Bills...

Har betalat räkningar. Inget roligt alls, om jag ska vara helt ärlig. Blääää! Men nu är det gjort iaf. Största problemet just nu, är Aimées vinterjacka. Den hon har nu har börjat släppa i dragkedjan, det är andra vintern hon använder den, så det är inte så konstigt att den börjar bli sliten. Dessutom börjar den bli för trång för henne med, det hjälper ju till. Så, jag måste in till Växjö imon för att köpa ny jacka. Tfan får föra över en slant, för jag har bara en tusenlapp kvar tills lönen kommer... Jag hoppas på rea på Po.P eller Krokodila.
Var tvungen att åka in iaf, för jag måste byta kjolen jag köpte i fredags till en mindre storlek, trevligt värre :) Alltid roligare att få byta ner sig en storlek ;) Tfan ska förmodligen komma hem strax innan tre, så att jag kan åka in utan barn, det underlättar. Saker och ting går mycket fortare då.

Trotsade vad som kändes som en lätt feber igår, och knatade iväg till Ica med Bums innan Aimée skulle hämtas på dagis. Kom på att jag kunde köpa extra blöjor och tvättservetter och ställa i nya huset, så slipper man släpa med det varje gång vi ska dit :) Gick bort till huset och skottade fram infart och trappor. Det syntes knappt att vi skottade i lördags!
När Aimée var hämtat så gick vi tillbaka till huset, Aimée och jag åt lite mellanmål, sedan tittade hon på tv och Bums undersökte hela nedervåningen. Det var ganska skönt att bara vara därborta utan att behöva stressa för att nått skulle göras efteråt. Vi gick hem och mötte Tfan strax innan 16, Bums fick mat, sedan gjorde vi varma mackor till middag.

Jag har fortfarande ont i armarna efter måndagens BodyPump! Igår hade jag i stort sett ingen värk alls. Lite mol i axlarna mitt på dagen bara. Sedan kom det framåt kvällen, och sedan dess har det hållt i sig. Ikväll har jag Zumba, så då kanske det löser upp sig...

Oj.

Har haft styrkepass. Mina armar. Är degiga, insåg jag när jag såg mig själv i spegeln :P Ingen trevlig syn, men det kan ju bli bättre ;)

Intressant när man ligger på rygg med en tung stav ovanför nyllet, med armar som inte vill vara stilla och handflator som är svettiga till vardags, inte mindre när jag tränar. Intressant upplevelse ;)

Nu fick Tfan och jag världens "viborpålandet"-upplevelse! Ett rådjur spatserade för utanför köksfönstret precis som inget alls. Bara kollade läget, verkade det som :)

Ikväll blir det fralla, så det så!


Kallt!!!

Pannan är igång, men det är ändå bara 15grader inne! Jag avlider! Kallt, kallt, kallt!

Fick sovmorgon idag, det var verkligen uppskattat! Bums sov till 08 och Aimée 40 minuter längre. Skönt :) Glädjen grusades dock något av kylan inomhus. Jag har varit nere i källarn och skruvat upp värmen, får se om det hjälper. Borde gå ut och hämta posten, och handla, men det sistnämda får vänta. Vill inte släpa ut ungarna på den promenaden i denna kylan. Närmare 20 minus :P Blä.
Tanken är dock att komma bort till Postgatan idag. Aimée är ju dagisledig, så det vore ju praktiskt att vara där en längre stund. Jag ska märka upp vilka möbler vi ska behålla, så att jag sedan kan ringa kvinnan som är barnbarn till tanten som bodde där. Hon ville se om det fanns något kvar som hon ville ha, lika gärna som att vi skulle slänga det.

Ikväll är det barngympa, och första passet på styrkan som jag ska gå på! Det ska bli riktigt roligt! Får se hur död jag är imon :P Har börjat fundera på terminskort på byns idrottsförening, ingen som vet vad det skulle kosta? VitaNova, som jag är anställd av, betalar upp till en viss summa på friskvård. Det vore kanske lämpligt att kolla upp :)

Igår var vi på kalas. Vi var hemma hos Tfans bror och firade hans sambos födelsedag, och slog ihop det med Tfans födelsedag med. Tfan fick en unnelåda, med Geishachoklad i tre olika sorter, en ask mörk choklad och två glasflaskor cola :) Han blev glad :D
Aimée och Bums lekte som galningar, precis som vanligt. Tfan stod för efterrätten, och hande bakat helt vanlig sockerkaka och sin stekpannekaka. Den sista gick åt :) Jag såg folk som tog tre bitar :D Den är himla god.

