Här händer det grejor!

Iaf för en familj som nästan alltid är hemma :P

Förra torsdagen tog vi halva bohaget och tog bussen hem till mams med familj. Mamma kom och mötte upp i stan, sedan åkte vi buss till Alvesta i värmen. På fredagen åkte vi till mina morföräldrar som bor utanför Tingsryd. Aimée lekte som en galning,så länge hundvalparna höll sig undan. De var lite väl intensiva för hennes smak :P
Jag tvingade ut mormor i ateljen för att leta fram gamla foton på mig och mamma. Vi hittade en del, på mamma, mig och andra släktingar. Fotade några stycken som nu finns på bilddagboken..
 På lördagen var vi ute och åkte mest. Tittade på ett par hus som mamma och Uffe var lite nyfikna på, sedan handlade vi. Jag bjöd på svärmors supergoda potatissallad, som faktiskt blev lika god när jag gjorde den :)

På söndagsförmiddagen körde mamma hem oss. Det var skönt att komma hem i normal tid, så att vi hann handla och komma till rätta innan läggdags :)

I måndags jobbade jag. Eftersom det var stekhett hela söndagen, var jag faktiskt lite förutseende, och steg upp strax efter sex och började jobba kl 07 istället för strax innan 09 :P Gjorde stor skillnad att fortfarande ha det svalt när jag jobbade.
På eftermiddagen provade Aimée på att bada i ån, väldigt kul! Men botten var obekväm, så en förälder var tvungen att hålla hand hela tiden. Dessutom är det ganska strömt, så det lämpar sig inte att bada på egen hand när man är liten skrutt.. Aimée fick avsluta dagen med ett dop i plaskpoolen med. Det var enda sättet att få upp henne ur ån, för trötta och hungriga föräldrar :P

I tisdags städade jag en stund på morgonen, precis som måndagen. Men efter att jag kommit hem och ätit mellanmål, kom svärmor och hennes man och hämtade oss, och vi åkte till Öland. Aimée började dagen med att 07:15 klättra upp på min tomma sida av sängen och klarvaket upplysa Tfan om att vi minsann skulle "åka hölann nu!"  Precis :)
 Det var skönt att komma hemifrån, och få sola och bada. Vi lyckades smörja in oss ordentligt iaf, så ingen av oss brände oss :)
 Kompisen Becky kom förbi på en pratstund med. Kul att ses, förhoppningsvis kommer hon och hälsar på nästa vecka, när jag är både jobb-och barnledig :)

Idag har jag jobbat mitt sista pass i Älghult. Skönt att slippa de husen faktiskt. Idag låg det ett påslakan i trappuppgången, halvfyllt med hushållssopor. Najs :P Hur svårt är det att ta sig till soptunnan?

Efter att ha stickat lite i busskuren i Älghult, tog jag bussen hem. När jag väl var hemma bestämde vi oss för att åka till stan. Mest för att handla födelsedagspresent till tvillingarna, som fyller 1 år den 10:e augusti. Det blev lite annat med. Lite garner, tyg från Emmaus och en body.
Vi passar på att ta oss hemifrån denna vecka, för på måndag börjar Tfan jobba igen, och Aimée börjar på dagis. Tillbaks i vardagen :)

Jag ska vara ledig, sticka lite och förbereda mig för det nya jobbet. Iiiih! Wolit! Ska bara bråka lite med F-kassan med. Det börjar bli vardag.. Härligt.

Mitt i veckan.

Halva veckan har gått, och jag har lyckats bli färdig med städningen på tre dagar. Gött! Tog det superlugnt i helgen, dessutom var Aimée snäll och go, och ville knappt bli buren på alls vilket gör underverk för min rygg :) Så, nu är jag ledig för veckan.

Vi har spenderat största delen av dagen ute. Efter att jag kom hem från jobbet och åt mellanmål, cyklade vi till ica. Tfan hade en ny Canal Digitalbox att hämta ut, med hårddisk och grejor på. Vår gamla låda är .. gammal, och dessutom funkar knappt fjärren, vilket gjorde att vi inte kunde använda koden som krävs för att göra kanalsökningar. Då måste man köpa ny låda :P Knas. Iaf.. När vi kom hem räffsade vi gräsmattan lite, och efter det grillade vi korv. Fast Aimée föredrog ogrillad korv :P "Inte gilla kaowen!" :D

Just nu bråkar Tfan med nya, superbra lådan som inte vill fungera.. Varför är det nästan alltid så? När jag hade köpt min bärbara så låste den sig innan jag hann börja med något :P

