I rätt riktning!

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket. Jag har tränat varje dag, och därför inte riktigt haft lust att blogga.. Jag är helt slut på kvällarna, och då tröstar jag mig med hemmablandad müsli, te, en stickning och tv med min man :)
Igår hade jag sista passet för träningsveckan, en timmes core. Svettigt :) Dessutom har kompisen Malin börjat träna med, och det är ju kul! Alltid roligt att ha folk att skratta med när man svettas ;)

Annars har jag rensat gräsmattan på nedfallna äpplen, ungefär 15 lövkorgar med äpplen har hamnat i komposten. Vilket slöseri, men vad ska man göra till slut? Tfan har bakat två äppelkakor denna veckan, den sista tog slut igår, det går inte åt så mycket sånt här hemma :P Jag har kokat äppelmos, men eftersom det bara är jag som äter det, så är det ingen mening att koka några stora mängder... Snark. Har haft en dagiskompis till Aimée och hans mamma här i veckan med, för att samla ihop lite äpplen och få med sig hem...

Iaf. Imorse när jag låg i sängen såg jag mina egna häftben sticka upp ur kroppen!Helt sjukt, det var verkligen länge sedan! Så jag var ju tvungen att väga mig. Lite jobbigt har det varit, då jag först igår hade kommit ner under den vikt som jag låg på när jag började träna för tre veckor sedan. Men idag!
-6.2kg. Hääärligt! Nu är jag under vikten jag låg på när jag blev med Bums. Först nu börjar jag ta tag i det som borde gjorts för över två år sedan :P Bättre sent än aldrig, eller?

Idag ska jag och ungarna in till växjö med Becca och Malin. Det ska bli askalas! :)

Söndagsös!

Idag har jag haft fullt upp! Började dagen med sovmorgon, vaknade vid 10:18 av ett knasigt sms från Ela :) Sedan upp och äta lite, väckte Bums 11:20, sedan när alla hade ätit och klätt på sig, så gick tjejerna och jag ut och rensade upp de äpplen som fallit ner under natten. Trädet verkade inte alls upplyst om att jag faktiskt rensade där igår :P Massor av äpplen blev det. Vill du ha äpplen, så är det bara att komma förbi och plocka :)

Till slut kom vi iväg till ica, hem igen, jag duschade och åt lunch, sedan kom Ela förbi och hämtade mig. Min första handbollsmatch! Som dessutom var byns handbollslags premiär i Allsvenskan! Och de vann! Med 30-25 (rätta mig om jag har fel :P) Det var himla kul att komma iväg på! Dessutom kom Becca efter en stund och gjorde oss sällskap :)

Direkt efter handbollen bytte jag om och gick på mitt spinningpass. Så nu är jag både svettig och trött i huvudet efter allt hejjande :)

Bästaste Sofi har fått sina raggsockar idag med, och hon var nöjd och glad :) Härligt värre.

Nu ska jag snart duscha, sedan är frågan; Äppelkaka eller inte äppelkaka? Hmm...

Jorå!

Jag är snuvig OCH korkad. Jag går på bodypumpen på måndag, Ela! :)
Fast innan dess väntar ju ett spinningpass på söndag. Och innan dess väntar en hel lördag att göra ingenting på, och nästan en hel söndag att skrota runt hemma på.

Nu känner jag mig piggare. Värst var det i torsdags, igår kunde jag iaf vara ute och greja med ungarna, gå till ica och loppis och sånt jox, utan att bli svimfärdig, som i torsdags :P
Jag har storslagna planer på att sitta inne och sticka hela dagen :) HELA dagen. Tfan funderade på att baka äppelpaj, med våra egna äpplen. Är du sugen så kom förbi :)
Nu ska jag återgå till mitt te..

Sjukdomstumtum..

När man går till ica i långsamt tempo, handlar, går till förskolan och hämtar fyraåring och hem igen, och blir bortom matt och yr... Är det ett sjukdomstecken tro?
Jag har sjukanmält mig inför morgondagen. Jag passade på den stunden jag hade rösten kvar, den har kommit och gått under dagen. Det finns inte en chans att jag orkar stiga upp kl 05 och åka till jobbet imon. Tyvärr. Va bra att man jobbar så jämnt att man kan få lite sjukpeng. Eller inte. Hela mitt arbetspass försvinner på karensdagen. Snark.

