Snaaark..

Jag firade torsdagen med att vara dassig. Steg upp med Bums vid 09, och gick sedan och la mig vid 11 igen. Sov till 16, då hade Tfan lagat middag. Sedan hade jag inte hjärta att lägga mig igen. Så jag höll mig uppe med familjen, jag var kanske inte det härligaste sällskapet, men jag var här iaf :)
 I övrigt är det ganska lugnt. Jag är ganska gravidfixerad för tillfället, därför skriver jag mest i grav.bloggen, för att skona er som är helt ointresserade av graviditetsrelaterade saker..

Har en stark hittepå-önskan idag, men jag vet inte vad som ska hittas på :P När man dessutom sover länge på morgonen så försvinner liksom hela dagen på något vis. Antar att det kommer bli ica som vanligt, middagslagning osv...

Möblerar om..

Igår kom vi upp i ganska bra tid, Tfan och jag. Vi tog oss samman och började speka runt i Bums rum. Hon har börjat klänga på spjälsängen, när hon är i den, och det sista vi vill är ju att hon ska falla ur den och landa på huvudet.
Så, vi bestämde oss för att helt enkelt göra det vi pratat om i flera veckor. Byta ut Bums säng. Egentligen hade vi velat ha en juniorsäng, en vit Kritter från Ikea, men hur ofta är vi där? Näe precis, så det får vänta helt enkelt. Istället gjorde vi likadant som med Aimée. Vår gamla köksoffa som funkar som utdragssäng, får agera säng tills vidare. Men först skulle vi flytta tre överfulla bokhyllor, alla böcker, två byråer fulla med sängkläder, organisera bland leksaker och allt detta samtidigt som barnen var vakna och ivägen. Det gick väl ganska bra, vi fick ett par härdsmältor, men det var ju knappast oväntat. Bokhyllorna hamnade nere i stora vardagsrummet. Där står det nu minst en möbel som inte ska vara där, men annars är det ganska oki. De flesta böckerna hamnade i Aimées långgarderob. Vi har planer på ett hyllsystem i trappuppgången, men innan dess måste vi måla om och, just det, till Ikea. Ställde soffan på plats, flyttade in barnbord, soffa och stol i Bums rum, flyttade ut byråerna i hallen och bytte plats på de gamla sängarna som ungarna har som dock/nalle-sängar. Eftersom det kom fram lite nya leksaker så fick Aimée ta en rensning bland sina saker. Vi försöker se till att man lägger undan ungefär lika många saker som man tar fram. På så vis får de nya sakerna plats med en gång och man kan spara de gamla så att de kan tas fram och upptäckas igen :)

Bums var väldigt glad över sitt "nya" rum, hon lekte där länge och ungarna klarade t.o.m av att hålla sams i någon timme :)

Mitt i möblerandet hade vi en paus där vi gick till ica, promenerade runt "vår" bondgård och tittade på korna, gick förbi vårt gamla hus och ett annat som håller på att rivas. Det blev drygt en timme ute i kylan, så när vi kommit in tog vi ett mellanmål innan vi fortsatte med möblerandet. Till slut fick vi undan spjälsängen med, nu får den stå i källarn tills det är dags för nästa.

När vi var klara satt jag och slappade vid facebook, när jag fick ett samtal från Becky! Det var länge sen! Hon var påväg hem till föräldrarna för att åka till Sälen, och undrade om hon kunde komma förbi på vägen dit. Så efter en stund fick vi besök av henne och hennes chaufför, en trevlig stund. Bums skrämde Becky med sitt babbel. Senast vi sågs var ett halvår sedan, och då pratade Bums inte :) Inte på detta viset iaf. Det var himla kul med besök!
 Tyvärr tog den här möbleringen i stort sett hela dagen, så jag hann inte gå på handbollen och träffa Ela och hennes Jordan som var på besök :( Det skulle inte förvåna mig om jag är den enda i byn som missat honom nu när han väl kom hit :P Typiskt. Får pressa henne på alla detaljer på spinningen ikväll :)

Allt blev helt knas igår iaf, middagen var inte färdig förrän strax innan sex, och ungarna åt sitt lördagsgodis kvart över sju :P Vid halv nio var båda i säng, och Bums låg kvar i sängen hela natten. Vi var uppe hos henne ett par gånger under kvällen. Då verkade problemet mest vara att hon hade för mycket plats, jämfört med spjälsängen :) Vid nio imorse steg hon och jag upp. Väldigt bra resultat för första natten i nya sängen. Hoppas det håller i sig!

