Uofff!

Latheten tog över. Alltså, jag tränar fortfarande, precis lika hårt, om inte hårdare, men jag bloggar inte... Tappade inspirationen en stund, men jag har tagit bilder som vanligt, och idag har jag till och med bakat! Ojoj! Hehe...
 Men, min verklighet består ju inte bara av träningspass, instruktörssurfning och hälsoläsande. Jag har ju ett förhållande att hålla liv i, vi firar dessutom 10 år tillsammans i år! Vi har tre barn ihop som kräver sitt, vilket i omgångar är allt, gärna på en gång! Jag har mer familj som jag gärna vill träffa ibland, vänner som fått stå åt sidan under denna tiden, ett handarbetsintresse som vaknade till liv igen för någon vecka sedan... Sedan har vi ju städningen, handlandet, tvätten, middagsmaten och alla mellanmål...

En liten tapper skara läsare återkommer hit, ser jag. Och jag är tacksam för att ni läser! Nu ska jag gå och lägga mig, och hoppas att jag får sova. Hoppas att minstingen inte längre lider av de senaste dygnens förstoppning, och att de andra båda barnen sover längre än till halv sju på morgonen.

Imorgon är det spinning! Tjohoooo!

Zeer light in deer tunnol!

Jaaaaa!!! Efter grisigheterna, torsdagens löpning och fredagens spinning, kom räddningen! Imorse gick jag på det vanliga mixpasset och blev lycklig! Lastade på ordentligt med kilon på stången och gjorde benböj med 20kg på axlarna, nytt för mig! Gött var det iallafall och det gjorde mig glad! Sedan var jag modig och lade till 2.5kg extra på stången till bicepscurls, så där blev det 12,5kg plus stången då, vad nu den väger... Innan jag packade undan efter passet provade jag på att göra fem curls med 20kg, det var tungt, hehe!
 Rusade hem, kastade mig i duschen och löste av mannen med hemmafrusysslorna, medan han åkte för att spela fotbollsmatch.

Provade mina "smaljeans" efter duschen och insåg att mina lovehandles har minskat ordentligt! Trevligt att lägga märke till! Jag har jättesvårt att se viktnedgång i spegeln. Ser jag inte den på vågen så är det som om jag inte gått ner något. Men, när jag väl ser det på att kläder blir för stora eller helt plötsligt passar, då kan jag plötsligt se det i spegeln. Märkligt. Jag borde vara bättre på att se mina egna framsteg. Jag vet ju att jag lägger mycket tid och energi på att träna och äta rätt, så egentligen vet jag ju att det går bra. Men får jag inte "synliga" bevis, som för stora kläder eller minus på vågen, så är det som om framstegen inte finns. Jag tänker inbilla mig om att jag inte är ensam om dessa svagheter, det känns bäst så...

Har trotsat mina egna instinkter hela dagen och låtit bli att ge mig ut och springa. Jag har nämligen stora planer på att göra dubbla pass imorgon, spinning och zumba, så jag vilar. Gissar att jag lär vilja ge mig ut och springa imorgon med, men jag får hoppa det imorgon med. Egentligen var tanken från början att jag och Ela skulle tagit oss ett styrkepass imorgon, men jag lånade i ett svagt ögonblick ut min iPhonesladd, så jag har ingen musik att bidra med. Så vi går på färdiga pass istället.

Nu börjar jag svamla, lika bra att ta kväll. Sätter mig hos mannen i soffan, framför en film! Bra dag på det stora hela, måste jag säga...

Jaaaaa!!!!!

Vågen visade bra resultat imorse, bara 1.4kg kvar till målvikten! Blev nyfiken och var tvungen att ta fram måttbandet. Det visade sig att jag idag har ett midjemått som är 3cm mindre än vad jag hade när jag plussade med lillpajken! Helt sjukt! Att det kan lossna bara så där, haha! Var tvungen att glädjefnattsmsa bästaste vännen och smitta henne lite, hihi...
Senare på dagen kollade jag postlådan och hittade ett brev med beskedet "Ja, ditt lån har gått igenom och dina pengar har satts in på ditt konto" Wohooo! Nu infinner sig ju omedelbart shoppingsuget. "Du måååste handlaaaaa!!" Men jag får helt enkelt stå emot. Har en hel drös med skulder som ska betalas först och främst, osså operationen med så klart!