Jäjä!
Imon ska vi iaf ut på äventyr! Vi ska först in till växjö, sedan ska vi vidare hem till mamsen. Där ska vi stanna tills på söndag, förhoppningsvis kommer vi att åka och hälsa på mina morföräldrar med. Det ska bli kul. Skönt att det ska bli så fint väder med! Synd bara att svärmor ringde idag och undrade om vi inte ville med till Öland och hälsa på Tfans syster imon :P Fast, vi räknade nästan med att något sånt skulle dyka upp. Vi brukar ju aldrig vara hemifrån, så när vi väl tar oss hemifrån så krockar det alltid med något... Men nu ska det ju vara fint väder i över en vecka, så vi hinner nog till Öland någon gång under nästa vecka. Det kan ju vara bra att sprida ut utflykterna lite med :)

Förresten så ska jag packa ner Aimées baddräkt inför helgen. Det finns fin badplats i skogen med, även om det inte är lika bra som havet.. Men mindre folk..

Nu ska jag sätta mig med min stickning. Jag teststickar en vante, mitt i sommaren :P

Mitt i helgen..



Ultraljudet gick bra! Det enda som hände var att det visade sig att min barnmorska räknat fel med fem veckor. :P Hon tyckte ju att magen var så stor, så vi räknade efter näst sista mensen, men i fredags visade det sig att det var sista mensen som var rätt.
 Det var iaf en livlig krabat där inne, sprattlade med benen och rullade runt, precis som Aimée. Det blir ingen lugn graviditet detta heller :P Men nu vet vi vad det var som var fel iaf. Jag hade de sista veckorna en stark känsla om att något var fel. Inget allvarligt, men hade de på ultraljudet sagt att det var två där inne så hade jag inte blivit överraskad. Jag var förberedd på att det kunde vara tre med, för den delen :P
 Nu visade det sig att jag var i v. 13+2 istället för 19+0. Jag tycker faktiskt att det är skönt, för nu känns det äntligen som att jag är i fas med graviditeten igen! Nu vet jag dessutom varför jag inte känt något annat än smått bubbel som likaväl kan registreras som gaser :P

Vi fick en ny tid 19 augusti. Då får vi se om vi har barnvakt. Denna gången var mamma/mormor sällskap åt Aimée, och det gick jättebra. Nästa gång vet vi ju inte riktigt hur alla jobbar och så. I värsta fall så får Tfan vara hemma med Aimée, eller vara kvar ute i väntrummet med henne. Det löser sig.

Igår var Aimée och jag hemma hos Lena och Nova, på förmiddagslek. Nova hade fått sitt rum renoverat och lite nyan möbler. Det var fint, och flickorna roade sig med att släpa fram alla leksaker på nya mattan :P En liten fika hann vi med osså, och bästisarna sprang fram och tillbaka i hallen med varandras händer i ett stadigt grepp :) Sötungar.
När Aimée och jag skulle cykla till ica, utbröt ett stort pussochkram-kalas, och t.o.m Novas nalle Jonny fick pussar och kramar innan Aimée och jag gav oss av..

Efter ica, var hela familjen på både loppis och presentbutiken utan att hitta något.. Jo, jag hittade en sömnadsmöbel. Som en stor sykorg ungefär, i trä på ben. Men den kostade 475kr och var ska jag ställa den? Dessutom fanns det inget lås på den, så jag lär inte få ha grejorna ifred heller.. Den fick stå kvar på loppisen.

Vi plockade upp våra första potatisar för i år! En del fina, men mycket smått. Vi får nog vänta 2 veckor innan vi provar igen. Men de var goda :D

Idag är det segt. Det regnar och jag har ont i huvudet.. Får se om det blir nått mer än sitta hemma framför tv:n idag..

Milstolpe...

Idag ska vi på ul. Gah! Nervöst! Men roligt. Förhoppningsvis ska saker och ting kännas lättare efter detta. När jag var med Aimée flöt allt på så lätt, förutom att kroppen var ett vrak. Denna gången är det hjärnan som är ett vrak. Det känns som om ingenting stämmer. Med Aimée var vi på ul redan i v. 7, sedan i v. 15, så man visste hela tiden att hon "var där". Dessutom rörde hon sig mycket och tidigt, så det gick liksom aldrig att ta miste om vad som hände där inne.
Denna gången har vi egentligen inte en aning om hur långt vi har gått, jag har inte en susning om vilken sort det är *förra gången var jag bergsäker* och allt känns mest allmänt overkligt :P Knas.

Vi ska snart knata iväg till bussen. Väl inne i stan ska mamma möta upp oss på stationen. Hon ska umgås med Aimée medans vi gör ul. Äta glass och busa med mormor är nog lite roligare skulle jag tro. Dessutom får man ju inte ha med syskon in iaf.
Sedan ska jag in till nya arbetsgivaren för att fylla i papper inför jobbstarten. Förutom det har vi en del ärenden. Ser ultraljudet bra ut har vi planer på att kolla vagn. Spännande!

