En Tinnustyjja te :)

Eftersom Lilleskrutt använder sin Tinnuströja så mycket, bestämde jag att det nog behövdes *minst* en tröja till.

Denna gången blev det vit och rödrandigt, E-Slöjd som vanligt. Kantade med svart mudd som jag köpt på Emmaus för en billig peng.
Denna gången använde jag svart textilfärg från Panduro, heltäckande för mörka tyger.. Men jag tycker nog att det blev lite flammigt, det kan vara mitt eget fel :)Denna gången satte mig till att lägga en sömm i det svarta trycket osså, för att det skulle bli lite skillnad på de olika tröjorna :) Sydde sömmen med samma röda tråd som jag använde till att sticka ner mudden, jag tycker att det blev väldigt bra. Om man bortser från episoden där Skrutten kröp in under bordet och gasade med pedalen.. :P

Lite synd att det blev glapp i svansen med, men det är sånt jag kan leva med :)


Ny Tinnuströja.

Eftersom lilleskrutts bästis fyllde två år, och bästisens mamma älskar Pettson och Findus, så bestämde jag att bästisen önskade sig en tröja till födelsedagen :)

Den är sydd i E-slöjds vit och grårandiga trikå, mudden är fyndad på Emmaus, och den gröna textilfärgen är från Panduro. Här är tröjan i storlek 80, men trycket är samma storlek  som på Skruttens tröja i storlek 92.Även denna tröja mottogs med stor kärlek, och har slitits ordentligt i en vecka sedan den fick nytt hem :)
Det är ju alltid roligt när ens skapelser blir uppskattade, speciellt eftersom jag inte brukar sy till andra. Men när det väl blir av så är det lite extra petigt med sömmar och allt annat... Helt plötsligt ska ju nån annans unge använda tröjan :)

Uppdatering med bilder..

Här kommer nyare bild på "Tinnus"-tröjan. På fröken Lilleskrutt, som har tröjan på sig tills den står av sig själv, sedan i stort sett ser på när den torkar efter tvätt, och sedan använder den så fort den torkat :) Nöjd tjej, kan man få ett bättre betyg egentligen?Lite suddigt blev det, men är man två år så kan man ju inte stå stilla i flera sekunder! :)

Nästa bild är på mig själv, kors i taket! :P
Mannen min fångade mig stickandes till bebis i soffan, samtidigt som jag tittade på lilleskrutt som berättade något fruktansvärt viktigt, som vanligt :)
Just här stickar jag en mössa, som blev lite stor, och därför inte fått nån alvgrodan-lapp än.. Den ligger i syskåpet och väntar på sin tur.. :)


Tinnustöjjan

Efter semester (för mannen) och sommarlov (för dottern), insåg jag att de senaste fyra veckorna har haft ett tydligt tema. Nämligen film, Pettson och Findus om man ska vara korrekt :)

Då kom jag på den perfekta tröjan inför dagisstarten! En randig t-shirt med Findustryck ska det ju vara!

Det fick bli en Hanne Meedom t-shirt i form 1, kortärmad. Sydd i brun och rosa-randig trikå från E-Slöjd, kantad med brun trikå från samma ställe.
Sedan googlade jag fram en bra bild på Findus, som jag förstorade och skrev ut. Sedan kalkerade jag av konturerna och skulle föra över honom på klisterplast... Då visade det sig att min klisterplast var slut! Panik!!
Som väl är, när jag stod på Ica och surade över det dåliga utbudet, hittade jag "bokplast" i börja-skolan-hyllan. :)

När Findus väl var utskuren ur bokplasten, och tröjan var tvättad och torkad, tryckte jag dit plasten. Findus fick bli grön, som brallorna :) Jag använde Panduros textilfärg.
Jag tyckte att det blev en kul grej när svansen gick runt till ryggen på tröjan :)

Dessutom blev Lilleskrutt superglad för sin "Tinnus-töjja" :D

Bild på skrutten med tröjan på kommer senare.

påslakan-"hasbeen"

Det är varmt ute! Det är naturligtvis då man glor ner i Lilleskrutts byrå och inser att tunna långbyxor inte existerar :P

Jag lovar henne att sy nya byxor efter frukosten. Härligt! Dessutom passade min man på att baka ungefär samtidigt, så tjejen hade något att titta på hela tiden :)

Byxorna är sydda av ett gammalt påslakan som jag köpt på Bikupan för 20kr. Mönstret är Hanne Meedoms långbyxor form 2 i storlek 92. Bred resår i midjan och smal resår i benslut. Jag funderade först på att ha mudd i benslutet, men det kändes för varmt för det nu.

Tjejen är nöjd iaf! :DLilleskrutt är dessutom blöjfri på bilden! Bye,bye, blöjor! :)

RSS 2.0