Paket!

I onsdags, på förmiddagen, hade jag fått mejl från Polarn&Pyret. 30% rea på utvalda grejor! Tfan och jag knölade ihop oss bakom skärmen och började hårdstudera urvalet.
Idag, 15:45 plingade det till i min fon! Paket att hämta på Ica, alltså tre dagar efter beställningen var lagd, i reatider! Jag tror inte jag har fått annat än skivor så snabbt!
I paketet låg följande;

En klänning till Aimée,

Med matchande? strumpbyxor.


och en tröja till Bums. Aimée blev sur för att hon "bara" fick två plagg, fast att hon tyckte om plaggen. Bums blev mastodontglad för sin tröja, och skulle prova med en gång, tio minuter innan vi skulle byta blöja och sätta på pjamas. Sedan fick jag knappt ta av tröjan igen, förrän jag lovade att hon kunde ha tröjan på sig imorgon igen :)


Pakethämtandet var avslutningen på dagen. Jag har hunnit med både promenad med Becca och Dita, och ett spinningpass efter tacomiddagen.
 Ikväll tänker jag njuta av te, mörk choklad och cashewnötter med salt och svartpeppar. Mums!

Hur var det med bävern?

I onsdagskväll var jag på Core och Zumba som vanligt. Träffade Ela där med, vilket inte är helt ovanligt. Hon råkade nämna att thursday was zeer day! Den magiska dagen. Hon och Becca skulle in till stan, till bils dessutom. Lyx.
Jag var inte sen med att snylta åt mig en plats i bilen, med varningen "ska bara kolla med mannen först". Det visade sig att mannen och barnen fortfarande var lamslagna av dagispesten, så vid halv tolv rullade bilen upp utanför vår uppfart och plockade upp mig. Utan barn. Utan vagn och utan tvättservetter och blöjor o handväska. Halleluja!

Väl inne i stan skulle bilen parkeras, och sedan gick Ela bort till sin tidsbokning :) Becca och jag fortsatte runt i stan. Hon fyndade rosa rattmuff (the bitch´s car) och rosa raggartärningar till sin nya bil :) Sedan fortsatte vi till HM, Åhlens, Gina Tricot... Sedan mötte Ela upp. Nere på Claes Ohlssons skulle jag köpa spotlights till vår köksfläkt, och medans vi stod i rulltrappan på väg ner klagar Ela på sina luftiga byxor som hon blivit ordinerad till att byta till.
"Haha, skållad bäver!!" Skrattar Becca, varpå Ela svarar "Bara för att jag har vaxat F****N!"
 Jag kan dessutom tillägga att vi inte var ensamma i rulltrappan :P Det blev många könsrelaterade skämt under eftermiddagen, medans vi fortsatte till SkoDej (huvvaligen!), Åhlens igen, apoteket, kinamat, bilen. Upp till samarkand för att gå på deras shoppingcentrum där, förgäves eftersom vi inte hittade det vi var ute efter :P
Jag fick med mig dubbla chipsrör och choklad till Tfan och mörk choklad till mig själv. Kul bilresa hem :)

Hann vara hemma i 90 minuter innan jag skulle vidare till Maria på vår gata för Me&iträff. Eftersom jag hade varit hemifrån halva dagen så tog jag med Aimée bort, hon skötte sig ypperligt, iaf så länge jag såg henne ;)

Jag beställde följande plagg till tjejerna, julklapparna är planerade, delvis iaf :)

Cerise Velourcardigan med neongrön Pixiecat till Aimée.



Bruna velourpants, till Bums att matcha med...

Ribtee with a lot of pugs, från Meandi´s sammarbete med bloggaren Cecilia Blankens. Det tror jag kommer bli fint ihop :)

Idag har vi vanlig fredag, om man bortser från att Tfan fortfarande är hemma. Fast att planen var att han skulle jobba idag. Jag har hintat att han kanske skulle ta och ta sig till vårdcentralen, och jag tror att han lydde mitt råd denna gången :)
Får se om jag smiter bort på spinningen i eftermiddag, eller om jag nöjer mig med att springa runt Rås... Vi får väl se.

Sjuklingvardag.

Jag har hela familjen hemma i influensa. Tfan och Aimée gör Bums och mig sällskap i vardagen, vilket betyder att ingenting är som det brukar :P Iofs så är det ju väldigt trevligt med sovmorgon, men sedan är det bara mat och passopp resten av dagen :P Bums och jag som brukar ha det så lugnt och skönt.