Nu ska mina barn bestämma sig för om dom vill ut, upp på rummen och leka eller titta på Fåret Shaun. Jag ska titta på fåret. Jajemän.

Hoppas Tfan kommer hem snart.

Förkylning..

Bums och jag var inne i Växjö med Ela i tisdags. Det var najs. Ela och jag investerade i nya träningsskor. Jag köpte ett par EasyTone att ha på all inomhusgympa jag går på. De är både sköna och rätt snygga.. Eller ja, knasiga så attde blir snygga :P Så fort de kom på och jag reste mig upp, så kändes det med en gång att min hållning blev bättre. Rak i ryggen! :)
Hittade en vinterjacka med, ett linne och byxor att ha på träningen, osså hjälpte Ela mig med att hitta rätt smink. Tack! Så nu är jag pank, typ :P Bra jobbat!
Vi åkte buss både dit och hem, och på vägen hem hade busschauffören fått nippran så han hade airconditionen igång. Både Ela och jag blev täppta i näsan, och på kvällen bärjade jag känna mig förkyld. Tack så mycket! Modig som jag var gick jag ändå på mitt spinningpass på kvällen :)

Igår tog vi det lugnt. Aimée var på Draken, Bums och jag hade sällskap av Becca en stund mitt på dagen. Sedan avslutades dagen med ett Zumbapass, snorigt och svettigt :) Passade på att förpacka och skicka Sofis raggisar som äntligen blivit färdiga, och jag hann lägga ut tre plagg på tradera.

Idag känner jag mig lagom fräsch. Unnade mig en tallrik glass igårkväll, och den gär sig påmind idag. Magen är inte vad den brukar. Nu blir det strama tyglar på gottefronten i helgen. Dags att ta sig samman. Igen :P Pläh, jag känner mig så omotiverad. Men så är jag ju förkyld. Imon ska jag jobba med. Puh! Hoppas att jag har piggnat till tills dess, har ingen större lust att smitta ner någon..

Nu ska jag häva mig i soffan med Bums. Hon har redan satt sig :) Undrar hur stor chans det är att hon vill sova middag idag? Skulle behöva det själv känner jag :P Vi får väl se...


Vardagsvecka igen...

Jodå, jag är fortfarande här!
Helgen har flutit på. I lördags var vi på loppisen en sväng, utan att handla något denna gång. Aimée fick ett litet paket av ägarinnan, fullpackat med clipsöronhängen och annat jox :P Hon blev glad :D
På eftermiddagen åkte vi hem till Tfans syster, för att fira en av hennes söners 18års dag. Det var lika trevligt som vanligt, och god mat med :) Slapp ha med mig GImatlåda denna gången :)

Igår var vi ute i Uranäs med samma Syster med man. Där ute finns det en gård där det ett par gånger om året, säljs pumpor, stenugnsbakat bröd, fantastiskt mjöl, hemmagjord glass, ekologiska hudvårds produkter, grönsaker, teer, kryddor, smycken och shabby chic-pynt :) Mitt i detta finns även ett kafé i ett partytält, där ungarna fick bulle och kärleksmums för 5:- st :)
Jag hittade en kanna med tillhörande glas för 45:-, och Tfan köpte ett stenugnsbakat bröd och fullkornsmjöl.

Resten av dagen bestod av tvfotboll, kolhydratsbaksmälla och middagslagning. Efter middagen pratade jag med mamma en stund medans ungarna var ute och lekte, sedan gick jag bort till idrottshallen och fick mig ett rejält spinningpass :) Det var inte en dag för tidigt.

Jag misstänker att mina humördalar beror på bortfallet av motion. Eftersom jag mår sämst torsdag,fredag och lördag, vilket är mina vilodagar. Samtidigt så vet jag att jag måste vila mig, annars är det risk att jag tar ut mig. Men nu när jag väl har kommit igång med motionen så är det så himla kul. Det är väl därför jag blir så frustrerad när vågen står stilla med. Jag vet ju att jag gör rätt, men jag vill så gärna ha resultat med en gång. Det är den stora nackdelen med GI tror jag. Man vänjer sig vid att det rasar på vågen, och när det slutar rasa så blir man frustrerad.
Men, innerst inne vet jag ju, att om jag fortsätter sköta maten och håller i träningen, så kommer det att ge resultat. Det tar kanske längre tid när jag tränar samtidigt, men resultatet kommer.

