Brudtärnans raggsockar.

När mannen och jag gifte oss var min kära vän Sofi brudtärna. Hon gjorde ett excellent jobb :)

För ungefär fyra veckor sedan beställde hon två par raggsockar. Nu är de färdiga, skickade, mottagna och provade!
När Sofi hörde av sig, så länkade jag henne till en sida där de hade den sortens garn som jag trodde skulle passa. Sedan valde hon ut fem färger och lät mig välja två utan dem.
Jag stickade i Järbos Raggi, efter Järbos mönster på raggsockar, finns gratis på Järbos hemsida.

Lite nervöst var det. Det är alltid lätt att sticka till sig själv, eftersom man kan prova allt eftersom. När jag stickade tyckte jag att de såg himla stora ut, jag provade en strumpa själv och tyckte den satt bra, men jag har nog en halv storlek större fötter än Sofi.

De ser iaf bättre ut på, än utan fötter i, på mitt matbord :)

Lätt garn att sticka i, lätt mönster att följa= en glädje att sticka! :D Sen är det ju extra roligt att garnet randar sig självt, mönster utan att man behöver tänka liksom:)

Att vara med i en KAL.

Knit-A-Long...
Det krävs ju ett visst ansvar. Sticka de underbara mönster du får gratis, och lägg ut dem på den blogg din KAL visas på...

Jovisst. Jag stickade dessa två (eller tre) vantar i våras, sedan har de förblivit obloggade. Tills idag. Än värre är att jag ligger efter med fyra par vantar, från juni och fram till september. Men nu är mönstrena åtminstone utskrivna, och junivantarna började jag på igår :)

Här kommer det iaf bilder :)


Första paret vantar :)Andra paret ser ut så här. Den översta bilden är på Tfans vante. Minstingen blev lite avundsjuk :) Tfan hittade garnet i favoritgarnbutiken, och efter en stund valpögonblick så gick jag med på att sticka ett par till honom med. Hans är grå, och mina på nedersta bilden, är mossgröna. Fast det syns ju inte så bra på fotot, men iaf :)

Så fort min kära brudtärna har hört av sig, så ska jag lägga ut bilder på hennes raggsockar. Hon beställde dem för.. En knapp månad sedan? Iaf, jag kom faktiskt ihåg att fota dem innan jag tejpade igen paketet, men jag vill inte lägga ut dem innan hon har fått dem. Nu hoppas jag innerligt att de passar :P Nervöst att sticka till andra...

Förkylt läge.

Jag är förkyld. Nått fruktansvärt. Stannahemmafrånjobbet-förkyld. Så illa är det.

Igår tog jag mig samman och fotade, packade och skickade två par raggsockar till min brudtärna :) Jag hoppas att de kommer fram som de ska, och att de passar. Det är alltid lite läskigt när man gör saker till andra...

Jag syr med, nu för tiden. Min man har blivit gammelfarbror, 33 år gammal :) Naturligtvis bestämde jag att vi minsann inte ger bort köpta bebiskläder, utan hemsydda! Vilken tur då, att jag var ute i tid med syendet. Eller inte. Namnlappar saknas, men är dock beställda. Tryckknappar är å andra sidan inte alls beställda, dessutom glömde jag helt bort att titta efter det när jag var i staden sist. Suck.

Jag har en del fotat som jag inte har bloggat om, och förhoppningsvis kan jag ta mig i kragen mellan träningspassen och blogga om något av mina alster...

RSS 2.0