Idag kommer det nog att vara lugnt. Tfan ligger kvar i sängen, han verkade en smula dassig. Ikväll är det spinning, osså är det väl meningen att vi ska äta middag med. Vi får se hur det hela utvecklas helt enkelt..

Trött....

Fy fan va trött jag är. Trött på krämpor, ischias, matsug, kalla fötter, saker som inte går som de ska, inställda träningspass, bråkiga barn, sömlösa nätter och allmänt tjafs.
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt ifall jag verkar otrevlig eller ointresserad, här eller när vi ses, men jag orkar faktiskt inte hålla någon fasad. Mår jag skit, så lär det märkas.

Jag är gravid och har en familj att ta hand om, det är allt jag har ork till att lägga energi på. Sedan är det ju trevligt att få ledigt från vardagen ibland, men oftast biter det mig i röven efteråt. Som idag, gick promenad-fick jävlig ischias. Och jag som inte ens hade planerat någon promenad. Fan.

Så jävla omotiverad. Hade jag kunnat sova så hade jag låtit bli att stiga upp på morgonen, men vad tjänar det till, att ligga vaken i sängen?

Blä säger jag bara.

(Dålig dag, eller nej, jag menar vecka!)

Promenad...

Var däckad i förkylning igår. Tänker ta nya tag idag, så jag går en promenad. Skulle ha haft spinning ikväll med, men det får jag nog hoppa över. Hoppas på att jag är helt oki tills på tisdag, när nästa spinningpass är.. Fast det är klart, då är Tfan inte hemma... Snark :P Jaja.

Hoppas kunna komma igång med lite simning. Känner att en del av de andra motionsformerna jag håller på med för tillfället inte riktigt passar storleken på min mage. Nu ska jag dra på mig termobrallor och hoppas att jag slipper ischiasen.


Fin dag!


Igår var en helt sjukt trevlig dag!
Först tog jag med mig Aimée och åkte med Becca in till Växjö. Vi var i desperat behov av ny handdukshållare och hylla eller liknande att ha på toaletten. Till slut hittade jag det jag skulle ha på Claes Ohlson, ihop med en ny sänglampa till Aimée. Hennes molnlampa från Ikea dog för sista gången i söndagskväll. Jävla skitgrejor!

Kände mig lite stressad på stan, visste ju att Tfan var ensam hemma med en krasslig Bums och försökte handla och baka till kvällens Meandi-träff.
Men när vi kom hem hade han koll på läget, han höll t.o.m på att dammsuga när vi klev in genom dörren. Jag hann städa toaletten, och vi gjorde en gemensam ansträning på toa och fick upp badrumsskåpet och krokarna jag köpt.

Det kom en hel drös med folk, tror att vi var 10 pers med Maria, som visade alla kläder. Flera barn var med och hälsade på med, antingen de som redan haft vattkoppor, eller de som inte haft det men vars mammor tyckte att de skulle få dem :)

Denna gången kunde ju Tfan osså vara med och bestämma vad som skulle beställas, vilket var lite kul! Det blev..

Pants With Turtle In The Pocket, till Bums. Här var det Tfan som bestämde färgen, hade jag valt så hade det nog blivit bruna med kycklingen istället.



Turtles Everywhere Body till bebisen. Tfan bestämde färg här med, det hade blivit den ljusa om jag hade haft helt fritt spelrum :) Jag gillar att den är både röd och blå, unisex! :D



Jag fick ett par Knickers For Mom. Provade dem, och de var tunna och mjuka, med mudd som går att vika upp på magen om man har bebismage, eller som man kan vika ner om man är utan bebismage:)



Aimée valde en Geisha Everywhere Dress och...



Canvaspants! Väldigt bra byxor som tål ALLT! Halleluja!

Nu ska jag sanera barnen efter dagens mellanmål. Snart kommer kompis och ska leka med Aimée med hopp om några koppor :)


Ny dag.