Sedan har jag ju själv valt att träna. Jag vill inte vara "bara" smal, jag vill vara vältränad. Då måste jag förlika mig med att jag kanske inte kan väga precis det som jag har satt upp som mål. Huvudsaken är att jag mår bra. Ett par kilon hit eller dit spelar ju egentligen ingen roll.

Puh. Nu har Bums vaknat, så jag ska ta hand om henne. Sjusovarn :) Klockan är 10:01 och först nu gör hon ljud. Det är sååå jobbigt med småbarn ;D

För mycket höst i mitt huvud...

Oj, vad många besökare jag hade här igår! Verkligen kul! Fast det hade varit ännu roligare ifall ni hade lämnat en kommentar eller två ;)
Gårdagens känsla sitter kvar idag med. Jag hoppades att den skulle blåsa över, men för tillfället verkar det inte troligt. Ställde mig på vågen imorse med, och vikten är fortfarande oförändrad. Fan. Hade minskat nån cm i midjan...
 Nu snurrar det i huvudet. Ska jag sluta med träningen tills jag har gått ner det jag vill, eller ska jag leva med att det går långsamt? Problemet med den långsamma viktnedgången är att jag har noll tålamod. När jag inte ser någon positiv förändring på vågen så tappar jag motivationen och börjar genast längta efter chips och choklad. Igårkväll hade jag en sådan stund. Jag var så sugen på nått onyttigt att jag höll på att få ett sammanbrott! Det slutade med att jag åt en av mina baconlindade biffar, kl 22 på kvällen :P Helt GI, men vid helt fel tid på dygnet. Så, egentligen vet jag att vågen inte kan visa neråt idag, just för gårdagens kvällsätande, jag har alltid varit väldigt känslig mot mat efter kl 20...

Just nu känner jag för att skippa all träning och bara hålla mig till mina promenader. Samtidigt tycker jag att det är jättekul att träna, att komma ut och träffa folk, vara lite ledig från hemmet en stund.
Om jag bara promenerar och håller i kosten, så kan jag gott och väl vara nere i målvikten till jul. Då kan jag ju börja träna igen på vårterminstarten...

Åååh, jävla ångest! Om ändå Tfan var hemma så kunde han säga till mig vad jag skulle göra :) Han är ju motionsexperten i denna familjen. Undrar hur mycket han skulle uppskatta ett telefonsamtal på jobbet nu? Detta är ju viktiga grejor, menar jag ;)

Antipeppdag.

Fy va off jag är idag! Ingen motivation, ingen ork och ingen lust. Vikten har stått stilla i en vecka ungefär. Gick ju upp efter mumset i lördags, och nu pendlar vikten upp och ner ett halvkilo. Gah! Så irriterande. Nu när jag har tränat i ett par veckor med, så går jag ju inte ner lika fort. Kroppen bygger ju muskler och jag antar att det är de som saktar ner viktnedgången... Jag önskar bara att musklerna bara kunde synas i spegeln och inte på vågen ;)

Näe, jag borde nog sluta fundera. Dessutom har jag en skitgnällig Bums i knävecken.. :P

Bortglömd blogg...

Det har varit lite mycket den senaste veckan. Jag stickar på två par strumpor till Sofi, de är snart klara :)
Dessutom har jag jobbat, tränat och oroat mig över en kompis.
Klumpiga Becca som ramlade i skogen och slog huvudet :P Nu mår hon bra igen iaf, bortsett från huvudvärk och en hjärnskakning. Hon var här både igår och idag och umgicks lite.

I helgen firade jag min viktnedgång med chips och choklad :P Väldigt bra, gick upp 0.5kg som tog 4 dagar på sig innan de lossnade igen :P Men men, jag har inga planer på att helt sluta äta snacks och godis, bara att äta det mer sällan. Tre veckor utan chips och choklad på helgerna har osså gjort en hel del på vikten!
Men nu är det vardag igen, och det lär dröja några veckor till nästa chipspåse :) Det känns ändå bra, det känns som att jag har bra kontroll på suget och ibland känns det som att bara vetskapen om det gör att jag går ner i vikt :P
Träningen har kommit igång ordentligt med. I söndags hade jag spinning, i måndags BodyPump, igår spinning igen och ikväll vankas det en timmes Core och en timmes Zumba. Sedan har jag vila till söndag, bortsett från lite promenader då.  Skönt att ha kommit igång ordentligt. Nu ska jag bara ta mig samman och ringa F-kassan och se vad de kan göra åt mig på den fronten. Det är inte billigt att träna på detta viset.

