Julaftonen som var.

Ny tradition för nästa år; julmiddagen intas kvällstid, då de båda huliganerna är i säng. Gårdagens julmiddag var fanimej den tråkigaste jag någonsin varit med om. Bums kastade med maten som hon alltid gör vid middagen, doppade besticken i julmusten osv. Det är vi ju vana vid, och ignorerar som vanligt. Men Aimée satt och tuggade varje tugga femtio gånger, gnällde om att hon inte var hungrig, att hon inte orkade mer, att det var äckligt, att hon inte ville ha mer. Jag hade god lust att hiva ut ungen genom fönstret. Fy fan, säger jag bara. På 40 minuter åt hon två prinskorvar och tre köttbullar. När Kalle började så orkade jag inte lyssna på eländet mer, utan skickade ut båda barnen till tv-rummet. När allt var undanplockat så kändes det inte ens att jag hade stoppat i mig någon julmat :(

När Kalle var slut bytte barnen om till sina "julkläder" och här började humören att vända, för nu visste iaf Aimée vad som var på gång.
I år fick de fyra paket var. Aimée fick en rosa kofta från Me&I, som jag visat här innan tror jag. En grön och vit pjamas från Po.P med skunkar på, mycket uppskattad. En saga på cd med en timme Nicke Nyfiken samt en trälastbil med fyra små träbilar på. Lastbilen var bäst, "Precis en sån jag önskade mig!!" :)
Bums fick en blå helpjamas från Po.P, tröja med mopsar och matchande bruna velourisar från Me&I, en svart träbil och en dragleksak i igelkottsform, båda från Krokodila. Barnen blev nöjda :) Sedan gnällde Aimée lite för att Bums hade fått två paket med leksaker i, och hon bara ett. Men då påpekade vi att det faktiskt var fem bilar i hennes leksakspaket och då lugnade hon sig lite..

Efter en kopp te gick vi bort till Tfans bror och hans familj. Dit kom svärmor och hennes Lasse med, och det delades ut ytterligare klappar. Tfan och jag fick fin present :) Bums fick duplo och en pjamas, och Aimée fick Rex från Toy Story, han rör på armar och huvud och svarar på tilltal :) Aimée blev överlycklig när hon öppnade den klappen, så jag tror att hennes julafton blev fulländad till slut.

När vi kom hem hoppade ungarna ner i sina nya pjamasar, jag la Bums som var trött i mössan. Aimée fick två smörgåsar till kvällsmat som kompensation för det halvdana matintaget över dagen. Skönt att vi inte tryckte i oss en massa sötsaker under dagen!

På kvällen satt Tfan och jag bara i soffan och slappade. Jag åt en tallrik julmat till, och lådan Geisha från Tfans chef fick agera efterrätt :) Vi trotsade all jultv och tittade på Timbersports på Eurosport och sedan Whale Wars på Discovery :P En vanlig tvkväll för oss helt enkelt :)

Just det! Fickd en brillianta idén att ungarna skulle få klä granen. Den vinner verkligen inga skönhetspriser.. Nästa år blir det riktig gran, så att jag slipper fälla ut alla grenar på eländet igen. Eller så blir det ingen gran alls, efter en timme hade Bums haft ihjäl första julgranskulan :P Irriterande. En kula till hann ryka innan vi var hemifrån. Den granen står inte klädd länge i år, det är en sak som är säker. Fördelen med plastgran iaf, man känner sig inte skyldig till att ha den framme så mycket :)

Idag hoppas vi på lite besök av Gustav och hans flicka. Det skulle vara väldigt kul, men som vanligt vet man aldrig om han har tid, och det är ingen mening att messa för han är helt världelös på att svara på sms :P

Vi får se helt enkelt...

Julstök.

