Återfram..

Tbx.
Nu har jag varit på vårdcentralen, dagis och ica.
På vårdcentralen var distriktssköterskan lite förvirrad. Hon hade aldrig sett något liknande det jag har på min tå. Det kan aldrig vara bra :P Jag fick en tid till läkaren iaf, 14: april. Då ska vi prata om min mage med. Eller, huden på min mage rättare sagt. Jaaaa, jag vet att det är normalt att få lite lös hud efter att ha varit gravid, men jag ser fortfarande ut som om bebis kom ut för två veckor sedan. Det kan inte vara rätt, och det tyckte inte sköterskan heller. Fick t.o.m alternativ ifall jag inte skulle få hjälp genom vårdcentralen. Hon var väldigt bra.

Knatade vidare för att hämta Aimée. Hon satt och åt, och Tfan ringde så jag passade på att uppdatera honom om v.c-besöket. Sedan gick Aimée och jag till Ica. Jag hade glömt ta med  mig napp, så det var lite katastrof nästan hela vägen :P Men när vi kom hem somnade hon i vagnen efter att ha fått napp. Jag hann inte ens klä av henne. Så jag vet en skrutt som kommer att ha svettiga fötter när hon vaknar :) Fick av henne mössan iaf, och knäppa upp overallen lyckades jag med osså, utan att hon vaknade.

Nu ska jag slappa och göra ingenting...

Blahaa..

Jobbade igår.  Gick bra, fram tills jag hade två trappor kvar. Då gick moppskaftet av :P Eller, skaftet lossnade från plattan som man trär fast garnet på. Gick tillbaka till förrådet och letade efter extra mopp, men det fanns ingen. Så jag fick ringa chefen, som bestämde att jag fick avsluta för dagen, sedan skulle han låna mopp av den andra tjejen som städar. Men sedan visade det sig att hon skulle jobba idag på förmiddagen, när han hade tänkt att jag skulle avsluta, så då skulle moppen inte finnas tillgänglig förrän efter 12, och då har jag Aimée hemma och imon är vi inte hemma. Så! De två trapporna får vänta till nästa vecka, börjar med dem istället.

Annars var gårdagen mest seg. Tfan mådde illa under natten, och då vaknar jag eftersom han låter som när han skulle få anfall.. Inte kan jag säga till honom heller för senast jag gjorde det rullade han runt på rygg och fick ett anfall.. Så i stort sett ingen fick sova natten till igår. När jag sa åt Aimée att det var dags att stiga upp kontrade hon med ett "nääeee..." och rullade in sig i täcket igen :P
Vi avslutade dagen på Pizzerian, eftersom ingen av oss orkade hitta på middag..

Idag har jag lämnat Aimée på dagis. Det går riktigt bra nu. Knatar in utan att säga hej då ens.. :)
Jag har betalat räkningar. Nu sitter jag och väntar på att Vårdcentralen ska ringa tillbaka. Har problem med min ena lilltå, och nu när jag städar så skaver det så att jag får blåsor på ovansidan av tån, precis under nageln.. Najs! :P Om de bara kunde ringa nån gång, så att det blir överstökat någon gång.. Blä! Jag hatar att gå till vårdcentralen, av nån anledning.. Jag tjatar alltid på Tfan att han ska ta sig samman och gå dit för allt han kan ha problem med, kanske som kompensation för att jag helst aldrig går dit? :P Men idag tog jag mig samman iaf! Får se om de har tid att träffa mig idag.

Det kom paket från Babyshop med posten idag! Helt nya armygreen Nova Starbrallor till skrutten! De är så snygga, jag kunde inte låta bli. Efter att ha visat dem för Tfan och han höll med :) Jag skulle kunna tänka mig ett par till mig själv med :D
Men nu när jag syr så mycket till henne så finns det mer utrymme för snyggobraller :) På tal om det  så har jag en tunika planerad, sydd av 70talspåslakan är tanken :)

Nu borde de snart ringa från vårdcentralen.. :P

Vardagen är tillbaka.

Jupp, så var det  tisdag igen, fast att det känns som måndag, bara för att vi var lediga igår, hela familjen. Tfan jobbade, Aimée gick till dagis och jag jobbade. Lite knas att pulsa genom snö för att komma till dagiset idag bara.. Städningen gick bra. Störigt med en massa snö mellan trappuppgångarna bara. Jo, det plogades, men hela tiden där jag redan varit. Vid ett tillfälle fick jag flytta städvagnen för att vaktmästaren skulle kunna ploga som han ville. Det var inte den vanliga vaktmästarn, han har nog passat på att ta semester ju nu :) Han hade troligtvis plogat i omvänd ordning :)

Blah. Jag har ingen inspiration. Jag ska glo på Everest och dricka te. Natti!

