Och förresten..

.. så avskyr jag när det är internetrea, och butiken jag är inne på har massor av fina barnkläder, men när jag klickar på plaggen och ska välja storlek så visar det sig att vissa av plaggen är helt slut! Varför, i helvete, har ni dem kvar på webshoppen då!!!?? Jag blir irriterad.


Nätterna..

Jag är så trött. Men Aimée är pigg. Hon och Bums vaknade samtidigt nu på morgonen. Saken är bara det att Bums vaknade vid tre och sex med. Vid tre var det väl oki, men vid sex tog det över en timme innan hon somnade om. Jag vet inte hur det gick till, för jag däckade till slut. Tfan la henne på sitt bröst, sedan somnade hon väl så småningom. Han somnade iaf om, för han ligger kvar uppe i sängen.
Jag steg upp, för jag trodde att Bums skulle ammas, hon skrek iaf som om hon skulle det, men när vi kom ner och Aimée fått av sig nattblöjan, så hade hon tydligen ångrat sig och somnat om.

Igår var vi ute en stund. Vi gick till ica, där Aimée fick för sig att hon var tvungen att gå på toaletten. Tfan och jag bestämde att jag skulle ta hand om henne, vilket var en dum idé, eftersom jag inte får lyfta. Men ändå var tvungen att lyfta en tung treåring i och ur vagnen, upp och ner på toan.. Nästa gång blir fördelningen annorlunda.
När vi hade handlat gick vi en runda i skogen och åt kex och drack Mer, sedan gick vi hem för mellanmål.

Nu skriker Aimée efter en smörgås till.

Nuttoj..

Härom kvällen gick tog jag med mig Bums och Aimée från duschen så att Tfan skulle få torka sig ifred efter kvällens blötläggning. Innan det var dags för Aimées kvällsmål ville hon hålla Bums en stund. Så hon fick sätta sig i soffan och jag la Bums med huvudet i knät. Aimée, som då var klädd i bara trosor efter duschen, tog ett stadigt grepp i sina treårsvalkar i brösthöjd och nyper ett par gånger. Sedan tittar hon ner på Bums och säger " Jag kan mata Bums, jag har Aiméemölk *mjölk* i mina nuttoj *nuttar-tuttar*"  Jag höll på att flina ihjäl mig, vem har en sån bra storasyster, som erbjuder sig att avlasta sin ömma mamma *bokstavligen* i amningen?? :D

Just nu handlar det mycket om amningen. Nu har dessutom både jag och Bums råkat på en snorig förkylning, så natten till idag var lagom skojsig. Mellan 00:30 och 06:00 hade jag sovit 90 minuter. Som väl är så stiger Tfan upp när Aimée bestämmer att det är morgon, så imorse fick jag sova till 10:30, när Bums började röra på sig igen. Nackdelen är ju då, att trots att Tfan sover, typ, medans jag ammar, så får han aldrig sova ordentligt heller.. Meeeen, nu är ju Bums bara 11 dagar gammal, så vi är ju bara i startgroparna än så länge. Det hela kommer ju troligtvis att stabilisera sig så småningom, men säg det kl 03 på natten :P

Skinnflådda nipplar är osså något som glöms bort i pratet kring amning... Det extrema bajsandet glöms osså bort. Härom dagen sket vår senast födda dotter ungefär två meter från platsen hon låg på, rätt ut på golvet. Jag hade tur som hann undan :) Vad gör man? Jo, man säger till storasyster att stå still på fläcken hon råkade hamna på och upp mot köket ropar man Kris!! Haha!

Vardag med småbarn är en helt annan värld.

Så var det det där med amningen..