Nu har vi slagit in klapparna till ungarna och "min" familj. Tfan gömmer sig i ena vardagsrummet för att slå in klappar till mig, medans jag snällt får vänta vid datorn och underhålla mig bäst jag vill. Jag dricker must så länge. När han är klar ska jag slå in klapparna till honom. Vi hade bara en tejprulle, så vi fick slå in i skift :P Det blir nog suuuupaa! :D
 
Igår rullade jag 2 kg färs till köttbullar, som Tfan var snäll och stekte medans jag var ute och gick med Becca och Dita på kvällen. Gött. Idag har jag griljerat skinkan, och Tfan har kokat kola och förberett revbenen. Imon är det bara potatisgratängen kvar, eftersom ingen i familjen äter Jansson :P Duschat har jag hunnit med osså, både mig själv och Aimée. En promenad med Becca och Dita idag med. Motionen är verkligen på sparlåga just nu. Det enda som finns är ju spinning, och nu blev jag sjuk igen, så den har jag osså missat. Snark. Hoppas på tisdagsspinningen! Annars blir jag spattig :P

Hade behövt dammsuga och klä granen med, men jag orkar faktiskt inte med mer idag. Ungarna får väl klä den imon, så får den bli som den bli helt enkelt...

Nu har jag en papperstuss i näsan igen. I andra näsborren denna gången. Fy bubblan för att vara sjuk över julafton :( Men men... Jag lär väl överleva.

Nähä! Nu är det min tur med tejpen! Moahahahaaa! :D

Julhandeln från helvetet...

Idag skulle vi ta igen julshoppingen som inte blev av förra veckan. Halv åtta imorse var vi uppe, jag hann duscha och Aimée, som hade kräkt kvällen innan kände sig bra igen. För många mashmellows, när ska vi lära oss att hon inte tål dem?!
När vi ringt och kollat av med Lasse att han kände sig bekväm med att ta emot henne trots kvällens kräk, så väckte vi Bums och byllsade på oss för att gå till bussen. Problemet var bara att det visade sig vara -20grader ute, då krävs det ju lite mer kläder... Så vi fick stressa till bussen, som vanligt. Det skulle ju med bilstolar och vagn och ungar och vanliga handväskor :P

I Lenhovda stod farfar Lasse och väntade på Aimée, vi fick av henne smidigt och sa hej då. Bums blev dock lite arg för att inte hon osså fick gå av bussen med Aimée :)
 
Högst tio minuter efter att Aimée hoppat av, ringer min mamma. Hennes bil är död. Startar inte. Härligt. Tanken var att vi skulle åka in, gå ett par timmar nere i stan och sedan åka med henne upp till Samarkand för att julhandla. Ju längre tiden går under dagen desto tydligare blir det att bilen inte tänker återuppstå, inte just idag iaf. Bara att gilla läget. Jag fixar de sista klapparna till familjen, Tfan hittar en t-shirt och en skjorta och jag hittar två par byxor och en tunika. Efter att ha letat efter en specifik tröja till Bums, som visar sig inte existera, hamnar jag på Krokodila. Och hittar världens underbaraste jeansklänning från Småfolk, i Bums storlek. Den är svindyr, och det är inte ofta vi sätter på våra ungar klänning, men denna går inte att motstå. När Tfan kommer håller jag på att leta efter något matchande till Bums att ha under klänningen. Efter mycket velande kommer vi tillsammans fram till en mönstrad långärmad t-shirt från Småfolk, i helt rätt färger. Bums får under tiden syn på en stor version av sin Nin, som är köpt i samma butik. Jag blev tvungen att plocka fram hennes egna för att övertyga henne om att den stora inte var hennes. Det hindrade henne inte från att ha en stark åsikt om att den där stora Ninen gjorde sig bra med oss hem. Den fick stanna. Precis när vi började bli klara visar expediten oss syskonmatchningen. En exakt likadan klänning i Aimées storlek. Jag kan inte låta bli. Vi har aldrig syskonmatchat dem innan, men denna julen är det oundvikligt. Bilder kommer förhoppningsvis inom en snar framtid. Ungarna fick kläder, jag fick inga vinterstövlar. Men jag överlever :)

