Jobbig natt..

Usch! Hade svårt att sova inatt. Hade förvärkar när jag gick och la mig. Tfan hade handen på magen och sa att bebis rörde sig där inne, men jag kunde bara känna förvärkarna.. Till slut la sig magen som den skulle, men då hade jag träningsvärk istället. Det tog nog en timme innan jag kunde somna, sedan vaknade jag under natten med ont i ryggen. Jag antar att jag har snedbelastat under förvärkarna igår. Dessutom kommer magen igång med så mycket värkar, så jag fick stiga upp extra bara för att gå på toaletten..
 Till slut vaknade jag av att Tfan steg upp, en stund senare gick han till jobbet. Kändes ganska lugnt, tills jag kom på att nu för tiden börjar han kl 06:00, så klockan var 05:50, en hel timme innan det var dags för mig att stiga upp :P

Hittade Aimées vante på dagis när jag lämnade henne imorse. Det var ju bra. Å andra sidan viskade en dagisfröken något till Aimée precis när jag skulle gå, som gjorde att hon fick ett mammautbrott. Tack så mycket.

Läste Annika Lantz bok igår innan sovdags. Innan sonen kommer ut ältar hon att hon minsann bär på 13 kg extra... 13 kilo!! Jag hade varit lycklig om jag klarat mig undan med 13kg.  Bara själva graviditeten väger 12.5kg. Lägg sedan till extra vätska i kroppen, några kilo för att du inte kan röra dig som du brukar, och ett par kilo orsakat av onyttigheter och extra mat du unnat dig under de senaste nio månaderna. Nu menar jag inte att det är fel på en om man inte skulle gå upp över de där 12.5kg, men det är mycket vanligare att gå upp bra mycket mer än det. Att gnälla över 13kg känns fånigt..

Jag är glad om jag kan hålla mig under 20 kilos-strecket denna gången. Jag kom inte upp i det under förra graviditeten, men jag är väl medveten om att jag kommer att bli större denna gången. Magen ligger redan fem veckor före i storlek, och nu kan jag inte ens promenera till ica p.g.a förvärkarna. Gravidgympa är inte att tala om :)

Den motion jag tänkt klara av idag är gå till frisören och se om de har någon tid för mig idag. Sedan ska jag hämta Aimée på dagis. Det är det nödvändigaste. Förhoppningsvis ska jag kunna vara ute med Aimée en stund med, så att hon får leka av sig.

Nu måste jag äta något...

Tröttsamt, men snygg :)

Det funkade inte så bra att sy.. Jag höll ut i 90 minuter. Men sedan var min redan gravidtäppta näsa full av tygludd, och så fort jag reste mig för att nåla/stryka/klippa/gå och kissa, så gick förvärkarna igång. Så jag satte mig vid telefonen med fralla och O´boy istället :P
 Pratade med mamma, som inte alls var och shoppade idag, utan bara hade femtusen saker att göra på jobbet innan hon skulle hem, och därför inte svarade när jag ringde på förmiddagen.

Blev dessutom glad när jag hämtade posten idag. Min jacka och en tröja jag beställde förra veckan hade kommit! iofs så var avi:n försenad, så ska man vara petig hade jag kunnat hämta paketet redan i fredags. Ifall posten gjort sitt jobb, vill säga. Nu fick jag gå genomfrusen hela helgen istället. Härligt. Men de kanske tänkte att jag skulle uppskatta min jacka mer om jag fick frysa lite? Det var iofs tanken när jag beställde den, att jag skulle slippa frysa, eftersom jag tycker det duger med att vara gravid. Meeeen, vad vet jag. Nu har jag iaf min nya jacka, fin färg och varm, nu ska jag bara komma över det faktum att det ser ut som om jag har en badboll på magen. Men Tfan och jag kom överrens om att det är ett problem som alla gravida har, min bonus är att min jacka är fin :)
 Tröjan som jag beställt var tveklöst snygg, och jag blev lycklig :) Jag må ha förvärkar som gör att jag knappt vet vad jag heter, men jag är snyggt klädd samtidigt!

Gick och hämtade en glad Aimée på eftermiddagen. Blev bjuden på Meandi-party. Alltid trevligt när man inte glöms bort ;) Sedan fick jag ett inre utbrott när det visade sig att en av Aimées fingervantar var borta. Helt väck, ingen visste var den var eller om hon ens haft den på sig när de var ute på förmiddagen.. Så jag blev tillsagd att gå ut och leta! Morr. Jag letade, ingen vante. Det är väl självaste fan, rent ut sagt, att vi föräldrar hela tiden blir tillsagda att kläderna ska vara namnade, och de ska ha bra kläder, extra kläder och skor, men tydligen är det omöjligt att hålla reda på en vante.. Nu skiter jag faktiskt i om det är många barn och så vidare, min unge har ett par vantar, de har hon på dagis, så nu har hon bara en vante. Grattis. Hoppas de hittar vanten imorgon. För jag bort som bekant i skogen, här säljs inga vantar.

Den där vantepisoden gav mig förvärkar. Då visste jag inte att nya tröjan som då låg på ica och väntade, var sjukt snygg, så jag kunde inte glädja mig med det just då.. :P
Men Aimée är världens snällaste unge, och gick fint hem hela vägen. Lekte i vattenpölarna och plockade buketter av blad..

