Senaste alster..

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och förminskat mina bilder!

Denna och förra veckan jobbade jag bara två dagar i veckan, så jag hade lite tid över för mig själv.
Först ut var en vanlig långärmad t-shirt. Mönstret är från Hanne Meedoms bok, långärmad t-shirt form 1. Den är sydd i röd och gulrandig trikå från E-Slöjd, kantad med brun trikå från samma ställe.
Först sydde jag halsringningen med det randiga tyget, på fel ledd så halsen blev jättetrång, och det fanns inte en chans att Lilleskrutt skulle få på sig den. Så jag fick sy om den, och använde då samma trikå som till ärmsluten. Det blev bra och alla i familjen blev nöjda :)
image17


När tröjan väl var färdigknåpad, tog jag tag i ett nytt projekt som jag funderat på ett tag. En heldress utan ärmar.

Jag använde mönster från Hanne Meedoms bok igen, hel dräkt i form 2 tror jag det var :P

Hade svart velour liggandes som jag köpte billigt på Gittes tygkälla för flera år sedan. Det visade sig att jag inte hade någon dragkedja i rätt längd, så denna prototyp fick tryckknappar.

Jag blev ganska nöjd med mitt första försök. Resåren i ryggslutet kom för långt ner, så det ska upp nästan 10cm till nästa gång. Dessutom vill jag helstha dragkedja, så det ska jag se till att fixa. Meningen är osså att dressen ska sitta tajtare än den gör nu..

Men största problemet just nu är att Skrutten tar av sig den hela tiden :P

      image20


Vardag

Det har faktiskt blivit en del sytt denna veckan. En tröja och en dress. De är fotade med, men bilderna är inte förminskade än :)
Det kommer inlägg med bilder snart, nu är det lördagkväll och jag ska parkera mig framför Mash med mannen och en påse ostbågar :D

Löjligt retro bralla

Jag använde Hanne Meedoms bok, och byxmönster i form 2 igen. Det verkar bli mallen här hemma nu :)
 
Resultatet blev dessa galna brallor! Tyget hittade jag på Emmaus, för 20kr. Har ungefär 50cm kvar skulle jag tro.
Resår i midjan och brun mudd i benslutet. Dessa blev väldigt bra, och jag lyckades få till dem utan jox. Jo, jag lyckades faktiskt med konststycket att klippa ut för mycket mudd, så varje bit var dubbelt så stor som den behövde vara, vilket jag inte märkte förrän efter att jag sytt ihop en :P Men det gick ju snabbt att lösa.

image16

Det var visst inte så himla bra bild :P Hon har alvgrodantröja på sig osså.

Vad tycker ni? För mycket mönster? Min mans första kommentar under sömnade löd "Nja, de är bättre på håll" :D

Byxan, uppdaterad :)

Nu, äntligen, är kameran tömd med :P

Här kommer iaf lite bilder och så...

image14

Byxorna är sydda i en smalspårig rosa manschester, med limegröna broderade blommor på. Jag var väldigt tveksam till detta tyget, när jag hittade det på Jofotex i november. Men jag kunde ändå inte låta bli att köpa en meter iaf :P Men nu känns det som jag gillar det.. Tror jag :D

Iaf, byxorna är sydda efter byxor form 2 ur Hanne Meedoms bok. Väldigt bra. Men nästa gång ska jag låta bli att klippa fyra stycken, två blir det nästa gång. Förstår inte ens varför jag fick för mig det från början.. Jaja, nere i benslutet har jag sytt vit mudd. Tanken var att det skulle gå att vika upp mudden nu, och sedan låta mudden vara ovikt när brallorna börjar bli lite korta. Men det slutade med att jag tänkte rätt, tyckte det blev för joxigt, och sedan gjorde fel :P Från början skulle jag ha sytt ihop muddarna så att sidsömmarna kom inne i mudden. Nu kom sömmen på utsidan av benet, vilket iofs funkar just nu, när mudden är uppvikt, men inte om det behövs vikas ner.. :P Jaja, man lär sig allt eftersom.  

I midjan har jag satt resårband och bak den vanliga namnlappen som ni ser på bilden under.

Blev nöjd, skulle bara ha sett till att ha mer tid på mig när de väl skulle sys. Då kanske mudden hade blivit som den skulle :)
image15

Byxan.

Byxorna som jag började med till Lilleskrutt för ungefär två veckor sedan, är äntligen färdiga!
Vi skulle ha kalas här i söndags, och på fredagen bestämde jag att hon skulle ha sina nya, osydda byxor då. Så på lördagskvällen kl21 satte jag mig vid maskinen med dem. Fram till 22, då jag skulle se ett program på tv. Sedan var det skytteltrafik mellan tv:n och symaskinen i reklampauserna :D
 Färdiga blev de iaf, och jag har fotat dem med. Men inte tömt kameran :P Så ikväll kanske det kommer en bil, och beskrivning.

Det händer iaf nånting, och onsdag-torsdag är Skrutten på dagis och jag är ledig. Då ska det sys!! :D

RSS 2.0