Spännande dag :)

Jag har jobbat, ja i fredags alltså. Det gick bra. Egentligen behövde jag inte jobba, så jag bestämde att så fort jag fick huvudvärk så skulle jag åka hemåt. Ingen huvudvärk, bortsett från pyttelite mol nån timme! Första jobbpasset på ett halvår utan migrän, gud så härligt.
 
På torsdagkvällen kom Becky förbi. Jag rensade ur min garderob tidigare på dagen och messade henne för att se om hon kunde vara intresserad av något. Det kunde hon, och tog bilen hit direkt efter jobbet. Hon hittade massor av jeans och 3-4 hoodies. Så hon fick kläder och jag fick en rejäl slant på kontot. Gött.

Igår kom äntligen systern till killen som köpt Buggan, och hämtade den. Halleluja! Först skulle hon komma i onsdags tror jag, sedan kl 11 på lördagen, vilket flyttades till 15-16 på lördagen. Ett tag kändes det som om jag aldrig skulle bli av med eländet... Men nu är den både hämtad och betalad :)
 Vi hade -10 grader igår, och bestämde att det var bra grillväder :) Tfan och Aimée skottade så att vi skulle kunna vara vid grillplatsen, medans Bums och jag gick och handlade korv, bröd osv. Det gick bra ända tills vi började grilla de första korvarna. Då blev Bums uttråkad och Aimée frös :P Men men, det var trevligt och gott ändå :)

Idag har Svärmor och Lasse varit här och passat Aimée och Bums, medans Tfan och jag har varit och tittat på hus ihop med min pappa. Det är andra visningen på det huset, och det ser ganska lovande ut måste jag säga :) Inga större fel, lite fukt i källarn och mögel i en takkupa, men inget som kostar massor pengar eller massor av tid. Dräningen måste göras om, men det får vi ta i sommar i sånna fall...

Nu ska vi fundera lite, sedan får vi se hur det blir. Går det vägen så får jag väl kanske starta en renoveringsblogg... Många bloggar blir det.

Nu ska vi fika!

Wohoooo!!!

Åh, jag var på Zumba igår, så jäkla kul! Såg en lapp om det uppsatt på ica förrförra helgen, men på den onsdagen var Tfan och jag barnlediga och prioriterade bio framför motion. Denna veckan ville jag gå. Jag gick och ojjade mig en hel timme innan jag var tvungen att gå. Visste inte var B-hallen ligger, eller vilket omklädningsrum som var lämpligt att använda. Jag avskyr verkligen att gå på sånt här ensam, jag är ungefär lika mogen som en gruppförtryckt 14åring när det gäller sånt :P
Men, så fick jag se på FB att det var åtminstone en bekant som skulle dit. Till sist tog jag mod till mig, bytte om och packade ner skorna. Ut i snön! Nu finns det ingen återvändo! :)
Mötte bekantingen och hennes kompis i korsningen vid skolan, så jag fick stärkande sällskap innan Sporthallen :) Slapp irra omkring och se förvirrad ut. När jag väl kom dit, insåg jag att jag hade fixat det själv med :)

Jag är så glad att jag tog mig samman, gick emot alla mina fobier och konstiga spärrar och tog mig samman :) Det var jättekul, och jag ska dit igen nästa vecka. Nu vill jag träna mer! Innan var jag helt emot gruppträning, svettas ihop med annat folk är verkligen inte min grej, hade jag inbillat mig iaf. Nu kom det nog fram att det är tvärt om. Jag måste bara släppa alla minnen från skolaerobics med superhurtiga tjejer som instruktörer :)

Det blir mycket många smilies i detta inlägget märker jag..

Vi gjorde annat igår med. Tfan och jag städade ur långgarderoben i Aimées rum. Det behövdes. Jag hittade sex par utslitna skor som jag kunde slänga :) En jacka som kunde säljas, en jacka som kunde sparas och en jacka som jag hade inbillat mig var för liten, som nu visade sig passa. Annars var det mycket skräp. Rensade bort undanställda leksaker, femtusen gosedjur och konstiga väskor. Tfan tog ett krafttag och skilde sig från några kassar serietidningar... Ganska många kassar...
Bums somnade förmiddag strax efter tolv, och sov till 10 i tre. Precis när jag väckte henne insåg jag att hon skulle på ettårskontroll på bvc 15:15. Det blev lite stressigt. I med mat och ner i vagnen, ut i snöstormen! Vi fick ändå vänta, för VCpersonalen hade kafferep :P

Idag ska Tfan och jag ta ett tag på vinden. Det behöver rensas, och det är lika bra att ta det nu innan det blir nödvändigt på riktigt :)

Magsjukan går på dagis, Aimée har klarat sig än så länge så jag håller tummarna!

