Stadspromenad.

Idag har vi varit hela vägen in till stora staden! Fick trevlig sovmorgon, till 09. Ingen av oss orkade stiga upp, vilket krävs om man vill ta sig in till Växjö på förmiddagen. Så vi åkte 11:30 istället. Aimée somnade på bussen, vaknade vid bytet i Eke, och var väldigt snäll hela vägen in. Gick och åt när vi kom in. Sedan gick vi direkt upp till I11, shoppingområdet mellan centrum och samarkand. Knatade in på Bikupan, där jag hittade ett påslakan och två tallrikar till Aimée. Sedan gick vi vidare till Pirajja, en barnbutik som har massa fräsigt som SveaStar t.ex. Men de har haft rea hela februari, så det fanns knappt något kvar. Den goda nyheten är dock att de ska flytta ner till centrum i vår, då kommer jag nog springa där en del :P
 Sedan skulle vi vidare upp till Gottegrisen. Vi skulle "bara" ta en genväg... Det gick så där. Vi promenerade typ en kvart, kom ut till bilprovningen, fortsatte 10-15 minuter till, bara för att komma ut vid korsningen 300 meter ifrån Pirajja... :P Tfan får inte välja genväg i fortsättningen! Fast, pizzan gick sig iaf lite motion :)
 Efter godiset, gick vi till Baby&Kids, där vi fick hjälp med ena bakhjulet till Briovagnen. Det har krabbat nästan sedan vi köpte den, men nu är det lagat. Skönt att det var en del som de tydligen hade inne. Det tog tio minuter och under tiden fräste Aimée runt i butiken och verkade förundrad över att man kunde ha så många vagnar på samma ställe :P

På vägen ner till centrum gick vi in på Skokanonen. Aimées vinterskor är sjukt små, vilket betyder att gummistövlarna osså borde vara det. Men nu verkar ju våren vara på g, och då kändes det inte så lämpligt att köpa nya vinterskor. Det blev ett mellanting. Eller två. Ett par fodrade gummistövlar och ett par gympaskor.. 300kr, inte så farligt. Så det kanske kan bli ett par sneakers i sommar med :D

Väl nere i centrum fräste vi runt och fick ärenden gjorda i superfart. Skulle in på Apoteket och ha Anti och AD-droppar. Fick fråga efter båda :P Hur kommer det sig att 2g Anti kan kosta 99.50??

Sedan åkte vi hem, åt kvällsmat, duschade och Aimée har somnat. Nu ska jag glo på Pushing Daisies, Tell me you love me, Miami Ink.. Sedan ska jag nog sova :)

Enemy of the week..

Idag har jag städat en lägenhet i Älghult. En marklägenhet på 3 rum och kök. Som väl var så har ett golv slipats, och tre nya plastmattor lagts in, så det behövde inte torkas så ingående. Dagens överraskning var badrummet. Där har rörmokaren varit och satt in duschblandare, handfat och element. Och skitat ner nått otroligt!! Eh, tvätta händerna kanske? Lite smuts kan man ju leva med, men det här var stora handavtryck i något svart, oljigt elände, på de nya våtrumstapeterna. Nått oljigt som mitt rengöringsmedel dessutom inte klarade av. Trots att jag torkade med medlet utblandat med vatten, bara medel på torr trasa, bara medel ditkletat med händerna, låtit medlet dra.. Det gick inte att få bort ordentligt.. Suck! Irriterande!

Men men! En städning kvar imon, sedan är jag ledig för veckan. Aimée blir hämtad på dagis av Tfan imon, så jag kan ta den tid jag behöver när jag städar.  Dagen var lugn i övrigt. Hämtade på dagis, var nere vid förrådet och lämnade en nyckel, gick och handlade, gick hem och Aimée sov middag. Sedan har vi stekt pannkakor, varit borta hos Tfans bror och lämnat en bärsjal/sele... Nu är vi hemma.. Och jag ska glo på Men In Trees :)

Inspiration på hög nivå..

Igår. Jobbade tre timmar. Hämta dagis. Åt mellanmål. Hämtades av mamsen. Åkte och handlade i Nybro. Kom ihåg allt på listan, plus panten! Glömde dock pantkvitton och rabattkuponger när jag skulle betala. Typisch!
 Åkte hemåt, plockade upp Tfan på vägen. Hem. Värmde rester. Åt, duschade, glodde på tv. Säng 22:00.

Idag. Jobbat 2½ timme, skitigaste trappuppgångarna var bättre denna veckan. Mördade sveriges största spindel, yuck! Regn, på min städvagn, jacka och cigg. Satte i fem nya glödlampor, hade bara två trasiga med mig tillbaka till förrådet. Mystiskt med glödlampor som hoppar ur lamporna och återvinner sig själva :P Kastade garnen i tvättmaskinen. Plockade ihop städhög till lägenhetsstädning. Dammsugare, garn, garnhandtag, fönsterputs, fönsterskrapa, rengöringsmedel, trasa x2, liten bunke, större hink. Plus soppåse och tidningar som jag ska ta med själv. 
Stannade hos Tfans bror och hans familj på te innan jag gick hem. Hann inte gå hem efteråt, utan gick direkt till dagis. Hela eftermiddagen gick åt till att övertyga trött Skrutt om att man inte dör av att sova lite :P  Sedan gick vi och mötte Tfan på väg hem från jobbet, och handlade på vägen. Blev regnade på. 