Framåt ettiden ringer mamma och berättar att pappa kan tänka sig att hämta upp mig på samarkand och köra mig hem efter han slutat på jobbet och fått äta lite. Vi tar det, sa jag. Enda chansen till julmat i år, kändes det som. Så jag hjälpte Tfan ombord på bussen, som var 40 minuter tidig, packade in honom och Bums, alla kassar och vagnen, och gick bort till hållplatsen för buss till Samarkand. Hann inte vänta fem minuter innan den kom!
Åkte upp, åt en varm macka (nr 2 för dagen :P) och började julhandla. Själv. Långsamt. Det gick jättebra! Jag som har så svårt för mycket folk och trängsel! Fick med mig allt utom två saker, som jag vet finns här hemma, passade på att köpa toapappersbale (vuxenpoäng!) och blöjor. Sedan hann jag äta en korv i lugn och ro, innan jag ringde pappa, en halvtimme efter att han slutat för dagen. Då satt han fortfarande och åt, så jag gick in en sväng på Lindex med min fullpackade matvagn :P Var där inne i 30 minuter, varav 20 av dem var i kön. Morr! Så långsamma människor i kassan!

Pappa kom. Parkerade precis utanför entrén, så jag bara kunde packa in och åka. Skönt.
Sedan har vi mest ställt undan mat, umgåts med barnen och stoppat dem i säng. Nu ska jag strax sätta mig vid tv:n med Tfan, för jag är helt slut!


Frisk, sen sjuk igen?

Kände mig ganska oki igår, så jag gick iväg på första spinningpasset, första träningspasset t.o.m, på två veckor. På passet gick det bra, lite segt var det ju, men det var knappast annat att vänta efter det uppehållet.

Idag har jag ont i halsen. Snark. Ajje, suck och fansatansjävlaskit... Imon ska vi storhandla med. Tjoho, så skojsigt!

Skjut mig nu.


Julsjuka..

Jupp. Jag skulle ha jobbat idag, men jag har åkt på nått förkylningsliknande elände, så jag fick stanna hemma.
Dagen kommer väl att rulla på ändå, misstänker jag. Vi ska handla, Bums ska bada, funderar på att baka lussekatter, så här en vecka försent :P Det kommer nog att lösa sig. Middag ska vi ju ha med..

I onsdags var jag inne i växjö på en blixtvisit. Handlade julklappar till familjen, så att jag slipper ha det hängande över mig nästa vecka. Måste storhandla med bara... Ska försöka få till det. Det löser sig...

Bästa helgen.

I fredags åkte vi äntligen till Göteborg, Tfan och jag. Vid halv elva kom Urban och plockade upp barnen, som i stort sett kastade sig ut genom dörren :P

Sedan packade vi det sista innan vi gick till bussen, som naturligtvis körde fem minuter för sent från Alstermo :P Inte alls störigt när man har en tid att passa. Bussen ska vara inne i växjö 12:50, och vårt tåg gick 13:00. Så vi hade bestämt med Tfans mamma och hennes Lasse att de skulle plocka upp oss i Eke, så att vi slapp bli försenade p.g.a bussen iaf. Hann i god tid till tåget, och resan upp gick bra. Inga förseningar eller så.
 Vi gick direkt till hotellet och lämnade av våra saker, innan vi gick ner en stund på stan igen. Vi kom inte till GBG förrän 16:00, så vi hade inte så himla mycket tid på fredagen. Men vi hann knata runt lite, åt lite och kollade om det gick några biofilmer som vi var intresserade av, men vi gav upp. Vi slappade på rummet istället, och laddade för lördagen.

Steg upp när vi vaknade helt enkelt. Lite sent insåg vi sedan när vi gick ner på frukostbuffén ihop med hela hotellets alla barnfamiljer :P
Efter frukost gick vi till butiken som vi visste låg längst bort, så det blev en 20 minuters promenad dit direkt efter frukost. Sedan skulle vi tillbaka in till centrum igen :) Lika bra det, efter alla märkliga saker man sätter i sig en sån här helg :P Fikade på Akademibokhandeln, det är tradition. Spenderade hela lördagen i shoppingmode, och hittade en hel del, Tfan fick osså med sig fina plagg, vilket är ganska ovanligt för våra GBGresor. Det brukar sluta med att han knappt handlar något alls :P
På vägen tillbaka till hotellet stannade vi på ett ekologiskt och rättvisemärkt kafé, som serverade världens godaste lyxmuffins, med chokladsmet i mitten, hallon och toppade med maräng. Mumma! Där drack jag dessutom sveriges dyraste chokladmjölk, 42 kr :P Men gott var det!

