Äppelpaj

Var äventyrlig och provade på en helt ny äppelpaj igår. Mumsig blev den, och gästerna var nöjda :)

Tidigare på dagen tog jag tjejerna och gick till ica. Väldigt långsamt, för Aimée skulle plocka varenda maskros hon såg :P Och dessutom förstöra tröjan hon hade på sig, eftersom maskrosfläckar inte går bort... På vägen hem från ica åt Aimée glass, vi stannade för att kasta sten i ån medans Bums somnade i vagnen. Under tiden klippte Tfan gräsmattan... Vi hade behövt en skock får till det :P
Sedan följde mellanmål och middag väldigt tätt, ingen åt mellanmål samtidigt som nån annan :P Det blev lite rörigt, men det får gå an en söndag :)
 
Fram åt fem, halv sex, dök mina föräldrar upp. Vi åt paj, pratade en massa, tog femtusen råd om hur man gör när man höjer bänkar :) Sedan packade pappa och Tfan in pappas verktyg i bilen, osså fortsatte vi bort till Postgatan, där vi lämnade av verktyg, badrumsinredning, diskho och blandare som pappa haft i bilen sedan vi var på K-Rauta.
Det är alltid lika trevligt att ses, synd bara att det blir så sällan :P Man bor på fel ställe helt enkelt.

Jag har tjuvkikat lite på garaget på Postgatan, och planerna börjar ta form :)

Mors dag.

Det där svidet i näsan verkar inte bli mycket mer än just svid. Täppt är jag med, men annars verkar det vara lugnt.

Igår var vi på loppis. Jag hittade en grej som ser ut som en gammal sockerströare som jag sett hemma hos Gustavs mamma, men som tydligen är en rökelsebehållare :P Den pryder sin plats iaf :) Dessutom kostade den 10kr. Tittade på notböcker med, men köpte ingen, vilket jag ångrar en smula nu :P De finns säkert kvar nästa vecka, de har ju legat där sedan förra sommaren...
Sedan var det ica som vanligt, och till sist en runda förbi blomsteraffären. Vi köpte en blomma med hängapåväggenkruka till Svärmor, och jag stod och suktade efter en större lykta att hänga i fönstret. Då bestämde Tfan att jag behövde den och köpte den till mig i Mors dagspresent :) Najs! Så jag blev ju tvungen att möblera om bland alla prydnadsprylar vi har framme för att få ihop det :)

På eftermiddagen var vi på 4årskalas. Flickornas kusin fyllde i fredags och det skulle firas igår. Litet kortare kalas med rabarberpaj och bulle. Födelsedagsbarnet fick massor av kläder, precis som hon önskat sig.

Tfan kläckte världens bästa idé igår. Som vanligt har vi problem med mitt pysselutrymme, det tar massor av plats. Så han kom på att på Postgatan finns det ju ett helt garage som kommer att stå tomt, eller som bäst fyllas med gräsklippare och annat jox. Där planerar vi nu att regla upp och isolera på insidan, och mura skorsten. Sedan får jag ge mig ut på alla loppisar i hela landet för att hitta trasmattor som ska täcka golvet :) Roligt, roligt! Misstänker att jag kommer att skita i att rensa grusgången i sommar. Jag kommer att fastna i garaget ;)

I eftermiddag kommer mamma och pappa. Vi ska bjuda på lite morsdagsfika. Dessutom ska de lämna badrumsinredningen som vi köpte på K-Rauta för några veckor sedan, osså ska pappa hämta verktyg och sånt som han har här sedan vi la om avloppet i grunden förra sommarn.

Nu måste jag nog leta upp ungarna.... Är det tyst så är det troligtvis nått bus på gång...

Inte nu igen...

Täppt och svidig i näsan, tung i huvudet. Kan det vara det välbekänta Alstermoviruset som är tillbaka? Morr.
 Trotsade mina sjukdomskänningar och tog med ungarna ut på byn, in på loppisen, ica och över bondgården. Nu är jag helt slut. Inte ens en glass kunde pigga upp mig. Plä.

