Jaha...

Nu har det blivit sådär länge sedan igen... Inte för att jag är upptagen på något vis, utan mest bara för att... Jag glömmer bort mina bloggar!

Men, igår var jag i växjö med Becca och Frida. På mitt initiativ! Tänka sig, att jag kan jag med :P Det var skönt att slippa åka själv iaf, och slippa åka buss. Det går inte så fort när jag är med dock. Vaggivagg upp och ner för storgatan. Men jag fick min kinamat, Becca fick sina skor och Frida glömde sin plånbok hemma i bilen. Köpte en ny fotpump till ungarnas pool/alla cyklar/barnvagnar. Den gamla bröt av sin egen slang, hur nu det gick till. Var inne på Din Sko (hör och häpna!) och köpte ett par gummistövlar till Bums, med spindelmannen på! Ungen blev glad, happy happy. Sedan var jag inne på Ronnys Symaskiner och köpte mer mönsterpapper och ännu fler tryckknappar. De går åt i en rasande fart här hemma. Handlade en del gravid- och bebisrelaterat, men det tar jag på gravidbloggen..

Det var iaf, som vanligt, väldigt skönt att komma hemifrån en stund. Men resten av kvällen strejkade kroppen, och mina isbitar tog slut onödigt fort. Dessutom hann jag inte sy något på hela kvällen. Eller, hann och hann, jag orkade inte sätta mig vid symaskinen. Osså hade jag ont i tårna, eftersom jag inte sett mina fötter på ett tag och dessutom levt i sandaler, så jag hade missat att jag borde ha klippt tånaglarna... Najs.

Förra veckan kom jag iväg till världens bästa frisörsalong, som bara råkar ligga på vår gata, och fick huvudet nykrullat. Nya fina lockar, så nu behöver jag inte tänka på frisyren när bebis har kommit!

Idag är Tfan på ännu en körlektion. Förra veckan gjorde han halkbanan, vilket gick bra. Nu har hans handledare sagt att det bara är finputsning kvar, så förhoppningsvis infinner sig körkortet snart... Sedan ska vi "bara" ha en bil med...
Jaja, jag hoppas iaf att ungarna håller sig lugna och fina idag, alternativt att någon kommer och hjälper mig med dem.. Nu, gravidblogg!

Ahpuuuh!

Igår gick jag och la mig 00:00 exakt! För att vakna 02:38, för att ge upp och stiga upp 03:30. Somnade om 05:30 och vid 06:15 stod Aimée påklädd och klar för förskoleavslutning, och glodde på mig. Snark. En halvtimme senare var Bums med vaken och Tfan hade gått till bussen för att klämma in en av de få körlektioner som faktiskt blir av nu för tiden. Vid 07:00 hade jag hunnit lipa i en kvart, bra start på dagen :P
 På nått sätt kom vi iväg till förskolan iaf, antagligen väldigt långsamt. Lämnade lite tidigare, just för att slippa träffa någon som undrar hur det är. Det är stor varning för översvämning när folk menar väl och undrar hur jag mår. Just för att jag mår som jag gör...

Väl hemma åt Bums en frukost till, sedan ville hon se en film vilket hon fick. Just idag hade hon väl fått se tio filmer om hon hade velat :P Jag gjorde ett försök till att sitta vid symaskinen, men gav upp när jag insåg att jag satt och somnade på pinnstolen. Tfan som precis hade varit på riskutbildning på körkortet, och pratat om just trötthet :) Väldigt komiskt tyckte jag.
 Bums valde att se Nicke Nyfiken när första filmen var slut, vilket är ett bra val. Den startar nämligen om sig när den är slut. Jag tror att det rullade tre gånger innan Tfan kom hem med Aimée. Då gick jag och la mig och sov 90 minuter.

I eftermiddags kom leverans från loppisen med. Ett skåp och en fotölj att amma i... Så vi (Tfan) lär väl greja med att möblera med alla saker som ska byta plats nu när vi har mer möbler. Vi borde jobba på att skala ner egentligen...

Hoppas på lite mer tid vid symaskinen ikväll. Har äntligen kommit igång lite igen, och det är så skönt att äntligen ha nått att göra :)

Biverkningar...

Svullna, irriterade blygdläppar är precis vad jag önskade mig just nu. Särskilt i värmen.
 DET VAR VÄL SJÄLVA FAN ATT JAG INTE KAN FÅ ETT ENKELT VAGITORIE UTSKRIVET!!!!!

Jag blir galen, fast det kanske lyser igenom? Lite bara? Morr.

Ny medicin...

