Sickclub

Här har vi varit sjuka, hela högen. I onsdagskväll havererade min hals och min näsa, på natten hade jag feber och frossa. På torsdagen var jag helt död, natten var ungefär likadant, Tfan fick ta hela natten, som väl är så vaknar inte Bums för att äta förrän tidigt på morgonen.
Igår var jag "bara"  igentäppt, så Bums och jag följde med Tfan och Aimée till farmor. Där blev Bums så kelad med av både sin farmor och farmors svägerska, så hennes mattider blev helt knasiga :P Dessutom fasade jag lite inför att amma på det skadade bröstet utan amningskudde, men det funkade jättebra.

Idag vi hemma och tar det lugnt. Jag skulle ha tagit med Bums på ett Me&i-party, men det blev inställt eftersom partyarrangörens två döttrar hade blivit sjuka i dagispesten, precis som alla andra. Själv har jag bara delvis täppt näsa idag. Jag hade en hemsk hosta i förmiddags, men den verkade gå över när vi promenerade till ica och hem igen. Det kanske var frisk luft som krävdes :)

Under dessa sjuklingdagar har jag fyndat på Tradera! En omlott i velour från KikKid till Bums, för 53kr, en grå jumpsuit i frotte osså från KikKid till Bums, 105kr. Största fyndet är ett par NovaStarbyxor i storlek 68. Dessa byxor kostar normalt 400kr, i en storlek som  aldrig slits. 56kr, grattis till mig :) Jag är helt enkelt världsbäst ;D

Aimée bäddade ner Bums innan hon själv gick upp på sitt rum och lekte, Tfan tog cykeln till ica igen, vi glömde lättolagom och mjölk. Tacos till middag, innan fotbollen, mellan amningspassen. 45 minuter till nästa. Slösurfing tills dess..


Oh! Jag fick en femhundring extra över när jag betalade mina räkningar! Gött! :)


Måndag.

Jupp. Långsamt här idag. Jag fick sovmorgon, efter att ha ammat vid fem imorse. När jag steg upp efter att ha ammat igen, gick Tfan och la sig, för han är fortfarande sjuk. Jag är inte superpigg själv, men så är det.
 Jag har iaf hunnit äta frukost, förse både Aimée och mig med O´boy, byta på Bums, betala vunna Traderaauktioner, diska, borsta mina och Aimées tänder samt Aimées hår. Aimée har dessutom hunnit börja titta på samma film två gånger, men inte blivit färdig. Leka var mer spännande. Jag har tagit upp kyckling till middagen med. Pratat med systers dagassistent, som ska ta med syster hit på besök imorgon förmiddag. Ska bli roligt!

Nu ska jag strax byta en bajsblöja, och amma igen. Sedan ska det handlas, Aimée måste komma ut och rasta sig med. Borde dammsuga osså.
Fast mest av allt vill jag få en dag med symaskinen :) Jag har femtusen planer i huvudet :P

Triss.

Vaknade av en genomtäppt Bums, en krasslig Aimée och en febrig Tfan. Härligt. Vissa dagar vill jag ta ledigt.

Tfan kom ner för att ta en ipren, satte sin panna mot min, sa "Lika varma, bara Tfan som är svag" , och frossade upp för trappan och ner i sängen igen..

Har varit vaken i två timmar, nu ska jag ha frukost!

all she said..

I brist på annat, en dag då Aimée bara bråkat konstant, fyller jag bloggen med roliga Aiméecitat istället.

En dag förra veckan, var vi och handlade som vanlig. Aimée hade åkt pulka dit, så för första gången på länge körde hon liten kundvagn inne på ica. Under tiden jag tog mjölk såg jag att hon la nonstop i vagnen. Sedan knatade hon runt till leksakshyllan, och medans Tfan distraherade henne så smugglade jag bort nonstopen ur vagnen.. När vi kom hem undrade hon över vart godiset tagit vägen.. När vi förklarade att vi inte köpte godis eftersom det inte var godisdag, blev hon sur. Efter en stund skulle hon förklara det hela..
-Pappa, pappa, jag inte mena jag skulle ha dodiiiis. Men jag bli lessen, jag ha dodis!
 Jaha?! Vi blev inte mycket klokare.

