07:12

I brist på bättre rubriker.. :P

Gårdagen var seg. Aimée var på uttet humör från lunch och framåt i stort sett. Vet inte om hon är lite krasslig, eller om det kanske är tänder på g. Jäklas med maten iaf, och det brukar ju hon aldrig göra, hon som är så matglad.. Jaja, det är bara att bita ihop och se om det blir bättre idag.

Igår eftermiddag skulle vi promenerat med Lena och Nova, men Nova somnade ett par timmar innan och för att undvika att hon somnade igen på promenaden så ställde vi in den. Ny är planerad i eftermiddag, med förutsättningen att Nova inte somnar vid fel tid.. :P

Igår började jag på en overalldocka till Aimée. Än så länge har jag bara sytt ihop trikåtub och fyllt med ull. Det ska bli huvud och lite kropp. Får se om det blir något pysslat idag. Det hade nog gått fortare om jag hade kunnat sy ihop allt med maskinen, men det är lite knepigt att använda den när Aimée ska vara med. Får se hur det blir. Hon kanske är på bättre humör idag!

07:51

Det blev inget nytt inlägg igår. Aimée sov nästan 2½ timme på eftermiddagen igår, vilket gjorde att hon inte alls ville somna vid 20:00 som vanligt, utan framåt 21:00 istället.. Det är så härligt med gallskrik på kvällen! :P

Iaf..  Vi kom iväg till både lekplats och ica igår. Men Aimée var inte så på gång igår, så hon stod mest för sig själv och petade lite i sanden som mest.. Gick förbi ica och handlade hela varukorgen på vagnen full. Sedan gick jag förbi Tfans bror med familj med, för att hämta Aimées ätasjälv-sked som vi glömde på kalaset i söndags.

Sedan började det regna, jag pratade med mamsen i fon och Aimée somnade på soffan.. Jag lagade iofs middag med, korvstroganoff för första gången sedan skolan tror jag,.. Ringde min moster med, för hon fyllde år i helgen och förtjänade ett grattis.

Skickade iväg dagisansökan igår. Efter mkt om och men.. :P Nu känns det rätt. Och känns det inte rätt när det blir dags, så är det ju bara att tacka nej. Men, Aimée kan behöva träffa andra barn, och leka med andra än mamma hela dagarna :D

Nu ska jag ut, sedan väcka Aimée. Hoppas på bättre humör idag:)

Utflykt.

Fick sms från Lena, precis när Aimée och jag kom ner efter väckningsrutinen.. Vi ska träffas med småskruttarna i Bäckparken nu på förmiddagen. Ska bli kul, det var så länge sedan vi sågs nu. Säkert två veckor.. :P Vi som brukade promenera i stort sett varje dag. Så blir det när folk börjar jobba och utbilda sig. :D
 Måste nog gå och handla innan vi går till parken.. Kanske.. Får se. Jag borde hinna handla efter att vi har träffats, men man vet ju aldrig hur lång tid det kan ta att ta igen två veckors skvaller.. :P Skojar bara.. Men iaf.. Aimée ska äta vid 12:00 ungefär.. Så det kan nog bloi lite tajt.. Affären öppnar ändå om tio minuter..
 Vi får se hur det blir. Först ska det tömmas diskmaskin och borstas tänder iaf. Sedan får vi se hur det blir..

Vanlig vardag.

Så var det måndag igen. Gårdagen var fruktansvärt aktiv faktiskt. Spenderade förmiddagen med att vara bakningsassistent åt Tfan, samt barnvakt åt Aimée. Sedan dammsugade jag övervåningen, och städade toaletten uppe medans Tfan torkade golven i de andra rummen. Torkade i trappan med, trots att det egentligen ska skuras där, men jag kände inte för att ligga på knä, så det fick bli torkning bara.