Beställde mer garn till Tfans vantar, så att de blir färdiga innan det blir vår :) Det lär bli mycket stickat här innan bebis kommer. Jag hade ju planerat att sy, men det verkar inte funka så bra med förvärkarna...

Dagen efter..

Tar igen mig efter gårdagens bussresor. Tfan tog Aimée till dagis tidigt imorse, innan han gick till jobbet. Jag ska hämta henne vid tre. Innan dess ska jag göra.. ingenting.. Tog sovmorgon till nio. Det behövdes verkligen.
 Men nu är jag uttråkad. Ringde mamsen, men hon svarade inte, så hon är nog på sin efterlängtade shoppingrunda :) Jag vill osså meeeed!! Men jag måste vila.

Hur ska jag lyckas med allt som måste göras innan bebis kommer, om magen ska bete sig på detta viset fram till leveransdatum? Gah! Jag blir stressad.. Näe, det får jag inte bli, då får jag förvärkar.. *suck*

Största frågan är nog varför jag sitter här och gnäller när jag kan sitta vid symaskinen? :P Eller hämta posten..

Snudd på arbetsdag.

Jodå, jag åkte hemifrån i vanlig ordning, efter att ha tvingat iväg mig själv :P Jag hade inte alls lust med något över huvudtaget idag. Men iväg kom jag, in till stan, med en bebismage full av förvärkar. Knatade ner på HM, shoppade strumpbyxor, eftersom jag fått klänningsdille :) Pocketbok på Åhlens blev det med, Annika Lantz 9½ månad. På väg mot stationen höll förvärkarna i sig, och jag började inse att det här inte skulle gå. Kollade busstiderna, men det gick ingen buss hemåt förrän 17:55, då var klockan 14:30. Så jag tog bussen till Alvesta istället. Träffade mamsen och syster på byn, informerade mor om mitt kroppsliga tillstånd som i sin tur informerade mig om att jag inte fick jobba, i stort sett :P
 Jag passade syster medans mamma handlade, sedan åkte vi till lägenheten, fikade lite, mamma diskade och plockade ihop väska till syster. Mamma skulle ta med syster hem till dem igen, bara lämna mig vid bussen först. Vi hann precis :P

Väl på den överfulla bussen ringde jag till Tfan. Frågade vad han hade för sig, laddade mobilen sa han. Skulle jag med behöva, för jag hade bara en batterifnutt. Har du laddaren med dig då, undrade Tfan.. Näe, men jag kommer hem ikväll :P Tfan blev överraskad, glad över att slippa vara ensam, men inte lika glad för mängden förvärkar..

När jag väl kom hem till byn blev jag tvungen att knäppa upp jackan för att min mage skulle få plats. Den får en helt annan form av förvärkarna. Dessutom finns det få saker som är värre än att vara gravid och ha mycket förvärkar.. Det skulle i så fall vara gravid, förvärkar, kissnödig och tvungen att promenera för att komma hem till toan.. Där har ni mig 19:10 i eftermiddags..

När jag väl tagit mig hem, satt Tfan med Aimée vid marbordet. Kvällsmat! Jag höll mig undan, för att Aimée inte skulle få ett mamma-anfall innan läggdags. Å andra sidan råkade hon se min ryggsäck i hallen när Tfan borstade hennes tänder. Hon tyckte det var konstigt att mammas väska och skor var hemma, när mamma jobbade.. :P
 I säng kom hon iaf, och nu sitter vi här. Trötta klubben. Fastställt är dock att det blir inget jobbat för Fia innan läkarbesök 6 oktober. Det kan ju vara influensan vi har nu med, som gör mig känslig, men vi vill vara på den supersäkra sidan. Vila står på schemat.

Ökning..

Mina läsare ökar! Trevligt! Knas bara att jag inte har en aning om vilka som läser :P

Igår jobbade jag. Började 09:30, syster hade inte vaknat och när hon väl gjorde det var hon inte riktigt kry. Det var något med blicken igår.. När hon väl kommit upp och vi hunnit med de första morgonbestyren, kom naturligtvis rörmokaren och skulle grejja. Så vi åkte med mamsen ut till skogen. Åt mellanmål, sedan lekte hon på rummet, åt middag och sov sedan från 16:00. När jag åkte till bussen 20:10 sov hon fortfarande. Inte särskilt ansträngande arbetsdag, om man bortser från alla förvärkar. Men jag ska ju jobba imon med, och då kan det vara fullt ös..
 Det var iaf skönt att få komma hem samma dag man jobbar. Få sova hemma, vilket jag gjorde, som en stock..

Idag har vi varit på macken och hämtat ett klädpaket till mig :) Har hittat ett bra mammaklädmärke, som för tillfället gör sitt bästa för att ruinera mig :P Sedan hem för att lämna paketet och hämta insamlingen, till ica, kasta insamling och handla. Cykla hem med överfulla cyklar, lämna varor. Cykla bort till loppis. Aimée fyndade två lastbilar för 1kr styck. Jag hittade en fin träskål för 45kr. Sista öppethelgen innan vinteruppehållet. Våra kära loppisinnehavare åker till Nya Zeeland för att umgås med familjen och öppna en likadan butik där :)
 Vi avslutade utestunden med ett besök på lekplatsen i Bäckparken. Hem och åt mellanmål. Sedan däckade vi i soffan. Tfan med förkylning och jag med gravidkrämpor. Bara Aimée som är pigg :P

Appropå mammakläder. Jag hittade en vinterjacka på nätet för en "normal" peng. Den tog slut, skulle komma in i lager veckan efter. På onsdagen kom den äntligen in, jag beställde med en gång! Igår skulle jag visa mamsen vilken jacka jag beställt, och då var jackan slut i alla storlekar utom small! Knas, två dagar! :P Vilken tur att jag tog mig samman när jag gjorde.. :P
 Nu ska jag kolla vad ungen håller på med,..

