Helt ovanligt vanlig tisdag...

Vardagen är igång igen. Aimée har varit på Draken och Bums och jag har hållt oss hemma.
Jag passade på att potträna Bums lite på förmiddagen med. Hon var utan blöja i säkert 2½ timme, jag fick muta på henne blöjan igen :) Bajs kom det, iofs inte i pottan, men inte heller i blöjan. Bra att hon inte är rädd för att bajsa utanför blöjan :) Inget kiss, men blöjan jag tog av henne var väldigt full, så hon hade redan klarat av förmiddagspinket.
Det gick himla bra, hon satt en lång stund på pottan, avslappnad och såg på tv. Det kom inget, men hon protesterade åtminstonde inte mot att sitta på den.

Snart ska jag börja med middagen. Det blir ihopplock idag. Kyckling och nudlar till Tfan och Aimée, nudlar och korvstroganoff till Bums, ägg och bacon till mig. Det fanns naturligtvis bara en kycklingfilé kvar i frysen, och jag har varit för lat för att gå till ica idag :P
Efter middagen ska Aimée på terminens första gympalektion, under tiden hon är där ska jag kolla om det finns några platser kvar på kvällens spinningpass. I så fall ska jag dra iväg på det vid 18:45-19:45, sedan direkt ut på promenad med Becca och Dita. Gött! Jag ser fram emot de här promenaderna hela dagen, trots att jag sällan får en syl i vädret ;) Men det gör inget :D Det är så skönt att bara komma hemifrån och slippa vara mamma för en stund. Och att ha egna kompisar igen, är inte heller helt fel.

Nu insåg jag precis att jag har glömt att vi skulle köpa hem välling med idag... Bajs. Hurtprommis till ica under gympapasset helt enkelt.

Höst?

Det börjar nog bli höst. Jag var ute med Becca och Dita på promenad igårkväll, och det var bara 10grader ute. Helt plötsligt känns det väldigt kallt. Fast att jag faktiskt tycker bäst om just hösten, känner jag mig en smula motsträvig i år. Jag som borde kasta mig över hela garderoben med lagerpålagerplagg, sitter istället framför datorn i joggingbrallor och pjamastopp :P Usch. Jag är seg idag. Det hör väl ihop med att det är måndag. Tfan jobbar och båda skruttarna är hemma. Helgen är slut och hela vardagsveckan ligger framför en, och känns som om den aldrig ska ta slut...

Näe, om man skulle ta och klä på sig?

Resultat efter helt gottefri fredag och lördag.

Jag är en helgfrossare. Normalt äter jag minst en påse chips och en 200gr chokladkaka varje helg. Osså gärna lite lösgodis på det. Fredagar och lördagar har varit mina stora frossardagar. Inte denna helgen! I fredags jobbade jag från 09:00n på morgonen till lördag morgon, samma tid, så då hade jag inga problem med att hoppa över allt det där. Dessutom hade jag inte köpt mig nått sånt, så det fanns liksom inget att trycka i sig :)
Igår var jag helt slut på kvällen, drack lite te och åt min müsli, samtidigt som vi zappade mellan MotoGPkval och Man U-fotboll. Inget gotte då heller. Imorse ställde jag mig på vägen!
Nu har jag gått ner sammanlagt 4.4kg på 43 dagar. Det är 31% av min planerade viktnedgång :) Äntligen är jag under det hatade 70strecket, och bara 600gr från vikten jag hade när jag plussade med Bums.

Passade på att handla lite i stan efter jobbet igår. Hittade finfina höstochvår kängor, och boken Allt om GI. Väldigt bra bok om man vill ha information och recept i samma bok. Den kan jag verkligen rekommendera, om man tänker satsa på GI. Annars är den kanske i dyraste laget, 329kr betalade jag...

Tänkte ta mig samman och ta bilder på kängorna med sedan. Men det får vänta, för jag vill gärna ha dem på mig då, och under jungfrupromenaden fick jag skoskav, på ena foten bara :P Typiskt mig.

Resultat

Våg och måttband idag!
-3,8kg och -10cm på midjemåttet, på 37 dagar. Därmed har jag 1,2kg kvar till vikten jag hade när jag plussade med Bums. Sedan får vi se hur nära min "innanbarnvikt" jag kommer. Önskan är ju att komma hela vägen ner, men jag vet faktiskt inte om det egentligen är möjligt. Jag har en förhoppning om att kunna ligga mellan "Innanbarnvikten" och 5kg upp från den.. Då är nog mitt bmi ganska bra med...