Knasig detalj om dagen. I sista huset är det tre trappuppgångar. När jag höll på med mittuppgången kom det fram en man och undrade om han fick ta en glödlampa ur min städvagn. Jag sa att jag tyvärr inte kan ge bort glödlampor. Mannen svarade att han frågade iaf. Jättebra, svarar jag, men jag kan fortfarande inte ge bort några lampor, tyvärr. Även om jag kan tänka mig att det skulle göra mig populär. Iaf bland de boende :P
Iaf. Jag avslutar den trappan, går vidare till sista uppgången, städar den. Sedan går jag en runda i korridoren under de tre ingångarna, för att kolla hur många lampor som behöver bytas. Där märker jag att i mittengångens övergång från trapp till källare, fattas det två glödlampor. I en lampa som det satt fungerande lampor i när jag städade där, för högst 30 minuter sedan.. :P Lalalaaaaa!! Hur mycket kan en glödlampa kosta??  

Imon ska jag städa en lägenhet i Älghult. Jag vet bara att Ove ska köra dit grejorna på morgonen. Om jag ska åka buss, eller bli skjutsad, eller hur jag ska få nyckeln, har jag inte en aning om.. Det löser sig nog :P
 På torsdag ska jag städa lägenhet hemma i byn, men då jobbar Tfan bara några timmar på förmiddagen, så Aimée behöver inte vara extra på dagis. Gött.

Töddilökåjj..

..betyder ju chokladlåda :) Vi har en låda som innehåller småsaker som används vid bakning. Just nu innehåller det blockchoklad, polkagrisar, nonstop och kakao... Magisk låda tydligen :)

Idag har det varit som vanligt. Kom äntligen ut och springa. Skulle sprungit igår kväll med, men det var stormvarning här, så det kändes lite olämpligt :)
Vi var borta hos Tfans bror och hans familj för att komma fram till lite detaljer om nästa helg. Då ska Tfan och Anna firas, hemma hos oss. Så vi skulle försöka komma överrens om vad vi skulle bjuda på, och vem skulle göra vad. Tfan passade på att bjuda på sina chokladmuffins, men han hade räknat fel, så vi fick med oss en för lite :P Jag gjorde mig frivillig till att stå över. Åt en muffins hemma istället :)

Idag tog jag mig för de där eländiga brallorna till Aimée. De blev helt sjukt stora i första försöket, så idag klippte jag ut det nya mönstret och klippte ut tyget efter det. Fick hjälp av Aimée med, så det blev inte mer gjort idag :P
Under tiden jag grejade med brallorna, kom det ett helt handbollslag *gissar vi* gåendes utanför vårt hus. Aimée kutade ut i tv-rummet, klättrade upp i soffan, vidare upp i soffan och fönstret, drog upp persiennen..
-"Hej, hej!!!"
Det var många pojkar som hade roligt åt henne. Sedan vände de i slutet på stigen och gick samma väg tillbaka, och där stod Aimée fortfarande :) Hon fick många vinkar och leenden..

Imon ska jag jobba *nähä?!*. Trappstädning är det som gäller. Ska försöka hinna med att byta några glödlampor med, innan jag hämtar på dagis. Efter dagishämtningen kommer mamsen och hämtar oss. Vi ska vidare till Nybro för att handla inför kalaset nästa helg.
Förutom trappstädningen på måndag, så har jag resten av trapporna på tisdag, och två lägenheter denna veckan. Frågan är bara hur det ligger till med de där lägenheterna, för jag har för mig att en av dem skulle vara städad i början av veckan, men att det liksom försvann i tumultet över den lägenhet som fick panikstädas i torsdags.. I värsta fall får jag städa en på måndag eller tisdagkväll. Helst tisdag, för det känns lite mycket att städa, åka och handla och städa igen... Största joxet är att Ove, min arbetsgivare/chaufför, åker iväg för att skida Vasaloppet på torsdag. Det är han som ser till att alla grejor finns där de ska vara... Blah! Jag tänker för mycket! Låter jag bara bli att tänka så löser det sig.. :)

Nu ska jag sluta tänka, och ta mig en muffins :)

Gissa ordet!

För fem minuter sedan kläckte Aimée ur sig...

"töddilökåjj"

Gissa vad det betyder, lämna det som kommentar, så skriver jag svaret ikväll :)

För övrigt är det lugnt. Handlat, plockat, tvättat, Aimée har bajsat på pottan, och nu har det tydligen kommit en laddning i blöjan med. Underbart! Jag som började dagen 08 med enorm bajsblöja. Känner mig verkligen... På g.. :P

Tfan bakar muffins. Det var länge sedan!

Förresten så har Aimée lärt sin nya ord, eller, namn är det ju. Nono och Tandä, som betyder Nova *bästa dagiskompisen* och Zander *kusinen som osså går på dagis, fast med de stora barnen.*
Vi träffade Nova och hennes mamma Lena på dagis i onsdags, de hade samma tider som oss. Då kom det fram att Aimée hade ett ord för Nova. Dessutom blev det meningar av det hela, om än korta. Nono biil!! Nono ovov! Nova har bil och hund. Fuskigt :P Bilar är den största grejen just nu. Hon verkar tycka att det var för länge sedan hon fick åka bil nu :)

Ledig Fredag!

