Senaste tiden...

Jo, det har gått några dagar nu. Det med dagis har inte rett ut sig än, vi får se hur det blir till hösten. Aimée går sista veckan innan semestern nu, och sedan går de en vecka i de gamla grupperna innan första inskolningen sker. Får se hur det blir.

Förra veckan avslutades med dagispesten. Aimée var hemma på torsdagen eftersom hon var så täppt och snorig. Det första hon sa när hon vaknade på morgonen var "Dubba dääsen!!" *dumma näsan* :P Men hon var sig själv under dagen, så jag tog med henne på promenad med Lena och Nova, efter promenaden gick vi till pizzerian för att vänta in Tfan, och där märkte jag att hon var varm. Feber, härligt värre. Efter våra pizzor gick vi hem, tog tempen och hon hade 39grader.. Joxet var i full gång.. :P
 På fredags förmiddagen hade Aimée fortfarande feber. Men det var bara att packa ihop sig, eftersom vi hade lovat svärmor att vara kattvakt under helgen. Hon och hennes man skulle på resan hon fick av sin dotter på 60årsdagen. Så vi kånkade iväg oss hela familjen..

Katten låg ovh väntade på oss vid dörren när vi kom. Så långt var allt bra. Sedan tog det 90 minuter för Aimée att somna för natten, katten skulle ut kl 03, in igen 90 sekunder senare, för att vilja gå ut igen vid 03:10.. Kattjävel.. :P Strax innan 06 vaknade jag av att det kom in rök genom det öppna fönstret och att det lät konstigt från pannrummet i förrådet jämte huset. Vi fick inte gång pannan mer resten av helgen. Jag sov 1½ timme till med kläderna på, innan jag gav upp och tog med mig Aimée ner på frukost. Senare under dagen gick vi till affären, en promenad på två timmar fram och tillbaka. Trevligt med en tumör på lilltån och en nerv i kläm i ryggen. Men jag vill röra på mig!! :P

Natten efter gick det smidigare för Aimée att somna, "bara" 30 minuter med den magiska pappakraften :) Katten gick ut vid 01, och kom in vid 06, åt, ocg och släpptes ut igenom 20 minuter senare...
På söndagen fixade vi så att Tfans bror kom och hämtade oss mitt på dagen. Vi stod inte ut längre :P Dumma panna och katt som joxade. Men framför allt just att inte vara hemma, att inte har bil så att man kan åka hem när man vill. Inte min säng.. Jaja. Nu är det gjort, jag fick massor stickat och katten fick mat :)

Idag har jag jobbat lite. Klarar bara av två timmar i streck nu, sedan säger ryggen ifrån. Jobbigt, men så är det. Jag har bestämt att stå ut över semestern, då får jag mer tid på mig eftersom Tfan är hemma med Aimée. Sedan ska jag börja jobba med lillasyster istället. Mer lön, men mindre tid hemifrån. Gött. Dessutom möjlighet till jobb efter graviditeten.

Nu ska jag vila lite, innan Aimée ska hämtas på dagis.
Sötskrutten som vid väckning imorse stod i blöja och trosor mitt i sitt rum, med ett jätteflin bakom nappen, håret åt alla håll.. När jag kom in i rummet kläckte hon dessutom ur sig "dosegiisen!!" *gosegrisen, som jag bruka kalla henne när hon är kelsjuk*.. Goaste ungen..

Dagisgnäll.

Så fanns det något nytt att bli sur över :P Jag ska försöka förklara utan att nämna andra barns namn, utom bästisen Nova.

När Aimée började på dagis i januari hade Nova gått där sedan oktober. Båda gick på minstingavdelningen. Nu ska det komma nya barn, i september trodde vi, och då måste de ju dela upp grupperna så att de nya barnen får plats. Då har de delat så att Aimée ska börja i mellangruppen och Nova ska vara kvar i minstingen.. Hur går det ihop?? Visst, Nova är 4 månader yngre än Aimée, men hon har oxå varit på dagis mycket längre. Den enda skillnaden på dem är att Nova är liten till växten. 
 Det är så typiskt att de ska dela på just de två. Aimée frågar efter Nova innan vi går till dagis varje morgon. Nova vaknade i helgen och skulle "pjussa Aimée". Så det är inte bara som vi mödrar har fått för oss att de är bästisar. Men näe då, det ska delas, just där. Så att Nova blir ensam tjej kvar med två pojkar i den nya gruppen med inskolningsbarn, och får på det viset vara med om två inskolningar under sin tid på minstingen.

I tisdags frågade Lena om uppdelningen. Hon menar osså att delningen måste göras, men varför på det viset. Det är bara ett barn till i gamla minstingen som har varit på dagis längre än henne. Först så menade personalen att Nova var ju nästan yngst. "Så ni har gått på ålder då?" Näe, det  hade de ju inte, eftersom det ska börja en pojke i mellangruppen som är två månader yngre.. Den enda förklaringen de kommer med är att "delningen måste göras någonstanns". Min rumpa, säger jag. Om en delning bara ska göras, så behöver man väl inte dela på bästa kompisar, det borde väl ändå vara prioriterat att ta hänsyn till barnens relationer?