Borsta tänderna...

Så vart det klippt :P

Igår tog jag mig i kragen och gick till frisören i byn. En uttråkad tjej fick sin eftermiddag räddad när jag klev in och klargjorde att håret skulle av :P

Jag cyklade hemifrån 15:30 och kom hem 18:10.. Det tog en stund, fast de första 40 minuterna väntade jag på en liten tjej som skulle klippa sig, och ha svarta sprayslingor i håret :) Sånt måste ju få ta sin tid :)

Jag blev väldigt nöjd iaf. Det är det närmaste någon kommit frisyren jag fick klippt i stockholm. Hon var väldigt engagerad och vågade verkligen! Det brukar annars vara problemet när man går och klipper sig, att frisören är så rädd för att göra för mycket, och rädd för att ta ut svängarna. Denna gången funkade det super.

Trodde att Aimée skulle bli lite rädd när jag kom hem, men näe då. Hon tittade upp från sin kyckling "Mamma tippt håået!" ,sedan var det överspelat :P  Överraskade mamma idag med, eftersom hon inte visste att jag skulle klippa av mig allt hår :D Skööönt att vara av med det iaf! Vaknade utan att vara blöt i nacken imorse, bara det!

         


Det är svårt att vara seriös på fel håll om kameran :P

snygg städvagn..

Jo, idag fick jag komplimang för städvagnen :P Av en kvinna som tydligen städar på kontor. Hon letade mer jobb, så jag erbjöd henne mitt :) Varsegod! :D Iaf, så fick hon mitt nummer för att bli slussad vidare till chefen så småningom. Får se om hon ringer.

Igår var jag på mödravården. Bara allmänt prat och lyssna på bebis. Det var bara det att bebis inte alls ville vara med! Det var aldrig några problem med Aimée, hon sparkade mest på apparaten.. Igår tog det typ fem minuter innan hon hittade hjärtat, och hon började t.o.m fråga om jag hade mått illa eller haft några blödningar. Fy fan. Elak bebis!! Fyyyy på dig bäsen *som Aimée säger*.. Barnmorskan trodde att moderkakan ligger fram denna gången, och då kan det vara svårt att hitta. I naveln lyckades BM snappa upp ett tickande. Annars var mitt bultande hjärta bara i vägen :P Trodde ju att jag skulle avlida..

Det var meningen att jag skulle åka hem och vara barnvakt åt Aimée sen. Medans Tfan åkte till Lenhovda, där jag nyss varit, för att skriva in sig på arbetsförmedlingen. Vi hade nämnligen kollat på nätet kvällen innan, så att det verkligen skulle vara öppet. Men när jag kollade på dörren när jag ändå var där, så var det stängt hela sommaren.. Bra med info :P

Så jag åkte hem, åt lite, sedan tog vi nästa buss in till stan hela familjen. Tfan skrev in sig, och Aimée fick nya skor. Adidas :) "Tyvärr" så är de de enda skorna jag hittat i vår skitstad som håller för litet barn. Sorry Pax! :P Kavat har jag iofs inte provat, men de är ju ännu dyrare än Adidas.. Och osnygga :P :D
Jag shoppade mig garn och stickor :)

Nu ska jag äta smörgås... Hungrig det e man hela tiden, hela dagen lång.. Fast jag har bara gått upp 1½ kg sedan bebis kom till :D Nöjd! Än så länge, ge det två veckor så kommer 5 kilo bara smack! :P

umgåsdagar

Tjotjo..

Igår hade Tfan och jag semesteravslutning på "vårt" jobb. Chefen bjöd på middag i Hyttan på Målerås Glasbruk, och som tack för allt arbete fick vi välja varsitt smycke i butiken. Tfan valde ett kristallhänge med hällristning och jag ett silverhänge med utstansad humla. Bilder kommer i bilddagboken :)
Efter maten cyklade alla ner till fotbollplanen för att kolla på den obligatoriska matchen mellan Målerås Mekaniska och Glasbruket. Tfan och chefen var inhyrda för glasbruket, eftersom chefen är ihop med en av döttrarna till ägaren :) Tfan gjorde ett mål, medans chefen släppta in ett :P Glasbruket vann i vanlig ordning, med 3,4-1.. 9-1 säger Tfan :P Jag var barnvakt, i hettan, så jag var inte fullt uppmärksam.. :) Där hade jag dessutom en ursäkt att slippa spela själv, ihop med bulan på magen :)

