Blä.

Trött, grinig, på dåligt humör. Känner mig tråkig och ensam och har inte lust med nått alls. Ungarna bråkar och jag orkar inte hålla reda på vems fel det var denna gången, vem som ska tillrättavisas och vem som ska få sin  vilja igenom denna gången.

Är sugen på chips, men mina favvochips verkar inte tillverkas längre, och även om de hade gjort det så klarar jag inte av att äta chips just nu. Det vänder liksom så fort de kommer in i munnen.

Hade velat shoppa lite, men pengarna är tokslut denna månaden. Dessutom hade jag velat shoppa på riktigt, alltså åka in till stan, strosa runt, äta kinamat med nån och känna på sakerna innan jag betalar, men som det ser ut nu så lär det inte bli möjligt innan bebis kommit ut. Jag klarar knappast av att åka buss med min ischias och än mindre gå på stan med den och alla sammandragningar.

Världens sämsta mamma känner jag mig som med, för tillfället. Inget tålamod, och det enda jag vill nu är att vara barnledig en helg. Vilket är lite komiskt, med tanke på vad som komma skall...

Näe. Just nu vill jag bara få sova, dricka isté och äta isbitar.

Ryck upp mig, någon!

Långsamt.

Just nu händer det inte så mycket. Tfan är fortfarande hemma och ansvarig för vardagsruljansen, medans jag mest sitter ner i soffan eller på en pinnstol, alternativt vaggar väldigt långsamt till det barn som skrek senast :P Det är verkligen inte roligt att vara gravid längre, och jag önskar att jag hade förberett mig på det här i förväg. Med de andra graviditerna har jag upplevt de sista tio veckorna som jobbiga, men det har i huvudsak varit en åkomma, ihop med tyngden, som gjort det jobbigt. Med Aimée var det hemorojjderna och vikten, med Bums var det sammandragningar och vikt. Men, de sammandragningar jag hade med Bums är en fis i vinden jämfört med det jag har nu. Och hemorojjderna med Aimée hade jag kunnat lindra om jag bara hade sökt på apotekets sortiment, nu valde jag att sitta hemma och tycka synd om mig själv ;)

Usch! Mer gravidgnäll följer i gravidbloggen, för den som är intresserad, eller bara vill hitta en anledning till att låta bli att bli på smällen just nu ;)

I helgen har vi kommit riktigt långt på minstingarnas två rum. Tfan har målat klart alla väggar, alla lister och foder som sitter på plats är målade. Nu fattas lister som pappa ska komma med vid ett senare tillfälle och elen som ska fixas till så att Bums får sin taklampa mitt i rummet istället för i hörnet bakom dörren :P Osså ska bebis ha el i sitt rum med, just nu är det elfritt där inne... Osså fondväggstapetan, men den har vi inte beställt än.
 Eftersom vi till slut kom iväg till Ikea, en resa med eget kapitel som jag inte orkar skriva nu, så hade vi lite nya möbler som skulle in i rummen.
 Bums fick en ny juniorsäng, istället för den gamla kökssoffan som tog upp hela rummet innan, samt en lekmatta med vägar och hus på. En hörnhylla och legoback fick vi in i hennes rum med, sedan blev det fullt! Hon blev jätteglad för sitt färdiga rum och invigde sin säng med att sova middag!

I bebisens rum står det just nu en ny byrå, den med från Ikea. När byrån var monterad kom Tfan och undrade lite försiktigt, om jag verkligen trodde att alla möbler skulle få plats. Det hade jag ju redan bestämt, i mitt huvud var det ju redan färdigmöblerat :) Men, när vi mätte hur brett rummet var, måste jag erkänna att jag fick en chock. Bebisens rum är 1,30m brett. Det är inte mycket det. Fram med måttbandet igen, och mäta mäta. Sedan hade jag fått till möbleringen. När man kommer in i rummet kommer byrån att stå direkt till höger, på vänster sida sitter väggen som delar av till Bums rum, så där går inte att ställa något. Efter byrån kommer spjälsängen att stå, med huvudänden uppe vid kortänden av rummet, jämte fönstret. Jämte huvudänden på sängen, framför fönstret kommer skötborden att stå, inklämt mellan avdelningsväggen och spjälisen. Med tre centimeters spelrum! Halleluja!
Nu är spjälsängen inte monterad och skötbordet står monterat utanför rummet, eftersom det måste skruvas isär för att gå in genom dörren... Men annars är det klart! ;) Väntar på att elektrikern ska komma, misstänker att det kan bli lite väl trångt för honom med alla möbler i bebisens rum...

Tfan ringde in sin bror på lördagen med, och fick hjälp att bära upp ett skåp från källarn upp i lilla hallen som blev utanför minstingarnas rum. Till min stora förvåning gick alla våra sängkläder in i skåpet! Vilket i sin tur betydde att Tfan kunde bära ner två fula byråer som stått i hallen uppe, ut till garaget. I hallen ska vi ha lekhörna så småningom, och att få bort de där byråerna gjorde stor skillnad.