Under promenaden till ica och bvc i förmiddags räknade jag ut att jag nu har 0.8kg kvar innan jag gått ner 25kg! Fast att det naturligtvis är jättekul, så kan jag inte vara riktigt nöjd med att jag vägde så mycket från början... Aldrig mer, säger jag bara! Och nu ska vi ju inte ha fler barn heller, så där försvinner den ursäkten!

Åh! Fint väder är det med, jag är på sjukt bra humör! Hade det inte varit för passet jag ska hålla ikväll så hade jag lätt gett  mig ut på långlöparrunda. Men, nu har jag 30 minuter spinning följt av 60 minuter explosiv styrka att instruera, och då finns det inte utrymme för någon löpning... Det är ju en dag imorgon med, och förhoppningsvis har jag vädret på min sida då med.

Ny musik blir det till spinningen ikväll med, så himla trevligt! Ut och sug i er dagens sista solstrålar nu!

iPhone...

Går igenom bilderna i min mobil och inser att det är mest mat, träningskläder, tidskrifter, böcker och sånt hälsosamt som jag fotar. Jag tror t.o.m att det kan vara oavgjort mellan dessa saker och barnen. Det är nästan lite pinsamt, träningen har tagit över! Haha!
Insåg på spinningen idag att det måste bo ett fitnessmonster i min byrålåda, för jag är inte samma person med träningskläderna på som utan. När dessa kläder sitter på så är jag mycket mer driven, självsäker och ständigt på g. Det är väldigt sällan som jag är på dåligt humör eller omotiverad när jag har träningskläderna på, även om det med inträffar med ibland... FitnessFia med träningskläderna på, vanliga Fia med vanliga kläder på, haha!

Spinning var det idag ja. Gick dit tidigt för att försöka få till mitt onsdagspass med en annan skiva, men det sket sig. Jag har ju gått på pass med denna musiken på, och jag kan helt enkelt inte få det att fungera då. Jag har det passet i ryggraden, och det verkar helt omöjligt att få bort. Så, jag gör ett eget pass till imorgon. Jag kände ändå att spellistan behövde bytas, då kan jag lika gärna göra det till imorgon, så kanske det blir av med!

Spinningen var bra, Anna är en sjukt bra instruktör och jag fick mina favoritlåtar på slutet precis som vanligt, hehe! Kom upp i 97-98% av maxpuls på sista jobbiga låten, så jag hann känna att jag levde idag med!

Eftersom jag började inlägget med tal om min iFåån, så avslutar jag med några bilder från den, så kanske ni förstår vad jag menar, hehe!


Lunch!


Mellanmål!


Böcker!

Ja, ni ser ju. Nu har min dator segat ihop totalt, fick försöka två gånger på varje uppladdning för att bilderna skulle funka, snark! Nuuuuu teeeeee i fotöljen, jao!

Nytändning!

Nu jävlar! Nu vägrar jag vara sur och grinig mer. Jag slutar! Grinig kan gå någon annanstanns, jag vill inte umgås med dig! Hehe!

