Pepparkaksbak...

Som varje år, är jag lite våga-vägra-advent :P Det är ju himla trevligt med advent iofs, men jag tror att jag blir immun när två tredjedelar av mina facebookvänner börjar deklarera att de har julpyntat, en vecka innan första advent. Så jag väntar, av ren princip. Så att det inte blir julöverdos i världen liksom, eller nått :P

Men! Det brukar inte ta så lång tid för mig att komma ifatt. I år har vi dessutom vad som känns som en halvmeter snö, det är säkert bara 3 dm i verkligheten, och det hjälper ju till på julfronten. Så idag har jag handlat lite jul på ica. Efter att jag skottat hela uppfarten naturligtvis, så att ungarna och jag kunde lämna tomten :)
Pepparkaksdeg, glögg, saffran och russin blev det. Pepparkaksdegen är redan slut. Det blir inte så många kakor av den heller, när man har två barn i degätaråldern. Det hela var över på en halvtimme, och nu är ungarna uppe på övervåningen och leker. Nöjda och glada. De har inte frågat om pepparkaka en enda gång, men det kanske kan hänga ihop med all deg de har i magen.
Jag hittade t.o.m färdiga husdelar till pepparkakashus på ica, men jag köpte inget. Inte denna gången. Måste ta mod till mig, osså vill jag pyssla med det när jag vet att jag får vara ifred från klåfingriga barn :)

Funderade på om jag kunde få till lussekatter ikväll, fast det kanske är för tidigt? Eller? Lussekatterna är nästan det bästa. Med massor av russin i! Eller inga russin alls om Tfan får bestämma, men det får han inte, haha! ;D
 
Jag köper alltid färdig pepparkaksdeg, varje år, till Tfans stora förtret. Han gillar inte de kakorna alls. Han har ett recept på pepparkaksdeg som är typ 150år gammalt. Det blir väldigt goda kakor, men jag tycker att köpedegen duger bra till ungarnas kletande. Den blir ändå utspädd med flera deciliter mjöl :)

Nu ska jag nog börja med middagen... Kanske.. Byta blöja börjar det bli dags för med...

Släktkalas.

Igår firades min och svägerskans födelsedag hos svärmor. Det var mysigt, men fullt ös, precis som det brukar vara på våra sammankomster. Många barn blir ju mycket ljud. Då är det skönt att vi inte har kalas så ofta :P
 Fick massor med god mat, den senaste veckan har verkligen inte gått i GI´s tecken, men så får det vara ibland, födelsdagsveckan till ära :)

Vi kom hem så himla sent igår, för att vara oss. När jag kom ner från övervåningen efter att ha lagt Aimée så var klockan redan 22:15. Sedan skulle vi packa upp grejer vi fått med oss hem (mat) och alla vanliga saker man har med sig som småbarnsfamilj, ihop med de små presenter jag fick.

Idag har Aimées gympagrupp haft julavslutning. Det var lilla gruppen med de mindre barnen där Aimée går, och den stora gruppen med 7-9åringar. De gjorde kullerbyttor, rullade stock och dansade Bamsedans :) De stora barnen gjorde lite svårare saker, osså var Drillflickorna med och visade upp sig lite med. Sist visade vi upp en zumbadans. Inte alls nervöst :P Det gick ganska bra, förutom att jag kom i lite otakt, men det är ju precis som vanligt ;) Nu är det gjort iaf. På vägen hem fick Aimée skjuts på Axels snowracer medans Bums gick hela vägen i snön. Väl hemma var det dags att skotta lite till, sedan grävde jag fram sparken som stod inknölad i garaget, sedan gick vi hemifrån igen. Tfan och Bums gick till ica, medans Aimée och jag gick till pizzerian och beställde middag. Sedan kom Bums och Tfan tillbaka, vi betalade och begav oss hem, innan maten blev kall och sedan var det dags att äta!
Nu är jag supermätt och inväntar kvällens spinningpass. Det börjar inte förrän halv sex, så det är iaf en timmes väntan innan jag behöver gå hemifrån :P