Idag frågade hon Tfan följande;
-Pappa, vill du tiliii? *vill du bli stilig?*
-ah, visst.
-okej, jag hämta tålamod!

What??!!

-E de Dufftaav elle?! *Är det Gustav eller*
Så fort vi sätter på musik...

-Jag vill ha sukkoss!! *frukost*
 Konstigt att det tydligen alltid är frukost, så fort det är smörgås inblandat.. :P

-Jaaa, det e tatistäng, tatistäng mamma! E det pasta elle?
Aimée jublade över att vi skulle ha potatisgratäng till middag, innan hon kommit på vad det var för något :)

-Kära nån!
Helt oväntat, men logiskt efter alla Puhfilmer hon har sett.

-Hon e en fantastis bäbis!
Aimée om Bums, när jag berömde henne för att hon är världens bästa storasyster :)

- Min lillasyss e supersöt!
Stolta storasystern.

Jag återkommer :)

Vi ska inte ha nån jacka...

Igår började min dag med amning. Efter amningen kräktes Bums ner i mitt amningslinne, mitt i urringningen... Najs. Klockan var 07, och Aimée skulle upp, söla i sig frukost och åka pulka till dagis. Det var bara att ta sig samman :P Jag la Bums mitt på dubbelsängen, sa åt henne att sova, sedan rusade jag in i duschen och lämnade dörren öppen, så att Aimée skulle veta var jag var om hon vaknade. Vilket hon gjorde, när jag höll på att bli färdig. Bums höll sig lugn hela tiden.
Vi kom iväg till dagis iaf, och när Bums och jag kom hem igen satte jag mig vid symaskinen en stund, för att få ihop en body.  Mitt i ringer det från mitt jobb, det ska redas ut scheman, föräldraledighet och semesterersättning. Naturligtvis fanns det några frågetecken och kommunikationsbortfall. Så när jag väl pratat klart med jobbet, så fick jag ringa mamma för att informera henne och prata lite. När allt det var avklarat fick jag väcka Bums, för blöja och amning.

11:30 var Bums och jag på bvc för vägning och koll p.g.a hennes gula ton. Hon hade gått upp i vikt som hon ska, men efter att bvcsköterskan visat upp Bums för vcläkaren beslöts det att vi skulle åka in till barnakuten för att kolla hennes färg. Så jag fick knata bort till Tfan och informera om besöket, ringa mamma och be henne ringa min systers assistent, eftersom tanken var att hon och min syster skulle komma och träffa Bums idag, men det fick ju ställas in.
Handlade med innan jag gick hem, lastade av maten och slöade lite medan Bums sov i vagnen. 13:15 gick vi till dagis för att hämta Aimée, sedan rullade resten av dagen på med gos, lek och matlagning..

Idag vaknade hela familjen en halvtimme tidigare än det var tänkt, och ändå lyckades Tfan och jag nästan missa bussen! Tfan hade cyklat till dagis med Aimée och jag var hemma med Bums. Vi skulle träffas vid busshållplatsen, men jag glömde hela tiden en massa grejor, så Tfan var färdig mycket tidigare. Han cyklade i förväg, och jag joggade med Bums i vagnen :P Det kändes att man inte har använt magmusklerna på ett tag.