Vad hände egentligen?? Jag skulle jobba 6½ timme denna veckan, nu känns det som att jag har jobbat hela veckan..
 Igår var jag och städade en lägenhet i Älghult. Var och lämnade Aimée på dagis först, sedan gick jag bort till vårdcentralen, där Ove höll på att spackla. Plockade ihop städgrejor sedan åkte vi till Älghult. Det var en liten lägenhet på 2 rum och kök. Torka insidan av fönstren, torka bort slipdamm, sopa, dammsuga och torka golven. Det slutade med att jag torkade golven två gånger, det där dammet virvlar ju runt i luften hela tiden. Dessutom är tapetklister jävligt störigt när det har hamnat på golvet... Jag var färdig efter 3½ timme, men fick vänta en timme till i Älghult eftersom det inte gick nån buss hem.. :P

När jag kom till dagis för att hämta, så hade Aimée inte haft lust att sova med de andra barnen :P Jag är inte förvånad :) Istället stod hon ensam inne hos Blåklockorna, och strök... :P Väldigt nogrann var hon osså. Sedan fick hon syn på mig, och då tecknade hon för strykhjärnet och utbrast "tyyyy!!"... För mamma stryker ju när hon syr :) Knasunge.

Igår jobbade Tfan över några timmar igen. Men idag ska han komma hem i normal tid iaf. De håller på att måla på en fabrik i byn, och på något sätt har det blivit väldigt viktigt att det ska göras med en gång :P Har jag tur så behövs han inte i helgen, fast att det var sagt 4 timmars övertid..

Vet ni hur mycket motion man får av att städa? Massor! Jag har inte hunnit springa min runda sedan i söndags, och jag har ändå gått ner ett kilo sedan förra veckan... Najs :P Men idag ska jag ut, innan kvällsbad och dusch och sånna rutiner. Det funkar ju bättre är Tfan är hemma :)


Vad ska man hitta på idag?? Uttråkad :P


"Dom ordnar det nog, med jobb, jobb.."

Njo.. Jag jobbade sista timmen på trappstädningen idag, efter att jag lämnat Aimée på dagis och fått promenadsällskap av Lena på väg till jobbet. Idag hade jag med mig penna och papper. Började inne i förrådet, där jag lämnade av vantar, mössa och vattenflaska. Sedan knatade jag runt i de huset jag har att städa, och räknade glödlampor som skulle bytas. Tolv(!) lampor behövde bytas. Fram med trappstege och hink full med glödlampor :) Vet du hur svettig man blir av att stå på en trappstege och byta lampa, med jacka och tjock tröja på sig? Det blir en smula svettigt. Det tog mig iaf en timme att byta alla lampor.
På vägen tillbaka var jag inne hos vaktmästaren, fick lite info och nyckel till en lägenhet som ska städas. Men den kunde jag städa i helgen, eftersom det inte var inflyttning förräns i nästa vecka.. Tio minuter senare stod jag mitt emot kontoret och pratade med Anna. Vaktmästaren kom ut igen och berättade att tanten som hyr lägenheten ville flytta in på lördag.. Liiiite tajt! Efter prat med dagis så kom vi fram till att Aimée ska vara där mellan 8-16, så hinner jag städa i min takt, och Tfan tar henne när han kommer hem ifall jag inte hunnit hem tills dess. Lägenheten finns i Älghult nämnligen, en mil här ifrån. Så jag är beroende på hur bussarna går med..

Blah! Mycket städning blir det. Men det är PENINGAN!!! Har jag nämnt det? :P Nu ska jag glo på tv. Men In Trees!!!! :D


*logga inte ut mig nu, skitblogg! Grrrr...*


Lortgrisar..

Idag gick jag iväg till jobbet, trött men typ glad i hågen :P Hade sex trapphus kvar, vilket inte kändes så mycket. Tjoflöjt eller! Det värsta huset kom först, tre trappor. Fy fan. Jag fattar inte hur man kan skita ner så mycket där man själv bor!! Fimpar blandat med grus och snusloskor. Najs. Det tog mig 90 minuter att städa de tre trapporna, de andra tre trapporna jag hade kvar tog sammanlagt 45 minuter.. Det lätta huset var en lättnad. Tre trappor där det bor i stort sett pensionärer, jag fick med mig en hundgodis i ena trappan och ett löv i en annan :P Så smutsigt var det där :) Jag hann bara byta glödlampor i sex trappor, får väl gå dit imon med. En trappuppgång var helt nedsläckt, så det är nog nått annat fel där :P

Har hämtat Aimée på dagis. Hon hade ätit glass men ingen mat till middag. Va bra! Hon är verkligen på sitt bästa humör idag. Får se om det blir nån sovstund så småningom...

Bleeäää... Jag är så seg. Igår kom Tfan hem på matpaus vid 17:00, sedan jobbade han igen till 20:30.. Najs.

Måste gå och handla med... Snark!

Första arbetsdagen!

Gah! Gårdagen var helt full av ångest, lördagen med iofs, men inte så mycket som igår.. Det hela börjar med att jag messade Gustav i fredags, för att påminna honom om att jag behöver nyckeln till förrådet där alla städsaker står.. Inget svar på lördagen.
På söndagen vaknar jag med den briljanta idéen, att om jag hade haft nyckeln då så hade jag kunnat städa söndag istället för att sprida ut det på måndag-tisdag. Ringer Gustav vid 12:00, 15:00 och 18:00. Kommer direkt till mobilsvar. Så när jag springer min runda, flyttad från morgon till kväll på helger, så springer jag för bi hans hus. Inte ens en fönsterlampa är tänd. Han har alltså åkt till Stockholm, med städnyckeln.. Smart! :P Faaan, vad irriterande!!!!
 Det löste sig iaf. Imorse kom Ove förbi och hämtade Tfan och passade på att lämna extranyckeln då. Han var inte heller överlycklig. Vem gör så? Morr!!