Dagen efter :)

Hade en mysig födelsedag. Unnade mig fralla till mellanmål, med skagenröra på t.o.m :)
Aimée var ute och lekte med grannpojken mittemot, grillade och åt korv, kom hem alldeles genomglad. Tfan letade fram undangömda presenter. Jag fick världens godaste te (favoritpresent i repris) och ett presentkort på I Robe You. Supernajs :)
 Medans Aimée var ute åt Bums middag, sedan när alla var inne och hade samlat sig så åt vi lite glasstårta för att fira mig.
Ungarna gick och la sig lite senare än vanligt, men när de väl var i säng skyndade jag bort till pizzan för att möta upp Becca och Jesper. Vi hämtade mat och åkte hem hit, där vi åt och umgicks några timmar. Himla roligt och trevligt, alldeles lagom en födelsedag :)

Idag ska jag se till så att inte ungarna sliter håret av varandra. Aimée har redan blivit av med fredagsgodiset, för hon har bråkat och skrikit sedan 9 imorse. Snark. Detta kommer att bli en lååång dag. Jag blir nog tvungen att gå på spinning i eftermiddag om jag ska överleva denna dagen.

Slutat röka har jag gjort med. Det var dags tyckte jag. Idag är jag väl mindre säker på min sak :P

Födelsedagen!

Jahupp, då var man hela 27 år gammal :) Ingen större skillnad mot igår faktiskt...

Igår var det en helt vanlig onsdag. Tfan jobbade, och jag umgicks med barnen. När vi hade ätit middag kom Jesper förbi på lite umgås, sedan bytte jag om och gick på mitt zumbapass. Skippade coren igår, för min mage bråkade lite md mig. På zumban bestämde vi vilken låt vi ska dansa till på uppvisningen på söndag, och gick igenom den ordentligt. Det ser ganska fattigt ut på antalet medverkande tyvärr, men vi blir så många vi blir helt enkelt. Det ska bli kul iaf.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Ta det lugnt med Bums, hämta på förskolan och handla lite. Hitta på någon middag och se vad Tfan har hittat på till mig :) Nyfiken!!!

Trivsam tisdag..

Igår snöade det här, massor. Så nu är det alldeles vitt utanför :)
Jag tvingade hit mamsen i snöovädret för att passa Bums. Jag skulle till frisören för att permanenta håret. Förutom att det luktade hemskt så var det en trevlig upplevelse. Det var tur att mamma kunde passa Bums, för det hade aldrig gått att ha med henne på det. Aimée kunde sitta fint i sin vagn och äta russin när jag klippte mig, men det kan inte Bums. Hon har inte det tålamodet i kroppen :)
 Fint blev det iaf, men jag fick inte ha mössa på mig så vädret var inte min bästa vän när jag skulle hämta Aimée efter dagis. Osså fick jag inte tvätta håret första dagen, så efter kvällens spinningpass var det bara att härda ut med sitt svettiga hår :P

Runt halv tio på kvällen kom Ela och Becca förbi och kollade in frisyren, drack te och pratade. Det var på tiden. Det behövdes.

Idag är dagis stängt, så jag är hemma med huliganerna. Har planer på att gå till biblioteket och sedan till ica. Ikväll har jag core och zumba, sedan är träningsveckan över.

Ruskig måndag.

Helt vanlig novembermåndag :P Kallt och eländigt.

Jag har varit på ica med ungarna, men det sammarfattar min dag, överanstränger mig knappast :P Nu väntar jag mest på att Tfan ska komma hem och göra mig sällskap. Förra veckan tog han ut några dagars föräldraledigt, så nu har jag ju hunnit vänja mig vid att han är hemma. Bara för det så går denna måndagen superlångsamt :P Han ska jobba vanliga tider idag, så han kommer hem framåt fyratiden. Sedan vid fem ska jag ner till dagis för det årliga julpysslet, där vi föräldrar pysslar ihop en julklapp till våra barn. Min plan är att hinna pyssla färdigt innan 18:30, för då är det body pump, och det vill jag gärna gå på. Jag får väl gå på pysslet i träningskläderna :)

Igårkväll hade Tfan och jag filmkväll med novembers första chips :) Så idag är jag helt uppblåst och eländig :P Jag får skylla mig själv :) Men gott var det.

