Juuul, juul!

Ojne, vojne! Nu är julen över, iaf för vår del.

Det började med granklädsel och lite pynt, de sista inslagningarna dagen innan julafton. Strax efter tolvslaget bytte Tfan och jag klappar enligt traditionen :) Jag fick en fin temugg av samma sort som jag fick på min födelsedag, ett exlusivt te och ett fint halsband, en stjärna i silverkedja ;)
 Tfan fick en cd, en dvdfilm och en ZooYork t-shirt. Han blev nöjd :) T-shirten köpte jag på favoritbutiken, den var inte ens uppackad när jag fick köpa den. Stamkund :)

På julafton fick vi sovmorgon. Aimée kom upp strax efter tio, vi hade ställt en liten julklapp utanför hennes dörr, men den missade hon när hon knatade in till oss :) Så jag fick be henne gå ut och hämta något jag hade glömt i hallen, och då hittade hon den! Hon öpnnade den i vår säng, och i lådan låg en liten djävulssmurf :D
 Jag åt risgrynsgröt till frukost, med Aiméekör jämte mig... "Jag tycker inte om gröt, gröt inte gott, gröt e bläää" Ursäkta?! Kan jag få äta min gröt ifred?? :P Knasbarn.

Aimée roade sig med Findus och Tomtemaskinen på förmiddagen, medans vi andra förberedde julmiddagen. Fem i två kom min lillebror Björn och 14:20 var maten klar. Det var förvånansvärt lugnt under middagen, inga treåringsutbrott :) Vi var klara alldeles lagom till Kalle, Björn och Aimée bänkade sig vid tv:n medans Tfan och jag plockade undan. Mitt i Kalle kom mamma och pappa.

Efter Kalle öppnade vi paket och fikade i flera timmar :P Mycket pepparkakor blir det :)
Aimée fick som vanligt massor av grejjer. En lastbil och briolok med tre vagnar av Tfan, egna glas och en egen servis med djup och flat tallrik plus mugg i porslin, och ett par byxor från Rockefella av mig. HelloKittydress, utbyggnad till tågbanan, Aristocats på dvd av mamma, pappa, Björn och Emma.. Jag har säkert glömt något :P
 Jag fick presentkort på favoritaffären! Wiie! Kläder efter graviditeten!

Efter att mamma, pappa och Björn åkt kom Svärmor och hennes Lasse förbi en stund. Lite pajfika och umgås innan de åkte hem och vi kastade oss i dusch och bad :)

På juldagen tog vi det lugnt. Jag internätshoppade på mellandagsrean. Två bodys och byxor till bebis, och två tröjor till Aimée på Babyshop, och ett par Nikitajeans på 30% rea!! Halleluja! :D
 Vi gick en runda med massor av insamling med. Tog med gammalt bröd och stannade vid en av byns broar och matade ankorna.. Tog det allmänt lugnt.

På annandagen var vi ansvariga för Tfans släkts julfirande. Vi stod för ris, potatis, grönsaker och dricka. Gästerna dök upp vid 14:00, och därefter följde 30 minutera kaos :P En av de stora familjerna var drabbade av kräksjukan och stannade hemma. Mycket mat och umgås! Jag försökte ta det lugnt, men det är så svårt när alla andra pysslar, och Tfan och jag brukar ju alltid dela på allt som ska göras..
 Mellan fyra och fem kom tomten!! Aimée tyckte att det var jättekul och hämtade alla sina klappar själv, avslutade med ett "tack så myckee!!" som blev mer och mer lyriskt ju fler klappar det blev :) Aimée fick massor av delar till tågbanan bl.a lok med ljud och lokstall, Micke och Molle på dvd, Pettson och Findus julkalender på dvd som hon redan har, kläder, en sorts klossar... Som vanligt har jag säkert glömt något :) Klapparna vi köpt själva blev uppskattade, vilket alltid är roligt!
 Aimée somnade som en klubbad säl vid 20:30, efter bad och kvällsmat.

Igår var vi stilla. Iaf Aimée och jag. Försökte bota förvärkarna med vila, vilket funkade typ. Hade i genomsnitt en värk per halvtimme, som varade 3-5 minuter... Tfan var i Nybro och handlade med sin bror. Pyttipanna till middag...

Vi har skrivit en BBväske-lista iaf! Med alla förvärkar har vi varit förberedda på att förlossningen kan sätta igång närsom, men jag har hela julen bestämt att någon väska inte får packas innan annandagen :) Nu å andra sidan, är det fritt fram. Fast jag ser helst att bebis ligger kvar tills efter nyår. Allra helst till utsatt datum :)

Nu ska jag sätta mig i soffan.. Ta det lugnt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0