppmärksammat det under hela denna tid. Hur ska man veta att regler har brutits, om man inte blivit informerad om vilka regler som gäller? Hur kan det vara normalt att räkna en prövotid från och med 18 dagar innan man börjat jobba?
Hade jag vetat det så hade jag väl naturligtvis väntat med att börja jobba tills den 1 mars. Dummare än så är man ju inte. Då hade jag ju haft tre riktiga månader på mig att arbeta, inte två..

Gah! Blir så trött. Men nu är överklagandet skrivet, påskrivet och skickat. Nu kan jag inte göra mer än att hålla tummarna.

Vi har grejjat med ommöblering här hemma de senaste två dagarna. På nedervåningen flyttas bokhyllor runt, och allt innehåll.. Fan att man ska spara och samla på allt.
 Vi har röjt ut det sista ur långgarderoben med, så nu är det bara sånt som det absolut inte finns plats för någon annanstanns, som står kvar. Det ska flyttas när vi målar och sedan när det möbleras. Då kommer det finns plats på andra ställen i huset.. Herregud, vi har så mycket saker!! Det behövs en ordentlig rensning, men när man har ett helt hus så blir det så mycket att gå igenom. Har man då dessutom ingen bil, så är det svårt att slänga skiten med. :P Nu ska det iaf bara slipas bort lite tapetrester, innan det är dags för målning och masonit på vissa väggar.

Har vaknat med förvärkar om nätterna de senaste dagarna. Huvvaligen! Det är inte härligt kan jag avslöja. Men nu har jag iaf gått in i vecka 31! Inte långt kvar nu. Ska bara ta mig igenom födelsedag och julfiranden till höger och vänster, sedan är det dags! :P Wiiie!
Man kan ju tro att jag redan är där... :P

Erbjudande..

Jag har annons ute på blocket. Aimées gamla Hauckvagn, som numera är såld, och hennes Brio sittvagn. Briovagnen kostar 2100kr ny, och jag har satt 1200kr som pris. Ikväll fick jag ett mejl från en man som skrev "Briovagnen, du får 500kr för den, ok?"

Eh, näe? Skit ner dig, var mitt spontana svar. Behöver jag nämna att jag inte ens bryr mig om att svara på mejlet?

Ledig fredag.

Jahupp. Det var dåligt på bloggfronten denna veckan :P
I måndags ringde jag efter F-kassan, men fick inte tag på någon. Ovanligt.
På tisdagen var Tfan och jag inne i växjö, alldeles utan barn. Knasigt. Träffade nya läkaren på Psyk, gick bra. Ska få kallelse inom fem månader igen, och tanken är att jag ska få tillbaka mina stödsamtal, men tyvärr inte med samma person som jag haft sedan 19års ålder :(
Vi åkte ner till centrum igen, åt på pizzeria med mamsen som osså var inne på ärenden. Sedan handlade vi de sista nödvändiga plaggen till bebis. Två pyjamas och  två sovpåsar. Färdigt! Bara strumpor kvar, men de har mor gjort sig frivillig till :)

I onsdags ringde jag efter min handläggare på f-kassan igen. Jag ringde var 10-15 minut från 10:00, fram till 11:35, när jag cyklade och hämtade på dagis. Fortsatte likadant från 11:55 till 12:45, när Aimée och jag cyklade till BVC för 2½års kontrollen. Aimée pratade som en galning, och visade sig vara 96cm lång och 17kg tung :) Storklumpen:)
Jag hade utvecklingssamtal på förmiddagen med, och där var allt osså bra. På dagis tycker de att hon står på sig bra mot de andra barnen, hon är med hela tiden, pratar bra och det enda problemet är väl att de matar henne varje lunch.. Men det är inget vi gör här hemma, så jag misstänker att hon blir distraherad av de andra barnen ihop med att hon vet med sig att hon får mat trots att hon själv inte äter :) Man får inte vara dum :P
Jag fortsatte ringa efter handläggaren när vi kom hem från bvc och ica. Till slut ringde jag till människan som skickat det sista brevet, som menade att jag skulle prata med min handläggare. Men hon hade ju gått hem för dagen, och dessutom har jag försökt nå henne i två veckor. Så personen jag pratade med lämnade en lapp till henne, med förmaning att ringa upp mig. Idag har hon fortfarande inte ringt upp *suck*

Igår vet jag inte vad vi pysslade med... Jag sydde ihop en sovpåse, hämtade på dagis och planerade middag. Efter att Tfan kommit hem och vi ätit, cyklade vi till frisören, så att Tfan fick kaluffsen trimmad. Sedan fortsatte vi till färgbutiken och handlade golvfärg och penslar. Färdigt för målning i bebisens rum :)

Idag är Aimée och jag hemma. Tfan hade varit uppe inatt, och rensat ur nerkissat lakan. Nattblöjan hade halkat snett och lossnat på ena sidan.. Så imorse var Aimée supertrött och sov till halv tio.
 Vi var ute och hämtade posten, där Aimée fått ett brev från farmor, med en stickad halsduk i :) Det är roligt med överraskningar. Nu tittar vi på film och Aimée äter äpple.