Ungarna är ute och leker, alldeles tyst inne. Det är inte ofta. Måste kolla ut ibland för att se så att de fortfarande är på tomten... Fast de går aldrig hemifrån, mycket märkligt.


Haha!

Haha, Malin! :D
Hur som helst höll jag på att skita ner mig på vägen hem :) Hoppas 40åringen överlevde natten ;)

Jaha...

Vi hade en lugn dag igår. Jag hade jobbat kortpass på fredagen, så jag var jobbebakis i stort sett hela dagen. Fick sova till 12 :P Tfan gick upp vid 11 med Bums. Det är hårt att vara småbarnsförälder ;)
 Dagen flöt på som vanligt. Vi handlade, Aimée hittade sin kompis från dagis och följde med honom hem och lekte medans Tfan och jag monterade ner studsmattan och sedan gick in och lagade middag. Hämtade Aimée precis när maten var klar, och sedan åt vi och tittade på fotboll på tv:n.

Strax efter sju hörde Ela av sig, vi la barnen och hon kom förbi för att umgås en stund. Som blev flera timmar :P Det var himla trevligt iaf :)
Kvart i elva fick jag sms från Becca, som tyckte att jag kunde komma och möta henne en halvtimme senare. Hon hade varit på bussresa till Tyskland och köpt alkohol, så det skulle bli någon slags fest. Jag stannade till strax efter ett, sedan kände jag att jag gjorde minst lika mycket nytta sovandes i min säng som jag gjorde på festen, så jag gick hem. Blev halvt ihjälskrämd av nått miffo som hade bestämt sig för att smälla av smällare mitt i natten, mellan hyreshuset i byn, så det väsnades som fan...

Just nu sitter jag och väntar på att mina ägg ska koka klart. Har tydligen drabbats av frukostovilja, vilket är lite märkligt eftersom jag alltid är illhungrig redan innan jag stiger ur sängen på morgonen.. Jaja, det vänder väl.

Idag har jag bara spinning planerat, så vi får väl se hur det utvecklar sig under dagen...

Fakta

Jag unnade mig igår på bion. Både det ena och det andra. Och vågen verkade inte hata mig imorse iaf.
Nu ska jag snart till jobbet, för månadens sista pass. Är så trött att jag kan dö, och har fortfarande gårdagens träningsvärk kvar i rygg och skuldror. Det betyder att träningen har fungerat ;)

Hmmmm...

Frågan är, om jag ska unna mig popkorn och cola ikväll, eller om jag ska nöja mig med mineralvatten och mörk choklad? Misstänker att vågen kommer att belöna mig imorgon ifall jag väljer det sista... Men, det är ju tradition med popkorn på bio :P
Nu snöar det ute!

Utflyktstorsdag.

Bums och jag har varit och lämnat Aimée på förskolan. Idag gick det riktigt bra :) Nu står Bums framför tv:n och äter macka :P Knasiga barn.
Aimée hade en speciell dag idag. Igår tvingade vi henne att duscha, igen. Gallskrik hela tiden, men efteråt var hon glad och sa att det inte alls var "livsfarligt", vilket hon skrek under hela tiden vattnet var igång :P Som belöning för att hon tvättade håret hade jag lovat att fläta hennes hår. Vilket är lite märkligt, eftersom hon aldrig har varit intresserad av hårsnoddar eller spännen i mer än fem minuter. Men när jag berättade att hennes hår kommer att bli vågigt över natten när hon lägger sig med blöta flätor, så var det spännande :) Imorse satt flätorna kvar, med de skulle inte tas ur! Så, jag fick lösa upp dem, samla ihop håret som smitit under natten, och fläta om flätorna :) Hon är så fin i uppsatt och flätat hår, så jag tycker det är roligt när jag får möjligheten att fixa med det. Hon gick iväg stolt till förskolan. Hade hon fått bestämma så hade de inte alls varit ute de första 90 minuterna på dagen, utan inne, så att hon fick ta av sig mössan och visa upp sig :)

