Halfway there...

Jajemän! Idag har jag gått 20 veckor och noll dagar :) Knas.. Förra graviditeten gick galet låååångsamt, denna gången rusar tiden förbi, jag har att göra, jobba och springa efter Aimée, pyssla lite med.. Att det kan vara sån skillnad...

Det börjar bli lite stressigt i hjärnan på mig :P Snart måste vi beställa vagn, helst i en butik istan, bara för att ha den garantin man har när man kan åka till butiken och klaga.. Annars kunde vi likaväl beställa på nätet, vagnen har vi ju använt innan :) Garderoben som ska bli bebisrum ska fixas, jag ska jobba, föräldradagar ska planeras. Förra gången var Tfan arbetslös nästan hela första året med Aimée, så vi var ju hemma samtidigt. Denna gången har han ju ett helttidsjobb att gå till...

Dessutom är Aimée i trotsåldern på nått vis, så jag måste erkänna att jag minst en gång om dagen frågar mig själv, vad i hela friden har jag hittat på?! Tänk bara tanken att ta sig till dagis i mitten av januari, i snöstorm, klockan 07:45 på morgonen, med ett barn i vagn och ett gåendes. Båda ska vara påklädda, mätta och nöjda, helst fyra dagar i veckan, allra helst de fyra dagarna som Aimée ska till dagis.. :P Gahahaaaaa!!! Jag har inte ångrat mig, jag bara tvivlar lite, det går snart över :P

Nu ska jag gå upp och byta av Tfan. Jobbig unge vill inte sova (för en timme sedan) och Tfans lag spelar boll på tv. Jag tar med mig stickningen.

Jahuppa..

När Aimée fick syn på mitt rosa hår sa hon "Mamma gjort nått håett! Sänna! (känna) Pussa med!" Sedan var det överstökat. :)

Nu har vi ätit frukost, och strax ska vi cykla bort till bästisarna Nova och Lena för att se på när de gör smörgåstårta :)



Färgen är faktiskt ännu lite mer rosa i verkligheten :D

Pregnant in pink ;)

Jo.. Här sitter jag nu, i kvällskylan från öppet fönster, med superblonderings-utrota-all-antydan-till-färg-i-huvvet-klet i pallet... Jo, jag hade tänkt återgå till mitt rosa hår. Som jag har längtat! Jag är så trött på den allmänna "jag är förälder/gravid, därför måste jag vara sånhär"-stämningen som råder i byn! (och kanske resten av sverige osså?) Så jag tänkte ta på mig ansvaret för allmän uppiggning :)
 Vädrar ordentligt, vill junte dra ner en massa knas i lungorna, jag som t.o.m slutat röka!

På tal om det, så såg jag en höggravid tjej med magen i vädret och cigg i mungipan idag.. Fy fan.. Jag är rökare själv, men skulle mitt barn dö i plötslig spädbarnsdöd skulle jag aldrig någonsin kunna förlåta mig själv! Jag vet att det är svårt att sluta, jag klarar inte av det själv, så länge jag inte blivit gravid. Men nu har man ju ansvar för någon annans liv, någon som inte har någonting att säga till om.. Och skulle jag mot all förmodan inte kunna sluta röka under graviditeten så hade jag aldrig kunnat stå ute bland folk och blossa. Jag hade skämts något otroligt.

Usch! Bleä.

Jag har varit inne i växjö idag. Skrivit på lönelappar och fikat med mamma. Sprungit femtusen ärenden, känns det som :P Köpte tråd och dragkedja till zippen jag syr till mig själv.. Liten overall till bebis, jeans och fingervantar till Aimée. Lite löste, en tidning till Tfan, garn till Aimées tröja, en sjalnål... Textilfärg med.. Hann iaf med allt jag skulle :)

Nu ska jag strax skölja ur håret, sen ska det rosa i... :)

Tillbaka efter jobbhelg.