Efter de sedvanliga förberedelserna så kasade vi iväg på kalas. För en gångs skull kom vi sist. Vi som alltid brukar vara första gästerna! :) Trevligt var det iaf, och god mat med. Även om Aimée inte åt nått. Hon verkade vänta på något godare än sås,potatis och kött.. :P Fast vi hade gett henne middag hemma först, för vi misstänkte att det skulle bli som det blev med maten, så det gjorde inget :D Å andra sidan så tror jag att hon satte rekord i tårtätning på snabbast tid. Efter att hon hade satt i sig två kakor.. :P Tårtan skulle upp på skeden, sedan plockade hon från skeden och lassade in i munnen med händerna, då kunde man ju ta ännu mer på skeden och ha redo när man fått in det första i munnen.. :P Gottegris! Varför det inte gick att plocka direkt från tallriken har jag inte förstått...

Innan vi åkte hem så hade vi juldiskussionen. Hur ska klapparna delas, vad får de kosta, var ska vi vara? Detta året bestämde vi att alla skulle ha en "hemlig jultomte".. Alla vuxnas namn *alla över 20 år* skrevs på lappar och lades i en burk, och sedan drog man en lapp, och dens namn man fick ska man köpa klapp till. Förutom om man fick sitt eget namn, eller man/sambo/pojkvän, då la man tillbaka lappen och drog en ny.
   Nu är det osså bestämt att vi ska träffas hela familjen på annandag jul. Var är inte bestämt än, men det hinns väl med. Skönt att ha det lite planerat iaf, för hela jularna brukar annars vara en lång period av noll koll hos oss. :P Vi har fortfarande inte bestämt hur vi ska göra på julafton.. *suck* Och känner jag oss rätt, så kommer vi inte att veta det förräns typ, en vecka innan..

Det var iaf ett trevligt kalas, Aimée hade som vanligt väldigt trevlig. Tfan och Marie bestämde att Aimée och jag ska hälsa på Maries dagis nån dag denna veckan. Det kan nog bli kul. Aimée trivs så himla bra ihop med andra barn, så jag börjar luta åt dagishållet nu :) Dessutom skulle det vara roligt att se Maries dagis, för jag har inte varit där innan..
Och på fredag ska vi in till Växjö, och sedan ut till Nottebäck, för att hälsa på svärmor och Lasse. Ett himla kasande blir det.. :P Skönt att ha något att göra :)

Idag ska jag handla och gå nån promenad. Det är dagens planer.

Kalastajm!

Nu sitter hela familjen vid matbordet och äter frukost, samtidigt! Helt otroligt... :P
Jag har sovit konstigt inatt.. Knölat runt, puttat på Tfan. Så idag är jag seg och har ont i huvudet.. Men men, ny dag nya tag..

Idag är vi bjudna på kalas. Emmy fyller 13 år, och det ska naturligtvis firas. Svärmor och hennes man kommer och plockar upp oss strax innan 15:00, så slipper vi gå en mil till Älghult :P Och jag har för en gångs skull bestämt vad jag ska ha på mig... Tror jag.. :P Fast det brukar alltid sluta med att Tfan blir färdig sist iaf. Odd Mollyklänning blir det för min del idag! Älskar den klänningen! :D

På förmiddagen idag ska Tfan baka bröd. Som betalning till Urban *hans systers man, som gjorde stället till vår gjutjärnsspis* för stället.. Öööh.. :P Iaf, det ska göras, men sedan tror jag att det är lugnt tills vi ska åka. Måste bära upp bilstolen och reservmatstolen med. Kommer den andra småbarnsfamiljen så lyckas de alltid nalla den enda stolen på kalaset.. Sedan sitter deras barn där heeeela eftermiddagen.. :P Så vi har en egen med oss.. :)
Får inte glömma present och kamera osså..

Äntligen!

Idag har jag fått sy lite!
Vi var ute på två promenader idag. Först till ica för att handla till middagen. Men när vi hade varit hemma en stund, och hunnit äta mellanmål, så kom vi på att vi glömt köpa en viktig ingrediens till middagen, så vi knatade iväg igen. Denna gången passade vi på att gå in på loppisen först. Köpte ett fräsigt tyg! Hittade det igår, men eftersom det var väldigt 70-tal, och Tfan inte :P, så lät jag bli att köpa det då. Men idag kunde jag inte låta bli. Så jag köpte fyra gardindelar för fem kronor stycket. När vi kom hem igen försvann jag in i systugan :) Det blev en liten tunika till Aimée.
 Jag blev ganska nöjd, trots att jag inte hade snedslå hemma, och fick improvisera alla "kanter", och använde tryckknappar istället för vanliga.