Mvc

Jodå, det var mvcbesök idag :) Inget sfmått idag. Jag som tyckte det gjordes hela tiden förra gången :P Fast å andra sidan tyckte jag att jag var där varannan vecka med :)
 Det blev iaf kisseprov, blodprov och lyssna på hjärtat. Allt utom järnet såg bra ut, så nu är jag på järntabletter. Jag som klarade mig helt förra gången! Jaja.. Jag hade iaf fått ner blodsockret, fick varning vid förrförra besöket. Har ju ingen lust att få grav.diabetes bara för att jag har svårt att slita handen ur godispåsen :P Men det såg bra ut, vilket var väldigt skönt.
Jag hann gå in på apoteket och hämta ut tabletterna med innan bussen skulle komma. Skulle var det magiska ordet, eftersom bussen skulle kommit 12:45, och kom 13:03.. Bra jobbat, länstrafiken! Kom några minuter för sent vid dagishämtningen, men Aimée verkade inte lida :)

Väl hemma surfade jag lite, och såg att jackan jag suktat efter hade kommit in i lager igen! Så det blev en sådan och en liten tröja råkade visst dimpa ner i varukorgen med :P Men det är kul att vara gravid när man hittar fina kläder!!! Eller, ja, det underlättar iaf :)

Imon får vi kanske besök av Becky. Det är planerat så iaf, vi får se hur dagen utvecklar sig..

Pratade med mamsen med idag. Hon berättade om tanten som sålde huset till dem, men det är en annan historia.. :) Hör nu ska jag gå och lägga mig. G´natt!

Guldkorn!

Fick paket på posten idag! Tre böcker, varav två till mig :) Knitted by Me, sjukt mysig stickningsbok, och Nemi del 6, all in colour :) Det var med en Rocky volym 14 med, men den är Tfans, så därför behöver jag inte köpa en egen :)
 Blev mastodontinspirerad av stickboken, men jag måste avsluta Tfans vantar först. Det funkar inte att sticka två grejor jämnsides, man hamnar i otakt på något vis, och det mer avancerade arbetet blir alltid lidande på något vis..

Vaknade av att Tfan gick till jobbet imorse. Jag blev lite smått irriterad, eftersom han var skittrött igår när han kom hem, inte riktigt frisk och hade illamående attacker. Jag anser att det är bättre att stanna hemma med en gång, för förra gången han lät bli att stanna hemma var han krasslig i två veckor.. 20 minuter senare kom han hem igen och kröp ner i sängen.. Vad var det jag sa, tänkte jag, flinandes för mig själv :P Hoppas han frisknar till nu.
 Mitt munsår har kommit tillbaka. Irriterande! Precis runt piercingen i överläppen. Morr! Kan ju inte jobba när jag har det, eftersom syster inte har fått herpes och absolut inte får bli smittad. Det går inte att säga till henne att låta bli blåsorna, vilket i sin tur gör att alla som jobbar med henne är i smittozon. Inget najs alls...

På tal om åkpåsen jag förälskat mig i... :P Tfan tyckte att vi kanske kunde vänta med att boka och betala den tills vi betalat månadens räkningar. Han är så förståndig :) Tur att någon är det här hemma med jämna mellanrum. Annars tyckte han att vi kunde ju köpa topsettet osså, och bara sälja det rosa canvassettet.. Say what??! Här säljs inga rosa topset säger jag bara! :P Jag är en smula förälskad i mina saker :P

Igår hade jag Aiméejour :P Tfan var så dassig när han kom hem, så jag fick inte ledigt så heller :P Jag tog med mig Aimée till parken för kana och gungning, sedan cyklade vi till ica. Var borta en timme efter middagen, och Tfan kunde passa på att vila (sova) en stund innan det blev dags för bad och nattningsproceduren...

Idag ska jag till mvc. Faktiskt, jag har kollat kallelsen flera gånger, och det är idag. Det är jag säker på :)

Fick ännu en kommentar för Aimées kläder idag. Det är ganska vanligt förekommande faktiskt, men så lägger vi extra tid och energi på att Aimée inte ska ha illrosa H&M på sig hela tiden :P Det brukar bli en del "märkes" blandat med hemsytt. Idag var det en klassisk kommentar,
dagispersonal; Vilken fin tröja du har idag Aimée. Har mamma sytt den?
Aimée; Ah, mamma sytt den!
Mamma; Näe, det är faktiskt pappa som köpt den!

:P. Oftast när de tar "fel" så är det faktiskt plagg som Tfan köpt eller valt :) Idag var det en blommig Molotunika, inte en av mina favvisar, men så är inte jag enväldig härskare av Aimées garderob :)

 Dagisfröken tyckte att jag borde starta eget, och sälja barnkläder. Det är en väldigt rolig kommentar att få, särskilt eftersom den återkommer *egoboost :D* Men jag misstänker att det roliga med syeendet skulle försvinna lite om det blev för mycket.. Men! Jag tar gladeligen emot beställningar! :)

Nu ska jag se om Tfan vill läsa sin bok..