I lördags tog vi det otroligt lugnt. Kasade fram och tillbaka över byn, skottade snö här hemma, skottade fram nya huset med ur snömassorna, handlade. Dessutom hade vi två killar på besök i källarn, de demonterade oljetanken och ordnade lite el och läckande rör i pannrummet. Skönt att ha det gjort, men det stank diesel på hela nedervåningen :P
På kvällen kom Becky, för en sen husvisning. Hon skulle ändå hem till sina föräldrar för att åka med till Sälen. Så vi var borta i huset strax efter 22 :P Röjde runt i drygt en timme, och hon fick med sig en hel icakasse med saker. B.la en grön klänning med orange blommor, en röd kavaj och svarta handskar ;D Knasigt. Hon kan inte hälsa på utan att få med sig en drös med grejer hem. Hon stannade till 01, och vi såg skidpojkarna gå i mål, drack te och åt resterna av en kladdkaka.

Nu har Bums slarvat bort sin napp, igen! Snark.

Trevlig dag, jobbiga barn.

Bajskväll.
Aimée bråkade från halv fem till halv nio, konstant bråk. Inte det vanliga gnället, utan verkligen skrikerrättutsåfortjagintefårsomjagvill-bråkade. Härligt. Bums har fått för sig att hon inte vill sova, trots att hon fick välling kvart över åtta, så har hon fortfarande inte somnat, och då var hon verkligen rövtrött innan jag gjorde vällingen! Kan ju tillägga att normalt sett så somnar hon så fort vällingen är slut och hon får nappen. Det brukar vara runt halv åtta... Tfan är uppe hos henne nu. Kvart i nio var jag så desperat och trött på alla barn att jag gick ut och skottade snö istället :P Hoppas hon lugnar sig nu iaf, hon har fått gnöla av sig på egen hand i sängen en stund, det brukar ju trötta ut även den envisaste av ungar.

Vi har varit i Växjö idag, igen. Denna gången tog Tfan en halvdag föräldraledigt, han skulle ändå vara ledig för enligt planeringen så skulle jag ha haft mer utredning på V.Psyk, men det blev ju inställt. Så vi kasade iväg hela familjen. Bums somnade i vagnen ett par minuter efter att vi lämnat huset, och Aimée höll sig vaken till Näsby Kulla, sedan somnade hon med. Bara för att bli väckt några minuter senare för bussbyte i Eke. Träffade en gammal skolkompis på bussen, det var kul :)
Kom in till stan och släpade oss till pizzerian med en gång. Lika bra att fylla magarna först, så att alla är alerta för eftermiddagen :) På vägen dit gick vi förbi Helges Håla, där ett av tre skyltfönster är fyllt med Hello Kittygrejer. Aimée fick syn på det och släppte ut ett helt spontant "Åh! Hello Kittiiiii!!" :D Sötungen. När vi hade ätit letade jag reda på F-kassan som hade flyttat, fick mina lönelappar kopierade för jämställdhetsbonusen, och hämtade ut ny ansökningsblanket för min aktivitetsersättning (jävla ord). Under tiden gick Aimée och Tfan till Antikvariatet, som hade lunchstängt, en timme efter att de öppnat :P Aimée och jag gick ner på HM, där jag köpte en pjamas och två par H.Ktrosor till henne och själv köpte hon en gympapåse. Hello Kitty på den med, naturligtvis :P Fixerad? Nja, kan vara så kanske ;)
 Till slut kom vi in på Helges Håla med, och efter mycket om och men valde Aimée att köpa sig en ny vattenflaska för sina sista pengar. Jag behöver inte nämna motivet va? ;)

Vi var på Hemmakväll och inhandlade helggodiset, Krokodila och deras mastodontrea som fortfarande är igång! Hittade ett par NovaStarbrallor till Aimée för 200kr! Fynda, fynda... :) Köpte varsitt "spelägg" som Aimée kallar det, till tjejerna med. Mycket populärt visade det sig när vi kom hem :)
 Tfan kom till slut bort till Antikvariatet och handlade en hel drös med Älghultskrönikor. Under tiden släpade jag med mig tjejerna till I rode You, och vräkte runt en stund, innan det blev en kjol och en underklänning :) Fast underklänningen var nedsatt till långt under halva priset, och som superstammis fick jag 50% rabbatt på det, så den räknas knappt ;) Nöjd blev jag iaf! Dessutom kom jag ihåg mitt tillgodokvitto på Skivan & Boken idag, och fick med mig Owl City hem. Har bara hört en låt med dem innan, men den fastnade nått enormt i hjärnan så det kändes värt ett försök. Satte igång skivan när vi kom hem, men fick stänga av igen, för ungarna förde sånt liv att jag inte kunde koncentrera mig, blev bara irriterad...