Igår fick vi besök av Ela, som hade med sig fruktsallad och bjöd på. Mums! I mitt sittande läge fick jag ihop varsin outfit till ungarna. En orange velourkjol och ett rosa draklinne till de båda. Nu för tiden tar det tvåhundra år att bli klar med allt jag syr. Började klippa ut dessa plagg i fredags förmiddag och de var klara igår kväll. Dessutom lyckades Bums skita ner sig innan kläderna var färdiga. Under tiden hon provade det 80% klara linnet, passade hon på att inventera öppna spisen i vårt sovrum, så den färdiga kjolen och det icke färdiga linnet var sotigt när jag fotade outfiten. Kul.
Det långsamma sytempot gör att jag just nu föredrar stickningar. Men samtidigt hade jag så många syplaner till bebisen, så varje gång jag sätter mig med stickningen så kommer jag att tänka på allt jag hade velat sy istället. Och att tro att det ska bli något sytt när bebisen har kommit är bara att glömma. Amningshjärna ihop med operationssår och ny bebis är inget jag vill kombinera med en symaskin :P

Nu ska jag hoppas på en lugn dag.

Deppigt läge.

Fy fan.
Idag är jag arg och besviken på hela världen. Allt går emot, inget planerat blir av, jag får inte träna, jag har ont osså lägger vi på en jävla Teliaräkning på det med. Bajs, rent ut sagt.
Vi har haft en Ikearesa planerad sedan i onsdags. Men det verkar inte som att det är meningen att det ska bli av. När man är helt hänvisad till en stillasittande vardag hemma, så känns en rullstolsbunden Ikearesa som värsta äventyret. Speciellt med barnvakt. Tanken var att vi skulle köpa en ny säng till Bums, som får plats i hennes nya rum och en del prylar till bebisen. Får se om det blir av nästa vecka. Mamma, som ska köra, jobbar i helgen, och på måndag ska Tfan med Aimée in till stan för en ögonundersökning, och på onsdag ska jag på läkarbesöket på Mvc. Förhoppningsvis lyckas vi klämma in resan där någonstanns.

I övrigt händer det ingenting, knappt. Tfan är uppe och bredspacklar i minstingarnas två rum. Förhoppningsvis kan vi snart börja måla där, så att vi blir klara någon gång. Beställa tapet borde vi väl göra osså. Om saker och ting bara kunde göra sig själva, så mycket enklare det hade varit, väl?

Blä. Näe, nu måste jag hitta på nått...

Frisk nån gång?!

Helgen har fladdrat förbi i sjukdomarna tecken. I onsdags började vi misstänka vattkopporna på Bums, på fredagen var de ett faktum och natten till lördagen bröt helvetet ut. Bums somnade halv åtta på kvällen, för att vakna halv ett. Efter en timme insåg vi att hon inte skulle somna om. Hon fick panik av alla kliande koppor och kunde inte ligga stilla. Så jag tog med henne ner till tvsoffan, och där spenderade vi natten, vakna. Tittade på tvklockan sista gången 04:50, sedan vaknade jag av att jag satt illa och Bums sov på mig, vid 06. Försökte flytta på Bums så att jag skulle slippa ha ont, 20 minuter senare vaknade hon igen :P
Aimée kom ner vid 07, då gav jag upp och la mig i min egen säng, medans Tfan gick ner. sedan sov jag tills mitt larm ringde, 07:50, steg upp, åt frukost och inväntade pappa.
Pappa, Tfan och Aimée höll till på övervåningen hela dagen. De delade på Bums rum, så nu har vi ett rum till bebis med, om än ofixat, bara spånskivor på väggarna än så länge...
Bums sov stora delar av dagen och jag satt och slöade i soffan.

Natten till söndagen resulterade i febertoppar med kräkanfall, skrik för alla kliande koppor osv. Sedan sov hon till halv tolv på dagen, för att ha feber i omgångar hela dagen. Så vi gjorde inte många knop i familjen under söndagen :)

Idag har Tfan gått tillbaka till jobbet på deltid. Tre dagar i veckan ska han jobba och två dagar i veckan har han körlektioner. Nu hoppas vi att tiden räcker till för att han ska hinna ta körkortet innan bebis kommer.

Bums verkar piggare idag. Jag hade Emelie på fikabesök nu på förmiddagen, och då var det ganska bra ös på ungen, så nu verkar det ha vänt. Dessutom var jag bara uppe en gång hos henne i natt, för att stoppa i nappen. Sedan vaknade hon kvart  i sju och vill ha Ipren och mjölk. Sedan somnade vi om till halv tio. Skönt det, för jag hade varit vaken halva natten med illamående. Är det inte det ena, så är det det andra :P Jag får sålla matlistan, mycket som min mage inte tycker om just nu...

Nähäpp! Nu ska jag ta det lite lugnt, sedan är det väl mellanmålsdags...

RSS 2.0