I helgen ska det vara lugnt. Sista lugna helgen i november, sedan blir det fullt ös med ikea, födelsedagskalas och extrajobb för Tfans del. Det känns som att november kommer att gå fort. Poff! :)

Bloggtorka :P

Jodå, jag kom hem från skogen denna gången med :)
Vi hälsade på min moster på torsdagen. Naturligtvis började det snöa bara för att mamma och jag för en gång skull åkte iväg någonsatnns utan män, barn eller hundar :P Det var oki hela dagen, tills vi skulle åka hem. Då började det kräksnöa :P Men innan dess hade vi trevligt. Mormor hade kommit dit med förhoppningen att få träffa Aimée, men hon var ju på dagis :P
 Precis när vi skulle köra var det som om snön som fallit hela eftermiddagen till slut mättat marken, för nu började det lägga sig. 10 minuter efter att vi kört föll det pannkaksflingor, vägen blev kritvit och sikten med. Mamma körde med fyrhjulsdrift och all-yeardäck, och vi tuffade fram i 50km.. Men fram kom vi ju iaf :)
När jag väl kom till växjö var klockan 17:05. Min buss skulle gå 17:35, en linje med byte. Men när jag kom ut på stationen så stod det en klunga folk vid hållplatsen för busslinjen som går hela vägen till Alstermo. Så jag tänkte att det kanske gick nån buss 17:10, som jag bara missat i tidtabellen. 17:13 var jag inne på bussen.. Då visade det sig att bussen jag satt på skulle ha gått 16:50.. :P Den hade varit ute på industriområdet för att plocka upp folk, och där ute var det samma trafikstockningar som mamma och jag mötte på väg in i stan. Så på det viset slapp jag vänta och dessutom slapp jag byta buss. Wiie! :D

I lördags var vi på det obligatoriska Alla helgonafirandet hos svärmor. Aimée lekte som en galning hela eftermiddagen. Skötte sig jättefint med, och dök inte ner i godisskålen bara för att den ställdes fram. Utan hon väntade tills farmor frågade om hon hade fått, och tills fasters man Urban gav henne skålen och bjöd :) Dutti tjej! :)

Igår campade hela familjen i långgarderoben bakom vårt sovrum. Vi fick bort den sista eländiga tapeten, så nu är det klart för en slipning, innan det är dags för målning. Planen är att Aimée och jag ska åka en runda till mamsen nästa vecka, så målar Tfan golvet med. Målet för garderoben, bebisrummet som det ska bli, är att den ska vara färdig till slutet av november/början av december. Så att jag kan hjälpa till, innan jag blir, eller rättare sagt, min mage blir en egen världsdel. Och sedan kan vi piffa där inne under december, i lugn och ro. Klart till jul, långt innan bebis kommer :)

Idag har jag häckat vid symaskinen och telefonen. Jag har sytt och broderat ett par byxor som Aimée ska ha på dagis på onsdag, för då är det tydligen maskerad. Sedan sydde jag färdigt bodysuiten som jag började med förra veckan. Dessutom hann jag nästan med ett par bebisbyxor i brun, härlig velour, kantad med rosa mudd.
Pratade med mamsen en stund, och väntade på att försäkringskassan skulle ringa upp. Jag ringde dit förrförra veckan och lämnade meddelande, samt för en vecka sedan, fortfarande inget svar. Dessutom försökte jag nå handledaren på egen hand, men det funkade inte heller.  Får koppla om telefonen imon.
Hämtade Aimée på dagis. Hon var så himla trött, hon stod i hallen och stirrade rakt fram bara när jag kom. Tackes tjejen. Men hon sov en stund när vi kom hem. Sedan var vi på ica. Efter fika så byggde vi med Duplo, innan vi gick upp på hennes rum och letade upp Tfans gamla Briojärnväg :) Det tyckte hon var kul.

Imon ska Tfan och jag in till stan, och Aimée ska vara på dagis länge imon med. Jag ska till min nya läkare på Vuxenpsyk, och Tfan ska med som moraliskt stöd. Det ska bli.. intressant..

Puh! Vilket inlägg! Måste vara nytt

RSS 2.0