Tur att det är fredag iaf. Är det så här imon så får TFan ta med sig tjejerna på kalas, så stannar jag hemma och vilar. Undrar varför jag alltid blir sjuk när jag har kommit igång med träningen?

Jag ska ta mig ett mellanmål snart. Bums sover i vagnen och Aimée är ute och leker. Själv sitter jag ner och är yr. Najs.
Dumma hela världen! Grrr...

Fint väder!

Åh, solsken! Efter ett par dagar med blåst och mulet väder blir jag nu på bättre humör.

Igår städade jag som en galning. I måndags kväll fick vi veta att mäklaren hade bokat in en visning på onsdagseftermiddagen, så det var bara att ta sig i kragen och bränna igenom huset med saneringsmode inställt. Fy fan. Det finns en anledning till varför vi inte har det stökigt här hemma. Det är för att jag hatar att städa :P Men nu är det gjort, i stort sett iaf. Det skulle väl behöva torkas fönster, men det tänker jag skita i ;)

Vet inte hur det gick på visningen, för mäklaren har inte hört av sig än. Det enda vi märkte var att det var ett rumpavtryck på Tfans sida av sängen, och en stol extra vid matbordet.
När jag hade städat färdigt tog jag med mig ungarna ut, tre kvart innan de skulle vara här, så att vi inte skulle stöta på dem :) Och så att ungarna inte skulle stöka till allt jag hade städat :P
 Vi knatade runt lite i byn, var på macken och hämtade ett paket med barnkläder och lekte i Bäckparken. Sedan kom Tfan och vi gick till pizzerian och åt. Sedan gick vi till Ica, och sen vidare hem.

På kvällen hade jag Zumba för första gången på fyra veckor :P Det kändes att man hade varit borta, har ju varit sjuk och sedan när jag blev frisk så var det inställt två veckor i rad... Nu var det dessutom sista passet innan sommaruppehållet, trist. Jag hade kunnat ha Zumba två gånger i veckan hela sommarn... Nu måste jag hitta på nått annat för att hålla formen. Mina tidigt morgonlöprundor räcker inte långt.

Idag ska bästa Becky hjälpa mig ur klistret och komma hit och köra Bums och mig till Nybro så att vi kan köpa födelsedagspresent till tjejernas kusin, som fyller fyra imon. Har bussallergi med Bums, sist blev det kaskadspya typ 10 minuter hemifrån, så nu åker jag inte buss med henne längre. Jag får ångest bara jag tänker på det.

Nu verkar vi ha en blöjincident här. Lika bra att ta tag i den då...

Glapp...

Måste det vara mellan mig och bloggen...
Det blev inget jobbat för min del i helgen. Det var ju Pingst, vilket medförde ett väldigt bortfall av bussförbindelser, så jag sket i det helt enkelt :)

I fredags var Tfan och jag i Växjö alldeles på egen hand :) Vi tog halvniobussen med ungarna, jag och tjejerna hoppade av i Lenhovda och blev upplockade av Svärmors Lasse. Sedan åkte vi vidare hem till Svärmor, umgicks lite innan Lasse körde mig till bussen.
Näe jag väl kommit in gick Tfan och jag och åt, sedan knatade vi upp till House of Pain :) Tfan skulle fylla upp vänster underarm med flames, rök och vind på japanskt vis, men han och tatuerarn kom fram till att det var lite väl mycket yta att bara ha bakgrund på, så det slutade med nya flames på underarmen. Vilket betydde att det fanns en stund över åt mig :) Jag hade med mig en teckning som Aimée har ritat, vår familj i huvudfotingform :) Mammafotingen sitter nu på min vänstra underarm :)