Tfan har börjat vara lite ledig om dagarna. Idag kom han hem strax innan 08, och gick iväg igen samtidigt som vi gick till lämningen. Han skulle in till stan för att hämta ut medicin och köpa födelsedagspresent till mig :) Spännande! Han brukar alltid hitta på så bra saker, även om det inte är nått som jag skrivit upp på önskelistan så prickar han alltid rätt!

Igår hade jag Core och Zumba, himla skönt, som vanligt. Börjat få lite ångest för att det ska vara juluppehåll i träningen :P Det hade jag klarat mig utan faktiskt.
Idag är det träningsfritt. I eftermiddag kommer Ela och hämtar mig, sedan åker vi till Kalmar. Ela ska få en ansiktsbehandling, sedan ska vi gå och se Cornelis på bio. Det ska bli najs. Jag kommer inte ihåg när jag var på bio senast :P I somras kanske? Hehe, tiden går fort...

Imorgon är det jobbedag för min del. Bara ett kortpass denna gången, så jag kommer hem igen på fredagkväll. Det kommer väl bli intressant, för Ela och jag lär inte vara hemma förrän 23-23:30 inatt, och sedan ska jag upp vid 05 :P Jaja, jag överlever säkert, det brukar jag ju göra.

I övrigt så fick jag en jävlig mobilräkning igår, jävla skit! Inte alls kul, och den ska vara betald innan jul med. Fan. Va trött jag blir på mig själv. Nästa gång ska jag fan ha kontantkort...

Trevlig start på dagen!

Efter att ha skött kvällsätandet bra, vilket betyder inte äta alls på kvällen, kände jag för att ställa mig på vågen.
Resultat!
Nu -9.6kg. Halleluja!

Det kanske låter fånigt att jag väger mig varje dag, men vartenda litet hekto jag går ner inbringar lycka, om så bara för just den dagen det visat sig på vågen. Dessutom pendlar gärna min vikt upp och ner nått kilo, och när jag väger mig varje dag är det lättare att tänka efter, hur åt jag igår? Hur dags? Rörde jag på mig? Vilket i sin tur gör det lättare att sköta kosten och komma fram till en teknik som fungerar för just mig.
 För tillfället ser måltidsupplägget ut som följer; Frukost direkt på morgonen, viktigt viktigt! Två ägg i äggröra och ungefär 125gr skinka, just nu egengriljerad "helg"skinka. Lunch mellan 11-12, stort proteinintag gärna kyckling, ihop med grönsaker. Mellanmål vid 14tiden, en proteinsmoothie med naturell yoghurt, blåbär och hallon. Middag 16:30 naturell yoghurt, 2 kiwi, sötmandel eller andra nötter. Sedan försöker jag hålla undan maten resten av dagen, dricka varmt och mysa framför tv:n med en stickning :)
Vissa dagar, som just idag onsdag, har jag dubbla träningspass på kvällen. Då måste jag se till att få i mig något mellan träningspassen, så då byter jag ut smoothien på dagen till två kokta ägg t.ex, och tar smoothien med mig och dricker i vilan mellan träningspassen, ihop med massor av vatten naturligtvis.
 Den viktigaste regeln för mig är att absolut inte äta något efter kl 20. Det har fungerat bra.

Nu inväntar jag en liten förmiddagspromenad, medans Bums äter sin frukost :)

Önske-vill-ha..

Så här på morgonkvisten! Surfade in på en av mina favoritnätbutiken, Linolin, och hittade detta! Förutom det gamla vanliga, som jag alltid vill ha när jag är där inne :P



Mysig väska! Gillar färgen med, variation från mina gamla bruna handväska...