Ooops :P

När jag hade duschat och fixat till allt som ska på och med, och skulle plocka ihop handväskan med ipod och mvcjournal, fick jag synd på min kallelse.. Och jag ska faktiskt inte till mvc förrän imorgon :P Hehe.. Knas.
Men knasigast kändes det att ringa dagis och säga till att jag skulle hämta Aimée vanlig tid och lämna länge imon istället :P Jäjä! Så det kan bli.... :P

Mödravården...

Jodå. Idag bär det av till mödravården i Lenhovda. Irriterande att vara tvungen att åka dit för att åka på 30 minutersbesök.. :P Men tydligen går det inte att ta med våra journaler till Alstermo :P

Ska iaf mäta sf-mått.. Hjärtljud och blodprov var det med. Huvva! Är inte speciellt förtjust i blodproven, men vem är det, egentligen? Det ska nog gå bra. Bebis är igång som vanligt. Igår, mer än vanligt... Det känns som om denna bebisen är mer aktiv än Aimée var. Jag som tyckte att hon var igång hela tiden. Eller så kan det vara så att jag led mer av att vara gravid förra gången, så att jag hade fullt upp med att må dåligt och inte märkte Aimée på samma sätt som jag gör med denna bebisen. Denna gången mår jag riktigt bra. Jag njuter av att vara gravid på ett helt annat sätt, och är inte alls lika chockad av graviditeten som förra gången.. Att jag fick en superfin gravidklänning på posten igår, gör saken ännu bättre! :)

Aimée är på dagis. Hon fick naturligtvis ett "Inte-vila-dagis"-anfall när jag skulle gå. Normalt sett så hämtar jag henne efter att hon ätit, innan vilan. Men ibland ska hon stanna längre, och måste då vara kvar över vilan. Detta har blivit ett mantra för henne, inte ila dagis,inte ila dagis  Vilket blir lite jobbigt precis när man ska gå. Värst är det nog för personalen när hon börjar på det mantrat precis när de ska äta :P Men det har blivit mycket bättre, och det är sällan det kommer fram. Nu blir det tyvärr flera långa dagar denna veckan, men samtidigt måste hon lära sig att varje dag inte är den andra lik. Det kan hända nya oväntade saker, utan att världen går under.. Det brukar iaf aldrig hålla i sig någon längre stund, och hon är nästan alltid på gott humör när jag hämtar henne, oavsett om det är övertid eller inte..

Igår skulle vi fått besök av Becky, men det blev inställt. Hoppas på att hon kommer förbi idag. Kunde vara kul, eftersom vi inte setts sedan vi var på öland senast.. Då var det ju fint väder! Sol och bad! Känns som hundra år sedan :P Kunde vara roligt att träffa henne innan magen tar över min excistens :P

Ska sticka vidare på Tfans vantar, en gjord, en kvar :)

jo, just det..

Nämnde jag att man lätt blir shoppoholic när man ligger hemma i soffan och tycker synd om sig själv? Jodå, då det är minst passande eftersom man tjänar minst pengar i tvsoffan! Jo, jag lovar.. :P

Iaf dessa har fastnat i min shoppingnerv...


Det gröna toppsettet med tillhörande åkpåse, till bugaboovagnen som står snällt och väntar i långgarderoben som så småningom ska bli bebisrum.. Jag tycker att det känns som om bebis behöver ett matchande set som inte är rosa... Men, nu är det väntetid till februari tills man får settet, vilket är ganska lagom, eftersom bebis kommer i januari.. Och var ska jag hitta dessa små slantar då?  Hjärnan hittar på fem tusen olika ursäkter, som att vi har ju inte shoppat så mycket till bebis än, och spjälsäng har vi ju redan, skötbord med, så egentligen har vi nog pengar över, yadiyada.. :P
Vi får väl se. Jag får rådfråga med Tfan. Fast det brukar sällan hjälpa.. "Gör som du tycker", brukar han råda mig.. :P

Nu ska jag sticka, innan jag bestämmer att mamma har tid för ett telefonsamtal..

Tackes Fiiii...

Just nu skulle jag ha varit på väg från jobbet ner till Alvesta centrum för att åka bussen till stan och vidare hem. Men så är inte fallet denna helgen. Vaknade med känslan av vadd i hjärnan igår morse, plus en brusten blåsa på överläppen. Härligt värre.
Vi var ute lite igår istället. Grillade korv och hade mys, sedan kraschade jag på tv-soffan framför Man U- Chelsea. Stickade på ett par tumvantar till Tfan medans jag led av frossa och värmeslag, så när fotbollen var slut gav jag upp och gick och la mig. Sov 90 minuter innan jag gjorde familjen sällskap i kvällsrutinen med dusch och bad, och kvällsmat. Dessutom var det min tur att natta, så jag gjorde det innan Tfan fick sällskap igen.
Nu för tiden funkar nattningen väldigt bra, jämfört med i somras. Ett tag satt vi en timme på hennes rum innan hon somnade, sedan slutade det ändå med att en av oss fick sova på en madrass i hennes rum, för att en av oss skulle få sova ordentligt i dubbelsängen... Madrassen funkade osså som stopp för att en viss tjej skulle vandra in i vårt sovrum och störa allas sömn med bök i vår säng :P
 Nu lägger vi henne mellan 19:30-20:00, säger godnatt, klapp på kinden, sedan går den som nattat ner igen, och Aimée somnar.. Sjuk skillnad! Men största anledningen till att det funkar igen tror jag är just att vi har hållit på våra principer. Just att när mamma och pappa har bestämt att det är läggdags så är det så. Man sover i sin egen säng, och man ligger där hela natten. Trots att vi i somras osså kände att det lättaste bara hade varit att låta henne komma in till oss och sova där, men sovrummet är väldigt viktigt för mig, och jag vill kunna sova själv, utan vassa barnfötter i ryggen. Nog för att det är mysigt ibland, men inte när jag ska upp till jobbet på morgonen :)

