I mål!

Operationen gick bra och jag kom hem igen redan igår, precis som planerat. När jag väl kom till Citadellet hade de ovanligt flyt tydligen, och låg en smula före i sitt tidsschema, så jag hann knappt komma in på inskrivningen innan Tuve (min kirurg) kom och hurtade på sköterska som höll i det. Så det var upp på övervåningen, av med kläderna, prova gördel, in i duschen och tvåla med OPlösning. Så fort jag hunnit torka mig och fått på mig lånemorgonrocken, så kom sköterska igen och gav mig 2 alvedon, ett pytte morfinpiller, en lugnande kapsel plus en liten mugg med lila lösning som smakade beskt, som med var lugnande. Sedan kom Tuve igen, vi åkte ner till hans kontor, tog före bilder och ritade på magen allt som skulle tas bort. Sedan fick vi ner en våning till, in på OP där han lämnade över till narkosläkaren och sköterska. Upp på OPbordet, fick droppingång i armvecket och fick veta att min blodådra där tydligen var en dröm för alla som sätter dropp, haha! Tack träningen, säger jag! Först kopplades droppet på, sedan fick jag en medicin mit illamående och ännu en lugnande som gjorde att kroppen blev tung, huvudet varmt och de rektangulära takplattorna plötsligt bågnade och blev konkava, haha! Seda fick jag själva sövningen, ren syrgas på det, sex djupa andetag är allt jag minns, sedan sov jag. Vaknade sedan av att en sköterska väckte till mig i min säng på mitt rum! Efter OP hade jag själv bytt säng, men det minns ju inte jag.

Ska skriva mer om det hela senare. Just nu är jag bara så outhärdligt trött! Sov knappt två timmar utspritt på två omgångar på kliniken. Kan ju inte sova om jag inte är hemma. Så nu sover jag ikapp!

Jag är jättenöjd och glad över att ha kommit hit och äntligen fått operationen gjord. Nu börjar det dock gnaga i huvudet. Måste ha nya planer och nya mål!

I´ll be back!

Nähäpp!

Bilderna är tagna men ligger fortfarande i mobilen. Väskan är nästan färdigpackad, bortsett från sånt jag behöver imorgon på morgonen och datorn som ligger på laddning efter att ha legat undanlagd i ett halvår. Just nu försöker jag fokusera på att jag ska sova strax och INTE bli allergisk mot penicillinet, som sist när jag var höggravid. Lyckades till slut välja vad som ska få följa med i filmväg. Det blev Liftarens Guide till Galaxen, lagom hjärndöd men ändå rolig, förhoppningsvis även för den med ont i magen och hjärnan full av smärtstillande... Och hela första säsongen av Pistvakt! Underhållning på hög nivå, ser ni, haha!

Spinningen gick riktigt bra! Jag tog ut mig, och kände av gårdagens BodyPump ordentligt, gött! Fick berätta om morgondagens OP säkert 5-6 gånger, men nu tror jag nog att i stort sett hela byn är informerad om vart jag ska imorgon, hehe!
Tfan höll ungarna uppe tills jag kom hem igen, så att vi kunde säga godnatt och kramas hejdå ordentligt. Nu ses vi ju inte förrän tisdag eftermiddag, och i en sexårings lilla hjärta är det en lång tid. Treåringen verkar inte bry sig så himla hårt, fast hon såg till att tala om att hon "tykkå åm däjj mamma!" Kärlek på hela familjen!

Nu ska jag krypa i säng. Strax. Lillpojken ska ju ha lite vällling och så.. Men sedan ska det sovas! Bussen går 06:05 imon. Blääää så tidigt.

Vojnevojne...

Bloggen har halkat efter, det ör ju som vanligt! Själv har jag inte halkat efter, så mycket i allafall. Drabbades av förkylningen som resten av familjen har fått dras med i en månad, men jag lyckades komma tillbaka efter bara fyra dagar, till min stora glädje. Vet inte om det är så att jag har en förmåga att tänka mig frisk nu för tiden, eller om det faktiskt är så att jag blir mindre sjuk för att jag tränar som jag gör. Egentligen spelar det ju ingen roll, huvudsaken är ju att jag slipper vara sjuk i veckorvis som resten av familjen har fått.
 I övrigt är allt som det brukar! Jag har tränat, sprungit, bakat, passat barn yadiyada... Har hunnit slipa på mitt pers på 5km, det ligger nu på 25minuter blankt! Härligt! Och i torsdags fick jag ner miltiden till 53:50, en förbättring med 90sek skulle jag tro, orkar inte pilla med mobilen för att kolla just nu. Igår hade vi en gästinstruktör i träningshallen, så vi fick oss en omgång BodyPump! Jag lassade på bra med vikter som vanligt, så hela min kropp värker idag, hehe... Så ska det vara! Ikväll blir det ett spinningpass som jag planerar att ta ut mig fullständigt på. För det är sista träningspasset på minst sex veckor. Imorgon åker jag till Citadellkliniken i Landskrona för att göra min bukplastik! Tjoho! Äntligen!