Hemresan gick fint. Aimée blev jätteglad för att Tfan hade köpt en Mars till henne som överraskning, Bums satt och lekte en stund, sedan gav Tfan henne smörgås och efter det somnade hon i vagnen. Tfan somnade nog med, fast på ett säte då ;) Jag ville somna, men hade Aimée babblandes jämte mig, så det blev inget med sömn för min del.

Nu hoppas jag att Bums har somnat, så att vi kan sätta oss vid tv:n och trycka i oss lite chips och godis :) Sugeeeeen!!!!

En halvdag på stan...

Eller ja, i växjö iaf. Som om det vore nått att skryta om :P
Iaf, jag har varit i Växjö med Bums idag. Mötte upp mamma vid stationen. Hon skulle agera barnvakt medans jag var på V.Psyk för ytterligare tester *snark*. Bums hade somnat en kvart innan stationen, så mamma tyckte att det var lika bra att gå med upp till Psyk, så att inte Bums vaknade och blev alldeles knäpp. Kom dit en kvart efter att jag hade tid, men kvinnan jag skulle till var informerad om läget med bussarna. Dessutom var det inte ett dugg skottat på hela vägen utmed sjön, så det tog lite längre tid med barnvakt och mamsen utan kondition :)

Iaf, så blev testerna gjorda och kvinnan fick dessutom prata med mamma, kan ju vara bra som komplettering. Det har inte varit någon som varit intresserad av vad mamma har haft att säga innan, så det var verkligen dags. Jag fick även veta att resultaten från hjärnröntgen som jag gjorde -97, tydligen inte finns.. Hummm...
 Bums var supersnäll under tiden. Åt snällt smörgås av mormor och var glad och hälsade på alla hon såg :)

Vi gick ner på stan efteråt, och jag styrde oss till I Robe You :D Jag hade kollat kontot innan jag åkte på morgonen :) Var på jakt på en tröja, och fick mig en underbar fleece i grått. När jag provade den insåg jag att butiksinnehavaren och jag hade samma kläder på oss, bortsett från att hon hade fjolårets version av den klänningen jag hade, samma färg och allt :P
Sedan gick vi till Din Sko, hittade inget alls. Vem vill gå runt i 15cm klack hela sommarn?! Morr.

Vi fick i oss lite sallad på Åhlens med, sedan skulle mamma till bussen, så jag gick med och sa hej då. Sedan stod vi och väntade på vår buss, och under tiden somnade Bums. Sedan sov hon hela vägen till Älghult, så jag fick lite lugn på vägen hem, trött som jag var.

Nu är Tfan hos Frisören. Sedan ska han handla på vägen hem, och kanske mäta på ytterdörrarna på Postgatan, där ska det bytas lås är tanken. Tfan hade pratat med den lokala snickarfirman med, om att sätta igen köksingången där med. Ser ni? Jag fick min vilja igenom, utan att tjata ;) Jag misstänker att jag får ge mig på nån punkt senare :P Det löser iaf många problem i köket, med bänkytor, maskinskåp och allt jox vi vill ha :)

Ikväll ska jag på Zumba! Det ska bli askalas! Förra veckan blev det ju inställt, så nu är det dags.

Nu ska det tydligen bytas blöja, sedan kokas gröt...

Förresten! -2.4kg! Härligt! :D Dags att börja om, först ut; komma ner i vikten jag hade i november. Knappt ett kilo kvar. Sedan "bara" 3kg kvar till innanBumsvikten. Sedan har vi den lååånga vägen ner till innanAiméevikten, 8-9kg... Det känns dock något avlägset, för att vara positiv. Men kommer jag i närheten så blir jag lycklig :)

Nähä, blöja var det!

Händelserikt värre.

Igår var min mormor och min moster på besök. Vi fick inte till nått julfirande när det var tid för det, så vi tog det igår istället, över en tacomiddag :) Det hela började med att Aimée och Tfan skottadepå trädgården, medans Bums och jag gick till ica. Jag köpte en låda Geisha och ett alla hjärtans dagskort till Tfan :) Han blev glad. Aimée blev nästan lika glad, när hon insåg att han skulle bjuda henne. Annars var hon lite förnärmad över att inte hon med fick en låda choklad :)