I söndags var jag på handboll igen, och såg Alstermo slå Djurgården, vilket inte var helt fel fast att det blev lite väl spännande i slutet. Direkt efter handbollen var det bara att gå in i spinningsalen och köra träningsveckans första pass.
Igår skulle det varit bodypump, men hon som höll i det var tvungen att vara hemma med barnen och inhopparen var sjuk. Så jag gav mig ut på en löprunda istället! Det var verkligen inte igår, men det var skönt. Har byggt upp både kondition och styrka de senaste månaderna och viktnedgången gör det hela lättare med. Så runt Rås, knappt 6 km, på 35 minuter. Ganska bra för första rundan på ett halvår minst :)
Sedan kom jag hem, duschade ihop med Aimée, nattade henne och drack en proteinsmoothie, innan jag begav mig ut på en promenad med Becca och Malin, runt Rås igen :) Så motion fick jag!

Idag ska jag på spinning igen. Sedan är det onsdag igen, veckans två sista träningspass står på schemat. Inga stora planer i övrigt vad jag vet. På lördag är det kalas för Tfans systerdotter och innan dess är det väl meningen att vi ska ha fixat någon present. Det löser sig.

Nu ska jag utfodra familjen med glass.

Stackars bloggen..

Nu har den blivit så där eftersatt igen :P
Det händer inte så mycket dock. I lördags kom mamma hit, hon, Aimée och jag passade på att åka och handla i Nybro. Det behövdes verkligen! Nu är det påfyllt i kylskåp och skafferi igen! Ett tag iaf :P
 På kvällen knatade Tfan, jag och kompisen Malin bort till Becca för att fira hennes födelsedag. Vilken fest! På det stora hela hade vi askalas, bortsett från två killar som var bråkiga, varav den ena försökte provocera Tfan i 90 minuter. Det slutade med att Tfan pratade omkull honom, ovanligt :P
Kom hem vid 04, lite sliten. Upp igen vid 07:30, för då vaknade ungarna :P Sedan var jag uppe till halv ett, tog ett par timmars sovpaus, lagade middag och avslutade söndagen med ett spinningpass :) Låg på 90% av maxpuls i typ 45 minuter, men det var det värt :)

I måndags var det vanlig vardag,förutom att Tfan och Aimée steg upp tidigt föratt åka in till stan och kolla hennes ögon på lassarettet. Det var inget som behövdes åtgärdas det närmaste året.
 Bodypump på kvällen. Har bytt upp mig lite i vikterna nu, och börjar se ordentliga resultat :) Det är verkligen kul!
På tisdagen åkte Bums och jag med Ela in till Växjö. Ela skulle på ett läkarbesök, sedan knatade vi på stan ett par timmar. Vi passade på att gå in på Gina Tricot precis när de hade öppnat, så det gick att röra sig utan att bli mosad :) Hittade leggings, strumpbyxor, höga strumpor och två kjolar :)
Avslutade Växjöturen med en sväng upp till CityGross, sedan åkte vi hem. Hann med ett spinningpass på kvällen med.

Igår hade Bums och jag mys framför tv:n hela förmiddagen. Var och handlade lite, men annars tog vi det väldigt lugnt. Hämtade Aimée på dagis, och ungarna lekte ute medans jag åt ett mellanmål. Sedan gick vi bort till bibblan, och lånade lite böcker. Hem igen, stekte pannkakor, alla åt, städa upp, duschade Aimée, bytte om och gick bort till sporthallen. Veckans två sista pass stod på schemat. Core och Zumba. Tror att jag hade någon slags senilitet igår, för jag glömde bort eller kom fel någon gång i varje låt :P Irriterande! Hoppas det bättrar sig till nästa vecka.

Idag vaknade vi till en rejäl mängd vitt ute :) Snö, snö, snö! Aimée blev så glad att hon studsade upp ur sängen. Hon hann inte sitta någon lång stund vid barnprogrammen, innan hon kom på att hon kunde klä på sig och gå ut innan dagis :) Hon är så glad i de nya vinterstövlarna och den röda vinterjackan som hon och Tfan köpte i måndags:)

Nu ska jag byta en blöja, sedan tror jag att vi tar en repris på gårdagens förmiddag :)

Snäll våg!

-7.4kg nu och -14cm på midjemåttet.

Känner mig lättare :)

HurtFia...