Under tiden jag sydde så lagade Tfan mat, medans Aimée var på uttet humör. :P Hon somnade precis när jag kom ner från syendet, så jag tog över matlagningen. Vi hann nästan äta färdigt innan hon vaknade igen och ville ha middag hon med.  Man kan tydligen äta Flygande Jakob med händerna.. :P

Nu sitter vi framför tv:n som vanligt. Aimée har legat i sin säng sedan femtio minuter tillbaka. Det kommer lite smågny ibland, så hon verkar ha lite svårt att komma till ro idag. Inte så konstigt, för hon har inte bajsat idag.. :P Inget bajs, inget sova.. :D
image4

En styck 70tals-gardin-tunika-klänning-grej :D

Sovmorgon.

Inatt fick jag sova heeela natten, så gött! Aimée och Tfan ligger t.o.m kvar i sina sängar, men Aimée håller på att vakna hör jag. Egentligen skulle jag bara lägga in ett par bilder på min nya frisyr. Bilddagboken ville inte funka.. :Pimage2

Det syns inte på bilden, men jag har fullt upp med att hålla reda på Aimée, så att hon inte tömmer soporna.. :P

image3

Så här ser det ut bakifrån. Hon som klippte mig tunnade ut håret massor! Jag har normalt väldigt tjockt hår, vilket inte alltid är praktiskt, eller snyggt heller för den delen. Men nu blev jag nöjd!

Nu är det nog dags för resten av familjen att äta frukost :)

Fredagskväll!

Och det är lugnt. Väldigt lugnt.. :) Som resten av dagen, i stort sett. Aimée sov en stund på förmiddagen idag, eftersom hon bestämde sig för att vakna första gången vid tio i sex. Jag fick iaf äta flingorna i fred, och köpte mig en timme innan hon inte ville vara kvar i sängen.
 Resten av dagen har i stort sett gått åt till att göra inget alls. Aimée har varit grinig och sur, och inte ett dugg sugen på att göra nånting.. Utom att gnälla. :P Vi var ute i byn en runda, på loppisen. Hittade inget kul, men det är lika bra att gå dit varje vecka. Låter man bli så kan man ge sig fan på att det kommer in nått bra, och att det går åt med en gång. :P Det är ju på det viset jag lyckas hitta grejer på loppisen. Man måste ligga i och knata dit varje gång de har öppet och ögna igenom hyllorna. :)

15:45 kom Tfan hem idag, lite tidigare än vanligt. Men han jobbade ju extra igår, så det går väl jämt ut. Vi gick till ica för att handla "fredagsmys"... Som jag har läst i föräldratidningarna att det heter.. :P På hemvägen lämnade Aimée och Tfan av mig vid frisören. Så jag fick huvudet piffat, och blev nöjd! Så skönt att ha en bra frisör i byn, så att man slipper åka in till Växjö varje gång. Dessutom är det lättare om vi ska klippa oss båda, osså var det billigare än dit jag brukar gå. Najs!

Efter kvällsmaten slöade vi runt lite här hemma innan vi tog tag i städningen som desperat behövs göras.. :P Tfan dammsugade, för det hatar jag. Och dammsugarn hatar mig, det är ömsesidigt. :P Under tiden plockade jag ner sex maskiner tvätt från tvättlinan i källarn, och gjorde iordning skurgrejor. Skurade golven på nedervåningen, med en litenskrutt runt fötterna, i det nyaskurade naturligtvis.. :P Tfan klippte Aimées naglar med, sedan var det bad-och-duschstund. Och nu har Aimée sovit i drygt en halvtimme, vi sitter framför tv:n och är barnlediga :D

Morgondagen har vi inga planer för, utom städning på övervåningen. Så vi får väl se om det hittas på nått kul!

