Gammalt alster..

I brist på sydda grejor, tid att sy och ork att sy, så här i jobb-och-influensatider, drar jag till med en gammal favorit!

Här har jag sytt om en av min mans älskade tee´s. Den var sönder, och eftersom han har hur många som helst, var han snäll och donerade ett par stycken till syverkstaden :) Jag gillar att återanvända plagg, då får man dessutom en chans att få helt egna plagg! Här är alltså mitt bidrag till Lilleskrutts losefit/baggylicious-garderob :)

image23

Alvgrodan goes ZooYork, framifrån.

image24

Och bakifrån.

Nu är det ett tag sedan jag sydde denna, så nu börjar den och övriga tee´s som jag sydde samtidigt, att bli för små.. Men så coola! :D

Omlottklänning

Äntligen har det blivit lite sytt igen!

Det senaste alstret är en omlottklänning. Jag hittade ett påslakan a´la 70tal på Emmaus för 20kr, och tänkte att jag nog skulle kunna knåpa ihop något av det. Det tog ett tag, men så kom jag plötsligt på det! En klänning!

Mönstret är från Elsebeth Gynthers bok Sy till Barnen 0-4 år. Jag har gjort denna klänning efter storlek 92. Följde instruktionerna och allt funkade bra. Det enda irriterande var att jag inte hade någon snedslå förutom svart hemma, så det var bara till att klippa, stryka och sy själv :P Vilket evighetsarbete det var då... Men, nu är klänningen kantad med samma tyg, och det blev riktigt fint tycker jag..
image21

image22

LilleSkrutt var inte ett dugg intresserad av att stå still när jag skulle ta bild. Det var ju dags för badet!! :)

Det blev väldigt bra med matchningen med.. :P Orange velour och grönmönstrat är inte min favoritkombo :D

RSS 2.0