Nähäpp, lite rensning!

Motion!!

Jupp, både Aimée och jag har motionerat idag :) Aimée gjorde premiär på barngympan. Hon har sett fram emot detta hela dagen, och höll på tapa tron på att det någonsinn skulle bli "efter middagen", då vi hade sagt att hon skulle få gå :) Men det blev dags och då tar det naturligtvis tvåhundra år att komma iväg :P Aimée hade alldeles nysydda gympabyxor med, mörklila, fint ska det va :)
 Medans Aimée gympade med sina kompisar hade jag och tre tjejer till lite nybörjar spinning :) Det var första gången jag provade på det, och det var kul. Provade på pulsklocka med, och insåg att jag nog pressar mig själv ganska hårt när jag motionerar själv. Men det var kul att komma ut och prova på nått nytt, med andra människor dessutom.
När det var dags att gå fick Aimée ett utbrott. Hon tyckte gympan var så rolig att hon grät för att hon inte fick gympa mer :P Hon förstod inte alls varför hon inte kunde vara kvar och ha massor mer av samma roliga :)

Vi kom hem iaf, och där väntade en sötsugen man. Så medans Tfan höll Aimée sällskap när hon duschade och Bums vid gott mod, så knatade jag iväg i rask fart till affären. Kom hemifrån kvar i sju och affären stänger sju :P Men jag hann. Tfan fick Geisha och Center, medans jag fick vindruvor. Som, som vanligt, inte var helt oki. Snark.

Har hunnit sticka lite och lägga ut bilder på BDB. Nu borde jag verkligen duscha. Skulle ha duschat med Aimée, men då blev det ju affärstjänst, och sedan hade tydligen pannan slocknat, så det fanns inget varmvatten kvar efter Aimée. Men nu ska det väl vara lugnt...

Imon kommer en tjej och hämtar Buggan! Härligt! Extra peningan :)

Kalas!

Vi kom iväg på kalaset, trots att det som vanligt blev stressigt innan vi väl kom iväg. Bussresan gick bra. Bums somnade så fort jag hade satt ner henne i vagnen, hann inte ens sätta på henne selen innan. Aimée somnade strax innan Sävsjöström, och hann vila lite innan Lenhovda, där vi blev hämtade av Lasse. Bums fortsatte sova till vi klev ur bilen i Nottebäck, och var utvilad och redo för kalas :)
Det var trevligt som vanligt, jag slarvade med sötsakerna, lite väl mycket glass blev det under eftermiddagen. Jag har inte fått in vanorna än, så jag har inte kommit så långt att jag låter bli efterrätterna på kalas. Men det kommer så småningom.
Lasse fick fina presenter, och vi var ute en runda och åkte pulka och spark med alla barn. Aimée och hennes kusin Cayenne var ute längst, med stora kusin Emmy som sällskap. När de första gick in såg Aimée helt förvirrad ut :) Enligt henne hade vi precis kommit ut :P Men alla barn kan inte vara utomhusbarn, dessutom ser hon så mycket på tv, så hon behöver vara utebarn för att det ska bli balans tror jag ;)

Innan vi kom hem fick Tfan och jag nya stickade tossor av Svärmor. Denna gången hade hon sytt dit en bit skinn undertill, så att de inte blir utslitna lika fort. Mina var grå och svarta, lite randiga, Tfan blev lite avis för han fick helgröna :) Aimée fick ett par egna, röda var de.

Bums var på gott humör hela dagen. Lekte som en galning, både själv och lite med oss andra. Minst med oss föräldrar tror jag :) Hon somnade som en stock så fort hon hamnade i bilstolen, när vi skulle åka hem :)

Idag är det lugnt som vanligt, tror jag. Jag har hunnit träna lite Carmen Electra nu på morgonen, så mycket som blir gjort med två tjejer i skosnörena. Hoppas på att få till en ordentlig promenad med innan dagen är över.