Åkte till jobbet i lördags. Själva lördagen blev knas, hann inte med nått som jag hade planerat eftersom  Tfan och Aimée skulle med till stan. Dessutom började vi på samarkand istället för centrum och det funkade dåligt :P
Iaf! Gick på jobbet strax innan 18:00, trots att jag börjar 19:00. Bussen kommer juu då, så det spelar ingen roll en timme eller så.. Kvällen och natten funkade bra. Söndag förmiddag var osså lugn. Sedan kom mamma, Uffe och Björn för att hälsa på och äta middag, då blev syster lite mer irriterad.. Det är skillnad när mamma kommer, tydligen:)
 Hon var jättetrött hela eftermiddagen, tog ut henne på en promenad men det verkade inte göra nån skillnad..
Natten var osså jobbig, när jag kom hem strax efter 10, hade jag varit uppe sedan 03, och var en smula sliten :P Ringde två telefonsamtal, sedan gick jag och la mig. Lyckades sova ett par timmar. Ganska lagom. Hann piggna till, men ändå inte sova så mycket att nattsömnen stördes av det.

Hämtade en överlycklig Aimée på dagis :) Jätteglad unge :D Vi tittade på lite film, innan jag började med middagen och Tfan kom hem från jobbet.. Det är skönt att komma hem igen...

Igår kom jag på att det börjar bli dags att beställa vagn.. Redan!! IIhk!! Tiden går så fort!  Måste ha bestämt oss i slutet av september, för att beställa så att den garanterat kommer tills dess att jag är i vecka 38, då bebis troligtvis kommer att bli utplockad med planerat snitt.. Det börjar bli dags att planera hur det ska se ut i bebisens rum med, som för tillfället är långgarderoben bakom vårt sovrum.. Full med grejor dessutom.. Puh! Jag är inte stressad, ooh nej.. :P

Ultraljud.

I tisdags drog hela familjen in till Växjö för att gå på ultraljudet. Mamma kom in till stan för att hoppa in som barnvakt istället för Tfans mamma, som har sjukt ont i hela kroppen..
Vi fikade lite alla fyra, sedan gick Tfan och jag upp till UL, och mamma och Aimée stannade nere och fikade.. Och drog i sig lite godis :)

Ultraljudet gick bra. Bebis är precis lika livlig som Aimée var i magen, och allt såg bra ut. Blev framflyttad några dagar, från 17+6 till 18+3, nytt leveransdatum 17 januari. Så idag är jag 18+5. Gött! Snart halvvägs! :) Fick fyra fina bilder, och Aimée hade som vanligt inga problem att se vad det var på dem. "E bäsen dä!" Sötaste skrutten :) Åkte hem nån timme senare, och Aimée pladdrade konstant hela vägen hem, ca 80 minuter :P Snacka om tom i bollen :)

Igår var jag hos barnmorskan och lyssnade på bebis. Denna gången gav den sig till känna med en gång, starka fina ljud med lite sparkar osså. Slapp att bli stucken, bara väga. Har gått upp 5 kg så här långt. Det är ganska oki tycker jag. Det är ingen mening att gnälla. Förra graviditeten tyckte jag att det var jobbigt med det "kroppsliga förfallet". Denna gången känner jag mig stolt över magen. Det är kul att vara gravid.. Typ :P
 Hur som helst var bebis väldigt upprörd kvällen efter ul, och spann runt som en galning under min hand på magen. Jag som innan ul hade förnekat varenda liten buff, för jag ville inte bli besviken. Nu kände t.o.m Tfan bebisen genom magen. En kvällsunge, precis som storasyster..

Idag har Aimée varit på dagis. Jag ska strax dit och hämta henne, efter att jag har cyklat förbi Tfans jobb och lämnat plastpåsar. Imorse fick jag gå ifrån en gråtande Aimée. Hon hoppade i en vattenpöl på vägen in  på dagis. Och när hon kom in skulle hon ju visa för fröken hur hon hade gjort, och lyckas slå huvudet i en hatthylla... Tröstade lite, kram och puss. Det gick över, men så fort jag sa hej då fick hon frispel. :P Inte särskilt kul. Men jag tror att det har gått bra, annars hade de ju ringt efter mig..

Har hunnit sy färdigt Novas tvåårströja. Den ska få ett tryck med, sedan är den färdig för leverans :)

Dumma måndag!