Halvvägs in i graviditeten med Bums så hade jag bestämt mig för att satsa mer på amningen denna gången. Det är så gott som gratis, om man bortser från lite amningsinlägg, man har det alltid med sig, inget behöver värmas och blandas, inga jävla flaskor att diska och dessutom är det bra för både mig och bebis...
 Med Aimée strulade nog nästan allt som kunde strula. När jag folk sedan frågar om man ammar, så glömmer de gärna bort att även om man inte ammar, så kan ju barnet få bröstmjölk ändå. Så gjorde vi med Aimée. Jag helammade henne i tio dagar innan jag gav upp. Jag fick smärtsamma mjölkstockningar, hon ville inte äta mer än det som rann av sig självt, vilket i sin tur betydde att jag ammade en gång i timmen, men ömma nipplar, onda bröst och dessutom hann jag inte äta mellan hennes mål. Till slut kom jag på mig själv med att bli arg på henne för att hon inte åt ordentligt. Eftersom jag inte anser att man ska behöva bli arg på en tiodagars bebis, så lade jag ner amningen där. Visst, jag hade säkert kunnat kämpa mer, och kanske fått det att fungera till slut, men jag kände faktiskt inte att det var värt det. Så de kommande 2 månaderna varvade vi utpumpad bröstmjölk med ersättning, och det funkade super. Aimée mår skitbra, hon har bra vikt och hon är nästan aldrig sjuk...

Nu ammar jag Bums, och förundras över vilken skillnad det kan vara på barn. Bums visade redan på BB ett väldigt intresse för att amma. På dag 2 hade vi problem för att hon hade kräkt upp all mat på natten, och på grund av det tappat mycket energi, så att hon blev så trött att hon inte orkade äta. Så vi matade henne med bröst och flaska så fort hon öppnade ögonen, sedan ordnade det sig. Nu äter hon väldigt bra, och jag har sluppit de värsta mjölkstockningarna. Men, jag förstår fortfarande verkligen varför mammor ger upp amningen. Igår kväll ammade jag kl 19, 21, 23, 00, 00:30.. Nipplarna känns som om de sitter i skruvstäd varje gång hon tar tag, så det där med att slappna av är lite svårt just för tillfället :P Och eftersom hon ammade så mycket igår kväll så betyder det att jag hade ordentlig tuttfrigolit imorse :P

Men jag är ändå glad att det funkar, att jag har mjölk till henne och jag tänker fortsätta trots ömma nipplar :)

Det börjar närma sig vardag...

Jodå. Nu börjar det närma sig vardag här hemma igen..
Inatt hade Bums ille ont i magen, antagligen eftersom jag åt en del choklad i helgen, så nu är det uteslutet från min diet. Skönt att ha en "ursäkt". Det är precis som med rökningen, det är lättare att låta bli om det är någon annan som blir direkt berörd.
Iaf så skrek hon en del, varvat med amning mellan 00-01, så sedan sov hon till 08 imorse. Gissa om jag hade tuttfrigolit när jag vaknade en halvtimme tidigare :P Som väl var  så var hon hungrig när hon väl vaknade, så hon snaskade i sig ordentligt oxh iaf det ena bröstet av-frigolitat :) Fick ge upp med det andra bröstet efter nån timme, och pumpa ur lite. Jag trodde annars att hon kanske var så hungrig att hon ville ha från båda, men hon var nöjd med att sova istället.
  Aimée ägnade frukost och förmiddag åt Aristocats, sedan drog tiden iväg, och Tfan kom på att om han och Aimée skulle baka idag, så var vi tvungna att handla. Då visade det sig att klockan var typ 45 minuter ifrån nästa amningspass, så Aimée fick lite egentid med pappa, medans Bums och jag stannade hemma.

Efter amning och shopping, började Aimée och Tfan baka, sedan var det dags för mellanmål, baka lite till, paus, och under pausen smet Aimée upp på övervåningen och välte en byrå, mitt i Tfans och mitt te-o-amningspass. Aimée klarade sig undan, som väl är, hon blev bara rädd, och var väldigt nogrann med att hon skulle hjälpa till att städa efteråt, efter som det var en "kontorsbyrå" hon vält, full av papper och annat sånt elände.
När vi väl hade hämtat oss från det, kom Marie från BVC för att skriva in Bums. Vi vägde henne med, nu hade hon gått upp igen, men inte särskilt mycket, så vi ska behålla vågen, väga på onsdag och sedan kommer Marie tillbaka på fredag och väger med oss. Då ska hon kolla om Bums har blivit gulare med, för lite gul är hon, men än så länge ska det tydligen inte behövas sola något...