Nu vankas snart gröt till Bums och mellanmål till mig själv... Mitt internet verkar ha försvunnit, får se hur det går med blogginlägget :P

Bildbevis :)





På begäran, eller efter önskemål, kanske man ska skriva :)
Här kommer iaf två bilder på min senaste förälskelse, OddMollyklänningen.

(Och det går bra att bortse från mina mupparsleposer)

Påminn mig om att köpa en ordentlig helfigursspegel när jag är på Ikea nästa gång, oki?

Nödshopping...

När vi vaknade imorse var både Tfan och jag sugna på att åka in till stan, men det blev liksom inget av det, utan vi såsade bort hela förmiddagen. Jag hade dessutom fått sovmorgon så jag var inte uppe förrän halvtiotiden... Men så fick vi ett telefonsamtal från Tfans mor. Då insåg vi att stan var ett måste. Svärmors Lasse har fyllt 65, och ska firas imorgon. Tfan hade hoppats att hans mor skulle hitta på nån bra present som vi antingen kunde fixa eller vara med på. Men hon hade inga presentidéer, så helt plötsligt fick vi ställa in oss på stan. Klockan var 11:00, bussen går 11:30, och innan dess ska vi hinna packa, klä på barn, oss själva samt gå till busshållplatsen, vilket tar 10 minuter i Aimées takt.
 Vi kom iväg, helt otroligt :P Jag ville in till stan för att kolla rean på I robe You, som jag såg skyltning om i onsdags, när Tfan och jag var på bio. Så jag knatade bort dit med en gång, med Bums i vagnen. Tfan och Aimée gick till Åhlens (där man fikar, enligt Aimée) för lite toapaus. När jag väl kom fram satt den en liten hanskriven lapp på dörren. "Stängt 20-23:e denna vecka" Snark. Det som är mest störigt är att om jag hade gått fram till dörren i onsdags när jag först såg reaskylten, så hade jag ju sett att det var stängt. Morr. Blä. Trist när man ställer in sig på en sak och så blir det inte alls som man hade tänkt.
Vi gick bort till Apoteket för att ta ut Tfans medicin istället. Sedan fortsatte vi till Cityhallen för lite lunch till Bums, och vidare till Napoli där vi tog middag allihop.
 När alla hade fått mat i magen, gick vi till HM. Jag hade nått svagt ögonblick på pizzerian, där jag lovade Aimée att hon skulle få välja en tröja där :P När vi kom därifrån hade ungen handlat för drygt 500kr :P Hellokittyklänning och pantalonger, liten söt kofta och en hel velourpjamas, till sig själv. Ungen kommer knappast behöva täcke :P
Uppe på Lagerhaus hittade vi lite skärbrädor och presenter till Svärmors Lasse. Skönt!
Sedan hade det lovats fredagsgodis, det gick Tfan med Aimée och handlade på Hemmakväll, medans jag och en sovandes Bums i vagn knatade in på Skrinet. Senast jag gick förbi var det sjukt utplockat, och allt som fanns kvar var typ Stickad kofta, 3500kr, varsågod! Inte riktigt min plånboks kopp te. Men, idag hade de hängt upp OddMollys nya kollektion, vilket betydde att höstens kollektion *bla kofta 3500kr* var på 50% rea. Najs. Jag shoppade mig en askalasfin klänning, med volanger och grejer. Jag fick ju presentkort av Tfan vid jul, så klänningen kostade mig en tredjedel av ordinarie pris. Gött!
 Efter att ha sökt genom hela centrum efter mina chips, gav jag upp och vi åkte hem. Nu kom jag på att jag kanske skulle ha knatat in på en butik till, som jag glömt namnet på... Men iaf, där hade de osså OddMollyrea, fast när jag tänker efter ordentligt så inser jag att jag ändå inte hade haft råd att köpa nått mer i den prisklassen idag, med eller utan rea :P

Till slut kom vi hem, Tfan gick för att handla bröd och chips, Bums fick sin älskade havregrynsgröt och Aimée fick sitt fredagsgodis. Nu har Tfan precis duschat, och det börjar bli Aimées och min tur att blötläggas...