Igår var det dags att ta sig till vårdcentralen igen. Penicillinet jag fick mot tandköttsinflammationen i fredags, välsignade mig i sin tur med nässelutslag i hela munnen samt en svampinfektion i mer privata områden. Halleluja. Det verkar som att mitt immunförsvar är helt utslaget för tillfället.
 Fick iallafall en förmiddagstid på Falken, där jag fick veta att det bara var att bita ihop och ta sig igenom nässelutslagen. Najs. Däremot skulle jag avbryta penicillinkuren samt få en salva mot svampen. Så mitt på dagen vaggde jag bort till bussen. Med en timme i växjö räknade jag med att hinna ta ut salvan samt ta foto till idkort.

Väl inne i stan började jag på apoteket inne på Linnégallerian. Där fick jag veta att de inte hade salvan inne, och inte hade de någon motsvarande av annat fabrikat. De ringde upp till sjukhusapoteket, där vi fick samma svar. Till slut ringde farmaceuten upp min vårdcentral och fick beskedet att de skulle ringa upp 13:55, 15 minuter innan min buss gick hem. Så jag gick och tog mitt idfoto, och pratade med Tfan i mobilen. Sedan gick jag till apoketet jämte Pressbyrån, för att se om de hade min salva. Det hade de inte. Då gick jag ner till apoteket vid Din Sko. De hade inte heller min salva, men kollade i dataregistret och såg att det fanns tre tuber på apoteket på Samarkand. Men dit hade jag ingen som helst lust att ta mig, eftersom jag hade planen att åka hem 14:10. Fortsatte ner till sista apoteket, inne på Tegnérströget. De hade inte heller salvan inne, men de hade en medarbetare på apoteket på Samarkand, som kulle komma ner till deras butik alldeles strax. Så de började ringa efter henne, med förhoppningen att hon skulle kunna ta med salvan ner på stan. Till slut fick de tag i henne och då visade det sig att de inte alls hade någon salva på Samarkand. De har nämligen två olika apotek där uppe, olika apotekskedjor...

Nu var klockan 14:05 och jag insåg att jag inte skulle hinna med min buss hem. Vaggade bort till Pressbyrån och köpte en dricka, gick in på KappAhl på vägen tillbaka och köpte en body till bebisen. Sedan vaggade jag hela vägen upp till Linnégallerian igen. 20 minuter tar det i gravidtakt, kan jag meddela...
På apoteket hade de iallafall fått tag på min  läkare och fått veta vad de kunde byta ut salvan mot. Sen gällde det bara att att slå ut varan i receptdatorn... God morgon eller. I minst 20 minuter satt jag och väntade på en tub salva, som dessutom fanns receptfri, fick jag veta när de var klara...
Tre timmar i växjö för en salvas skull. Jag har haft roligare dagar, och min kropp med för den delen.

Nu har jag iaf avslutat penicillinkuren så munnen är lite bättre idag. Svampen vet jag inte riktigt. Jag ger det över helgen, innan jag ringer ochh klagar. Jag är så trött på alla dessa salvor de envisas med att skriva ut, när det finns svampmördarpiller att skriva ut, som tar på ett dygn. Jag har t.o.m kollat på fass så att man får ta dem under graviditet. Snark. Brännande känsla var första biverkningen som gav sig tillkänna med en gång. Härligt!

Efter nån vecka med stekande solsken, verkar det idag som att det ska bli regn. Enligt SMP hela dagen, så någon skvätt borde ju kunna leta sig ner, kan man tycka... Efter gårdagens äventyr så är det väldigt mycket vila som gäller. Spännande. Missar Aimées fotbollsträning, vilket är mindre kul, men vad ska man göra?

Semester...

Efter en veckas jävligheter, fick jag en inflammation i tandköttet. Det var droppen, Tfan rådde mig att fly hemmet, och det var precis vad jag behövde höra just då. Jag har världens bästa man!
 
Lättpackade min största handväska och tog bussen till Alvesta och jobbet. Mamma jobbade i helgen, så jag höll henne och E sällskap fredag, lördag och söndag. Skönt. Tog ut mitt penicillin, det fick börja verka och jag satt ner och vilade precis så mycket som jag behövde. Under helgen kände jag knappt av ischiasen alls. Underbart.
 Nu är jag hemma igen sedan söndagskväll, och det är vardag igen, men det var skönt att komma bort.

Idag ska jag träffa BM och se om hon kan göra något åt mitt lidande för tillfället. Mer gravidgnäll går att läsa på gravidbloggen ;)

RSS 2.0