Rise and shine!

Puh! Aimée vaknade tidigt idag. Eller, ja, hon har varit vaken till och från sedan 05:45 ungefär, men då orkae jag verkligen inte stiga upp. Hasade mig ur sängen 06:50, tio minuter innan mitt larm skulle sätta igång. Aimée somnade om en stund, så jag hann iaf äta mina flingor för mig själv.  Nu sitter hon med vid matbordet och äter på sin smörgås. Grötens dagar är över. Skönt på ett sätt, för då slipper jag kleta med det på morgonen. Dessutom blir det mindre disk av yoghurt och ostmacka :)

Jag misstänker att det är russinen som gör att Aimée vaknar tidigt. Hon fick en liten ask både igår och i förrgår, och hon har sovit dåligt båda nätterna. No more russin!

Idag blir det slappt, tror jag. Ska väl gå en runda på förmiddagen iaf, sedan får vi se. Har klippningen beställd vid 15:45 med, men det är det enda planerade för dagen..

Nu är skruttans frukost slut. Bäst att plocka undan innan det börjar flyga skedar och tallrikar över hela matrummet.. :P
  

Ny dag...

Jupp. Det hände inte så mkt mer spännande igår. Aimée hoppade över sin lur mitt på dagen, så hon var helt slut när det var välling och nattitajm. Fick väcka henne för att hon skulle äta vällingen. Hon iofs bara somnat i mitt knä i väntan  på vällingen. Sedan hann hon precis få i sig alltihop innan ögonen föll ihop och hon sov för natten. :P

Jag tvättade sex maskiner tvätt igår. Fick ta fram det extra torkstället.. :P Men nu är iaf det gjort, och det är skönt att slippa ägna halva helgen åt att tvätta.. Då vill man ju umgås. Särskilt när man ska bort ena dagen. Vill ju ha så mkt ledigt som möjligt. :)

Lagade middag med, snitzel blev det. Idag ska Tfan jobba över, så vi kör på rester. Undra vad jag då ska göra på eftermiddagen? Jag som har vant mig vid matlagningen..

Nähäpp, plocka undan lite innan skrutten ska upp..

Förvirringen är total.

För första gången på länge så sov jag inte rakt igenom natten. De senaste veckorna har jag sovit från det att huvudet låg på kudden, tills *oftast* mitt larm ringt. Inte inatt. Vaknade 01:22, tror att det var av mig själv. Sedan igen vid 05:00, men då kollade Tfan vad klockan var på sin mobil, så hela rummet lös upp :P Osså vaknade jag igen vid 06:30-nångång av att Tfan gick i trappan. Och nu strax innan 07:00, men då av mitt larm. Och här sitter jag nu :P

Men det knasigaste var att när jag väl vaknade så hade jag ingen som helst koll på vilken dag det är idag. Min hjärna hade allvarliga problem med att komma fram till vilken dag det faktiskt är. Det kunde helt enkelt inte vara onsdag, för det lät alldeles för bra. Är det onsdag, så är arbetsveckan snart slut, vilket betyder att det nästan är helg... :P Men samtidigt kan det inte vara tisdag, för det var det ju igår.. Till slut kom hjärnan och jag överrens om att det faktiskt är onsdag idag :) Problem solved..

Dagen lär bli som vanligt. Tfan har bett mig tvätta lite, och det ska jag försöka komma ihåg. Är urdålig på att komma ihåg tvätten. Tvättstugan har vi källarn, och det är väl delar av problemet. Man måste ner där varenda gång man ska tömma en maskin eller fylla på, hänga upp. Dessutom så hör man inte maskinen till mellanvåningen, så jag glömmer alltid vad jag håller på med. Två timmar senare kan jag komma på att jag faktiskt hade lagt i en tvätt.. :P Men det har lättat lite, så vi får se hur det går idag. Får se om jag planerar nån middag idag. Jobbar Tfan över så känns det meningslöst. Då får han äta rester. :) Borde ringa F-kassatanten med.. *gnyyyy*

Vi är bjudna på kalas i helgen. Tfans systerdotter fyller 13 år. Stora tjejen! Jag har inte riktigt fattat att hon fyllde 8 år den hösten Tfan och jag blev ihop.. Va fort tiden går!  Hursomhelst, det ska bli kul att träffa familjen iaf. Alltid trevligt, även om jag är helt tom i bollen när vi kommer hem igen :P


Nu ska jag plocka undan frukosten och njuta av den sista stunden innan Aimée vaknar och vill stiga upp :)


Kväller.

