Stickad mössaMellan amningspass och bajsblöjor har jag faktiskt hunnit pyssla lite. Pyttelite, men iaf :P
Det har blivit en Åremössa i Panduros Cocoon, rosa och grått. Den är stickad på Garnstudions 9mm stickor.

Mössan gick snabbt att sticka, den blev varm och skön utan att klia :) Nya favoritmössan :)

Vardag och amning.

Nu börjar det likna vardag hos oss osså. Vi börjar vänja oss vid att vara fyra i familjen, och det märker jag själv mest n'r pysselsuget börjar komma tillbaka :)
Just nu stickar jag lite på Lilleskrutts misslyckade kofta, som förhoppningsvis ska bli en lyckad kofta till Bums. Jag har även planer på att ta tag i lite sy veckan som kommer. Bums var ju 55cm lång när hon föddes, så alla fina bodysar jag sytt passar perfekt just nu, men lär bli för små om två veckor, och de inte redan är det, eftersom de har spenderat ett par dagar i tvättstugan :P Så, bodys i strlk 62 är planen, samt ett par byxor till båda flickorna.

Annars sitter jag mest i tvsoffan och ammar. Väldigt spännande :) Nu har snittet läkt ihop fint, så jag vågar mig t.o.m ut på promenader till ica.. Oooooh :D
Bortsett från förkylningen som alla utom Lilleskrutt drabbats av, så är det helt oki med oss.

Lillasyster alvgroda.Lillasyster Bums kom till oss med planerat kejsarsnitt 09:14, 13/1.
Hon var 55cm lång och vägde 4326gr.

Vi är hemma sedan i torsdags, och har parkerat oss med amningskudden i tv-soffan. Storasyster är så stolt, och kan inte sluta prata om hur fin och söt lillasyss är :)


Jag stickar, annars är det väldigt är det väldigt torrt på pysselfronten för tillfället :)

Mitt i natten...

Jahupp. Jag sitter uppe med graviditetskrämpor. Det känns som om jag har syrebrist i hela kroppen, ihop med sura uppstötningar som liksom inte vill komma upp :P
 Jag antar att det är nerverna som börjar ta nu. P.g.a min psykiska diagnos har jag fått mitt andra planerade snitt beviljat och vet därför vilken dag bebis kommer ut, ifall bebis själv inte vill komma tidigare vill säga.. Att veta exakt vilket datum är väldigt kluvet. Samtidigt som det är "skönt" att veta, man kan planera ordentligt, särskilt när man som vi bor på landet, utan varken bil eller körkort, med familjerna på lite avstånd, så känns det samtidigt väldigt stressande!
 När jag väntade Lilleskrutt kändes graviditeten som en enda lååååång plågsam prövotid. Vi hade försökt bli gravida i tre år, och det första som händer efter att jag plussat är att jag börjar blöda ordentligt under en shoppingtur. På lasarettet får vi veta att fostret inte överlevt, och jag blir erbjuden abortpiller, som jag dock tackar nej till. En vecka senare, vid återbesöket, visade det sig att Skrutten satt kvar, och sedan dess har vi inte blivit av med henne :P :)
Hela grejjen med den första graviditeten var att dessa tre år som gått, med allt vad bebislängtan innebär, hade inneburit så pass mycket längtan, kamp och besvikelse, att när vi väl plussade tyckte vi att vi "var där". Vi var i mål, bebis på g! Att man måste vänta i nästan nio månader på att bebis ska komma ut, hade på något sätt slunkit förbi mitt medvetande :P Så jag upplevde graviditeten som väääldigt lång..

Denna gången är det helt annorlunda! Tiden har rusat förbi, jag har glömt att ta magbilder, jag har bråkat med F-kassan, kutat efter en galen 2½-3åring, bytt jobb, skött ett hushåll.. Sytt massor och stickat en del med, förståss.. Så, efter förra graviditeten, där datumet för snitt betydde att "allt" var över, målsnöre i sikte!!, så betyder det denna gången mer en början.. Och min hjärna reagerar med "näe, vänta nu, jag har en hel lista här med grejjer som ska fixas och pysslas, det måste tvättas, jag vill hinna sticka en sån, o.s.v." :P

Och, förutom alla dessa funderingar mitt i natten, så är jag fruktansvärt stickesugen! Men jag vill spara stickningen till BB, annars har jag ju inget att göra när jag ligger där inne och möglar ihop av tristess... Dessutom så känns inte 02:38 som något bra klockslag att börja på en stickning.. Jag kan ju knappt stava. Jag borde nog sova..