Efter tatuerandet passade vi på att gå på stan i lugn och ro. Tfan letade efter jeans och hittade ett par snygga inne på Nordlunds. Strax efter att han fått ett utbrott på alla raka jeans i hela byn :) Sedan fortsatte vi in på I Robe You, där jag provade en Ewa i Walla-kjol som jag gillade och bestämde att jag ville ha. Jag passade på att kolla efter sandaler. Förra veckans solsken höll på att smälta mina fötter :P Hade redan sett ut ett par jag gillade på Scorett, men när jag provade dem så visade de sig vara helt fel :P Banden som går över foten framme vid tårna var så tajt att jag inte gick igenom foten. Dessutom var det ultraplatta :P
Hittade dock andra i brunt skinn med snörning, som var fräsiga. Fick med mig dem hem :)
Framåt eftermiddagen kom Svärmor och Lasse in med tjejerna, de skulle storhandla så vi byttes av vid stationen. Vi knatade runt en stund till, köpte godis till Aimée, sedan tog vi bussen hem. Aimée somnade till, men Bums höll sig vaken. Släppte ifrån sig en kaskadkräk i Älghult, så de sista tio minuterna av bussfärden spenderade jag med att torka frenetiskt. Stackars unge.

I lördags var det Natur och Kulturdagar i vår lilla by. Vi gick på ica och Loppisen som vanligt. Tfan hittade två pajformar och jag hittade en liten brosch till min OMkappa. Sedan gick vi hem, packade undan och åt mellanmål. Mitt på dagen gav vi oss iväg igen. Eftersom Bums spytt ner sin vagn, så fick hon åka i Aimées gamla Brio, medans Aimée fick åka cykelsits. Lite avigt sätt att promenera, men bättre än att sitta hemma.
45 minuters promenad ut ur byn, ligger Bockaskruvs skola. Det är en gammal f.d skola, där det fanns pyttelite loppis men desto mer onyttigheter och fika :) Ungarna trivdes, det var strålande skolskev och min nya sandaler lät bli att skava :) Vi stannade drygt en timme, innan vi tog 45 minuter hem igen :)

Söndagen var lugn. Vi gick en långpromenad på förmiddagen, handlade lite, åt glass och njöt av vädret. Innan det började åska, vill säga. Tfan hade då precis cyklat hemifrån för att handla onyttigheter, men hann precis hem igen efter att ha vänt, utan att träffas av hagelstormen :P Tokstora droppar, följt av hagel, hårda vindar och åska... Typiskt vårväder :)

Gårdagen var osså lugn. Jag tog med tjejerna på en långpromenad med R och hennes hund. Förutom Ica så fastnade vi på två lekplatser innan vi kommit hem. Aimée vägrade gå, så hon fick åka i Bums vagn, medans Bums promenerade så det tog en stund hem :P På eftermiddagen tog Tfan med sig Aimée på pelletshämtarfärd, så jag fick lite ledigt...

Idag ska Bums på sitt första tandläkarbesök. Bara prat, men det är iaf nått som ska göras. Jag har hunnit ut och joggat redan och ikväll ska jag ut och gå med R igen. Fram tills dess är det vardag :)

God morgon!

Aimée och jag är vakna, Bums sover och Tfan har gått till jobbet. Idag hade jag faktiskt planerat en joggingrunda innan alla andra vaknat, och tack vare Bums så blev det av :) Hon vaknade till 05:40 och hade tappat nappen, så när jag hade stoppat i den somnade hon om igen. Jag smög upp och gav mig ut på min joggingrunda :) Kom tillbaka 06:15, då hade Aimée stigit upp själv och satt på sig morgonrocken, satt igång tv:n och såg på barnprogram. På det viset fick hon äta sin frukost helt i sin takt, utan skrikig syster och stressad mamma :) Och jag fick äta min frukost i ett streck, utan att springa 500 ärenden under tiden.