Hmm... Känns som om jag avvek från ämnet där en stund :P Iaf. Idag är jag hemma och botar mig själv med varm chokladmjölk, i väntan på rörmokaren som ska komma och fixa nytt expansionskärl. Tfan lämnade Aimée på dagis tidigt idag, och hon ska vara där samma tid som om jag hade jobbat. Förhoppningsvis hinner jag krya på mig lite under tiden.

Jag antar att jag har en dejt med Tfans tumvantar idag :)

läckage..

Efter förra inlägget fick Aimée ett utbrott, eftersom vi inte anser att det finns någon poäng med att ha film igång i tv:n om fröken som bestämt skulle se filmen, inte ens tänker befinna sig i samma rum :P Det slutade med att utbrottet gjorde henne en smula trött, och hon somnade i mitt knä.

Under tiden Aimée sov, tog Tfan och jag tag i luftningen av elementen i huset. De har inte blivit riktigt så varma som de borde sedan vi satte igång värmen igen efter sommaren, och då brukar det behövas en avluftning. Det gick smidigt, enda tills en stund efter själva luftningen, när Tfan skulle ge sig på att baka.. Då upptäckte han vatten på diskbänken, som kom från... Taket.. :P Till historien  hör att jag precis efter att luftningen gjorts tyckte mig höra ett väldigt droppandes från väggen bakom diskbänken, men när jag sa det till Tfan så trodde han bara att jag hört vattnet som kommer ut från expansionskärlet på vinden, ut på taket. Nu visade det sig att röret upp till expansionskärlet var sönderrostat i en fog, och där rann det vatten från flera ställen. Som väl är så var röret, med tillhörande fog, inbyggt bakom plank och hyllor i en liten garderob i vårt sovrum. Så Tfan kunde med guidning från min pappa Uffe, riva ut och leta upp problemet.

Det slutade med att vi fick tömma systemet på vatten, vilket betyder att vi nu inte har någon uppvärming innan måndag, när alla rörmokare går tillbaka till jobbet. Men, kökstaket är torrt igen iaf :)
Det är härligt med hus :P

Dessutom passade Aimée på att vakna och kissa ner sig och soffan.. Varför skulle hon hålla tätt när inte resten av huset gjorde det? :P Det var mest synd om henne, eftersom hon brukar gå på toaletten, och faktiskt är stolt över att ha slutat med blöja på dagarna... Men efter kyckling och nudlar till middag var allt glömt, och frid och fröjd igen :)

Dåligt med uppdateringen..

Det har blivit glapp i uppdateringen :)
 Vi har haft vardag här hemma. Aimée har gått på dagis hela veckan, jag har varit hemma och pysslat. Tfan har jobbat på en av byns glasindustrierna i veckan, så det har blivit en del övertid. 
 
Igår var vi på kalas hos Tfans syster. Hennes son Dennis ska fylla 16år och firades, men han höll sig instängd på sitt rum.. :P Alla tycker inte att det är kul med kalas, tydligen :P Till skillnad från Aimée, "gå las!! Hemma Uubann!" Urban är Maries man :) Trots att hon åt smörgås och lite fläskpannkaka hemma, så tryckte hon i sig ett ordentligt lass varmaköttfärssmörgåsgratäng på kalaset :) Sedan kladdkaka, glass och frukt. Min unge är ett matvrak!
 När vi kom hem duschade Aimée själv, innan det var fil till kvällsmat och sedan bums i säng. Vaknade 02 av en bajsstank.. Kalaset hade gått igenom Aimées system :P 
 
Vaknade vid 08:30 imorse. Då var Aimée igång med sitt vanliga morgongrejs. Vi fortsatte dagen med utevistelse. Vi cyklade bort till ica, handlade lite, bort till loppis. Där hittade Aimée en polisbil hon skulle ha, den kostade 1kr så hon fick den :) Betalade själv, och var allmänt stolt! Vi andra hittade inget att lägga pengarna :) Avslutade utetiden med ett besök i parken. Härligt! Gunga och åka kana är väldigt populärt just nu, särskilt med överdragsbyxor. Det blir ju sån fart då :)

Hemma igen, ätit mellanmål och nu tittar vi på Tarzan. Tanken var att vi skulle vara ute och grilla, men det regnar hela tiden så vi tappade suget.
Vi har gått igenom bebiskläderna i storlek 50-68. Fanns endel man hade glömt och en del som var allmänt värdelöst. Pyjamasar som ska sträckas i vitt tillstånd, vad är det för ett påhitt? Än fattas strumpor, hade inte en enda :P Overall i storlek 56, varm mössa, nya pyjamasar.. Nu ringer mamma :P

klädångest..

