Fia gnällspik.

Jag vill inte stiga upp 06:50, särskilt inte när vi inte har en enda tid att passa på hela dagen. Speciellt inte när jag fick stiga upp och amma och byta bajsblöja kl 02, och amma igen vid 05.

Jag var ju på bvc med Bums förra veckan. Hon hade dalat lite i vikt, så bvcMarie ville att vi skulle ge henne tillägg innan hon sov för natten. Jag känner mig kluven. I fredags fick hon ersättning innan vi gick och la oss, sedan vaknade hon och blev ammad vid 05:30, sedan låg jag halvvaken med en bultande tutte,på gränsen till mjölkstockning, tills hon vaknade igen 07:50.
Saken är ju den, att om jag ger tillägg istället för amma det hon behöver extra, så kan inte min kropp producera all den mjölk Bums behöver. Då kommer jag inte kunna amma allt hon behöver ju. Irriterande. Det känns lite som Tfan sa när vi pratade om det igår, det är amma eller inte amma känns det som. Jag vill gärna amma, nu fungerar det ju till skillnad från när jag ammade Aimée. Det var ju helt lönlöst. Vi får väl se hur det blir.

Iaf, ifall det inte funkade med tillägg, så skulle vi undersöka varför hon kräks som hon gör.

Idag ska vi vara hemma och glo. Det ska tydligen grävas i vår trädgård, tack jävla Eon, så vi får väl se hur mycket lugn och ro det blir.

Så, har du inget för dig så är det bara att komma förbi :P

Ingen rolig vecka...

Näe. Denna veckan blev bara blä, efter Aimées födelsedag i måndags. På natten till tisdagen vägrade Bums att komma till ro, och bara gnällde och åt hela natten. Sedan steg jag upp 06:20 för att åka med Bums till Lenhovda och gå på återbesök på mödravården. Tfan var hemma med Aimée under tiden, eftersom hon var förkyld.
 När jag kom hem gick han till jobbet. Vi segade hemma, Aimée lekte lite med Lovisa och Melker som osså är hemma med förkylning.
 I onsdags tog Eon strömmen för oss för att "förbättra elnätet för oss kunder", så jag släpade ut barnen för att cykla och gräva lite i potatislandet. Det var soligt men blåste kallt så vi gick snart in igen. Aimée hann precis sätta sig för att rita när strömmen kom tillbaka. Halleluja!

Igår var  Aimée på dagis och blev firad. Jag var på bvc för att vaccinera Bums, precis vid 13:30, när Aimée ska hämtas på dagis. Förvarnade på dagis både förra veckan och när jag lämnade på morgonen. Trodde att bvcbesöket skulle ta 30.40 minuter, men tog en hel timme :P Så när jag kom till dagis satt alla barnen ute och åt mellanmål, hon fick äta färdigt innan vi gick hemåt. Fastnade på skolgårdens spännande lekplats, snart kom Lotta med sina barn med, och plötsligt hade Tfan slutat för dagen och kom han med. Resten av dagen sög. Aimée bråkade om allt, och inget med för den delen. Samtidigt som Eon grävde som galning inpå trädgårdskanten, väsnades som fan. Härligt. 19:15 fick Aimée gå och lägga sig utan kvällsdusch och kvällsmat. Först kl 21 körde grävmaskiner och lastbilar här ifrån. Fy fan va härligt :P

Idag är det osså kinkigt, men Anna och jag släpade iaf ut oss på en promenad. Hon körde Bums och körde hennes tvillingvagn med en sovande Milton och en konstant gnällande Aimée. Hela promenaden lät jag vill heeem, fram tills jag började säga att nu är vi på väg hemåt igen. Då började hon med jag vill inte hem min huuus, buhuhuuu... Suck. Ibland undrar jag vad jag skulle med barn till :P

Puh. Snart kommer Tfan hem. Måste gå och handla. Middag kanske vi skulle fixa med. Jag har noll ork. Röksugen med, som alltid när det krånglar.

Firande.

I söndags var Tfan del av vår stoa familj här för att fira Aimée. Det blev stor baluns, med mycket utomhustid och mycket mat, precis som vanligt :)
Aimée fick massor av fina presenter, en Skrållan, dubbla uppsättningar Zoolego, sandlådeleksaker, pussel och böcker. Nöjd tjej:) Svärmor och Lasse hade med solstolar, så att vi kunde vara ute i det fina vädret och faktiskt sitta ner under tiden :)
Vi åt massor av mat. Vi hade gjort lammstek, lammrevben och kotletter. Kyckling, fläskfile och vegetariskt alternativ  fanns för dem som inte vågade sig på lammet, fast de flesta provade faktiskt. Svärmor hade gjort tre potatisgratänger som hon hade med sig hit. Sedan bjöd vi på kladdkaka med glasyr och bullebröd till efterrätt.