Började dagen med stress. Aimée skulle lämnas till dagis 06:45, istället för 07:00 som vanligt. Eftersom jag skulle vidare till bussen och mödravården vid 07. Börjar med att hela morgonen blir sen, kommer iväg 06:48, hemifrån alltså. Halvvägs till dagis kommer jag på att jag glömt cykellåset hemma, sms:a cyklandes till Tfan, så att han tar med det när han går. Lämnade Aimée på två minuter, idag var hon på bra humör och ville verkligen gå på dagis :)
 Cyklade hemåt och mötte Tfan, fick mitt lås och cyklade till busshållplatsen. 06:58 var jag vid hållplatsen.. För att upptäcka att, ja det är vintertid, men den bussen jag skulle med börjar inte gå förrän onsdag, eftersom skolorna börjar då.. Arg som ett bi, ringer Tfan och gnäller.. :P Cyklar hem. Skickar ett sms till Lena, och förklarar läget. Hoppas på att hon kan köra mig. Men en kvart innan min tid hos BM har Lena inte hört av sig, så jag bokar av min tid på nätet..

Stickar lite framför OS, drack te. Upptäckte att det var ganska skönt att vara hemma ändå, eftersom näsan var täppt och halsen verkade ha gått en rond med diskborsten i natt.. Märkligt :P :) Pratade med mamma en stund, och under tiden ringde Lena på mobilen. Hon  hade glömt fonen hemma när hon lämnade Nova på dagis, gått hem och promenerat hunden och sedan gått på ett möte med dagischefen angående indelningen på dagis. Sedan hade hon fått syn på mitt sms och fått lite ångest :P

Cyklade bort till henne och ventilerade lite. Blev kvar till dagishämtningen. Trevligt med sällskap med jämna mellanrum :)

Aimée hade iaf haft roligt på dagis idag. Lite snorig och slö på eftermiddagen, så det blev mest film och rån idag.
När Tfan kom hem hade Aimée och jag redan ätit middag, ett steg på nya kvällsrutinen. Sedan knatade vi till ica, och naturligtvis började det ju regna på oss.. När vi kom hem fortsatte den nya kvällsrutinen med dusch/bad, sedan blöja och borsta håret. Sedan bytte vi då ut vällingen mot kvällsmat! Det gick bra, hon åt två tallrikar fil och två smörgåsar. Gosade lite med pappa innan hon och jag gick upp på hennes rum, och hon somnade på fem minuter. Härligt!! Vällingen har ju gjort att hon kissar väldigt mycket på nätterna, och det bådar inte så gott för nattorrheten. Så nu hoppas vi kunna ta bort även vällingen och nattblöjorna. Iaf tills det är dags för bebis att komma. Den dagliga toaletträningen har ju funkat iaf. Hon har inte blöja på dagarna alls nu. Duktig tjej ju.. :)

Helgen var mest jobbig. Aimée och jag var krassliga, Aimée dessutom på ett helvetiskt humör. På söndagen var vi på kalas för Tfans brorsbarn som fyllde 1 år. Tvillingarna växer snart om sin storasyster :)

Imon ska vi på ultraljudet igen. Ska bli skönt. Mamma kommer in till stan med och håller Aimée sällskap under tiden. Ska försöka hitta lite småprylar med. På onsdag har jag min nya tid hos BM, då ska alla bussar gå enligt tabellen, så då ska jag väl komma iväg :P

Nytt och gammalt..

I lördags gick jag på mitt första skift som personlig assistent. Pappa plockade upp mig i växjö, vi mötte mamma på Citygross. Vidare till Alvesta, jag inklämd mellan kassar med gosedjur, matkassar och inplastade madrasser.. :P Stannade på "På Spåret" och åt middag. Fisk för mig, tackar!
 Hem till lillasyster och börja packa upp det sista. Mamma och pappa åkte och hämtade syster på kortis, medans jag grejade vidare. När de kom tillbaka hade de med alla systers kläder. Hon har sjukt mycket kläder! Typ 50 t-shirts, 25 par brallor, och hur många kjolar som helst!! Jag som är lycklig om jag har tre par brallor som jag kan tänka mig gå utanför dörren med.. :P
Jaja! Mamma var med hela lördagen och natten till söndagen. Den natten var lite jobbig, men mamma tog det mesta. Efter middagen på söndag åkte mamma hem och jag hade syster själv. Hon var supertrött och vi slet som djur på varsitt håll :P Hon för att få sova, och jag för att hon inte skulle sova, utan spara sig till natten. Det funkade, för jag fick sova ganska bra nästa natt.
På måndag morgon gick jag av och tog bussen hem. Till en migränsjuk Tfan som ändå stigit upp vid 06 på morgonen för att lämna Aimée på dagis. Vi firade vårt tillsammansskap vid tv:n, framför OS, innan jag hämtade Aimée på dagis. Hon blev lycklig över att se mig iaf :) Gött att vara uppskattad :D