Aimée kommer iaf upp på morgonen, jag med :P Lämnar henne på dagis och knatar bort till området jag ska städa. Det gick ganska bra. Hann med 10 eller 11 trappuppgångar på tre timmar. Har sex trappor kvar tills imorgon, plus byte av glödlamporna som är sönder, för det hann jag inte idag. Det var helt lugnt. Mötte en människa som jag höll upp dörren för, annars var det dött :P
 Men varföööööör!!?? Varför har folk dörrmattor utanför sina dörrar? Vet ni hur jävligt det är att städa då? En gör inget, men när 10-15 pers har sina dörrmattor på fel sida dörren, det blir en smula slitigt för ryggen kan jag avslöja. Det hade väl varit oki om det hade gått att fösa mattan åt sida, men neeej då, det är naturligtvis sånna med gummi under, som klistrar sig fast i golvet... Och rök inte i trappuppgången!!! Jag röker själv, och t.o.m jag tycker att det stinker röv i hela trappan..

Och jag som inte ens har städat de "skitigaste" trapporna än :P

Hann färdigt mina 10 trappor, gick bort till dagis och hämtade Aimée, som hade ätit majs och mjölk till middag. Hmmm... Hem, Aimée somnade som en stock, jag åt lite, pratade med Tfan på telefon och nu äter Aimée mellanmål..
Det är superväder ute, så fort Aimée har ätit ska vi gå en runda. Till ica iaf, sedan får vi se. Måste hitta på nån middag..

Jag tror bestämt att skrutten har hittat på en bajsblöja.. Najs..

Vanlig helg.

Jo.Terapi-torsdagen gick bra. När jag stod och väntade på bussen till Växjö, kom Lena cyklandes. Hon skulle in till universitetet, så vi fick sällskap på bussen :) Hann träffa Tfan i ett par minuter med, medans bussen han kom med och som jag skulle med, körde och vände.
 Terapin gick bra. Min terapeut blev väldigt glad när jag berättade att jag nu mådde så bra att jag tackat ja till ett jobb :P
 Efter terapin gick jag ner till stan, in på apoteket, köpte Tfans medicin, glömde AD-droppar. Gick vidare till Emmaus, och denna gången hittade jag faktiskt något. De har börjat sälja mer tyger nu, och jag hittade ett sjukt tyg från 70talet. Tfan blev lika glad som jag misstänkte :P Vi har lite olika syn på detta retromode :) Dessutom hittade jag en tunika i nått sextiotalsmönstrat, som jag tänkte skulle bli en skjorta till Aimée. 85 kr för två tyger. Inte så farligt. När jag gick där och filosoferade, så ringde Lena. Hon var på väg ner till stan igen. Så vi träffades, knatade vidare in till Ronnys Symaskiner, där jag fick köpa mönsterpapper. "Fick" var verkligen ordet. Tre personal, varav alla var fruktansvärt upptagna i telefon. Hur många telefoner och linjer kan man ha i en butik?? Irriterande var det iaf. Service-mind är verkligen inte ordet :P

Vi hade sällskap på bussen hem med, vilket alltid är trevligt. Speciellt nu när Lena har haft så mycket att göra i skolan. Det har inte blivit av att vi har gått några promenader ihop de senaste veckorna.

Igår var det lugnt... Jag fick lite sovmorgon, eftersom Aimée inte skulle till dagis. Det var kallt och jävligt hela dagen, men jag kom ut på  min runda iaf. Det lättar alltid när man väl tar sig ut..

Idag har vi handlat, städat lite, sprungit maraton efter Aimée som bara gör sånt hon med all säkerhet vet att hon inte får :P Men! Hon gick utan blöja i tre timmar på eftermiddagen! Nytt rekord, helt klart. Efter nya undersökningar har det framkommit att hon föredrar att sitta på toaletten framför pottan. Det kanske är lite spännande för att det är nytt, men det funkar iaf.. Just nu :P Allt gick bra tills Aimée satt och slöade i soffan... Hon var nog på väg att slumra, så det blev pöl i soffan trots att hon kissade bara en liten stund innan.. Det gör inget, det är Ikea, det går att tvätta :)

Just nu har jag bara ett problem. Eller två. Det ena är att jag inte har kunnat springa idag, för mitt knä är svullet *morr!*. Det andra, större problemet, är måndagens städning. Gustav som städade innan, har nyckeln. Han ska flytta upp till Stockholm igen i dagarna, och nu är det oroväckande mörkt hemma hos honom. Och jag har inte fått nyckeln. Dessutom svarar han inte på sms. Irriterande. Ska ringa honom imon. Jag intalar mig att han bara har slut på pengar på mobilen, och att han inte alls har åkt till stora staden och glömt lämna nyckel... 
Dessutom hade jag planerat att börja städa när Aimée är på dagis, och sedan fortsätta på eftermiddagen, när Tfan kommit hem från jobbet. Nu funkar inte det heller denna veckan, eftersom han ska jobba extra måndag-tisdag.. Bleä! Jag som älskar mina rutiner!! Jag hatar störningar i rutinerna lika mycket.. Jag blir helt instabil! :P

Det löser sig imorgon...  

Alla hjärtans dag..