Efter fotbollen cyklade  vi hem till chefen och kollade runt i deras nyrenoverade villa. Aimée och Sixten hoppade på studsmattan i typ trekvart. Jättepraktiskt med säkerhetsnät! Stäng om ungen så vet du var den är! :P ;D Roligt hade de iaf. Aimée var alldeles svettig när vi tvingade ut ungarna därifrån. Semesterfesten fortsatte i södraparken, men vi cyklade en mil i nedförsbacke hela vägen hem.. Aimée somnade med hjälmen mot min rygg :)

Idag släpade Lena upp mig ur sängen via sms.  Hon var uttråkad på sin bakfulla sambo och tyckte att vi kunde åka på auktion, trekvart senare :) Aimée hade precis vaknat med bajsblöja, så vi var på väg. Lena hade stannat vid ica på vägen hem till oss, för att ta ut pengar. Men här kan man tydligen inte ta ut pengar när man vill. Jättebra i en kommun med en uttagsautomat. Jämte Systemet i Åseda.. :P Iaf så hade Tfan en lapp i plånboken som jag fick låna. Vi kasade iväg, var där skittidigt, fick vänta i två timmar innan utropandet började. Lena hittade en utdragssäng till Nova, som jag gärna hade köpt själv, men Aimée har ju sin fina soffa :) Lena hade fått sängen för en hundring ifall det inte hade varit för två tyska kvinnor som trissade upp priset utan att veta vad de bjöd på.. Lena fick iaf sängen för 360kr till slut, fick låna av mig. Sedan skulle vi ha hem den, så vi åkte hem och lämnade flickorna hos diverse pappor, kasade fram och tillbaka till auktioner två gånger till, för att få med oss hela sängen :) Det var kul iaf.

Var hemma en timme, cyklade och handlade. Sedan kom Lena och Nova igen, och vi åkte till stranden i regnet. Det lugnade sig när vi kom fram, så flickorna fick ett par timmar i sanden iaf. Najs.

Puh! Nu ska jag mejla chefen med förra månadens timmar.. Natt!

Grattis!

Bästa lillasyster, som idag fyller 22 år! Flyttar hemifrån om drygt en månad med. Här händer det grejor :)

Jag har jobbat med trappstädningen i Älghult idag. Skönt! Nu har jag jobbat färdigt för veckan. Tfan hjälpte mig med verandan som jag började på i tisdagskväll. Nu är den klar, så jag är ledig resten av veckan.

Aimée har kommit in i en hjälpa-till-fas.. Det ska hjälpas till när man handlar, städar, tvättar och laga mat. Igår hjälpte hon till med det sistnämnda och avslutade stunden med att sätta halva handen på största plattan på hällen... Super. Kände mig verkligen som världens bästa mamma. Men, det är ju sånt som kan hända, och det är första gången hon slår sig ordentligt. Men bajs iaf.. Sköljde handen i kallt vatten under eftermiddagen, och på kvällen nämnde hon inte ens handen, likadant imorse. Tog med bedövningssalvan till dagis, utifall att. Men bad dem att skölja innan, eftersom jag tror att hon föredrar det. Försökte med salvan igår, men det tar för lång tid innan den verkar, för att hon ska förstå att det hjälper.

Snart ska jag hämta skrutten på dagis. Sista dagen innan hennes sommarlov. Hon och Tfan får ha sommarlov ihop i år :) Jag ska jobba. Men sedan jobbar jag bara 36 timmar varannan vecka, så då blir det bättre :)
 Vi ska fira lovet och det fina vädret med Lena och bästisen Nova. Efter vilan ska vi knöla in oss i bilen och åka och bada. Det ska bli skönt. Ska bara leta upp min tunika :P Ska förbereda picknickmellanmål med. Frallor, Mer och melon.. Mumma. Får väl ta med äpple med, annars får Aimée spader. :)

Ut i solen med er!

dumma yggen..

Jag har jobbat idag igen. Inte bra för kroppen. Jag blir knäpp. Har två trappor kvar i A-mo denna veckan, tre i Ä-hult, sedan är det inte mer trappstädning denna veckan. Har fått klarteckan från VitaNova med, så den 9:e augusti börjar jag första passet på mitt nya jobb. Försökte få tag på m in handledare på F-kassan igår, men hon hade redan gått på semester, och kommer tillbaka 28 juli. Det får lösa sig..
  Försökte ringa barnmorskan med igår, men nu är det ju semestertider, så de har inte de vanliga telefontiderna. Tre timmar i veckan, alla på min arbetstid.. :P

Ska hämta på dagis nu. Får se vilket humör tjejen är på nu, när inte bästisen är där.. :P

En av mina favvobloggar joxar! Hanna! Varför funkar inte lösen? Bytt kanske? :P

RSS 2.0