Mitt-i-mellan-pantalongbyxor..

Jag bestämde att Lilleskrutt behövde nya byxor. Inte som muddisar, men inte pantalonger heller.. Joxigt, hade inget mönster ju! Men jag kände mig modig, tog fram bibeln *Hanne Meedoms 4-7år*, och ritade med hjälp av byxmönstren en byxa som har form 0 ner till knän och sedan går ut som form 1 från knäna ner till mudden.
Tanken är att byxorna ska pösa över mudden lite, men jag får se om det funkar när tjejen provar dem. Det ser bra ut iaf :)Enda problemet med byxorna var när jag lade ut pappersmönstret på velourtyget.. Vad jobbigt mycket tyg det går åt till storlek 98 mot 56, som jag syr till bebis.. Jag fick nästan ångest och funderade för några sekunder på om jag inte skulle sy något annat istället.. Men sedan tog jag mig samman och insåg att Skrutten osså förtjänar bruna velourbrallor :) Men nu börjar det bli dåligt med brun velour hemma... Igen!

Dags att beställa en omgång till.. Mina tryckknappar är ändå slut, igen där med. Vad är det med mig egentligen? Man kan ju tro att jag äter tryckknappar som snacks! :P

Svart Alvgrodantröja..Här kommer den svarta långärmade t-shirten som jag skrev om lite snabbt i förra inlägget, om kanintröjan.

Den svarta tröjan är sydd i svart och illrosa trikå från E-Slöjd, i Hanne Meedoms mönster i form 1.
Här är ena ärmen uppviken av dagispersonal, så därför ser den lite knepig ut :P Lite stor än, jag sydde den i storlek 98, som hon precis har gått in i.
Här inspekterar hon sin nya kanintröja efter att ha kommit hem från dagis..

Äntligen!

Lite sy!
Det har varit svacka i syendet här :P Jobbigt, jag får ju abstinens.. Och går resten av familjen på nerverna, misstänker jag :P

Idag har jag iaf fått ihop en kanintröja till Lilleskrutt. När jag klädde på henne inför dagis imorse, fick hon har en svart långärmad t-shirt som jag sydde förra veckan, obloggad än så länge. Hon blev jätteglad över den nya tröjan, och då fick jag lite dåligt samvete. Jag har varit dålig på att sy till henne den senaste tiden. Det är mest bebisgarderoben som fyllts på.
Så när jag hade lämnat Skrutten på dagis så cyklade jag hem och rev ut sygrejerna med en gång. En långärmad t-shirt till skulle det bli, och i mitt nya kanintyg dessutom. Hon har inte fått något i det tyget heller, skäms på sig mami! :P

Så, under förmiddagen knåpade jag ihop en långärmad tröja i Hanne Meedoms mönster, form 1 i storlek 98 eller 4 år.Kanintyg från JnyDesign, benvitt med bruna kaniner, och illrosa trikå från E-Slöjd.

Halleluja för att få sitta ner och sy! :D

En första preliminär beställning..

Iiiik! En halvbekant har tittat på min bilddagbok och sett de grejer jag sytt den senaste tiden. Efter ett gäng fina kommentarer kom ett gästboksinlägg med frågan om pris angående byxor och långärmade tröjor. Hjälp! Jag har mest sytt till Lilleskrutt, och till hennes kusiner i julklapp.. Nu blir det plötsligt allvar! Men, jag har ju själv gått med på att sy på beställning. Det svåra är att bestämma pris på plaggen.. Så igårkväll knåpade jag ihop en liten lista. Det slutar med att plaggen kommer att kosta ungefär vad materialen kostar mig. Det kan väl kännas lite lite, men jag känner mig inte riktigt så självsäker att jag med gott samvete kan ta ut mer än. Jag vill ju absolut inte ta några överpriser, men jag vill iaf att det ska gå jämnt ut med vad jag har lagt på tyger och sytillbehör.

Det slutade med att jag lämnade ett par prisexempel, och bad henne komma och titta på tygerna jag har, och plaggen jag redan sytt. Så att hon får en bättre uppfattning om kvalité, både på tygerna och mitt arbete. Det känns som en bra lösning.