Iaf. När jag till dagis med Aimée igår var barnens hatthyllor ändrade. Helt plötsligt var platsen jämte Aimées inte alls Novas längre. Det första Aimée säger när vi kommer in i hallen är E Novas plass? Det skar i föräldrahjärtat, och eftersom vi föräldrar inte fått veta att de skulle ändra på hyllorna, så hade jag inget bra planerat svar. Via sms på förmiddagen fick jag veta att Nova inte hade hittat sin plats på morgonen. Bra jobbat dagis...
 Mitt i förvirringen tappade jag humöret, och frågade personalen som mötte Aimée i hallen om det verkligen var nödvändigt att dela på just de två.
Jaaa, men delningen måste göras nånstanns, och Aimée behöver gruppen med lite mer fart och där det händer mer.
Jo, men nu är ju Aimée och Nova bästisar, kunde de inte få vara tillsammans då? Både jag och Novas mamma tycker att det är viktigt för våra barn att få vara tillsammans.
Jo, men delningen är ju i stort sett bara mellan 8-10 på förmiddagen, sedan kan vi blanda grupperna på eftermiddagen.
(jättebra, eftersom Aimée bara går förmiddag)
Men var annan vecka går ju Nova eftermiddag, då ses de ju inte alls..
Jo, men det blir ju ingen skillnad mot nu.
Jo, för nu äter de iaf lunch ihop de veckorna.
Ja, men det gör de ju fortfarande, det är bara en vägg imellan...

Gahaaaa!!! Jag trodde jag skulle dö med den sista kommentaren! Vadå samma sak?! Jodå, du får gärna äta frukost med din man, vi ska bara slå upp en vägg på matbordet först.. Morr..
'
Iaf, jag fick nog, pussade tjejen och cyklade till jobbet, lipandes. Skitbra. Blir jag arg så börjar jag lipa. Härligt.

Lena och jag har iaf kommit på att det ska börja en flicka i september, som osså är född 06, men som har varit hemma länge. Antagligen så vill de att den nya tjejen ska ha en tjejkompis i gruppen som är född hennes år, eftersom de ska gå i samma klass osv i framtiden. För det första så är det inte Novas ansvar att den nya flickan, vars föräldrar bestämt att hon ska vara hemma länge, ska trivas och automatisk ha en kompis. Då kan man kanske lämna kvar en annan flicka, som inte redan har en bästis.. Suck. Jag blir så trött, känner mig totalt överkörd, och Lena känner sig mest överkörd. Bajs på alltihop. Det finns mammor i samhället som vägrar sätta sina ungar på dagis, och just nu förstår jag dem. Dagis är jättebra, Aimée trivs och har utvecklats mycket. Men här får man tydligen inte lägga sig i för mycket, då är man inte omtyckt som förälder längre. Inte för att det gör någon skillnad heller, för vi har tydligen inget att säga till om heller. Vilken tur att vi inte betalar för Aimées plats..

Nu ska jag sova. G´natt.

Helgen...

Mamma och jag kom iväg till Kosta Outlet i torsdags. Jag hittade regnställ till skrutten, en lång t-shirt till mig själv, som jag hoppas kommer att passa iaf under sommaren :P Tvål hamnade i kundvagnen med.. Mamsen köpte en liiiten, liiten body och ett par byxor till bebis nummer nästa :) Fast egentligen var det jag som valde, men mamma hittade inget själv till bebisen, så hon bestämde att hon skulle betala :P Hon hittade två par jeans till sig själv, vilket var precis vad hon var ute efter. Skitbra!

På midsommarafton var vi hemma och slöade. Vi gick till ica och loppisen, där jag hittade mammas drömpryl. En gammal barnvagn, från 50tal. Fint skick, och t.o.m ligginsatsen var kvar. Efter telefonkonferens med mor tingade jag vagnen och gick till ica och tog ut pengar. Kände mig inte alls knasig när jag gick omkring med en antik barnvagn i byn :P Fin är den iaf!

I lördags var vi hos Svärmor och hälsade på. Åt god mat och umgicks. Sedan kom det fram att Tfan aldrig varit på Kosta Outlet, vilket hans mor tyckte var nästan förfärligt. Så vi kom ut på en liten utflykt dit :) Denna gången hittade jag en mammatröja och ett par mammajeans från Po.P, eftersom nästan alla mina kläder trycker på magen, eller kasar upp. Aimée fick gummistövlar och långkallingar. Och nummer nästa fick ett par bodys.
 När vi kom tillbaka till Svärmor fick vi hemodlade jordgubbar och mjölk, efter smörgåsar och te. Aimée var i himlen :)

Idag har Aimée och jag varit på promenad med Novas mamma Lena. Nova fick vara hemma, eftersom Lena behövde en paus :) Det var skönt att komma ut iaf, trots att jag har problem med tumören och allmänt ont i den tumörfria foten :P
 Resten av dagen har spenderats inomhus, eftersom helgens regn har hållt i sig. Vi har glott på MotoGP, TopGear och nu är det fotboll. Vi har haft badbollsbus inomhus med..