Hade verkligen ingen höjdardag igår. Vet i fan vad det var, men jag var ur gängorna, trött, irriterad osv. Men vi fick saker gjorda ändå. Tfan tog med Aimée ut på en rejäl promenad, hon har ju inte varit ute ordentligt sedan hon blev sjuk. De var nog ute 1-1½ timme. Hon var väldigt nöjd när de kom in. Under tiden passade Bums och jag på att mysa framför Nicke Nyfiken. Det märks att hon saknar våra ensamma förmiddagar nu när Aimée varit hemma från Trollet.
 På eftermiddagen satte Tfan och jag äntligen upp kökskåpet som har stått i källarn hur länge som helst. Ungarna satt vid matbordet och åt sitt godis under tiden. Jag kommenderade mest, och höll i skåpet på väggen medans Tfan skruvade fast det. Men upp kom det! När ungarna gått och lagt sig så fortsatte vi. Tfan målade skåpets stomme och luckor en sista gång, och jag tömde vårt gröna skåp. Sedan flyttade vi båda dvdskåpen till hörnet där det gröna skåpet brukar stå, och det gröna skåpet dit det ena dvdskåpet brukar stå. Sedan skulle allt porslin in i skåpet igen, sedan tömde jag vitrinskåpet i andra vardagsrummet och flyttade ut det i tvrummet där det andra dvdskåpet stod innan. In med allt glas igen! Sedan var jag helt slut :P

Jag skalade lite morötter och blandade dip, sedan parkerade jag mig framför tv:n. Där satt vi tills vi inte orkade vara vakna mer och då gick vi och lade oss :)
Idag måste vi handla. Och städa. Och fortsätta flytta om i kökskåpen... Vi får väl se hur mycket som blir gjort.

Måtte det gå över nu.

Ungarna verkar vara på bättringsvägen. Aimée fortfarande snorig och hostig, Bums med, men ingen feber och båda äter igen.
 Nu väntar jag väl bara på att vi andra ska bli sjuka. Det vore väl märkligt annars. Igår var jag så trött/slapp/urlakad att jag inte ens orkade gå och träna. Core och zumban fick helt enkelt vara. Det känner jag av idag. Det kryper i hela kroppen och jag vill bara ut ur huset. Jag ska på spinning ikväll, men det känns som att jag måste ut innan dess. Ska försöka snylta till mig en promenad någon gång under dagen. Synd bara att alla kompisar jobbar eller är utomlands... Eller hemma med massor av ungar ;) Äsch, det kan väl vara skönt att komma ut lite själv med.

Det märks att vardagen är på väg tillbaka. Ungarna äter frukost över hela huset och jag hinner knappt ta en ny tugga på min egen frukost innan det är någon som ska servas. Var tog frukosten vid matbordet vägen? Måste styra upp det där. Stör mig något fruktansvärt på frukostsituationen.

Gaaah! Nu måste Tfan stiga upp, jag har inget tålamod idag. Blä. Osså måste jag ringa jobbet med...

Händer inte mycket...

Aimée blev sjuk när vi var på kalas i lördags. Hög feber, hosta och ont i halsen. Hon frisknade till igår, men då insjuknade Bums i samma elände. Idag var båda dåliga, Bums med feber och Aimée med "bara" hosta och snor. Aimée har dessutom fått utslag av febern, röda pluttar som inte verkar vara vattkoppor, eftersom de är väldigt få och inte kliar. Osså blir det inga blåsor av dem heller.

Nu ikväll ville Bums inte ens ha välling. "Ont munnen" sa hon, så jag antar att hon har ordentligt ont i halsen. Skulle inte förvåna mig med den hemska hosta hon haft idag :(

Jag är ensam med ungarna ikväll, väldigt ovant för att vara jag :P Det är bara att vänja sig. Tfan är på teoriinfo på körskolan ihop med Jesper, dessutom smet han in på Lyckliga Gatan och bokade tatueringstid, fyyyyy faaan! Det är verkligen inte schysst nu när jag verkligen inte kan gadda mig :( Han kommer att få lida för detta ;)

Nu väntar jag på att Aimée ska parkera bakdelen på toan och kissa, så att vi kan gå upp för att bädda ner henne. Sedan ska jag äta lite kvällsmat, sedan vet jag inte alls vad jag ska hitta på... Funderar på att sy lite, det tråkiga är bara allt förarbete som måste göras innan själva syendet börjar... Fast det är klart, när man syr små plagg är det ju mindre förarbete :)

RSS 2.0