Äntligen kom jag ut och springa igen! Har inte kommit ut sedan i torsdags ju, höll på att få abstinens igår när jag helt enkelt fick kapitulera och inse att om man ska ha gäster kl 14, och stiger upp strax innan nio på morgonen, utan att ha städat i förväg eller förberett något alls om man ska vara petig, då hinner man faktiskt inte springa någonstanns!
Men idag! Och vilken runda sen då! Eller ja, det var ju min vanliga runda, men jag var på strålande humör, mötte folk som roade sig (och mig) med att hejja, klocka med osynlig sådan, staka sig upp för lååång backe, promenera i en rasande fart... Ibland verkar det som om hela den aktiva delen av byn är ute samtidigt! Oftast är det ju bara jag, och någon stackars hundägare som förbannar den dagen de förälskade sig i detta lilla luddhuvud som måste ut i ur och skur. De brukar titta på mig med en blick som verkar säga "Du har ju inte ens hund med dig, du BEHÖVER ju inte ut och ränna!" Eller den andra varianten som förekommer i denna byn, "Knäppa, vita brud som springer fast hon har vatten i kranen hemma, och inte ska hon tre mil till någon skola heller... "
Iallafall! Efter min första kilometer insåg jag att jag höll ett riktigt bra tempo, 4.59m/km. Första kilometern brukar annars vara min långsammaste, men idag hade eld i rumpan! Sedan höll jag två jämna kilometer, 5.16 och 5.15, trots uppförsbackar... När jag kom ut på asfalten igen kom jag upp i 5.06 på fjärde kilometern. Då insåg jag att jag hade en chans att komma under målet 5km på under 26 minuter. Så jag lade i en växel till. För en sådan hade jag tydligen, haha! Tufft för låren, men väl inne i byn klarade jag av 5km på 25.11min! Sista kilometern på 4.36minuter, men då tog jag verkligen i! Sedan fick jag en kilometers nedvarvning och sedan stod äldsta dottern hemma på tomten och jublade som om jag hade sprungit ett maraton, haha! Gött! Jag är sjukt nöjd med mig själv måste jag medge... Nu vill jag ner under 25minuter, sedan måste jag byta runda...

Hade mitt vanliga Cirkelpass ikväll med. Sju tappra själar hade energi över, trots det fina vädret, och kom till idrottshallen. Vanligt pass förutom att jag hade bytt ut hopprepet på uppvärmningen till 20 burpees istället. Det har varit lite väl mycket hopprepande på sista tiden faktiskt... Kul med något nytt!

Nu ska jag borsta mina tänder, sedan är det läggdags! Imon är det dagisdag! Det betyder egentid med minstingen, mys...

Trött!

Näe, nu får det vara slut på det här! Jag tycker inte om att ha mens, så mycket har jag lärt mig nu efter att ha fått tillbaka den efter 17 månader. Och gissa vad? Jag hade inte saknat den ett dugg! Och denna veckan har jag blivit påmind om varför jag inte har saknat den...
 För jag blir trött, grinig, sugen på allt, hungrig, svullen, arg, irriterad, elak, ängslig och tappar allt hopp. Det underlättades inte av att jag har panikat om finansieringen till bukplastiken med denna veckan med. Det passade verkligen inte ihop med mens. Blah!

Meeen men! Igår blev det ett mixpass, och jag överlevde trots Mellolåtarna. Idag har vi haft kalas för mannen som fyllt 35 år. Det blev lasagne, frallor, citronpaj, glass och en KitchenAid till världens gladaste Tfan, hihi!
Efter det smet jag från kalaset för att gå på spinning, och det behövde jag verkligen efter att ha hamnat vid barnbordet på kalaset. Så kan det gå när man tar mat sist! Det kommer aldrig att hända igen, that I can assure you! Spinningpasset var bra, om än lite kort. Jag vill gärna ha en heeeel timme i spinningsalen, för att känna att jag får spinna färdigt. Men men, jag vänjer mig väl, och sedan brukar passen bytas ut ganska fort, så det lär inte gå någon nöd på mig!

Nu ska jag äta något mer. Måtte mensen gå över snart, annars kommer resten av min familj att få svälta...

Energi?!

Igår eftermiddag fick jag ett kort spinningpass, bara 40 minuter. Det kändes inte som om jag hade fått träna riktigt! Knasigt, då hade jag ändå grundat med lite bodyrock innan...
 Nu på förmiddagen ska jag på mitt vanliga mixpass, men jag såg på facebook att det skulle vara schlagertema. Snark. Jag hatar schlager! Samlar ihop mig ändå. Det är ju träning, hehe!

Vissa dagar är det svårare än vanligt. Idag är en sådan...