Imon ska jag jobba. Jihaaa.. :P Seg i kroppen, men det kanske går över? Ska promenera med Lena med.Fin va! :D


Shopping :)

Tillbaka efter dagislämning.
Idag ska mamsen och jag tillm Kosta Outlet. Supernajs! Utan barn!! Helt otroligt :P Hon dyker nog upp när som helst, med Alfa, bästa hunden :)

Fick brev från F-kassan idag. Nu ska de sänka min ersättning till 75%. Do as you will, as I do not give a flack anymore :P Det värsta med detta tycker jag är, att man faktiskt inte motiverar människor till att jobba. Man kastar ut folk på ett jobb, bestämmer själv om det funkar eller inte, utan att ens kontakta arbetsgivare, och säger till de sjuka som tar en stor risk psykiskt med att börja jobba, att det viktiga inte är att tjäna pengar. Utan att jobba. Ska det inte löna sig att arbeta?
 Nu är det inte så att jag är en arg människa. Tvärt om, så har jag variten av dem så alltid varit nöjd med FK, och förstått att deras regler måste följas. Men nu tycker jag att det har gått för långt.

Nu kom mamsen. Jag ska byta om till en tröja som inte dryper av gravidsvett :P

Utmaning!

Vi börjar dagen med en utmaning! Jag har blivit utmanad av Hanna.

Regler;  Svara på frågorna om dig själv. i slutet på inlägget ger du dem vidare till fem andra bloggare. Och sedan skriver du en kommentar i deras blogg att de har en utmaning att hämta!

1.Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var jag 14½, hängde med folk som inte var nått bra sällskap, hade stora brallor och munktröja i xxl, och skulle träffa min första långvariga pojkvän om någon månad :)

2.Vilka fem saker finns på att göra listan idag?
1. äta frukost (håller på)
2. lämna på dagis
3. umgås med mamsen
4. shoppa
5. fika :D

3. Godis jag gillar.
Choklad!!! Och, och, och... :P

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljadär.
Köpa sommarhus/övernattningslägenhet i Alvesta, jobba med syster, betala av huset, skaffa körkort och bil, tatuera mig, renovera mamsens bil, se till att Tfan fick mckort och sin favvobike, skänka till familj och välgörenhet, shoppa, skämma bort Aimée...

5.Städer jag bott i.
Nu är det så här va, att jag är uppvuxen i en skogsfamilj, vi bor inte i stan.. Jo, mamma och jag bodde i Växjö när jag var liten skrutt..

Jag utmanar!
Sofi
Becky *som inte har blogg, gör den på lunar!*
Mamma *som inte heller har blogg*

Vilken tur att jag har fem läsare som jag känner till och som har blogg :P

Vardagen hemma.

Aimée och jag hade det trevligt hos mamsen. Vi hann t.o.m gå på student :) Lillebror var snäll och körde oss hem på lördagen, och på söndagen kom Becky och hälsade på. En liten stund, men iaf. Vi ses för sällan. Men så är det när den ena inte har körkort, och den andra jobbar som en gnu :D

Veckan har rullat på. I måndags var dagis sängt, så jag kunde inte jobba som jag skulle. Men det tog jag igen igår, med ett pass under dagisvistelsen på förmiddagen, och ett pass på eftermiddagen när Tfan kommit hem. Meningen var att jag skulle jobbat i Älghult i eftermiddag, men efter att ha kollat den nya busstidtabellen insåg jag att det inte gick. Imon ska jag och mamsen till Kosta Outlet och fynda, så jag får jobba min timme i Ä-hult på midsommarafton :) Om bussarna går.. Annars får jag väl cykla! Jävla håla man bor i.

Idag har jag iaf varit ledig, och roat mig med att klippa ut mönster och tyg till tre små bebismössor.. Jag vet att det kan verka vara tidigt för sånt, men jag är rastlös :P Dessutom är jag smått illamående/hungrig hela tiden, så det känns som att jag förtjänar något roligt i gravidsammanhanget :) Min mage har dessutom varit kass idag.. Bleä. Underbart att vara gravid? Det hörde jag med Aimée med. Och de som påstår detta, kan inte ha varit gravida.. :P

Råkade se mig själv i spegeln i hallen idag, och insåg att snart går det inte att knata runt i byn och låtsas som ingenting :P Fast andra kanske inte ser att min mage har rest sig? Det kanske bara är sånt man själv ser? Och alla andra som haft bebismage :P

Snart ska jag väcka monsterskrutten.. Igår fick hon sova en halvtimme, och vaknade långsamt strax efter 15:00. Det visade sig resultera i att nattningen tar en timme, jämfört med 5 minuter.. Idag är det 30 minuters vila, och vakna långt innan  15:00 som gäller. Min svank står inte ut med en halvtimmes nattning!

