Skitlänge sen..

Det händer inget här. Det blev påsk, Aimée fick vattkopporna redan på fredagen, dagen efter sista dagen på förskolan innan påsklovet. När väl kopporna gav med sig så fick hon hög feber, snor och hosta som höll i sig fram till påskafton. När hennes förkylning gav med sig så fick Bums den. Nu väntar vi bara på att Bums ska få vattkopporna med.
På Påskdagen var vi hos Svärmor på påskmiddag. Fint väder hade vi, ungarna lekte sig svettiga, Bums fick röda öron av all sol och jag hade en stickning med mig som jag roade mig med. Dagen efter sydde jag en mycket uppskattad solhatt till Bums. Inga fler röda öron här inte!

För övrigt har vi sista veckan med båda föräldrarna hemma på heltid denna veckan. Nästa vecka ska Tfan börja jobba tre dagar i veckan, och ta körlektioner de andra två dagarna i veckan. Känns sådär måste jag säga, eftersom jag mår sämre kroppsligen med graviditeten nu, men det är planerat sedan länge, så det är ingen överraskning. Osså gäller det bara fram till semestern, sedan kommer ju bebis! :) Dessutom har jag bästa vänner som redan gjort sig frivilliga till att ta med barnen på äventyr med jämna mellanrum. Guld <3

Idag har jag varit inne i Växjö. Tanken var att jag skulle simma, men det fick jag hoppa över p.g.a den graviditetsrelaterade svampigheten. Jag hade en drös ärenden iaf, till F-kassan, sybutiken och någon sorts sommarsko.. Allt gick bra, förutom skoshoppandet som mest var tråkigt. Men jag fick iaf med mig ett sommarpar hem. Inget märkvärdigt, men de duger när det är varmt ute.

Nu kom gnällfemåringen in. Just nu är vi verkligen inte vänner. Den senaste veckan har det gnällts ungefär var 30:e minut. Verkligen härligt med en gravidseg hjärna...


En vecka till..

Det var hemskt vad svårt jag har för att skriva blogg nu för tiden... Men men!
Jag kan sammanfatta den senaste tiden lite kort. Vattkoppor på Aimée, tydligen var det svinkoppor hon hade sist :P Jättebra. Ovanpå kopporna och den tillhörande febern har hon dessutom en förkylning kategori mastodont. Just nu ligger hon uppe i sin säng och sover. Stackars plutten.
Jag tränar, spinning och simmar fortfarande. Fast idag kändes simningen sådär. Orkade inte alls lika mycket som vanligt. Antingen så har jag sovit för lite, eller så har jag järnbrist, eller så är jag på väg att bli sjuk jag med, vilket inte skulle förvåna mig.
Tfan kör på körskolan idag. Han ska kolla hur mycket han har kvar innan har får börja på halkbanor och sånt jox. Det går inte riktigt så fort som planerat...
Bums är sig själv. Två år och envis som en åsna, what else is new, liksom.

Näe, jag fick världens lock för örat när jag simmade idag. Normalt brukar det släppa under dagen, så att det b ara kommer och stör lite. Men nu har det suttit sedan kl 08:30 imorse, och jag har t.o.m ringt VC för tips. Fick veta att jag kunde prova nässpray, men det gjorde bara att jag fick ont i näsan och framtänderna som jag brukar av spray :P Hade inte Aimée varit sjuk så hade jag gått bort och sett om de kunde få ordning på det, men nu funkar det inte idag. Har jag kvar locket imon skulle jag höra av mig igen. Fast imon är det meningen att jag ska simma och träffa mamma på lunch i stan. Dessutom borde jag köpa påskägg till ungarna. Tanken från början var att vi skulle åka in hela familjen imon, men med Aimées tillstånd så lär det knappast bli möjligt.

Jag ska nog lägga mig på soffan en stund. Nu börjar jag få ont i huvudet med. Dumma öronlock :( Buhu!


Underbar dag!