Jag har jobbat lite extra med trappstädningen denna veckan. Imon ska jag städa det sista, sedan ska jag visa nya tjejen rutinerna imon eftermiddag.. SKa bli skönt att slippa städningen, även om jag trivs/trivdes. Efter att jag plussade har städningen blivit jobbigare, och ryggen har tjurat mycket...

Efter att ha sytt en rosa Finduströja till Aimée, blir jag nog tvungen att sy en till.. Imorse fick jag en utskällning för att jag valde fel tröja.. :P Tyvärr ligger den i tvätten nu :P

Trodde du va!

Fredag, inget dagis och inget jobb. Det enda jag planerade för morgonen var sovmorgon.. Njaaa, Aimée hade inte planerat sovmorgon, utan väckté mig 12 minuter senare än mitt larm brukar komma igång.. Bajs.. Irriterande! Jag som ville sova lite :P

Idag är förhoppningen att vi ska komma iväg på Älghults marknad. Lena och Nova är osså lediga idag, så vi planerar att åka iväg tillsammans. Skönt att komma hemifrån, och ha något planerat för dagen med.

Jag funderar på om småflickorna har förstått att de ska delas nästa vecka. Hela veckan har varit ett långt kram och pusskalas :D Så fort nån av dem ska gå hem, vilket de gjort vid samma tid i stort sett hela veckan, så har de pussats och kramats så det har varit svårt att få dem därifrån :P Knasungar! Det är så roligt att de har bästa vänner redan..

Imon börjar jag mitt nya jobb! Åker hemifrån mitt på dagen, börjar mitt pass på kvällen. Ska gå bredvid lördagen, och lite på söndagen är planen, sedan ska jag förhoppningsvis klara mig själv. Ska ha med min stickning och Ipod till bussresan med.. Inte glömma, inte glömma.. Måste ladda podden....

Good news..

Har jobbat idag. Märkligt, jag som trodde att jag slutade förra veckan :P Vad gör man inte för chefen? Och extra pengar :)

Var på lasarettet med min tumör igår. Fick träffa en bättre läkare, men tumören sitter kvar på tån. Kirurgerna vill inte ta bort den medans jag är gravid, och eftersom den sitter i nagelbädden så finns risken att det inte finns tillräckligt med hud att dr över såret, och då ökar risken för infektion. Inte helt bra när man har bebis i magen. Så han skulle skicka en remiss till kirurgerna, med datumet för förlossningen med. Förhoppningsvis tar de bort den då. Fram tills dess skulle jag försöka vänja mig vid att använda skor igen, eftersom tumören måste härdas igen nu när den förra läkaren frös bort den skyddande valk som fanns innan :P Hade sneakers på mig igår, och det funkade bra. Höll mig dock till flipflops idag när jag städade.

Pratade med min handledare på F-kassan idag. Hon är så bra! Det är skillnad på att ta folk.. Nu fick jag veta att jag skulle få 3 månaders prövotid på nya jobbet, och eftersom jag är gravid så ville hon att jag skulle tänka efter en extra gång i oktober. Då hade jag möjlighet att gå ner till 25% igen, och då dras det inget från min aktivitetsersättning. Halleluja! Precis de nyheterna jag ville ha!!! Hon är så bra! Nu ska det verkligen bli roligt att jobba :)

Ska snart hämta skruttis på dagis. Måste ringa mamma med. Och Tfan..

Just det!! Aimée är blöjfri! Utom på nätterna, men iaf. Igår bajsade hon frivilligt på toaletten två gånger, och nu vill hon inte ha blöja för att bajsa. Inte böjja, bassa toannnn!!! :D
Jag lämnade henne utan blöja på dagis i måndags, och än har det inte hänt nån olycka. Bara två dagar iofs :P Stoltaste mamman.. :) Man har inte så höga krav när man blivit småbarnsförälder :D

RSS 2.0