Jag pratade med försäkringskassan i måndags. Det ledde inte särskilt långt. De ska fortfarande dra ner min ersättning med 25%, eftersom jag inte slutar jobba för att jag inte klarar av jobbet, utan p.g.a graviditeten. Så igår fick jag ett jobberbjudande som jag tackade ja till. Jag ska jobba som personlig assistent åt min lillasyster, när hon har flyttat in i sin lägenhet. Två pass var annan vecka, fram till oktober/november när jag inte orkar jobba mer. Trivs jag så har jag jobb efter föräldraledigheten. F-kassan får lösa det på egen hand. Jag skiter faktiskt i det nu. Jag har bråkar, pratat lugnt, nickat  och varit tydlig, men det hjälper tydligen inte. Det är inte ett dugg inställt på individen, och jag tycker faktiskt synd om dessa människor som jobbar där, och blir tvungna att ge sjuka och trötta människor nehgativa besked om och om igen... Härliga system! Det är säkert bättre än på många andra håll, men det betyder inte att det är okej. Man får fanimej vara pigg för att orka vara sjuk! Jag orkar inte vara sjuk mer.

Kläder på dagis..

När jag hämtade Aimée på dagis igår, hade hon inga brallor på sig :P När jag undrade varför, eftersom byxorna låg på hennes hylla rena och torra, så fick jag veta att de andra barnen skulle sova efter maten, och det är ju mycket trevligare att utan byxor... Men brukar man äta middag utan byxor, undrar jag då? Dessutom så visade det sig att det inte var därför just Aimée var utan byxorna. Hon hade nya Katvigvelourisar, tvättade två gånger. De hade märkt att de luddade när de hade bytt på henne, och därför kunde man tydligen inte ha de på sig.. :P Knas?

Iaf, idag hade hon samma byxor som igår, en randig tröja som jag sytt och en zip från Katvig. Och idag fick hon beröm för att hon alltid har så fina och annorlunda kläder :P Tänk nu på att vi bor på landet. Aimée var klädd i röd, gul och brun tröja, svarta byxor och vit och brun zip. Resten av barnen har Me&i, som är byns innemärke :P Rosa,lila, Hello Kitty, pippi, Brummelisa (?) och blommigt till flickor. Blått, svart, grönt, brunt, spindelmannen, spindlar, bilar och monster till pojkar.. Det är Aimée och hennes kompis Nova som står lite vid sidan av med sina annorlunda kläder :)
 
Det är ganska kul att titta på hur barnen är klädda på dagis. I vintras hade Aimée brun overall, vilket var väldigt praktiskt i sandlådan, det syntes inte att hon suttit där :) De andra flickorna hade ljusrosa och lila ytterkläder, som blev smutsiga med en gång.. Utom Nova, som hade mörkblått :)
 Fast jag fick klagomål på overallen. För den fick inte torkas i torkskåp, men det gjorde inte mig så mycket, eftersom hon bara var på dagis på förmiddagen. Hon var alltså bara ute en gång, och behövde inte en varm overall till eftermiddagen.

Satt och tittade på barnens klädhyllor idag, medans jag väntade på att Aimée skulle bli färdig med maten. Det är fyra flickor och sex pojkar på samma vägg, men det ser ut som två flickor och åtta pojkar :) Aimée och Novas hyllor är jämte varann och på Novas hylla var det grönt och blått idag, en röd mössa och ett par rosa skor. På Aimées hylla var det en röd och svart cykelhjälm, en gul och svart mössa, beige jacka, vitt och brunt och mörka skor. :) På de andra flickornas hyllor var det illrosa och lila :) Jag undrar om det är föräldrarna som tycker att flickor ska ha de färgerna, eller som tvååringarna står och skriker efter dem i affären? Jag gillar osså rosa och lila ibland, men inte på alla plagg! :) Eller orkar man kanske inte leta mer?  Vad vet jag... Jag syr själv :P

Näe, nu ska jag fånga ungen. Vi ska väl traska bort till ica. Jag vill ha sallad idag:)

It´s raining regn..

Jupp, tråkigt väder idag. Jag ska jobba nån timme med. Kul att stå i Älghult och vänta på buss i dugget :P Men men, det får gå..