Under tiden vi var ute hade moster ringt. Naturligtvis krabbar alltid något när vi ska ses, och denna gången var det mormors bil som inte ville igång. Men hon fick ordning på det till slut, hon är inte dålig min mormor :) De kom, iofs en timme senare än vi sagt, men hellre det än att de inte kommit alls. Dessutom hade vi avtalat tid mitt på dagen, så det fanns lite spelrum.
 Vi delade klappar, åt mat och moster Annika hade med sina pärmar med mönster och klädskisser. Behöver jag nämna att jag satt klistrad vid dessa efter barnen somnat för kvällen? Fotade lite i den med, hon målar fantastiska skisser, jag blir illamående av mina egna hemska streckgubbeskisser :P 
 
Vi var borta vid nya huset med. De tyckte att huset var hemtrevligt och barnvänligt. Jag passade på att kränga lite möbler, och Annika hittade tre stora pjäser plus lite småpryttlar. 1500kr ska jag få för det. Jag måste vara duktig på att sälja ;) Hon fick bestämma pris själv, så hon verkade nöjd själv med :)

Aimée hade utsett Annika till kömpis of the day, och kramades på henne hela eftermiddagen. Annika skulle dra henne i pulkan till huset, sedan skulle Aimée inte åka pulka på vägen hem, utan gå och hålla Annika i handen :) Nya bästisen ;)

Till sist åt vi kaka som Annika hade bakat, och hade en stor genomgång av min nya garderob. Många oooo!`s och aaaah!`s blev det :D Annika och jag har mycket samma åsikter och önskningar om kläder, förutom att hon är mycket mer inne på medeltid än mig. Jag vill bara ha kläder som passar :P Och är snygga, det är ju ett plus.. Det kanske inte är så bara? Men iaf, mormor är osså väldigt intresserad av kläder, även om det kanske inte syns lika väl... Det var kul iaf. Odd Mollyplaggen åkte fram för allmän beundran, och Brantingplaggen och Ewa I Walla-kjolen inspekterades noga, för att vi skulle lista ut hur det hela är sytt.

Nu är jag inne i en helt sjuk "villsyklädertillmigsjälv" och "villshoppaEwaiWalla"-koma. Problemen är bara tygbrist och peningbrist. Har hittat en kjol och en klänning som jag vill ha, på en webbshop på rea dessutom, men det slutar ändå på nästan 2000kr :P Det är väl pengar man har i bakfickan? :P
Jag misstänker att det inte spelar nån roll hur många gånger jag kollar mitt konto, pengarna lär inte ha förökat sig själv för det :P

Åååh! Jag avskyr när jag blir så här fixerad! Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker, jag kommer ändå på mig själv med att tänka på vad det än är jag har fixerat mig på. Det är precis som om hjärnan anstränger sig med att tänka på nått annat en stund, så att jag blir förvillad, sedan när jag slappnar av efter en stund så inser jag att jag fortfarande har de där fixeringarna kvar :P Fast jag är likadan jämt. De gånger vi bestämmer oss för att köpa/byta vagn, så gör jag så. Om jag hittar nya barnklädesmärken, sy och stickaböcker.. Det är nog helt enkelt så jag fungerar ;)

Nu ska jag... Klädsurfa lite till ;) Sedan ska det mellanmålas, Aimée ska klä på sig, borstas tänder och sedan ska vi handla. I eftermiddag är det barngympa på för Aimée och spinning för mig. Najs. Egentligen är det föräldramöte med, men vi håller oss hemma. Dels så har vi haft barnvakt ganska mycket den senaste tiden, osså är det vid den dummaste tiden på hela dygnet ungefär. 18:30, mitt i "hållBumsvakensåatthonintesomnarförtidigt" samt "fåAiméeattstädasittruminnanduschningen"-tiden. Lite stök är det vid den tiden :)

Så är det.

Ett litet steg för människan,

men ett stort kliv för Granfjärden! Idag ska vi titta på kök. Det känns stort. Vi behöver komma igång med planerandet lite, inte bara "så kanske?" eller "kanske detta?". Det blir tradigt, och inte blir det nått bestämt heller.

Vi har börjat prata lite om färgerna vi vill ha i huset, försöker få nått vettigt ur Aimée angående hennes rum, men det enda hon får ur sig är "GULT"! :P Hon som aldrig brytt sig om gult innan. Så jag är fruktansvärt opedagogisk och har beslutat att vänta ut henne ;) Hon ska titta på tapeter idag :D

Övrigt att nämna? Kom i säng sent igår, Bums vaknade halv fem och åt välling. Två timmar senare vaknade jag igen, av att Aimée hade "glömt" gå på toa och pinkat i sängen. Här efter är det vattenrestriktioner på kvällarna. Jo, så jag fick sovmorgon till 09:45, det är inte illa för att vara småbarnsmamma :D

Dags att ta sig i kragen och borsta tänderna, på mig själv och iaf ett barn. Så att vi kommer iväg till Inredningsteknik innan han stänger...