Så vardagen har den senaste veckan mest handlat om att hålla mig sysselsatt, för att inte bli nervös... Eller ja, det är väl så jag fungerar helt enkelt. Jag ser till att ha att göra! Idag är det lite svårt dock. Hade planer på att köra ett utomhuspass idag, men jag hade sån träningsvärk osså var det ingen som hade lust att hänga på, så det blev inget med det. Nu planerar jag allt jag ska ha med mig, listor, listor. Som vanligt lär jag packa för en hel vecka, för att vara borta en natt. Osså blir det väl som när man åker till BB, väskan förblir i stort sett orörd tills man kommer hem och får ångest varje gång man ser väskjäveln för att man (JAG!) inte orkar packa upp...

Packningen excisterar ännu bara i min hjärna, men består av underkläder, skönt att sova i, mysigt att åka hem i, mobil och laddare, gammal dator och nått att se på typ film/serie, nått litet att läsa, systemkameran, anteckningsboken, nått litet att äta, tandborste och sånt... Ja, hur mycket som helst känns det som, haha!

Innan läggdags ikväll ska vi montera ihop gästsängen i tvrummet, så att jag inte behöver gå i trappor för att gå på toa om nätterna i början. Formbilder ska tas, både muskelbilder och magbilder. Musklerna kommer ju att tappa lite, och magen kommer ju att ändras! Måste fota den, annars kommer jag att glömma hur jag såg ut innan... Tänkte mäta midja och mage med, för att sen kunna få en uppfattning om hur det egentligen ser ut, och hur stor skillnad det blev.

Åh! Tanken på att få en navel igen känns rätt knasig! En navel känns ju helt självklart att man har, men jag har inte sett min för all hud på sex år... Herregud va länge!

Förresten, så provade jag på chins och pull-ups på en stång vi har i trädgården. Klarade EN chin och tre pull-ups, hehe! Kanske hade kunnat med någon till om jag hade haft handskarna på mig, men det står klart att jag varken har styrkan eller tekniken till detta.. Än! I höst så är det allvar! Haha!

Näe, nu ska jag invänta kvällens träningspass och bästaste Elan som ska komma förbi med ett skoställ. Blir det inte för sent ikväll så kanske det kommer upp lite bilder. Annars kommer de efter OP!

Inspostopp...

Blogginspirationen har legat nere över påsken och påsklovet. Men jag har ätit och tränat, det är ju rutin nu. Dock blev det ganska mycket godis över påskhelgen, men det tror jag kompenserades av två enmilsrundor i löparskorna, upptäckte att löparjackan var tre storlekar för stor nu för tiden, attans! Samt två extra långa spinningpass som förmiddagsträning.
 Ikväll har jag spinning igen, men nu börjar jag tråna efter styrketräningen! Tur att jag har morgondagens spinning/styrka att se fram emot iaf. Onsdagen är tydligen veckans köraihopsig-dag! Jag är instruktör på mitt pass 18:00-19:30, föräldramöte med äldsta barnets nya avdelning kl 18:30, sedan kom det fram att Tfans enda fotbollsträning denna veckan osså är på onsdag, kl 18:00-20:00. Min ömma moder kommer hit och vaktar barnen medans jag håller i mitt pass, min medinstruktör har redan tagit ledigt från det passet för födelsedagsfirande, så jag kommer inte loss helt enkelt. Tfan får gå möte och hoppa över träningen. Men som det ser ut nu så gör det inte honoom något, för han verkar ha fått en släng feber...

Äntligen har löpningen letat sig in i träningsschemat! Så himla skönt! Extra skönt känns det när det visar sig att jag kan springa långt! Alltså, långt i min värld, hehe... Nu letar jag fler långa rundor att springa. Dessutom har jag storslagna planer på ett maraton nästa sommar, iiick!

Precis innan påsk betalade jag min operation! Woopie! Nu är det nära. 13 dagar kvar för att vara exakt. Jag har nedräkning precis som Aimée inför hennes sexårsdag på fredag, hihi!

Veckans fundering är som följer, om jag klarade av att sluta röka... Då borde jag klara av att sluta med godis. Det handlar ju bara om karaktär och viljestyra, och sådant tror jag mig ha. Ibland iallafall...


RSS 2.0