Med tanke på bebisen som är på väg, så far tankarna runt konstant i hjärnan. :) Förra gången var det väldigt mycket av det praktiska som skulle tänkas ut, allt man behövde och så. Och det håller i sig lite nu med. För trots att vi har endel kvar efter Aimée, så måste det kompletteras.. Först och främst vagnen. Vi har haft tre olika till Aimée, varav en vi har varit helt nöjda med. Den sålde vi naturligtvis :P Men nu har vi kommit överrens att vi denna gång ska köpa en lika dan, fast ny. Begagnat är visst bra, men om det skulle strula eller gå sönder har man ingenstanns att vända sig.
 När det gäller spjälsäng så har vi Aimées kvar. Enda anledningen till varför jag sneglar på Stokke Sleepi på Blocket, är för att jag vi såg en sådan på Babyproffsen när vi väntade Aimée, och blev förälskade. Ekonomin tillåter dock inte någon oval spjälsäng i vårt sovrum :P
 Skötbordet har vi monterat ner, men det står i källaren, komplett t.o.m! :) Pappa Uffe snickrade det när vi väntade Aimée, och det är verkligen superbra! Stort, så att man kan ha kläder och annat runt om bebisen, utan att tappa bort den ibland alla plagg, osså hyllor och trådbackar under. Måste köpa en ny skötbädd bara. Den gamla punkterade sig :P
Kudde och täcke behövs, och en ny madrass antingen till bebis eller Aimée.

Osså är det ju det här med kläderna. Jag vet inte alls hur det ser ut på den fronten :P Jag har sålt en massa på Tradera, och dessutom är ju Aimée född i april, och bebis ska komma i december. Då behövs det lite andra sorters kläder... Hennes första overall har jag ju sålt naturligtvis :P Gah! Måste ta tag och gå igenom den stora svarta sopsäcken i Aimées långgarderob!

Babysitter ska vi ha denna gången! Aimée satt mycket i sin bilstol inne, men nu ska Tfan förhoppningsvis hinna ta körkort innan bebis kommer, och då kan det ju vara praktiskt att låta bilstolarna sitta kvar i bilen :P

Aimée skulle behöva en ny matstol med... Puh! Jag måste nog ta en paus.. Får jobba helt enkelt :P

Dubbla ungar?!

Jahupp. Det har blivit många inlägg här de senaste dagarna :P

Jo, för elva dagar sedan testade jag positivt för bebis nummer två.. Bebis nummer nästa! Haha! :P
 Det har inte sjunkit in riktigt än. Vi trodde att jag hade gått ungefär 8 veckor, men igår var Aimée och jag på mödravården, och efter lite kläm på magen konstaterade barnmorskan att vi nog fick lägga på en månad på den första utträkningen :P sedan letade hon fram mikrofonen, och hittade ett litet, litet hjärta som tickade så fint! Helknas!

Så jag har gått 13 veckor och 4 dagar idag. Det är ju jätteskönt att ha "sluppit" de där kritiska veckorna fram till v 12, även om faran inte är helt över än. Med Aimée visste vi ju redan i vecka 5, och det var inte precis härligt att gå och vänta fram tills vi fick höra hjärtljuden...
Men samtidigt kan jag känna mig lite snuvad på de första veckorna. Då innan alla andra vet, när man kan ägna sig åt att vänja sig själv först innan man berättar för folk. Jag berättade för Lena när vi började tycka att mensen var försenad, för mamma ett par dagar innan vi tog testet, och svämor samma dag som mamma. Igår berättade Tfan för vår chef och sina syskon. Helt plötsligt är det väldigt verkligt! Nu är det verkligen inte bara som jag inbillar mig :P

Det blir konstigt med jobbet, eftersom vi trodde att bebis skulle komma nån gång i januari/februari, och att jag kanske skulle kunna jobba fram till december... Nu kan jag antagligen inte jobba längre än slutet av oktober, och det måste fixas med försäkrings kassan och deras dumma beslut angående mitt jobb. Dessutom hinner jag inte spara lika länge till vagnen, för denna gången ska vi ha en ny Bugaboo Cameleon :) Kanske skulle man haft en Stokke Sleepi med, men nån sådan finns det verkligen inte pengar till. Speciellt inte eftersom det står en fullt fungerande spjälsäng i garderoben :P

Det är mycket svammel nu :D Jag har suttit i timmar vid datorn och surfat på diverse barnsajter, FL och kidzshoppen.. Det är mycket känslor att hålla reda på.
 Och Aimée ska bli storasyster!! :P Hon som e så.. liten :P Åh nej! Mammakläderna ska tvättas :P Härligt...

Puh! Om ett par timmar kommer Tfan hem, vi ska shoppa golvfärg till hallgolvet. I veckan ska kanske Aimée och jag hem till mamsen, eftersom oljefärg inte är så nyttigt varken för små barn eller gravida..
Fixa middag med..


Gaaaah! Vi ska få ett barn till!!!! *host,harkel*


Ledig..