Gardiner och pizza...

Hur många gardiner kan en liten tant äga? Det är dagens fråga, för vi har fått nyckeln till huset idag, och börjat glo igenom allt som finns kvar efter tanten som lämnade huset efter sig... Och alla dessa sjuka mängder gardiner!!! Gardiner i skåp, gardiner i garderober, gardiner i papplådor... Jag hade inte blivit överraskad om jag hade hittat gardiner i köksskåpen med, men där fanns tyvärr inte så mycket. Å andra sidan fanns det silverbestick i en skänk, fortfarande paketerade i pappaskarna med plastfönster, inlindade i tunt papper... Dukar fanns det med, en hel del.

Jag har spenderat hela dagen med att vänta på bankmötet. Jag var så rastlös att jag glömde träna när Bums sov på förmiddagen :P Sedan var klockan helt plötsligt 11:45, Bums sov fortfarande som en knockad säl, och hon skulle äta innan vi gick, och jag skulle handla innan vi gick in på banken :P Vi kom hemifrån 12:30, en halvtimme innan vi skulle in på banken, så jag hann handla med. Hela bankgrejen tog en timme ungefär, sedan gick vi bort till Huset, fick nycklarna och sedan stod vi där, Tfan och jag, med ett nytt hus... Knasigt. Vi stannade kvar 45 minuter ungefär, sedan cyklade Tfan motvilligt till jobbet igen, och jag gick till dagis och hämtade Bums. Vi knatade hem, Bums fick lite middag och Aimée slappade framför tv:n.
 Strax innan fyra klädde vi på oss igen, och gick bort till huset. Aimée fick gå in för första gången, och hon knatade rakt in på sitt rum. "E detta mitt rum, elle?" Helt nöjd :) Hon gick en runda runt i huset, sedan klädde vi på oss för att möta Tfan, men först sprang Aimée upp på övervåningen själv, för att ta en sista titt :)
 
Vi gick bort till Pizzerian och mötte Tfan, för att fira husköpet. Det var najs. Men Aimée och jag lämnade som vanligt varsin pizzahalva. Vi skulle nog kunna dela pizza i fortsättningen, ifall hon hade gått med på det :P

Efter pizzan gick vi tillbaka till huset. Tfan och jag mätte köket mer noggrant och Aimée fortsatte att undersöka. Bums sov i sin vagn, feberbarnet. Till slut fick vi ta oss i kragen och gå hemåt. Aimée stannade ute och lekte en stund, Bums åt en halv portion gröt och vi andra spånade kök :)

Sedan har jag pratat med mamma, promenerat och sedan tittade vi på Bygglov. Lugnt värre.
Imon ska jag tillbaka till huset och börja gå igenom gardinerna. Man kan inte ha hur många som helst! Så är det bara...

Zumba imon med! Wiie!! :D

Stora dagen :)

Idag skriver vi kontrakt och får nyckeln till det nya huset :) Det ska bli askalas! ;D Det är så spännande. Jag ska packa ner kameran så att jag kan fota allt kul (och mindre kul) som jag hittar i skåp och lådor, och Aimée har fått oki av personalen att stanna 90 minuter extra, så förhoppningsvis hinner jag snoka lite innan hon ska hämtas. Spännande!!! :D

Igår var vi på föräldragruppen. Äntligen blev det av, sköterskan som håller i det har varit sjuk de senaste gångerna, och tyvärr har vi bara en bvcsköterska här. Men nu blev det av, och vi skulle ha babymassage. Problemet är bara att Bums inte är bebis på det viset längre, så hon gick med på att bli inoljad en smula, sedan knatade hon runt naken på församlingshemmet med mina nycklar i handen :) Det såg roligt ut, men så mycket massage blev det inte :P
Annars hade Bums en trist dag igår. Hon var skrikig och grinig hela dagen, så jag kunde i stort sett inte sätta ner henne på golvet utan att hon ylade. Vissa stunder väntade jag bara på att mina öron skulle börja blöda :P
Hon fick alvedon innan hon somnade för natten, och hon sov hela natten. Sedan vaknade hon idag med feber, så hon har fått en dos alvedon till. Nu har hon pigg och glad, men det är nog mest alvedonen som talar :)

Aimée hade gympa igår, precis som vanligt på måndagar. Under tiden hade jag en timmes spinning, det behövdes efter helgens utsvävningar :) Skönt att röra på sig lite iaf. I vecka 8 är det meningen att Jenny, som håller i spinningen, ska börja med ett pass styrka på måndagkvällen. Det ska bli riktigt kul!