Vi gick hem och sorterade våra påsar, duschade och så, innan vi begav oss till Brewhouse, där Dungen skulle spela. Vi var väl en smula tidiga, men jag som är så kort ville inte riskera att hamna så att jag inte såg något. Osså fick jag stå längst fram med :)
Spelningen var skitbra, fast att Gustav var "grymt nervös" som han själv uttryckte det :) Vi hann träffa honom under en timme efteråt, ibland lite avbrutet av folk som ville ha sina saker signerade :) Underbart att träffa honom igen, men samtidigt så ställer hjärnan in sig på att man ska umgås med honom, och då vill huvudet att man ska umgås som vi gjorde innan. När Tfan och Gustav jobbade ihop, och vi sedan promenerade, åt middag och fikade ihop.... Lite skillnad mot en timmes intensivt "Vad vi saknar varann!!!" i en främmande stad...

På vägen hem från konserten blåste det sibiriska snövindar på oss, samtidigt som vi försökte hitta något ställe som fortfarande serverade mat. Som inte var McDonalds, eftersom Tfan är en smula anti... Det blev McDonalds, för jag orkade inte gå längre, hungrig i blåsten :P

Söndagen började med frukost, packning, utcheck och promenad ner till centrum. Knatade runt på Nordstan i ett par timmar innan vi blev trötta och fick ont i ryggen. Då gick vi till stationen och satte oss där. Tog en liten fika, och sedan gick vi på tåget. Resan hem var lugn. Kom till Växjö vid tre, och vår buss gick 17:55. Snark. Tog en pizza, gick på Åhlens och Cityhallen. På vägen hem gick bussen vi åkte med sönder, så en anslutande buss fick stanna bakom oss på vägen, medans vi bytte mitt ute bland trafiken. Sedan åkte vi 500m för att byta till bussen mot alstermo :P Hoppade av i Älghult och gick bort till Tfans syster som hade haft barnen. Ungarna blev glada och allt hade gått bra :) Underbart att höra :)
 Urban körde hem oss, sedan tog det kanske en timme innan ungarna var i säng. Sedan kom Ela förbi för att förhöra sig om helgen och när hon hade gått började vi göra oss iordning för sängen. Trötta var vi :)

Idag ska Aimée gå Luciatåg. Bra att hon är både rosslig och snuvig :P Hoppas att det inte blir värre över dagen. Mamma skulle ha kommit och sett henne lussa, men hon fick hoppa in extra på jobbet igår, och fick naturligtvis inte sova något inatt. Oväntat :P Tråkigt bara, Aimée kommer att bli en smula besviken, för hon hade verkligen sett fram emot att mamma skulle komma... Blä.

Nähä, nu ska jag bre smörgås till Aimée, sedan lär väl Bums vakna :)

Luciastress...

Det blev ingen Core och ingen Zumba heller för min del igår. Aimée ska lussa med dagis på måndag och hade inga kläder, så jag höll på att bli ihjälstressad av det :P Visste att Becca skulle till Kalmar igår efter jobbet, så jag snyltade lite skjuts med henne.
Innan det var dags att åka hann jag med att skotta runt halva huset för sotaren som ska komma idag. Skönt att ha det avklarat!

Becca plockade upp mig strax innan 17, sedan skulle hon hämta ut arbetskläder på ica med innan vi begav oss mot staden. Efter att ha väntat på Becca på Dermaschool, åkte vi vidare till gallerian där vi hittade det vi skulle. Nästa gång ska jag inte gå in på BRLeksaker först. Där kostade lusselinnet 200kr istället för 129kr på HM. Och jag tror knappast att det är någon revolutionerande skillnad i kvalitén :P Men men, Aimée fick linne och luciakrona, för hon har bestämt att hon ska vara lucia, precis som alla andra flickor :P Sedan hittade jag en pepparkaksklänning och vita strumpbyxor till Bums på Lindex. Becca hade lämnat sin plånbok i bilen, och det var nog lika bra det, för hon visade tydliga tecken på hyperventilation och abstinens när vi gick förbi Gina Tricot :P Knäppis ;)

