GBG!!!

Var i gbg utan barn, bara mannen och jag. Hittade Strikk, som jag verkligen kan rekommendera för alla som älskar stickning. Jag handlade för alldeles för mycket pengar :P Bara garner och två böcker efter en hel dag i stora staden :)
Jag ska återkomma med bilder med. Har fått en beställning på barnkläder som jag syr lite på. Inte många plagg, men här hemma går allt i snäijlpäijs så det tar sin lilla tid. Har en vecka på mig innan det ska vara klart iaf.

Stickar lite med, i reklampauser och under sporten och så :)


Semesterklänningar.Jag fick hem Semestertyget från JnyDesign, och visste med en gång att det skulle bli klänningar som första projekt.
Till lillasyster fick det bli en a-linjeformad ärmlös klänning från Hanne Meedoms 0-3 år. Just denna klänning utan ärm har jag faktiskt inte sytt innan, så det var kul att sy efter ett nytt mönster. Den passade fint när den kom på med.
Halsringningen är kantad med E-slöjds turkosa trikå.

Storasyster fick sin klassiska modell, även den från Hanne Meedom. Men denna gången gick jag ner en storlek, eftersom detta tyget är tunnare än de andra jag har använt. Den funkade bra på, och LilleSkrutt blev lyrisk när hon såg sin klänning på matstolen på morgonen :)

Stickgraffitti.För första gången provar jag motivstickat. Mönstret ritade jag upp själv, med hjälp av rutat papper. Sedan insåg jag att jag hade bokstäver i nån bok nånstanns, men just då var det nått kul att göra.
Som om det inte räckte med motivstickningen så gav jag mig på att virka en grön kant runt bonaden. Även det en första gång för mig. Man måste ju öva.
Till sist virkade jg även två snören till att knyta upp bonaden med.Tyvärr så satt det ju ett stuprör där jag hade tänkt knyta fast den, men det fick gå ändå. 22:30 cyklade jag till LilleSkrutts dagis för att knyta upp bonaden, i sällskap med knotten :)
Jag trodde att jag skulle bli påkommen på en gång morgonen efter. Vad jag vet så är vi inte så många bland föräldrarna som pysslar så här... Men jag fick inte ens frågan, varken vid lämning eller hämtning :P Skrutten hade varit duktig och inte haft en tanke på att skvallra :)
Till slut fick jag ett stort tack, och många tyckte att det var en kul idé. Jag med :D

RSS 2.0