misslyckad kofta.
Vissa saker blir aldrig som man hade tänkt! På en internetkompis bilddagbok såg jag en tuff tjej i koftan med ungefär denna färgkombinationen, stickad av kompisens farmor, tror jag det var. Jag misstänkte att detta var ett gammalt hederligt mönster som farmodern haft liggandes i sina gömmor i flera år, och som inte gick att få tag på :)
 Av en slump såg jag samma kofta stickad i andra färger på Sysidan, insåg att det måste vara samma mönster och surfade in på Drops Design för ett gratis mönster :)

Var inne på Umbra i stan och köpte Garnstudions alpacagarn med, så att allt skulle bli helt rätt!

Efter att ha stickat nästan hela koftan insåg jag att höger framstycke var stickat mycket lösare än vänster som jag började med. Till historian hör att jag stickade min egen sjal i mohair på stickor 12mm vid sidan av.. :P Ingen bra idé.
Jag repade upp en bit in på höger ärm och började om. Blev färdig, sydde ihop ärmar och började sy i knappar.. När jag insåg att det var fel på höger framstycke igen! Men denna gången var det för långt! Denna gången tappade jag sugen. Jag har ingen lust att repa upp och sticka om. Det får helt enkelt bli en kofta man har under jackan, där ingen ser, eller om allt annat är smutsigt och ungen måste ha något långärmat.. Morr!

Fia-stickade tumvantar!

Oooh! Mina första tumvantar är stickade, varma och gosiga! De är stickade efter dammönster i Stora boken om Handarbete, i raggi från Järbo.
 De funkar jättebra, håller vinden ute när man cyklar till dagis :) Dessutom är de populära, både mannen och dottern har beställt ett par var :)


Alvgrodans mammahood

Letade upp en Burdatidning i mina gömmor, som jag visste innehöll mönster på mammakläder. Jag tycker att det är svårt med mammakläder. Både att shoppa och hitta som mönster... Detta mönster var det jag  hittade som jag tyckte minst illa om :P

Tyvärr blev jag inte helt nöjd, men det tror jag handlar mest om min egen kroppsform.. På bilden syns det inte, det syns knappt att jag har stor mage ens :P Men mina tuttar gör att tröjan blir tajt under armarna, vilket är ett ganska vanligt och irriterande problem för min del :P
Tyckte osså att den blev knölig vid dragkedjan, p.g.a infodringen.. Men men, det gäller nog att använda den lite med. Nu har jag trots allt en tröja jag kan knäppa! :)


Alvgrodans wct-tröja

För ungefär ett år sedan eller så, kom min svägerska på besök med ett par kassar med tyg och ett 20-tal Handarbete-tidningar. Detta var grejor som blivit kvar sedan hennes barn var små, men funkade väldigt bra för mig :)

Denna tröjan sydde jag efter Hanne Meedoms långärmad tröja i form 1, storlek 92. Alla sömmar syddes med lila tråd, det var faktiskt den minst matchande tråden jag hade i syskåpet :) Jag tycker att den funkar bra, roligt kontrast.

Nästa gång måste jag komma ihåg att kolla tyget, för denna gången visade det sig att ryggpartiet blivit fläckigt. Jag hoppas att det går bort i tvätten. Nästa gång ska ärmarna vara längre, och halshålet mindre.Tyget är något rödare i verkligheten.

Tröjan är väldigt populär här hemma. Tryckknapparna visade sig vara ett bra val, nu kan skruttan ta av sig tröjan utan att bråka med dragkedjor :)Nästa gång blir det nog foder i luvan med. Version 2 är på planeringsstadiet :)

Stickad sjal..

Hittade ett underbart garn på Umbra när jag egentligen handlade till lilleskruttans kofta:)

Stickade sjalen med garnstudions 12mm stickor. Hittade en sjalnål med när jag köpte garnet som jag tyckte passade.
Dottern blev så imponerad att hon proppsar på en egen sjal/halsduk, men det får vänta tills hennes kofta är färdig :)


RSS 2.0