Stickat till Påjken

Min vana trogen så började jag stick när jag fick veta att vi väntade nummer tre. Stickning tycker jag är den perfekta sysslan när man är gravidiserad! Jag sätter mig i soffan med mitt mönster och mina stickor, då får ingen störa för jag pysslar ju trots allt till bebis! Dessutom är inte all sport på tv spännande, men det kan trots allt vara trevligt att sitta hos maken under tiden han tittar, fast slippa se eländet själv...Suck ja. Bilden är inte den bästa! Mönstret kommer från Drops Design, och garnet är ett mossgrönt Alpacka. denna filten stickade jag bara med tanke på vagnen, som har ett mörkgrönt toppset med Paul Frank, passade perfekt sen när Påjken tittade ut!

Jag stickade den filten en gång till, fast i olika rosamelerade restgarner. Inte för att jag trodde att vi väntade en flicka, utan för att bebisrummet var inrett i svart och grått och min tanke var att den skulle piffa upp lite. Nu hamnade filten aldrig i bebisrummet, och inte verkar jag ha någon bild på den heller, haha!En myspåse inbillade jag mig att bebisen behövde. Då hade jag ännu en gång förträngt att han skulle födas mitt i sommarn. Men fin blev den! Lätt att sticka efter mönster på Ravelry, i ett tjockt, mjukt ullgarn. Extra fint med ugglor uppe vid öppningen. Tyvärr användes denna aldrig, jag får väl leta upp någon nu i vinter som har pyttebebis...Detta var mitt BBkit. Två veckor innan det planerade snittet åkte jag till stan och handlade pyssel som jag skulle grejja med på BB. Jag hade planerat att stanna en hel vecka och då var jag ju tvungen att ha något att göra! Nu visade det sig att jag inte alls ville ligga på BB i en vecka utan knappt ens två dygn, garnet jag hade köpt var väldigt dåligt härvat, så det tog typ tre kvällarns tålmodigt nystande innan jag fick upp allt. Till sist blev byxorna klara! Himla roliga, men det visade sig att tre månaders storleken var i minsta laget när Påjken var just tre månader.. Hoppsan!Förkylda Påjken.

Beställningar och gåvor.

Under tiden jag väntade nummer tre, så blev en av makens och mina allra bästa vänner också med barn, med sin tjej! Detta avslöjades i största hemlighet långt innan någon av oss gravida hade gått den säkra tiden ut. Trots det tidiga beskedet så rusade jag *nåja* till symaskinen och knåpade ihop tjusigheter.Två par byxor i storlek 56, efter Ottobres prematurmönster. Sydda i Zootyget från Znok. Ett par till vår Påjke och ett par till kompisens bebis.
Även dessa omlottröjor är sydda efter Ottobres prematurmönster, i storlek 56. För att bästa kompisens bebis inte skulle få slaganfall av allt zoomönster, så fick de den randiga tröjan, sydd i E-Slöjds trikå. Tycker att det blev en extra rolig detalj att ränderna hamnade på diagonalen!Under graviditeten och det gångna nästan halvåret efter Påjken kommit, har jag tackat nej till i stort sett alla beställningar. Men när makens systersons dotter behöve nya kläder, var jag inte sen att hänga på. Lilltjejen F´s mamma botaniserade i tygskåpet, innan hon fastnade för turkost apor och lejon och rött apor och lejon, båda färgerna från JNYdesign. Byxorna är Ottobres harembyxor, i storlek 74. Klänningen är en Alinjeklänning efter Hanne Meedoms grundmönster, storlek 74 på längden och 68 på bredden, med en dekorativ miniärm på det.

Byxor!

Han inte bara kräks, Påjken, han bajsar igenom 2-3 gånger dagligen med! Då behöver man byxor!Byxor efter ett prematurmönster i Ottobre, storlek 56. Tyg från Jofotex.Samma Ottobremönster i storlek 56, grönt kanintyg från JNYdesign och rosa draktyg från Znok.Haremsbyxa efter Ottobremönster, storlek 56. Tyg från Liandlo (svamparna) och E-Slöjd (randigt).
Vanliga enkla trikåbyxor att matcha med alla olika bodies jag sydde. Här två i varje färg i 56 och 62. Basmönster från Hanne Meedoms Barnkläder.
 Haremsbyxorna från Ottobre, fast i velour från Hilco och trikå från E-Slöjd,i storlek 62.Haremsbyxorna i storlek 56. Blå apor och lejon från JNYdesign och randig trikå från E-Slöjd.

Bodies!

Massor, massor av bodies går det åt! Dessutom är Påjken en kräkis, så det byts ofta ofta!Hittade ett mönster på body i en Ottobretidning som jag gillade. Dessutom går det inte åt massor av tryckknappar vid varje bodysömnad! Limekaniner från JNYdesign. Storlek 56.Klövertyg från Liandlo, body i storlek 56.Svamptyg från Liandlo, storlek 56.Gul svampbody med gröna kantband i storlek 62, tyg från Liandlo.
Två bodies på samma bild, storlek 62. Rosa tyg med drakar från Znok och klövertyg från Liandlo.
Gul body med Zoodjur, storlek 62, tyg från Znok.
Rosa långärmad body i egensnickrat mönster, storlek 68, tyg från Znok.
Kortärmad body i storlek 62, rödluvantyget igen från Liandlo.

Sommarkläder

Det var ju sjukt varmt när Påjken kom, så det behövdes sommarkläder!Storlek 56, i kanintyg från JNYdesign. Mönster från Ottobre.Sommardressen i 62, i Liandlos Rödluvan.Samma sommardress, i storlek 56, sydd i tyg från E-Slöjd.

Pjamasar till Påjken.

Bebisar behöver ju pjamasar! Men nu råkar just denna bebis att komma mitt i stekheta sommarn, så han behövde inte så många.Ett av de första plaggen jag sydde när jag blev gravid. Grundmönstret är från en Ottobretidning, i storlek 62, men jag har ändat det lite, t.ex till tryckknappar istället för dragkedja. Tyg från JNYdesign.Pjamas/lekdress! Storlek 56 kändes som ett vågspel, eftersom mellanbarnet var 55cm lång redan vid födseln, hehe! Man jag chansade och sydde på. Även detta mönster kommer från Ottobre och tyget från Liandlo, en favorit som jag tycker passa på alla barn!Påjken på BB i sin dress!Urusel bild, men samma dress som ovan fast i storlek 50 skulle jag tro. Minns inte var jag köpt tyget...Haha! Jag som tyckte att jag hade fixat med mina bilder! Här har vi iaf en prototyp som är ihopslagen av olika bodymönster. Kanintyg från JNYdesign.

Bloggintresset som dog...

Ja, bloggat har det inte blivit. Samtliga av mina bloggar har gått och självdött. Dåligt underhåll från min sida! Men pysslar har jag gjort! I somras kom huliganernas lillebror, Påjken, och även han skulle ju förses med Alvgrodankläder :) Nu var det ju ett tag sedan de syddes, och jag är inte ens säker på att allt finns fångat på bild, men ni får hålla till godo. Delar upp det på några inlägg så kanske det inte blir så virrigt :P

Håll till godo!

Först ut, en liten skjorta till äldstingen Lilleskrutt. Hon fick välja fritt bland tygerna, och då valde hon det mest psykedeliska tygt hon kunde hitta, från Ikea. Skjortan är sydd i en modell från Elsebeth Günthers  Barnkläder.


Nu verkar det som om bilden kom på sniskan, men det får ni leva med. Ungen nöjd-mamman nöjd!

RSS 2.0