Igår var Aimée på ett hiskeligt humör. Hon får ju ibland dagar när hon helt enkelt inte klarar av att bete sig som vanligt. Det är precis som om hon vaknat på helt fel sida, och sedan inte kan släppa det. Inte ens en promenad till Bäckparken för att gunga fungerade mer än för stunden. Jag tog mig faktiskt ut med Tfan och Aimée, höll ju på att få spader här hemma :P Men det tog två timmar att gå hemifrån, till parken, till ica och sedan hem igen. Ihop med sur unge, ingen sittvagn och en nyopererad mami :) Men det var skönt att komma ut..
Och idag var Aimée på mycket bättre humör :D

Imon är det dagis igen, det ska nog bli skönt för henne. Tfan lämnar på morgonen, sedan får vi se hur det lägger sig med matpassen, passar det så kommer Bums och jag med vid hämtningen..

4 dagar gammal.

Nu har vi varit hemma i två dagar. Jag fick spader på att ligga på BB och bli dragen i nipplarna av alla välmenande barnmorskor som ville hjälpa till, så jag ringde hem till mamma och bad henne ordna skjuts hem på torsdagen. Så pappa kom och hämtade på eftermiddagen.
Aimée var hemma hos Marie och Urban, så de kom och lämnade henne någon halvtimme efter att vi själva kommit hem. De tog en kik på lillasyster med :)

Amningen trilskades i torsdags, så under torsdags kväll och natt puttade vi i bröstmjölk på flaska så fort hon var vaken i stort sett, för att hon skulle vakna till. Sedan tog hon själv bröstet tidigt på fredagsmorgonen. Sedan dess har det gått bra, hon äter lite ojämnt, men hon är ju så liten ännu.
 För säkerhets skull ringde jag bort till vårdcentralen på fredagen och kollade om inte Tfan kunde få komma bort med henne och väga för säkerhetens skull. Då visade det sig att vår bvc-sköterska skulle sluta tidigt, så hon tog med vågen på vägen hem och vägde henne här hemma. Sedan kommer hon för att skriva in henne på måndag, så vi har fått behålla vågen ifall vi vill kontrollera vikten över helgen. Service, säger jag bara!

Aimée är världens stoltaste syster. Hon ropar glatt på mig och lillasyster när vi stiger upp en stund efter Aimée och Tfan på morgonen, och enda gångerna hon surar är när hon inte får hålla henne så länge hon vill :P Än så länge iaf :)
Vi hade lite besök av Svärmor och hennes Lasse idag, annars har det varit lugnt. Många lyckönskningar och grattis via nätet, och det är ju alltid trevligt :)

Just nu är Aimée och Tfan i duschen. Jag väntar på att bebis ska vakna och äta igen, vilket kan vara när som helst :)


Och namnet var det ja.. Vi har inte bestämt oss riktigt ännu, men vi kallar henne Bums. Verkar det inte passa så får vi försöka hitta på nått annat :P


Lillasyster.I tisdags kom lillasyster till oss!
Hon kom med planerat kejsarsnitt 09:14.
Vägde 4326gr och var 55 långa centimeter lång!

Tlött..

Idag vill min kropp inte alls vara med och leka. Den är trött. Förvärkar har jag osså, hur många som helst. Mellan 06:00 och 10:00 hade jag tio förvärkar, och då hade jag det kolugnt.. Ikväll har jag inte brytt mig om att räkna dem, faktiskt..
 Jag har börjat sticka lite på en kofta till bebis. Får se om den blir klar inom en lagom framtid, så att den hinner passa en stund iaf :)

Jag svamlar. Jag är trött och borde gå och lägga mig, vilket jag tänker göra, strax. Ska bara borsta tänderna först..
 Natti!

Vanlig söndag..

Det har varit lugnt idag. Det var i stort sett barmark ute, så jag kunde ge mig själv friheten att cykla till ica. Minns knappt när jag var där senast. En vecka sen kanske? När det än var, så var jag parkerad i sittande läge resten av den dagen. Det var skönt att komma hemifrån en liten stund iaf. Jag saknar att kunna vara utomhus.
 