Förskoledag idag, så vi ska strax börja med tandborstning och sådant, sedan ska jag släpa med Bums på en promenad i rusket. Blev så inspirerad när jag ställde mig på vågen :)

Umgåsdagar..

Igår tog flickorna och jag bussen till Åseda för att hälsa på Tfans systersons sambo. Killen själv var på jobbet, men vi umgicks och kikade på deras nya hus. Sambon ska ha barn om tre veckor så vi pratade en del om sådant. Bums pillade på allt hon såg och slog pannan i en fönsterbräda. Härligt :P Aimée var på gott humör hela dagen, och var väldigt lätt att ha med. När vi skulle hem så missade vi den bussen vi hade tänkt ta med nån minut bara, så vi fick vänta 40 minuter och sedan åka omväg med bussbyte och 30 minuters extra väntan i Eke :P Jaja, det gick att ta sig hem iaf.

Idag har Bums och jag varit hemma hos Maria och Alma och umgåts lite. Aimée behövde påfyllning i sin byrå, så jag tog en rejd i Marias reahörna. Hon säljer Me&i kläder, och har alltid en del plagg från gamla kollektioner liggandes till nedsatt pris. Så idag blev det fyra par byxor, fyra tröjor, en tunika och två par strumpor för 1100kr. Lagom tycker jag. Aimée kommer att bli så glad när hon kommer hem och upptäcker högen med nya kläder :)

På tal om henne så ska jag gå och hämta henne nu. Bums sover middag och Tfan är hemma från jobbet med migrän och sover han med... Gå alldeles ensam, hur ska det gå? Jag kommer knappt ihåg hur man gör :P

Mer resultat!

Mätte midjan innan barnrutinen imorse, och upptäckte att jag gått ner 2 cm till runt om! Sedan jag började göra något åt vikten i höstas, har jag nu gått ner 22cm i midjeomfång. Det är helt sjukt mycket egentligen... Men det har gått så långsamt att jag inte lagt märke till det.
Sedan jag började med GI har jag gått ner 10 cm i midjan ungefär. Läste någonstanns att kvinnor helst ska ha ett midjeomfång på under 80cm, och nu är jag äntligen på god väg dit :)

Andra roande nyheter? Bums nattblöjor tog slut för någon vecka sedan, och då började vi använda Liberos byxblöjor på natten... Ingen bra idé, dåligt tips! När jag kom in till Bums imorse så var det explosion i spjälsängen. Kiss och bajs över halva ungen och halva sängen. När Bums väl var avtvättad, bytt på och påklädd vände jag min uppmärksamhet mot hennes säng. När jag lirkade av lakanet så tackade jag mig själv för bra tänkande :) Jag hade nämligen kommit ihåg den plastade frottén. Hade inte den legat under lakanet så hade det varit byebye till madrassen. Vissa dagar har man tur i oturen helt enkelt :)

Fredag är det ju idag. Det betyder grinig fyraåring tills det är dags för godiset. En runda till loppisen kanske och besök av en vän... Vi får se!

Glömde ju!

När jag ställde mig på vågen imorse, var den väldigt snäll mot mig :D Jag har gått ner 3,3 kg på en månad... EN månad! 24% av min totala "önskade" viktnedgång. Halleluja och praise the lord, fast jag är helt fri från kristendom ;)

Så härligt att jag inte ens kan beskriva det. Nu är det seriösa restriktioner på godis och chips tills jag gått ner till "innanBumsvikten", dvs 1,7kg till. Har äntligen kommit in mer i köttänket. 120gr skinka äts upp på två måltider istället för på sju mackor :)

Synd bara att jag har blivit så förkyld :P Hade önskat att jag hade kunnat fira detta med en promenad eller två... Hoppas at jag mår bättre imon...

Vilken helg..

Var bjuden på förfest i lördags. Jag var faktiskt där, efter att ha spenderat nästan hela dagen i byns Bäckpark, på diverse familjeaktiviteter med ungarna.
Efter festen kom vi faktiskt hela vägen upp till vår "folkets park", kallad Hasselbacken. Tfan var med mellan 20:30-00:00, sedan gick han hem till barnen och Svärmor. Jag hade så kul! Det var länge sedan jag skrattade så mycket! Underbara vänner!

Denna veckan har Aimée börjat på Draken, byns förskolegrupp. Stort steg. Det har gått jättebra. Igår var vi inne i Växjö, och skämde bort Aimée med en regnbågsmönstrad Moloregnjacka :) Inte för att hon ser skillnaden, men alla andra butiker hade hunnit stänga :P

Nu ska jag lämna på dagis, eller jag menar Draken! :D

Släkthäng och marknad.