Och kängor! Ååååh, dessa har jag tittat på innan, på märkets hemsida. De finns i brunt med, men jag gillar de gröna, de sticker liksom ut i mängden. Både väskan och kängorna kommer från El Naturalista, och är miljövänliga och många av deras prudukter är helt återbrukade. Jag har ett par stövlar jag köpte förra vintern, som är helt återbrukade, vilket gör det lite extra kul tycker jag.

De där kängorna vet jag inte om jag kan leva utan faktiskt. Det paret jag köpte förra vintern är för stora nu när jag gått ner i vikt. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gå ner en storlek om fötterna, men det gjorde jag tydligen.. Det återstår att se om dessa dimper ner i min brevlåda snart :P

Skrutthelg.

Igår var Tfan på bio med Jesper. Jag lyckades snylta till mig barnvakt så att jag hann iväg på ett spinningpass innan kvällens bestyr körde igång. Det var riktigt skönt. Kände mig lite seg på kvällen, men tänkte att det nog bara var som jag är ovan vid att sitta ensam...
Steg upp halv nio imorse, vid elva gick jag och la mig igen med en helvetisk huvudvärk. Sov till 17:30. Då stod Bums vid huvudänden av min säng och sket ner sig, så det var bara att stiga upp och byta blöja. Passade på att äta lite, och sedan dess har vi lyssnat på barnen som bråkat och skrikit resten av kvällen. Aimée hade fått ett lipsyl av Sylvia på loppisen. Fast att både Tfan och jag tjatat om att hon inte skulle ha det på sitt rum, så hamnade det tydligen där. Idag var det dessutom slut, en vecka efter att hon fått det. Efter ett tag hittade jag lipsylrester... I Aimées hår. Och i Bums hår. Härligt. Tjoff in i duschen bara, och Aimée som fullständigt avskyr att duscha. Speciellt tvätta håret. Så, nu har vi regel i huset, dusch och hårtvätt varje dag, så kommer hon över det så småningom. Hon hade en sån här fas på Ängö med, då var det bara regelbunden dusch som hjälpte för att motverka utbrotten... Det är inte så himla roligt under tiden bara..

Nu ska Aimée strax gå och lägga sig, och jag ska sätta mig i soffan med Tfan. Nötter och choklad! Ikväll ska jag t.o.m unna mig Cola, det var länge sen :P

Vågen.

Kände mig lätt när jag låg i sängen och vaknade till idag. Höll tummarna att det skulle stämma när jag ställde mig på vågen...
-9.4kg!!!!! Åh, så härligt! Ligger nu på 25.9 i BMI och har 2,1kg kvar till 25 i BMI och 4,6kg kvar till önskevikten...

Helt ärligt så känns inte tjejmiddagen som någon större förlust just nu ;) Inte för att jag inte vill umgås med er godingar, men det är väldigt kul att se sån här utveckling på vågen :)



Cause and effect.

Vad jag glömde berätta om gårdagen, var att efter ett stående Corepass och Zumba så var min tumör på lilltån alldeles röd och öm :( Synd om mig! Ojjade mig över denna tå hela kvällen. Idag har den varit ganska oki, tills Bums och jag skulle klä på oss för att gå och handla och hämta Aimée på förskolan. Då bankar jag i samma lilltå i Aimées stokkestol. Aj som fan! Så nu går jag här med min svedda tumör.
 
Dagen har i övrgit inte utvecklat sig riktigt som man kunde ha önskat. Ela fastnade i Stockholm, kom med tåg hemåt, så enligt beräkningarna så hann hon med bussen från stan 14:10, vilket jag hoppas för hennes skull. Annars hade hon fått åka hem 15:35, eller vänta på att jag skulle komma in till stan 17:20... Vet inte om mobilen har lagt av för henne igen, för nu har jag inte fått svar på ett tag. Som sista utväg föreslog jag ett enkelt besök på den lokala pizzan, vad som helst för att denna dag inte ska bli helt bortkastad :P Återstår att se om hon är på humör på någonting annat än att ligga i soffan när jag får kontakt med henne igen :)

Nu ska jag och min onda tå sätta mig hos ungarna och titta på Fåret Shaun. Sedan ska jag laga middag...