..Och jag ska spendera dagen på bussen, i växjö, på terapi, på bussen igen. Knappt nått alls med Tfan. Uttet! :P

Dagislämningen gick väldigt bra idag! Hon var glad ända tills jag skulle gå, då blev hon lite lessen på mig. Men hon höll humöret uppe medans jag klädde av henne, så det går framåt. Så himla skönt!
 Kom hem, plockade undan disken, tömde diskmaskinen. Sedan kom jag iväg på min runda. Det var kallt idag. När jag lämnade Aimée var det -3.5, när jag kom hem från rundan var det -2.5.  Det rev lite i lungorna, men annars var det lugnt. Så länge det inte för varmt, så går det bra. Blir det för varmt så känns det bara som att jag inte kan andas, vilket gör att jag inte får ut syre där det behöver vara, och då blir det väldigt tungt i uppförsbackarna.. :P

Tfan har fått ta ledigt från jobbet halva dagen. Personalen tyckte inte att vi skulle ändra Aimées dagisrutin nu när det börjat funka igen, så eftersom jag ska in till Växjö idag, så får Tfan vara hemma från lunch. Faktum är att han åker från Nylund där han är och målar, med samma buss som jag kommer att hoppa på en hållplats bort för att åka till stan :P

Väl inne i stan ska jag hämta ut medicin åt Tfan. Borde köpa AD-droppar med. Segt att ekonomin är i botten, annars kunde det blivit trevligt att gå på stan lite själv. Problemet nu är att vi inte vet när Tfan får pengar nästa gång. Han fick papper från facket om att arbetsgivarintyget var fel ifyllt, vilket är gjort av en revisor *suck*. Dessutom påstår de att de inte fått papper om vad han gjorde när han inte stämplade, men han skickade med kopior om föräldrapengen samtidigt som intyget.. *suck igen* Blabla...

Finally!!

Idag! Idag gick Aimée full tid på dagis, gnälligt vid lämningen, men sedan hade det gått bra.

Jag gick hem igen, bytte om och gav mig ut på min runda. Det börjar löna sig nu, mina ben värker inte längre och det känns inte lika kämpigt att ta sig runt. Jag kommer nog att fortsätta på samma runda veckan ut, sedan får vi se vilken runda jag springer nästa vecka. Det är så himla skönt att ha kommit igång igen!
 När jag kom hem tog jag det lite lugnt en stund, duschade, och satte mig sedan vid symaskinen. Blev nästan färdig med en  tröja till Aimée. Har bara fållen kvar, den ska jag nog hinna med imorgon.

Hämtade Aimée på dagis vid 11:45, hon var superglad, och hade t.o.m ätit ordentligt! Vi gick bort till ica, för mina bananer var slut! Katastrof!! :D När vi kom hem blev Aimée sur för att vi inte skulle vara ute och leka. Jag hade inte ätit sedan frukosten vid 07:00, så sju timmar senare var jag ju vrålhungrig.. Men först fick jag sitta med Aimée vid tv:n en stund. Sedan somnade hon, och då passade jag på att äta lite.

Pratade med mamsen en stund.. Slöade mest :)
Sedan började jag med middagen, och Tfan kom hem från jobbet..

Hur man får kakor när ens partner åker och handlar, utan att be om det :
-Älskling, glöm att inte köpa kakor! 
:D Sagt av min mams till pappa ... 

Instruktioner..

Vaknade 05:15, av att Aimée behövde ny blöja. Dumma tänder!! :P Som väl är så somnar hon om, som om hon aldrig varit vaken :)
 Hon var pigg och glad på morgonen, så jag har lämnat henne på dagis idag. Det var som vanligt grinigt vid lämningen, men hon gick med personalen in, och verkade inte särskilt intresserad av vart jag tog vägen.

När hon var lämnad, knatade jag bort till Gustav. Han hade vaknat i tid, och t.o.m ätit frukost. Så vi drack en kopp te och rökte lite vid fläkten, innan vi gav oss ner till byn. Fick instruktioner på städvagn, "garn" (städmopparna), glödlampor, stege, trappuppgångar och källargångar. Det ska nog gå bra. Det känns nästan som att det ska bli kul att städa.. Första jobbet på 6 (!!) år.. Ser jag bara till att komma iväg, så ska det nog inte vara några problem. Det är ju väldigt flexibelt, huvudsaken är att det blir gjort en gång i veckan, det ska jag väl klara av? :)

Synd bara att Gustav ska flytta. Man vänjer sig fort vid att han en bra vän nära. Men, som han sa, han kommer ju tillbaka, i sommar antagligen..

Jag har hunnit diska sedan jag kom hem. Snart ska jag gå och hämta Aimée, sedan ska vi äta mellanmål, handla lite och bestämma middagsplanerna.. Jag ska skicka ett paket med, sedan är alla Traderaauktioner avslutade. Najs!

La-la-listaaa!

