Dåligt med inlägg...

Åh, jag tänker att jag ska blogga... Tyvärr så stannar det där med :P
Vi har varit hos mina föräldrar i veckan. Åkte i tisdags, på onsdagen var vi i Osby. Aimée fick sin premiärtur på tåget och var glad :)
Vi knatade ut till Stjernhem, Tfan hade ju inte sett det och det tyckte jag att han var tvungen till :) Sedan var vi i Briobutiken igen, Aimée fick ett strykbräde av mamma, vi köpte ett set med skallror till Bums och födelsedagspresenter till Aimées tvillingkusiner som snart fyller 2 år.
Vi hittade en trevlig porslin och kökstillbehörsbutik, där Tfan unnade oss en kökshandduk med Pippimotiv på, varsin tekopp med tekanna till, en Mussemugg till Aimée och en ekologisk disktrasa. Vi var på pizzeria med, där Aimée och Tfan smäckte i sig stora delar av en jättelik familjepizza :)


Denna gången var fiket där mamma och Rachel brukade fika, öppet, så vi fikade av ren princip, trots att vi var aspackade/fulla/runda under fötterna/om magarna :)

Det var en fin dag, lugnt och skönt utan stress. Aimée fick ett utbrott inne i porslinsbutikan, när hon inte fick leka med saker vi inte skulle handla. Hon lugnade sig ute hos mormor, efter lite dricka och vila.

Idag har mamma passat tjejorna i Strandbjörksparken, där Aimée lekte rumpan av sig och åt glass. Tfan och jag var på House of Pain och skaffade oss smärta :) Jag gjorde Bums namn på knogarna och Tfan fick sig en svala med banderoll på halsen. Svalan matchar hjärtat med banderoll på andra sidan halsen.



Härligt värre. När min tattis var färdig kommenterade Tfan det med "badassFia" :D Han är allt bra knasig, min man :)

Torsdag.

Det gick bra hos arbetsterapeuten igår. Det var ett "lära-känna-varann"-möte, så det hände inte så mycket. Ska dit den 4 augusti igen.
Tfan och barnen var osså med in till stan. Han gick bort med flickorna till parken medans jag var på psyk. Aimée lekte på lekplatsen och Bums fick mat.
Väl nere på stan igen shoppade jag ifatt min garderob lite. Var bara inne på HM och Gina Tricot, men det får räcka, så här i viktnedgångstider :)  Skönt att få lite nytt i garderoben iaf.

Ställde mig på vågen imorse, och fick se ännu mer nedgång! 0,3kg sedan igår! Nu har jag bara 13,8kg kvar :P Det låter ju mycket, men när det nu väl ha kommit igång, och dessutom går i denna takten, så känns det inte omöjligt längre. Härligt.

Idag kommer pappa och ska fortsätta med det eländiga avloppet. Borde gå en promenad innan dess med, egentligen...

Arbetsterapeut

Jupp. Idag ska jag träffa min nya arbetsterapeut för första gången. Jag hade en bokad tid med henne tidigare, men nätterna innan det mötet behagade våra döttrar inte att sova, så jag fick avboka. Men idag är det dags. Ska även ta en vända på stan. Jag måste ha lite nya kläder, många av mina toppar är av dålig kvalitet från början, och har dessutom gått så långt över gränsen att de inte längre blir rena när man tvättar dem. Blä.

Vägde mig imorse. -0,5kg. Najs. "Bara" 14,1kg kvar :P Känns bra att det går åt rätt håll, fast att jag allra helst hade vaknat på morgonen och varit smal :D

Skickade tillbaka ett par sneakers till Junkyard igår. Glömde naturligtvis skicka med ett kontonummer! Kan man bli mer tankspridd? Hoppas att de tycker det är oki att få kontonumret på mejlen. Beställde en matchande åkpåse till Bums vagn med. Inte på Junkyard, men iaf. Mamma trodde att hon hade beställt i förväg, men det verkade inte funka, så jag skickade efter en igår, för nu hade den sorten jag önskade mig äntligen kommit in på lager. Ska bli kul att se hur det funkar ihop :)
Blev nästan helt klar med en klädbeställning igår. Ska slå i två tryckknappar med, sen är det klart. Ska fota och lägga ut på alvgrodanbloggen med så småningom.

Nu ska jag lägga in senaste Mansonskivan på iTunes.

Semestervardag.

Vi har promenerat en timme. Nyttigt värre. Hann hem för att äta mellanmål innan det bar av till banken för att lösa in en postgirolapp, och vidare till ica för att handla.