Va bra. Jag är ledig, och redan uttråkad :P Jag som har längtat efter att få vara ledig, från jobb och barn samtidigt :)
 
Attackerade Sofi på msn så fort hon hade vaknat :P Väntar på att mamma ska ringa. Annars sitter jag bara och slösurfar.. På diverse barnsidor.. Så mycket saker, så lite peningan :P Men roligt!!

Wohoooo!

Det gick bra idag :) Supernajs skulle man kunna säga :P

Hade glömt hur speciellt det verkligen är första gången man hör det lilla, lilla hjärtat :P

Bf 11/12.

Härlig dag, bajs natt

Jodå. Öland var underbart! Fint väder, mestadels trevligt sällskap :)
 Vi var på plats redan kl 11:00 på förmiddagen, efter en tripp till gallerian i Färjestaden, eftersom Tfan var tvungen att ta ut sin medicin. Aimée och jag gick i leksaksaffären medans han köade.

Vi var på stranden i stort sett hela dagen. Hade fullt upp med att se till att Aimée inte brände sig, så vi glömde oss själva :P Förutom tatueringarna, de kommer vi alltid ihåg :) Det slutade iaf att jag har kokta kräftaben, och Tfan är i kokt rent allmänt :) Jag hade flipflopsen på mig i 30 minuter, men det var tydligen tillräckligt för att få solbänna efter dem. Som väl är, så hade jag en tunika över tunikan, mest för komplexens skull.. Men det visade sig vara väldigt bra solskydd :D
  Aimée badade iaf som en galning, när hon väl kommit i.. "b-b-bada meea!" :D Hon har väl anlag både från mig och Tfan att vara ett blötdjur...

På hemvägen handlade vi i Nybro, och vi investerade i en 89 kronors pool till Aimée, som vi invigde igår.
 Hon lekte själv i poolen på förmiddagen och mitt på dagen, sedan kom Lena och Nova och hälsade på efter eftermiddagsvilan. Det blev mest skvätt och fruktstund av det hela. Ingen av tjejerna ville bada riktigt längre. Aimée, som redan hade övat ett par timmar, passade på att blöta ner stackars Nova, så om hon hade någon badlust alls så försvann den nog då :P Men det var trevligt med lite besök! Dagen går mycket fortare då..

Natten till idag har varit överjävlig. Aimée vaknade av tappad napp strax innan 23, sedan skrek hon till 01:15, och slamrade runt i sängen till 02:30.. Jag låg inne hos henne i det stekheta rummet, med mina brinnande brända lår och bara.. låg. Tänd nattlampa skulle det vara med, som hon aldrig behövt innan.. Näe, inatt blir det öppet fönster och alvedon innan läggdags. Får inte jag sova hela nätter, i min egen säng snart så får jag spader! Det värsta är nog att vi alltid har varit bortskämda med hennes bra nattsömn innan. Hon har aldrig haft några problem med att sova, de motgångar vi har haft har varat i högst en vecka, sedan har det varit bra igen.. Nu har det hållt på i ett par månader, och jag börjar bli en smula mör i hjärnan..

Idag ska jag dessutom jobba, först förmiddag, sedan eftermiddag när Tfan kommit hem och vi har ätit middag. Dessutom ska jag på läkarbesök mitt på dagen.. Bleä, jag känner bara för att krypa ner under täcket igen :P

Men men, om en halvtimme är det dagis!

Slapp dag..

Vi tog det lugnt idag.. Liten runda till ica och loppisen, med glass :). Sedan gick vi hem igen. Parkerade oss vid MotoGP-träningen. Höll mig vaken hela programmet, men somnade efteråt :P

Lagade middag. Marinerad kotlett med kroketter, najs! Eller nass som Aimée säger :)

Pratade med mamsen och lite med svärmor. Imon ska vi åka med svärmor och Lasse till Tfans syster och hennes man, som bor på öland, i husvagn så här års. Gött! De hade börjat bada i havet redan förra helgen, så jag ska packa Aimées baddräkt.. Själv får jag väl investera i ett tält :P Det börjar kännas meningslöst :P

Men, det ska bli kul att komma till öland, vi har inte varit där på flera år.. Vilket känns lite dumt, eftersom Tfans syster har husvagnen på öland hela somrarna, varje sommar :P

Jaja.. Nu ska jag glo på tv..


Shoppingdag..