Aimées ordförråd utökas för var dag, så jag tyckte att det kunde vara dags för en ny lista :)

aow -mjau
buff -buss
Tite -Sixten
Tutu -Tuva
titing/ninting -tidning
klih -klistermärke
ninne -pinne
lalle -nalle
nala -nallar
gucko -gurka
dattoo -dator
måmåh -mormor
kåjj -allt man kan lägga saker i, korg, låda, påse, väska, ficka..
töjja -tröja
ko -sko
brrrö -bröd
puu - prutt
poh -Puh, som i nallen :)
ien -igen
bom! -hoppa ner

Helgen har varit lugn. Aimées mage har varit i dålig form, men ikväll kom vi på att det var för att hon har två tänder på väg upp. Det, ihop med första dagissjukan :) Jag tror att vi har bytt 4 bajsblöjor idag, med start 04:30 inatt, fram till 18:30 ikväll.. Najs. Synd om Aimée, jobbigt med sliten rumpa :P
 Bortsett från blöjorna har det inte hänt nått. Vi har glott på tv, idag har det varit fotboll från 14:30 till läggdags :) Igår var jag lite ur form, med illamående och lite huvudvärk, men det verkar ha gått över. Idag har jag varit trött bara. Inte har det blivit något sytt heller.. :P

Imon ska jag ut i vuxenvärlden! Först ska jag bort till dagis och lämna Aimée. När det är gjort så går jag vidare hem till Gustav, fikar frukost, sedan ska vi gå igenom städningen. 10:50 ska jag hämta Aimée på dagis, och innan dess hoppas jag att vi har hunnit med allt. Annars tänkte jag ta med Aimée bort, bara för att få med det sista jag måste veta, innan jag börjar jobba själv, veckan efter.. Iiiiiiiiiiiiiiik!!!!!!!!

Va? Nääeee, jag är inte nervös, inte ett dugg! *host-harkel!*

Bra igen!

Idag har dagis funkat bra. Skönt! Aimée var lite arg på mig när jag lämnade henne, men när vi hämtade henne så var allt askalas och skitkul :P Gött! Jag sprang min vanliga runda imorse, det är så skönt att få det som vana, om man kan kalla det så efter fem dagar :P

Vid tolvtiden gick Tfan till jobbet, Aimée somnade i tv-soffan, jag pratade med mamma och tittade på tv. Sedan förbredde jag middagen. Aimée kom på att man kunde hämta en vanlig matstol och leka med vattnet i vasken :P Det blev blött, men hon hade roligt.
Vi åt middag, och sedan knatade vi iväg till ica. På hemvägen stannade vi hos Gustav. Egentligen skulle jag bara kolla när jag kunde gå med honom på städningen, men han var nog lite sällskapssjuk, så Aimée och jag stannade en stund. Sedan kom Tfan med, efter jobbet, för jag hade nyckel och han hade inte med sig sin. Så blev det lite mer umgås. Vår älskade vän ska lämna skogen för stockholm och musiken! Det är ju hans liv, så vi är inte överraskade, men det blir tomt utan honom.

Sedan har vi kört de vanliga kvällsbestyren, nu sover Aimée och jag har tänkt ladda upp lite bilder på bilddagboken..

Faktablogg blev det idag :D

Skönt för mammahjärtat!

När vi kom till dagis idag, möttes vi först av ett olyckligt "mammaaa!" som snabbt övergick till "tittuuuu!!" och värsta flinet. Aimée t.o.m en stund över att sparka boll med Tuva innan vi gick hem. :) Det hade gått mycket bättre idag. De hade planerat för fingerfärg idag, men det ville Aimée inte vara med på. Fast det var bara ett av sju barn som behagade måla, så hon var inte ensam :)
 Mitt på dagen hjälpte vi Tfans svägerska med dagishämtning. Såg ganska kul ut, tre vuxna, en femåring, två sittvagn och en tvilling-liggvagn.. :P

Mina auktioner gick ut idag med. Fyra sålda, varav två redan är betalda, så vi har varit på ica för andra gången idag, och skickat iväg paket. Handlade lite extra med..

Det gick så bra på dagis idag, att de ville att hon skulle komma imon med. Egentligen går hon bara måndag-torsdag, men eftersom hon har varit en timme mindre per dag, så kör vi imon med. Då hinner jag springa min runda på morgonen med. Gött!

Nu ska vi laga middag.. Undra om jag satte igång plattan till pastavattnet?... :P

Nyttigt värre.

Hela veckan har varit dagisprotest :P Igår satt hon i vagnen när vi skulle hämta henne, för när de gick ut sprang hon bara bort till grinden och ropade efter mamma. Men på morgonen var iaf lite sammarbetsvillig. Det var fortfarande "ko!" *sko*, "mamma!!" och tecken för jacka, mössa och vantar. Men när vi föreslog att hon skulle leka med Lina så ville hon iaf det. Under gårdagen hade hon lekt ganska bra, men kommit på sig själv med att ha kul, och blivit arg som i protest. Imorse var det liiite, liite bättre. Hon var fortfarande arg för att hon skulle till dagis, sko, overall och mössa skulle faktiskt på igen. Men hon gick själv in på dagis för att leka, arg naturligtvis, men iaf. Hon tystnade innan jag gick. För se hur det gick resten av förmiddagen, ska hämta om en timme.

Sedan i måndags har jag sprungit en runda på förmiddagen. Skönt! Särskilt nu, när det strular med dagis. Jag kan inte sitta hemma framför dator/tv och plåga mig själv med att fundera på hur hon har det. Då funderar jag hellre springandes, man blir av med energi, får frisk luft *och blåsor under fötterna*, men framför allt håller jag mig sysselsatt. Att vågen dessutom redan visar att det går och rätt håll, är en stor bonus.

