Mina första mönsterstickade vantar.
Lillasyster Lövgrodan behövde vantar, och jag har länge funderat på om jag skulle våga mig på att mönstersticka ett par. Så hittade jag Kamilla www.mittens.se och hon stickar bland annat fantastiska vantar! Dessutom säljer hon utvalda mönster, naturligtvis kunde jag inte låta bli när hon satt ihop ett döskallehäfte med stickat och virkat för 35kr.

Dessa babyvantar fanns i just det häften. Handflatan var lite pillig, men annars var de relativt enkla att sticka. Jag ska bara lära mig att alltid hålla de olikfärgade garnerna likadant, så att det inte drar sig så mycket. Jag stickade först en testvante, för att se om jag över huvudtaget hade förmågan att förstå mönsterstickning. Det gick oki, dessutom kom jag fram till att vanten var liiite för liten för min Lövgroda. Så jag förlängde mudden med fem varv resårstickning.

Utöver mönstret så kompletterade jag med en virkad snodd, för att förhindra vantloss :D

Till sist fodrade jag med en tunn trikå, för jag misstänker att Lövgrodan skulle göra sitt bästa för att dra i garnet på insidan så fort man ska ta av eller på vantarna. Dessutom håller det vinden ute lite extra.

Finfina vantar! *nöjd*

Akut byxbrist...

Byxbristen ledde till ett par långkallingar i JnyDesigns rosa husvagnstyg. Fler brallor ligger tillklippta, men en hög sjukdomar och en rejäl dos stickning har kommit  i vägen :P

Vinterjacka.Lillasyster Lövgroda (;)) behöver ju en vinterjacka, men jag hittade ingen jag gillade. Lr, alla jag gillade kostade för mycket för att användas i två månader eller hur länge den tänker passa.
 Så jag kom på att jag i somras faktiskt köpt ett möbeltyg med planerna att sy en jacka. Plockade fram Elsebeth Gynthers Sy till Barnen, och började bläddra. Jag älskar alla dessa 70talsmönster, där det handlar så mycket om funktion.

Alltså, möbeltyg som yttertyg. Fodret är ett kviltat fodertyg som jag återbrukade från en gammal HMjacka jag inte använt på fem år. Samma jacka fick offra sin luva för att Lövgrodan skulle få teddytyg i luvan. Hela härligheten är kantad med de småblommiga rosa tyget jag använde till tunika för ett tag sedan. Från början en jättelik duk jag köpt på loppisen här hemma :)Knäppningen kan se lite knas ut, men den sluter helt tätt om halsen så att hon inte blir kall :)

Enda joxet med jackan, var att jag skulle ha tänkt lite själv, istället för att följa mönstret. För enligt instruktionerna skulle ärmhålen kantas när jacka var ihopsydd. Nu fick det blir tät sicksack, för det var helt omöjligt att få in jackan i maskinen så att kantningen blev bra. Det hade blivit knöligt och jag hade kastat både jacka och maskin i ån, så det fick va. Men syr jag en till så vet jag hur jag ska gå till väga :)

Bytesvantar!
Mikaela, som gjort min bloggdesign, önskade sig ett par vantar. Jag fick fria händer, och hittade direkt garnet Eld som skrek Mikaela. Men det var tunnare än Raggi som jag brukar sticka i, så jag vågade inte ge mig på att sticka hela vantar i det garnet. Så det fick bli vanligt Raggi, med broderad Eld :)
 Mikaela blev nöjd och jag blev glad :) Hoppas att vantarna håller måttet i Norges skidbackar! ;)

Kofta!Åh, jag älskar min kofta! Det är det första plagget jag stickat, innan har det som bekant endast sträckt sig till vantar, sjalar och en och annan mössa. Men nu så, var det dags för premiär. Passar extra bra att få sticka något till mig själv, det blir ju så mycket till barnen annars.

Mönstret är ett gratismönster från Järbo, går att leta upp på deras hemsida. Bolero blev det iaf, med virkade kanter. Tack snälla svärmor, för att du hade tålamodet att visa mig hur man virkar, och för att du lånade ut virknålar :) Sa jag att jag har världens bästa svärmor? Inte det? :P Det har jag.

Garnet har jag köpt på Garnkorgen.se. Det är ett estniskt handfärgat ullgarn, billigt och superfint! Kombination som Fia gillar :)

Det blir nog fler stickade överdelar till mig själv i fortsättningen :D

RSS 2.0