Hurtigt för att vara jag, naturligtvis :)
Steg upp en halvtimme tidigare idag, båda barnen skulle upp och ha frukost innan lämningen på förskolan, för Aimée hade tid hos tandläkarn innan. Vi kom iväg i bra tid, fick vänta en stund innan det var dags. Sedan grinade Aimée ihop, och ville inte alls till tandläkarn längre, fast att hon hade varit så modig om det innan. Men hon öppnade munnen iaf och fick tänderna räknade. Det är ett framsteg sen senast! Hon totalvägrade bananlacken dock, men nästa gång kanske.
Sedan var det promenad genom byn, bort till förskolan och lämna Aimée, messa Becca och gå tillbaka genom byn för att möta upp henne och Dita. Lite störigt att hon bor precis jämte tandläkarn :P

Vi gick en långpromenad och pratade skit, precis som vanligt :) Sedan gick Bums och jag hem igen, åt mellanmål och tittade på tv. Tog tag i disken, samlade ihop tvätt, och bar ner i tvättstugan, fick t.o.m igång första maskinen.
En halvtimme innan vi skulle gå fick jag syn på sjalen jag har stickat på beställning, och började sätta fransar i den, så jag nästan glömde bort tiden :P Men nu är den nästan klar iaf, skönt!

När vi kom hem från förskolan var det mellanmål igen, ungarna gick ut och jag fortsatte med tvätten, innan jag osså gick ut för att plocka några äpplen. Skalade och rensade dem medans ungarna såg på film när de tröttnat på att vara ute, så nu har min andra omgång äppelmos färdig! Ska bara portionera och lägga lite i frysen...

Sedan Tfan kom hem har vi ätit middag, grejat tvätt, gått till ica och handlat, gjort te och skickat upp barnen på övervåningen för att städa. Frågan är om det blir något gjort däruppe, men det lär väl märkas vid läggdags. Inte så långt borta.

En bra helt vanlig vardag! Inte illa :) Fast morgonens viktbesked har väl gjort en del för humöret, kan jag gissa :) Man får leva på det.

Underbara dag!

Äntligen!
När jag ställde mig på vågen imorse, visade det sig att jag nu har gått ner drygt hälften av min planerade nedgång. Härligt!
-7,1kg nu då :D Lövvlejj! ;)

På att igen!

Jobbhelgen

Jag jobbade i fredags, och lördags med om man ska vara petig. Åkte 06:05 i fredags morse, gick på 09:00 och gick av 09:00 i lördags. Härligt. Inte så mycket sömna som man kunde ha hoppats på kanske :P
 Jag åkte buss hem och mötte upp resten av familjen på loppisen. Jag fick min dörr inhandlad. Jag har hållt den där dörren i huvudet i en vecka nu, för att inte glömma bort att jag hade planer för den :) Nu är den köpt iaf.
Vi gick vidare till ica, hem igen. Jag gick och la mig mitt på dagen med griniga barn och det slutade med att jag sov till halv fyra :P Trevligt sällskap jag är då ;) Helt slut efter arbetspasset.

Den efterlängtade dörren blev levererad hem mitt i vår middag, strax efter att loppisen stängt. Så när vi hade ätit klädde vi på ungarna för att gå ut, och Tfan bar in dörren. När vi vuxna tröttnat på att frysa gick vi in igen, medans ungarna stannade på studsmattan.
Tfan bar in dörren, jag dirigerade. Sedan började vi sätta upp några hyllor, huxflux så stod jag och packade upp pyntlådan :P Så det blev en del gjort igår faktiskt, fast att jag sov bort halva dagen..

I torsdags var Tfan inne i växjö på förmiddagen, för att gå till neurologen. På eftermiddagen var det min tur att åka. På tisdagen hade jag fått sms från I Robe You om en klänning som jag har tingat sedan i våras. Nu hade den kommit in, så jag kände mig tvungen att åka in och prova den.
Klänningen var perfekt! Rätt färg och allting! Dessutom den sista i den storleken. Hittade en superfin kjol med, men jag hade inte råd med båda, så jag hoppas att kjolen hänger kvar tills november eller så :)
Passade på att gå på systemet med, och så hann jag leta upp tryckknappar med :)

Idag ska vi ta en tur till svärmor och hennes man. Det kan vara skönt att åka hemifrån med ungarna ibland. Dessutom är det väldigt länge sedan vi var där. Sedan semestern t.o.m tror jag... Nu börjar det dra ihop sig till att göra sig iordning. Jag hoppas på att vara tillbaka så att jag hinner gå på spinningen ikväll...

"Kära dagbok..."