I tisdags var vi inne i Växjö en runda. Var på muséet och tittade på utställningen där två av våra bröllopsbilder är med. Mysko att se sig själv i sånna sammanhang :) Handlade lite, jag lyckades hitta nya joggingskor på rea, vilket verkligen behövdes! De nya är så bra att jag inte ens känner blåsan i hålfoten.. När jag springer iaf.. :P
 Tfan passade på att klippa sig och köpa jobbstrumpor.. Inget shoppat till Aimée faktiskt, helt otroligt :P

Tfan är dassig, mår illa och är allmänt seg. Jag har sovit typ 4 timmar inatt, så jag känner mig inte heller helt hundra. Men men, idag är det inget som behöver göras. Imon ska Tfan jobba på eftermiddagen, hoppas att han mår bättre då..

Så trött!

Efter en skön förmiddag var det tillbaka till verkligheten!
När jag kom till dagis för att hämta Aimée fick jag veta att hon hade varit arg hela förmiddagen. Hon hade tecknat för jacka och skor flera gånger, sagt hej då, inte velat leka, inte velat kramas, hon hade inte ätit varken frukt eller lunch och t.o.m tackat nej till nappen. Hela min dag blev förstörd, där, i hallen.
 På inskolningen fick vi höra att personalen skulle ringa hem ifall det var något. Så var inte fallet idag. Jag fick ta allt detta i hallen, med en ledsen Aimée på en personals höft, ett mammahjärta som sved illa, sedan försöka trösta Aimée samtidigt som personalen fortsatte.. Hur svårt hade det varit, att antingen att ringa mig när det märktes att hon inte ville idag, och bara fråga mig hur jag ville göra? Eller bara ringa innan jag skulle hämta henne, och berätta hur hon hade haft det idag. Istället för att jag skulle få allt det i huvudet vid hämtningen. Jag blir så besviken! Jag är hemma nästan hela dagen, jag finns sex minuter bort, hur svårt är det att ringa?? Jag sa dessutom till när jag lämnade på morgonen, att hon hade varit sjuk i helgen, men att jag trodde att det gått över..

Aimée somnade i vagnen på vägen hem. När hon vaknade 13:30, hade hon inte ätit sedan frukosten vid 07:00. Hon åt två tallrikar müsli, en stor smörgås, en flaska nyponsoppa och en mugg mjölk... Bortsett från det så har hon varit ungefär som vanligt här hemma, lite förkyld bara. Hon var ledsen när hon skulle bada, så vi hoppade över det idag.
Tar nya tag imon. Då ska jag hämta en timme tidigare, 10:50 istället för 11:45. Frågan är om jag kommer att kunna "njuta"  av mina lediga timmar... Bleeääääää...

Egentid..

Aimée har frisknat till från sin förkylning, iaf tillräckligt för att vilja gå till dagis. Igår var hon hängig, men imorse var hon knappt snorig! Själv är jag förkyld i två veckor innan jag känner mig som en människa igen :P Skönt att hon slapp dras med det längre iaf.
 Tfan jobbar lite idag. Han gick iväg när jag steg upp, 06:50. Har inte hört nånting än, så det har nog rullat på. Jag var och lämnade skrutten på dagis. Det gick bra ända tills bröderna E kom, varav den äldsta inte alls ville gå på dagis idag. Vinkelslip och tårar var det som gällde, så Aimée blev lite smittad precis när jag skulle gå. Men när jag 30 sekunder senare gick in igen, för att hämt mina vantar, så hade hon tystnat :) Det går över snabbt. Får se vad de säger när jag hämtar. Om 45 minuter :P

När jag kom hem slog jag nog nått slags personligt världsrekord i driftighet! Först tömde jag diskmaskinen, fyllde på den lite igen, diskade handdisken. Tog mig i kragen och letade fram mina träningskläder och Ipod:en och gav mig ut! Sprang bara en liten runda idag, det kändes i lungorna! Men gött när man kommer hem och känner att kroppen har fått anstränga sig, för en gångs skull :P Lyckades få en blåsa i hålfoten, hur är det möjligt?? Jag måste verkligen köpa nya skor.. :P Det löser sig nog. Tanken är att vi ska in till Växjö denna veckan.. :P Vi får väl se, men om vi kommer iväg så är det nog dags för nya skor..

Har hunnit duscha, äta mellanmål och dessutom sy ihop Aimées två nya tröjor! Symaskinen och stereon har gått glödhet här hemma :) Kul när man hinner med så mycket.

I eftermiddag ska jag ringa F-kassan med. Sköt på det imorse, och nu har de lunch, den kan vara fram till 13:00 om man har otur :P Hoppas att Aimée sover en stund i eftermiddag, så att jag kan prata i telefon utan att hon skriker jämte. Det bli lite svårt att koncentrera sig då...

Hitta på någon middag med kanske?

Jobberbjudande..

Jo, förutom de vardagliga saker som rullat på under dagen, så har jag fått ett jobb... Vi var på ica och handlade, när Tfans arbetsgivare ringde. De skulle träffas för att skrivapå nått papper, och han var ändå på väg till ica, så vi sågs utanför. Vår kära vän Gustav har sagt upp sig från städjobbet, och nu undrade Tfans arbetsgivare om jag kunde tänka mig att prova på det istället. Jomenvisst. Prova kan jag ju göra.  :)
 Så imon ska jag ringa till kontaktpersonen jag har på F-kassan, när det handlar om aktiviteter, och prata lite. Sedan kommer väl antagligen hon ringa till arbetsgivaren, och sedan får vi se hur det utvecklar sig. Det handlar om sex timmar i veckan, ibland extra lägenhetsstädning.

