Enkel spetshalsduk.

Jag har längtat efter att sticka spetsmönster. Gav mig på en själ för något år sedan, men det gick bara bra så länge jag hade diagrammet att följa :P Repade upp flera gånger, och eftersom jag hade ett entrådigt ullgarn, så gick det osså åt en del som inte överlevde repandet.
 Men så visade Svärmor mig sin halsduk, som hon höll på att sticka av ett garn som jag och mannen köpt till henne i GBG som tack för att hon var barnvakt. Det  var enkelt att sticka och blev effektfullt.

Mönstret finns på Järbos hemsida. Jag stickar i Zauberball, med 3mm stickor, tror jag.

Denna halsduk är perfekt att ha som mellanstickning! Jag plockar fram den mellan de andra projekten, och den funkar ypperligt framför tv:n.

Min halsduk är just ca 90cm lång, och jag har precis börjat på det andra och sista nystanet.

Min vårmössa.

Under en promenad genom byn, tappade jag min allra första egenstickade mössa. När jag inte kunde hitta den, insåg jag att jag faktiskt kunde sticka mig en ny.

Jag hittade detta mönstret i en Allt om Handarbete, Stickning. Minns inte vilket nummer och tidningarna är nerpackade. Jag stickade dem i ett restgarn som jag fått av Svärmor. När jag var färdig insåg jag att jag skulle haft ett grövre garn, men jag var i desperat behov av mössa så jag tog det jag hade :)

Nöjd blev jag! Inga misstag under stickningen, och flätor är fint. Speciellt när de är många.


Kära blogg!

Vi har flyttat. Och renoverat. Flyttstädat.

Men under tiden har jag faktiskt stickat med! Tänka sig ;)I vintras någon gång fick jag mejl från Lotten som har Cmig. Hon hade sett strumporna jag stickat till mig själv, på Facebook. Nu ville hon gärna ha ett par själv. Så vi bytte ett par strumpor mot två av hennes handtryckta barnplagg. Det tog en månad för strumporna att bli färdiga, men Lotten blev nöjd! Och mina ungar med, jättefina kläder fick de. Som vanligt ser strumporna alltid bättre ut när de sitter på fötterna, men någon sådan bild har jag tyvärr inte :P

RSS 2.0