Nähäpp. Jag har en gnällig Bums som sitter i tvsoffan och tycker synd om sig själv, samtidigt som jag ska börja med middagen....

Hurtigt :P

Det blir mycket hurtigheter nu för tiden :P I tisdags hade jag ett spinningpass av en annan värld! Nya instruktören Moa är inte att leka med. Så svettig som jag var i tisdags tror jag knappt att jag har varit innan. Dessutom toppade jag spinningpasset med en promenad i hundägarfart, i skogen precis efter :)

Igår var det dags igen. Pass tre och fyra för veckan. Core och Zumba. Igår hade jag både Ela och Jutta med mig, himla trevligt med sällskap!
Det var svettigt och jobbigt, men oooh, så skönt när jag kom hem och fick mitt te och min müsli.
Idag; vågen.

-5.7kg och -12cm runt midjan.
Dessutom roade jag mig med att räkna ut hur många centimeter jag har gått ner runt midjan sedan jag började med all denna organiserade träning, i vintras. 35 centimeter!!! Det är inte klokt! Hur lät jag mig själv bli så stor? Hur kunde jag bara släppa taget? Näe, usch, dit vill jag inte igen.

Nu börjar mina kläder bli för stora :P Någon som har lust att köpa en kappa, en kjol och en klänning för halva priset? Inte för att det blir billigt, men iaf. Billigare än nya :P

Nästa delmål; halvvägs på vikten. 1.3kg kvar tills dess :)

resultat.

Kör en snabb uppdatering :)

Har gått på ett BodyPump-pass idag, första för hösten. Det blir nog kul, precis som i våras :)
I lördags ställde jag mig på vågen och fick roliga besked.
Nu -5.5kg från startvikten :) "Bara" 8.5kg kvar, tjoho! ;D

En bra dag.

Igår skulle hela familjen in till stan. Vi åkte (missade nästan bussen) vid 08:25. Inget kräk på resan, håller tummarna för att barnen är åkkräkfria nu...
 Väl inne i stan började vi på Stadium. Bums converse har blivit för små, så hon behövde ett par höstskor, eftersom det är för tidigt för vinterskor.. Det blev ett par Adidasskor med Gore-Tex. Den stora överraskningen var Bums skostorlek. I conversen har hon 21, vilket vi förstod var för litet, men när vi mätte hennes fot i butiken så visade det sig att hon ska ha 23-24 i skor! Herregud, hon har helt sjukt stora fötter!

Vi gick och åt på Waynes Coffee, jag tog en kyckling och avocadowrap som inte smakade nått alls, den lär jag inte köpa igen. Sedan gick vi vidare till Telia där Tfan bestämde sig för att han faktiskt behövde den där mobiltelefonen som han verkligen behövt det senaste halvåret :) Till slut var det dags att röra sig mot nya tatueringsstudion! Lyckliga Gatan, Elektrisk Tatuering, öppnade igår, och Tfan var första kunden att bli tatuerad där :) Det var väldigt fint och iordning, inte alls så pluttrigt och mörkt som i HoPkällarn..

När vi satt och väntade på att Tfan skulle börja bli plågad, så kom mamma. Vi tog med oss ungarna ner på stan igen. In på BRleksaker, för vi hade lovat ungarna varsin leksak. Aimée valde en docka som skrattar när man killar henne under foten, och gör pussljud när man pussar henne på munnen. Bums hittade en docka som skrattar när man trycker på magen.
Sedan skulle jag in på I Robe You, men jag råkade komma mitt i lunchen, så affärsinnehavaren bad mig komma tillbaka om en timme...
 Vi gick till garnbutiken, där jag köpte stickor till Sofis raggsockar, så nu kan jag börja på dem. Ungarna fick varsin glass och jag åt mina medhavda ägg till mellanmål :P Efter en stunds slöande gick vi tillbaka till I Robe You. Där fick jag en personlig visning av alla nya Ewa I Walla-plagg som kommit in :) Service kallar jag det! Jag hittade en beige underklänning, en grågrön jacka/skjorta (ännu ett svårdefinierat plagg:P) och ett par beigea mamelucker med korsstygn! Så fina saker! Snart kommer bilder på det!