Igår hade vi en helt vanlig dag här hemma. Aimée var på Draken medans Bums och jag umgicks här hemma. Med umgås menas att Bums sitter i mitt knä i fyra timmar, i tvsoffan, så att jag inte får någonting gjort :P Men, framåt tolv fick fart! En vända till ica, hem och lämna varor, en vända till Blomsterbutiken, hem och lämna varor, packa ner låneböcker, till bibblan och lämna böcker, hämta Aimée. Sedan var det mellanmål för kottarna, sedan gick vi ut. Tanken var att jag skulle plantera de där blommorna jag köpte på Blomsterbutiken medans ungarna var ute och lekte, men Aimée hann vara ute i fem minuter innan hon insåg att grannpojken osså var ute, och då var inte Bums och jag intressant sällskap längre :P
Vilket i sin tur betydde att Bums inte var med på noterna riktigt. Mamma ska inte stå vid planteringsbordet och vara tråkig! Leka! :D
Men jag fick mina blommor planterade, och jag blev riktigt nöjd! Fast när jag skulle göra iordning sista krukan blev det naturligtvis lite panik, eftersom krukan var så stor, så tog jorden slut alldeles för tidigt :P Ner i källarna för att leta upp ny kruka. Det blev en trälåda, men det funkade bra det med :)
Var borta hos grannen och pratade lite, samtidigt som jag försökte lotsa hem Aimée. Sedan skulle vi gå in, trodde jag, men Aimée ville vara ute en stund till. Så Bums och jag intog soffläge igen, tills det var dags att börja med middagen.
När vi väl hade ätit så var det barngympa. Stressigt värre. Lämna, hem och göra inget alls i 45 minuter, tillbaka och hämta.
På kvällen hade jag spinning med, så tisdagars eftermiddagar är verkligen ultrastress i denna familjen. Men jag kom iväg, jag också, och det var skönt!

Idag ska Aimée och hennes grupp på förskolan ut i skogen, hela förmiddagen t.o.m. Det skulle med mellanmål osså, så hon fick ostmacka, banan och O´Boy att ta med :) Hon är lättroad. Inget tjat om kakor eller bullar i matsäcken. Macka och frukt funkar bra :) Hon var dock lite sur för att jag inte värmde O´Boyen, men har man ingen termos så tycker jag att det är lite meningslöst att stå och värma :)

Nu har Bums ätit frukost. Hon knatar runt här, och verkar leta efter något att hitta på :)

Ikväll har jag Core och Zumba, och Tfan har sin sista arbetsdag för veckan. Imon ska han på "besiktning" på neurologen, sedan jobbar jag på fredag, då är han hemma med kottarna.
Jag fick sms från I Robe You igår, där Eva skrev att min klänning hade kommit in. Så egentligen hade jag velat in till Växjö med imon, men butiken öppnar inte förrän 12, och det blir så himla tajt när bussen går 12:15 :P Får se hur jag löser det hela... Kanske kan åka in på eftermiddagen...

Nu ska jag strax byta en blöja, huvva :P

Stjärnstatus!

Idag fick Tfan hem nya skivan med Gustav, även känd som Dungen. Både cd:n och LP:n. Ögnade igenom låttitlarna, oooade åt den röda vinylen och skrattade åt "inspelad på Alstermo Flygplats", när jag kom till tacklistan... I mitten fastnade jag.. Fernestedts.. Men det är ju vi!!! :D Jubel, glädje och sorg över saknaden :P

Annars har jag bara tränat och passat barn idag, inget spännande eller världsomvälvande. Så ligger det till!

Fullt ös...

Ingen vila denna helgen!
Igår kom mormor, moster och lillebror på tackförhjälpenmedflytten-fika :) Fast lillebror har redan fått en sådan fika, och mormor inte hjälpte till med flytten, men vad spelar det för roll? ;)
Det var trevligt att se dem iaf. Innan lillebror kom, knatade vi bort till loppisen, och blev nog kvar där någon timme. Tfan och jag hittade en snygg spegel, en plåtburk och ett nothäfte. Moster hittade en inbunden boksamling med 15 böcker, så hon fick gå hem och hämta bilen :P Mormor hittade en ram och lite redskapsprylar, så alla var nöjda när vi gick hem igen.
Det blev middag och efterrätt, och umgås förstås. De åkte hem framåt sextiden, och efter att barnen gått och lagt sig kom Ela förbi. Meningen var att vi skulle planera tjejkvällen, men det blev mycket prat utöver det :) Nu är tjejkvällen iaf planerad, datum är satt och gästlistan är spikad ;)
Det var kul att träffas och umgås en stund. Det blir sällan av, trots att vi ofta pratar om det.

Idag kommer det fler på tackförhjälpenfika. Tfans syster Marie och hennes man, och kanske deras dotter, plus Maries äldsta son, med flickvän och nyföding. Det ska bli spännande, Fiona är två veckor och vi har inte träffat henne än :)
Ikväll ska jag på spinning, träningsveckan har börjat! Hej och hå! Det kan jag behöva efter denna helgen ;D

Att ha en hälsosam syn på maten...