Vi fick en otrevlig överraskning igår. Efter att rörmokarn varit här i förrgår som kloggade duschavloppet igen. Han kom hit igår för att fixa det, då visare det sig att det är stopp någonstanns och till råga på allt så fastnar hans nya spolslang i röret och kommer inte loss. Jävligt kul. Jag som skulle ha jobbat idag, fick under min eftermiddagspromenad med Becca, veta att jag måste vara hemma för att ta hand om barnen idag. Tfan skulle bila upp källargolvet, så att rörmokarn skulle kunna kolla felet och få tillbaka sin slang.

Så, något trött i huvudet ringde jag svägerskan, Tfans syster Marie. Hon skulle vara hemma idag, så vi bestämde träff.

På morgonen idag tog jag ungarna till bussen, vi åkte våra tio minuter till Älghult, gick bort till Marie. Vi rensade blåbär, bakade blåbärspaj, pratade och fikade. Surade på regnet innan vi gav upp och gick ut oavsett väderlek. Då blev det kvavt, hett och solsken istället :P Aimée som hade jacka, jeans och gummistövlar när vi gick dit, hade bara jeans och stövlar kvar när vi gick hem :P
 Ungarna var glada och nöjda. Aimée fick sin efterlängtade heliumballong och 10kr marknadsgodis, Bums fick en höstmössa i bebismodell fast i rätt storlek och jag fick marknadskarameller.
Väl hemma hos Marie igen, klädde vi av barnen så de fick svalka av sig på gräsmattan. Bums fick av sig blöjan med till slut och firade det med att leka med vatten och kissa på altanen :P 
 
Vi stannade över på tacosmiddag, sedan fick vi skjuts hem. Det var en trevlig dag! Det är skönt att träffas och umgås under lugna former ibland, så att man kan prata och bara vara en stund.

När vi kom hem igen, hade Tfan och rörmokarn fixat med avloppet. Tfan hade hunnit hämta ett paket på macken, med bl.a mitt seriealbum med Zelda. Han fick sig några timmar i lugn och ro med sina chokladbitar och sin filmtidning med :) Skönt för honom!

Till sist gick vi för att handla. Vi skulle ta ut pengar inför morgondagen med, trodde vi. Nähä då! Inte en krona över beloppet. Va bra, Ica som Bank! Jävla röv. En fredagseftermiddag, i en by med bankkontor som stänger kl 14, och i en kommun med en, EN uttagsautomat. Som ligger i Åseda, av alla jävla ställe. Fan. Som ursäkt kom "Näe, det är så många som tar ut idag, när det är Älghultsmarknad osså Alstermodagen imon!" Jamen för guds skull! Förbered för det då! Man kan väl för fan inte marknadsföra sig som bank när man inte kan lämna ut pengar. Morr som fan.

När vi kom hem ringde jag till Becca för att kolla ifall hon skulle iväg till något uttagautomatsställe imon, vilket hon inte skulle. Så Tfan ringer till Marie, som vi vet ska till Nybro och Kalmar idag, och sedan hit till Alstermo imon. Medans Tfan pratar med henne, ringer Becca tillbaka och berättar att hon är inne i Växjö med sina föräldrar, som gärna tar ut och lånar oss de här hundringarna om vi vill! Gulle :)
Men Marie kunde ta ut åt oss, så det löste sig iaf. Puh. Jävla by.

Nu ska jag kränga på mig skorna och gå en improviserad runda med Beccan :)

Mina Ewa i Walla-byxor.

Mina byxor köpte jag på I Robe You i Växjö i mitten av semestern. Det var rea i favvobutiken, och jag skulle baaraaa "kika lite. Ja, gomorron ja. Hade med mig två toppar av samma märke in i provrummet, men ingen av dem var riktigt bra. När jag kom ner i butiken igen, för att hänga upp topparna igen, ser jag att expediten klär av en manekängdocka... Mina byxor...

Jag bör tillägga att jag hade med mig Aimée med, som for som en vilde in och ut ur butiken medans jag provade. Pju! Man ska inte ha barn med sig när man shoppar...

25% rea var det på Ewa I Walla när jag blev med dessa fantastiska brallor :) De är ännu fräsigare utan skärp, men jag är så kort att jag skulle trampa sönder dem med en gång. Dessutom är de så länga i hängslena att jag riskerar att tappa ut rumpan om jag böjer mig ned för att hjälpa något av mina barn :P



Även skärpet är från I Robe You. Linne från Gina T.





Så svala och sköna byxor! Dessutom tycker ju jag att de är så knasiga att de blir coola, men det kanske bara är jag :P

Vardag och me&iträff...