Vi ska på kalas på fredag, och jag har inget att ha på mig.. Ovanligt värre. :P Men som gravid blir det värre, för det är inte bara att gräva runt i garderoben eller tvättkorgen (just det, jag tvättar :P)... Näe då, skulle man mot alla odds ha något som man gillar, så är det vid detta laget för litet.. Eller så har man fina brallor, men ingen tröja, eller tvärtom.. Ah puh!
 Det börjar verka som om jag behöver åka in till stan. Men nere i centrum finns det två butiker som har mammakläder, stor chans att hitta något, speciellt när ena butiken är HM, yuäck! Annars får man åka upp på samarkand, där det finns typ Lindex med mammaavdelning och KappAhl. Verkligen min stil :P Jag blir trött i hjärnan..

Men! Något positivt i det hela är att jag iaf inte har tjockångest osså,mitt i allt :) Förra graviditeten hade jag svår tjockångest :) Jag led verkligen av att vara gravid, med all extra mage och tuttar som det medförde. Denna gången är jag bättre förberedd och inte alls lika tagen på sängen som förra gången :) Nu känner jag mig bara gravid och fin, fast att magen blev väldigt stor väldigt snabbt :P

Nähä, här krävs russinleverans till fröken :) Klädproblemen får vänta.

Svårt val..

Visste du att det är i stort sett omöjligt att sy samtidigt som Guano Apes skrålar på stereon? Det är det. Speciellt svårt blir det när man har ett tjugotal synålar i munnen :P Jag löste det med att sluta sy. Den där tröjan jag syr känns ändå som ett UFO, redan. Bådar gott :P

Gårdagen var sådär. Aimée var sur och gnällig redan på morgonen, skulle minsann inte stiga upp och inte gå till dagis heller.. Det där fortsatte efter dagis med. Gnäll och skrik hela dagen, härligt för mamis humör :P
 Tfan jobbade på en av glasindustrierna i byn, igår. Han kom hem 15:30, efter att ha börjat kl 06 på morgonen, och var en smula kaputt i hjärnan :P Skulle jag osså vart :)
 Han ska vara på samma ställe idag, men han skulle jobba över till 17:30.. Jag undrar vad jag ska hitta på att underhålla Aimée med tills dess.. Segt. Men det löser sig! Extra pengar är ju alltid trevligt :)

Annars händer det inte så mycket. Jag stickar tumvantar :)


unge!

Bebis tar livet av mig.. Eller försöker dela mig på mitten.. :P Knölunge! Plöh!

Jag hade glömt denna delen med bebis i magen, eller inte, men jag hade fått för mig att det började senare :P

Nu ska jag packa morgondagen. G´natt!

Sista vardagen..

Imon ska jag jobba. Därför är jag supereffektiv och tar vara på min egentid.. :P Verkligen.
Jag har sytt ihop det sista på min mammahood, så nu är iaf den klar. Annars har jag bara tömt kameran och slappat framför tv:n. Försökte ringa mamsen, men hon hade nog inte kommit hem från sitt arbetspass än.
Så jag har bara suttit framför tv:n och stört mig på att ingen av musikkanalerna kan visa bra musik. Det är bara den allra senaste skiten blandad med reklam. Why do I even try? :P

Nähä, jag ska cykla till dagis och hämta Aimée. Igår kom jag tio minuter innan jag ska hämta henne och då hade hon naturligtvis blivit färdig tidigt och fick ett fnasanfall bara för att jag inte var där när hon var klar.. Det är en dum tid att hämta på, borde nog byta.. Jaja! På med nya tröjan och upp på cykeln.

Störigt..

Jag försökte mig på syendet. Funkade så där. På en timme lyckades jag nåla och sy fast båda delarna av dragkedjan på min mammatröja, på fel håll. Jag har ont i huvudet. Jag misstänker att det har att göra med bristen på sömn. Syendet gav jag upp. Satte mig vid tv:n och övade på att sticka mönster istället, något jag inte gjort innan, om man inte räknar ränder :)

Glömde nämna att bebis var rasande igår. Efter nattens förvärkar verkade det som att även bebis blivit störd i nattsömnen, och hämnades med att dansa flamenco eller nått liknande i min mage i stort sett resten av dagen :P Fast det är skönt när det rör sig, det känns på något sätt som en garanti för att allt är bra.. Trots att det inte behöver vara så, men det tänker jag inte tänka på. :P
 Åskade gjorde det med igårkväll. Kabooom! Aimée bryr sig inte ett skit :P

När jag hade hämtat Aimée på dagis idag, satt vi som vanligt framför en film. Bebis var igång i magen, så Aimée höll handen på och kände:) Bebis bondar med syrran :D

Grävmaskinen är fortfarande igång, och väsnas gör skiten med. Tur att jag inte har ont i huvudet..

Störningsmoment..

Det står en grävmaskin bakom vårt garage.. Eller, om man ska vara petig så har den stått där sedan i fredags, men idag är den igång.. Har inte en aning om vad det handlar om, annat än att någon gräver hål bakom vårt garage.. Ett jäkla liv för det iaf, samtidigt som jag har huvudvärk efter gårdagens sömnbrist..