Läkarbesöket gick iaf bra. De kollade av henne, och kom fram till att hon inte behövde lämna några prover, utan att hennes gulhet mest beror på att hon ammas. Gött! Vi gick vidare till apoteket, och såg att Tfans bror var på barnakuten med. Knas, bror i samma by, osså är de på barnakuten samma dag..
Jag handlade amningsnappar till min  skadade nippel, Tfan köpte te osså tog vi en tripp till Po.P.
Igårkväll fick jag ett mejl om säsongens nya jackor på Po.P, Tfan och jag tittade lite men kom fram till att vi inte skulle köpa någon främst för att vi inte har några pengar att tala om nu när Tfan är föräldraledig och jag tjänstledig. Så när vi gick till Po.P så sa vi att visst, de är jättebra de där jackorna, men vi ska minsann inte ha någon.. Precis :P Vi hann knappt in innan Tfan hade hittat en lila variant av den vinterjacka Aimée har, fast i -08versionen. Hade jag varit inne själv, så hade det inte blivit någon jacka, men idag var Tfan med, och han argumenterade för en ny vinterjacka, och så fick det bli. Nu slipper vi oroa oss för glipan mellan termobraller och jacka, och dessutom går förra årets Po.P ytterkläder att köra i torkskåp, vilket kommer att göra dagispersonalen tillfreds :)

Vi gick en runda på Cityhallen innan vi tog bussen hem. Där blev Tfan antastad av en Telenorförsäljare som försökte tvinga på honom en ny fon. Han skulle dessutom visa hur stryktålig mobilen var, så han släppte den i bordet.. Eeeh, jaha? Släpp den i golvet utan att den visar auf viedersen i displayen, då är jag imponerad. Tryck sedan ner lite kitt mellan tangenterna och visa att den fortfarande fungerar, så kanske jag kan tänka på det. Tfan lyckades få killen att sluta prata genom att påstå att han skulle kolla runt lite på nätet och återkomma imorgon igen.. :P Javisst, serru.

Vi kom hem i tid för att hämta Aimée på dagis iaf. Jag ammade på bussen för första gången i mitt liv.

Pratade med min mamma. Min bror kanske ska köpa hus.

Nu ska jag ge mig in i ett nytt amningsmaraton.


Fyra veckor.

Idag blir Bums fyra veckor gammal. Knasigt, det känns inte som om det är nästan fyra veckor sedan vi kom hem.. Men det går bra. Enda joxet är amningen. Den går bra, bortsett från att min ena bröstvårta har ett öppet sår, som läker ihop lite grann mellan matningarna, och därför fastnar i amningsinlägget varje gång :P Obehagligt kan jag tala om. Dessutom gör det ont som fan varje gång hon tar tag i den, så jag har en smula ångest varje gång jag ska amma det bröstet. Så nu ammar jag den sidan på "fel" håll. Nu lägger jag henne i tvillingläge istället, med hennes knän in under min arm, istället för hennes ben framför kroppen. På det viset tar hon ett annat tag, och min nippel blir så skonad den kan bli under amningen..

Annars är det lugnt. Jag har varit dassig, rinnig näsa, täppt i näsan, ont i halsen och hosta. Men idag känns det bättre.
I söndags var min familj här och hälsade på. Mamma har inte träffat Bums sedan hon åkte hem från bb, efter att hon hållt mig sällskap första natten. Uffe har inte sett henne sedan han körde hem oss från bb, och lillebror hade inte träffat henne alls. Bums tog det hela med ro. Hon åt lite precis när de kom, sedan somnade hon och sov resten av eftermiddagen.
Mamma hade med två paket. Ett till Aimée, med tatueringar :) Det hade mamma köpt, för hon tyckte att Aimée med skulle ha något. Min arbetskamrat Delia hade nämligen skickat med ett paket till Bums. Två kortärmade pyjamasar i storlek 62. Lika bra det, hon hade ju växt till 57cm senast vi var på bvc.

Jag har pysslat lite. Jag fick klart den stickade krokodilen igår. Sedan började jag på en Sackboy, provar mig fram lite, det är ju lite knivigt med offroad-stickning.. :P
Idag har jag dessutom ritat om ett nytt favoritmönster till större storlek och klippt ut tyg till två par byxor till Bums. Får se om jag kanske får till lite sytid imorgon.