Det allra, allra sista i barnrummet är gjort nu. Tfan bättrade på färgen på skötbordet, där det blivit lite skavt. Jag satte uppe gardinen, osså satte vi i glödlampa i vägglampan vi köpte igår. Nu är det klart! Bortsett från grejor som ska handlas på apoteket, och det lilla faktum att det fattas en bebis där inne :P

Tfans systers man Urban och deras dotter Emmy var här och hälsade på idag. Urban bröt isen med en chokladbit :) Han har chokladat sig in i hennes hjärta :) Marie och Urban ska vara barnvakter när jag ska snittas, så som förberedelse inför den dagen så försöker vi träffa dem så mycket som möjligt. Aimée är ju inte van vid att ha barnvakt, trots att hon går på dagis. Det är ju inte riktigt samma sak.. Men idag funkade det bra, de lekte och busade i nån timme. Vi fikade lite med. När de skulle åka så höll Aimée på att bli ledsen, men det distraherades med puss och kram, och att vi pratade om att de skulle träffas snart igen.

Resten av dagen har gått åt med vila, middagslagning, prat i telefon, fotbollsglo och allmän lek...

Bebis verkar göra sig redo att komma ut snart. Jag är i v.39+1 idag, och bebis har varit väldigt stilla under dagen. Det brukar tydligen vara så innan förlossningen, för att de ska samla kraft för att orka igenom allt.  Knasigt, när jag själv vet exakt vilken dag det blir :P

Ikea.

Hela familjen kom iväg till Ikea idag. Aimée var på omotiverat humör på morgonen, sådär så att hon bara vill ha napp och sitta framför tv:n. Jättebra, verkligen. Så istället för att bli sittandes hemma med en surande unge hela dagen, så bestämde Tfan att han och Aimée ville med till Kalmar och Ikea.
 Becky och hennes Tommy kom runt 11, vi packade ihop oss och åkte ganska med en gång. Aimée sov en stund på vägen dit.
Vi hade typ femton grejor på listan, plus att det hamnade ett par saker till i vagnen, precis som vanligt.  Till bebisrummet blev det en hylla (som satt som en smäck,fast att vi glömt att mäta innan vi åkte), en lampa att ha på väggen, en tvättkorg, en ny kudde till spjälsängen och en likadan matta som vi köpte förra gången. Aimée fick ett tält, eftersom vi försöker se till att hon alltid får något hon med. Dessutom är hon inne i en koja-period just nu, och tältet var väldigt uppskattat :)
Vi fick med oss två lampskärmar, en lampfot, 6 förvaringslådor i papp och tio handdukar osså. Fika hann vi göra med, mest för att hålla barnet på gott humör. Hon hade att göra med sin chocolatechip cookie i en halvtimme tror jag :P

Innan vi åkte hem passade Tfan på att springa in på ElGiganten och investera i en fjärrkontroll till sitt PS3. De är tydligen mycket sällsynta, och när Tfan köpt sin fanns det bara en kvar, och de är i stort sett omöjliga att få tag på...

När vi kommit hem drack vi lite te och umgicks lite. Aimée åt några rån, och började sedan glo på Micke o Molle. Tfan cyklade till Ica, och kom hem utan att ha slagit ihjäl sig i halkan. Resten av kvällen fylldes av bebisrumpyssel, fotboll och gardinsyende..

Nu går tiden supersnabbt! :P

Pinsamt! :P

Ibland blir det pinsammare än vanligt :P
Tfan har jobbat sedan i onsdags, men eftersom jag är ordinerad vila och har haft otroliga förvärkar så har han inte känt sig bekväm med att vara borta hela dagarna. Så han har kommit hem innan dagishämtningen kl13:30 både onsdag och torsdag. Han tyckte t.o.m att det egentligen var för mycket att jag skulle gå med Aimée till dagis på morgonen, men då hade jag ju inte kommit ut alls :P
 Men idag skulle ju Tfan jobba, och Aimée går inte på dagis på fredagar om jag inte jobbar, vilket jag verkligen inte gör :P Så efter lite funderingar bad jag mamma komma hit idag, för att finnas här ifall bebis skulle vilja komma ut med en gång. Eftersom vi fick plusgrader igårkväll var varenda väg glashal, så mamma bestämde sig för att ta bussen hela vägen hit. Hon fick åka hemifrån sitt vid 07:00, för att vara här 10:10. Nu var bussen iofs en kvart försenad idag..
 Iaf! 09:50 fick jag sms från Tfan. Han var klar med städningen som han gjort denna veckan, och blivit tillsagd av chefen att gå hem för dagen.. :P Hur bra kändes det på en skala, när jag visste att mamma var en halvtimme från att anlända :P