Igår fyllde Aimée tre år på riktigt. Hon fick tuschpennor och ett ritblock, innan den stora presenten kom fram. En cykel! Hon blev jätteglad, och vi med, eftersom vi fick precis den reaktion som vi hade önskat:) Hon cyklade runt inomhus någon timme, innan vi begav oss ut. Vi började med att låta Aimée cykla runt, runt på en asfaltsplätt i närheten, innan vi gick till Bäckparken för att gunga och leka på lekplatsen. Under tiden gick Tfan till ica med Bums. Han handlade mat och glass. Efter glasspausen i parken började vi röra oss hemåt igen. Vi gjorde eld i utegrillen och grillade hotdogs, småkorvar och korvbollar. Sedan gick vi in, för att vila lite och amma. Vi kom snart ut igen, Aimée cyklade, jag sprang efter och Tfan rensade rabatterna.
 Bortsett från ett jättelikt förkylningsinspirerat jagvillintegåochläggamig-utbrott på kvällen, så var dagen perfekt.

Inatt fick Bums sin kalasbaksmälla. Hon brukar vara på dåligt humör dagen efter kalas, men igår låg hon mest i vagnen och sov, så det kom inatt. Hon somnade först vid 02, för att vakna och amma vid 04, och sedan vakna och bajsa vid 05, och 06 skulle jag upp. Härligt :P Jag tog med mig Bums till Lenhovda för att gå efterkontrollen på mvc. Tfan stannade hemma med Aimée som är förkyld. När Bums och jag kom hem igen knatade han till jobbet, och här sitter jag ensam hemma med två griniga barn :P Dessutom har jag fått ett paket från Kidzshop som de inte dragit min rabatt på, av någon anledning. Får se vad jag får för svar på mitt mejl.

I eftermiddag kommer iaf Becky och hälsar på. Skönt! Känner att jag kan behöva det idag:P

Citat...

Jag pratade nyss med Aimée om hennes födelsedag. Försökte få henne att säga hur gammal hon skulle bli.
Så, jag försökte med...
-Du är ju två år nu, vad kommer  efter två?
-Julklappar!!! Sånna som Zander fick!

Till historien hör att hennes kusin Zander fyllde sju år i tisdags, och att vi den senaste månaden har motat allt födelsedagsprat med "Först fyller Zander år, sen är det din tur!"

Större barn, större knasigheter :P

Jaaa, du Sofi...

Det är dåligt med bloggandet här ;)

Men nu kommer det iaf, så vida inte något barn vill något brådskande...

I tisdags var vi på kalasfika hos Tfans systerson som fyllde sju. Han var nöjd med presenterna, men uppskattade inte Bums sällskap och inte tårtan heller. Man kan inte lyckas jämt :P

Jag har spenderat lite tid vid symaskinen denna veckan. Aimées dagis hade påskfest igår, så till den sydde jag en volangkjol av påslakantyger. Till det hade hon en brun velourtunika, som jag sydde till luciatåget förra året. Aimée var nöjd med sin outfit, och de andra barnen gav henne massor av komplimanger, medans fröknarna funderade på var de hade sett tygerna innan :P

Efter dagis igår kom Lena och Nova förbi. Vi fikade och Nova och Aimée blev ovänner om leksakerna, som de alltid blir när de leker hemma hos varann. Det funkar mycket bättre på dagis :P

Idag var jag hos Lena igen, medans Aimée var på dagis.  Jag fick låna Novas skaljacka och byxor, eftersom den jackan jag köpte på Tradera aldrig kommer. Jag fick en Gucciskötväska istället, och tjejen som skulle fått väskan var förbannad och lämnade negativt omdöme på säljaren. Säljaren själv verkar har gått under jorden. Jag har en Gucciväska :P

Jag har virkat en del denna veckan. Svärmor lärde mig i söndags, så nu går jag inte att prata med på kvällarna :)  Har beställt ett skitcoolt topset till vagnen med, får se när det dyker upp...

Nu är jag hungrig, så det kan vara dags att börja med maten :)

Söndag...

Igår var det underbart väder!!! Vi har ute på hela förmiddagen, knatade till ica, tvingade Aimée att gå själv, eftersom hon proppsade på att hennes vagn absolut inte skulle med. Så då blir man ju så illa tvungen att promenera själv, till och från ica. Fast det gick bättre på hemvägen, när hon hade en Solero i ena handen:)
 Sedan spacklade Tfan Aimées rum. Det behöver göras iordning, förra gången vi målade det rummet så var ingen av oss särskilt bra på att spackla. Nu vet jag bättre än att ge mig på det och Tfan är ju utbildad nu mera, så nu går det bättre. Det blev helt spacklat igår, och alla tavlor och möbler blev lossade från väggarna. Vi hade balkongdörren öppen och Aimée släpade ut alla sina leksaker på balkongen.
 Aimée och jag hann sitta på trappen och sola benen med :)

Jag har fått spader på mig själv för att jag inte ha fått någon tid till min sömnad, så vid 22:30 igår kväll satte jag mig vid symaskinen. Hann bara sitta en timme innan jag skulle amma och vi sen skulle sova, så jag blev inte färdig med det jag gjorde, men jag hann iaf en bit på vägen. Jag håller på med en kjol till Aimée. Hennes dagis ska ha påskfest med påskgumme/gubbeklädsel på onsdag. Förra året krängde jag på henne en klänning som jag hade haft när jag var liten, som passade bra för ändamålet, men nu är den ju för liten...