Nu sitter hela familjen framför tv:n. Aimée har kommit hem från dagis, ätit mellanmål och slappar lite. Bums har ammats och jag har pratat med mamsen medan Tfan lekte PS. Snart ska vi klä på oss och gå ut lite. Vi ska bort till macken för att hämta mitt paket som kom i förmiddags. Jag vann en stickningsbok på Tradera i torsdags, betalade för postleverans, men den skickades ändå med DHL.. *suck* Jaja, den kom ju iaf :)

Vi fortsätter med våra försök till varierade middagar, så idag blir det fisk och potatismos. Mums.

Mellow yellow...

Eller hur det stavas.. :P
 
Bums och jag har varit på bvc idag. Bums firade med att kissa på hela vågen, ända upp till sina egna axlar. Det är inte dåligt :) Dessutom hade hon gått upp från 4205gram till 4530gram! Härligt! Hon gick ner så mycket första veckan att vartenda gram har jubelfaktor :P
Hon hade vuxit 1½cm med på nio dagar med.
 Förra veckan träffade vi en annan sköterska, för bvc-Marie var sjuk. Så när Marie nu kommit tillbaka så var hon lite orolig för Bums gulhet. Hon ringde till lasarettet medans vi var där, men den sköterskan skulle prata med läkaren innan hon kunde säga om vi skulle komma in och göra tester och sola henne.
Så Bums och jag gick för att möta Aimée och Tfan vid ica. Halvvägs dit träffade jag systrarna som jag brukar kalla för "Mor-systrarna", de heter nämligen Rigmor och Ingemor, jag glömmer alltid vem som är vem :P De hade undrat om inte bebisen hade kommit än, det var ju så länge sedan vi sågs :)
De bor i husen jag städade när jag blev gravid, jag brukade se till att ha rast när de var ute, för att få lite sällskap. Väldigt trevliga damer, de hade pratat med gamla chefen och informerat honom om att de aldrig kommer att få en så bra städerska igen :)

Nu pratar jag med mamsen :)

Cut it.

Idag är jag utvilad! Bums gnölade en massa mellan 23 och 00 inatt, så efter att ha ammat två gånger gjorde jag 65ml ersättning, Bums åt 30ml och somnade som en slaktad gris. Nattinatti. Sov till 08:15!!! Helt sjukt, men gött  :)
Nackdelen är bara att mitt ena bröst stockar igen totalt när hon inte äter regelbundet, och på just detta brösten har jag dessutom ett sår på bröstvårtan som är fruktansvärt smärtsamt. Idag bet jag nästan hål på handen under tiden jag ammade. Det är underbart. Men det fungerar ju! Förutom att det gör ont då :P

Jaja! Tfan, Bums och jag kom iväg på en timmes promenad på förmiddagen, handlade och frös rumporna av oss.

Efter att ha stressat in i duschen, lyckades jag komma iväg och hämta Aimée på dagis. Vi gick vidare till frisören för att bli ansade i huvudet :) Aimée fick klippa sig först, och det funkade skitbra! Hon satt ganska stilla, skrek inte och fick inte spatt när håret klipptes av :) Frisören sa att hon var ett av de lugnaste barnen hon klippt i den åldern. Alltid roligt att höra :) Dessutom blev Aimée väldigt nöjd, ropade på Tfan så fort hon kom innanför dörren, för att han skulle komma och titta på hennes "nya hår" :)

Själv klippte jag mig som vanligt, ingen överraskning där.

Imon är det lugnt. Vi ska väl hitta på nån middag. Amma antar jag att jag ska :P

comments are back..

Klagar man bara så brukar det hela lösa sig, och nu har jag fått tillbaka mina kommentarer.. :P

Idag har vi segat. Tfan steg upp och gick med Aimée till dagis halv nio. Jag var uppe vid sju och ammade Bums, sedan sov hon och jag vidare. Fast jag fick flytta på mig när Tfan kom hem, för jag hade lagt mig i hans säng :P
Vi somnade om och jag vaknade av att Bums ville äta igen vid halv elva :P Kämpigt liv som småbarnsförälder *hostharkel!*

Jag pratade en stund med mamma medans jag åt frukost, och så småningom krälade även Tfan upp ur sängen.