Aimée tyckte iaf att morgonen blev mycket mer spännande med en grävmaskin utanför fönstret :) Vi gick bort till dagis idag med, det börjar bli en bra vana. Hon hade nog saknat dagis och alla kompisarna.. Hon var jätteglad när vi kom dit, och hon gick bra hela vägen, utan stopp för diverse sniglar, pinnar och annat skräp :)
Nu för tiden öppnar hon t.o.m dörren för att medföljande förälder ska gå:) Det känns så skönt! Det är så kul att hon trivs, och längtar dit..

Nu ska jag sy lite, har ju inte blivit så mycket sånt de senaste dagarna. Ska väl ringa mamsen med sen, se hur hennes arbetspass var..

Jobb.

Gick på igår eftermiddag och jobbade tills idag på morgonen. Gick bra. Syster sov bra hela natten. Inte jag. Försökte vänja mig vid systers nattljud, plus att gästsängen jag sover i väckte till henne så fort jag rörde mig. Dessutom bidrog systers bortfall av toalettbesök till ångest över blöjor, tvätt och duschning mitt i natten, för min del. Trots att det inte blev något av det nämnda. Själv hade jag förvärkar med jämna mellanrum hela natten. Onajs.  Så tidigt? Jag är ju bara i v 22.. Blah. Jobbar två pass till innan jag ska till mödravården, får se hur det funkar fram tills dess. Tar det då.

Var en smula helt slut när jag kom hem. Tfan hade stannat hemma med Aimée, som dagen till ära bestämt sig för att behålla sin förkylning en dag till, trots att vi botade den i helgen.. Hur gick det till? Iaf, vi hade bestämt att Tfan bara skulle behöva va hemma tills jag kom hem, ifall hon skulle va sjuk, men han tyckte synd om osoven Fia, så han var hemma iaf. :)
 Jag sov typ 90 minuter efter att kommit hem och ätit smörgås. Cyklade till ica, handlade cyklade hemåt och träffade Gustav som är hemma på "snabb-producera-skiva-visit" hos mamma :) Jättetrevligt att umgås nån timme, Aimée passade på att inviga hans toalett, tre gånger. Innan vi cyklade hemåt fångade Gustavs mamma oss och skänkte 30 nyvärpta ägg :) Sjukt! Härligt med "hemvärpt", men vad gör man med alla ägg? Maräng? Sockerkaka... Pannkakor, fläskpannkaka, stekta ägg, kokta ägg (på smörgås), omelett... Mycket "kaka" blir det :)

Helt slut i huvudet. Imon ska jag sova, för Aimée ska faktiskt till dagis. Så det så! :P

Glädje i huset.

Igår var Aimée hemma med snuva. Hon hostade och rosslade under natten, och eftersom jag ska jobba i helgen så tyckte jag det var bäst att hålla henne hemma. Så att Tfan inte får en genomsjuk unge att roa:)
Så jag tog på mig det moderliga ansvaret att vårda barnet :) Vi gick fram och tillbaka till ica, varav halva hemvägen fick jag bära en helt slut unge.. Min rygg var helt kass senare på kvällen.. Annars var det fem filmer som rullade i dvd:n, bara för att nån var sjuk. Tro inte att hon får se så mycket annars! :P

När Tfan kom hem på eftermiddagen, kollade jag posten och såg att jag fått två paket som skulle hämtas på macken andra sidan ån. Vi knatade bort efter middagen, och hade Briovagnen som lastvagn :) Ny, fin Bugaboovagn med vinterhjul fanns att hämta i två stora papplådor:)
Vi kunde inte låta bli, utan packade upp och monterade vagnen med liggdelen i när vi kommit hem. Aimée blev superglad när hon insåg att man kunde köra sina dockor i bebisens vagn :) Den är ju så lättkörd med, så Aimée körde den utan problem. Tfan och jag insåg direkt att vi helt plötsligt kommer att vara tre som slåss om att få köra vagnen när det är dags :)

Pratade med mamsen på kvällen. Hon hade varit hemifrån hela dagen, tittat på ett hus bland annat. Vi pratade om arbetspassen vi har på helgerna, och kom fram till att det var bättre att dela upp passen, istället för att vi ska jobba så långa pass varannan helg. Så denna helgen ska jag jobba söndag eftermiddag till måndag morgon, och nästa helg från mitt på fredagen till 13:00 på lördagen. På det viset blir det bättre med bussförbindelserna för mig, passen blir kortare och lättare att hantera och det blir lättare för Tfan här hemma med :) Skönt!

Aimée har varit hemma idag med, men det brukar hon vara på fredagar. Vi har varit på loppis och fyndat en "skoltavla", och på ica och köpt glass. Nu är vi hemma och tittar på Pettson och Findus. Otippat va?
Oh! Fick Villervalla-kläder på posten idag :) Fina kläder som de säljer på LillaBus i Alvesta och i butik i Värnamo, men där är jag så sällan, så Tfan och jag beställde en tröja, en klänning och en mössa till Aimée, och en liten mössa till bebis. Fint!

Nu ska jag.. Dricka ett glas vatten..

Wihiie!!