En omlottbodyLilleSkrutt var iväg på dagis idag, för första gången sedan 18 december. Och visst var det skönt med jullov, men det var väldigt skönt med vardag igen :)
 Så när jag vilat en timme, efter att ha lämnat på dagis och gått hem igen, en promenad som normalt tar sju minuter :P Nu 15 minuter med förvärkar ihop med  snö, halka och 38 veckors graviditet i ryggen *magen :P*... Iaf, när jag vilat tog jag mig i kragen och avslutade bodyn. Det var bara stickning och tryckknappar kvar på den,. och kantbanden var t.o.m nålade, så det var bara att sy :)
Det tog en stund, men den blev klar! Jag tycker iofs att den ser knölig ut på något vis, men det kanske löser sig när den kommer på?

Igårkväll fick jag dessutom tummen ur och fyllde på amningskudden jag fått låna av mannens brors sambo.. *puh!*
Överdraget hon hade till var lite för "nuttigt" för min del, så jag dök en vända i tyglagret och hittade två stuvar av Stoff o Stil-tyg som jag köpt under graviditeten med Skrutten. Då blev det bara två påslakan, ett till säng och ett till vagnen.
 Jag lyckades iaf få till ett oki fodral till kudden utan mönster, lade bara orginalfodralet på tyget och ritade av med skräddarkrita. Hade t.o.m en liten dragkedja liggandes, som precis passade :P

Tog ingen bild på konstverket bara. Satt sent med den, så när kudden väl kommit i så bar jag bara upp alltihop till bebisrummet och kröp i säng. Får se om jag kanske kan ta mig i kragen nån dag och ta en bild :)

Lite bebispyssel..

Nu är det inte många dagar kvar innan bebis kommer till oss. Vi har roat oss med att ställa iordning bebisens rum, som för övrigt är en långgarderob "bakom" vårt sovrum.
Så under tiden mannen roade sig med att spela playstation en kväll, så sydde jag draperierna till skötbordet.. Meningen är att det ska upp en gardin med, i samma tyg, men den existerar inte än :PEtt annat, långsamt pyssel som aldrig ville bli färdigt, är påslakanet till vagnen. Jag började med att sy ett enkelt vitt påslakan av ett gammalt påslakan. Sedan tog det typ två veckor för mig att få till texten som skulle vara på. Sedan två dygn till innan den var utskuren i klisterplast och tryckt på tyget. Sedan tog det en halv dag till innan jag strök texten, så att den verkligen fäste. Och till sist tog det två dagar till innan jag, eller jag menar, min man tog vagntäcket och stoppade det i påslakanet så att jag kunde fota det.. Varför tar vissa saker tvåhundra år att avsluta??
Bra blev det iaf. Lite Lundmyr-inspirerat, eftersom jag tycker att orginalet är på tok för dyrt :PBebisfilt.Vi visste tidigt i graviditeten att bebisen behövde en Bugaboovagn :P Vi hade tre olika vagnar till Skrutten, varav den vi var mest nöjda med var en Bugaboo Cameleon. Så halvvägs in i graviditeten beställde vi en sådan, i svart bas med rosa canvas. Den har stått i en garderob länge nu.
 Till vagnen behövs ju en filt, och matchar det så är det ju extra kul :)

Inne på Umbra fick jag hjälp med att beräkna hur mycket garn jag behövde. Till denna filt har jag använt nästa sju nystan svart Eskimo , och ett rosa nystan Eskimo, från Garnstudion. Jag har stickat den med stickor nr 9. Jag hade ett mönster som hjälp på Garnstudions hemsida, mest för att beräkna hur stor den skulle bli. Sedan improviserade jag storlek och muscher ovanpå det.

Tyvärr kommer det rosa garnet inte till sin fulla rätt här. Det är knalligare i verkligenheten, närmare neon än ljusrosa.

Nu ligger filten i vagnen och väntar på bebisen :)

RSS 2.0