Snabbis

Idag har jag umgåtts med min ömma moder i den närmaste staden. Vi knatade på häslokost, naturligtvis, Stadium och lite klädbutiker, åt kinamat och handlade knäckebröd och salladsmix... Utöver det fick jag med mig tranbär, gojibär och en ny fettförbrännare från Hälsokosten. Sjukt tråkigt, speciellt efter att ha knatat runt bland träningskläderna på Stadium, hehe! Men, det är bara att leva med! Pengarna är få och då får det vara!

När jag kom hem blev det lite familjeumgås, passade på att hämta banklappen på vägen från bussen till huset. Sedan stekte mannen och jag pannkakor till kottarna. Alla barn och mannen åt ordentligt, det var tydligen riktigt gott! När allt var undanplockat bytte jag om och gav mig ut på löprundan för dagen. Den vanliga 6km´s rundan, 5km bra tempo och sista kilometern nedvarvning. Nu lyckades jag få ner tiden på 5km till 26,06min. Riktigt bra! Jag är så nöjd! Nu blir nästa mål att komma under 26 minuter, och sedan hoppas jag kunna springa 5km på 25 minuter blankt. Det vore så kul att komma dit! Sedan blir det längre sträckor löpning med, lita på det!

Var så nöjd med löpningen när jag kom hem, att jag trotsade allt vett och sans, klädde på alla tre barnen och släpade med dem på kvällens corepass. Tfan tränade ju fotboll, så normalt sett brukar jag bara vara hemma med barnen på kvällen. Men idag var det fart på mig! En av mina "intruktörskollegor" hade med sina två barn, så mina äldsta lekte med dem hela tiden, medan lillpajken satt fint jämte mig, på en stretchmatta och tuggade på min nyckelklippa samtidigt som han flinade sitt spikraka leende mot alla som såg på honom! Han är en charmputte den där pajken...

Sedan var det bara hem, kvällsmat i ungarnas magar, kvällsbetyr och sängen! Hann flaskmata påjk med innan Tfan kom hem och tog över. När jag kom upp från duschen så låg minstingen i spjälsängen! Trevligt med en lugn kväll...

Så, sammanfattningen av dagen! Snabbt umgås i stan, snabb löpning, snabb träning, snabbt blogginlägg (typ)..


Energigivande träning...

Idag blev en sådan där riktigt bra dag, efter att ha börjat lite skakigt. Mannen och jag drog ut lillpajken i blåsten och knatade 6km i kylan på förmiddagen. Solen må skina, men varmt är det då inte! Hade jag varit smart så hade jag passat på att fota lite, men jag hade fullt upp med min snoriga näsa och solskenet som stack i ögonen, haha!

Lunch som vanligt, vääldigt inspirerande fisk i paket med buljongkokt blomkål. Känn hur det vattnas i smaklökarnas krukor! Inte det? Märkligt, hehe... Imorgon blir det kinamat och då är veckans tre fiskluncher bortglömda! Iallafall. Vi passade på att gå båda två på yngsta tjejens utvecklingssamtal. Det lät ungefär som vi trodde, jätteglad, trivs jättebra, aldrig ledsen, snäll och hjälpsam. Märkligt att det inte var en enda negativ grej...

På eftermiddagen drabbades jag det berömda suget. Mensgodissuget. Vad som helst, bara det inte är det nyttiga jag brukar äta. Efter en mycket givande smskonversation med en av de bästa, så insåg jag att det var lika bra att släppa efter. Ge kroppen vad den vill ha! jag äter nyttigt vid varje måltid, i stort sett hela dagen. Kilona kommer inte att kasta sig på mig och gjuta sig fast bara för att jag unnar mig ett par frallor och choklad när jag har mens. Alternativet hade varit att vänta tills på fredag, när jag brukar unna mig något jag är extra sugen på, och sedan gått loss på varenda snacks och godishylla i hela den lokala livsmedelsbutiken. Så jag cyklade till ica och handlade. Passade på att hämta ut mannens 35års present, bara för att upptäcka att jag måste slå in den, på icas postdisk, och sedan frakta hem den i cykelkorgen. Som naturligtvis är alldeles för liten, hehe! Men hem kom jag och paketen med!