Roliga nyheter!

Igår var jag på träningsveckans sista två pass. Ett Corepass, i stort sett ståendes, mina arma lår! :P Följt av en timmes Zumba. Stod längst fram med instruktör och en annan väldigt danskunnig människa, för första gången :P Kändes lite märkligt att göra alla rörelser spegelvänt, det blev liksom extra ansträning att hålla reda på vilket håll jag skulle dansa åt :P
Efter passet fick jag roliga nyheter. Instruktören informerade att hon hade tänkt få två Zumbainstruktörer till i byn och att jag gärna fick bli en av dem ifall jag ville :) Gud, va glad jag blev! Har gått omkring med ett sånt där fånigt gravidleende, fast utan graviditeten då, sedan dess :P I vår bär det av för mig och den andra tjejen, det ska bli skitkul. Dessutom fick jag veta att vi antagligen ska ha en Zumbavisning på avslutningen vid jul någon gång, och jag ska vara en av de tre som står längst fram :D
 Jag misstänker att inte alla förstår hur stort detta är för mig. Att äntligen ha hittat något jag gillar att göra, träningen då, förutom handarbetet. Att människor omkring mig sedan ser det, och uppmärksammar det med sånna här förslag är helt sjukt roligt. 
 
Sedan jag började gå ner i vikt innan jag blev gravid med Aimée, har jag funderat på om något inom friskvård kunde vara för mig. Tyvärr så är utbildningarna lite väl långt borta, eller kräver att man har högskole... kompetens? Hitta ord nu :P

Är väldigt glad just nu iaf, ska nog bara följa med och inte planera så mycket, fast att det är min grej att planera :P

Idag ska jag mest invänta sms och information från min beresta Ela, för att se om det blir något Harrys för oss ikväll. Becca verkar vara rätt ordentligt sjuk, men kommer Ela hem så åker Tina, Ela och jag ändå... Känns lite knasigt eftersom vi skulle ha varit fyra men... Krya på dig Becca!!! Jävla sätt att bli sjuk just till idag :P ;) Fick ett sms från Ela igår eftermiddag iaf, och då såg det hoppfullt ut för resplanen... Väntar på dagens första sms nu...

Vi kan ta ett Dagens citat från Bums "Ja ålla den, pnälla?" Om att få hålla osthyveln. Svaret blev nej, trots att hon bad så fint :P

Träningsvärk...

När ska jag lära mig att mina styrkepass på dvd inte innehåller stretching, och att jag måste sköta det själv!? Har sån träningsvärk idag, minns inte när jag hade så ont av motion innan :P Men men, jag fick det jag skulle gjort igår iaf. En timmes styrka hemma på förmiddagen och sedan ett spinningpass på kvällen.
Ikväll ska jag knata bort till sporthallen igen, veckans sista pass! Mastodontpasset dessutom, en timmes Core följt av en kvarts vila och en timmes Zumba.  Gött!

Jag har haft smskontakt med Ela idag. Hon åkte från Alstermo igårkväll, för att resa upp till Arjeplog och gå på anställningsintervju. Just nu går det tydligen inte jättebra :P För en timme sedan satt hon i Vännäs och fick matlåda tilldelad sig :P Som det såg ut då så får hon kanske ligga över i Arjeplog inatt, vilket betyder att hon knappast är hemma tills imon eftermiddag. Bajse. Imonkväll ska Ela, Becca och jag in till Harrys och ha tjejkvällsmiddag. Eftersom vi omöjligt kunde få till en tjejkväll en helgdag, eftersom alla jobbar konstiga tider, så fick det bli så här. Nu kanske Ela fastnar i Arjeplog, och Becca har dessutom dragit på sig någonslags infektion, så tjejmiddagen känns lite osäker just nu, måste jag medge :P
 Hoppas att det löser sig iaf *håller tumme*

Nu ska iaf jag sätta mig med lillskiten i soffan och gosa lite. Sedan ska jag väl handla med, innan Aimée ska hem från förskolan. Hoppas att hennes vinterstövlar har hållt tätt idag :P

Vanliga vardag.