Härlig söndag.

Idag har vi haft det bra :)
Vi började dagen som vanligt, med välling, frukost, Aimée tittade lite på tv och Tfan hade sovmorgon efter att ha varit uppe hos Bums en massa under natten.
Strax innan 11 kom Tfans syster Marie och hämtade oss. Vi hade packat korv, bröd, varm choklad, te och frukt i förväg. In med vagn, packning och pulka i bilen! Sedan åkte vi ut i skogen, nånstanns mellan Alstermo och Älghult, där pulsade vi ut i skogen allihop. Sedan väntade pulkaåkning, korvgrillning och allmänt umgås.
Bums satt snällt i sittdelen till buggan i 90 minuter, sedan tröttnade hon och ville komma upp. Hon satt hos Tfan en kort stund innan hon hamnade hos Marie och senare hos Urban... Det var en trevlig utflykt!
 När vi var klara med grillningen åkte vi hem till Marie. Där blev det lite fika, för de andra iaf ;) Aimée lekte en hel drös med Emmy, Bums sov färdigt efter att ha somnat i sittdelen när jag bar henne pulsandes i skogen på vägen hem. Hon fick lite mat, sedan lekte hon med på golvet medans vi andra hade fruktstund. Gött...
 Framåt eftermiddagen började vi packa ihop oss för att åka hem. Alla utom Aimée, som inte alls ville hem :P Men hon fick snällt följa med trots att hon inte hade lust.

Väl hemma blev det lite middag, sallad för min del. Tfan kom på att han hade glömt att vi egentligen behövde handla, så han fick ställa sig och baka bröd. Ungarna kom i säng till slut, trots att Aimée minsann skulle ha både plåster och vatten innan hon somnade, och Bums fick för sig att inte vilja somna alls. Så hon fick komma ned medans Aimée somnade till. Stackars Aimée fick inte en blund i ögonen när Bums skrek som en skållad gris bara för att hon inte alls hade lust att sova. Hon var visst trött, men vägrade bara somna :P Jag satt med henne i famnen framför tv:n, och efter 20 minuters gnäll och bök somnade hon med till slut.

Tfan satte sig i telefon med sin mor, och jag klädde på mig, gick ut på promenad samtidigt som jag pratade med min mams på mobilen. Nu är det kväll. Jag måste äta nått.

Imon är det måndag. Helt vanlig tråkmåndag. Ungarna ska till BVC för andra dosen vaccin, annars är det lugnt. Inget dagis, så jag hoppas på lite sovmorgon... Haha! :P

Snark.

Jag är så trött! Jobbade igår, steg upp 05:30, för att börja jobba 09:00. Lönt. Dessutom bestämde sig Bums för att käka välling 04:00, vilket iofs Tfan ger, men jag måste ju ändå vakna till, stiga upp, värma och lägga mig igen. När man somnar om vid den tiden är man ju helt kaputt och genomtrött sedan. Jag kom med bussen iaf, och sov nästan hela vägen in till stan. På 06:20turen är det byte i Lenhovda, av alla ställen, och naturligtvis var inte bussen där i fredags, så jag fick stå och frysa med en lång stund. Sedan var det naturligtvis kallt både i Växjö, där jag fick vänta i 20 minuter, vilket inte är så himla farligt ändå, och i Alvesta. Där får jag promenera i 20 minuter för att komma till jobbet. Kallt var det iaf.

Hann nog jobba i 2-3 timmar innan den berömda huvudvärken kom krypandes. Den börjar lite diskret, sedan blir det bara värre och värre under dagen. Innan försökte jag alltid bota den med mat, typ smörgås, te, godis, kakor... Men eftersom jag inte gör sånt längre så fick det mest bli te, vatten och nått knäckebröd. Det funkade inte heller. Det slutade bara med huvudvärk som fick mig att må illa. Najs. Samtidigt som jag ska jobba. Man får mycket gjort under dessa omständigheter, jag lovar :P
Jag får nog prata med min läkare om detta, när jag nu får träffa honom... Huvudvärken och illamåendet gav med sig, ungefär tio minuter efter att lillebror släppt av mig vid stationen i Alvesta. Sedan sov jag hela vägen hem. Trött som fan.