Så. Nu har Aimée badat, ätit välling och verkar även ha somnat för natten. Hon drattade kull i badrummet, två gånger t.o.m. Första gången var inte så farlig. Halkade i duschen, men det gick att avleda ledsamheten med tandborsten. Men andra gången var det värre. Då tyckte Aimée bestämt att hela världen var emot henne. Tfan sa att det var ett bebisformat plaskavtryck på badrumsgolvet :D Som jag har kämpat för att komma ihåg det! :D

Annars är det lugna gatan här.. Vi åt middag, köttfärsslimpan blev uppskattad! Sedan gick vi till ica och hem igen. Aimée har faktiskt använt sin nya fina overall två gånger idag. Hon har utvecklat något slags hat mot fuskpolon som jag köpte till. Jag som tycker att den är jättepraktisk! Aimée håller inte med :P

Min svärmor har fått sitt gips borttaget idag! Hon trampade fel i deras trappa, och bröt benet och slet av två ledband, och har haft gips hur länge som helst.. 7 veckor, enligt Tfan. Tror han. Iaf, nu slipper hon gipset och får börja stödja på benet lite grann. Hon tackade för den fina kattmuggen som jag köpte till henne på loppisen förra fredagen, osså.. *puh! Lång mening*

Ikväll är det Champions League på tv. Så jag kommer väl att sitta i soffan hela kvällen, som vanligt. Och imon är det vanlig vardag, igen, fortfarande. :)

Eftermiddag.

Jupp, då har halva dagen gått ungefär. Aimée och jag har varit ute två gånger. Först till ica på förmiddagen, sedan hem för att äta lite lunch och prata med mamsen i telefon. Sedan knatade vi iväg igen, denna gången till byns nya frisörsalong. Jag har beställt tid til mig själv, på fredag eftermiddag. Det ska bli skönt att klippa av lite, det börjar bli slitet nu...
 Sedan gick Aimée och jag en planlös promenad i byn. Ringde Gustav, men han svarade inte så jag gick förbi hans hus istället. Stereon var igång, så det var inte konstigt att han inte svarade :P Tänkte att vi kunde gå en runda, men han hade inte lust, eftersom han skulle åka buss in till Växjö ett par timmar senare. Så Aimée och jag stannade bara och umgicks nån timme istället. Aimée passade på att pilla på en massa saker. :P Tändare, och alla LPskivor naturligtvis. Plocka ur, sätta i, plocka ur.. När vi till slut skulle gå så ville hon absolut inte klä på sig. När vi väl kom iväg så grät hon. Att man kan tycka så mkt om någon, som inte är familj, när man är så liten :) Hon somnade iaf i vagnen fem minuter hemifrån. Och där ligger hon fortfarande, i vagnen, inomhus, med alla ytterkläderna på.. :P

Jag håller på med middagen, typ. Den är förberedd och ska ställas in i ugnen snart. Köttfärslimpa blir det idag. Det är lite jobbigt att försöka komma på nya middagar varje dag. Inspirationen avtar för varje middag jag lyckas komma på. Dessutom ska det helst vara något som är lätt att göra med en illbatting runt fötterna..

Nu måste jag ta tag i middagen, innan Aimée vaknar. Mindre stressigt på det viset. :D

Minusgrader...

Termometern i köket visar -2,5. Då kan man räkna med att det är -4-5 ute på riktigt. Det är något knas med våra termometrar.. Känner mig inte så motiverad till att gå ut något idag, men jag blir väl så illa tvungen :P Aimée behöver rastas med jämna mellanrum, och vi måste till ica med. Som vanligt..