Ska lösa med nya tider på dagis med i så fall.. Vad mycket det blev :P Jaja, det löser sig.

Just nu vill Aimée inte somna.

Oväntat sms..

Ja. Här sitter man helt fredligt och glor på fotboll, osså plingar mobilen! Vem f*n skickar sms till mig mitt på kvällen? Jag har fortfarande inte blivit klok på det, kan jag avslöja.

Hej heter magnus bor i småland.. Hittade ditt nr på mitt gamla nr.. Funderade påvem du är? Ålder? Var du bor? Hoppas du vill svara.. Kram

Jag svarade att det var minst sagt ett oväntat sms, jag heter Fia och bor osså i småland.

Ålder?

Det var ju ett trevligt svar, tänkte jag. Nu skräms vi lite :)
24, tatuerad, piercad, gift mamma

Svaret lyder..

Det var ju synd

Jo! Verkligen, min mobil är ju en automatisk dejtingservice :P Den verkar funka dåligt bara, eftersom jag är en upptagen smula. Fast det är klart, den funkade ju bra när Tfan och jag blev ihop... Ny fon, inte samma skills. :)

Förresten så tycker jag inte att det är så synd om mig :) Trivs ganska bra här i min nedsuttna Ikeasoffa, i velourbrallor, med snacks och mannen som med jämna mellanrum surar på domarn.. Eller spelarna :) Mig går det verkligen ingen nöd på :)

Dessutom har jag bakat kanelbullar idag. Och gjort snitzel.. Eller hur det stavas :P

Fyndat!

Jo, idag har vi handlat hemma på ica. Vårt ica brukar ha alla möjliga blöjmärken, utom just Pampers, som Aimée använder. Men idag fick Tfan syn på två små ensamma Pamperspaket vid blöjhyllan, i rätt modell och storlek. Så vi passade på att köpa ett, eftersom vi aldrig vet när vi har möjlighet att storhandla... Kommer till kassan, blöjorna är inte införda i systemet, så hon går iväg och letar pris. När vi kommer ut kollar jag på kvittot.. Ett paket Pampers för.. 50 kronor?? Riight... Det var ju billigt.. :P Genast börjar vi fundera på om vi inte borde köpt det andra paketet osså.. :P

Nu lagar vi middag.

Pizzeriaprat

Glömde ju skriva om pizzeriabesöket.. När vi äter där brukar vi alltid beställa en tallrik pommes extra. Aimée brukar knapra i sig och dela med sig.. Idag hade hon t.o.m fixat ett nytt ord, boppa ! Det är när man doppar sin pommes i mammas eller pappas kebabsås :P Att man sedan mest tittar på pommes:en *?* och lägger den på tallriken, tar en ny, boppa, kanske suttar av lite sås.. Slöseri med sås och pommes :) För vem vill äta soggia pommes? It is an actual word!! Jag skrev det nyss :P Alltså finns det.
 Märks det att jag har varit uppe efter mitt läggdags? :D Det blir ändring på det. Byta kissblöja, sedan sova. Natti!

Fredagsförkylning.

Vi hade planer på att åka in till Växjö idag. Men igår kväll ville Aimée inte sova ordentligt, hon snörvlade och hade svårt att somna om. Dessutom hade vi storm, snö, regn och blåst. Så på morgonen var det snö överallt, blaskigt och eländigt, så vi stannade hemma. Vilket kanske inte var det bästa beslutet vi tagit, eftersom Tfan ska börja jobba den 6 februari, fick vi veta idag, och innan dess ska han ha klippt sig och shoppat jobbstrumpor :P Och helst ska vi gå på utställningen våra bröllopsfoton är med på..
Nu när Aimée går på dagis med så försvinner ju halva dagarna. Ska vi in till växjö så finns det två eller tre bussar att åka med. 08:25, alltså 25 minuter efter att Aimée börjat för dagen, men det går inte att komma hem förrän 13:25, alltså drygt 1½ timme efter att hon ska hämtas. Andra bussen in till Vxäjö går 11:30. Eftersom Aimée äter vid 11:15 på dagis, så måste hon hämtas tidigare för att hinna äta innan bussen går... Sista bussen går 15:00, inne i stan 16:25.. Tjoflöjt! :P

Jaja! Idag har vi iaf tagit det lugnt.  Vi har lämnat insamling, handlat, Aimée lekte lite i Bäckparken i det snöblandade ösregnet, men det verkade inte göra henne nånting :) Eftersom vi inte kom in till stan, så åt vi middag på pizzerian hemma istället för Napoli i Växjö. Gött!

Imon får kanske min mamma en ny bil. Ovanligt va? :P Denna gången blir det iaf en nyare bil, så nu kanske hon slipper att besöka verksta´n varje månad.
Mamma -"Den här har air condition!"
Jag -" Jaha?" *jag som i min enfalld trodde att bilar brukar ha det :P*
Mamma igen -"Ja! Som fungerar!" :D
Dessutom var den de har reserverat i silvermetallic. Låter det oväsentligt? Hon ville egentligen ha en svart, för att svarta bilar är fina, men på svart syns skiten mer :P Och bor man på landet, med grusvägar man inte kommer undan, så är det avgörande med en färg som gör smutsen så osynlig som möjligt.. Dessutom borde denna bilen ha hel vindruta, så om man sitter i passagerarsätet kanske man slipper att bli blöt i fortsättningen :P 
Mina föräldrar är underbara :D

 

RSS 2.0