6 år...

Idag är det 6 år sedan Tfan och jag träffades, det ni!

Annars har det varit lugnt. Var på ica, pulsade dit i snöeländet. Tfan har bakat och tvättat. Jag har lagat middag. Aimée har varit lite dagen efter idag. Flera bajsblöjor och lite halvdant humör. Ungen är inte van vid grädde och smågodis :P

Imon är det ju måndag, fast helg iaf. Vi ska kanske försöka få upp kökssoffan till sovrummet.. Så att den inte tar en massa plats i matrummet. Dessutom har jag fått en bänk av mormor och morfar. Det är typ en mindre kökssoffa, som stått i deras kök så länge jag kan minnas, och den är ungefär.. hur gammal som helst, de samlar på antikviteter. Så tanken är att den osså ska få plats någonstanns när vi väl får hem den. Den står hos mormor fortfarande, ihop med tre tavlor som hon gjort och jag valt... Jag kanske skulle ta ett snack med mamsen, så att vi kunde hämta grejorna någon dag?:)

Näe, det blir inte mer spännande än så idag...

En dag i staden..

Igår var jag inne i växjö. Hade terapi vid 13:30, men Tfan tyckte att jag kunde åka in redan på morgonen, så fick jag mer tid att göra alla mina ärenden.. Så det gjorde jag, lämnade Aimée på dagis och gick direkt till busshållplatsen. Var inne strax innan 10. Vi löste dagisproblemet med att Tfan hämtade på dagis och stannade hemma resten av dagen.

Upptäckte under dagen hur kräsen jag har blivit med barnkläder. Var inne på Lindex, KappAhl, Po.P, H&M, Åhlens och Krokodila... Köpte tunna vantar på KappAhl, strumpor, trosor och en tunika på Lindex.. Sedan hittade jag inte mer. Jo, inne på Krokodila hade de fått in Småfolk. Men alla deras kläder är så himla dyra, så det blev inget där inne.. Hittade en Adidasdress på Stadium på rea.. Annars blev jag mest uttråkad.. Jag har blivit hobbyskadad :P "Sån kan jag sy, den kan jag sy, det tyget har jag ju..." :P Minns första året med Aimée, då kunde jag lätt köpa allt jag såg. Allt var fint, sött och underbart.. Undrar vad som har ändrats?

Handlade det obligatoriska påskgodiset, strumpor till mig själv, tygbit på Emmaus och nya skor! Mina gamla sneakers möglade ihop efteratt jag använde dem i trappstädningen, så jag var i desperat behov av nya. Det blev ett par DC, vita med svart/kritstrecksrandig applikation på.. Snygga,snygga. Fast det känns mindre smart idag, när det ligger en decimeter snö över allt :P

Träffade Filippa på stattionen när jag skulle hem.. Filippa är alltså *håll i er* Tfans systersons flickvän... :D Himla trevlig tjej iaf, och det är alltid najs med bussällskap när man ska åka i 70 minuter. Nu fick jag sällskap i 60 minuter iaf.
Väl hemma hade Tfan lagat mat. Fisk och potatismos blev det. Dessutom fick Tfan en liten present igår. Köpte en liten bok om småkakor till honom. På söndag är det nämnligen 6 år sedan vi träffades :) Tänkte att det var min tur att komma med spontan överraskningspresent..

Idag verkar det inte hända något alls. Det snöar, kallt och blåsigt. Vi blir nog inne hela dagen. Ica har stängt. Tfan kanske kommer att baka lite. Jag har tänkt sy färdigt det senaste projektet, kanske lägga upp lite bilder på BDB..

Lågvattenmärke i bloggen...

Det var för många dagar sedan jag bloggade nu... Så jag kör väl en kort sammanfattning..

I slutet av förra veckan var Aimée och jag ute en massa. Det var fint väder, oftast iaf, vi cyklade, gungade, lekte i parken och hemma i trädgården.. Och det har jag nog redan skrivit en gång.. Skitsamma!
 I helgen gjorde vi ingenting.
I måndags började det snöa! Hela dagen bara snö,snö,snöööö....  Fast, mamma ringde på tisdagen, från sin mobil ståendes på en höjd i närheten av deras gård, hon hade snö upp till knäna och ingen ström.. :P Men jag pratade med henne idag igen, och nu har de fått tillbaka elen iaf.. Telefonen lär väl aldrig kopplas in igen, de har ju bara varit utan i tre veckor nu... Sån tur att de har så bra täckning där ute med, med mobilmast inpå knuten.. Näe, precis...