Igår var Aimée på dagis igen. Bums spenderade hela förmiddagen med att ta det fruktansvärt lugnt, när syrran inte var med och störde :)
 Hon fick lite frukost efter dagislämningen, sedan knölade jag ner henne i vagnen igen och gick för att träffa Becca och Dita. Morgonpromenader är så skönt! Specieelt när man har någon att prata och skratta med :)
När vi kom hem från promenaden hade rörmokarn kommit, han körde högtryckstvätten i vårt köksavlopp, så nu går det att diska igen! Tyvärr visade det sig senare under kvällen, att det istället hade kloggat igen duschavloppet :P Snark för gamla avloppsledningar.

När Aimée var hämtat på dagis gick vi vidare till bvc. Bums skulle mätas, vägas och få spruta. Hon hade växt 7cm och gått upp nästan 3kg sedan 1årskollen i januari :) Sprutan gick ganska bra, och hon var väldigt snäll mot tant doktor fast att hon klämde Bums över hela kroppen... Jag misstänker att det var bortfallet av vila som gjorde sitt där ;)

På kvällen var jag bjuden på Me&i träff hos Maria på vår gata! Som vanligt glömde jag bort att jag numera bor här och inte behöver gå tio minuter innan jag ska vara där :P Så jag gick en liten avvikare innan jag anlände.
Maria visade den alldeles nya kollektionen som kom ut igår, det kändes lite lyxigt att vara först att se de nya plaggen. om man bortser från alla andra me&iträffar runt om i landet igår ;) Det bjöds på god fika, intygade de som åt. Jag var riktigt stolt över mig själv närjag kom hem, stod emot både hembakad blåbärspaj och hembakat bröd! Det underlättades av Maria, som hade ställt fram pålägg som funkar bra som mellanmål för en GIare, det gillas! :D

Jag handlade med! Ett plagg till varje barn.



Pixiecat till Aimée. Föll hårt för den söta nakenkatten :)



Osså "overall with dotted mushroom" till Bums. Nu hoppas jag innerligt att Bums inte är en monsterbebis som inte får plats i dem, får då blir jag less :P

Jag hittade ju till mig själv med!
Mitt plagg heter "Velourtunic with dragonfly mom", och ser ut så här!


Gillade de små rosetterna i ärmslutet och spetsen nertill. Dessutom har jag bestämt att den kommer att funka ypperligt till min Odd Molly underkjol som jag fyndade i GBG.

Förhoppningsvis dyker kläderna snart upp, då ska jag försöka ta mig samman och lägga ut bilder på mig i tunikan.
 Jag köpte ett par rosa velourbyxor med, från en äldre kollektion, till nedsatt pris. Så himla sköna! Dessutom har jag hört att de håller formen länge, vilket är något jag inte kan säga om mina velourbyxor från HM, urk!


Alla bilder är från Me&i´s hemsida, www.meandi.se , gå hit om du är intresserad!

Önskekläder.

Har hittat två plagg från Odd Molly som jag behöver! De är från en äldre kollektion och därför hade jag inga större förväntningar om att hitta dem, annat än på Tradera. Men nu har jag hittat dem på en dansk webshop, dessutom på rea... Då är frågan; ska jag passa på? Jag som ska köpa den där Ewa i Wallaklänningen som kommer om ett par veckor... Fast semesterlönen kommer ju snart :P ÅÅh, vill ha!

För en gångs skull så har jag kopierat bilder, så att ni ser vad jag pratar om :)



Bloomers, att ha under en halvlång tunika, med leggings under och höga strumpor eller benvärmare nu till hösten...



Coolwool mameluck! Under tunikan eller kjolen! Först gillade jag inte de här alls, men de har lixom vuxit till sig :)

Nu återstår att se, vad min plånbok tycker om detta....

Vanlig vardag.

Idag började Aimée på dagis igen. Hon ska gå en vecka innan förskolan börjar. Det kan kanske låta onödigt, men jag har betalat för henne och själv blev hon alldeles studsig i hela kroppen när hon igår fick veta att hon skulle få gå idag :) Det har väl inte varit det allra roligaste sommarlovet för henne i år, med all flytt och renovering, så hon längtade efter att få träffa kompisar och komma hemifrån.

Tfan började jobba igår. Han tyckte inte att det var jättekul :P Han fick pannkakor till middag, som plåster på såren. Hade han kommit hem fem minuter senare så hade de varit slut. Ungarna skyfflade i sig pannkakorna :P
 Under dagen fick jag besök av Becca, hon fick gå på husesyn och jag fick prata med någon över fem år ;) Sent på eftermiddagen tog jag en timmes barnledigt och följde med Becca och Dita på promenad. Skönt att komma ut ur huset en stund och bara vara mig själv.