Stackars mamma. Men hon fick kaffe, promenad, barnbarnsmys och middag i alla fall :P

När hon hade åkt skulle jag ringa sjukresor och boka nästa veckas resa till inskrivningen på lasarettet. Där kom jag till en svarare som informerade att telefonerna endast var bemannade mellan 08-12 vardagar.. :P Knasiga tider.. Får ringa nästa vecka då. Tänkte bara vara ute i tid ju :P

Aimée har börjat stoppa fingrarna i munnen i kylan, och idag visade det sig att hon hade en självspricka i ena tummen. Stackars Aimée. Så nu måste vi smörja alla fingrar nogrannt och tjata på henne för att hon inte ska stoppa dem i munnen. Naturligtvis är det på "fingeravtrycken" som hon är torr och har självspricka. Kunde det vara jävligare för en liten treåring?

Står stilla..

Eller ja, det känns nästan så :P
Jag lämnade Aimée på dagis imorse. Hon var superseg hela morgonen. Först ville hon inte ta av sig tröjan hon sovit i, vilket jag kan förstå för det var 13.6grader inne bara :P Men sen skulle hon varken ha klänning eller byxor. Klänningen fick jag iaf på.
Hon åt två smörgåsar till frukost, vilket var jättebra. Men sedan började påklädningen.. Lr, påklädningen skulle börja. 08:10 började jag säga åt henne att stänga av tv:n och ta på sig termobrallerna.. 08:26 klev vi ut genom dörren. Aimée börjar egentligen vid 08:30. Jag gick från dagis 08:50 :P
Sedan har jag bara suttit för att undvika förvärkarna. Tfan hämtade på dagis :)


Fundering..

Satt och läste på familjelivs forum, i en tråd om "min" diagnos, med andra människor med samma diagnos.. Och jag känner inte igen mig alls? Är jag då en "utläkt borderline"? Eller har jag det kvar, blivit bättre, kanske vant mig? Ett stort problem är ju att jag aldrig får träffa samma läkare under en längre tid, så man hinner aldrig bygga upp en relation, och det kan inte vara rimligt att en läkare ska kunna "se" om ens diagnos fortfarande passar vid ett eller två möten. Senast jag var hos en läkare nämnde han att han tyckte att det lät som om jag hade en lättare social fobi. Borde det inte göras någon sorts utredning på det då? Och min terapeut, som läkaren också menade att jag verkligen behövde, har jag inte sett röken av. Det enda jag fick veta var att jag defintivt behövde stöd i vardagen genom samtal. Det skulle jag få genom Enhet 24 sa han. Han skulle ta upp mitt fall och mina svårigheter på nästa möte, sedan skulle jag få en kallelse. Det enda jag har fått var ett brev från samma läkare där han skrev att Enhet24 inte hade möjlighet att ta emot mig, och därför skulle min remiss skickas till primärpsykvården.. Vad nu det betyder, och hur lång tid nu det kommer att ta..
 Förra graviditeten hade jag ett otroligt stöd från min terapeut, men bara någon månad efter att jag plussat med tvåan, blev han tjänstledig och förflyttad, så honom får jag inte träffa mer..
Märkligt att man bara kan "rycka" ifrån en psykiskt sjuk människa dess enda behandling.. :P

Jaja! Jag lever ju trots allt :) Jag har en underbar man, en juvlig dotter och en knasboll till på väg. Det går ingen nöd på mig.. Men jag hade ändå velat ha det jag har rätt till.... Det hade verkligen behövts, denna hösten när mycket har hänt och ändrats. Hoppas att 2009 blir ett bättre år för oss psykiskt sjuka kanske?

Nu ska jag kränga på mig termobrallerna och vagga till dagis :)

Morgonpromenad till dagis.