Jag har spenderat de senaste fyra-fem dagarna i förkylningsdvala. Börjar bli bättre nu. Jobbade måndag och tisdag. Idag var jag ledig, och passade på att sitta vid symaskinen.
Hämtade Aimée på dagis, gick hem låångsamt, lååångsamt. Mitt i avklädningen ringde mamma, pratade med henne i 10 minuter. Började plocka fram sygrejor, till Aimées stora lycka, sedan ringde telefonen igen. En kille ville komma och titta på madrassen och tv-bänken vi har ute på Blocket.. Jag messar Tfan, Tfan ringer upp. Sedan måste jag ner i källarn för att leta upp alla sängben och skruvar som hör till, då passar Aimée på att bajsa. Två gånger på tio minuter, så att man precis hinner upp, av med skorna, byta blöja, på med skorna, ned i källarn, börja greja, kör hela proceduren en gång till.. :P
 Till slut ger jag upp. Aimée somnar framför tv:n. Jag funderade på om jag skulle ta mig en titt på madrassen. Den bar vi nämnligen ut i garaget i helgen. Vi har dessutom inget normalt garage, utan med fyra plankväggar och ett tak som hålls ihop av två fönster. Knappast något som håller fukten ute så här i snötider... Men, mitt i kyckingrensandet kom killen och tittade på madrassen, lastade upp den på ett släp täckt av snö, tackade nej till tv-bänken och gav mig pengar. Tack joo!

Sedan har vi ätit middag, duschat, handlat. Väldigt spännande. Imon ska jag in till Växjö. Terapi är det, och jag har femtusen ärenden som ska hinnas med och orkas tas tag i.. Tömt kameran har jag gjort med, men jag orkar inte lägga in nått på BDB..
Dessutom har jag tandvärk, men den har jag planerat ska gå över...

G´natt.

Åh, jo! Grattis till jobbet!! Städa är helt sjukt najs :D


Irriterande..

När jag hämtade Aimée på dagis igår, sa jag till att nästa torsdag behöver hon stanna längre, så om det gick bra kunde jag lämna henne 11:00 så hämtar Tfan 16:20. Det skulle gå bra, sa personalen jag pratade med, och det hela blev uppskrivet på kom-ihåg-tavlan.
 Idag när jag hämtar henne kommer en annan personal ut, väldigt bekymrad och säger att om det verkligen inte går att ordna så får hon stanna på eftermiddagen nästa torsdag, men de ser helt att hon inte gör det, med risk för bakslag... Va fan?? Jag svarade att det går inte att ordna, jag ska åka från byn 11:25, då hinner jag inte hämta Aimée innan för hon hinner inte äta klart på dagis, och hinner inte äta mellanmål hemma. Om jag inte hämtar henne innan lunch, men då är det ingen större mening att hon går dit alls den dagen. Dessutom jobbar Tfan, som normalt folk, mellan 07:00-16:00.. Jag trodde att det var just detta dagis var till för? Annars kunde jag ju ha henne hemma hela dagarna.. :P

Jag blir bara så trött, varför kan de inte säga till med en gång, istället för att ha konferens om det hela dagen?

Gah! Får se hur vi löser det. Nu ska jag iaf byta bajsblöja..

Puh!

Idag har jag städat den sista trappstädningen för veckan. Bleä. Jag känner mig halvdöd. Svettades och frös om vartannat under städningen, fick det sista passet gjort på 2½ timme. Hasade mig hem, till Tfan som låg i sängen och kryade på sig. Han har varit hemma både igår och idag, för sin förkylning. Så irriterande! Hoppas att vi inte smittade mamma och pappa med. Har inte fått nått mejl om det än, så antingen så är de så sjuka att de inte orkar kräla till datorn, eller så har de fullt upp med vardagen. Jag hoppas på det sista...