Nu har Bums fått tag i plastinsamlingen :P Knasiga unge.

Det här med huset...

Jo, det är nog så att endel har undrat varför vi plötsligt köper hus! :D Så, jag tar mig i kragen, för att försöka sprida lite ljus över det hela!

För det första så har vi pratat om att flytta i ett par år, minst. Anledningarna är som följer;
Detta huset har minst ett rum för lite. Redan efter att Aimée föddes insåg vi att vi ville ha fler barn, och efter Bums blev det mycket tydligare. Bums kan inte bo i långgarderoben så länge till, och även om hon och Aimée kan dela rum, så vill vi gärna ha fler barn. Hur många barn kan man knöla in i en långgarderob? ;)

Husets läge. Det är väldigt naturskönt. Grönt och lummigt (iaf innan grannarna sågade ner alla träd), grusväg och så ån. Det är ån som är problemet. Innan kunde Aimée inte vara ute själv, hon drogs till ån som en fluga till koskit, klättrade på bron och var fruktansvärt nyfiken. Sedan lättade det, efter att hon började leka med grannungarna, men sen då? Jag vet själv hurdan jag var när jag var liten. Fanns det en pöl så skulle man tvunget vara i den, och många sommarkvällar slutade med att jag kom hem och luktade kärr :P Nu kanske det funkar, men hur går det sen, när man inte kan glo efter ungarna genom köksfönstret hela tiden?
 Nu är det ju dessutom så, att de barn som är i Aimées ålder på denna gatan, bara är här varannan vecka. Vilket betyder att när de inte är här så är det helt dött på kompisfronten.

Allt som behöver göras. Som det ser ut nu måste vi byta avloppssystemet. Vi har enkammarbrunn, vilket inte är tillåtet längre, man får ha det, men inte skaffa det. Nu funkar vår lite dåligt eftersom vi är så många i hushållet, och avloppsbrunnen är anpassad för en person, ett äldre par eller sommarboende. Som det ser ut för oss så måste vi ha fyra tömningar om året. Ska vi då byta system, så måste vi antagligen lägga ner ett slutet system, eftersom vi har ån så nära inpå, och då kostar det helt plötsligt upp mot 75 000. Då står vi här med högre lån, och ändå ett rum för lite.

Sedan ville vi gärna bort från Alstermo, närmare mitt jobb, mina föräldrar och Tfans mamma. Nu är det ju så att Tvi inte har körkort än, så vi kan helt enkelt inte välja på det viset.

Därför föll vi för detta huset som vi nu bestämt oss för. Det ligger på en gata där det bor flera barnfamiljer, många med barn i samma åldrar som våra. Det är billigt att köpa. Det har kommunalt vatten och avlopp, tänk sån lyx ;) Dessutom har huset det där extra sovrummet vi var ute efter.

Sedan är det mycket att göras. Alla rum behöver målas/tapetseras om. Köket behöver totalrenoveras, ifall vi inte har lust att skära gurka i 75cm höjd :) Delar av fasade behöver målas, och det behöver dräneras. Dessutom behöver uppvärmesystemet bytas. Just nu värms det på olja/el, vilket inte känns helt oki. Det kommer troligtvis bli bergvärme, men vi har inte bestämt oss än...

Det är mycket att tänka på just nu. Så, ifall jag inte ger kommentarer på bloggar, bdb eller FB, så är det bara för att jag är en smula tankspridd ;D

Nu ska jag äta ett knäckebröd eller två. G´natt :D

Bildörrr!!!!

Jag börjar med kjolen, och ser hur långt jag kommer :)


Åh, det är så dåligt ljus i systugan, och jag orkade inte släpa iväg spegeln till ett annat rum, så det får bli suddigt :P



From the side!



Fras,fras, låter det om mig nu innan den är tvättad. Den är så stärkt att det står av sig själv när jag tar av den :)

Älskade kjolen ;D

Trött...

Bläe. Det har varit så mycket med det "nya" huset denna veckan, att nu när det *typ* löst sig, är jag helt trött i bollen... Satt precis och somnade framför tv:n :P

Har pratat med mamma, och hon och pappa kommer antagligen nån gång under nästa vecka och tittar till huset. Mamma har ju inte sett det mer än på bilder än :P Vi kommer att bjuda in familjen till Nyahuset-fika så fort vi fått nycklarna :)

Bums är odräglig ikväll. Hon sover fortfarande inte, trots att det är en timme efter hennes vanliga sovtid, och det enda hon ägnar sig åt är gallskrik. Underbart. Trött någon?