Första dagen med förskola efter en veckas sjukdom följt av höstlov. Bums var så trött efter att ha blivit väckt vid 08, så hon somnade sittandes  vagnen när vi hämtade Aimée :)
Annars har Bums och jag bara tagit det lugnt idag. Njutit av vardagen i tvsoffan, Bums har fått ta igen lite mammatid. Jag fick ihop en timmes träning på förmiddagen med, det var najs.

När jag hämtade Aimée möttes jag av en smärre katastrof. De nya vinterstövlarna, som inte var billiga, var totalt genomsura. Fast att innerskon hade stått i torkskåpet i typ tre timmar, så var de dyngsura. Nu hoppas jag att det är så att regnbyxorna hon hade på sig imorse hade kasat upp. På så vis kan det ha runnit vatten och annat blask ner i stöveln. Men jag misstänker att så inte är fallet, eftersom stövelskaftet var torrt längst upp. Fan. Jag ska inte köpa Kavat fler gånger! Första och enda gången i så fall. Vi har haft så många bra vinterstövlar, av alla andra märken, men aldrig att jag har sett ett par så blöta!
Nu får de torka idag, sedan skickar jag henne i termobrallor som går ovanpå skaftet imorgon. Är de lika blöta då så får jag åka in och byta dem. Till ett annat par av annat märke. Typiskt.

Ikväll har jag spinning. Veckorna bara rusar förbi nu när jag har min träning. Det är skönt, då kanske november snart är över :P

Snöar gör det. Blask överallt. Tog fram Bums overall igår, och bytte till vinterhjul på vagnen imorse. Jag undrar om jag har kvar förra årets vinterkängor, fula med praktiska. Annars får jag väl köpa gummistövlar... Kul.. Äsch, blasket övergår väl snart till kyla, då lär jag frysa om tårna istället...

En te kanske?

Det med ja....

Och där kom godissuget som ett brev på posten! Morr. Lösgodissug. Chokladsug... Vadsomhelstsomärsött-sug..

Det suger.

Ojoj...

Dålig dag. Ingen ork och ingen lust. Helst hade jag velat ligga i soffan själv hela dagen och bara få vara ifred. Det lär knappast inträffa. Pläää...
Jag som annars tycker att jag är ganska bra på att hålla mig undan dessa deppiga fallgropar, men i november är det tydligen omöjligt. Det är som om hjärnan hoppat ur själv, och ligger i en hel dypöl av tråkhumör och vältrar sig. Tur att jag har träningen iaf, annars vet jag inte vad jag skulle göra av mig själv.
 
Märkligt att jag så fort jag blir deppig får för mig att shopping är det enda som hjälper :P Just nu fungerar det inte alls kan jag meddela, eftersom jag är pank. Vilket i sin tur medför ett ännu starkare shoppingsug. Men jag är väl medveten om läget, så jag släpper inte efter. Jag ska shoppa när jag får lön. Nödvändiga grejor dessutom, vilket kanske inte är så kul, men några barnfria timmar kanske det blir iaf :)

Ska hitta på någon middag med.. Fast först ska jag sätta mig hos ungarna framför Fåret Shaun :) Det piggar upp :)

Liten glimt i novembermörkret!

Världens överraskning på vågen idag!
-8.8kg!! Har 2.7kg kvar till det normala BMI:et :) Sedan får vi se hur det utvecklar sig :)

Gaaah!

Jävla vågjävel till att stå stilla!!! Jag blir så trött.
Dessutom är min mage i obalans idag. Mens på g, antar jag, magen brukar trilskas då. Himla najs, jag som ska ut på äventyr idag :P
Vid tolv kommer mamma för att passa Aimée, eller kanske båda barnen, får se. Sedan vid ett kommer min moster, och vi ska till Lessebo för att gå på loppis :) Det ska bli väldans trevligt.
När jag kommer hem igen, så ska jag antagligen följa med Becca till Kalmar, för att hålla henne sällskap när hon ska får sitt silver i näsan undersökt :) Det ska bli skönt med några barnlediga timmar så här på höstlovet.

