Byxa med kaninsurprise.

När Lilleskrutt var på dagis hann jag precis sy ihop ett par byxor.

Det blev ett svarta joggingbyxor med revärer i kanintyget. Mönstret har jag använt innan, till muddbyxor, från början ett Ottobre-mönster. Denna gången satte jag resår direkt i midjan, utan mudd. Och gummiband i bensluten, i kanaler.
Det svarta tyget har jag fått av min svägerska, som sydde mycket när hennes fyra barn var små. Nu hade hon gått igenom sina gömmor och plockat undan tyger till mig :)

Idag blev jag väldigt nöjd med mig själv.  Både med mönster och sömnaden. Symaskinen behövde inte ta imot en enda svordom idag :)

image10

Lilleskrutt tycker om sina nya byxor.
image11

Ops! :P

Jag råkade beställa en bok. Till.. :P Hanne Meedoms Barnkläder 0-3 år *fast egentligen är den på danska, men jag får inte till bokstäverna :P*

Den ska tydligen vara väldigt bra, och böcker är ju kul Knas, jag som aldrig har varit nån teoretiker :P Men, jag tacklade graviditeten likadant. Böcker, böcker och åter böcker. Med nån föräldra/gravidtidning imellan :)

Imon ska Lilleskrutt till dagis igen. Har planer på ett par brallor med kaninsurprise :)

Kanintunikan

Nu är den äntligen färdig!
Efter att ha lämnat Lilleskrutt på dagis, och städat undan lite, satte jag mig med tunikan igen. Sprättade det sista och började på. Under gårdagen kom jag fram till hur jag skulle göra med fållen. Resultatet blev följande; Istället för att nåla fast kantbandet direkt och sy en stickning rakt igenom alla lager, började jag med att nåla fast bandet på tunikans baksida. Sedan sydde jag fast det med den kastande sömmen för stickade tyger. Sedan vek jag runt bandet till rätsidan och vek in kanten på bandet. Sydde först en stickning för att fästa alltihop, och sedan ännu en stickning för dekoration, så att det ser ut som att jag sytt med tvillingnål, men det har jag ingen, så det får gå så här så länge :)

Sist fäste jag namnbandet i nacken. Det skulle jag har gjort innan jag sydde ihop bak- och framstycke, men det glömde jag :P

Nu återstår bara att prova den på Skrutten med.

Jag använde mönstret på tunika i Ottobre 4/2007, men klippte ut det i storlek 80. Sedan förlängde jag fållen, ärmlängden och halsringningen till storlek 86. Det ska förhoppningsvis funka. Innan har jag sytt en tunika av samma mönster, i storlek 86, men den var i velour, och blev lite vid. Denna tunika ville jag ha mer åtsittande.

image8

image9

Långsamt syende..

Jag syr, fast att det står stilla här på bloggen :P
Håller på med en tunika, i kanintyget. Den är nästan färdig :) Jag hade planer på att sy klart den idag. Glad i hågen släpade jag fram alla syprylar i matrummet, satte Lilleskrutt i matstolen och grejade loss. Allt med en vilt hejjande Skrutt i bakggrunden :D "Tyyyy, tyyyy!!!" ropar hon så fort jag närmar mig symaskinen :P

Hade bara fållen i nederkant kvar. Har kantat hela tunikan med kanintyget, trots att alla de andra bloggarna jag läser har använt brun mudd. Det hade passat bra, men jag har ingen brun mudd hemma, och vem vet när jag tar mig till en tygaffär här näst :P Så jag hade klippt ut remsorna i förväg, nu strök jag dem så att alla vik var på rätt ställe. Nu skulle de bara nålas på plats och sys fast. Nålandet gick näst intill smärtfritt, även det påhejjad av Lilleskrutt *tyyyy, tyyy!! Att det ska behöva förberedas så mycket!*
 Sydde fast remsan nästan hela vägen runt, när jag märkte att det inte var lika mycket tyg på fram och baksidan, så på framsidan såg det oki ut, men på baksidan hade jag missat remsan på många ställen.. Bajs.. Bara att sprätta och sy om. 
 Då tappade Skrutten humöret och skulle vara med, klänga överallt, pilla och vara arg. Jag tappade tålamodet. Halva fållen blev sprättad, resten får vänta tills imorron, när hon är på dagis. Då är det större chans för lugn och ro :D 

Alvgrodan goes Zero.

I brist på syprojekt lägger jag in mitt största projekt hittills. Min gamla Zerohood, som blev misshandlad under en köksrenovering, fick nytt liv som hood till Lilleskrutt.

Min tröja innan slakt.
image2

Här har jag klippt ut och sytt ihop luvan med ett randigt foder, trikå från E-slöjd

image3

Hålet på magen är lagat, och jag har återanvänt och sytt på magfickan

image4

Fram- och bakstycke samt ärmar är ihopsydda, och stickningarna är sydda.

image5

Till slut blev den färdig! T.o.m namnbandet har kommit på plats :)

image6

Sista bilden ut. Lilleskruttan i sin hood :)

image7

Alvgrodan blev till.

Jag har alltid sytt. Men det var när jag väntade Lilleskrutt som det hela tog fart. Hon är nu 21 månader gammal.

Det blir nästan alltid barnkläder, till Lilleskrutt. Ibland blir det lite kläder till barn i släkten, eller i bekantskapskretsen. Jag är svag för retro, 70talet har fastnat i hjärnan, till min mans skräck :P 
Men ibland blir det lite annat pysslat med. Jag stickar lite, broderar ibland t.ex. 

Namnet alvgrodan! 
Min moster är osså sygalning, men främst konstnär. Hon ville låna foton på Lilleskrutt, för att öva på att måla barn. Hon målar oftast gnagare i mänskliga situationer, eller sagomiljöer. Hon trodde att Lilleskrutt kunde bli en bra modell, med alla sina ansiktsuttryck. Så av henne skulle man nog kunna göra en alvgroda eller nått. Sedan fastnade det!
Vid jul visade det sig att hon lånade fotona för att bl.a måla en tavla till min man och mig :)
image1
 


RSS 2.0