Så fort hon har dämpat sig ska jag ut på min promenad. Så kanske jag vaknar till :P Sedan ska det komma fler detaljer om huset. Och bilder på nya kjolen. Jackan vill inte fastna på bild, den är grågrön och ljuset vid spegeln suger. Nytt försök imon!

Nu ringde svärmor, så jag vyssar gaphalsen...

Är jag tjatig?

:D
Nu har vi varit på banken, fått lånet fixat och allt sånt ordnat. Jag har pratat med mäklaren och lagt bud, allt är klart! Nu skulle mäklaren ringa banken och se när vi kunde träffas, skriva kontrakt och få nycklar. Vi får tillträde med en gång! Med möbler och allt :)

Åååh, det är så roligt! Samtidigt har det gått sjukt fort, vi gick ju bara på visningen för att få huset "ur systemet", men så slutar det så här :P Mäklaren hoppade att banken skulle kunna hålla mötet redan imon (iiiiik!), men jag skulle gissa på måndag-tisdag nån gång...

Aimée och Bums har haft sin faster Marie här under tiden jag var på banken och på ica...
 Nu ringde mäklaren! *här snackar vi direktrapportering!*

På tisdag ska det skrivas kontrakt! Omg!!!!

Jo, iaf, flickorna hade barnvakt. Aimée tömde hela pysselskåpet och målade hela tiden och Bums sov. Som en gris. Marie tyckte att hon var tråkig :P

Måste väcka Bums, annars blir allt alldeles för sent. Måste ringa mamma!! Och, och, och!!! :D

Med risk för att låta tjatig...

Men, gud va spännande!!! Idag har jag ringt mäklaren och förklarat att vi är intresserade av Huset vi har tittat på! Hans reaktion var "Jaha, när vill ni skriva kontrakt?" !!! Jag sa inte ens vad vi hade tänkt bjuda :P Men innan dess ska vi till Banken igen, vi har visserligen lånelöfte, men vi vill gärna gå igenom allt en gång innan kontraktet skrivs. Så, idag har Bums och jag gått till banken, i kräksnö, verkligen trevlig :P Fick en tid imorgon, sedan ska jag väl ringa märklaren igen efter det. Kulkulkulkulkuuuuuul!!! :D *kollar en extra gång så att jag inte råkade skriva kuk"

Kanske ska dra resten av veckan med :) Igår skulle jag till läkaren på V.psyk, för att få ett läkarutlåtande till försäkringskassan. Min aktivitetsersättning ska förnyas i sommar, och det är lika bra att få saken ur världen. Fick veta att det nu även står Social Fobi samt ångestattacker i mina journaler. Gud, så trevligt :P Då är inte ens den stora utredningen klar än, för jag ska på minst två möten till om det. Minst fyra timmars utfrågning och knasiga tester, precis vad jag önskade mig så här, i mitten av februari...
Iaf, så skulle Tfan vara hemma med Bums under tiden jag åkte till stan. Men han var trött på att vara hemma, så han tog Bums och åkte med in, osså fick Aimée vara lång dag på dagis. Bums tacklade det hela med att kräkas välling på bussen in, och vägra äta under hela tiden vi var i stan :P Jag välsignade Tfan med ett par nya jeans. Efter det släpade jag in honom på Irobeyou, där det var rea. Fast som vanligt var rean utplockad och inte särskilt intressant, så jag hamnade bland nyheterna istället :P Det blev en kjol från Ewa i Walla och en jacka från Cream. Så snygga plagg så jag vill kräkas! Kjolen har jag kollat på innan, fast på nätet, och den är ordentligt dyr, så det är inte nått jag skulle få för mig att surfa ner i varukorgen på ren villha-instinkt. Men nu fick jag prova den, och när den väl kommit på så ville jag inte ta av den igen :P Jag misstänkte att den skulle ha den inverkan :P Tfan hittade jackan, som jag aldrig hade provat om inte han varit med. Jag har ju redan jacka.... Som om jag inte hade kjolar redan :P Men iaf, så provade jag den med. Sedan kunde jag inte välja. Tfan röstade för jackan, men jag kunde som sagt inte skiljas från kjolen, men ville ha jackan med. Så jag löste det hela med att mötas halvvägs och köpa båda :D
Butiksinnehavaren var imponerad, så hon tyckte att jag skulle få en sjal på köpet. Hon har sjalar i precis varenda färg! Gratis sjal tackar man ju aldrig nej till :) Precis när vi skulle gå kom hon på att vi borde få en bok, Huset i Granhult. Men den hade vi redan, så vi tackade nej. Det slutade med att vi fick två, som vi kunde ge bort, tyckte hon! :D När vi kom därifrån hade jag varor som jag fått gratis för närmare 600kr... Trevlig butik måste jag säga ;)