Idag gick vi iväg allihop för att hämta Aimée på dagis. Jag smög bört till frisören med Bums, när jag såg att deras dropin-skylt stod ute, men som vanligt hade de lunch när de har dropin :P Så jag knatade vidare bort till dagis, där Tfan försökte få ut Aimée ur målarrummet :) Tack gode gud för att storasyskon får gå på dagis trots föräldralediga föräldrar! Aimée hade varit så uttråkad här hemma med oss, hon jublar hela vägen in på dagis tre dagar i veckan :D
 När Tfan väl fått ut Aimée från dagis så gick vi och handlade, sedan knatade vi förbi frisören igen, fick stå och vänta en stund, sedan fick jag komma in och boka tid. Så imorgon ska Aimée och jag gå direkt från dagis till frissan och bli respektabla igen! Aimée och ser ut som en stökig storebror Lejonhjärta a la 70tal, och jag har amningshår. Härligt.

Jag har huvudvärk. Har tagit alvedon för Ipren är ju off limits som ammande, men den verkar inte funka så bra. Det saknas sötsaker i min mage! Misstänker jag, men det är tisdag, och tisdagar är fanimej ingen godisdag, vad än min mage säger. Så det så.

Nu tvättar Tfan håret på Aimée. Det hörs över hela huset. Hon tar verkligen i från tårna när hon inte är nöjd. Nåde den pojk som i framtiden försöker något otillåtet med den tösen! Han kommer att kunna identifieras med sina spräckta trumhinnor.. Nu höll jag på att skriva "spräckta trumpinnar"! Det hade varit snyggt. Spräckta trumpinnar i öronen..

Jag har hittat fyra olika tyger jag vill köpa. Problemet är att om jag köper två meter av varje, alltså åtta meter, så kommer kalaset att gå på drygt 1000kr, plus frakt. Det känns verkligen lämpligt, nu när Tfan anmält föräldraledighet och det kom fram att pengarna ska komma 26: Mars...

Jag borde verkligen amma, tycker mina tuttar iaf. Mitt barn verkar inte tycka det, för hon sover fortfarande. Då hade jag ju lika väl kunnat duscha med de andra två. Fast, vem hade kunnat veta att Bums skulle sova över maten, ibland vaknar hon ju långt innan hon ska ha mat, och vill ha mat. Ibland dröjer det fem timmar mellan målen, ifall hon får bestämma, men det får hon inte :P

Jag pladdrar, och har huvudvärk. Dessutom måste jag gå på toa.. Jag är nog inte riktigt kry. Men sjuk tänker jag inte bli, för vi kanske får besök i helgen, det skulle inte sitta fel, vi har haft tre besök här sedan Bums föddes. Fattigt tycker jag. När Aimée föddes vallfärdade ju folk hit. Jag antar att andra barnet inte är lika intressant, eller nått. Fast det borde hon vara, för hon är helt sjukt vacker!

Jo, Sofi, jag ska ta tag i utmaningarna, men saken är den att detta skulle bara bli ett litet kort inlägg, och nu blev det långt som fan och jag måste på toa!

Varför??

Varför kan jag inte se mina kommentarer på bloggen? Störigt, har de försvunnit eller? Sprungit iväg, rymt, emigrerat, konverterat, övergivit mig eller dött? Begärt skilsmässa, fast då borde jag väl fått några papper? Fast, med posten i Alvesta vet man ju aldrig, det kanske finns nån klåfingrig som gillar skilsmässohandlingar..
Jag hatar när saker inte fungerar som de ska!! Ge hit mina kommentarer!! *morr*

RSS 2.0