Igår skulle jag har gått på Zumba, men den blev tydligen inställd :( Fick veta det av M som hade klädpartyt jag inte kunde gå på. Hon ringde och upplyste mig om läget, så jag slapp gå dit ombytt och stå som ett fån vid dörren(igen!), osså passade hon på att bjuda in på partyt igen :) Så det var bara att ta på sig skorna och knata iväg. Det var trevligt, god fika och jag beställde mycket mer än jag brukar :P Jag brukar bli jätteglad över att ha blivit bjuden, sedan är det sällan jag köper något. Men denna gången blev det en t-shirt och en klänning till Aimée och t-shirt med matchande tights till Bums. Det blir fina tjejjor av detta :)

Igår förmiddag kom jag iväg på en joggingrunda med, om än en kortare än jag brukar få ihop på förmiddagen. Det var så himla kvavt ute, det gjorde det hela mycket jobbigare. Segt i benen, kan man lugnt säga. Sedan skulle jag ha gått till frisören, men mitt under joggingrundan ringde de från salongen och ville boka om tiden, så jag gick hem och åt mellanmål med Bums, och stickade på mina vantar. 13:30 var det dags att hämta Aimée igen, sedan gick vi hem för att hämta frukt, tillbaka till skolan och biblioteket för att lämna tillbaka böcker och låna nya. Sedan var det äntligen dags för frisören :) Jag fick håret toppat och lite tillfälligt lockat. Jag har planer på att permanenta håret i stora lockar när det blivit tillräckligt långt, så jag passade på att se hur det känns :) Trivdes bra i det, så planerna ligger kvar.
Jag ska dock undvika att ha med Bums till frisören i fortsättningen. Hon gnällde och skrek sig igenom hela besöket, och försökte Aimée hjälpa till så skrek Bums bara ännu högre :P Eländiga unge, det var tur att jag inte fick henne först, för då hade jag inte velat ha fler tror jag :P

Nu vaknar nog Bums närsomhelst, så jag borde städa undan frukosten lite. Nu på förmiddagen ska Bums och jag ut och gå en runda med kompis R och hennes hund. Det ska bli trevligt, både promenad och sällskap :)

Blodprovstisdag.

Jupp. Vi skulle till vårdcentralen idag, kl 09. Ungarna bestämmer sig för att vakna tidigt och stiga upp 06:15... En och en halv timme innan larmet var satt :P Snark, I say!
 Försökte förbereda Aimée inför vad som skulle komma, men det resulterade i att jag faktiskt övervägde att ringa och avboka vår tid :P Till slut kom vi iväg iaf, och allt var oki tills vi blev inropade. Då brast Aimée totalt, och började skrika och sprattla så fort sköterskan rörde vid henne. Sköterskan hämtade M från BVC, som vi känner lite privat med. Hon kunde lugna Aimée så att hon gick med på att lägga sig på britsen. Sedan fick jag hålla hennes ben och den arm som inte skulle stickas, medans M höll den andra armen och första sköterskan tog blodprovet. Jag hade satt Emblaplåster i armvecken en timme innan, så när hon väl blev stucken var hon lugn. Sedan skrattade hon bara när hon fick se provröret med hennes blod i. Som belöning tog hon tre klistermärken till sig själv, och ett till Bums, som stått tyst på samma fläck i rummet hela tiden :P
 Sedan gick Aimée till dagis och allt verkar oki nu på eftermiddagen.

Jag hade tänkt jogga efter Bums och mitt mellanmål, men Bums somnade och sov till halv ett, sedan skulle vi handla med, så det hanns inte med nån löpning :P Hann sticka lite iaf! Pysselpyssel :) Efter dagishämtningen fortsatte vi till Bäckparken. Aimée envisades med att gunga i 20 minuter, så hon hann inte åka nån rutschkana eftersom det började ösregna... Sedan grät hon över rutschkanan hela cykelturen hem :P Nu tittar hon på gammal Musse Pigg och äter äpple, så det verkar som om kanan är bortglömd för tillfället.