Jupp. Vi kom iväg idag med. Det har kommit någon decimeter snö, men det gjorde inte Aimée något :)
Vi knatade iväg 08:25, lite sent egentligen, men det tar alltid längre tid än man tror att få på sig stövlar och termobraller när man är gravid :P
Naturligtvis var vi tio minuter försenade till dagis, så personalen började undra var alltidsåpunktliga-Aimée hade tagit vägen :P Jag kunde nästan se att de blev lite besvikna när vi dök upp, och det visade sig att vi inte alls var på BB :P
 Jag fick iaf veta att om det skulle gå igång medans Aimée var på dagis så kunde vi bara ringa, och hon fick vara där hela dagen, inga problem :) De ville bara att vi skulle ringa och säga till :) Skönt!

Frågan är bara hur vi ska lägga fram den dagen jag ska snittas.. Vi vill ju helst inte att folk ska veta att vi är iväg, lite hemligt får det gärna vara.. Men samtidigt vet vi ju i förväg vilket datum jag ska snittas, och det känns inte schysst att inte informera på dagis.. Vi får se hur vi gör... Vi måste först och främst ha lite övning hos barnvakten Faster Marie först.. En ursäkt för att umgås :P

Tfan ska komma hem tidigt idag. Han tycker inte att det känns oki att låta mig gå hemma ensam med Aimée, eftersom jag inte får anstränga mig och dessutom riskerar att förlossningen ska gå igång när som.. Så han ska sluta vid 14:00 denna veckan. Han kommer hem ungefär samtidigt som Aimée och jag kommer hem från dagis. Det ska bli skönt att ha honom hemma. Det känns tryggare.

På vägen hem från dagis skulle jag ringa till mvc och prata om tiden jag fått för besök imon. Jag ska vara där 10:00, vilket betyder att jag måste åka 08:30 och komma hem 13:30... Känns lite sådär som höggravid. Men det visade sig att de hade bytt telefontider, och tydligen inte hade någon telefontid alls idag :P Störigt. Men jag kom på att jag kunde mejla istället :)
Mitt största problem är att jag inte fått någon kallelse till inskrivingen till snittet.. :P Det vore ju typiskt mig att det skulle knasa sig :P

Gårdagen..

Igår var vi ganska aktiva faktiskt. Tfan var och handlade i isfrallen. Fy fan va kallt det var! Vi hade massor av minusgrader hela dagen. Idag är det bättre.
 Vi gjorde lite på bebisrummet, satte upp krokar i skötbordet så att jag kunde sätta upp draperiet, fäste en krok i taket så att Tfan kunde sätta upp mobilen över skötbordet. Sedan blev Tfan inspirerad och började röjja i Aimées långgarderob. Han hittade en kasse med Po.Pkläder som vi köpt till bebis tidigt i graviditeten, och som vi båda hade glömt :P Det var roligt!
Han röjde ur och organiserade, det slutade med mycket mer plats i Aimées garderob. Sedan tog han tag i vår lilla garderob i sovrummet, och till slut fick vi plats med handdukar, Tfans arbetskläder, Tfans träningskläder, mina tyger och alla våra olika väskor där inne. Innan låg arbets och träningskläder tillsammans med väskorna på golvet i garderoben, och handdukarna utspridda på hyllorna. Mina tyger stod framme i sovrummet och samlade damm. Nu är det helt plötsligt organiserat i garderoben och ordning i sovrummet. Alldeles lagom innan bebis kommer :)


Idag ska Tfan få hjälp av sin bror att bära ut lite skräp till garaget. Får se om Aimée och jag är ute under tiden. Hon behöver verkligen komma ut, men jag orkar ingenting. Vi får se vad vi hittar på..

I helgen ska vi kanske  till Ikea med Becky. Har några småsaker kvar i bebisrummet, typ tvättkorg, vägglampa och lite annat... Får vi inte det fixat innan bebisen kommer så lär det dröja ett år till innan det väl är som det ska :)

Nu ska jag.. dricka te :)

La-la-listaaa...