Igår tvättade och plåstrade jag om vårens första skrubbsår :) Aimée drog omkull på asfalten vid skolan när vi var på väg hem från ica, och hennes glass precis tagit slut. Byxorna gick sönder, men det var ändå bara leggings från HM i för liten storlek, så det gjorde inget.
Hon fick iaf välja ett plåster själv, och det fick bli Puh och Nasse. Viktigt med rätt plåster:)

Idag ska vi hem till Svärmor. Det ska bli himla trevligt. Som jag sa till mamma, så känns det mycket lättare att sitta hemma hos någon annan och inte göra ett skit, än att sitta hemma som vanligt :P Så mitt på dagen packar vi ihop oss med bilstolar och allt, och åker med bussen till Lenhovda :) Förhoppningarna var ju att vi skulle kunna vara ute och leka och sola, men det verkar vara molnigt idag, gud så trist :P Hoppas att det lättar...

Lååångsaaamt...

Tjosanur, långsamtur... Fan, jag får ingenting gjort här hemma! Bara tråkig laga mat, tömma diskmaskin, utfodra barn, utfodra mig själv mellan varven. Jag har så många planer och idéer på syfronten, men ingen tid! Och vissa dagar, de flesta dagar, som idag, är helt omöjliga. Idealet vore om jag kunde komma hem och sätta mig för att sy efter dagislämningen. Men efter dagislämningen promenerar jag ibland med Anna, vilket jag gärna gör, för att jag vill ställa upp och jag vet att jag själv behöver det med. Men de där promenaderna tar upp av min sytid! Jag går hemifrån till dagis vid 08:15, och är oftast inte tillbaka förrän 10:30. Sedan ska det ammas och bytas blöja, jag ska helst få tid att äta något, och då måste jag ha fått till Bums humör någorlunda, så att jag slipper äta med gallskrik som hissmusik. Jag avskyr när bebisar skriker :P Treåringar är ingen fara, inte min egen iaf, för henne kan jag antingen trösta, tillrättavisa, peppa eller skicka upp på rummet, beroende på situationen. Men Bums finns det tre lösningar, i följande ordning, blöjbyte, amma, vyssa. Normalt så utförs de i just den ordningen, ifall man inte vet med sig att man ammade för en timme sedan, så det kan verkligen inte vara det som är fel, eller om man precis har hört ett rejält brak i närheten av rumpområdet på plutten.
 Så där går det 30-45 minuter, beroende på vilket humör hon är på och vilken tid det är på dygnet. Lägg till matstund till mig själv, den vanliga rutten på internätet för att kolla läget och dagens telefonsamtal med mamsen, som är min stora grej på vardagarna. Det samtalet bör genomföras medans Bums sover, annars skär hennes stämma i omänsklig decibel så att jag inte hör vad jag tänker, än mindre vad min ömma moder säger... Suck. Jag är en mammagris, men mamma är, ihop med Tfan, min bästa vän. Hon är alltid, alltid på min sida. Det är väldigt skönt att veta, när man som jag inte är helt frisk. Jag vet, att vad som än händer, så har jag alltid henne. Så länge hon kan, så kommer hon att finnas där för mig, vilket är fantastiskt.

När jag var på toa idag, i mörkret, kom jag på mig själv med att ha dåligt samvete. Dåligt samvete för en satans studsmatta med tillhörande skyddsnät, som jag inte har råd att köpa. Aimée har inte ens fyllt tre år, och jag har redan dåligt samvete. Mamma tröstade mig genom att upplysa att det kommer jag alltid att ha :P
 Aimée har pratat om att hoppa på studsmatta varje dag, i två veckor. Imon har jag snyltat till mig en stund på hennes kusiners matta medans de är på dagis.
Hade jag haft pengarna så hade jag gladeligen gjort precis så som jag alltid sagt att jag aldrig skulle göra. Jag skulle ha köpt den förbannade studsmattan. För att göra henne glad, se hennes reaktion, men också för att alla nya, stora leksaker är en potentiell barnvakt. När vi går ut nu, så kutar hon direkt ner till ån och vattnet. Jag kan inte ens släppa ut henne fem minuter innan mig, när vi ska ut och gå med Bums. Då är hon där som ett skott. På en studsmatta skulle jag iaf kunna stänga in henne en stund :P
 I sommar får jag tillbaka på skatten. Då ska jag tatuera mig, för första gången på typ fyra år... Och köpa en studsmatta, antar jag.

Jag är en usel förälder... Men en fantastisk mamma! :D

RSS 2.0