Ny design!

Som ni ser så har den nya designen blivit färdig! Snälla Mikaela har pillat med denna i ett par veckor, är det va? Iaf, så har jag varit jätteseg med att bidra med bilder och idéer om typsnitt, färger osv. Och då kan det ta sin lilla tid :P

Tack igen!

Här hittar du Mikaela!

http://sizematters.blogg.se/

Kort om mig

Fia kallas jag. Bor i ett hus vid en å på landet, med min man och våra döttrar, som jag här kallar LilleSkrutt och Lillasyster. Handarbete är mitt stora intresse! Jag älskar att skapa något, att samla på tyger, garn och mönster.
Jag insprireras av andra bloggare och svärmor :)

Kontakt

Ni når mig lättast via mejl: fiafreak@telia.com

Jag läser mina mejl dagligen, och lovar att svara dig omgående.


Bilder

Jag laddar kontinuerligt upp bilder på det jag sytt och stickat här i bloggen. Kika gärna runt och se om det är något du fastnar för.

Produkter

Jag syr i stort sett bara barnkläder. Jag stickar däremot till vuxna, vantar, mössor, sjalar, ja det är bara att kolla igenom bloggen :) Hittar du något du tycker om, så tar jag beställningar. Men tänk då på att jag är glad amatör.

Det kan också hända att jag tackar nej till beställningar, om jag tycker att de är för avancerade för mina kunskaper.

Alvgrodan

Namnet är från början ett smeknamn på LilleSkrutt, sagt av min konstnärliga moster, som ville använda henne som modell när hon målade barntavlor. Hon motiverade användandet av min dotter med att: "Hon har ju så många miner, och hon ser verkligen ut som en liten älva, alvgroda eller nått".

För mig står namnet för att få vara barn, annorlunda, att kunna leka och busa samtidigt som kläderna håller.

Senaste tidens alster.Här hemma har vi en superb loppis. Där har jag köpt både den rosa duken och det gröna påslakan som jag använt till denna tunikan. Det är ett mönster ur en mönsterbok från 70talet, som är väldigt populär bland bloggande pysselmammor, och därför kostar en rejäl slant om man hittar den på Tradera. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad den heter nu :P Pinsamt :PAnledningen till tunikan var ett kalas dagen efter. Jag kände att det var alldeles för länge sedan nått av barnen hade hemsydda kläder på sig när vi gick bort, och jag hade redan sytt tre par byxor, varav ett av dem i kanintyget. Nu fattades bara en överdel, och denna tunikan tänkte jag mig skulle gå fort att sy :P När ska jag lära mig att inget går fort att sy första gången? :DHär poserar Lillasyster mitt i ålandet, i det andra paret byxor jag sydde. Här har jag använt JNYdesign´s husvagnstyg och E-Slöjds neongröna trikå. Härlig kombination, tycker jag :)

Just nu har jag tre stickningsprojekt på gång, en virkning, samt tyger på väg från Mjuka Tyger och JNYdesign. Det ligger spänning i luften inför kommande vecka :) Synd bara att både tryckknappar och mönsterpappen är slut :P

Måste nog in till stora staden.

Tvillingtröjor.

Fast ändå inte.

Flickornas kusiner fyllde två år, och som vanligt såg jag till att sy något :)
Det fick bli varsin långärmad tröja i storlek 86, mönster från Hanne Meedom. Jag tänkte på den kommande hösten, och dessutom kan det va bra att ha långärmat ute på dagis kanske.

Till pojken gjorde jag en svart velourtröja, med vit mudd och två applikationer, ett M och en elefant. Till tjejen blev det en randig velourtröja med samma applikationer, bara andra tyger. Båda ungarna har förnamn på M, och elefanten kändes lagom unisex :)
Den svarta velouren fyndade jag på Gittes tygkälla i Rinkaby, och den randiga köpte jag på Jofotex när jag var där för 18 månader sedan... *Det börjar verkligen dra ihop sig till en andra resa :P*Ursäkta de dåliga bilderna. Solen lös in på matbordet och jag orkade inte ställa om inställningarna på kameran :P

Torrt på pysselfronten...

Nja, det blir inte mycket gjort nu för tiden alltså. Jag har tagit tag i min mammaform, så jag försöker motionera två timmar om dagen. Det, ihop med att man ska äta, andra ska äta, dagishämtning och lämning, vilopauser osv, så blir det inte mycket sytt.
Det blir lite stickat, men eftersom jag inte har tid att sticka varje dag, så tar det sin lilla tid...

Just nu har iaf två stickningsprojekt igång. En bolero i estniskt handfärgat ullgarn, den är nästan färdig, har ungefär en fjärdedel kvar. Sedan ska det iofs virkas en kant runt om hela, så å andra sidan så har jag en bit kvar :P Sedan har jag åtagit mig att sticka ett par vantar till min bloggdesigner :) Har börjat på handledsmudden på den första iaf, så jag har åtminstone kommit igång.

Sedan skulle jag behöva sy en höstjacka i 74 till LillGrodan, den är fortfarande en idé i mitt huvud... Frågan är om den hinner komma till innan den är överflödig. Eller för liten för den delen. Hon skulle dessutom behöva en hel garderob i 74, och storasyster skulle behöva en hel dagisgarderob :P Jag skulle behöva ta mig tid... Men jag är dålig på att prioritera just nu :P

Iaf så kommer bloggen byta skepnad så småningom, det ska bli himla kul, eftersom jag själv är så okunnig att jag håller mig lååångt bort från alla inställningar som betyda förändring på bloggen :)

RSS 2.0