När vi kommit hem duchade jag, vi la barnen och sedan gick jag bort till Pizzan för lite fotboll, alkohol och umgås :) Hade så himla kul, och skrattade ibland så att jag grät. Ni är helt sjukt underbara!

Kom hem lite lagom mitt i natten. Har lite huvudvärk idag, men det går nog att bota med lite alvedon. Idag ska vi bjuda på tackförhjälpen-fika, så jag ska gå och handla snart. Aimée och Tfan ska iväg på ett jobb nån timme, sedan är det städa och baka som gäller här hemma..

Aimée har tagit på sig sina snickarbyxor :D

Dagen efter motionen...

Tränade igår. Först en timmes promenad med Becca och Dita på förmiddagen, med Bums i vagnen, så det måste ju räknas lite extra ;)

Sedan på kvällen började höstterminens första motionspass för min del. Började med en timmes Core 18:00, följt av en timmes Zumba 19:15. Härligt :)
Svettigt blev det, men som alltid himla skönt när man är färdig och kan gå hem. Annat är det idag. Nu på eftermiddagen börjar träningsvärken komma. Precis uppe vid revbenen, och nere vid ärren från båda kejsarsnitten. Gött. Ikväll kommer jag att avlida av träningsvärk, för att inte tala om imon :P

Vågen var snäll mot mig igår iaf :) Sammanlagt -4,7kg. Wohoo! :) 0,3kg från innanBumsvikten. Nu är första målet nära.

Stora nackdelen med gårdagens träning, är dagens hunger. Och inte vilken hunger som helst. Kolhydratshunger :P Hembakat bröd, pommes, chips och lösgodis. Känns väl passande? Eller inte, som Becca skulle säga...

Åååh, det är ingen bra dag idag. Mitt dåliga humör ihop med hungern efter gårdagens förbränning är inte kul. Gnälliga barn underlättar inte, tyvärr. Och Tfan ska jobba över. Bläää. Krypa ner under täcket?

Höst :)

Min sorts höst. Inte vilken höst som helst. Ljust och varmt, men ändå inte sommarvarmt. Lite kyliga vindar, och bättre chanser till att kunna ha vad man vill på sig.

Idag har vi haft en vanlig morgon. Aimée satt redan vid barnprogrammen när jag steg upp. Började på morgonrutinen, och fick i Aimée och mig själv frukost innan jag väckte Bums, klädde på oss allihop och gick till Draken. Idag skulle Aimées grupp vara i skogen, så det var gummistövlar och överdragsbyxor som gällde. Jag fick t.o.m på henne Moloskaljackan, fast inte förrän hon såg att de andra barnen faktiskt hade jacka på sig :)
 
Jag gick hem igen med Bums, hon åt ett par smörgåsar till frukost. Sedan gick vi ut igen, först till Ica, sedan bort till huset där Becca bor, för att möta upp henne, Dita och Beccas bror. Vi kom iväg på en trevlig promenad, runt Rås. Alldeles lagom, tyckte Bums, som vanligt tröttnar hon efter en timme i vagnen...

Resten av förmiddagen har varit lugn. Bums har varit kelsjuk som vanligt på förmiddagar. Nu sover hon middag, hon har en förträfflig tendens till att somna för middagslur lagom tills att vi ska till Draken och hämta Aimée :P Idag får hon iaf 40 minuters sovpaus innan jag måste väcka henne..

Resten av dagen består av lek och utfodring av barn, middagsförberedelser och matlagning. Sedan drar jag på höstens första träningspass. Lämpligt nog ligger båda mina favoritpass efter varandra. Så, först en timmes Core, och sedan en timmes Zumba efter det. Lägg ihop med förmiddagens promenad, så kommer jag att vara helt avliden när jag kommer hem ikväll :P

Det blir bra. Det ska bli så skönt att komma igång med gruppträningen igen. Jag som var helt allergisk mot gruppträning innan :D


RSS 2.0