Eftermiddagen avslutade med dubbelpass i Mötesplats. En halvtimmes spinning, idag hade jag fem tappra själar med, varav två var killar från handbollen som fick svettas lite de med. Sedan hade Jenny och jag vårat onsdagspass, tuff styrka med explosivitet! Svettigt brukar det bli, så även idag! Jag blir så glad av detta pass, och våra deltagare. Inspiration!

Sedan knatade jag hem, matade och vyssade lillpajk, duschade, tryckte i mig te, två frallor, en påse lösgodis och nu tvingade jag nyss min man till att göra en kopp till åt mig, hehe... Jag orkar inte lyfta röva, hehe!

Fick hem lånepapper att skriva på idag! De är påskrivna och klara, ska bara kompletteras med ett bankpapper, men vår bank var ju stängd idag, och imorgon är jag ju inte hemma. Snark. Det får väl bli på fredag då, om jag inte hinner med det imorgon.

Ikväll har jag slösurfat, det brukar jag ju roa mig med. Det handlar dock nästan alltid om träning. Idag har jag hittat träningskläder! Jag älskar Stella McCartneys träningskläder från Adidas! Har tre måstemåsteha! Följande;
Ge mig en fet plånbok, tack! Eller, så kan man bara köpa dessa tre plagg till mig direkt! Hehehe!

Lugnet före stormen...

Det är vad förmiddagens promenad stod för. Efter dagislämning och långfrukost framför tv:n tog mannen och jag oss själva i kragen och gav oss ut på grusvägarna omkring byn. Sex kilometer i solskenet blev det, och lillpajken sov i stort sett hela tiden. Vi avslutade på ica, inga fantastiska köp dock, haha!

Promenaden gjorde dagens matschema helt knasigt, eftersom jag är van vid att träna på kvällstid. Men idag åt jag lunch en timme tidigare, vilket resulterade i att mitt middagsmellanmål hamnade innan middagen, sedan var jag småsugen på allt och inget fram tills dess att det var dags att gå och möta upp stora tjejen på hennes gympa. Så jag klämde i mig ett knäckebröd med ny mjukost på. Bacon med fyra sorters peppar, riktigt god och lite lagom stark så att det känns på läpparna ibland! Trevligt med lite alternativ till min minst sagt ohälsosamma fixering till Viltosten, hehe...

Som vanligt hade jag planerat att göra lite Bodyrockövningar innan kvällens spinningpass men, som vanligt, hanns det inte med. Satan då! Något jag dock kom ihåg var att ta kvitto på mitt terminskort. Bra jobbat, Fia! Nu ska jag bara komma ihåg att skicka in kvittot till FK osså, det kan ju bli ett kapitel för sig.

Spinningen var bra, kul och svettig precis som vanligt! Bästa Anna har lagt upp ett grymt jobbigt pass, med en avslutningslåt som gör hela passet som ett enda långt förspel inför just den låten. Det börjar lättlätt, blir tuuuuuungt!! För att sedan fortsätta vara tungt, bli lättare och lättare, och helt plötsligt så rusar mjölksyran i låren och ståpälsen närvarar på hela kroppen! Jag blir så lycklig av denna låt! Nästan känslosam t.o.m, den löser upp något obeskrivbart i kroppen... Hmm. Effektivt iallafall.

I övrigt så är denna vecka ganska tung. Mens på g, efter graviditet och 8 månader gammal bebis, det kan göra alla möjliga knasiga saker med kroppen. Svullen, trött, hängig, godissugen, illamående, hungrig... Jag blir alltid låg av mensen, men när den har varit borta länge så blir det alltid värre.
Dessutom har jag stressat om finansieringen till min bukplastik. Först hade företaget jag skulle låna av tekniska problem, så de registrerade inte låneansökningarna, sedan fick jag avslag. Då sökte jag på ett annat ställe, fick inte låna fullt belopp, så då skulle jag låna av två olika företag och när jag tackat ja till första så försvann det andra lånealternativet... Ärligt talat, igårkväll var jag så uppgiven att jag grät! Operationen kändes verkligen långt bort, och jag kände både frustration över att vara så nära målsnöret, och skam över att kanske behöva berätta för människor att operationen som jag har gått och pratat om nu inte skulle bli av iallafall. Blä!
Men, nu ser det ut som att det hela har löst sig! Puh! Vågar inte riktigt ropa hej än, men framåt helgen hoppas jag veta säkert.