Vaknade vid välling och en stund vid sovvägran, men annars sov jag som en stock. Tfan fick sovmorgon, vilket nu resulterar i att jag är dyngtrött och han är relativt pigg. Jag ska iaf slänga resten av mina chips, borsta tänderna och krypa i säng. Nu orkar jag inte mer. Huvudet snurrar och synen har svårt att fokusera... Snark igen.

1årsdagen.

Igår fyllde Bums 1 år. Vi hade kalas med Tfans familj på eftermiddagen, så hela dagen flöt på som den brukar i veckorna med dagis, handlande och annat familjejox. Efter lunch började Tfan på med fikan som vi skulle bjuda på, lemonslicepaj och Redvelvetcake. Mumsigt värre :) För ovanlighetens skull så hade vi inte provbakat innan vi bjöd på dessa sötsaker, så alla gäster fick agera testkaniner. Citronpajen blev lite flytig, men hemskt god! På Redvelvetkakan hade det inte skadat med dubbel mängd fyllning, men det är ju inte lätt att veta när det inte står i receptet. Alla tyckte om det iaf och det är ju huvudsaken!

Bums fick massor av fina kläder! Eftersom hon fick så mycket fina leksaker vid jul, så önskade vi bara kläder till henne vid födelsedagen. Hon har ju ärvda leksaker efter Aimée med, ibland inbillar jag mig att huset kommer att svämma över av alla leksaker :)
Iaf så fick hon en NovaStar hoddiedress av Tfan och mig, muminklänning med matchande pantalonger och två bodys med matchande byxor av Marie med familj, och en rosa velourdress och moccasiner av svärmor och Lasse. Tomas och Anna hade varit ute lite sent med presentplanerandet, så Bums ska få ännu en present lite senare :) Bortskämda unge!

Nu kallar barnet på mig! :D

Första 1årskalaset!

Gud, va tiden går fort! Igår firade vi Bums 1årsdag med mina föräldrar, fast att hon inte fyller förrän på onsdag. Det var litet och lagom! De kom strax efter 13, vi pratade lite, Bums fick sina presenter. En svettisoverall att ha på sig inne, mycket bra eftersom vi sällan har varmare än 17-18 grader. Dessutom en turkos klänning med bondgård på och matchande randiga långkallingar, och en luddig nalle.

Vi åt lasange, hembakat bröd och sallad. Mamma och jag diskuterade innehållet i min garderob, sedan åt vi lite godis och avslutade med hembakad rulltårta. Mums!
Kalaset var snabbt avklarat. Det blir ju det när man bara har två gäster, inte samma intensiva umgås som när vi firar med Tfans familj, eller när lillebror, moster och morföräldrar är med på min sida.

Efter kalaset var Tfan och jag rätt sega. Låg i vår säng och slöade medans ungarna lekte på Aimées rum. Men till slut tog vi oss samman, och det blev faktiskt både katrinplommonpuré gjord och tvätt tvättad till sist :) Vi väntar alltid alldeles för länge med tvätten! Det är nackdelen med tvättstuga i källarn, har man den i badrummet så ser man ju maskinerna hela tiden... Snart får jag dessutom börja tvätta mina kläder själv :P Jag är bra på att börja tvätta, men sedan glömmer jag lätt bort att jag håller på med just det, så blir tvätten liggandes och helt plötsligt tar det tre dar att tvätta fem maskiner :P Nu påstår Tfan att jag har handlat kläder med knasiga tvättinstruktioner som han inte vill ta ansvar för ;) Allt är tyvärr inte lika straight forward som skatetissor och jeans...

Idag vaknade Bums för välling strax efter 07. Helt oki, med tanke på att dagis börjar imon (tack gode gud!), det är lika bra att öva inför normala mornar igen. Så tjejerna och jag är uppe sedan en bra stund, Tfan har nog tagit sig sovmorgon misstänker jag. ;) Är sugen på motion och pyssel idag. Promenad och sy! Får väl se hur det blir med den saken. Handla ska vi göra iaf. Jag borde ringa V.psyk med, och få en läkartid så att jag kan få läkarintyg i god tid inför omprövningen av min aktivitetsersättning... Hoppas att jag kan få tre år denna gången med. Lugn och ro, det är uppskattat!