Gårdagen var väldigt lugn. Aimée och jag var bara ute en gång igår, en liten runda till ica. Det blev inget sytt igår heller, men jag var iaf  uppe i min systuga och röjde runt lite bland tygerna för att se vad jag hade.. Idag kanske?
 Pratade inte så mkt med mamsen heller igår. När jag ringde så stod hon i Moheda, på väg in till växjö och djursjukhuset. Hon skulle hämta Alfa *hennes ena hund*, för Alfa hade fått vara där över natten, efter att ha rivit upp ett sår på sidan.. Även äventyr i skogen kan ha sina konsekvenser..

Jag fixade middag igår iaf. Så duktig jag har blivit :P Det känns ändå bra att kunna göra någonting under dagen jag är hemma. Middag är väl i stort sett det enda jag gör om dagarna när jag är hemma med Aimée. Jo, jag går och handlar med, men det är allt. Det är ganska skönt faktiskt. Att kunna fokusera helt på Aimée och inte behöva fundera över tvätt och städning. Visst, jag diskar lite handdisk, tömmer och fyller diskmaskinen. Men det är inte så att jag sköter hela hushållet medans Tfan är på jobbet. Näe, jag är ju mammaledig. Inte städtant.. :D

Håller kylan i sig så kanske jag har en ursäkt att sätta på Aimée vinteroverallen?  :P

Fortsättning följer...

Ja, nu sitter Aimée med vid matbordet. Gröten verkar ha tappat sin första plats som frukostmål, så vi kompletterar med en smörgås idag. Hon verkar vara på gott humör idag iaf, och det är ju alltid skönt! Det blir så tråkigt de dagar hon vaknar på fel sida. Då vet man redan kl 08 på morgonen att hela dagen är förstörd. Men som väl är så inträffar det väldigt sällan...
 
Idag hoppas jag kunna sy lite. Det var så väldigt länge sedan, och jag har hur många idéer som  helst! Får jag inte förverkliga några av dem snart så blir jag knäpp. Det känns som att min hjärna bara har plats för en viss mängd idéer, sedan ramlar de äldsta ur, medans nya tar plats. Synd bara att de äldsta oftast är de bästa :P

Nähäpp. Nu är Aimée färdig med frukosten. Fram med trädgårdsslangen! :D
image1

Klassisk frukostbild :P

Bye,bye Lunarstorm!

Jag har tröttnat på Lunarstorm! Nu får det vara nog. Vuxen som jag är, har jag skaffat mig en riktig blogg. Tadaaa! :)
Sitter vid matbordet och skriver lite snabbt innan Lillskruttan ska väckas och ha frukost. Får väl se hu lång tid jag får på mig :P Kör en snabbinfo så länge.

Jag kallas för Fia. Bor i Alstermo med min man Tfan och vår dotter Aimée. Vi har ett hus som vi älskar men som aldrig blir klart :P När jag inte är mamma så är jag en sjukskriven snart 24-åring, som älskar att sy, sticka, shoppa och motionera. Samlar på tatueringar, tidningar, tyger, kläder, böcker, skivor, mössor och vantar, sneakers, foton... Det finns ju så mkt att samla på.. :P

Viktigaste personerna är min man Tfan, vår dotter Aimée, mamma Kicki, pappa Uffe. Även lillebror och lillasyster hamnar långt upp på listan :) Svärmor likaså. :)
Viktiga prylar är min kamera, vagnen Brio Racer, datorn, symaskinen och Tfans stereo.
Saker jag gör varje dag; byter blöjor, torkar matbordet, kramar lillskruttan, sms:ar, tittar på tv, lagar nån slags mat, fotar, kramar Tfan, röker, dricker te, går promenad, pratar med mamsen i telefon, duschar och leker med Aimée.
Tycker om fina höstdagar, riktiga vänner, att ge bort presenter, att få kramar...

Fortsättning förljer, hörde Aimée från övervåningen. Nu börjar dagen på riktigt :D

RSS 2.0