Gårdagens trevligaste upptäckt var den nya Nemitidningen på ica! Jag älskar Nemi :) Synd bara att de har tagit bort Reservatet, vilket var en av mina favoritserier :( Hoppas att jag kan hitta den i bokform någonstanns...

Delar av vårt vitvarupaket har anlänt. Spisen (med dubbla ugnar:D) och diskmaskinen finns på elektronikbutiken i byn. Resten dröjer. Vi hade valt ett tvättpaket från Gorenje med tvättmaskin och tumlare för knappt 10 000kr. Naturligtvis höll de på att avveckla den serien, så vi valde det nya paketet från samma tillverkare. Vilket betyder att det kan dröja nån månad innan vi får sakerna. Kyl/frysskåpet vi hade valt var helt slut, så vi ska ha det nya, motsvarande från samma märke. Men det är mitt i produktion nu, så det kunde väl dröja till semestern innan det kom... Tur att vi inte har tänkt flytta in den närmaste tiden..

Vi har haft mäklaren här med, och vårt "gamla" hus ligger ute på hemnet nu. Än fattas lite uppgifter om driftkostnader och så, men annars verkade det bra. Alla bilder är tagna med vidvinkel med, så alla rum ser skitstora ut :P Speciellt köket, ser ut att vara typ tio meter långt :P

Nähä, bajsblöja, igen! Jag blir trött.. :P

Jodå...

Jag är nog tillbaka :)

Det blev en riktigt trevlig måndag! Jag och ungarna kom iväg i tid imorse, så vi hann till ica för att handla fruktmutor inför långpromenaden :) Sedan gick vi heka vägen runt Rås med kompisen R och hennes hund. Riktigt mysigt, och barnen var nöjda. Aimée var så himla duktig att hon fick en tjuga av mig när vi kom in i byn igen. Den tog hon med sig in på ica och handlade en Mars. Alldeles själv! Jag stod utanför och var stolt, varvat med "hurfanskadettasluta,vadharjaggettmiginpå!?"-känslor :) Men hon kom ut, stoltast i världen, med växel, choklad och kvitto :) Choklad har nog aldrig smakat så gott som det gjorde idag!

Vi hann hem och åt lite mellanmål, sedan kom mamma. Vi umgicks och var borta på Postgatan, innan hon åkte hem igen, 2½ timme senare. Sedan lagades det middag, åts middag och efter det rusade Aimée och jag bort till sporthallen där det var avslutning för Aimées barngympa idag. Hon hade roligt, och de fick fruktsallad :)

Medans mamma och jag var på Postgatan ringde min handledare på FK. Under de senaste veckorna när jag inte orkat blogga så mycket, så har det strulat med min ersättning. Den ska förnyas i sommar, och mina läkarintyg var tydligen inte tillräckligt utförligt ifyllda. Snark. Precis sådana problem man vill ha mitt i sjukdomstider :P
 Iaf hade min handledare fått tag på min läkare, och de hade redat ut det hela. Så nu ser det ut som om jag ska få 75% aktivitetsersättning, som jag har nu, men sedan vill min läkare sjukskriva mig några månader för de 25% som jag jobbar. Ett års ersättning får jag denna gången, så jag måste göra om hela skiten nästa vår igen. Morr.
Men men, det känns ganska bra ändå. Jag vill ju gärna jobba, samtidigt som jag just nu känner att det egentligen är för mycket för mig. Då kan det ju vara bra att bara bli sjukskriven, än att sluta och gå upp i hel ersättning. På så vis har jag ju fortfarande ett jobb att gå tillbaka till.
Handledaren påminde dessutom om att jag fortfarande kan få resor, material och kurskostnader betalade av FK ifall jag vill nått sånt, och samma sak gäller om jag vill träna. Får ta tag i det till hösten. Då drar det ju igång igen med de flesta pass här i Amo. Annars är det ju Växjö som gäller, och det funkar inte för oss. Då måste jag åka in tidigt på morgonen, för att slippa allt folk, och då måste ju Tfan vara hemma en massa från jobbet. Det funkar ganska dåligt nu när vi ska renovera och så. Näe, det får bli till årsskiftet, när Bums börjar på dagis och så...