Nähä... Om man skulle ta sig samman på något sätt...

Hon gååår!!!

Bums går! Igår övade hon nått fruktansvärt! Stapplade fram med utvald lase i händerna, och flinade konstant! :D Underbart! Hon är så duktig:)

Igår var Aimée och jag vid fotbollsplanen med Lena och Nova och åkte i pulkabacken. Aimée är verkligen ett utebarn! Vi gick hemifrån strax efter 11, pulsade hela vägen bort till Idrottsplatsen, med pulka, varm choklad och extra vantar i packningen. Sedan åkte Aimée och jag några gånger innan de andra kom. Helt ensamma i backen :) Sedan kom Lena och Nova. De åkte var för sig först, sedan kom de på att de kunde sitta båda i Aimées stora pulka och åka tillsammans. Tre gånger åkte de nog, sedan fick Nova snö i ansiktet och tappade lusten att åka mer. Då tog vi fika. Jag hade bara förberett choklad, men Lena hade med både smörgås och pepparkakor till tjejerna :) Sedan åkte Aimée ett par gånger till, jag åkte med henne med nån gång. Sedan tog vi sällskap med bästisarna upp till ica, där mötte vi Tfan och Bums, handlade och knatade hem igen, Aimée med banan som färdkost, som vanligt.
 När vi kom hem var Aimée ute en stund till, och kom inte in förrän 14:00. Vi åt mellanmål, busade lite och började planera middagen. Det blev kycklingfilé med cremefraiche och soya, med potatis och grönsaker. Mumsigt!

Vid 18 åt Bums sin kvällsgröt. Aimée och jag byllsade på oss och gick ut för att skotta snö. Aimée trivdes ute, trots att det var kallt och man kunde ju tycka att hon skulle tröttna! Vi var ute en hel timme, och Aimée pratade på om allt möjligt. Bl.a berättade hon att hon minsann skulle köpa hund när det har blivit vår, och snön har försvunnit. Den ska vara blå (!!) och man köper den i Vovvaffären. När man kommer dit måste man ge varann Vovvpengar och just denna vovven kostar 50 vovvpengar! Det måste vara en dyr hund, för i samma veva berättade hon att en lyftkran kostar 25 pengar :)

Vid 20:00 var alla ungar i säng, och sov. Najs. Satt framför smått värdelös tv och stickade resten av kvällen, fast att jag borde ha sytt på en tröja som Aimée har beställt. Det kanske jag får ta tag i idag istället.

Men först har jag lovat Aimée att vi ska gå ut och åka pulka. Mellanmål allra först kanske? Vad mycket det blev :P

Möööörkt!

Varför är det så mörkt ute?! Jag blir så trött! Jag behöver sol, färre kilon och mer kläder. Jag är på dåligt humör idag. Aimée och Bums bestämde sig för att få skrikanfall samtidigt, Aimée för att hon inte fick bråka och Bums för att hon blev bråkad på :P Nämde jag att jag hatar treårstrots? Det gör jag iaf. Ibland undrar jag vem som snodde min underbara unge? Hon har trotsat sedan förra sommarn, alltså nästan 1½ år nu, och jag börjar bli trött. Bläää!
Det ska bli skönt att komma ut utan barn ikväll. Promenad med bästaste Lena, det behövs efter en sån här dag.

Jag har iaf fått lite gjort. Fick sovmorgon, fick Aimée till att välja lite tyger, klippte ut mönster, sedan tog det stopp. Hade en massa annat som fick gå före, handla och laga middag innan Tfan och hans bror åkte till Fröseke för att handla pellets. Sedan kom det jättelika utbrottet på båda ungarna, när Tfan var upptagen med att bära pellets. Det slutade med att Aimée fick gå upp på sitt rum. Inte för att hon slutade skrika för det, men jag slapp iaf ha det i samma rum!

Usch. Jag som ska sluta äta godis och onyttigheter. En dag som denna gör bara att jag blir ännu mer sugen. Får för mig att jag faktiskt förtjänar choklad efter det... En promenad får det bli.

RSS 2.0