Reaktioner...

När jag lade ut broderiet jag gjort till min moster och hennes sambo, på Sysidan, fick jag nästan bara positiva reaktioner.

Här kommer moster reaktioner när hon öppnat klappen :)Jag tror att hon hade förväntat sig ett foto av systerdotterdottern :P Läser lite långsamt....Läst färdigt :) Hon kunde inte sluta skratta på en lång stund. Mormor skrattade så att hon fick kramp i benet :P

Alltid roligt med uppskattade julklappar!! :D

Spökfröinspirerade sparkisar.

Jag bara älskar Spökfrös kläder. Men det är ett sånt där märke som det aldrig blir av att jag köper något ifrån.
Så när jag fick hem den svarta trikån från E-Slöjd så tog jag mig till slut i kragen och ritade ett mönster på sparkbyxor.

Jag har använt mönstret på "gamacher" i storlek 56, från Hanne Meedoms 0-3 år.Tyvärr kollade jag inte Spökfrös sida innan jag började, för efteråt insåg jag att det ska ju vara så mkt snibb i foten att man kan knyta den. Det går inte med dessa. Men de blev ganska söta ändå tycker jag :)

Här har vi även ett exempel på hur sparsam jag är med min e-Slöjdtrikå :)


Det gäller att inte slänga bitar man kan använda :)

julklappar!Man har ju släktingar som ska ha julklappar osså :) Mosters sjal har jag redan bloggat, men detta broderiet har jag inte hunnit med att skriva något om än. Det är till moster och hennes ständigt ironiska sambo. Om man frågar honom hur dagen har varit så får man alltid samma svar, ungefär samma som på broderiet. dessutom tyckte jag att ramen i vit plast fungerar som pricken över i:et :D
I min mans familj är de väldigt många. När vi bjuder den närmaste familjen, typ syskon och deras barn, så blir vi 19 stycken. Alla dessa går bara inte att handla klappar till, så vi har utvecklat ett "hemligtomte"-system. Min klapp för i år blir ett par hemstickade tumvantar med dekorationer på. Ett lite abstrakt hjärta på ena vanten, och stjärnor på den andra, samt röda glaspärlor. Jag har använt Järbo Raggi, samt glittertråd och pärlor från Panduro. Allt inom budget på 150kr :)
tygfunderingar..

Shoppade petrol och askgrå velour på NeaNobelles julkalender.. Nu funderar jag på Jofotex elefanter. Vad säger ni? Röda eller bruna? Rött livar ju upp, men brunt passar till så mycket mer i Lilleskruttans garderob...

Vilka allvarliga I-landsproblem jag har, eller hur? :D

Pepparkaksgumma!När dagislussen började närma sig och komma på tal på allvar, bestämde min man och jag ganska snabbt att vår Skrutt inte var någon Luciatjej.

Jag sydde en Alinjeformad klänning från Hanne Meedom, i storlek 98. Brun velour och mudd från NeaNobelle.
Jag tycker nog att den blev lite stor egentligen, jag brukar använda storlek 98, men denna gången funkade det inte rikigt. Men iaf så kommer ju klänningen att användas under en längre period på detta viset, för kristyrbanden och rosetten har jag tråcklat dit för hand. Jag tycker inte om kläder som bara kan användas en eller två gånger.

Byxorna är sydda av brun mudd från NeaNobelle, och två 70tals handdukar fyndade på loppisen i höstas, för 20kr stycket :) De är riktigt pepparkaksbruna i botten, med vita blommor på. Jag ritade av Hanne Meedoms byxos i storlek 98, form 1, och klippte av mitt imellan knä och piratlinjen.
 
Jag gillar dem starkt och Skrutten fick mycket kommentarer för sina kläder. Dessutom var hon enda pepparkaksgumman :)

JulklappssjalMin moster är konstnär och fantastisk på att sy kläder efter eget huvud. Jag har fått flera tavlor av henne vid födelsedagar och julkapp, så denna julen tänkte jag vara lite personlig tillbaka.

Sjalen är stickad i Colinette´s mohair, brunt med skiftningar o rosa,lila och blått. Grymt garn det där! Anänvde garnstudions stickor i strlk 12. Det är kul att sticka med stora stickor, det går så fort samtidigt som sjalen blir lätt och fluffig.
Problemet är bara att det kan kännas väldigt klumpigt när man innan sjalen stickade tumvantar med strumpstickor på 3½mm :)

Nu hoppas jag bara att moster blir nöjd.

Ligger lågt...

i tvsoffan :P
 Jag är nu i v35 med stor bebis i magen. Lilleskrutt vägde 4045g när hon plockades ut i v 38+4. Denna bebisen kommer att plockas ut senare, ifall inte förlossningen går igång, och kommer med andra ord väga typ 200g till :) Var på mvc igår och mätte sf, precis samma som Skrutten i samma vecka :)

Iaf, graviditeten har dragit med sig en massa krämpor som börjar bli jobbiga nu. Därför syr jag ingenting tyvärr. Jag har broderat en julklapp, som snart kommer ut här, stickat ett par julklappsvantar som ska dekoreras, sedan kommer de med ut här. Just nu håller jag på med en sjal till min moster, och innan fredag ska jag sy fast "kristyr" på Skruttens pepparkakedräkt till dagislussen:) Så jag har lite grejor på gång, det går bara sjukt långsamt...

Idag har jag gått ifrån mitt handarbete och målat om bebisens skötbord. Det skulle göras och har blivit skjutit på i typ en månad, nu är det äntligen gjort! Nu måste jag genast kompensera med lite stickning :D

ännu en bodysuit.Jag älskar E-Slöjds tyger!! Jag blir varm i hela kroppen när det kommer hem ett tygpaket, och när jag öppnar det får jag femtusen idéer på vad jag vill göra med dem.

Detta svarta och grå-randiga trikåtyget gillar jag starkt! Men för att pigga upp plagget så tyckte jag att det behövdes lite sprak! Därav den gröna trikån :) Jag har rosa och turkos med, men här tyckte jag bäst om den gröna. :D

Mönstret är från Ottobre, och jag är fortfarande inte överrens med halsringningen, även om den blev bättre denna gången.. Dåligt med tryckknappar här osså. Kollade efter Pryms knappar i den lokala sybutiken men på kroken de brukar hämta på stod det utgått!! Knas.. Förresten så skulle jag behöva flera hundra tryckknappar, inte 20 stycken.. :)

Läsare..

Trots att jag inte har lagt upp något sytt på några dagar, så märker jag att jag har läsare.
Blir lite nyfiken på vilka ni är, om ni med har bloggar som jag kan snoka i :)

Ge er tillkänna, så ska jag plöjja igenom era bloggar medans jag sitter här och tycker synd om mig själv så här i gravidkrämpornas tider :)

Tack för att ni läser!

RSS 2.0