Jo, Aimée skulle ju ha shorts.. Why? Whyyy??!! Varför finns det inte snygga kortbyxor?? Vaffö? Till tjejer finns det korta brallor i frotté, och i mina ögon fattas bara rullskridskorna och hamburgerbrickan... Eller så är brallorna ner till halvvägs på smalbenen, och det är inte heller som jag hade tänkt mig.. Inte verkade det bättre på pojkavdelningen.. *suck*
 Vi var inne på HM, Lindex och Po.P igår. Idag gav vi upp på Lindex och knatade bort till Pirajja, där jag såg Nova Star på rea igår :) Den randiga klänningen med kamostjärna och en rosa tub/ballong-klänning med röd mudd hamnade i kassen.. 20% rea med, alltid najs :)
Dessutom gick vi in på Krokodila där vi köpte den gröna omlottklänningen från KikKid, som vi båda suktat efter ett tag :) Tur att man har Aimée att handla till, nu när jag har gett upp lite om mig själv :P

Handlade inget alls till mig själv. Jo, lösgodis :P Tfan köpte sig en klippning. Fikade lite på Åhlens med, de har supergoda varma mackor där.. Fast inte som SubWay, och där har jag fortfarande inte varit sedan de kom till stan! Skäms, Fia!! :P

Buhu,.. Jag är nästan hungrig, men smått illamående.. Bleä. Får nöja mig med te för tillfället. Tackes mig :P Typ.

Sovmorgon!

Oooh! Jag fick sova till 08:30 idag! Gött. Härligt att få sova tills man vaknar själv för en gångs skull. Det är sånt man lär sig uppskatta när man fått barn :) Nu sitter vi här vid frukost, jag med min leverpastejsmörgås..
 Vi väntar på att Tfan ska komma hem från jobbet. Sedan ska vi in till Växjö hela bunten. Borde kolla min bank innan dess..

En av anledningarna till varför jag sov så länge idag, var att vi har börjat sova med öppet fönster. Och inatt verkade alla Alstermos kor (!!) fått fnatt. Det var  nån sorts konster från tre tiden fram till fem.. Jag visste inte att kor kunde störa på det viset. Vi bor inte ens nära byns enda bondgård heller, så jag kan ju bara tänka mig hur resten av byn hade det :P

Idag borde jag försöka hitta lite kläder till mig själv, men det känns inte så troligt. Jag känner mig omotiverad. När jag ska handla så finns det tre humörstämningar jag kan ha. Det första hittar jag allt jag vill ha, men det kostar alldeles för mycket och dessutom är jag pank. Två, jag har pengar att handla för men hittar inte ett skit. Det brukar oftast vara något av de två alternativen. Men ibland infinner sig nr tre, när jag hittar det jag vill ha, samtidigt som jag har råd med det. Jag hoppas på nr tre idag.

Läkarbesök..

Jodå, jag kom iväg till stan och läkarbesöket. Ringde mamma på förmiddagen med, och hon skulle ändå in hon med så vi bestämde att vi skulle träffas och äta innan jag skulle till lasarettet.
Sallad fick det bli. På pizzerian träffade vi en man som är/var kompis med Uffe när han och mamma träffades i Tingsryd, för typ.. 22 år sedan.. Han frågade mamma om hon fortfarade "har kvar Uffe".. Haha! Har kvar.. Mysko uttryck, men som mamma sa, det är inte många av alla de som blev ihop då, som fortfarande lever ihop... Kul att se honom iaf, och jag kände igenom honom med en gång! Jag har onödigt bra komihåg :)

Jag kom iväg till läkaren med. Det visade sig att jag inte alls har en vårta på min lilltå, som läkaren här hemma trodde. Det är en godartad tumör, som har suttit där i tre år.. På det viset kom läkaren och jag in på min familj. När han undrade hur länge jagf haft tumören så berättade jag att precis innan jag blev gravid med Aimée, så hade jag en prick stor som ett knappnålshuvud på lilltån. Varpå han svarar att jag är alldeles för ung för att ha barn! Eh, näe? Jag ska väl fylla 25, om jag inte minns helt fel? Sedan följde 20 frågor om min utbildning, om den var avsluytad, om jag jobbade och om jag var gift. Men suck! Vad har det med min tå att göra då???
 Iaf slutade det med att läkaren frös tumören, och jag fick gå och köpa mig ett par flipflops, eftersom tån svullnade av behandlingen.. Egentligen brukar man bedöva och skära bort tumören, men just nu var det ingen bra idé, och enligt läkaren skulle det inte vara någon fara att låta den sitta kvar ett tag.

I övrigt hände det inte så mycket under dagen. Jag hittade Lena inne på Lindex, och gick med henne en stund tills jag skulle till bussen... Imon ska vi in till stan hela familjen. Får se om vi hittar något fint.


Nu, bilddagboken :)

Gott!

Vem kunde veta att tunnbröd med leverpastej och smörgåsgurka är så gott? :D Det är dagens frukost. Aimée sitter jämte och äter ostsmörgås. Hon börjar sent på dagis idag, så att Tfan kan hämta henne efter jobbet, eftersom jag inte kommer att vara hemma. Jag ska in till Växjö och kolla min lilltå. Härligt. På tal om det så borde jag ladda min ipod...

Jaja. Ska in imon med antagligen.. Ifall inte min tå är opererad. Måste handla till Aimée. Sandaler, short, fler t-shirts, trosor och extra badkläder...

Gah! Det vibrerar i hela soffan! Min unge måste vara pruttexpert. Puh!! :P

Knas...