Idag blev första skapelsen av GBG-garnen färdig. Jag använde en garn som är återanvänd handmålad viskos, som sedan klippts i trasor. Mjukt och mysigt. Jag stickade en krage i resårstickning, och satt dit fem knappar så att man kan välja hur mycket stängd eller öppen kragen ska vara. Synd bara att det är lite fel årstid för kragar och sjalar just nu, för jag är inne i en sån fas :P

Bums har fått sin första portion 6månadersgröt idag. Hon åt allt utan några som helst problem, mysko unge det där :) Nu är hon tydligen mitt i bajseriet osså. Fju! Kanske skulle öppna ett fönster tills hon blivit färdig :P

Igår åt Tfan och jag våra chokladpraliner som han köpte i GBG. Hur goda som helst! Men nu blir det ju som han sa, jag vill aldrig någonsin se åt en Aladinask! Tacka vet jag riktig choklad!

Tfan och Aimée bakar kringlor i köket. Det går väl så där. Aimée är inne i en tjatålder, hon pratar konstant, undrar och ställer frågor. Det hade väl varit oki, ifall hon inte svarat våra svar på hennes frågor med -Vaaa? Gah! Jag blir galen. Varför fråga om man inte tänker lyssna på svaret? Jag misstänker att hon pratar för pratandets skull. Vem vet, man kanske dör ifall man tystnar en stund?

Nu ska jag byta bajsblöja.

Barnfritt.

I onsdags var hela familjen i växjö. Kasade runt lite och allt gick bra.
Vi tog med Aimée till Strandbjörksparken, väldigt uppskattat :) Hon hade väldigt skoj, medans Tfan och jag kände oss allmänt uttittade. Det kändes som om alla föräldrar som var där kände varann och alltid går dit på bestämda tider, osså kom vi och bröt mot alla regler :P
Vi hann med en runda hos tatueraren. Nu är tiderna bokade! Har inte tatuerat mig på fem år, nu är det fanimej dags!

När vi var färdiga i stna tog vi bussen hem till svärmor. Mamma och pappa kom dit med, och hämtade Bums. Vi andra tre sov över, och på torsdagsmorgonen åkte Tfan och jag in till stan igen. Därifrån tog vi tåget till Göteborg. Barnfritt och härligt. Innan har vi alltid lidit av tretimmars tågresan upp, men nu satt vi bara och njöt av lugnet :P Inga problem att åka tåg i tre timmar inte :)
Första timmen i gbg njöt vi fortfarande av barnledigheten, vandrade runt i stan och bara förundrades över att ingen av oss puttade vagn och att vi inte behövde serva nån som gnällde öronen av oss :P
 När vi väl funnit oss tillrätta kom vi igång med lite shopping. när vi var på väg hem igen, visade det sig att jag hade handlat garn för 1200kr, plus en Nemibok och en stickbok om sjalar. Tfan handlade ett par skivor, ett par böcker, varsin present till barnen och choklad.

Sedan Aimée föddes har jag inte känt så stort behov av att vara helt barnledig, få vara ifred en hel dag eller så. När hon var liten tyckte vi att hon kan lika gärna hänga på, eftersom det blev så stort pådrag med barnvakt. Men efter gbgresan funderar jag mest på vart vi kan åka härnäst, och hur länge man måste vänta innan man ber folk om barnvaktshjälp igen :)

Idag regnar det ute. Får se hur stora delar av familjen som vill med ut på promenad idag :P

Härlig vecka!

Denna veckan har varit super! Vi har promenerat två långa rundor varje dag, jag har skött maten utan att lida :) Och i torsdags kom belöningen! -1.4kg på en vecka! Härligt!!! Nu är jag härligt motiverad för att tappa fler kilon och för att göra det som behövs för att de ska försvinna.
 I torsdags var vi hos svärmor och umgicks hela dagen. Trevligt värre, precis som vanligt.

Jag har fått beställningar! En mamma i byn har beställt tre plagg till sin tremånaders bebis och en annan tjej har frågat om vantar. Trevligt!

Igår var svärmor och hennes Lasse här på en fika och ett loppisbesök. Tfan har roat sig med att måla i sin brors badrum till och från hela veckan. Nu ska det vara färdigt iaf.

Nackdelen med denna veckan är att den var så ofantligt bra, att nästa vecka ligger illa till. Dessutom står mycket på spel nästa vecka. Imorgon börjar jag jobba igen, 16 timmar sedan är jag ledig till helgen vecka 30. På onsdag ska vi på stan hela familjen, sova över hos svärmor, sedan ska Tfan och jag till Göteborg på torsdag, och på lördag kommer antagligen pappa hit för att fortsätta med källargolvet. Dessutom har jag invägningen på fredag, har jag inte gått ner nått då så blir det kinkigt :P

Nu ska jag dricka nått, och hålla Tfan sällskap i köket. Vår treåring tjatar öronen av honom :P

Dålig på uppdateringar...