I övrigt är det lugnt denna veckan. I måndags sydde jag ett par hjälmmössor till bebis, som jag ska lägga ut senare. Sedan åkte Skrutten och jag för att hälsa på mormor och morfar ett par dagar, så då blev det inget sytt.
Imorgon ska vi till Ikea med svärmor och på söndag är det kalas hos Skruttens faster. Först på måndag får jag pyssla igen.. Buhu! :P

Undra om man kanske kan få sy lite idag iaf...

Sovpåse.

När Lilleskrutt föddes hade vi en sovpåse från Lindex. Den var överlägset bäst, framför alla andra pyjamasar. Särskilt de vi köpt på HM, där Skrutten bara drog in fötter och ben i "magdelen", så att pyjamasbyxbenen bara hängde och dinglade, samtidigt som tjejen var rasande för att hennes fötter att fast :P

Oturligt nog så var sovpåsar svåra att få tag i. Konstigt, eftersom de flesta föräldrar jag pratade med tyckte så om dem. Så denna gången ligger jag steget före :)
När mannen och jag hade en barnledig halvdag på stan, passade vi på att leta upp två sovpåsar. En från Lundmyr och en från Lindex. Dagen efter var Skruttis på dagis, då kom Lindexpåsen fram igen.
Först ritade jag av Hanne Meedoms mönster på raglantröja i form 1, storlek 56. Sedan lade jag sovpåsen, vik på mitten bak, på mönstret och gjorde konturstreck som jag sedan ritade färdigt med linjalen, så att det blev rakt och fint.

Tyvärr visade det sig att jag suger på att sy raglanskärning, det funkade inte alls. Jag borde nog inte gett mig på det till ett eget mönster, första gången :P Dumdristigt, men så har man lärt sig något. :)
Det slutade med att jag klippte bort livdelen och ärmarna strax under armhålan, ritade av ett mönster på vanlig tröja i form 1, och sydde på. Äntligen!

Klippte två remsor muddtyg som jag vek på tre, först kanterna in mot mitten och sedan vik igen på mitten, strök med strykjärnet och sydde raksöm. Tjoff, så hade jag tillverkat snörena till påsen! Precis som på Lindex påsar så sydde jag en kort raksöm mitt fram och mitt bak i kanalerna för snörena, så att  man inte av misstag drar ut snöret under något nattligt blöjbyte :)Jag har använt E-Slöjds rosa-rödrandiga trikå och muddtyg från Emmaus.

Trots missödet med raglanskärningen är jag riktigt nöjd!

Första bodysuiten..Min första bodysuit! Sydd i kanintyg och brun E-Slöjdtrikå. Mönstret är från Ottobre.

Har små missnöjdigheter med detta plagg. Först så sträckte jag kantmudden på bakstycket lite för mycket, så när den inte är knäppt i benen så drar bakstycket ihop sig lite. Sedan fick jag inte till halsringningen, vilket resulterade i att det blev ganska knöligt i knäppningen. Får försöka hitta på en annan lösning till nästa gång..
 Men det är kul att ha sytt sin första suit! Använde sådana mycket till Skrutten, men de vi tyckte hade bäst kvalité, från Molo och Katvig, är ju ganska dyra.. Så att kunna sy sina egna är ju super!

Dagismaskerad..

På vårat dagis kan man berätta att barnen ska ha maskerad sex dagar innan det är dags, en torsdag innan storhelg dessutom. För en gravid folkrädd och smått bankrutt mamma resulterade detta i en förbril tankeverksamhet.

Till slut kom min man på att målare kan man ju vara. Extra roligt blir det eftersom han själv är målarlärling:) Och det är klart, jag är ju personlig assistent, och det är väl inte så himla kul att klä ut sig till :P

Fram med lakansväven! Broderade dit text och stänkte med vattenfärg på benen. Fröken skrutt blev glad.

Byxorna är som vanligt sydda efter ett Hanne Meedom mönster. Byxor med fuskgylf i form 1.

Nu håller vi på att renovera en långgarderob till bebisrum, och då misstänker jag att byxorna kommer att bli använda lite mer än bara på maskerad :) Lilleskrutt ska alltid vara med, och pappa är världens coolaste, faktiskt! :D

RSS 2.0