Nu ska Bums och jag njuta av en ledig förmiddag :) Har vi tur så kommer Becca och Filippa på besök under dagen, det skulle vara kul. Sedan ska jag måla färdigt min hylla, som jag designade i lördagskväll och snickrade ihop i söndags. Den är ännu ett fall av "vill jag så kan jag" :P Jag inbillar mig att jag kan helt enkelt :) Förhoppningsvis ska jag hinna klippa ut lite tygbitar till ett babypaket jag håller på med. Vi har ju familjemedlemmar som väntar bebis när som helst nu, så det är verkligen dags att börja :)


Vår dag <3

Igår hade Tfan och jag en dag för oss själva. Vi hade fixat barnvakter, så mamma kom på måndagskvällen när ungarna hade somnat. Fick några timmars umgås med henne innan det fick bli dags för sängen.
05:15 ringde mitt larm. Upp, klä på sig, äta frukost, plocka ihop, sedan bort till bussen in mot stan. Väl inne i Växjö hade vi knappt två timmars väntetid innan tåget gick. Vi satt och slöade på stationen, handlade lite på PressByrån.
Till slut satt vi på tåget mot Göteborg! Härligt!

Under helgen hade jag letat butiker på nätet, så jag hade en lista på butiker som jag ville kolla. Det var främst Ewa i Walla jag var ute efter, men det utbudet sög. Hårt. Riktigt dåligt var det, tyvärr. Men jag ville osså kolla efter Branting, Odd Molly, Hunky Dory och några fler. Här har ni butikerna!

Prickig Katt! Kul butik, men endast ett par plagg av Ewa i Walla, efter hemsidan få förväntade jag mig mer. Flera butiksplan och massor av secondhand.

BTQ Fantasia. Långsmal butik, med trevlig personal, men inte särskilt mysigt. Tyvärr inte särskilt shoppinginspirerande.

Grace. Jag vet att jag var där, men jag minns inte att jag var där :P

Milk & Honey. Trevlig butik, med trevlig och hjälpsam personal. Mycket rea, med många fina plagg till bra priser. Bl.a Odd Molly och Hunky Dory på 50%.

Kålle&Ada. Mycket kläder! Mycket rea! Upptagen personal och mycket folk. Dock utplockade storlekar. Populär butik märkte man av kundantalet.

Butik AnnLin. Besviken. Långt att gå, ensam i butiken utan att bli trillfrågad om man ville ha hjälp. Det utlovade Ewa I Walla-utbudet var pinsamt. En kjol och ett par byxor hittade jag, av sådan där typ som aldrig blir såld.

Oles Döttrar. Härlig butik! Mysig och många fina märken, bra ordning, fina kläder på rean. Personal som bara var engagerad i stamkunder, som dessutom bara provade utan att handla.

Charlotte. Stoooor ljus butik, rent och snyggt. Stora provrum. Kläderna var upphängda i färgskala på olika klädställningar. Bra personal. Bästa butiken som jag hittade :)

Bra dag, inga pengar kvar :) Flera nya plagg i garderoben :)

Sökkelsökkel!

Igår var Aimée på sin första simlektion i Älghult. Eftersom det går fruktansvärt dåligt med bussar dit på en söndag, och ännu sämre hem, så tog vi cykeln. En mils cykeltur, titta på simlektion, en mils cykeltur hem igen :)
 Det gjorde gott, trevligt var det med. Aimée tyckte att det var roligt, och jag tackar för motionen. Idag ska vi dit igen, och håller det sig bara regnfritt nu så tar vi cykeln idag med. Annars ska hennes kusin osså dit, så vi skulle nog kunna åka med dem egentligen. Men va fan, lite motion har väl ingen dött av?! :D

Började dagen med att vakna av mitt larm. Hade planerat promenad med Becca och hennes Dita, men hon kom hem från Stockholm i natt, så jag fick ringa och väcka henne, en kvart innan avtalad tid :) Vi kom ut iaf, i ösregnet. Dita kommer aldrig att förlåta mig för detta :D

Nu ska jag nog äta nått. Det börjar kurra i magen, och jag har ingen lust att bli vrålhungrig medans vi är ute på cyekl-sim-utflykten... Får se om ungarna slipper getinginvasionen som de drabbades av igår. Tror att fyra barn blev stuckna under samligen igår. Trist! Verkligen inte den start man önskar dem på simskolan :P

RSS 2.0