Aimée, Bums och jag har varit hos flickornas faster och hennes familj idag. Tfan och min pappa har roat sig med att bila upp källargolvet och svettas floder, och det kände vi andra tre inte för att hålla på med :)

Jag kom på att jag är sjukt dålig på att skriva om Bums framsteg. Så vi kör en snabb genomgång just precis... NU!
Bums är 6 månader gammal om 9 dagar. Förra veckan tittade de två första tänderna fram, i underkäken. I veckan började hon rulla runt, i torsdags som en galning så att hon fastnade under babygymmet :P Vid senaste vägning och mätning var hon 68cm lång och vägde 7300gr. Hon hade då växt en centimeter och gått upp 500gram! Hon har haft infekterade eksem som nu har gett med sig. Vi har börjat med smakportioner som hon kastar i sig. Nu får hon hela portioner gröt. Idag fick hon ett utbrott för att jag hade för lite gröt på skeden :P Hon somnar ofta på egen hand och nu har kräket lugnat ner sig :)

Så!
Nu, choklad.

Glömt bloggen?

Har jag verkligen inte bloggat på en vecka?! Inte konstigt att jag knappt har några läsare :P

Iaf!
Igår tog jag med flickorna till stora mörka skogen :) Vi åkte hem till mamsen, eller rättare sagt så åkte vi buss till Eke, sedan kom mamsen och hämtade oss, i regnet, innan vi fortsatte hemåt. Innan vi kom dit så svängde vi in på ett antal grusvägar innan vi kom fram till... Deras nya hus! Mysigt, knasigt hus alldeles ensamt i skogen. Med massor att göra dock :P
När vi väl kom dit så var det kvällsmat och umgås, innan Aimée skulle gå och lägga sig. Bums somnade i vagnen, vilket var väldigt skönt, eftersom Aimée vägrade sova. Till slut gav jag upp och lät henne va. Hon lekte tyst och stilla i sovrummet, så jag lät bli att bråka. Tills hon tömde min plånbok på golvet, då skickade jag mormor. Man kan inte bli arg på mormor ju. :) När hon väl somnade, så vaknade ju Bums. Innan alla sov, och jag hade fått sitta en stund själv, var klockan 23:30 och jag var dödstrött. :P

Idag steg vi upp tidigt, åt och duschade, sedan packade mamma och jag in tjejerna i bilen och begav oss mot OSBY! Mammas farmor Rachel bodde där, och vi har fått ett seriöst Rachelinfall :) Så vi åkte dit, först in på kyrkogården för att titta på hennes och Rubens grav, fortsatte bort och tittade på Rachels föräldrars grav, samt Rachels morföräldrars grav. Vi fortsatte ner på "stan", letade efter Rachels pappas *Conrad* muskaffär, men den hade antingen flyttat eller lagt ner, för vi kunde inte hitta den iaf. Vi knatade bort till en park, där Aimée badade fötterna i en fontän, medans jag matade Bums.
Efter en kort toapaus, så kort den blir när tre pers med två vagnar ska kissa :P, så fortsatte vi o byn. Vi kom till parken Filsofen, där det helt plötsligt byggts väldigt fina hus! Bakom det ena huset har nämligen min morfars barndomshem legat, en gång i tiden. Kul att se, trots att huset inte fanns kvar.

Vi hann med ett besök i världens finaste Briobutik, där jag hittade dagismålarfärg för 10kr flaskan, en cykelkorg till Aimées cykel för 19kr, en pensel 5kr samt en fin träskallra till Bums för 99kr. Aimée fick en racerbil med MimmiPigg av mamsen osså, stor hit måste jag säga :)
Efter Brio behövde vi mat, så vi gick till ett gatukök i tron att vi skulle få någorlunda billig mat inom rimlig tid. Moahaha!!! Etter 35-40 minuter fick vi en 90grammare utan pommes, en med pommes, en Calippoglass (som Aimée hann äta upp innan maten) och en 33cl mineralvatten, för 111kr!!! Jag höll på att få spader! Hade jag inte varit hungrig, haft mensvärk, samt redan betalat för maten, så hade jag gått. Saken är den att män som beställt innan mig fick sin mat långt innan vi fick vår. Va fan? Ska inte hamburgare ta typ 10 minuter att slänga ihop? Särskilt gott var det inte heller. Jävla bajs. Där äter vi inte fler gånger.

Till sist letade vi upp Rachels barndomshem, byggt i slutet av 1800-talet. Jag har nog aldrig sett ett sånt fantastikt hus, som jag vetat om att jag har någon slags anknytning till. När dessutom såg de gamla stugorna runt om, så insåg man hur priviligierade Rachel och hennes familj verkligen var. De hade kammarjungfrur, kokerska, allt möjligt tjänstefolk. Ida och Conrad *Rachels föräldrar* skrev psalmer och dikter, medans barnen inte fick arbeta, för det ansågs de för fina för. Men de fick inte heller sitta sysslolösa, så det blev tydligen mycket broderande och pianospel :)

När vi drog oss vidare tornade åskmolnen upp sig, och det började bli riktigt kvavt, så vi skyndade in i bilen. Alla barn var snälla och trevliga.
Vi hann hem till mamma för att äta och packa, sedan körde mamma oss till Eke. Nu sover Aimée och Bums är arg. Vi är hemma helt enkelt.


RSS 2.0