Årets frisyr; Nyklippt kort och illrosa! Härligt! Men ack så mkt arbete :P
Årets klädesplagg; Först var det Nikitajeans, sedan blev det sommar och min lilltå blev felbehandlad så då blev det flipflops. Nu på hösten har det helt klart varit min gravidjacka :)
Årets favoritparfym; Men gud, jag är värdelös. Jag har ingen parfym, jag säger alltid att jag ska köpa nån men det blir aldrig av. Något för 2009 kanske?
Årets tråkigaste; De ständigaste sammandrabbningarna mellan mig och försäkringskassan. Om man kunde få vara ifred nu kanske?
Årets bästa inköp; Egentligen är det ju bebisens vagn, men den användes ju inte under 2008, så det måste nästan vara mina gravidkläder denna gången. Främst jackan :)
Årets sämsta inköp; Speciella strumpor att ha när jag springer. När väl lilltån läkte ihop blev jag gravid, och jag kräks om jag springer när jag är gravid :P
Årets händelse; Många! Första och andra riktiga jobbet, Aimées dagisstart, men främst graviditeten :)
Årets besvikelse; Måste svara försäkringskassan, eftersom jag under de tidigare fem åren med dem aldrig haft något större strul. Detta året har det varit skit hela tiden.
Årets person; Måste vara mannen som gav mig mitt första jobb, Tfans chef Ove.
Årets ord/uttryck; Busunge, härligt!
Årets hallelujamoment; När mina misstankar besvarades med det magiska blå strecket :)
Årets favorittillhåll; Hemma, ensam framför symaskinen :)
Årets butik; 4mom.se, neanobelle.se, B4F, m.fl.
Årets jobb; Trappstäderska först, sedan personlig assistent.
Årets dyraste investering; Bebisens buggaboovagn, Tfans PS3..
Årets kärlek; Aimée och Tfan naturligtvis, och plutten i magen.
Årets misstag; Att andas ut efter första dusten med F-kassan.
Årets godaste; Det svindyra lyxteét Tfan gav mig i julklapp!
Årets sämsta kollega; Vissa av människorna som bodde i trapphusen jag städade.
Årets onödigaste sak; Den gröna KikKidklänningen jag köpte till Aimée, som aldrig passade henne.
Årets start; Min start i arbetslivet!
Årets nörd; Jag blev det själv, när jag önskade mig en viss LP-skiva i genomskinlig vinyl :P
Årets blondaste person; Men orka?
Årets flopp; Första behandlingen av min  lilltåtumör.
Årets goda gärning; Men usch, va fattigt det känns. :( Fast mitt jobb innebär ju goda gärningar iofs... :)
Årets gåva; Förutom graviditeten, som ju e en gåva, så blir det smycken, från föräldrar och man.
Årets bästa bok; Sömnadsbok av Hanne Meedom.
Årets bästa band live; Gustav *Dungen*. Har inte sett något annat i år tror jag :)
Årets låt; Vojne.. För många låtar tror jag :P
Årets kom-ihåg-grej; Glöm inte att köpa mjölk.
Årets favoritgöra; Sy och sticka. Och shoppa :P
Årets ovana; Läskdrickandet nu under graviditeten..
Årets upptäckt; Att jag också kan arbeta :)
Årets resa; Väldigt dåligt rest detta året. Någon av turerna till mamma..
Årets drömupplevelse; Att bli gravid igen.
Årets bästa dag; Men det går väl inte?! En vardag när allt flöt på och alla var nöjda med tillvaron :)
Årets sorg; Min skadade lilltå och mitt skadade förtroende för F-kassan.
Årets "vill-ha"; Min tidigare vältränade kropp, och den lär väl knappast anlända under 2009 heller :P
Årets tv-serier; Men in Trees, Dödlig fångst, Bygglov.
Årets film; nån av alla feelgood-filmer vi tittar på regelbundet :)
Årets mat; det Tfan och jag lagar hemma.
Årets cdskiva; Köper så få skivor.. Det får bli Dungens 4, för den gick jag faktiskt och väntade på :)


Puh..

Höll på att få spader av att sitta inne, trots att det var runt -10grader ute hela dagen.. Så jag följde med Tfan och Aimée till ica. Trots att hela promenaden gick i snigelfart, dels p.g.a att Aimée envisades med att hon skulle köra sin sittvagn i snön, och dels p.g.a mig och mina förvärkar.. Trots det blev jag sittandes resten av dagen. Förvärkar deluxe och en irriterad bebis i magen.. :P

Jag har iaf fått lite gjort idag. Aimée och jag har sett på olika Nalle Puh-filmer tre gånger idag. Mellan dem har hon lekt själv, med alla sina dockor och sin tågbana. Under kvällen gjorde jag färdigt ett påslakan med textiltryck till vagnen och draperierna till skötbordet. Har inte fotat grejorna än bara. Har en halvfärdig body liggandes som jag hoppas få klart innan bebis kommer. Hade jag bara haft orken och barnledigheten som krävs så hade jag sytt mycket mer :P Jag har femhundratusen idéer i huvudet (känns det som), men ingen ork och en stor mage som är ivägen konstant..