Vi susade vidare mot Nybro, trodde vi. Fast att vi följde GPS:en, så hamnade vi mitt ute i bonnaland, där GPS:en var fullt övertygad om att vi skulle svänga igenom mitträcket, och genom räcket på andra sidag vägen och ut på en åker. Bra jobbat. Vi vände och ställde in GPS:en på Nybro istället för Alstermo :P
I Nybro unnade vi oss McDonalds, med tillhörande Flurry, fast jag orkade inte äta hela min :P Jättesött! Vilken tant jag har blivit :P

Tanka hann vi med osså, sedan åkte vi hem!
Jag kom hem till en irriterad Tfan. Vår digitala tvbox hade havererat, ihop med alla andra av Telias boxar, så han missade i stort sett allt han ville se på tv :P Jag passade på att klippa ut och börja sy på en pjamas som Bums ska få i julklapp. Sedan var klockan helt plötsligt jättemycket och vi gick och la oss.

Idag är det ganska lugnt. Sotaren kommer ju, men jag har redan stängt av pannan och ställt fram stegen. Har lite tvätt i maskinen, försöker få rent så att det är gjort innan vi åker till GBG imon. I eftermiddag ska vi till banken och skriva på lånepapper med, så att vi blir av med en massa småkrediter och sådan skit, gött!
Sedan ska vi packa, och sedan blir det fredag! Tjihoo!! :D

Superseg morgon.

För ovanlighetens skull så var Bums vaken vad som kändes som en massa, inatt. Vet inte var det var, men det tog en stund innan hon tystnade. Under tiden hann jag bli både svettig och kall :P Blä. Dessutom kom vi i säng lite sent, så idag är jag supertrött. Bläää. Och det enda som måste göras idag är att skotta runt huset så att sotaren kommer fram. Snark. Jag är fruktansvärt omotiverad!

Överlevde gårdagens spinningpass och ska ha core och zumba idag. Misstänker att det bara bli zumba idag, om jag ska orka skotta med.

Omotiverade Fia regerar idag. Äsch, det är väl bara att låta det vara, det går väl över. Nu ska ungarna borsta tänderna och kläs på, sedan går vi till förskolan..

Pulkaåkning..

Idag har vi haft en liten umgåsdag. Aimée var på förskolan till halv två, under tiden kom Ela förbi en stund för att dricka te och prata av sig om englandsresan lite. Sedan hurtade jag bort till förskolan med Bums, för att hämta Aimée. Under tiden jag var där och försökte få henne att klä på sig, så kom Becca hem till oss.
När jag kom hem med flickorna igen, så försökte vi hitta Aimées pulka, men den är bortslarvad under all snö :P Becca hade med sig sin pulka, men den hade inget snöre :P Vi åkte bil bort till backen. Väl där inser vi att det faktiskt inte finns någon stig från parkeringen till själva backen som ligger två fotbollsplaner bort. Så vi går. Ungarna med, eftersom vi inte har något snöre att dra pulkan med. Väl framme åker Aimée och Becca några gånger, innan vi äter banan.
 Sedan får jag den brillianta idén att följa spåren från pulkabacken, eftersom jag kan se att de leder till en dörr i stängslet runt fotbollsområdet. Vi går. Jag bär Bums, Becca bär pulka och håller reda på hund och Aimée gnäller efter. Vi kommer fram till dörren. Den är låst :P
 Becca får ta Bums eftersom min arm håller på att falla av, och jag får släpa Aimée resten av vägen ut från fotbollsområdet. När vi sätter oss i bilen har det gått en kvart från det att vi att vi gick från pulkabacken :P 
 
Becca kör oss till ica innan hon skjutsar oss hem. Väl hemma får ungarna varsitt utbrott innan jag börjar med middagen. Varma mackor lyxade vi till det med idag :) Det var gott, och länge sedan sist :)

Nu har Tfan kommit hem och hunnit äta med. Någon av oss ska gå och handla igen, för jag glömde att köpa lättolagom. Sedan har jag ett spinningpass ikväll. Sådan är planen idag.. Låter ganska lagom. Funderar på om jag ska duscha i idrottshallen idag med.. Så varmt och trevligt vatten där jämfört med det barnsäkra alternativet som råder här hemma :P Får se hur det blir...

