Chokladmint och virkning.Svärmor har visat mig grunderna i virkning, känt sig givmild och försett mig med lite virknålar och garn. Så nu sitter jag med en virkning som påstas ska bli en sommarfilt att ha till Bums i vagnen. Det känns som ett evighetsprojekt. Har ju bara stickat innan, och dessutom har jag en förkärlek till stickning med stora stickor, vilket gör att det hela går sjukt fort. Detta är lite annorlunda mot vad jag är van vid, men väldigt kul som omväxling.

Dessutom var jag på Umbra Stickspår i torsdags, och unnade mig ett svenskt handspunnet, och handfärgat entrådigt ullgarn. *Puh!* Garnet kommer från Färgkraft och färgningen heter ChokladMint, mycket passande, om ni frågar mig :)

Det är ungefär två tredjedelar chokladbrunt och en tredjedel intensivt rosa, inget babyrosa här inte! Jag älskar det redan, och jag har storslagna planer för detta garn. Det krävs lite övning först bara. Det får bli med ett annat garn :)


Segmört.

Jag virkar! Nu är det inte bara en fyrkant längre, den repade jag upp. Nu ska det bli en sommarfilt till Bums. Det blir nog bra ifall den någonsin blir färdig. Just nu är det ett varv här, ett varv där.
 Jag smet från en promenad imorse, för att jag skulle pyssla loss, och vad gör jag? Sitter vid datorn och försöker ragga skjuts till Kosta Outlet, för jag är shoppingsugen med. Iofs så verkar det inte vara någon som nappar på erbjudandet :P

En av mina bloggläsare har fått bebis, grattis till pojken! :D Hade jag bott närmare hade jag kommit förbi, jag borde verkligen växa upp och skaffa körkort. Eller, så har jag redan växt, det är bara det att plånboken inte har hängt med i utvecklingen? Kan vara så.
Grattis på er iaf! *nyfiken på ditt hemsydda;)* ...*och bebis med naturligtvis:)*

Oh, skatteåterbäring! Jag ska tatuera mig. Fast sedan kom jag på att jag kanske ville ha en ny symaskin, eller en till. :P Jag får beslutsångest. Men det ska bli tatuering iaf. Jag har inte tatuerat mig på fem år, innan dess gjorde jag ungefär fem tatueringar per år, jag ligger efter!!! Vänta nu, det blir ju... 25 tatueringar som jag har missat! Katastrof! :D

Näe, nu kanske jag skulle passa på att börja pyssla. Bums sover faktiskt:)

Puh!

Kikade in här och kollade statistiken. Va glad jag blir! Trogna läsare, trots att jag inte skrivit något på länge:)

Den senaste tiden har det fortfarande inte blivit mycket gjort. Nu är iaf även det rosa nattlinnet färdigt, men det ligger i tvätten, eftersom LilleSkrutt spillde yoggi på det igår kväll.
Jag pysslade ihop en volangkjol till Skruttens dagispåskfest i veckan med. Den hade hon ihop med tunikan jag sydde till Luciatåget förra året. Det blev många komplimanger från dagiskamraterna, medans personalen funderade på var de hade sett tygerna. Kjolen var nämnligen sydd av två gamla påslakan, superenkelt! :)
Tyvärr hann hon ta av kjolen innan jag kom ihåg att jag skulle ha fotat henne. Hoppas jag kommer ihåg det nästa gång hon har den på sig.

Förra helgen var jag hos svärmor, som lärde mig grunderna i virkning, så nu virkar jag planlöst. Just nu har jag en fyrkant i blandade färger på g :P Jag ska försöka ta mig i kragen och faktiskt få till något.

Jag har så otroligt svårt att få till pysseltid just nu. Och dessutom får jag abstinens, eftersom mitt pyssel är det bästa jag vet. Irriterande...

RSS 2.0