Ooh! Aah!

Inga bilder idag heller. Ungarna envisas med att gnälla som galningar eller inte sova, så det blir inte mycket gjort på pysselfronten. Saker och ting blir dock beställda! Jag brukar tackla mina pysselsvackor på det viset, jag shoppar på mig material eller inspiration tills jag kommer igång igen :)

Denna gången har jag köpt en underbart härlig väska till... Mina stickor! Jag har alla mina stickor ihopsurrade med gummiband, i en tygkasse undanlagda i en hattask i mitt syskåp. Vilken lång mening :P
 Iaf! Det är en hård väska med "pärmringar" i, fattar ni vad jag menar? I dessa ringar har man fyra olika sorters fickor, ficka för smala stickor, tjocka stickor, rundstickor och en helt vanlig ficka med blixtlås. Denna fantastiska väska kommer från Namaste Needles, som även gör stickor i glas, underbara grejor, men jag ser redan hur LilleSkrutt använder dem som näspetare, eller ännu värre, nått slags tillhygge på skrovligt underlag. Så, inga glasstickor för mig, än på femton år:)

Väskan, med extra fickor, jag kunde inte låta bli, ska anlända inom fem till sju dagar. Åh, det kliar i mina organiseringstörstande fingrar! Jag vill göra listor på vart alla mina pinaler ska placeras, men det tänker jag inte göra, för jag har ett liv :P  Annars kan jag gärna ha livet på paus tills jag har fått organisera min fantastiska väska... Fast, jag kanske borde ta hand om min familj istället :D

Inköp.

Jag stickar fortfarande. Sömnaden ligger fortfarande lågt. Men jag har beställt fyra meter kanintyg, som värmer i själen tills sömnadsmöjligheterna återuppstår:)
Imon ska Skrutten till dagis, så Bums och jag är hemma. Jag har pappersmönstren utklippta, de ska "bara" överföras till tyg och sedan sys ihop... Puh.

Nu ska jag borsta tänderna och sova!

Härliga Emmaus.

Jag har varit på Bikupan i Växjö och inhandlat två dukar. Den ena duken blev det här.


En superfräsig kjol med massor av... Schvung? Bölj? Den är grym iaf. Från början hade duken en missfärgning som förstörde ungeför en fjärdedel av duken. Jag klippte bort den delen och klippte till två bitar. Sedan klippte jag ungefär en cm i taget i linningen för att den skulle passa och för att kjolen skulle bli jämnlång fram och bak. I linningen tänkte jag först ha dragkedja, men till sist kom jag fram till att jag bara ville ha den klar, så det blev bara resår :P Men det går ju att sätta i dragkedjan sedan ifall jag skulle ångra mig.Jag är välsignad med en väldigt bra loppis i byn, och så fort de får in knappar så köper jag rubbet, utan att egentligen veta vad jag ska ha dem till... Här kom iaf några stycken till användning :)

Nu väntar jag bara på värmen, så att jag kan tillföra lite fiftiesflare till min lilla by :D

RSS 2.0