Vilket väder det var igår! Solsken och nästan 20grader i solen! Vi firade med att montera ungarnas studsmatta. Massor av ute blev det. När vi var färdiga med mattan, så bar Tfan ut lite skräp till garaget, sedan gick vi bort till ica för att handla och äta glass. På vägen hem gick förbi loppisen, för i söndags såg jag att loppisägarna hade ställt fram sin bil, vilket måste betyda att de var hemma från Nya Zeeland. Mycket riktigt så låg Sylvia ute i rabatterna och grejade, ett dygn efter att de kommit hem :)
Där blev vi ståendes i en timme och pratade ikapp de senaste fem månaderna. När de åkte hade jag precis gått ner 9 kg, nu är jag väldigt gravid :P
Hemma igen började jag på middagen, medans Tfan röjde i källarn och ungarna var ute och lekte. Svärmor och hennes man köpte två lagerhyllor åt oss på Jula i fredags, och de håller Tfan på att sätta ihop i källarn så att det kanske till sist kan bli lite organiserat där nere.
 Efter middagen var ungarna ute en stund till, innan de fick komma in och duscha medans jag hjälpte Tfan med hyllan. Det slutade med lödder i hela duschen :P Tur att de inte duschar så ofta, det hade blivit dyrt på tvålkontot.

När ungarna hade badat satt de framför barnprogrammen, och Bums somnade naturligtvis, kl 18:00. Inte bra alls. Så jag väckte henne och bjöd på saft! Sedan gick jag iväg på Må Bra-stund hos Maria. Massor av aloeveraprodukter, men jag handlade faktiskt inget. Hittade inte riktigt något för mig, men det var väldigt trevligt att komma iväg, och god fika var det som vanligt :)

På förmiddageb innan vi började med studsmattan, passade jag på att prova mina nya syverktyg. När vi var inne i växjö senast så köpte jag en bandkantarfot till symaskinen och en rullkniv. Så, medans ungarna satt vid en film och Tfan tog sovmorgon, så skar jag ut en bebismössa i storlek 36 och provade på så sätt både nytt tyg och nya kniven. Total blixtförälskelse kan jag avslöja att det var till rullkniven! En sån skillnad det var att slippa stå med tygsaxen och klippa. Men nu vill jag ha en större skärmatta, den jag har är i minsta laget och räcker knappt till att skära ut bebiskläder på, och en skärlinjal, stoooor tung rackare ska det vara :) Jag tror att jag ska göra ännu ett stopp på Ronnys Symaskiner efter löning.
Bandkantarfoten var lite pilligare. Men när jag väl tog mig samman och provkörde på en provlapp först, så gick det väldigt bra. Just i tidsåtgång så gör det väl inte någon skillnad mot att göra hela kantningen för hand som jag brukar, precis nu. Men när jag får kläm på det kommer det att göra stor skillnad. Slippa sy fast, nåla, stryka, sy, missa, sprätta, sy om :P Ett bra köp, fast att jag tyckte den var lite dyr, 301kr, och inte en enda instruktion till.

I söndags hade jag osså en trevlig dag! Jag var bortbjuden till Jutta på Me&iparty. Hittade en kortärmad/benad bodysuit till bebis, varsitt par svettisknickers till tjejerna, i olika färger. Och varsin tröja, Bums fick en grön med folkbilar på och Aimée en röd med geisha på. Det blir nog jättebra. Bilder kommer kanske senare :)
Medans jag var på klädparty, så var Tfan och barnen på släktkalas, så när jag kom hem var huset tomt. Jag passade på att slöa vid datorn och prata med mamma ostört. Sedan packade jag ihop mig och gav mig iväg på spinning. Svettigt pass, precis vad som behövdes efter rulltårtan hos Jutta :)
När jag kom hem från spinningen var resten av familjen med hemma, och det hade börjat dra ihop sig till läggdags för ungarna. Precis innan kvällsmaten kom Ela förbi, så när ungarna väl var i säng hade vi te och knäckebrödfika :) Trevlig avslutning på helgen!