Vi hämtade Aimée på dagis, fick vänta på henne för hon hade fullt upp med fiskgratängen när vi kom. Försökte få ner henne i overallen medans hon berättade för alla som ville lyssna, och några till, om hennes "mommå"  och "fåffa" som var och hälsade på henne i söndags :) Knatade bort till ica, och precis innan vi kom hem, däckade skrutten i vagnen. Jag däckade på soffan. Fick sova nån timme, vilket var skönt, men när jag vaknade så kändes det som att jag lätt kunde sovit två, tre timmar till...
 Efter middagen på eftermiddagen gick vi ut en stund. Aimée hade fått längre sovstund än vanligt mitt på dagen, så för att underlätta nattningen rastade vi henne lite. Var ute 40-50 minuter, plockade lite torra grenar, gick lite nere vid ån och tittade.

Ikväll tog vi tag i nattningen igen. Nu när hon har varit sjuk, så har hon inte velat somna. Hon har gnällt och skrikit  i en timme varje kväll, om vi inte har burit henne i famnen tills hon somnat... Men ikväll var det slut på det. Det tog 40 minuter, men till slut gav hon upp, tystande och la sig ner och somnade. Problemet är inte att hon blir ledsen eller rädd, utan arg. Det ihop med hennes envishet gjorde den senaste veckans nattningar påfrestande.. Men nu är vi tillbaka i det gamla igen. Gött :D

Imon ska Aimée till dagis. Tfan ska försöka jobba, och jag ska bara vara ledig. Förra veckan trodde jag att jag skulle få ledigt, men så kom utflyttningsstädningen... Denna veckan har jag inte hört något, och jag hoppas att det inte blir något. Det är jättekul att ha ett jobb att gå till, speciellt detta, för jag trivs, får vara ifred, och när någon väl säger något är det nästan bara positivt. Men jag är så trött.. Samtidigt så har jag lyckats ta mig iväg denna veckan, lite stolt är jag över mig själv. Mitt gamla jag hade bara dragit täcket över huvudet, sovit vidare och stängt av mobilen.

Segar framför tv:n nu. CL-fotboll, Tfans favvolag mot varann. Själv ska jag läsa sybloggar :)

Dassigt kalas

Idag har mina föräldrar varit här. Väldigt trevligt, som vanligt. Fast varken Tfan eller jag är särskilt pigga, tydligen. Tfan mår sämst, på sin födelsedag. Det är smittan som Aimée fick av sin kusin på förra kalaset. Hon börjar bli bättre, hostar och snorar, men är pigg som hon brukar.

Tfan fick en Nick Hornby-bok och Soppor, Bröd och Röror av favvobakboksförfattarna.. Vilket långt ord det blev :P

Aimée hakade upp sig på det nya ordet hon lärt sig, så hon gick hela dagen och sa "fåffa,fååfaaa, fåffa", morfar alltså. När de skulle åka hem så sa Aimée "Hejj ååå, näe!" :P Det är inte roligt när gästerna åker hem och allt blir vardag igen :)

"Fåffa, bil! " :D

Tfan pratade med sin farbror i telefon en stund idag med. Det första Aimée säger är "Mommo?"
 Näe, pappa pratar med sin farbror..
"Fåffa?" :D

Mamma hade med min gamla docksäng idag. Aimée visste direkt vad man skulle ha den till. Det blev våningsäng. Man bara bäddar kudde, liten kudde, docka, täcke, docka osså täcke igen.. Det känns lite varmt :)

Men fy! Jag har så ont i halsen! Och jag som ska jobba imon. Bleä! Jag är motiverad.

Tfan är mer sjuk. Alltså är jag pigg nog att jobba så länge han inte stannar hemma. Det kommer han troligvis inte att göra, det är  mot hans principer :) Det är mot Tfans principer att bli sjuk över huvudtaget :P

Nu är det MotoGP, motorcyklar som kör runt,runt. Vroom! Ungefär så avancerat som min hjärna orkar med nu.

Familjen städar..

Jo, jag tackade ja till att göra en utflyttningsstädning denna helgen. Den genomfördes idag. Fy f***n vad jag inte kommer att göra mig frivillig till det igen! Eftersom Tfan var ledig idag, de flesta är ju det på lördagar, så gjorde han sig frivillig till att hjälpa till. Tanken var att han skulle stanna så länge som Aimée tillät.
Vi drog igång vid 09:30, med att släpa bort alla städgrejer från förrådet till lägenheten. Idag var det en tvåa som skulle saneras. Verkligen rätt ord. Brukar folk inte "vardagsstäda"?? Om man spiller något på diskbänken, så tar man disktrasan och torkar bort det? Låter det bekant kanske? :P Tfan stod i köket i fem timmar! Under tiden plöjde jag igenom resten av lägenheten. Fönster skulle torkas på ut och insidan, lister ska torkas, dörrar ska torkas... 
    