Är ju inte alltid lätt. Det är något iaf jag har kämpat med de senaste... 15 åren! Gud, vad länge det var när jag faktiskt tänkte efter.
Sedan jag började med GI har jag blivit bättre på att se maten som bränsle. Inte något som alltid måste vara gott. Nu menar jag inte att man ska äta mat man inte tycker om bara för att den råkar vara nyttig, men att acceptera att allt jag stoppar i munnen inte måste vara GOTT! Utan, kan smaka bra utan att skapa en revolution ;)  När jag tänker tillbaka bara kort tid som i somras, innan jag började med GI, så faller alla bitar på plats. Allt jag stoppade i munnen hamnade i kategorin GOTT! (med utropstecken, väldigt viktigt)
 Smörgåsar med smör och ost, gärna ljust, hembakat bröd. Te, med tre sockerbitar i, oavsett storlek på muggen. Sötad müsli, sötad yoghurt, O´Boy, middagar med stora mängder kolhydrater ihop med fett och knappt inga grönsaker, helgsvullande med socker, mättade fetter, kolhydrater och andra hemskheter som jag inte ens vill veta om, som jag åt av oavsett om jag var sugen eller inte, bara föratt. Det var ju helg! Nästan varje helg slängde jag halva innehållet i chipspåsen för att jag blev äcklad av hur mycket jag stoppat i mig, samtidigt som jag känt att jag inte längre är sugen. Bara för att dagen efter köpa en ny påse, ihop med choklad gärna, och sedan göra samma sak igen.

Nu äter jag fortfarande sötsaker, men inte sådana mängder. Jag äter inte vilka sötsaker som helst, utan väljer noga ut vad jag verkligen vill ha. Nu uppskattar jag de torkade bär jag har i min müsli, kanelen på min turkiska youghurt och mitt äppelmos med minimalt med råsocker. Nu, när jag rensat ut så mycket skräp ur min kost, kan jag känna de riktiga smakerna, de som inte förstärkts med stora mängder socker och smakförstärkare. Vilken befrielse det är, att känna att jag har kontroll på mitt sötsug och aktivt kan välja när jag ska ge efter och vad jag då ska stoppa i mig.

Att unna sig då och då, är inga problem. Så länge man inte är inställd på att varenda liten måltid och mellanmål ska påminna om en festmåltid, eller allt det goda från lördagsgodiset. Det gäller att välja, att ta kontroll.


Nedförsbacke...

Mot målvikten :)
På vågen idag meddelades det -6.4kg. Härligt! 46% av min totala viktnedgång är avklarad, iaf som det ser ut nu. Sedan får vi se hur långt det går. Enligt planerna så ska jag ner 7.6kg till, men efter 5 kg ligger jag på ett bra bmi, så vi får se om jag stannar där. Räknar med att de sista kilona kan vara riktigt svåra p.g.a av att jag tränar så mycket med. Jag får väl ta en Rivstart till, om jag känner att det behövs :)

Ont som fan i halsen, har jag idag. När jag lutar huvudet bakåt eller framåt, så har jag dessutom ont i mandlarna. Härligt. Varför blir jag alltid dassig på mina vilodagar? Jag kanske borde träna varje dag, för att hålla mig frisk? Näe, fast jag är så himla sugen på eftermiddagens spinningpass, bara för att jag vet att det finns platser kvar :P Men, som sagt så är det min vilodag, och halsontet vill nog inte på spinning heller :P

Igår var jag i växjö med ungarna och Becca och Malin. Trevligt:) Becca handlade till maskeraden hon ska till på lördag, Malin handlade lite till träningen och en spargris :) Själv hittade jag en födelsedagspresent till min bror, försenad med iaf :P Läppglans, psylliumfrön, en skiva till Tfan och garn till en sjal som jag fått beställning på. Dessutom var jag inne på I Robe You för att lämna tillbaka en blus som jag inte kom överrens med. Dessutom upptäckte jag igår eftermiddag att jag igår förmiddag hade varit duktig och fört över pengarna jag var skyldig butiken. Men fört över en tusenlapp för mycket :P Klant. Så vi fick det löst med, och jag fick veta att önskeklänningen ska anlända inom en vecka! Härligt!
När jag kom hem hade min senaste Traderavinst hamnat i brevlådan dessutom. Ett par OddMollysidenshorts, att ha under tunikan eller så :) Fina grejor, 300kr var dessutom riktigt bra pris!

Nu ska jag kurera min hals och se om Bums tänker vakna... Fredag innebär ju mest loppis och ica, så vi får se hur vi slår ihjäl resten av dagen...

RSS 2.0