Idag sitter jag hemma med Bums. Aimée är på Trollet och Tfan är i växjö på körlektion. Vi väntar på elektrikerbesök. Tfan målade taket i Bums rum i lördags och när han fäste upp armaturen i taket efter sig så envisades säkringen med att gå. Jag försökte återställa den nu på morgonen men den slog ifrån med en gång. Så förhoppningsvis kommer det en elektriker och fixar till det idag. Lite opraktiskt utan ljus i ett barnrum :P

I eftermiddag får jag Beccabesök, det ska bli trevligt! Hon jobbar mycket på nya jobbet och snart ska hon iväg på solsemester så det gäller att passa på när man får ett par timmar med henne :) Sedan avslutar jag dagen med ett spinningpass! Känns som en bra dag! Bortsett från herpesblåsorna jag vaknade med i överläppspiercingen, imorse. Morr. Alsolgel verkar funka bra dock :)

Lång blogg idag!

Migrän...

Nu har jag varit vaken i tre timmar. Kl 19:00 steg jag upp idag, efter att ha haft migrän sedan kl 03 inatt. Missade min simning. Missade hela dagen om man ska vara petig :P

Jag har välsignats med en ny dator, och en ny avbetalning... Den nya datorn är superbra, men tangenterna är ju inte som på den gamla, så därför tappar jag bokstäver med jämna mellanrum :P En smula irriterande.

Imon är det marknad i grannbyn, upp med ungarna och iväg med bussen. Vad gör man inte för att hålla familjen sysselsatt?
Helgen kommer att bjuda på takmålning, ett missat kalas, ett meandiparty och spinning. Alldeles lagom. Om jag slipper fler migränanfall vill säga.

Nackdelen med att sova bort en hel dag är att man blir så himla hungrig när man väl vaknar :P

Länge sedan..

Jag har varit en smula ur form. Möten med FK och V.Psyk tar på krafterna, särskilt när båda parterna verkar ha grava problem med att sammarbeta. Sedan har jag simmat, gått på spinning, ungarna och Tfan har haft magsjuka... Dessutom är det en sån där härlig månad utan peningan. Min sjukskrivning har ännu inte gått igenom :P
I veckan var mamma, Bums och jag iaf i Älghult en sväng för att köpa en cykel till Aimées femårsdag. På årsfesten drogs högvinsterna på medlemslotterna, och Tfan vann 1000kr på Älghults Cykel och Sport! Så väldigt passande :) Så vi var där och valde ut en 20" med pakethållare, ringklocka och cykelkorg, röd matt lack med orangea detaljer. Väldigt tjusigt. Nu gissar jag att Tfan kommer att få springa bredvid en hel del i vår. Fast det är klart, då kanske han får nytta av sina joggingskor som han köpte i januari? Han påstår att han har fått latmask i magen. Jag säger att det är i huvudet latmasken har satt sig :P

Simningen gör wonders för min ischias! Och för orken, nu hänger jag lätt med på spinningen, 80-85% av maxpuls utan några större problem. Det enda som sätter käppar i hjulen nu är att magen är i vägen i vissa moment och att jag får sammandragningar av vissa ställningar på spinningcykeln. Annars går det riktigt bra!

Har fått hem lite nytt tyg och har redan hunnit sy ett sommarlinne till Aimée, som hon skitade ner en timme efter att ha tagit på sig det, snark! Har planer på fler plagg, och framförallt mer tyg. Dessutom funderar jag på om det kanske kunde vara värt att beställa storlekslappar nu. Snart tre barn i olika storlekar, det går ju knappt att hålla reda på storleken på plaggen som det är med två barn :P

Tfan har börjat övningsköra. Han är på sin tredje körlektion idag, och han tycker att det märks skillnad mellan varje lektion, med vana och förmågan att hålla allt i huvudet utan att bli helt slut :P Känns helt konstigt att han ska ta körkort. Vi är ju så vana vid att åka buss och snylta skjuts på andra, det går knappt att tänka sig tanken att gå ut och packa in familjen i sin egen bil och åka vart vi vill när vi vill... Men det ska nog gå att vänja sig vid det med. Sedan är det ju knappast så att vi kommer att ha råd att åka vitt och brett heller :)

Nu ska jag slöa med ungarna. Än så länge leker de snällt med varann.. Undrar hur länge det håller? ;)


RSS 2.0