Aimée har stigit upp strax efter att Tfan gått till jobbet, hela veckan nu. Kl 07:00 motsvarar det. Normalt sett måste jag väcka henne när hon ska till förskolan, men det är ju onödigt att sova bort sitt lov. Hon spenderar hellre lovet i tvsoffan :P
De senaste dagarna har faktiskt jag med gått upp i vettig tid, runt åtta. Har hunnit sitta lite vid symaskinen innan Bums har vaknat, så nu finns det större chans att jag faktiskt blir klar med kalaskläderna till helgens kalas :) Har bara fåll och tryckknappar kvar på Bums klänning, sedan har båda barnen varsin outfit.

Nu borde jag verkligen klä på mig. Och göra mig iordning, så att jag slipper grejja med det när mamma och moster har kommit :P

Tidigt uppe.

För att vara jag, en dag när jag inte har något att göra :P Men jag tänkte att jag skulle ta tillfället i akt att sy lite på ungarnas kalaskläder som jag började på förra veckan :P

Igår har jag en vanlig småbarnsförälderdag. Aimée var på ett gråt och skrikhumör hela förmiddagen, tills hon äntligen fick på sig alla kläder så att vi kunde gå och handla. När vi kom hem från ica stannade Aimée ute och lekte en stund, medans Bums och jag gick för att äta mellanmål. Sedan tog Bums över gråthumöret, och kinkade i stort sett hela eftermiddagen. Men, vid halv tre kom Tfan hem, jag stekte ett jättelass pannkakor, plus GIpannkisar till mig själv, sedan lugnade det sig något.
Framåt fem kom Becca och Jeppe förbi med vetelängd, ett jätterör Smarties till ungarna och mörk choklad till mig och Becca :) Vi bjöd på kaffe :)
En trevlig pratstund hann det bli, innan jag var tvungen att byta om och hasta iväg till spinningen. Där mötte jag upp Malin som redan var förberedd för passet när jag kom. Svettigt var det iaf igår :P Puh!

Hann med en smoothie, en dusch och lite sy innan Dödlig Fångst började på Discovery, och sedan var det läggdags :)

Höstlov

Efter en veckans sjukdomar är det dags för en veckas höstlov. Vilken tur att jag har min träning om kvällarna, annars hade jag nog avlidit av tristess. Eller, inte för att det är tråkigt med ungarna, bara... enformigt. Fast det blir väl vad man gör det till egentligen, synd bara att det är helvetiska november, vilket betyder att jag inte har någon lust till något alls.
Dessutom har jag svårt att se nått kul i allt jag gör. Även om jag vet att jag ska göra nått skoj i eftermiddag, så är jag sjukt uttråkad fram tills det är dags, sedan helt sjukt uttråkibakis efteråt.. Dessutom känner jag mig ju som världens trevligaste människa, som varken ha lust eller ork att umgås. Tills det verkligen blir dags, då har jag lust, jag har jättekul och glömmer bort november helt och hållet. Tills jag är tillbaka i vardagen igen.
Tack gode gud att det bara är en månad. Tänk när jag mådde så här hela tiden, fy fan.

Igår var iaf Becca här en liten stund mitt på dagen, för en kopp kaffe och lite skitsnack. På eftermiddagen lagade jag middag, sedan kom Tfan hem, vi åt, jag gick och tränade och avslutade kvällen med att tvätta och sy lite grann.
 Idag kommer antagligen Becca förbi igen, denna gången med Jesper, och efter middagen. Hoppas att det inte trasslar ihop sig med spinningen, men det ska väl inte vara nått problem.

I övrigt så står vågen stilla, det kan väl vara ännu en anledning till det dåliga humöret. Så nu har jag utsett november till en fuskfri månad. Jag hade ju hoppats att jag skulle vara klar med min viktnedgång till jul, men med den senaste tidens slarv så ser det inte så lovande ut... Dags att ta sig i kragen.

RSS 2.0