Idag har mamsen varit här, och vi har campat på byns frisörsalong :) Mamma skulle få slingor och klippning, och eftersom som hon har samma tjocka hår som jag så tog det nästan två timmar bara att slinga håret :P Men mamma blev nöjd, väldigt fint blev det. Aimée var med ett par timmar efter dagis med, skötte sig jättefint och var snäll hela tiden.
När mamsen var färdig knatade vi bort till pizzerian och åt lite. Jag har en bebis ivägen i magen, så jag tog med mina två tredjedelar som blev kvar hem till Tfan. Aimée åt lite av en hamburgertallrik och verkade nöjd. Knatade tillbaka hem igen.
 Vi har hemma 15:15 ungefär. Aimée satte sig vid en film och jag började greja med diskmaskinen och lite handdisk, innan Tfan kom hem..

Var på ica en vända med, innan Aimée och jag duschade för kvällen. Hon har ju varit igång så idag, och inte sovit middag heller, så hon somnade som en stock 19:10 :) Skönt med lugn och ro :P
Allvarligt talat, så verkar det som hennes värsta trots har lagt sig nu. Hon får ju fortfarande utbrott, men det hör ju till :) Men hon har lättare att ta motgångar helt plötsligt, och har fått ett jämnare humör.. Vilket betyder att mami osså har ett jämnare humör :D

Åter till rubriken :)

Vi har beställt vagn! Och ännu bättre, fått bekräftelse på att den är skickad och på väg!! Wiiie!! Det är sjukt fånigt, men bara när man fått barn förstår man hur mycket en vagn kan betyda :P Jag antar att det är som att köpa bil, för vissa är det skitviktigt vilken bil man har, andra vill bara ta sig från hit till dit.. Men, iaf. Vi har beställt en Bugaboo Cameleon, mörkgrå bas. Skitbra! Samma som vi hade begagnad med Aimée. Nu vet vi ju att den funkar, så då fick det bli en ny. Köpte till snöhjul med, Alstermo har ju inte världens bästa snöröjning :P Vi funderade på ståplatta till Aimée med, men det fick vara. Den funkade upp till 20kg, Aimée väger redan 16, utan kläder. Och dessutom så hatar hon att åka vagn redan, jag har väldigt svårt att se att hon skulle vilja åka ståplatta... När man går på stan med henne och faktiskt har med vagnen så får man verkligen muta,"åker du lite i vagnen nu så ska vi fika sedan".. Bara för att en annan inte vill gå i snigelfart. Jag får helt enkelt ställa in mig själv på snigelfart :) Å andra sidan, vad har jag så himla bråttom till, egentligen?
Ny vagn!!  Yeeay!! *fåntratt*

Nu ska jag äta godis :)

Blah!!

Efter gårdagens superba dag, följde en bajsekväll.. Efter att Tfan lagt Aimée och jag suttit vid datorn en stund, skulle jag avsluta stickningen på Aimées kofta.. Tills det visade sig att det jag stickat den senaste veckan var mycket lösare stickat än allt det tidigare, så det var bara att repa upp hela ena framstycket och en halv ärm. Naturligtvis var den lilla ytan full av avmaskningar och garnbyten, vilket gjorde att eländet hela tiden trasslade ihop sig. Samtidigt som jag inte fick tappa en maska, för då skulle allt skita sig... En och en halv timme tog det. Jag tröstade mig med att det skulle bli mums med popkorn när jag var klar... Synd bara att det visade sig att vi inte hade några popkorn hemma! Gah!!!
Gick och la mig på skithumör.

Idag har det varit bättre :) Sydde lite på min tröja på förmiddagen. Tog tag i stickningen medans jag pratade med mamsen. Aimée har varit på dagis idag med. Lika glad och nöjd som alltid :) Nu sitter hon här och tittar på Robotar.. Vi behöver verkligen lite nytt animerat här hemma. Vissa filmer har jag sett typ 200 gånger den senaste månaden :P Det börjar bli segt. Fast det går bli en annan månad. Har 800kr på kontot tills den 19:e.. Inte kul alls.. Känns ju betryggande inför vagnköpet.. Som vi verkligen borde ta tag i snart! Aaahh!!

Paus.

Ledig bra dag.

Idag har Aimée varit på dagis. Vi har börjat promenera dit, som lite övning innan jag blir höggravid och det blir halt, så att jag inte vågar cykla. Det funkar bra, hon tycker fortfarande att det är kul att gå iväg på morgonen, och går på bra hela vägen dit..

Efter att jag lämnat henne och kommit hem satte jag igång med syendet.. Det är det jag pysslar med så fort jag har ledig egentid. Just nu håller jag på att sy en mammatröja, hoodliknande grej, som förhoppningsvis ska funka långt in i graviditeten.. Sydde en stund, sedan fick jag sluta, eftersom joggingtyget luddar så mycket. Fick hela näsan full :)
 Pratade med mamsen en stund, åt lite mellanmål och stickade lite på Aimée tröja som snart är färdig. Har att göra när den är färdig med, eftersom Aimée har beställt en likadan halsduk som jag stickat till mig själv.. Iofs så tyckte jag att det var en sjal, typ, men jag kan ju ha fel :)

Hämtade en glad tjej på dagis, cyklade till ica och handlade lite. Hem och tittade på film, naturligtvis :) Fixade köttbullar till middag. Aimée åt 8 köttbullar! Helt sjukt :P Matvraket :) Sedan lyckades hon trycka i sig en rejäl bit kaka med :)

Det har varit en bra dag idag. Gott humör  på alla håll, gött!

Sticka lite kanske :)

RSS 2.0