Vi handlade en fleece, vantar och en pjamas till Bums på Po.P med. Men annars var det lugnt på shoppingfronten ;)
Efter kinamat och Irobeyou knatade vi upp till V.Psyk, i snöstorm utmed Växjösjön :P Det gick bra, men det var inte särskilt trevlig...
Hemfärden gick bra, utan kräk :) Jag hämtade Aimée på dagis, där Aimée blev jättebesviken när jag kom, eftersom hon skulle ju få gå hela dagen hade jag sagt, och när jag kom var det ju fortfarande ljust ute :P Knasbarn... Tfan och Bums gick till ica och hemma satte vi igång med att mata ifatt Bums. Det var gröt strax efter 16, macka vid 17, grönsakslasange vid 18, och sedan gröt 19:30 :) Sedan sov hon gott.

Jag avslutade dagen med ett pass Zumba osså en apelsin på det. Härligt!

Det var så händelserikt igår, så jag minns inte vad jag har gjort resten av veckan :P Jag har träningsvärk i magmusklerna iaf. I förrgår provade jag på en ny träningsdvd! Fitmama heter den tydligen, jag tänkte att det kanske kunde vara bra. Jovisst, hurbullar med stora tuttar och jazzbrallor som gör aerobicssteg och föreläser "Denna övningen ska du inte göra förrän tidigast 8 veckor efter förlossningen" Ursäkta?! Vid den tiden är jag fortfarande helt lamslagen av amning, avslag, dålig sömn och allmän bebiskoma... Jag har definitivt inte en tanke på att träna :P Fast det kanske bara är jag ;)

I eftermiddag blir det stekt falukorv och stuvade makaroner. Underskattat, måste jag säga :)

Jag ska ta bild på mina nya plagg med, så småningom.... Nu ska jag nog umgås med barnen lite, ifall de har tid med mamma vill säga. Man vet aldrig :D

Måndag...

Jahupp. Nu är det vardag på riktigt. Tfan har avslutat sin långa föräldraledighet och gått tillbaka till jobbet. Aimée har dagisledig, som vanligt på måndagar och Bums är hemma som alltid.
Vi ska på föräldragruppen idag. Det är babymassage på schemat, och jag känner mig lite skeptisk... Babymassage brukar man ju börja med innan 8 månaders ålder, och Bums har ju fyllt 1 nu. Men, vi får prova och se, om inte annat finns det ju leksaker att roa sig med :) Vi ska åka dit med Maria, det bestämdes på facebook imorse...
Bara för det så ringde telefonen nu. Ingen föräldragrupp idag, bvcsköterskan är sjuk :P Knas...
Jaja!

Då får jag väl hitta på nått annat...

Jag stillar husfunderingarna som lever rövare i min hjärna, med att kika på kök. Det lär bli Kvik denna gången med. Först hade jag tänkt mig ett pärlspontskök, men Tfan är väldigt förtjust i Kvik :) Och det är väldigt bra kvalité, och dessutom väldigt prisvärt. Jag har så svårt för Ikea. Hur jag än vrider på det så känns det allt så kompenserat. Jag vet att många har just Ikeakök, och trivs jättebra med det! Det är ju skitbra, men jag hittar inget som känns "vi". Det är alltid nått litet elände som felar, eller fattas. Och det blir väl så när det ska tilltala så många som möjligt...
Dock misstänker jag att vi har för dyr smak... Vi vill så mycket, och budgeten är inte den största. Vi får väl se. Först måste vi bestämma oss, det kanske sker ikväll? Sen måste vi lägga bud och få det att funka, sen måste vi till banken för andra gången. Sen, innan vi börjar renovera, måste vi få detta sålt. Vem vet hur lång tid det kan ta?

Bums trillade just ur soffan. Hon har börjat klättra upp där själv. Bra att jag la en stor kudde precis där hon föll :P
Nu gjorde hon det igen! Hon är inte försiktig precis :P

Ikväll är det barngympa! Aimée tjatar redan. Hon förstår inte alls varför gympan måste vara efter middagen, det är ju helt sjukt lång tid att vänta! :D Jag tycker att det är så roligt att hon gillar det. Samtidigt ska jag på spinning, följt av någon slags kroppsträning, jag har ingen koll. Vet inte ens om det har satt igång tills idag, men det lär jag väl märka. I så fall får Tfan komma och hämta Aimée efter hennes gympa, för kroppsträningen höll på en halvtimme efter hennes gympa är slut... Vi får se hur det utvecklar sig.

Nu har Bums tappat förståndet.... :P

RSS 2.0