Konstigt väder idag. Solen skiner, men det blåser kallt, hela tiden. Irriterande. Här går man ut och tror att man ska ha det lite skönt, osså blir man inte bara helt kall, utom urblåst med.. Najs..

Jag har jobbat. Ovanligt va? :P Fick ungefär en timme hemma ensam innan Aimée skulle hämtas. Innan dess hann jag cykla upp mot gården jag målade på förra veckan, för att leta efter en plastpinne till cykelstolen. Pinnen håller fast stolen på den inställning man har valt, och har tydligen ingen motståndskraft mot grusvägar :P Men, jag hittade den iaf, gött!

Efter jobbet i Älghult idag tänkte jag gå bort till Coop för att köpa nått att äta. Var sjukt hungrig när jag var klar, och såg fram emot något matigt, typ en baugette med pålägg, en liten sallad eller vad som i den stilen.. Nähä serru! Små butiker på landet har inte sånt i sitt sortiment. Inte ens nästan. Inte ens en liten smörgåstårtebit kunde man hitta. Det blev två sandwitch, du vet, knäckebröd med creme cheese mellan, och en Yalla.. Och en tablettask.. Hmmm.. Knasutbud.. Nån liten mellanmålslåda trodde jag faktiskt att man skulle kunna hitta... Och jag som är så sugen på smörgåstårta, av alla saker! :P

På tal om det knasiga vädret! Jag hade öppnat tvärdrag här hemma, eftersom solen ligger på vårt reviterade hus hela dagarna, och det blir allmänt varmt och kvalmigt.. Står i groda gro vid frukostbänken och gör mellanmål till skrutten och mig, när jag plötsligt får alla plåtburkar fulla med löste, i fejset! Najs! Dessutom ramlar de vidare ner på golvet och det teét *?* som vi hade mest kvar av i dessa svåra tetider, beslöt sig för att hamna på trasmattan.. Alltihop.. Bajs.. Det är en sån dag helt enkelt! Jag stängde köksfönstret efter det. Min cykel har blåst omkull med. *suck*

I övrigt är våra potatisplantor på väg upp. Löken har osså börjat kika igenom, hoppas att sniglarna kan låta bli den i år..

Dessutom ser jag fram emot två jobblediga, men ändå inte riktigt lediga dagar. På måndag ska det bli spännande! Först jobba hela förmiddagen, hämta på dagis, hem och typ dricka lite och byta blöja, iväg till bussen, fika, läkarbesök, hem, äta middag, jobba 90 minuter till, innan jag stupar i säng för natten.. :P 

Nu kanske vi skulle ta och gå ut lite...


Måndagens innehåll..

Jaaa.. Jag har jobbat. Först på förmiddagen, sedan hämtade jag Aimée på dagis, var hemma och degade lite. Tittade på Djungelboken (Nalle Loooo!!!) ... Pratade med mamsen, diskuterade lite, vilket resulterade i att jag tog mig samman och ringde ett annat samtal :P
 Efter smörgås i soffan gick vi till ica i värmen.. Aimée fick glass och jag fick dricka. Jag hade redan gett mig själv glassen för dagen, efter jobbet.. Köpte lite salladsgrejor med. Det är nästan det enda jag verkligen klarar av att äta när det är så här varmt ute. Sallad och grille.. Och glass :D
Så idag blev det kyckling och couscous-sallad med melon, tomat, avocado och ägg. Mumma! Tycker jag. De andra i familjen är inte så förtjusta i sallad..

Efter att Tfan kommit hem och vi hade ätit.. Och Aimée somnat på matbordet med en bit kyckling i munnen.. :P Så cyklade jag bort till jobbet igen, för att städa de sista fem trappuppgångarna i A-mo denna veckan. Imon ska jag städa en timme i Älghult, sedan är jag "ledig" resten av veckan.. Problemet är bara att på onsdag ska jag till läkare, på torsdag ska jag på terapi, fredag är ju helg.. På måndag ska jag på nytt läkarbesök.. Tur att man inte är sjuk :P

Härligt värre.. Skitvarmt är det iaf. Aimée behöver sandaler och shorts.. Jag behöver peningan :P


Blablabla....


Hihihi....

Alltså.. Det är lite knas just nu :P Aimée och jag sitter i matrummet och äter frukost. Om en timme ska hon vara på dagis och jag på jobbet.. Hon verkar ha vaknat, trots att hon väckte Tfan inatt (det var "hans" natt) och höll honom vaken tills han gav upp och sov i hennes rum. Hon verkar inte trött av det. Till skillnad från oss andra :P

Hela helgen har varit lite konstig. Eller mer.. Fnittrig... En bubblande känsla, kan vi kalla det. Hela helgen har vi gått runt med varsitt fånigt flin i fejjan.. Tur att man inte umgås med så mycket folk :P

Och tur att jag har Tfan, mamsen och bästaste Lena :D

RSS 2.0