Julskyltning..

Som vanligt är vår tur på julskyltningen över på knappt en timme. Och då har vi gått låååångsamt :P 
 Först hade jag spinning vid 11, jag, instruktören och en till :P Det drog ut lite på tiden, eftersom vi inte kom igång när vi skulle. Jordfelsbrytaren hade slagit ifrån tydligen.
 Sedan hem och duscha, Tfan skulle med duscha så det hela tog en stund. Innan julskyltningen ville vi dessutom hinna handla på ica, innan de började servera sin jultallrik. Därför var vi tvungna att gå dit innan två, vilket betydde att vi var vid julskytlningen redan 10 i två... Så när skyltningen skulle börja, satt vår familj redan och fikade på Folkets hus. Tfans syster och man kom förbi och hälsade en stund innan de skulle gå på tipsrundan, som vi hoppade över.
 Aimée fick 20 kr av Tfan som hon köpte en burk med chokladdoppade chokladbollar med :)
Vi gick vidare mot brandstationen, stannade till vid elbutiken i byn och vinkade till jultomten som satt där inne. Inne på brandstationen fick Aimée veta av en brandman att man faktiskt fick klättra upp i brandbilen. Hon var uppe i alla öppnade dörrar säkert tre, fyra gånger :P Sedan åt vi korv med bröd, och begav oss hemåt. Det snöade hela tiden och var ganska mysigt, om man bortser från att Bums vägrade ha sufletten uppfälld, så hennes vagn blev ju dyngsur av all snö... Men hon klagade inte..

Hemma lagade Tfan och jag nötbiffar till middag och för en gångs skull så tror jag att alla åt utan att gnälla.

På kvällen bestämde Tfan och jag att vi behöver ha hit rörmokare till vårt avlopp. Nu stiger vattnet i toastolen innan det sjunker undan, när man spolar. Dessutom kan man varken duscha eller tvätta utan att golvbrunnen i tvättstugan svämmar över. Det är verkligen dags. Så Tfan har pratat med vår rörmokare idag på morgonen och han ska komma i eftermiddag. Skönt!

Idag ska jag hinna med en tur till ica, förhoppningsvis få lite besök och sedan gå på bodypump. Najs.

Söndag..

Jorå, jag är tillbaka igen. Jag har jobbat. Vilat. Sovit :P
 I fredags firade Tfan och jag vår femåriga bröllopsdag. Det firades med att jag jobbade och båda glömde bort den tills nu imorse :P Men, nästa helg firas den rejält, med en helgresa till GBG utan barn :) Det ska bli najs.

Idag har jag spinning redan kl 11, sedan ska jag hem, duscha och äta mellanmål. Innan 14 ska vi handla och sedan är det julskyltning i byn. Det ska bli lite mysigt och barnen har något att göra i ett par timmar.

Nu ska jag fundera ut var jag har lagt mina träningskläder. Har jag otur så ligger de i tvätten och då är de inte tvättade.. Suck..

Huvva...

Dassiga familjen. Igår var Tfan hemma med ont i huvudet och illamående, jag mådde "bara" illa. Blä. Stannade hemma från spinningen, då är det illa. Idag är det Aimée som är sjuk, med feber, rosiga kinder och snuva. Bums har inte vaknat än, så henne vet jag ingenting om :P
 Jag hoppas kunna gå på träningen ikväll. Ett pass Core och ett pass Zumba. Det är ju så himla kul! Men, mår man inte bra ska man ju inte träna. Får se hur det känns i eftermiddag. Kommer jag bara iväg på Zumban så tänker jag vara lycklig.

Åh, jag är så himla trött! Nu önskar jag bara att jag hade stigit upp, gått in till Aimée och känt henne på pannan och sedan gått och lagt mig igen. Det är lätt att vara efterklok ju... Man kanske kan snika åt sig en sovpaus iaf. Tror att jag är trött bara för att jag vet att jag ska jobba långpass i helgen, och då blir det ingen sovmorgon då heller. Jag är osunt fixerad vid mina sovmornar :P

Nu ska jag dricka upp mitt te, sedan kanske jag bäddar ner mig i soffan med Aimée.

RSS 2.0