Toaletten var typ 2*2 meter, men tog en timme att städa. Jag hade nog kunnat spenera en timme till där inne, frågan är bara om det hade synts.. Aimée skötte sig jättebra. Men så kom två bajsblöjor i tät följd, och vi hade bara fått med oss en extra, så Tfan fick gå hem med Aimée utan blöja, sätta på blöja, gå till ica 20 minuter innan de stängde och sedan möta mig. Jag hann med det sista under tiden han var iväg. Dammsugaren passade på att tappa sin slang under städningen, så köket och hallen blev inte dammsugat, men sopat och torkat iaf.
 Vi jobbade drygt 11 timmar i lägenheten idag. Då lämnade jag ändå städgrejorna där. Ska flytta dem imon, min ena höft är helt kääs..
  Innan har jag bara städat efter hantverkare, och hur mycket jag än klagade på rörmokaren, så tror jag faktiskt att jag föredrar rörmokar-städ framför flyttstäd. Det blir en helt annan sak när man städar efter föredetta boende..

I fredags var Aimée och jag med Tfans bror och hans ena dotter i Nybro och handlade. Det var skönt att komma hemifrån en stund. Även om det bara handlade om två timmar :) Fick hem blöjor, och det är ju alltid bra. Handlade till morgondagen med. Då kommer mamsen och pappa hit för att fira Tfans födelsedag. Älsklingen fyller ju 31 imon :)

Förresten!! Aimée har ju sagt mormor en tag nu, eller, mååmåå, som hon själv låter :) Men, idag frågade jag henne om hon visste vilka som skulle komma och hälsa på imon. Mormor och morfar säger jag, fåfaa säger Aimée :D Hon pratar så himla mycket nu, det går inte att hänga med. Vi kommer på oss med att försöka förstå vad hon säger, när vi kommer på att hon faktiskt säger orden.. :P
 
pampam - vantar
tumma - tumme
taff - saft
oscht - ost
toa - toa
tuppe - tutte, trots att vi föräldrar säger napp :P
nina - Lina på dagis
gocka - docka
agn - vagn
dadisch - dagis
gummgumm - gummistövlar
gungung - gunga
Tuu-a - Tuva på dagis

Och snart blir hon två år. Det är helt.. sjukt :)

Vardag igen..

Jupp. Skönt med vardag :)

I söndags hade kalas här. Det var gemensamt födelsedagsfestan för Tfan och Anna, Tfans brors sambo.. *puh!* Bara Tfans släkt. Vi var 12 vuxna, plus tre barn ålder 18 månader till snart 6 år, plus två 6 månaders... Gah!!! Vi fick plats, men det blir varmt fort, och jag får desperat rökbehov väldigt snabbt :P Mycket folk i vår tresitssoffa, på golvet, runt bord, små bebisar på golvet. De är bara två, men ändå lyckas de vara överallt, akta fötterna!! :P

Jaja, det gick bra. Alla var glada, blev mätta, ingen blev sjuk förutom den som var förkyld redan när han kom.. :P

Idag har jag jobbat. Kallt som fan när jag gick hemifrån, så jag hade extra brallor under jobbarbrallorna... Men så fort jag kom in i trapphuset och städade så blev jag svettig istället.. *suck* Men jag fick iaf gjort det jag skulle idag, hann hem och äta lite innan vi skulle hämta Aimée på dagis. Tfan var hemma idag, vår chef återhämtar sig fortfarande från Vasaloppet :)

I lördags blev jag äntligen färdig med det senaste syprojektet! Började ju med ett par byxor till Aimée, för typ två veckor sedan. Sedan började jag jobba och all tid försvann! Men, i lördags bestämde jag att hon skulle ha just de byxorna på kalaset. Så jag var tvungen att sätta igång. Ibland behöver man en kick i butten :D
Jag började kl 21, höll på fram till 22, för då skulle jag kolla på American Hotrod, jag är trots allt "raised by raggers" (jag menar "veteranbilsentusiaster" ,naturligtvis). Så jag nålade under tiden jag tittade på det, och sydde i reklampauserna :P Men de blev iaf klara! Lite knas blev det i omgångar, men det skriver jag om i sybloggen istället. Så fort jag har tömt kameran. Det är inte ikväll.

Imon ska jag jobba igen. Sedan är jag leeeedig!
Tjo! :D

RSS 2.0