Nu har jag ont i ryggen. Dumma kökssoffa!
Dumma mig kom idag på att jag glömt att höra av mig till en tjej som inbjudit till klädparty. Fick lov att tacka nej tyvärr. Det är på onsdag, och då tränar ju jag Zumba. Har inte varit där på tre veckor nu, så jag måste gå! Jag undrar hur många nya steg jag har missat? Huvva...

Näe, nu har jag varit sugen på te i säkert 30 minuter! Kanske borde göra nått åt det?

Puh...

Undrar om jag är tillbaka nu? Snuvig och småhostig, men jag klassar mig som frisk. Jag har fått nog av sjukdomar nu! Jag blir knäpp.
Vi har pysslat lite iaf. I fredags var vi i växjö, åt pizza och var uppe på K-Rauta och handlade lite grejer till huset. Mamma och pappa kom dit med, så att de kunde ta sakerna vi handlat åt oss. Pappa hjälpte Tfan att välja ut lite verktyg med, så att vi har det vi behöver när vi ska renovera lite mer. Inget kräk på nån av bussfärderna, men en väldigt gnällig Aimée på vägen hem. Då hade vi varit hemifrån sedan 11:30 och kom hem 19:30, så det var inte så konstigt :)

I helgen var vi på släktkalas på lördagen, sedan tog vi det lugnt hela söndagen. Var borta vid huset och bar ut ett bord i garaget, gick på loppis...

Idag har jag släpat med ungarna på promenad med en av mina nyfunna Zumbavänner :) Det var trevligt att komma ut, och ännu mer trevligt att få lite vuxet sällskap så här en måndag. Om en stund kommer mamma på besök med. Hon har med grejerna vi handlade i fredags. Osså blir det väl lite umgås med.

Imon ska jag med Aimée till vårdcentralen, där Aimée ska göra genprov för att kolla om hon har någon slags ärftlig laktosintolerans. Sedan ska hon på dagis.

Nähä, en bajsblöja kallar :)

8 veckor...

Så länge har vi varit förbannade med diverse sjukdomar här hemma. Jag är sjukt förkyld, eller vad det nu är jag har... Hosta, feber och huvudvärk. Ungarna har rinniga näsor, men det har jag tydligen sluppit undan. Osså har de hostan med förstås. Innan dess hade vi förkylning, magsjuka ihop med förkylning, bara förkylning och magsjuka som varade i två veckor innan den hade gått runt alla i familjen... Jag har fått träna två veckor i streck nu och det är tydligen för mycket att begära ;) Imon blir det ingen spinning och ingen bodypump... Tråkigt, men jag hinner nog inte friskna till tills dess :P Dessutom har Tfan sagt åt mig att jag inte får träna imon, hur pigg jag än känner mig :)

Idag har Emelie varit här idag. Hon är hemma på visit från Eskilstuna några dagar och passade på att komma förbi. Hennes mamma är barnbarn till tanten som ägde vårt nya hus :) Så de var där och tog lite möbler, vilket kändes bra. Jag slipper lägga ut på blocket, och möblerna hamnar i "rätt" familj :)  Dessutom var det trevligt att träffas :)

Bums har somnat för kvällen. Tfan håller på att läsa saga för Aimée. Hon har sovit bra fyra kvällar i rad, utan att gnälla efter nappen. Igår tog hon dessutom ett jättekliv, och bytte köksoffan som hon har sovit i sedan hon slutade med spjälsängen, till Tfans gamla säng :) Lilla tjejen blev hon i 90sängen :)

Nu har jag feberfrossa. Hoppas Tfan kommer ner snart, Pacific står på schemat!

RSS 2.0