Nu ska jag avsluta. Tfan jobbar imon, så jag och Aimée ska underhålla oss själva hela dagen.. Hoppas hon är på gott humör :)

Irriterande värre..

När vi åkte till svärmor idag, fick vi åka den första biten med buss, som vi brukar. När vi klev på bussen tog Tfan en infolapp om de nya priserna..
 Just nu går jag som ungdom (19-dagen man fyller 26), och Tfan som vuxen (26år och uppåt). Så när vi åker in till Växjö kostar min biljett 48kr och Tfans 68kr. Efter den 11/1, när de nya priserna börjar gälla, finns  inte ungdom längre och vuxenbiljetterna stiger i pris, så helt plötsligt kostar det 80kr per person att åka in. Helt sjukt! Då har de nått så fint som "duo/familj"-pris, då sparar vi 16kr in till Växjö... För fan?! Sätt ihop det med dåliga förbindelser och bussbyten på nästan  varenda tur in till stan, så har man stora anledningar att ta körkort.

Hade jag kunnat så hade jag fan bojkottat bussåkning. När jag börjar jobba igen kommer det att kosta mig 220kr per arbetspass att ta mig dit. Tack så mycket!

Utflykt.

Det börjar närma sig bebisleverans, och vi gör vårt bästa för att fylla dagarna fram tills dess..
Igår var det svinkallt hela dagen :P Men ett par av grannarna eldade ris, så vi hade ett stort bål jämte tomten hela dagen. Aimée och jag var ute en timme mitt på dagen, knatade runt i snön, på bron, promenerade på vägen och satt vid bålet och värmde oss, medans Tfan var på ica och handlade.
 Åt clementin och nyponsoppa till mellanmål när vi kom in. Pratade med mamsen en stund. Aimée och Tfan bakade kringlor på eftermiddagen.
 
Mamma och pappa var ju här på nyårsdagen, så nu har vi helt ny el i bebisrummet, ny taklampa och ett element under fönstret. Nästan klart! Tfan skruvade fast skötbordet på kvällen, och på nyårsnatten bäddade jag spjälsängen. Spjälskyddet kom i igår. Nu fattas en vägglampa att ha vid skötbordet och en liten hylla, att ha salvor och andra småprylar på..
 Jag stickade klart filten till vagnen med i dagarna, så den har Aimée och jag med gemensamma krafter lagt i vagnen i väntan på bebisen :) Nu börjar hon bli otålig, " E bebisen?" "Kommer bebisen?"
Jag tror minsann att Aimée tycker det är dags för bebis att dyka upp snart. :D

Idag ska vi ut på äventyr, typ. Buss till Lenhovda, därifrån med bil till Nottebäck och hälsa på Svärmor. Det ska bli trevligt. Skönt att inte sitta hemma och glo bara, för ovanlighetens skull. Satt mycket igår, och hade jag inte förvärkar så sprattlade bebis så jag trodde hon skulle slå knut på mina tarmar.. :P

Näe, lite frukost till kanske?

2009

Jag glömde dricka absolut alkoholfria cider igår.. Aimée sov sig igenom en timmes fyrverkerier inatt, mot alla mina förväntningar.. Dessvärre vaknade hon kvart i gtre inatt, Tfan trodde att klockan var typ kvar i sju, så han lät henne sova i vår säng. Vilket slutade med att jag gick ner och la mig på soffan. Jag står inte ut när någon tar halva min madrass och dessutom sparkar mig i ryggen, jag har svårt nog att sova som det är. Hade inte hjärta att flytta henne heller, när Tfan väl låtit henne ligga i vår säng, hon brukar ju aldrig få göra det annars..

Idag kommer mamma och pappa för att sätta in elen i bebisrummet. Vi bäddade spjälsängen innan vi gick och la oss igårkväll /natt.. Nu är det inte långt kvar :)

RSS 2.0