Avslutar detta inlägg med en matbild. Jag och min älskade mjukost! Haha! Jag försöker för övrigt att ta bort mjölkprodukter ur kosten, någon som har ett alternativt pålägg? Och jag vill inte byta ut det mot låglaktos- eller laktosfria alternativ, utan bra, nyttiga och mättande förslag mottages tacksamt!

Lära sig?

När ska jag lära mig? Att helgätande verkligen inte är något för mig... Av vana och rutin äter jag onyttigheter på helgerna, främst fredag och lördag. Men oftast så kommer jag varje helg fram till samma sak. Att jag först inte ens är sugen, jag äter mest för att det finns hemma och för att jag "borde". Att jag alltid mår fysiskt dåligt av vad jag sätter i mig. Lösgodis, choklad och snacks ger mig gaser, magont och dåligt humör. Sedan, dagen efter, dvs idag, mår jag helt konstigt. Låg och trött. Men då har jag kommit så långt i mitt moffande att kroppen vill ha eländet. Det segaste måste vara att jag varje fredag dessutom verkar ha förträngt att jag mår så dåligt av det, för jag handlar alltid samma onyttigheter på helgerna. Suck! Jag måste verkligen ta mig i kragen på denna fronten. Hur svårt kan det vara liksom?

I övrigt har der varit en ganska lugnt helg. På lördagen gick jag på styrkemixpasset som jag brukar. Sedan hade jag tänkt springa en runda senare under dagen, men det krockade med lunch, icahandlande, Folkets Hus bio med de stora barnen och middag. Idag har jag haft fullt upp med att vara kolhydratslåg, så jag och lillpajken har parkerat oss i fotöljen framför Vasaloppet och annat på tv, i stort sett hela dagen. Sovmorgon tog jag med. Till halv elva. Kanske var det den som ställde till det med. Skulle ha stigit upp riktigt tidigt och gått en hurtig promenad istället, haha!
Men men, tidigare ikväll kom jag iallafall iväg på ett spinningpass! Jag var riktigt på gång idag, så det var ovanligt skoj.

Imorgon hoppas jag att jag kommer ut på en bra löprunda. Har planer på en längre runda nu. Har lite dålig koll på hur lång den jag tänkt mig är, men det lär visa sig efteråt.

Mindre kul upptäkt är att alla mina Ewa i Wallaplagg är för stora. Grymt för stora. Så där att det verkligen inte går att använda dem, hur mycket man än vill. Buhu! Massor med tusenlappar till ingen nytta! Nu går det ju att sälja dessa plagg, men jag är så petig med att att jag vill få ut exakt vad jag vill ha, och utan krabb. De senaste gångerna jag har sålt på Tradera har jag haft problem med köpare som inte hör av sig eller väntar in i det sista med att betala. Jag blir knäpp så sånt, för jag är själv sådan att jag betalar så fort jag fått vinnarmejlet. Jag vill ju ha min vinst! Tyvärr verkar inte alla vara sådana...

Nog med gnäll! Jag ska gå och lägga mig. Har fixat med mannens födelsdagspresent ikväll, så jag känner mig lite extra hemlighetsfull och fullifan nu, hihi!

Provar på...

Idag inviger jag min pyyyyyttelilla burk Steviosa! Detta naturliga sötningsmedel har precis blivit godkänt i Sverige, trots att det tydligen använts länge i U.S.A.Än så länge har jag bara provat det i teet, men det funkade väldigt bra! Ingen konstig eftersmak, som jag brukar tycka att det blir med sötningsmedel annars, och t.o.m min man som är allmänt petig med smakerna, tyckte att det smakade bra!

Rekommenderas med andra ord!

RSS 2.0